Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ίδρυμα ''Αννα-Μαρία'' τα 4,6 δις
  • [02] ΗΠΑ: Συνάντηση Βενιζέλου-Μπλούμπεργκ
  • [03] Υπολειτούργησε το Δημόσιο - Χάος στα αεροδρόμια
  • [04] Κοινή στάση Γαλλίας-Γερμανίας για την ένταξη της Τουρκίας
  • [05] ''Υπομονή'' να επιδείξουν οι Ιρακινοί ζητά ο Χουσεϊν
  • [06] Βενεζουέλα: Στρατιωτική προστασία σε εγκαταστάσεις πετρελαίου
  • [07] Μπάσκετ: Σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους
  • [08] Αλλον έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό ο Βαζέχα
  • [09] Αύριο η συνάντηση για το γήπεδο της Λεωφόρου
  • [10] Ποδόσφαιρο: Πρόστιμα σε Αρη-Ολυμπιακό-Πανιώνιο
  • [11] Το ψωμί προκαλεί ακμή
  • [12] Μεγάλη απάτη στο Internet μέσω δημοπρασιών

    [01] Στο ίδρυμα ''Αννα-Μαρία'' τα 4,6 δις

    5/12/2002 8:26:00 μμ

    Αδικημένος από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης θεωρεί ότι είναι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος απόψε έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μία εβδομάδα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη λεγόμενη "βασιλική περιουσία". "Δεν καταλαβαίνω γιατί μου πήραν το σπίτι μου". Πρόσθεσε, όμως, ότι θέλει να αγοράσει ένα μικρό σπιτάκι και ότι τα χρήματα της αποζημίωσης (4,6 δις) θα πάνε στο ίδρυμα Αννα Μαρία το οποίο και θα ιδρύσει. Ο έκπτωτος μονάρχης αρνήθηκε ότι σκοπός του είναι η με οποιονδήποτε τρόπο πολιτική παρέμβαση.

    ''Δεν ζήτησα ποτέ χρήματα''

    O Kωνσταντίνος Γλύξμπουργκ υπεραμύνθηκε της τακτικής του να καταφύγει στο Δικαστήριο, υποστήριξε ότι δεν ζήτησε ποτέ χρήματα αλλά μόνο την επιστροφή των σπιτιών που θεωρεί "δικά του". Υποστήριξε ότι έχει κάθε δικαίωμα να πάρει όλα τα κινητά αντικείμενα που "του ανήκουν" από το Τατόϊ.

    Επίσης εξέφρασε την απορία του για τις "εχθρικές" δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει με "νοοτροπία χούντας".

    Ο τέως κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία και επέμεινε ότι αυτό που ζητούσε εξ αρχής ήταν η συνεννόηση.

    Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να πολιτευτεί

    Ο έκπτωτος μονάρχης κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την πολιτική.

    "Θα μπορούσα να επιστρέψω και να πολιτευτώ, όμως η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς γιατί έχει πολλούς" είπε στην συνέντευξη Τύπου ο τέως και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να γίνει δήμαρχος της Αθήνας αλλά πρόλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    ''Δεν είμαι αρχαιοκάπηλος''

    Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη στη Βουλή, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι πήρε παράνομα από την Ελλάδα αρχαία αντικείμενα, είπε ότι έχει αποδείξεις από όλες τις αρχαιολογικές και βυζαντινές υπηρεσίες για τα πράγματα που έβγαλε από την Ελλάδα.

    Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση-μετά τις γιορτές- να έλθει σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του ώστε να ελεγχθούν εκ νέου όλες οι αποδείξεις.

    ''Είμαι Ελληνας''

    Όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας, είπε ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, είναι Έλληνας και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα εάν δεν του δοθεί ελληνικό διαβατήριο, θα επιστρέψει με διαβατήριο άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

    Τέλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει στο παρελθόν, αλλά να βλέπει το μέλλον και τα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα.

    [02] ΗΠΑ: Συνάντηση Βενιζέλου-Μπλούμπεργκ

    5/12/2002 11:05:00 μμ

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης

    Μάικλ Μπλούμπεργκ

    Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Η συζήτηση του κ. Βενιζέλου με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους για την διεκδίκηση της υποψηφιότητας του 2012, είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών, ενώ έγινε ενημέρωση σχετικά με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

    ''Επρόκειτο για μια συνάντηση εγκάρδια και ουσιαστική'', δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας ότι στο πλαίσιο της εθίγησαν θέματα πολιτιστικής υφής, τόσο για την Ελλάδα όσο και την Αμερική, η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και το Κυπριακό.

    Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το Κυπριακό και τον τρόπο που η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πρωτοβουλία του γγ του ΟΗΕ, την Ολυμπιακή προετοιμασία, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ με κορυφαία αυτήν του Μαϊου στη Metropolitan Opera.

    Για την πρόταση του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε πρότερες δηλώσεις του για αποδοχή του σχεδίου ως βάσης διαπραγμάτευσης.

    Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να παρουσιάσει ο γγ του ΟΗΕ τα έγγραφα και των δύο πλευρών, ενώ βασική επιδίωξη είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο Συμβούλιο της Κοπεγχάγης να επισημοποιηθεί η ένταξη.

    ''Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με ειλικρίνεια τις προσπάθειες για την επίτευξη πολιτικής λύσης, η οποία ωστόσο δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας'', κατέληξε ο υπουργός.

    [03] Υπολειτούργησε το Δημόσιο - Χάος στα αεροδρόμια

    5/12/2002 7:54:00 μμ

    Με προβλήματα λειτούργησε σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Το πρωί, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έκαναν συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Μεγάλη ταλαιπωρία πέρασαν όσοι θέλησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν αιφνιδιαστικά να συμμετάσχουν στην απεργία και δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού να ακυρωθούν. Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελή θα κατατέσει προσφυγή για την προστασία του επιβατικού κοινού και τη διεκδίκηση αποζημίωσης για τις απώλειες που υπέστη η Ολυμπιακή.

    Επίσης, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι εφορίες, τα υπουργεία και οι Δημόσιοι Οργανισμοί λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνταν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Kλειστά ήταν σήμερα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς κινήθηκαν κανονικά.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η συνέχιση αυτής της οικονομικής πολιτικής των αριθμών θα φέρει κοινωνική θύελλα.

    Για διάβρωση και μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων έκανε λόγο μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, που αναφερόμενος στα αιτήματα, δήλωσε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στην εισοδηματική πολιτική και στη μετάθεση του χρόνου εφαρμογής του νέου μισθολογίου.

    [04] Κοινή στάση Γαλλίας-Γερμανίας για την ένταξη της Τουρκίας

    Aννα Κούρτη 5/12/2002 10:49:00 μμ

    Σε κοινή γραμμή πλεύσης θα κινηθούν Γαλλία-Γερμανία, για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη Σύνοδο της 12ης Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη. Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να προτείνουν στους εταίρους τους στην Ε.Ε, να προσφέρουν στην Τουρκία, έναρξη, υπό όρους, ενταξιακών διαπραγματεύσεων την 1η Ιουλίου του 2005, ενώ στα μέσα του 2004 να τεθεί όριο για την τελική εισήγηση της ΕΕ. Μέχρι στιγμής πιθανόν είναι το σενάριο ''ημερομηνία για την ημερομηνία'', δηλαδή να δοθεί στην Κοπεγχάγη, ημερομηνία κατά την οποία θα αποφασιστεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, το Μάρτιο του 2004.

    Επιβεβαίωσε τη γαλλογερμανική συμφωνία ο Σιράκ

    Ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ επιβεβαίωσε σήμερα το βράδυ τη γαλλογερμανική συμφωνία, να προταθεί στην ΕΕ να αρχίσουν, υπο προυποθέσεις, τον Ιούλιο του 2005 οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

    Επίσης, πρόσθεσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα προτείνουν να καθοριστεί "μια ρήτρα για συνάντηση" τον Δεκέμβριο του 2004, για να εξεταστεί μετά από έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κατα πόσο η Τουρκία σέβεται τα Ευρωπαϊκά κριτήρια σε θέματα δημοκρατίας και οικονομίας.

    "Και αν υποθέσουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, τότε θα υπάρξει έναρξη των διαπραγματεύσεων απο τον Ιούλιο του 2005", δήλωσε ο Σιράκ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνομιλία που είχε με τον Δανό πρωθυπουργό Αντερς Φόγκ Ράσμουσεν, του οποίου η χώρα προεδρεύει της ΕΕ.

    Γιακίς: '' Η Αγκυρα θα αντιμετωπίσει ''εξαιρετικές δυσκολίες''

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου της ολομέλειας της Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία εκπροσωπεί την τουρκική κυβέρνηση ότι: "η Τουρκία αντιτίθεται στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2005, καθώς η Αγκυρα θα αντιμετωπίσει ''εξαιρετικές δυσκολίες'' να πείσει την κοινή της γνώμη να αποδεχθεί την ημερομηνία αυτή. Όχι. Δεν θα το αποδεχθούμε''.

    Επίσης, ο κ. Γιακίς πρόσθεσε ότι "η ΕΕ είναι αυτή που θα αποφασίσει, όμως θα αντιμετωπίσουμε εξαιρετικές δυσκολίες να το εξηγήσουμε αυτό στην τουρκική κοινή γνώμη. Δεν υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν θα έπρεπε να μας αντιμετωπίζουν όπως τις άλλες (υποψήφιες) χώρες. Καθώς υπάρχουν και άλλες χώρες που τους δόθηκε μια ημερομηνία'' προτού επιτύχουν το σεβασμό στα κριτήρια της Κοπεγχάγης, κατέληξε".

    Πηγές: ΑΠΕ-BBC

    [05] ''Υπομονή'' να επιδείξουν οι Ιρακινοί ζητά ο Χουσεϊν

    5/12/2002 10:00:00 μμ

    Έκκληση προς τους συμπατριώτες του να επιδείξουν υπομονή, απηύθυνε ο Σαντάμ Χουσεϊν στην πρώτη δημόσια ομιλία του, μετά την επανάληψη των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ στο ιρακινό οπλοστάσιο, το Νοέμβριο, ενώ χαρακτήρισε ''ευκαιρία'' τις επιθεωρήσεις αυτές, ώστε ν' αποδειχτεί η καλή πίστη της χώρας. Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για πόλεμο αν καταστεί αναγκαίο, ώστε να αναγκάσουν το Ιράκ, να συμμορφωθεί με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούν να σταματήσει την κατασκευή χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων. Ο αμερικανικός στρατός και το ναυτικό βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και ήδη δύο αεροπλανοφόρα πλέουν προς τον Περσικό Κόλπο. Σήμερα, οι επιθεωρήσεις διεκόπηκαν προς ένδειξη σεβασμού της γιορτής Εϊντ ελ-Φιτρ, που σηματοδοτεί τη λήξη του ραμαζανιού.

    Μπους: ''Ο Σαντάμ Χουσέιν πρέπει να αφοπλιστεί''

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο της Κένυα Ντάνιελ Αραπ Μόι και τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Μέλες Ζενάουι ότι: "ο Σαντάμ Χουσέιν πρέπει να αφοπλιστεί. Ελπίζουμε ότι θα το κάνει. Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν βρίσκονται στο Ιράκ για να παίξουν κρυφτό'', δήλωσε ο Μπούς

    Οι ΗΠΑ έχουν πολύ καλούς λόγους να κατηγορούν το Ιράκ οτι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής παρά τις διαψεύσεις της Βαγδάτης και το γεγονός οτι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν έχουν ακόμη τίποτα ανακαλύψει, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλέισερ.

    Ο κ. Μπούς και οι άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι "δεν θα δήλωναν απλά και ωμά ότι το Ιράκ έχει όπλα μαζικής καταστροφής αν αυτό δεν ήταν αληθινό και αν οι ισχυρισμοί τους δεν είχαν σθεναρές βάσεις".

    Κουβέιτ: Ιρακινό ρυμουλκό εισήλθε στα χωρικά του ύδατα

    Η ακτοφυλακή του Κουβέιτ σταμάτησε σήμερα ιρακινό ρυμουλκό που εισήλθε στα χωρικά του ύδατα και συνέλαβε το τετραμελές πλήρωμά του, μετέδωσε το επίσημο κουβεϊτιανό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

    Ο κουβεϊτιανός υπουργός Αμυνας, σεϊχης Τζάμπερ αλ-Χαμάντ αλ-Σαμπάχ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, δήλωσε ότι ζήτησε από την ακτοφυλακή να οδηγήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών τους τέσσερις ιρακινούς ναυτικούς, για την αναγνώριση των στοιχείων τους και την ανάληψη ποινικών μέτρων εναντίον τους.

    Τέλος, ο Τζάμπερ επισκέφθηκε τους συλληφθέντες και επιθεώρησε το σκάφος τους.

    Το περιστατικό αυτό ακολουθεί χθεσινής καταγγελίας του Κουβέιτ ότι ιρακινό σκάφος άνοιξε πυρ εναντίον δύο σκαφών της κουβεϊτιανής ακτοφυλακής στο βόρειο τμήμα του Κόλπου. Το Ιράκ το διέψευσε στη συνέχεια.

    [06] Βενεζουέλα: Στρατιωτική προστασία σε εγκαταστάσεις πετρελαίου

    5/12/2002 8:47:00 μμ

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας

    Ούγκο Τσάβες

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έθεσε τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου υπό "στρατιωτική προστασία", μετά την κήρυξη απεργίας. Ο πρόεδρος Τσάβες διέταξε μονάδες του στόλου να καταλάβουν ένα δεξαμενόπλοιο οι ναύτες του οποίου συμμετέχουν στην απεργία. Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι διαδηλώσεις με κύριο αίτημα την παραίτηση του. Δεκάδες υποστηρικτές του προέδρου Τσάβες έχουν λάβει θέσεις μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της κρατικής εταιρείας πετρελαίων, εκεί όπου η αντιπολίτευση θέλει να τερματίσει μια από τις πορείες διαμαρτυρίας. Η πετρελαϊκή βιομηχανία συνεισφέρει το 80% από τις εξαγωγές της Βενεζουέλας και συμβάλει κατά το ήμισυ στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.

    [07] Μπάσκετ: Σημαντική νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους

    5/12/2002 10:50:00 μμ

    Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός με 80-66 (ημίχρονο 37-30) επί της Βίρτους Μπολόνια, για την 7η ημέρα του Γ' Ομίλου στην Ευρωλίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν στο κλειστό του Κορυδαλλού και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Φαβορί ήταν οι Αμερικανοί Εβανς και Τζόνσον. Τα δεκάλεπτα: 16-23, 37-30, 57-48, 80-66

    Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου καλό για τον Ολυμπιακό, που είχε πολλά κενά στην άμυνα και ήταν άστοχος στην επίθεση.

    Έτσι, οι φιλοξενούμενοι με ηγέτη τον Αντουάν Ριγκοντό προηγήθηκαν 21-12 στο 9' και... σίγησαν τους περίπου 1.500 φίλους των «ερυθρολεύκων που βρέθηκαν στο κλειστό του Κορυδαλλού. Ομως, η έξοδος από τον αγώνα του Γάλλου, αλλά και η είσοδος του Νέναντ Μάρκοβιτς, άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

    Οι παίκτες του Σλόμπονταν Σούμποτιτς βελτίωσαν την άμυνά τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και ανέτρεψαν την κατάσταση.

    Με ένα σερί 15-2 οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά 27-23 και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα επτά πόντων (37-30), ενώ είχαν φτάσει και στο +9. Η Βίρτους μπήκε και στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά και ισοφάρισε 40-40.

    Οι Αμερικανοί Εβανς και Τζόνσον πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κι έτσι ο Ολυμπιακός ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας μάλιστα την υπέρ του διαφορά στους 11 πόντους (57-46) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

    Τα τρίποντα του Ριγκοντό και η δυστοκία των «ερυθρόλευκων απέναντι στη ζώνη του Τάνιεβιτς επέτρεψαν στους Ιταλούς να μειώσουν σε 59-56. Εκεί, δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μορίς Εβανς έδωσαν ανάσα στην ελληνική ομάδα, ενώ η αποβολή του (πολύ καλού) Χαρίση με πέντε φάουλ δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μπουντούρης που τον αντικατέστησε περιόρισε στα τελευταία λεπτά τον Ριγκοντό. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 80-66 και έκαναν σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χαρίσης 10, Γιαννουζάκος 3 (1), Εβανς 20 (3), Τζόνσον 18, Ντε Μιγκέλ 10, Τόμιτς, Μάρκοβιτς 19 (2), Μπουντούρης, Μοράλες, Νικαγκμπάτζε

    ΒΙΡΤΟΥΣ: Μπελ 10, Ριγκοντό 23 (4), Ντάιαλ 10, Φροζίνι 6, Αντερσεν 10, Σμόντις, Αβλέεφ 2, Σεκούλαρατς 3, Κοτούροβιτς 2

    [08] Αλλον έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό ο Βαζέχα

    5/12/2002 10:08:00 μμ

    Ο Πολωνός άσος Κριστόφ Βαζέχα ανανέωσε το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, συνεχίζοντας την κοινή τους πορεία για ακόμη ένα χρόνο. Ο 40χρονος άσος του "τριφυλλιού" συμφώνησε με τον Αγγελο Φιλιππίδη την ανανέωση του συμβολαίου, συνεργασία που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια και έχει προσφέρει πολλά και στις δύο πλευρές. "Όταν πέσουν οι υπογραφές, δηλαδή σε λίγες ημέρες, θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες", ήταν το σχόλιο του Βαζέχα.

    [09] Αύριο η συνάντηση για το γήπεδο της Λεωφόρου

    5/12/2002 11:30:00 μμ

    Φωτό αρχείου

    Κοινή γραμμή υιοθετούν η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός όσον αφορά το θέμα του γηπέδου. Οι δυο πλευρές εμμένουν στις θέσεις τους, να τους δοθεί έκταση ίσης αξίας και διαστάσεων με τη Λεωφόρο. Αύριο το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ερασιτέχνη Παναθηναϊκου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Θεόδωρο Αλούπη προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα αυτό.

    [10] Ποδόσφαιρο: Πρόστιμα σε Αρη-Ολυμπιακό-Πανιώνιο

    Πηγή: ΑΠΕ 5/12/2002 7:54:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 3.000 ευρώ τον Αρη και 2.000 ευρώ τον Ολυμπιακό, για επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών των δύο ομάδων στο μεταξύ τους παιχνίδι. Μικρότερα ποσά επιβλήθηκαν στον Πανιώνιο (1.500), τον Αθηναϊκό (600), τον Ατρόμητο Αθήνας και τη Λάρισα (500), ενώ απαλλάχθηκε ο Πανηλειακός. Επίσης, ο δικαστής επέβαλε την πειθαρχική ποινή αφαίρεσης των βαθμών μιας νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος στην τρέχουσα σεζόν 2002-2003 και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση του άρθρου 78 παρ, 2.4 του Ν. 2725/99 (οφειλές σε παίκτες που έχουν τελεσιδικήσει).

    Στο μεταξύ, με ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών ημερών τιμωρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Παπαδημητρίου (Εθνικός Αστέρας) και Μουρούτης (Θρασύβουλός) και με δύο αγωνιστικές οι Δημητριάδης (Λύκοι), Δεληπάλτας (Κιλκισιακός) και Λαγούια (Νίκη Βόλου).

    Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκαν οι: Γκεοργκίεφ (Καλλιθέας), Κατσαμπής (Ηρακλής), Σκέντζος, Κνόπερ (Αρης), Στεφανίδης (Ακράτητος), Νικολαϊδης, Κρζίσνικ (Γιάννενα), Λυγνός (Παναχαϊκή), Κωνσταντινίδης (Παναθηναϊκός), Καλόγηρος, Ζανταλης (Ολυμπιακός Βόλου), Καπαγιαννίδης, Ντάμπιτς (Κασσάνδρα), Κύρου (Πανσερραϊκός), Γκόγκας, Σλονίδης (Καβάλας), Μπουίς (Κέρκυρα), Παπαθανασίου (Εθνικός Αστέρας), Φόρστερ (Αθηναϊκός), Ντάγκας, Σίμος (Χαλκηδόνας), Μαχαίρας (Ατρομητος Αθήνας), Αθανασίου (Παναιγιάλειος), Ντελμεκούρας (Βύζας Μεγάρων), Παπαστάμου (Χανίων), Παλαιολόγος, Τσακμακίδης, Βιλανάλκης (Λάρισας), Κανουργιάλκης (Αγιος Νικόλαος), Τσιμπουκάς (Ναυπακτιακός), Λαμπρογεώργος (Αχαρναϊκός), Τζιβεκέλης, Χρήστου (Θρασύβουλος), Τζωρμπατζάκης (Εργοτέλης), Γιουρόπουλος (Λεβαδειακός), Τσιρτσικος (Λεωνίδιο), Παπαδόπουλος (Ποσειδών Πόρων) και Μπλιάκας (Εθνικός).

    [11] Το ψωμί προκαλεί ακμή

    5/12/2002 9:58:00 μμ

    Τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης προκαλούν ακμή, προειδοποιούν επιστήμονες από το κρατικό πανεπιστήμιο στο Κολοράντο, στις ΗΠΑ και αποκαλύπτουν ότι η ζάχαρη και τα σιτηρά που περιέχονται στο ψωμί αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης. Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μέχρι τώρα κοινή αντίληψη ότι οι δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες βοηθά στη μείωση της ακμής σε ορισμένου ανθρώπους.

    Δεν κάνει καλό η δυτική δίαιτα

    Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύγχρονη δυτική δίαιτα ευθύνεται για το φαινόμενο της ακμής. Υπολογίζεται ότι το 60% των 12χρόνων και το 95% των 18χρόνων υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα.

    Σύμφωνα με μία άλλη έρευνα, οι έφηβοι που ζουν σε περιοχές, όπου το φαγητό δεν υπόκειται σε ειδική επεξεργασία, δεν εμφανίζουν ακμή.

    Στα νησιά Παπούα της Νέας Γουϊνέας και στον Αμαζόνιο παραδείγματος χάρη, η ακμή είναι σχεδόν άγνωστη. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ακμή εμφανίστηκε στη φυλή Inuit από την Αλάσκα, μόνο όταν υιοθέτησαν τη δυτική δίαιτα.

    [12] Μεγάλη απάτη στο Internet μέσω δημοπρασιών

    5/12/2002 6:02:00 μμ

    Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απάτες που αποκαλύφθηκε ποτέ στο χώρο των δημοπρασιών μέσω internet. Ένας άνδρας από το Λος Αντζελες των ΗΠΑ κατηγορείται ότι καταχράστηκε χρήματα αγοραστών του eBay από έξι διαφορετικές ηπείρους, προσφέροντας προς πώληση ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τμήματά τους, τα οποία ήταν ανύπαρκτα.

    Οι αγορές στο διαδίκτυο

    Ο 27χρονος Chris Chong Kim κατηγορείται για τέσσερα αδικήματα μεγάλης κλοπής και 26 αδικήματα για τη διενέργεια ψεύτικων δημοπρασιών, καθώς δεν παρέδωσε υπολογιστές, laptop και τμήματα υπολογιστών που αγοράστηκαν από το site του eBay. Συνολικά καταχράστηκε 450.000 δολάρια, ενώ οι αγοραστές δεν πήραν ποτέ στα χέρια τους τα αντικείμενα που αγόραζαν. Μερικοί από αυτούς μάλιστα είχαν πληρώσει μέχρι και 6.000 δολάρια.

    Αν ο Kim καταδικαστεί για όλα αυτά τα αδικήματα, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 24 χρόνια.

    Η περίπτωση αυτή αναδεικνύει το φόβο πολλών πελατών που χρησιμοποιούν το internet για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα. Από τη στιγμή που κάποιος δίνει τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας και κάνει την αγορά, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ελπίζει ότι τα αγαθά που αγόρασε θα έρθουν σπίτι του.

    Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρει κανείς τα προϊόντα που αγόρασε, αν δεν του επιδοθούν, καθώς οι εταιρείες στο internet δεν έχουν φυσικές διευθύνσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 December 2002 - 21:50:48 UTC