Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονομαχίες κορυφής στην Α΄εθνική
  • [02] Ανετη νίκη του Ηρακλή επί της Προοδευτικής
  • [03] ''Αντίο Τζορτζ'' με μία συναυλία
  • [04] Το AIDS προτιμά τις γυναίκες
  • [05] Aλλαγή φρουράς στο. . . διάστημα
  • [06] Πόσο ασφαλές είναι το shopping στο διαδίκτυο;

    [01] Μονομαχίες κορυφής στην Α΄εθνική

    30/11/2002 9:32:00 μμ

    Στα παιχνίδια Αρης-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θα είναι στραμμένη η προσοχή της φίλαθλης κοινής γνώμης στο πρόγραμμα της 9ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Επίσης, η Ξάνθη υποδέχεται στην έδρα της το Αιγάλεω και θέλει τη νίκη προκειμένου να αποκτήσει αξία η νίκη της την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Πανιώνιο, ενώ η ομάδα του Γιώργου Χατζάρα θέλει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μετά από τον βαθμό που έκοψε από τον Παναθηναϊκό. Στην Αθήνα τέλος, η Καλλιθέα υποδέχεται τον Πανιώνιο.

    Ντέρμπι που υπόσχονται πάθος

    Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς με τον Αλέξη Αλεξανδρή αντί του τραυματία Τζιοβάνι στην σύνθεσή της, αγωνίζεται κόντρα στον Αρη που θέλει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

    Στο "Νίκος Γκούμας" διεξάγεται το ντέρμπι των δικέφαλων, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι το οποίο θα αναζητήσουν και στη μεταξύ τους συνάντηση προκειμένου να παραμείνουν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

    Ο Παναθηναϊκός τέλος υποδέχεται στη Λεωφόρο τον ΠΑΣ Γιάννινα που καίγεται για το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Σέρτζιο Μαρκαριάν δεν έχει τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια μετά κι από το αποτέλεσμα της ισοπαλίας κόντρα στο Αιγάλεω.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

    Σάββατο

    Ηρακλής-Προοδευτική (1-0 )

    Κυριακή

    15:00 (Ξάνθη) Ξάνθη-Αιγάλεω

    15:00 (Νεάπολη) Ιωνικός-Ακράτητος

    15:00 (Καλλιθέα) Καλλιθέα-Πανιώνιος

    15:00 (Θ. Βαρδινογιάννης) ΟΦΗ-Παναχαϊκή

    17:00 (Α. Νικολαΐδης) Παναθηναϊκός-Γιάννινα

    17:00 (Χαριλάου) Αρης-Ολυμπιακός

    19:00 (Νίκος Γκούμας) ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

    [02] Ανετη νίκη του Ηρακλή επί της Προοδευτικής

    30/11/2002 7:51:00 μμ

    Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έστω και με έναν αγώνα περισσότερο, βρίσκεται ο Ηρακλής μετά την σημερινή του νίκη επί της Προοδευτικής για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάστηκε μόλις ένα γκολ για να πάρει τη νίκη. Σκόρερ για τον Ηρακλή ήταν ο Στολτίδης, όταν στο 12' και μετά από κτύπημα φάουλ του Γκώνια, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα του Κόη.

    [03] ''Αντίο Τζορτζ'' με μία συναυλία

    30/11/2002 9:50:00 μμ

    Στις 29 Νοεμβρίου του 2001 απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ο Τζορτζ Χάρισον, το «σιωπηλό», όπως τον αποκαλούσαν οι οικείοι του, «σκαθάρι» του Λίβερπουλ. Με αφορμή αυτήν την πρώτη επέτειο του θανάτου του, οι φίλοι του εκλιπόντος Τζορτζ Χάρισον έδωσαν το Σάββατο συναυλία προς τιμήν του στο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για την προώθηση των Τεχνών και της Εκπαίδευσης αλλά και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

    Δυο σκαθάρια μαζί

    Ο Πολ Μακ Κάρντεϋ και ο Ρίγκο Στάρ, οι τελευταίοι των Μπήτλς, τραγούδησαν με τον Ερικ Κλάπτον και τον Ραβί Σανκάρ, στο κατάμεστο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ.

    Στη σκηνή εμφανίστηκαν και μέλη της ομάδας των Μόντι Πάιθον, με τους οποίους ο Τζορτζ Χάρισον δε διατηρούσε μόνο φιλικές σχέσεις αλλά είχε, επίσης, αναλάβει την παραγωγή πολλών κινηματογραφικών τους ταινιών.

    Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχαν η σύζυγος του εκλιπόντος, Ολίβια, και ο Έρικ Κλάπτον.

    [04] Το AIDS προτιμά τις γυναίκες

    30/11/2002 10:21:00 μμ

    Οι γυναίκες που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Aids είναι περισσότερες από τους άνδρες, καθώς ο αριθμός τους έχει φτάσει τα 40 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές. Περισσότεροι άνθρωποι επίσης πεθαίνουν με 3.1 εκατομμύρια θανάτους τον περασμένο χρόνο από Aids, ανακοίνωσαν επιδημιολόγοι του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών εναντίον του Aids (UNAids). Το επίκεντρο του ιού παραμένει η Νότια Αφρική, όπου πέρυσι μολύνθηκαν ακόμα 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν ότι μεγάλες επιδημίες θα ξεσπάσουν στην Ανατολική Ευρώπη, την Κίνα και την Ινδία, αν δε ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

    Αυξάνονται τα κρούσματα

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, πέντε εκατομμύρια μολύνθηκαν από Aids τον περασμένο χρόνο, ενώ σχεδόν ένα εκατομμύριο είναι παιδιά κάτω των 15 ετών. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο δραματική σε μερικές χώρες που συμβάλλει στην εξάπλωση του λιμού.

    "Πρόκειται για μία κρίσιμη στιγμή. Αν δεν ληφθούν μέτρα σε εθνικό επίπεδο από τα ανώτατα κλιμάκια των κυβερνήσεων, δε θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την αύξηση των μολύνσεων από τον ιό", υπογράμμισε ο Dr Gro Harlem Brundtland, γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Υγεία.

    [05] Aλλαγή φρουράς στο. . . διάστημα

    30/11/2002 8:48:00 μμ

    Η αλλαγή φρουράς έγινε με επίσημες διαδικασίες. Ο Ρώσος κοσμοναύτης Βαλερί Κορζούν, ο οποίος ήταν εγκατεστημένος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αποχωρεί μετά από παραμονή έξι μηνών. Τη θέση του παίρνει τώρα ένας Αμερικανός αστροναύτης, ο Κένεθ Μπάουερσοξ. Ο Αμερικανός αστροναύτης θα μείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τέσσερις μήνες και φαίνεται ενθουσιασμένος στην ιδέα της παραμονής του στο διάστημα.

    Ο τελευταίος περίπατος του στο διάστημα

    Η νέα αποστολή με επικεφαλής τον Αμερικανό αστροναύτη πρόκειται να παραμείνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τέσσερις περίπου μήνες.

    Οσο για την τριμελή αποστολή του Ρώσου Βαλερί Κόρζουν, πρόκειται να αναχωρήσει σύντομα για τη γη, μετά από έξι μήνες παραμονής στο διαστημικό σταθμό.

    Πριν αποχωρήσουν μάλιστα θα πραγματοποιήσουν τον τρίτο και τελευταίο τους διαστημικό περίπατο.

    [06] Πόσο ασφαλές είναι το shopping στο διαδίκτυο;

    30/11/2002 9:18:00 μμ

    Ο αριθμός των Βρετανών καταναλωτών που την περίοδο των Χριστουγέννων θα κάνουν τα ψώνια τους μέσω του διαδικτύου προβλέπεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Από την άλλη πλευρά, όμως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι ο φόβος της απάτης σε μεγάλο βαθμό περιορίζει τις αγορές στον κυβερνοχώρο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι πωλήσεις την περίοδο των εορτών αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1,7 δισεκατομμύρια στερλίνες, καθώς οι δαπάνες των καταναλωτών για την αγορά αγαθών μέσω του διαδικτύου σχεδόν θα διπλασιασθούν.

    Tρεις τρόποι για να αποφύγετε την απάτη στο Ιντερνετ

    Μολονότι οι Βρετανοί καταναλωτές «εμπιστεύονται» για τα ψώνια τους περισσότερο το διαδίκτυο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του οργανισμού MORI για λογαριασμό του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο φόβος της απάτης εξακολουθεί να καθιστά ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού «επιφυλακτικό».

    Για να αποφύγουν την απάτη, οι Αρχές συνιστούν στους καταναλωτές:

    να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες που είναι γνωστές στην αγορά, να γνωρίζουν τους αριθμούς τηλεφώνων ή τις ταχυδρομικές διευθύνσεις των προμηθευτών και να φυλάσσουν τα αντίγραφα των παραγγελιών τους μέσω του διαδικτύου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 30 November 2002 - 22:09:57 UTC