Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτροχιασμός τρένου κοντά στη Μεγαλόπολη
  • [02] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ο.Α
  • [03] Εντατικοί οι έλεγχοι μετά το σεισμό στην Ηλεία
  • [04] Συνάντησεις Πρωθυπουργού
  • [05] Εξασθένηση των καιρικών φαινομένων
  • [06] Οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη
  • [07] Ιράκ: Αιφνιδιαστική έρευνα των επιθεωρητών ΟΗΕ
  • [08] Γάζα: Καταστροφή κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών
  • [09] Στην Ινδία ο Βλάντιμιρ Πούτιν
  • [10] Η ''Αλ Κάιντα'' πίσω από τις επιθέσεις στην Κένυα
  • [11] Οι τιμές της αγοράς σε σύσκεψη του υπ. Ανάπτυξης
  • [12] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΣΕΒΕ
  • [13] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιστρέφει ο Ρόι Κιν
  • [14] Αναχώρησε ο ΠΑΟ για την Λιουμπλιάνα
  • [15] Πανιώνιος: Χωρίς Ερόλ εναντίον του ΟΦΗ
  • [16] Μπάσκετ: Σήμερα ο αγώνας Αρη-Μαρούσι
  • [17] Εσείς τι τρώτε στο γραφείο;

    [01] Εκτροχιασμός τρένου κοντά στη Μεγαλόπολη

    3/12/2002 9:36:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 25 επιβατών και του τετραμελούς πληρώματος της επιβατικής αμαξοστοιχίας 427, που εκτροχιάστηκε στις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα, λόγω πρόσκρουσης σε βράχο που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα 50 μέτρων, κοντά στη Μεγαλόπολη. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Καλαμάτα-Αθήνα. Δεκαεπτά επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά. Έκτακτη οικονομική βοήθεια θα χορηγηθεί στους επιβαίνοντες δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του ατυχήματος.

    Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ

    "Από τους τραυματίες, οι πέντε έχουν υποστεί κατάγματα και παραμένουν για νοσηλεία", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο διευθυντής της ορθοπεδικής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Κεχαγιάς.

    Η επιχείρηση διάσωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

    Κανονικά θα διεξαχθούν τα δρομολόγια του ΟΣΕ Αθήνα-Καλαμάτα στις 10.10 και Καλαμάτα-Αθήνα στις 2.18 το μεσημέρι σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, καθώς οι ζημίες στην σιδηροδρομική γραμμή σταδιακά αποκαθίστανται.

    Η 5μελης επιτροπή σοβαρών συμβάντων του ΟΣΕ, έχει ήδη επιληφθεί του ατυχήματος που συνέβη τη νύχτα στους Χρανους Μεγαλούπολης και σε περίπου ένα μήνα θα εξαχθεί το πόρισμα για τα ακριβή αιτία που οδήγησαν στον εκτροχιασμό του τρένου.

    Το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή είναι αρκετά συχνό για αυτό ο ΟΣΕ έχει χτίσει προστατευτική μάνδρα.

    Ωστόσο τα βράχια που σκέπασαν την γραμμή και οδήγησαν στον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας κατρακύλησαν από πολύ ψηλά και υπερπήδησαν την μάνδρα, αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ.

    [02] Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ο.Α

    3/12/2002 11:15:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Προσγείωση ασφαλείας πραγματοποίησε αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με 40 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, που είχε αναχωρήσει στις 10.00 το πρωί για Βιέννη. Ο πιλότος διαπίστωσε ότι ένα από τα τέσσερα ελαστικά του αεροσκάφους είχε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο προκειμένου, να αντικατασταθεί η γόμωση των ελαστικών. Οι επιβάτες αναχώρησαν με άλλο αεροσκάφος για την Βιέννη.

    [03] Εντατικοί οι έλεγχοι μετά το σεισμό στην Ηλεία

    3/12/2002 11:11:00 πμ

    Συνεχίζονται και σήμερα οι αυτοψίες των ζημιών στην Ηλεία, μετά τον χθεσινό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ. Κατά τους ελέγχους των μηχανικών, οκτώ σπίτια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής κατεδαφιστέα, 96 χρειάζονται επισκευές, ενώ το 45% των κτιρίων που ελέγχθηκαν κρίθηκαν προσωρινά ακατοίκητα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη, σε πρώτη φάση θα δοθεί στους σεισμοπαθείς επίδομα ύψους 200.000. Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία σε Ζάκυνθο και Ηλεία. Οι πληγέντες έχουν ήδη μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, ενώ παράλληλα, ξεκινούν και οι διαδικασίες στεγαστικής αποκατάστασής τους, όπως επιδότηση ενοικίου και μέτρα για την επισκευή και την ανακατασκευή των σπιτιών.

    Συνδυασμός πολλών παραμέτρων η αιτία των ζημιών

    Ο δήμαρχος Βαρθολομιού, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι σημαντικές ζημιές έγιναν και σε καινούρια κτίρια, δηλαδή κατασκευές που έγιναν μετά το 1988.

    "Η αντισεισμική πολιτική που διαθέτουμε είναι από τις καλύτερες δήλωσε στον ίδιο σταθμό ο κ. Τσακλίδης, χαρακτηρίζοντας βιαστικό το συμπέρασμα ότι τα επισκευασμένα μετά το σεισμό του '88 κτίρια στο Βαρθολομιό, ήταν αυτά που επλήγησαν και πάλι. "Όσα κτίρια χτίζονται βάσει των νέων αντισεισμικών κανονισμών του '95 και του 2000 δεν έχουν πρόβλημα", επεσήμανε ο κ. Τσακλίδης

    Σε συνδυασμό πολλών παραμέτρων απέδωσε τα αίτια των ζημιών ο καθηγητής του Πολυτεχνείου, Παναγιώτης Καρύδης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως είπε, έπαιξε ρόλο η σαθρότητα του εδάφους, η κακή συντήρηση των σπιτιών και η συνεχής καταπόνηση τους από τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

    Οι αυτοψίες συνεχίζονται και σήμερα με περισσότερα συνεργεία και o έλεγχος θα επεκταθεί και στην ευρύτερη περιοχή, ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο προϊστάμενος του Ταμείου Σεισμοπαθών Βαρθολομιού, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Ήδη από χθες βρίσκονται στο Βαρθολομιό συνεργεία από το ΤΑΣ Πατρών και την ΥΑΣ, καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Βασίλης Ανδριανάκης, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

    Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος έγινε αισθητός ακόμα και στην Αρκαδία και την Κορινθία, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης.

    "Είναι ακόμη νωρίς για να αποφανθούμε με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό", ανέφερε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Μακρόπουλος, προσθέτοντας ότι πρέπει να περάσουν δύο 24ωρα για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

    [04] Συνάντησεις Πρωθυπουργού

    3/12/2002 11:42:00 πμ

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, με τον Δανό Υπουργό Εξωτερικών Πέρ Στίγκ Μέλερ και με τον Φιλανδό Πρωθυπουργό Πάαβο Λιπόνεν. Ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Δαφέρμος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως δήλωσε ο Δαφέρμος κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, αντικείμενο της συνάντησης ήταν υπηρεσιακά θέματα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού.

    [05] Εξασθένηση των καιρικών φαινομένων

    3/12/2002 11:04:00 πμ

    Πρόσκαιρη εξασθένηση των καιρικών φαινομένων προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ αύριο θα ενταθούν οι βροχές και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Από τη χθεσινή κακοκαιρία πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιεργημένες εκτάσεις και ξεριζώθηκαν δένδρα και στέγες κτιρίων. Στην Αττική, οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν σε επιφυλακή στην περιοχή του Κηφισού για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο τυχόν υπερχείλισης του ποταμού. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών σκαφών από τον Πειραιά και τη Ραφήνα.

    Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής

    Σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής.

    Στη χερσόνησο της Σιθωνίας εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

    Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Πόρτο Κουφό, Βουρβουρού, Αρμενιστή και Τορώνη.

    Επίσης, στο 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νεοχωρίου-Ολυμπιάδας υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

    Στο μεταξύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας, όπου χθες παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε να βρέχει με αποτέλεσμα οι δρόμοι της πόλης να είναι μποτιλιαρισμένοι.

    [06] Οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη

    3/12/2002 10:47:00 πμ

    Αγριο έγκλημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κυψέλη. Ο 50χρονος Κωνσταντίνος Πάνος πυροβόλισε και σκότωσε με καραμπίνα την 36χρονη Γιωργία Πάνου, σύζυγό του μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους ηλικίας 6, 8 και 10 ετών. Το έγκλημα έγινε στον 6ο όροφο διαμερίσματος πολυκατοικίας στην οδό Θήρας 118, στον Αγιο Παντελεήμονα στην Κυψέλη. Οπως είπαν γείτονες το ζεύγος διαπληκτιζόταν έντονα πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, κάτι που έγινε και σήμερα το πρωί.

    Ο δράστης που είναι συνταξιούχος για λόγους υγείας από τα 45 του, πήρε την καραμπίνα του και μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών του πυροβόλισε τη γυναίκα του.

    Τα παιδάκια μεταφέρθηκαν απο αστυνομικούς σε συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να ηρεμήσουν απο το σοκ που είχαν υποστεί.

    Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του χωρίς όμως να δώσει εξηγήσεις γιατί προέβη σε αυτή.

    [07] Ιράκ: Αιφνιδιαστική έρευνα των επιθεωρητών ΟΗΕ

    3/12/2002 11:41:00 πμ

    Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστική έρευνα σε ένα από τα προεδρικά μέγαρα στη Βαγδάτη, στα πλαίσια της προσπάθειας εντοπισμού όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, τόνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Μια ομάδα από επιθεωρητές εισήλθαν στο κτίριο, ένα από τα πολλά μέγαρα που ανήκουν στον Σαντάμ Χουσέιν, στο Κάρχ, μία από τις συνοικίες στο κέντρο της Βαγδάτης. Οι ειδικοί του ΟΗΕ, που από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους, τόνισαν χθες πως διαπίστωσαν ότι έλειπε εξοπλισμός και κάμερες παρακολούθησης του ΟΗΕ, που υπήρχαν σε κτίρια στο Ιράκ, από τις προηγούμενες επιθεωρήσεις.

    Φεντότοφ: Επιθεωρητές και ιρακινές αρχές σέβονται την απόφαση 1441 του ΟΗΕ

    Η Ρωσία εξέφρασε την ικανοποίησή της σήμερα για τη βούληση της Βαγδάτης να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές αφοπλισμού του ΟΗΕ, ενώ η Ουάσινγκτον υποστήριξε χθες ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις σχετικά με τη θέληση του Ιράκ, να αφοπλισθεί δεν είναι ενθαρρυντικές, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων "Ιτάρ-Τας".

    "Η απουσία επεισοδίων όσον αφορά το έργο των επιθεωρητών και την ιρακινή συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Επιθεωρητές και ιρακινές αρχές σέβονται πλήρως την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας", δήλωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιούρι Φεντότοφ.

    Οι επιθεωρήσεις των προεδρικών μεγάρων είχαν αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την προηγούμενη αποστολή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο διάστημα 1991-1998.

    Στο μεταξύ, στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο Aμερικανός υφυπουργός Αμυνας Πολ Βόλφοβιτς, αναζητώντας την τουρκική υποστήριξη ενόψει της σχεδιαζόμενης επίθεσης στο Ιράκ. Η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας, που έχει ισχυρές ισλαμικές ρίζες, επιδεικνύει έντονο σκεπτικισμό στο ενδεχόμενο ενός πολέμου στο γειτονικό Ιράκ, αξιώνοντας μάλιστα από την Ουάσινγκτον οικονομική βοήθεια για τα προβλήματα που θα προκύψουν από ενδεχόμενο πόλεμο, αλλά και τη δέσμευση ότι δεν θα προκύψει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο βόρειο Ιράκ σε περίπτωση κατάρρευσης του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν.

    [08] Γάζα: Καταστροφή κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών

    3/12/2002 10:42:00 πμ

    Σε αντιπαράθεση με τα Ηνωμένα Έθνη έχει εμπεριέλθει ο ισραηλινός στρατός, μετά την καταστροφή ενός κτιρίου με εκατοντάδες τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων στο BBC, ο ισραηλινός στρατός πίστευε ότι στο κτίριο κρύβονταν Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές και δεν γνώριζε πως εκεί υπήρχε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εξέφρασε τις ανησυχίες του και ζήτησε από την ισραηλινή κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα για την επίθεση.

    Αδικαιολόγητη συμπεριφορά

    "Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ ζητά από τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν στις διεθνείς οργανώσεις αρωγής να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τα παλαιστινιακά εδάφη", αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξεδόθη από τα ΗΕ.

    Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ιερουσαλήμ, Ζαν Μπρετές, χαρακτήρισε "αδικαιολόγητη" τη συμπεριφορά του ισραηλινού στρατού.

    Στο μεταξύ, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στα παλαιστινιακά εδάφη.

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα σχέδιά του για την κατεδάφιση ορισμένων κτιρίων στη Χεβρώνα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα κτίρια πρέπει να κατεδαφισθούν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πέρασμα για τους Εβραίους αποίκους που ζουν στην περιοχή.

    Πηγή: BBC GREEK

    [09] Στην Ινδία ο Βλάντιμιρ Πούτιν

    3/12/2002 10:37:00 πμ

    Ζ.Ζεμίν-Βλ.Πούτιν

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στο Πεκίνο και αναχώρησε για την Ινδία, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Πριν από την αναχώρησή του, ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και κατέκρινε τη μονομερή χρήση βίας για την επίλυση των διεθνών διαφορών, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράκ. ''Η μη τήρηση των διεθνών συμφωνιών είναι απολύτως μη αποδεκτή, όπως και η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και η επίλυση των προβλημάτων με τη μονομερή χρήση βίας'', τόνισε ο κ. Πούτιν μιλώντας ενώπιον 650 φοιτητών.

    Συνοδευόμενος από τον κινέζο ομόλογό του, Ζιάνγκ Ζεμίν ο Πούτιν αναφέρθηκε με έμφαση στη συμβολή του κινέζου προέδρου στην βελτίωση των σινο-ρωσικών σχέσεων.

    ''Ο πρόεδρος Ζιάνγκ δεν ξέρει μόνο να διαβάζει ρωσικά αλλά μπορεί και να τραγουδάει στα ρωσικά'' τόνισε ο Πούτιν, καταχειροκροτούμενος από τους κινέζους φοιτητές.

    [10] Η ''Αλ Κάιντα'' πίσω από τις επιθέσεις στην Κένυα

    3/12/2002 10:34:00 πμ

    Η τρομοκρατική οργάνωση "Αλ Κάιντα" του Οσάμα μπιν Λάντεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διπλή επίθεση εναντίον των ισραηλινών, που σημειώθηκε στη Μομπάσα της Κένυας στις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ιστοσελίδα ισλαμιστών στο διαδίκτυο. ''Με τη χάρη του Θεού οι μαχητές κατάφεραν πλήγματα και πραγματοποίησαν δύο επιχειρήσεις στη Μομπάσα ενάντια σε εβραϊκά συμφέροντα" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα, ενώ προειδοποιεί ότι τα χτυπήματα εναντίον των ισλαμιστών θα συνεχιστούν. Να σημειώσουμε ότι δεν έχει διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του μηνύματος.

    Κατά την επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του ξενοδοχείου "Παράδεισος" στη Μομπάσα έχασαν τη ζωή τους, εκτός από τους τρεις καμικάζι, τρεις ισραηλινοί τουρίστες και δέκα Κενυάτες.

    Λίγο νωρίτερα, αστόχησε επίθεση με πυραύλους εναντίον ισραηλινού αεροσκάφους που απογειωνόταν στην ίδια περιοχή.

    [11] Οι τιμές της αγοράς σε σύσκεψη του υπ. Ανάπτυξης

    3/12/2002 11:19:00 πμ

    Σύσκεψη για τον έλεγχο των τιμών εν όψει των εορτών πραγματοποιείται σε λίγο στο υπουργείο Ανάπτυξης με συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κλάδων της αγοράς. Την ίδια ώρα, κινητοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών ζητά το υπουργείο Ανάπτυξης με κατεπείγουσα εγκύκλιο στις αρμόδιες διευθύνσεις των νομαρχιών και στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο μεταξύ, υπεγράφη η απόφαση για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν από 13 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου.

    [12] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΣΕΒΕ

    3/12/2002 9:36:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Κλειστή είναι η Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΣΕΒΕ, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, αντιδρούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο εμποδίζει την επιχειρηματική τους ανάπτυξη. Η γενική συνομοσπονδία τους στην πρόσφατη συνεδρίασή της επικρίνει την κυβέρνηση για τη διατήρηση όπως τονίζουν, του αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος, του άνισου ανταγωνισμού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τον κίνδυνο μη καταβολής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων του δημοσίου.

    [13] Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επιστρέφει ο Ρόι Κιν

    3/12/2002 10:25:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Η ώρα της μεγάλης επιστροφής για τον Ρόι Κιν πλησιάζει, έστω κι αν δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς πριν τα Χριστούγεννα. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εθνικής Ιρλανδίας θα ξεκινήσει προπονήσεις τις προσεχείς ημέρες και θα μπει στην τελική ευθεία, μετά τη χειρουργική επέμβαση στο μηρό στην οποία υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο.

    Φέργκιουσον: ''Ο Ρόι θα προπονηθεί κανονικά''

    "Ο Ρόι θα προπονηθεί κανονικά μέσα στην εβδομάδα. Οι προσεχείς ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες, γιατί θα διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορεί να κάνει ελιγμούς, να στρίβει το σώμα του και να κλωτσά τη μπάλα", δήλωσε ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

    Ο τελευταίος αγώνας του Κιν ήταν στις 31 Αυγούστου, εναντίον της Σάντερλαντ (1-1), ενώ πλέον η επιστροφή του στους "κόκκινους διαβόλους", δεν αποκλείεται να συμπέσει με αυτήν την Εθνική ομάδα της χώρας του.

    Μετά την αποχώρηση του Μικ ΜακΚάρθι από την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας, "φούντωσαν" οι φήμες ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την επανεμφάνιση του αρχηγού.

    Πηγή: ΑΠΕ

    [14] Αναχώρησε ο ΠΑΟ για την Λιουμπλιάνα

    3/12/2002 9:43:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    "Πάνοπλος" αναχώρησε σήμερα το πρωί μέσω Μονάχου, για την Λιουμπλιάνα ο Παναθηναϊκός, ενόψει του αυριανού αγώνα μπάσκετ με την Ολίμπια για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Η προετοιμασία των "πράσινων" για τον αγώνα ξεκίνησε ουσιαστικά το βράδυ της Κυριακής με προπόνηση, από την οποία απουσίασε μόνο ο στρατευμένος Αντώνης Φώτσης. Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού Ντάριλ Μίντλετον δήλωσε ότι "το παιχνίδι με την Ολίμπια είναι δύσκολο, διότι αγωνιζόμαστε στην έδρα της, στην οποία πάντα παίζει πολύ καλά. Οι Σλοβένοι αγωνίζονται με αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση στην έδρα τους, γι' αυτό και πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι πάνω μας από την αρχή."

    Ο 21χρονος φόργουορντ, Αντώνης Φώτσης έδωσε το "παρών" χθες το απόγευμα στη μοναδική προπόνηση της ημέρας και θα ακολουθήσει την αποστολή αύριο το πρωί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, αφού ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

    [15] Πανιώνιος: Χωρίς Ερόλ εναντίον του ΟΦΗ

    3/12/2002 10:32:00 πμ

    Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παίξει ο Ερολ στον αποφασιστικό αγώνα του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, στη Νέα Σμύρνη, για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος. Ο Τούρκος μέσος των "κυανέρυθρων", που υπέστη διάστρεμμα στο προχθεσινό παιχνίδι με την Καλλιθέα, πρόκειται να επανέλθει στις προπονήσεις σε τρεις ημέρες και έτσι όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι στην διάθεση του Γιόζεφ Μπουμπένκο για τον αγώνα αυτό.

    Παράλληλα, ο Ανδρέας Λαγωνικάκης, που ξεπερνά το πρόβλημα στο μάτι του, πρόκειται να είναι στην βασική ενδεκάδα του αγώνα με τον ΟΦΗ.

    Στο μεταξύ, ο Μπουμπένκο είναι ικανοποιημένος από την ισοπαλία στην Καλλιθέα, αλλά όχι από την εμφάνιση των παικτών του.

    [16] Μπάσκετ: Σήμερα ο αγώνας Αρη-Μαρούσι

    3/12/2002 10:15:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Στους ρυθμούς του Champions Cup επιστρέφει ο Αρης, μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα στο ντέρμπι του μπάσκετ με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται σήμερα στο Αλεξάνδρειο το Μαρούσι. Αναμέτρηση στην οποία οι "κίτρινοι" αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Σε ό,τι αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι για το σημερινό παιχνίδι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

    ''Περιμένουμε και το Γκάλη να έρθει στο γήπεδο''

    Για το σημερινό παιχνίδι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι παίκτες του, πέρα από τους φιλάθλους τους, αισιοδοξούν ότι θα δουν στο γήπεδο και τον Νίκο Γκάλη.

    "Περιμένουμε και το Γκάλη να έρθει στο γήπεδο. Η παρουσία του είναι αρκετή για να δώσει επιπλέον ώθηση στους παίκτες για να παίξουν ακόμη καλύτερα", υπογράμμισε ο τεχνικός του Αρη, ενώ για τον αγώνα ανέφερε:

    "Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Το Μαρούσι άλλαξε πρόσφατα τον ένα Αμερικανό του και τώρα με τον Νόλαν θα αλλάξει κάποια πράγματα στο στιλ του. Με ενδιαφέρει η νίκη κι ας έρθει με ένα πόντο διαφορά".

    Πανιώνιος: Αλλοι πέντε παίκτες αύριο στη Βουλγαρία

    Μπροστά στον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού εξετευλισμού τόσο του συλλόγου όσο και του ελληνικού μπάσκετ, οι παίκτες του Πανιωνίου, αποφάσισαν να βάλουν (προσωρινά) στην άκρη τις διαφορές με τη διοίκηση της ΚΑΕ.

    Έτσι, οι επτά παίκτες που απείχαν της αποστολής αναχώρησαν σήμερα για τη Σόφια ενόψει του αγώνα με τη Λέφσκι Σόφια για το Champions Cup, θα μεταβούν αύριο στη Βουλγαρία όπου βρίσκονται ήδη οι Ουάλας, Μπερνάρντ, Λιντς και οι έφηβοι Δεληγιάννης, Βλαχόπουλος.

    Εκτός αποστολής θα παραμείνει ο Φαλέκας.

    [17] Εσείς τι τρώτε στο γραφείο;

    3/12/2002 10:49:00 πμ

    Στο γραφείο τρώνε πια το μεσημέρι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι καθώς το διάλειμμα για φαγητό έχει αρχίσει να εκλείπει. Σύμφωνα με μία έρευνα του Reuters, το μεσημεριανό φαγητό αποτελείται από ένα βιαστικό σάντουϊτς καθώς οι ώρες εργασίας αυξάνονται συνεχώς. Ειδικότερα στην Αγγλία, τα φημισμένα μεσημεριανά γεύματα ανήκουν στο παρελθόν.

    Οι διατροφικές μας συνήθειες

    "Ο πιο γρήγορος τρόπος ζωής και οι περισσότερες ώρες εργασίας έχουν συμπιέσει το μεσημεριανό διάλειμμα πολλών εργαζομένων, το οποίο δεν διαρκεί παραπάνω από μισή ώρα", επισημαίνει ο Daniel Lord, συγγραφέας της έκθεσης "Μελλοντικές λύσεις για το μεσημεριανό".

    "Το φαγητό αποτελεί πλέον μία στιγμή, όσο σύντομη και αν είναι, για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι μετά από ένα δύσκολο πρωϊνό στη δουλειά ή σαν ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας", τονίζει ο Lord.

    Κάθε χώρα μάλιστα έχει διαφορετικές προτιμήσεις αναφορικά με το γεύμα. Οι Γάλλοι για παράδειγμα συνοδεύουν το φαγητό τους με ένα αλκοολούχο ποτό, ενώ οι Βρετανοί έχουν εγκαταλείψει αυτή τη συνήθεια. Στην Ιταλία, ο κανόνας είναι το σπιτικό φαγητό και οι Ισπανοί προτιμούν τα εστιατόρια.

    Το σάντουϊτς πάντως εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ όλων των λαών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 December 2002 - 9:54:23 UTC