Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Κυπριακό στη Βουλή
  • [02] Στην κυκλοφορία η ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας
  • [03] Κινητοποιήσεις ναυτεργατών σε Ρίο-Αντίρριο
  • [04] Παρεμβάσεις της τροχαίας για την έξοδο των Χριστουγέννων
  • [05] Ισπανία: Νεκρός από ''ύποπτους'' πυροβολισμούς
  • [06] Τι έψαχναν οι χρήστες στο Internet το 2002;

    [01] Το Κυπριακό στη Βουλή

    17/12/2002 11:00:00 μμ

    Μείζον γεγονός που θα έχει καθοριστικές συνέπειες, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον της Κύπρου χαρακτήρισε ο κ. Σημίτης την ένταξη της νήσου στην Ε.Ε. μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό. Σημείωσε, δε, πως επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι η επίλυση του πολιτικού προβλήματος. Περίσκεψη και επαγρύπνηση συνέστησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν, ενώ η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για επισημοποίηση της διχοτόμησης της νήσου.

    Σημίτης: Στόχος πλέον η επίλυση του Κυπριακού

    Συναινετικό ήταν το κλίμα στη συζήτηση, γεγονός που επισήμανε και ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "όλοι πλην ΚΚΕ συμφωνούμε στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, όπως συμφωνούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίλυση του πολιτικού προβλήματος". Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη, τόνισε ο κ.Σημίτης και συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχει η κοινή θέληση από τους περισσότερους "για να ολοκληρώσουμε την επίλυση του Κυπριακού".

    Η επίλυση του πολιτικού προβλήματος αποτελεί ισοδύναμο στόχο με την ένταξη, όπως υποστήριξε στην ομιλία του ο κ. Σημίτης στην κύρια ομιλία του. Υπογράμμισε, δε, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να ξεπεραστεί η τελευταία αθλιότητα στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου.

    Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιαδήποτε λύση και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σταθμίζοντας το συνολικό αποτέλεσμα και με βάση αυτό που θέλουν, αυτοί που ζουν εκεί. Η ιστορία τόνισε δεν περιμένει για πάντα, οφείλουμε την επίλυση στους νέους και τις νέες μας και πρέπει να εργαστούμε για να επουλώσουμε πλήρως την πληγή.

    Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι αν θέλει να προχωρήσει η δική της υποψηφιότητα πρέπει μαζί με τα άλλα προβλήματα να αντιμετωπίσει και το Κυπριακό με θετικό τρόπο, ενώ άφησε αιχμές για όσους διαφωνούν λέγοντας ότι ένα τέτοιο πρόβλημα δεν λύνεται με ρητορικό πατριωτισμό και επικλήσεις διεθνούς δικαίου που είναι ανέξοδα πολιτικά.

    Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην πρώτο εξάμηνο του 2003, τις οποίες επικύρωσε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Καραμανλής: ''Προχωράμε μαζί''

    Τη συναινετική διάθεση των κομμάτων για την επίλυση του Κυπριακού επιβεβαίωσε και η δευτερολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως "μετά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει προαποφασισμένη λύση προχωράμε μαζί"

    Περίσκεψη και επαγρύπνηση συνέστησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής στην κύρια ομιλία του, όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν για το Κυπριακό.

    Αναμφίβολα, τόνισε ο κ. Καραμανλής απαιτείται συμβιβασμός και συνέχισε λέγοντας ότι η λύση δεν είναι δίκαιη, αλλά θα πρέπει να είναι λειτουργική και βιώσιμη και θα πρέπει το δημοψήφισμα της 30ης Μαρτίου για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. να μη συνδέεται με την αποδοχή λύσης.

    Παράλληλα υπογράμμισε ότι στην απόφαση για τη διεύρυνση της Ε.Ε. με την Κύπρο μπορεί να συνέβαλε η κυβέρνηση, αλλά συνέβαλε και η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Καταλήγοντας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αν η Ελλάδα αποφασίζει σήμερα με τους ισχυρούς οφείλεται στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος κόντρα στον λαϊκό απομονωτισμό έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη.

    Παπαρήγα: Επισημοποιήθηκε η διχοτόμηση της Κύπρου

    Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι στην Κοπεγχάγη επισημοποιήθηκε η διχοτόμηση της Κύπρου και νομιμοποιήθηκαν οι συνέπειες και τα αποτελέσματα της εισβολής και της κατοχής.

    Για το σχέδιο Ανάν, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι καθιερώνει ένα ιδιόμορφο καθεστώς κράτους μοναδικό στα χρονικά του διεθνούς δικαίου.

    Κωνσταντόπουλος: Λύση Κυπριακού μέσα από την Ε.Ε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε πως οι αποφάσεις της Κοπεγχάγης δημιουργούν ένα νέο και θετικό πλαίσιο σε όλο το πλέγμα των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου και πρόσθεσε πώς λύση του Κυπριακού δεν είναι η παράταση του διαμελισμού του νησιού. "Η μη λύση ενισχύει την παγίωση διχοτομικών λύσεων", τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    [02] Στην κυκλοφορία η ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας

    17/12/2002 11:40:00 μμ

    Έξι μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα δίδεται στην κυκλοφορία η ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας. Από αύριο οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη ζεύξη θα έχουν πιο γρήγορη πρόσβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο.

    [03] Κινητοποιήσεις ναυτεργατών σε Ρίο-Αντίρριο

    17/12/2002 11:22:00 μμ

    Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όσοι μετακινηθούν στις γιορτές μέσω Ρίου-Αντιρρίου, αφού οι ναυτεργάτες των πορθμείων Ρίου-Αντιρρίου έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήδεις από την Τετάρτη και μέχρι τα Χριστούγεννα . Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιούν δύο στάσεις εργασίας την ημέρα, από τις 9 έως τις 11 το πρωί και από τις 7 έως τις 9 το βράδυ. Κύριο αίτημα τους, είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αγκυροβολήσης των φέρυμποτ.

    [04] Παρεμβάσεις της τροχαίας για την έξοδο των Χριστουγέννων

    17/12/2002 7:52:00 μμ

    Έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση των Αθηναίων και όσων ταξιδέψουν προς την επαρχία κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων θα λάβει και φέτος η Τροχαία. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 20 του μηνός με την παραχώρηση μίας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στα τμήματα Δαφνί-διόδια Ελευσίνας και στο 46ο-53ο χιλιόμετρο, καθώς και στην Αθηνών-Λαμίας στον κόμβο Απομάχων και στη Νέα Κηφισιά.

    [05] Ισπανία: Νεκρός από ''ύποπτους'' πυροβολισμούς

    17/12/2002 10:24:00 μμ

    Ένα μέλος της ισπανικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με άγνωστους σε περιοχή της Μαδρίτης. Οι αρχές δεν αποκλείουν το επεισόδιο να σχετίζεται με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Οι Αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο για συμμετοχή στην αυτονομιστική βασκική οργάνωση. Μετά το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε στην πόλη Βιλάλμπα, ειδικοί της ασφάλειας ανατίναξαν ύποπτο αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

    [06] Τι έψαχναν οι χρήστες στο Internet το 2002;

    Αννίτα Πασχαλινού 17/12/2002 7:53:00 μμ

    Ποιοι υπήρξαν οι πιο δημοφιλείς δικτυακοί τόποι τη χρονιά που μας πέρασε; Τι έψαχναν περισσότερο οι χρήστες και ποιο συγκρότημα «αποθεώθηκε» περισσότερο στο Internet; Ποιοι άντρες, ποιες γυναίκες ποια είδηση βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών του Διαδικτύου; Σε όλα τα παραπάνω ερωτηματικά, απαντούν τα στατιστικά στοιχεία του Google για τη χρονιά που μας πέρασε.

    Google: Η αλλιώς ψάχνω στο Internet...

    Ένα νέο ρήμα έχει προστεθεί τελευταία στο λεξικό των χρηστών του Internet.

    Η κουλτούρα του Διαδικτύου στη Μ. Βρετανία, θέλει τους surfers να χρησιμοποιούν ευρύτατα τελευταία το ρήμα "to google" ως συνώνυμο της αναζήτησης στο Internet.

    Αυτή η επιτυχημένη μηχανή αναζήτησης, η οποία τελευταία χρησιμοποιείται κατά κόρον και στη χώρα μας, έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τα 55 δις αναζητήσεων που έγιναν, το 2002, μέσω των ιστοσελίδων της από τους web surfers.

    Από τον Οσάμα στις Las Ketchups

    Στην κορυφή των queries ο Spiderman

    Σύμφωνα με αυτά στο top five των αναζητήσεων βρέθηκαν ο Spiderman, η Shakira, οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες, το Μουντιάλ, και ο πόλεμος των άστρων.

    Αντίθετα, τους χρήστες φαίνεται ότι έπαψαν να απασχολούν ο Νοστράδαμος, το napster, τα περί Δίδυμων Πύργων, ο άνθρακας και ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Οι Las Ketchups φαίνεται ότι απασχόλησαν ιδιαίτερα τουs surfers τη χρονιά που μας πέρασε. Περισσότερο για αυτές έψαξαν οι συμπατριώτες τους, Ισπανοί και ακολούθησαν οι Ιταλοί, οι Γερμανοί οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί.

    Σύμφωνα με την google, top γυναίκες του Internet για το 2002, αναδείχθηκαν οι Τζένιφερ Λοπες, Μπρίτνει Σπίαρς, Σακίρα ενώ σε ότι αφορά τον αντρικό πληθυσμό στην κορυφή βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Έμινεμ, ο Μπραντ Πιτ, ο Μπεν Αφλεκ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

    Ειδησεογραφικά, τους χρήστες απασχόλησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τα γεγονότα του Iράκ, η υπόθεση του ελεύθερου σκοπευτή αλλά και ο τυφώνας Λίλι.

    Πηγή:Google


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 December 2002 - 21:54:02 UTC