Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων
  • [02] Απαλλαγή μηχανικών από την κατηγορία απείθειας
  • [03] Βλάβες σε αεροσκάφη της ΟΑ
  • [04] Προσοχή: Εκτελούνται έργα
  • [05] Έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
  • [06] Νέος κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή
  • [07] Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Κασμίρ
  • [08] Ισημερινός: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
  • [09] Ινδία: Ανατροπή λεωφορείου με 30 νεκρούς
  • [10] Εκτέλεση βαρυποινίτη στο Τέξας
  • [11] Πυρκαγιά εστιατορίου MacDonald's στη Σ. Αραβία
  • [12] Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης
  • [13] ''Αθραυστα'' μπισκότα με ...νομίσματα

    [01] Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

    21/11/2002 9:17:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Στις εκδηλώσεις της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που εορτάζεται σήμερα, 21 Νοεμβρίου, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος. Δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιείται από το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ στις 11:00 θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στις 18:30 το απόγευμα θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή στην Παλαιά Βουλή.

    [02] Απαλλαγή μηχανικών από την κατηγορία απείθειας

    21/11/2002 10:26:00 πμ

    Απηλλάχθηκαν από το πειθαρχικό συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ οι δύο μηχανικοί του υπουργείου από την κατηγορία της εξαιρετικής απείθειας που τους είχε απαγγελθεί, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στον Κηφισό. Ωστόσο, η πειθαρχική διαδικασία συνεχίζεται και ως προς το άλλο αδίκημα, εκείνο της αμέλειας, και ήδη ορίστηκε δικαστικός ανακριτής, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο είναι υπάλληλος του υπουργείου, για να συντάξει σχετικό πόρισμα. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

    [03] Βλάβες σε αεροσκάφη της ΟΑ

    21/11/2002 8:53:00 πμ

    Δύο χτεσινοβραδινές πτήσεις της ΟΑ μία από τη Νέα Υόρκη και μία από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα στα αεροσκάφη. Οι επιβάτες της πτήσης από Νέα Υόρκη είτε προωθήθηκαν στην Αθήνα μέσω Παρισιού, είτε θα ταξιδέψουν με την επόμενη πτήση της Ολυμπιακής που αναχωρεί στις 11 απόψε από Νέα Υόρκη. Η πτήση από το Μάντσεστερ αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα περίπου στις 12 το μεσημέρι και εφόσον επισκευαστεί η βλάβη του αεροσκάφους.

    [04] Προσοχή: Εκτελούνται έργα

    20/11/2002 11:52:00 μμ

    Κλειστή θα παραμείνει η Αττική οδός από τις 11 το πρωί σήμερα ως τις πέντε το απόγευμα από τον κόμβο της Μεταμόρφωσης ως τη Λεωφόρο Κύμης λόγω εκτέλεσης έργων. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων για το διάστημα αυτό θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

    [05] Έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

    21/11/2002 11:07:00 πμ

    Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Πράγα, όπου άρχισαν πριν από λίγο οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ με ομιλία του γ.γ. της Συμμαχίας, λόρδου Ρόμπερτσον και χαιρετισμό του προέδρου της Τσεχίας Βάσλαβ Χάβελ. Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας έχουν φθάσει οι περισσότεροι από τους ηγέτες των 19 κρατών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Βασικά θέματα της Συνόδου είναι η δημιουργία πολυεθνικής δύναμης ταχείας ανάπτυξης, καθώς και η διεύρυνση του ΝΑΤΟ με άλλες επτά χώρες, ενώ επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και η κρίση του Ιράκ.

    Πρόσκληση στις προς ένταξη χώρες

    Κατά την έναρξη των εργασιών, ο λόρδος Ρόμπερτσον απηύθυνε πρόσκληση εκ μέρους των "19" στη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να ενταχθούν στη Συμμαχία. Πρόκειται για τη δεύτερη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς μετά την εισδοχή της Τσεχίας και της Ουγγαρίας το 1999.

    Θα ακολουθήσει συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τα θέματα της Συμμαχίας, καθώς και ομιλία του προέδρου της Κονοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

    Το μεσημέρι οι εργασίες της συνόδου θα συνεχιστούν με τρία παράλληλα γεύματα εργασίας. Στο πρώτο θα παρακαθίσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, στο δεύτερο οι υπουργοί Εξωτερικών και στο τρίτο οι υπουργοί Αμυνας. Μετά τη λήξη του γεύματος θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις Τύπου, ενώ το βράδυ προβλέπεται επίσημο δείπνο, στο οποίο θα παρατεθεί στο Κάστρο της Πράγας.

    Φιλικές συζητήσεις Σημίτη-Μπους-Σεζέρ

    Από ελληνικής πλευράς αναμένεται να τεθεί και το Κυπριακό.

    Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, είχε την ευκαιρία χθες να συναντηθεί για περίπου μισή ώρα με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

    Οι συζητήσεις του κ. Σημίτη με τους κ.κ Μπους και Σεζέρ ήταν φιλικές και αφορούσαν την Ελλάδα και την προοπτική της και το πώς ο πρόεδρος Μπους βλέπει τη χώρα μας.

    Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο πρωθυπουργός είχε ουσιαστική πολιτική συζήτηση με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ιταλίας, Τόνι Μπλερ και Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Οι τρεις ηγέτες ενημέρωσαν τον κ. Σημίτη για τις θέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό και τον Ευρωστρατό, αλλά και για την επιδίωξή της να εξασφαλίσει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η στάση της Ελλάδας στο θέμα αυτό συνδέεται με τη στάση που θα τηρήσει η Τουρκία έναντι των προτάσεων Αναν για το Κυπριακό και στο θέμα του Ευρωστρατού.

    Τι ζητούν οι ΗΠΑ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι η διήμερη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ που αρχίζει σήμερα στην Πράγα θα υιοθετήσει μία διακήρυξη υποστήριξης προς την τελευταία απόφαση των Ηνωμένων Εθνών η οποία ζητεί από το Ιράκ να καταστρέψει τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αρι Φλάισερ, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο Μπους στην τσεχική πρωτεύουσα.

    Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι ο Τζορτζ Μπους δεν ζητά από την Συμμαχία να δεσμευθεί ότι θα λάβει στρατιωτικά μέτρα για να εξαναγκάσει τον Σαντάμ να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΗΕ, ούτε να απειλήσει με άλλα μέτρα, εάν η απόφαση αυτή δεν γίνει σεβαστή από τη Βαγδάτη.

    Από την πλευρά της, η Γαλλία είχε καταστήσει σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει πέρα από μια διακήρυξη υποστήριξης της απόφασης 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπενθυμίζοντας ότι τάσσεται κατά οποιασδήποτε απόφασης θα προέβλεπε τη συμβολή του ΝΑΤΟ σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν θα προχωρήσουν σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράκ χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτούν τους συμμάχους τους. Παρόλο που ο αφοπλισμός του Ιράκ δεν αποτελεί ένα από τα επίσημα θέματα της ατζέντας της Συνόδου, αναμένεται να επισκιάσει τις συνομιλίες για διεύρυνση.

    Σε ασφυκτικό κλοιό η Πράγα

    Την ίδια ώρα, πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στην τσεχική πρωτεύουσα, καθώς έχουν επιστρατευθεί σχεδόν 15.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη των ειδικών δυνάμεων. Επίσης, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 και F-16 θα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο της Τσεχίας καθώς τα αεροσκάφη που διαθέτει η τσεχική πολεμική αεροπορία κρίθηκαν ακατάλληλα για την προστασία των συνέδρων.

    Κατά τη διάρκεια της συνόδου, δεν θα πραγματοποιηθούν εμπορικές πτήσεις, ενώ για την αποφυγή των επεισοδίων η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε στους πολίτες της Πράγας να εγκαταλείψουν την πόλη και να μεταβούν στην ύπαιθρο.

    [06] Νέος κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή

    21/11/2002 11:22:00 πμ

    Με εισβολή αρμάτων μάχης στη Βηθλεέμ απαντούν οι Ισραηλινοί στη νέα επίθεση αυτοκτονίας που συγκλόνισε στις 7 το πρωί την Ιερουσαλήμ, αφήνοντας τουλάχιστον 11 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου και του 23χρονου καμικάζι, και 45 τραυματίες, όταν κατάμεστο λεωφορείο εξερράγη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το προάστιο Κιριάτ Μεναχέμ προς το κέντρο της πόλης. Μεταξύ των θυμάτων είναι και πολλοί μαθητές που πήγαιναν στο σχολείο τους. "Δεν μένουν πια περιθώρια συζήτησης επί του ειρηνευτικού σχεδίου για το Μεσανατολικό", προειδοποιεί εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. Καταδίκη της επίθεσης αυτοκτονίας από την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Αμεση αντίδραση του Ισραήλ

    Επείγουσες συνομιλίες με τους υπευθύνους ασφαλείας είχε σήμερα το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν καθώς το Ισραήλ αναμένεται να "αντιδράσει αμέσως" μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη δυτική Ιερουσαλήμ, δήλωσε εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου στην Ιερουσαλήμ.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ραανάν Γκισίν, ο Σαρόν είχε συνομιλία με τον υπουργό Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ και ήδη δόθηκαν στον στρατό οι κατάλληλες οδηγίες, δίχως να αποκαλύψει το περιεχόμενο των διαταγών. Σύμφωνα με τον Γκισίν, δράστης της σημερινής επίθεσης αυτοκτονίας σε λεωφορείο στη Δυτική Ιερουσαλήμ ήταν ένας Παλαιστίνιος από τη Βηθλεέμ. "Ο ισραηλινός στρατός είχε εγκαταλείψει την πόλη αυτή τον περασμένο Αύγουστο και η σημερινή επίθεση ήταν η απάντηση στην χειρονομία αυτή του Ισραήλ" πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Ούζι Λαντάου ζήτησε την άμεση σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, Σάεμπ Ερεκάτ, καταδίκασε την σημερινή επίθεση αυτοκτονίας. "Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τόσων Ισραηλινών πολιτών, όπως καταδικάζουμε κάθε φορά τον θάνατο αμάχων είτε πρόκειται για Ισραηλινούς είτε για Παλαιστινίους", δήλωσε ο Ερεκάτ στο CNN.

    Επέρριψε πάντως την ευθύνη στον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τη συνέχιση της βίας, υποστηρίζοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει κλείσει τον δρόμο στις ειρηνευτικές συνομιλίες από τότε που ανέλαβε την εξουσία εδώ και 20 μήνες. "Η κυβέρνηση Σαρόν ακολουθεί τον δρόμο της πλήρους ανακατάληψης της Δυτικής Όχθης" δήλωσε ο Ερεκάτ.

    ''Ο Αραφάτ υπεύθυνος για την επίθεση''

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχτηκε μπροστά από το λεωφορείο τη στιγμή που διήρχετο από τη συνοικία Κιριάτ Μενάχεμ, στη δυτική Ιερουσαλήμ. ''Ο καμικάζι ήταν ζωσμένος με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών τα οποία ενεργοποίησε τη στιγμή που το λεωφορείο περνούσε από μπροστά του'', πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, Εχουντ Ολμερτ, μιλώντας στο CNN, επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. ''Ο Αραφάτ είναι άμεσα υπεύθυνος για την επίθεση, καθώς ο ίδιος έχει δώσει τον τόνο. Καθημερινά υπάρχουν δεκάδες συναγερμοί για επιθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αποτρέπονται'', τόνισε ο Ολμερτ προσθέτοντας πως ''οι τρομοκράτες συνεχίζουν τον πόλεμο εναντίον μας και πρέπει να μάθουμε να ζούμε όσο πιο φυσιολογικά γίνεται με αυτόν τον κίνδυνο'' .

    Καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ανώτατο στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας θα πρέπει να συνεχιστούν.

    "Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να συνεχιστούν. Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν. Η μεγάλη πλειοψηφία του παλαιστινιακού λαού βλέπει ευνοϊκά τέτοιες επιθέσεις", προειδοποίησε ο Αμπντελ Αζίζ αλ Ράντισι, αξιωματούχος της Χαμάς.

    Η συνοικία όπου εκδηλώθηκε η επίθεση αυτοκτονίας βρίσκεται κοντά στην περιφέρεια της αυτόνομης παλαιστινιακής πόλης Βηθλεέμ, όπου λίγο μετά εισέβαλαν ισραηλινά άρματα μάχης.

    Πρόκειται για την τρίτη αντι-ισραηλινή επίθεση αυτοκτονίας τις τελευταίες 11 ημέρες. Στις 10 Νοεμβρίου, Παλαιστίνιος ένοπλος εισέβαλε σε κιμπούτζ στο βόρειο Ισραήλ και σκότωσε πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά 4 και 5 ετών. Στις 15 Νοεμβρίου ,ένοπλοι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν εναντίον εβραίων εποίκων και Ισραηλινών στρατιωτών στην Χεβρώνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά άτομα.

    Εισβολή Ισραηλινών αρμάτων στη Λωρίδα της Γάζας

    Πολλές δεκάδες τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν αργά το βράδυ της Τετάρτης σε τέσσερις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην παλαιστινιακή υπηρεσία ασφαλείας. Περίπου δώδεκα άρματα μπήκαν αρχικά στην κοινότητα Αλ Καράρα, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις, συνοδευόμενες από δύο μπουλντόζες, προχώρησαν σχεδόν ένα χιλιόμετρο μέσα στην αυτόνομη παλαιστινιακή ζώνη.

    Στη συνέχεια σαράντα άρματα, υποστηριζόμενα από μονάδες του πεζικού και δύο μαχητικά ελικόπτερα κατέλαβαν τρεις τοποθεσίες στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων και όπλων. Ενας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων αυτών, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [07] Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στο Κασμίρ

    21/11/2002 8:24:00 πμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Κασμίρ, μετέδωσαν τα Ινδικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:02 τοπική ώρα (23:32 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας. Το αμερικανικό εθνικό κέντρο πληροφόρησης για τους σεισμούς ανέφερε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών και προερχόταν από απόσταση 155 χιλιομέτρων βορείως του Σριναγκάρ, της πρωτεύουσας του Κασμίρ. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.

    [08] Ισημερινός: Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

    21/11/2002 8:02:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών του στρατού στον Ισημερινό. Η έκρηξη έγινε στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (23:00 ώρα Ελλάδας) στο στρατόπεδο της ταξιαρχίας Γκαλαπάγκος της πόλης Ριομπάμπα των Ανδεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού. Δύο στρατιώτες και τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ροντόλφο Μπαρνιόλ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι νεκροί πολίτες είναι τρεις.

    Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε από την πλευρά του ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 150 άτομα που είχαν τραυματιστεί κυρίως από τζάμια που έσπασαν λόγω της έκρηξης στην περιοχή γύρω από τη στρατιωτική βάση.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται στρατιωτική πηγή, οι τραυματίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 300.

    Οι εκρήξεις συνεχίζονταν για πολλές ώρες με αποτέλεσμα οι διασώστες να δυσκολεύονται να πλησιάσουν την περιοχή.

    Η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, Μόνικα Μενέντες, είπε ότι άγνωστος αριθμός πολιτών απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, Φερνάντο Γκερέρο, σε ορισμένες περιοχές της πόλης διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες.

    [09] Ινδία: Ανατροπή λεωφορείου με 30 νεκρούς

    21/11/2002 8:26:00 πμ

    Περίπου τριάντα επιβάτες ενός λεωφορείου έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 27 τραυματίστηκαν, όταν το όχημα ξέφυγε από την πορεία του και τυλίχτηκε στις φλόγες στο κρατίδιο Μάντια Πραντές της Ινδίας, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ επικαλούμενο επίσημες πηγές. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μανέρι, περίπου 800 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νέου Δελχί.

    ''Το λεωφορείο ανατράπηκε και ένα δοχείο με πετρέλαιο που ήταν τοποθετημένο πίσω από το κάθισμα του οδηγού προκάλεσε την πυρκαγιά'', ανέφερε στο πρακτορείο ένας ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας.

    Σύμφωνα με μια πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι BBC World News αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το λεωφορείο έκανε τετ-α-κε όταν έσκασε ένα από τα λάστιχα του.

    Πολλά από τα θύματα κάηκαν σε τέτοιο βαθμό που δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των νεκρών.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της γειτονικής πόλης Τζαμπαλπούρ.

    [10] Εκτέλεση βαρυποινίτη στο Τέξας

    21/11/2002 8:18:00 πμ

    Ένας άνδρας που είχε σκοτώσει τρεις ανθρώπους, το 1988, θεωρώντας τους υπεύθυνους, επειδή καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, εκτελέστηκε την Τετάρτη στο Τέξας. Ο Ουίλιαμ Τσάπελ, 66 ετών, ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος που εκτελείται στην Πολιτεία αυτή μετά την επαναφορά της θανατικής ποινής, πριν από είκοσι χρόνια. Ήταν ο 31ος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος στο Τέξας και ο 287ος από το 1982. Ο Τσάπελ είχε ασκήσει έφεση και είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση της κακοποίησης όταν δολοφόνησε την Μάρθα Λίντσεϊ, την Αλεξάντρα Χιθ και τον Ελμπερτ Σίτον στο Φορτ Γουοθ του Τέξας.

    Η Λίντσεϊ ήταν η γιαγιά, η Χιθ η θεία και ο Σίτον ο παππούς του τρίχρονου κοριτσιού που φέρεται να κακοποίησε ο Τσάπελ, ο οποίος είχε ορκιστεί να εκδικηθεί την οικογένεια.

    Οι δύο γυναίκες πυροβολήθηκαν στο πρόσωπο ενώ ήταν ξαπλωμένες στο κρεβάτι τους, ενώ ο Σίτον πυροβολήθηκε έξι φορές. Πριν πεθάνει όμως πρόλαβε να δώσει στην αστυνομία την περιγραφή του άνδρα που τον πυροβόλησε. Ο Τσάπελ πιστεύεται ότι προσπάθησε να κάψει το σπίτι της Λίντσεϊ.

    Ο 66χρονος οδηγήθηκε στην εκτέλεση διαδηλώνοντας την αθωότητα του τόσο για τους φόνους όσο και για την κακοποίηση, υποστηρίζοντας ότι η εξέταση του DNA θα αποδείκνυε τα λεγόμενα του.

    ''Ξέρω ότι πιστεύετε πως το έκανα και είμαι σίγουρος ότι για σας είναι υπέροχο'', είπε στους συγγενείς των θυμάτων, δεμένος στο κρεβάτι στην αίθουσα εκτελέσεων.

    ''Όμως να ξέρετε, έγιναν δύο εξετάσεις DNA και καμία δεν ταίριαζε στο δικό μου. Ήθελα να γίνει τρίτη, όμως δεν έγινε ποτέ. Με δολοφονείτε και σας λυπάμαι'' ανέφερε, προτρέποντας τους να πάνε στην εκκλησία και να ζητήσουν συγχώρεση.

    [11] Πυρκαγιά εστιατορίου MacDonald's στη Σ. Αραβία

    21/11/2002 11:44:00 πμ

    Στη Σαουδική Αραβία, εστιατόριο της αμερικανικής αλυσίδας MacDonald's καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που προκάλεσε ένοπλος κοντά σε αμερικανική αεροπορική βάση. Εκκλήσεις για μποϊκοτάζ αμερικανικών προϊόντων και εστιατορίων γίνονται συχνά στην αραβική χώρα, κυρίως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, που επέφεραν ''πάγωμα'' των σχέσεων μεταξύ Ριάντ και Ουάσινγκτον. Η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα καταγωγής των 15 από τους 19 αεροπειρατές που ευθύνονται για τις επιθέσεις.

    [12] Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

    21/11/2002 11:49:00 πμ

    Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Τηλεόραση. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται για να ενθαρρύνει τις σφαιρικές ανταλλαγές των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ιδιαίτερα εκείνων που εστιάζονται στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στην οικονομία και την κοινωνική ανάπτυξη καθώς και την αύξηση των πολιτιστικών ανταλλαγών.

    Ο P. Nipkow ο εφευρέτης της τηλεόρασης

    O Nipkow ήταν γερμανός φυσικός αλλά και πρωτοπόρος της τηλεόρασης.

    Ο Nipkow δημιούργησε μια περιστρεφόμενη φωτογραφική μηχανή δίσκων ανίχνευσης αποκαλούμενη Nipkow δίσκο και μια συσκευή ανάλυσης εικόνας, που αποτελέστηκε από έναν γρήγορα περιστρεφόμενο δίσκο που τοποθετείται μεταξύ μιας σκηνής και ενός φωτοευαίσθητου στοιχείου σεληνίου. Η εικόνα είχε μόνο 18 γραμμές ανάλυση.

    Τον Δεκέμβριο του 1883 έκανε την σκέψη ενός τρόπου για να σταλεί μια κινούμενη εικόνα από το καλώδιο. Ήξερε ότι μια ουσία αποκαλούμενη σελήνιο αφήνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια να περάσει μέσα στο φως παρά στο σκοτάδι.

    Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός για να μετατρέψει μια εικόνα σε ένα ηλεκτρικό σήμα.

    Ο Nipkow ήξερε ότι όλα τα πράγματα που βλέπουμε αποτελούνται από τις διαφορετικές σκιές του φωτός και του σκοταδιού.

    Το μόνο που χρειάστηκε ήταν κάποιος τρόπος να χωριστεί μια εικόνα, όπως μια φωτογραφία, στα σημεία του φωτός και του σκοταδιού.

    Ιστορία της τηλεόρασης

    Η "πρώτη" γενιά των τηλεοπτικών συνόλων δεν ήταν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονική. Η παρουσίαση (οθόνη TV) είχε μια μικρή μηχανή με έναν περιστρεφόμενο δίσκο και έναν λαμπτήρα νέου, οι οποίοι λειτούργησαν μαζί για να δώσουν μια μουτζουρωμένη κοκκινοπορτοκαλιά εικόνα για το μισό μέγεθος μιας επιχειρησιακής κάρτας.

    1831:Στη Μεγάλη Βρετανία, Michael Faraday και Joseph Henry πειραματίζονται με τον ηλεκτρομαγνητισμό που παρέχει τη βάση για την έρευνα στην ηλεκτρική επικοινωνία.

    1844: Ο Samuel Μορς δείχνει δημόσια τον τηλέγραφο για πρώτη φορά.

    1862:Ο ιταλός φυσικός, Abbe Giovanni Caselli, είναι ο πρώτος ποιος στέλνει τις σταθερές εικόνες πέρα από μια μεγάλη τηλεφωνική απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που καλεί "pantelegraph".

    1873: Δύο άγγλοι μηχανικοί τηλέγραφων, ο May και ο Smith, πειραματίζονται με το σελήνιο και το φως προκειμένου να δοθεί στους εφευρέτες ένας τρόπος τις εικόνες στα ηλεκτρικά σήματα.

    1875: Ο Sir Joseph John Thomson διαβιβάζει μέσω καθοδικών ακτινών ασύρματα σήματα.

    1876: Ο Alexander Graham Bell εφευρίσκει το τηλέφωνο.

    1880: Ο Georg Carey χτίζει ένα στοιχειώδες σύστημα χρησιμοποιώντας τις δωδεκάδες των μικροσκοπικών φωτοευαίσθητων κυττάρων σελήνιου.

    1884: Στη Γερμανία, ο Paul Nipkow είναι αυτός που έφτιαξε πρώτος μηχανικό σύστημα τηλεοπτικής ανίχνευσης, που αποτελείται από έναν δίσκο με μια σπείρα των τρυπών. Οταν ο δίσκος περιστρεφότανε το ανθρώπινο μάτι θόλωνε σε όλα τα σημεία για να αναδημιουργήσει μια πλήρη εικόνα

    1886:Ο Οberlin Smith ανακάλυψε την αρχή της μαγνητικής καταγραφής.

    1887: Ο Hertz στέλνει και λαμβάνει ράδιο κύματα.

    1889:Η ταινία που ανέπτυξε ο Eastman και η φωτογραφική μηχανή που ανέπτυξε ο Edison βοήθησαν στον να φτιαχτεί το πρώτο σύστημα ταινιών.

    1895:Ο Ιταλός φυσικός Guglielmo Marconi αναπτύσσει τη ράδιο -τηλεγραφία και μεταδίδει τον κώδικα Μορς από το ραδιόφωνο για πρώτη φορά.

    1896: Η εταιρία KODAK αναπτύσσει την πρώτη κινούμενη εικόνα που σχεδιάστηκε για προβολή

    1897:Ο Karl ο Ferdinand Braun , γερμανός φυσικός, εφευρίσκει τον πρώτο σωλήνα καθοδικών ακτίνων, ο οποίος αποτελεί τη βάση όλων των σύγχρονων τηλεοπτικών φωτογραφικών μηχανών και των δεκτών.

    1898: Ο Poulsen δημιούργησε τις αρχές για την μαγνητική εγγραφη.

    1900: - Ο David Sarnoff μεταναστεύει στις ΗΠΑ από τη Ρωσία σε ηλικία 9. Ο καθηγητής του Reginald A.Fessenden μεταφέρει την ομιλία χωρίς καλώδια

    1901: Ο Guglielmo Marconi μεταφέρει ένα σήμα του κώδικα Μορς πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

    1904: Ο Sir John Ambrose Fleming εργάστηκε στο πεδίο της ραδιοτεχνολογίας και ανακάλυψε εργάστηκε στο πεδίο της ραδιο τεχνολογίας. Ανακάλυψε την επίδραση διόρθωσης.

    1906:Ο Lee Deforest αναπτύσσει το "Audion", έναν κενό σωλήνα ικανό για τα σήματα, πράγμα που θα φέρει την ηλεκτρονική επανάσταση. Επίσης το ίδιο έτος, Boris Rosing από την Ρωσίας αναπτύσσει ένα σύστημα που συνδυάζει την ακτίνα καθόδων με έναν δίσκο Nipkow, δημιουργώντας παγκοσμίως το πρώτο σύστημα λειτουργίας για τη τηλεόραση

    1907:O Βoris Rosing στη Ρωσία και A.A.Campbell-Swinton στην Αγγλία αναπτύσσουν ταυτόχρονα τις μεθόδους αναπαραγωγής εικόνας χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ανίχνευση.

    1908: Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός A.A.Campbell-Swinton, δημοσιεύει ένα ηλεκτρονικό τηλεοπτικό σύστημα που χρησιμοποιεί έναν σωλήνα καθοδικών ακτίνων και για το δέκτη και για τη κάμερα.

    1909: Ο Charles Herrold κάνει την πρώτη επιτυχή ραδιοφωνική μετάδοση στο San Jose Calling

    1910:Θεσπίστηκε ο πρώτος ομοσπονδιακός νόμος επικοινωνίας, ο ασύρματος νόμος σκαφών.

    1913: Ο Edison χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη διαμαντένια βελόνα στο πρώτο φωνογράφο στην Amberola.

    1915: Το πρώτο σύστημα ράδιο- τηλεφωνικής επικοινωνίας κατασκευάστηκε από τον Bell Labs

    1918: Ο Armstrong εφευρίσκει το υπερετερόδυνο δέκτη.

    1919:Ο Hoxie αναπτύσσει τον ήχο μέσα σε κινούμενη εικόνα

    1922: Ο Farnsworth ερευνά την ηλεκτρονική μετάδοση εικόνας.

    1923: Vladimir Zworykin κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το Εικονοσκόπιο, μια λυχνία ηλεκτρονικής κάμερας. Μέχρι το τέλος του 1923 έχει παραγάγει και έναν σωλήνα παρουσίασης εικόνων, το "Κινησκόπειο".

    1924: Ο John Logie Βaird είναι ο πρώτος που εκπέμπει μια κινούμενη φιγούρα, χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό σύστημα βασισμένο στο μοντέλο του P. Nipkow

    1925: O John Logie Baird λαμβάνει την πρώτη ακριβή τηλεοπτική εικόνα, και ο Vladimir Zworykin παίρνει το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την έγχρωμη τηλεόραση, αν και τα ηλεκτρονικά συστήματα χρώματος δεν αναπτύσσονται πλήρως μέχρι 25 έτη αργότερα. - Ο Rice και ο Kellogg αναπτύσσουν το πρώτο πρακτικό μεγάφωνο.

    1926:John Logie Βaird δίνει την πρώτη επιτυχή δημόσια επίδειξη της μηχανικής τηλεόρασης στο εργαστήριο του στο Λονδίνο. Ο Alexanderson αναπτύσσει το σύστημα δίσκων ανίχνευσης τηλεόρασης.

    1927: Ο Farnsworth εκπέμπει την πρώτη ηλεκτρονική εικόνα τηλεόρασης που εφαρμόστηκε για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην ηλεκτρονική τηλεόραση. Στα τηλεφωνικά εργαστήρια Bell έγινε επίδειξη ασύρματης τηλεόρασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης στη πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση λόγου και εκπομπής μακράς διάρκειας

    1928:Καθιερώθηκε η Ομοσπονδιακή επιτροπή Ασύρματων Εκπομπών Ο Pfleumer κατοχυρώνει τη μαγνητική ταινία με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ο John Logie Baird εκπέμπει διαβιβάζει εικόνες του από το Λονδίνου στη Νέα Υόρκη μέσω βραχέων κυμάτων -Προστέθηκε ήχος στις κινούμενες εικόνες η «Ομιλούσες ταινίες γεννήθηκαν»

    1929: Ο Zworykin κάνει επίδειξη του εξολοκλήρου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεόρασης -Στο Λονδίνο, John Logie Baird ανοίγει το πρώτο παγκόσμιο τηλεοπτικό, αλλά μπορεί άτεχνες και απότομες εικόνες . Εντούτοις, η τηλεοπτική εικόνα του Βaird επέδρασε ελάχιστα στην οπτική πληροφορία, είναι δυνατή η εκπομπή τους από κανονικών κυμάτων ραδιοπομπούς.

    1930:Το BBC αρχίζει την κανονική τηλεοπτική μετάδοση. Ο Farnsworth πήρε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεκτών για επεξεργασία εικόνας στη συσκευή επαναλήψεων.

    1931: Οι μηχανικοί της AEG ξεκίνησαν να εργάζονται στο μαγνητόφωνο εγγραφής.

    1932: Ο Langmuir διεξάγει την έρευνα για τη φύση αερίου που περιέχεται μέσα στον καθοδικό σωλήνα

    Το NBC αρχίζει τις πειραματικές τηλεοπτικές εκπομπές.

    Ο Schroter περιγράφει τη μέθοδο εγγραφής εικόνων στη μαγνητική ταινία.

    1934:Ιδρύεται το αμοιβαίο σύστημα ραδιοφωνικής αναμετάδοσης - Αναπτύσσεται ο σωλήνας της κάμερας ορθικών

    Πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές σε Γερμανία και Αγγλία

    Η AEG και η Telefunken παράγει το σωλήνα του μαγνητοφώνου εγγραφής Η Γερμανία ξεκινάει την πρώτη παγκόσμια υπηρεσία τηλεοπτικών ταινιών τρεις φορές την εβδομάδα

    Η Γαλλία αρχίζει τις πρώτες κανονικές μεταδόσεις της από την κορυφή του πύργου του Αιφελ.

    1936:Υπάρχουν 2000 τηλεοράσεις που χρησιμοποιούνται σε όλον το κόσμο Το BBC επιστρέφει στους αρχικούς ρυθμούς της πρώτης παγκόσμιας δημόσιας υπηρεσίας υψηλής ευκρίνειας ηλεκτρονικής τηλεόρασης στο Λονδίνο

    1937: Η CBS αναγγέλλει το πρόγραμμα ανάπτυξης τηλεόρασης.

    1938: Αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας αρχείων Marzocci για το περιστροφική κεφαλή εγγραφής ήχου.

    1939: Αναπτύσσονται οι αρχές της καταγραφής εναλλασσόμενου ρεύματος. Στη παγκόσμια έκθεση στη Νέα Υόρκη και τη χρυσή διεθνή επίδειξη πυλών στο Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιούνται επιδείξεις μοντέλων τηλεόρασης.

    Ο Roosevelt γίνεται πρώτος αμερικανός Πρόεδρος που εκφωνεί λόγο στην τηλεόραση.

    Η επιχείρηση DuMont αρχίζει την παραγωγή τηλεοπτικών συνόλων για τους καταναλωτές.

    1940: Ο Δρ Peter Goldmark εισάγει ένα 343-απομονωμένο σύστημα έγχρωμης τηλεόρασης για την καθημερινή μετάδοση, η οποία χρησιμοποιεί έναν δίσκο τριών φίλτρων (κόκκινος, πράσινος, μπλε).

    1946:Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή μέσω του ομοαξονικού καλωδίου μεταδίδεται από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον

    Ο Zoomar εισάγει τον πρώτο επαγγελματικό φακό ζουμ.

    1947: Η πρώτη παραγωγή ταινιών Hollywood για την τηλεόραση είναι ο δημόσιος κατήγορος. Τον ίδιο χρόνο γίνεται επίδειξη στα εργαστήρια Bell για την ανάπτυξη του τρανζίστορ

    1948: Το τηλεοπτικό ακροατήριο αυξάνεται κατά 4000 τοις εκατό και για την ακρίβεια ένα εκατομμύριο σπίτια στις ΗΠΑ έχουν τώρα ένα τηλεοπτικό σύνολο.

    1950:Ο Mullin αρχίζει την εργασία για το τηλεοπτικό όργανο καταγραφής για τις επιχειρήσεις Crosby.

    Αναπτύσσεται το τρίχρωμο κινοσκόπειο.

    Αναπτύσσεται η λυχνία vidicon.

    Η καλωδιακή τηλεόραση αρχίζει στις ΗΠΑ και οι προειδοποιήσεις αρχίζουν να απορρέουν για τις επιδράσεις των βίαιων προγραμμάτων στα παιδιά

    1951:Η πρώτη έγχρωμη τηλεοπτική εκπομπή ξεκινάει στις ΗΠΑ

    1952: Η ομάδα του Ampex VTR αναπαράγει τη μόλις αναγνωρίσιμη εικόνα από ταινία.

    1953: Η εκπομπή έγχρωμης τηλεόρασης ξεκινάει.

    Η Toshiba αρχίζει την εργασία για το ελικοειδές τηλεοπτικό όργανο καταγραφής ανίχνευσης.

    Οι πρώτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί αρχίζουν τη λειτουργία τους σε Sudbury και το Λονδίνο.

    1956 Ξεκίνησε η εποχή της φορητής ασπρόμαυρής τηλεόρασης.

    Η εταιρία Ampex επιδεικνύει την εγγραφή μαγνητοταινίας

    1960: Η συζήτηση μεταξύ Νίξον και Κέννεντυ μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

    Το Ενενήντα τοις εκατό των αμερικανικών σπιτιών έχουν το δικό τους εξοπλισμό τηλεόρασης και η Αμερική γίνεται η πρώτη στον κόσμο της τηλεοπτικής κοινωνίας Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 εκατομμύρια τηλεόρασης παγκοσμίως

    1963: Ο τηλεχειρισμός πομπών τηλεόρασης εξουσιοδοτείται από την FCC TV εξουσιοδοτημένος από τη

    1964: Εγκαταστάθηκε το πρώτο αυτόματο σύστημα προγράμματος τηλεόρασης.

    1968:Το CBS χρησιμοποιεί ένα φορητό μικροκάμερα για καλύψει πολιτικά συνέδρια

    Στις 20 Ιουλίου το 1969 γίνεται η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από το φεγγάρι όπου παρακολουθείται 600 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως τη στιγμή που ο Neil Armstrong περπατάει στο φεγγάρι.

    1971: Η Νότια Αφρική δεν έχει καμία τηλεόραση καθόλου.

    1972:Ξεκίνησαν πειράματα για το teletext στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Οι πρώτες προεγγραφής κασέτες βγαίνουν στην αγορά για το κοινό.

    Το BBC αναπτύσσει "υγιής-", ένα ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης με τη δυνατότητα εισόδου για το συνδυασμό εικόνας και ήχου.

    1973 :Πωλείται γιγάντια οθόνη προβολής έγχρωμης τηλεόρασης.

    Στις 10 Μάιου του 1977 η Νότια η Αφρική βλέπει τηλεόραση για πρώτη φορά

    1980:Στις ΗΠΑ και στην Γερμανία θεσπίζονται νόμοι και περιορισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να υπάρξει οικονομική αποτυχία

    [13] ''Αθραυστα'' μπισκότα με ...νομίσματα

    Πηγή: ΑΠΕ 21/11/2002 9:08:00 πμ

    Μπισκότα που δεν ήταν τραγανά και κατά συνέπεια δεν έσπαγαν προκάλεσαν τις υποψίες ινδών τελωνειακών υπαλλήλων, που όταν τα εξέτασαν ανακάλυψαν ότι στο εσωτερικό τους υπήρχαν ξένα νομίσματα. Η εφημερίδα "Hindustan Times" γράφει ότι ριάλια του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας αξίας 7.500 ευρώ κατασχέθηκαν από τον επιβάτη που προσπάθησε να τα περάσει λαθραία απο το αεροδρόμιο του Νέου Δελχί. Ο επιβάτης είχε προορισμό το Ντουμπάι. Τα νομίσματα ήταν τυλιγμένα αρχικά σε πλαστική μεμβράνη και στη συνέχεια σε ζύμη, ψημένα κανονικά στο φούρνο και τοποθετημένα μέσα σε κουτί μπισκότων.

    '' Η πρώτη σειρά στο κουτί ήταν όντως μπισκότα και είχαν σπάσει, τα υπόλοιπα όμως ήταν τόσο σκληρά που μου κίνησαν την περιέργεια. Οταν σπάσαμε το εξωτερικό κάλυμα ζύμης αποκαλύφθηκαν τα καλοτυλιγμένα νομίσματα'', δήλωσε ο τελωνειακός Νιτίς Μπίρντι.

    Ο ταξιδιώτης του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το μικρό όνομα, Σαλίμ, ήταν συχνός επισκέπτης του Ντουμπάι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 21 November 2002 - 9:58:55 UTC