Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Γκιούλ για επίλυση των ελληνοτουρκικών
  • [02] Ποινικές διώξεις για τις πλημμύρες στον Κηφισό
  • [03] Προβληματισμός στη Ρηγίλλης για το Κυπριακό
  • [04] Σε έξι μήνες η απόφαση ενεργοποίησης Ευρωστρατού
  • [05] Νέα διαμαρτυρία των υποδίκων της ''17Ν''
  • [06] Ορατός ο κίνδυνος οικολογικής καταστροφής
  • [07] Συνεχίζουν τις επαφές οι επιθεωρητές στο Ιράκ
  • [08] Θάνατος 17 ατόμων σε κελί λόγω αδιαχώρητου
  • [09] Τουρκία: νέος θάνατος από απεργία πείνας στις φυλακές
  • [10] Σύνοδος του ΝΑΤΟ για ένταξη νέων χωρών
  • [11] Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία
  • [12] Τουρκία: Αλλαγές στην κυβέρνηση ζητά ο Σεζέρ
  • [13] Επίθεση σε βουλευτή και φοιτητές στο Ιράν
  • [14] Συνεχής αγώνας δρόμου η ανταγωνιστικότητα
  • [15] Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες αύριο
  • [16] Νέα πρόσωπα στην Εθνική για το φιλικό με Ιρλανδία
  • [17] Ο ''Ελεύθερος Σκοπευτής'' στο Θέατρο Ακροπόλ
  • [18] Ανανεώνεται η συλλογή έργων Τέχνης της Βουλής
  • [19] Ξεκινούν απόψε οι συναυλίες Μαρινέλας-Νταλάρα
  • [20] Η καφεϊνη δεν ανεβάζει την πίεση
  • [21] Το μέλι θεραπεύει
  • [22] To Internet κατακτά τον κόσμο
  • [23] Οδηγός ελληνικών τραπεζών στο Internet
  • [24] Ζητούνται ζευγάρια για live sex
  • [25] Προσποιούνται και οι άνδρες
  • [26] Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος

    [01] Α. Γκιούλ για επίλυση των ελληνοτουρκικών

    19/11/2002 7:37:00 μμ

    Την επιθυμία της νέας κυβέρνησης να προωθήσει την επίλυση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, επανέλαβε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά την τελετή ολοκλήρωσης της 48ης Συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ''υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Θα τα προσεγγίσουμε με θετικό τρόπο και χωρίς προκαταλήψεις''. ''Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα. . . Η επίλυσή τους πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές'', είπε ο κ. Γκιούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο "Ανατολή".

    Συγχαρητήρια από Μπους σε Γκιουλ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπους επικοινώνησε σήμερα, τηλεφωνικά με το νέο Τούρκο πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιουλ για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και να τον προσκαλέσει στις ΗΠΑ το νέο έτος.

    Ο κ. Γκιούλ διαβεβαίωσε τους δυτικούς συμμάχους ότι, παρά τις ρίζες στο πολιτικό Ισλάμ, δεν θα αλλάξει ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας.

    Ελλάδα-Τουρκία προς επίλυση του ζητήματος ''υφαλοκρηπίδα''

    Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα υπό την προεδρία του Κώστα Σημίτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να ζήτησε διευκρινίσεις για την προοπτική επίλυσης του προβλήματος που αφορά στην υφαλοκρηπίδα.

    Επ΄αυτού ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και πως εξετάζουμε με την Τουρκία τη δυνατότητα σύνταξης συνυποσχετικού για την επιδίκαση του θέματος στη Χάγη.

    [02] Ποινικές διώξεις για τις πλημμύρες στον Κηφισό

    19/11/2002 4:03:00 μμ

    Ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιώς Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες στον Κηφισό. Η πρώτη είναι σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πλημμύρας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και κατ' εξακολούθηση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής και καταστροφής περιουσιών. Η δεύτερη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά διακεκριμένη απρόκλητη φθορά κατ εξακολούθηση. Οι διώξεις στρέφονται κατά των ανάδοχων κατασκευαστικών εταιριών του έργου του Κηφισού, αλλά και κατά των υπεύθυνων μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ, που επιβλέπουν το έργο

    Αρχίζει και η κύρια ανάκριση

    Οι διώξεις θα προσωποποιηθούν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης που θα διενεργήσουν τρεις εισαγγελείς του Πειραιά και η οποία με εντολή του κ. Πεπόνη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έκθεση δυο πραγματογνωμόνων-μηχανικών του ΤΕΕ που φέρει ημερομηνία 16.10.2002 και έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας - οι δυο συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του έργου τους συνάντησαν ''ανυπέρβλητες δυσχέρειες και άρνηση συνεργασίας από την πλευρά του ΥΠΕΧΩΔΕ".

    [03] Προβληματισμός στη Ρηγίλλης για το Κυπριακό

    19/11/2002 3:42:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν με το σχέδιο Ανάν, ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Ανάλυσης της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την άρνηση του Πρωθυπουργού να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κωστή Στεφανόπουλο, όπως είχε ζητήσει η ΝΔ. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Καραμανλής: Θα πρέπει να γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε και πάλι ότι το σχέδιο Ανάν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορική ευκαιρία, όπως αρχικά είχε πει ο κ. Σημίτης, ενώ τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα είναι σκληρός αγώνας και διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στα προβλήματα της λειτουργικότητας, του Συνταγματικού, των εποίκων και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    Στελέχη του κόμματος όπως η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασαν φόβους ότι τα δεδομένα του Ελσίνκι για την ένταξη της Κύπρου δεν φαίνονται και τόσο δεδομένα και πως ορισμένοι επιχειρούν να συνδέσουν ως πακέτο την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. με την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης ανεξάρτητα από το αν θα έχει υπάρξει ή όχι λύση ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξουν πολλά από τα προβληματικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν και για αυτό όπως είπε οδηγούμαστε σε μια οδυνηρή και επώδυνη λύση.

    Για λύση συμβιβασμού έκανε λόγο ο Μητσοτάκης

    Φωτο Αρχείου

    Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων που πιθανότητα θα οδηγήσουν σε μια επώδυνη λύση συμβιβασμού, τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά το τέλος ημίωρης συνάντησης που είχε σήμερα με τον Κώστα Καραμανλή, στα γραφεία της Ρηγίλλης, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ηγεσία της Κύπρου αλλά και στον κυπριακό λαό, όταν έρθει η ώρα του δημοψηφίσματος.

    Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δικαιώνεται η πολιτική που ακολούθησε η Ν.Δ., ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί και υπερβολές.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από την κυβέρνηση, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα κρυφτεί πίσω από την Κύπρο, αλλά θα έχει τη δική της γνώμη, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι τελικά θα υπάρξει συναπόφαση και συνυπευθυνότητα σε όποια λύση τελικά προκριθεί.

    Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πολιτική αλλαγή στην Τουρκία αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για βελτίωση των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι επαληθεύεται η μόνιμη επωδός πως όταν λυθεί το Κυπριακό με δίκαιο και οριστικό τρόπο, οι διμερείς διαφορές με την Τουρκία και τα προβλήματα του Αιγαίου είναι πολύ πιο εύκολο να λυθούν σε σχετικά σύντομο χρόνο.

    Όσον αφορά στην ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι αυτή θεωρείται δεδομένη, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπλοκαριστεί σε περίπτωση που με ευθύνη της Τουρκίας δεν γίνει δεκτό το σχέδιο Ανάν.

    [04] Σε έξι μήνες η απόφαση ενεργοποίησης Ευρωστρατού

    19/11/2002 6:36:00 μμ

    Τον Μάιο του 2003, στην Αθήνα, σε ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ληφθεί η τελική απόφαση για την ενεργοποίηση του λεγόμενου Ευρωστρατού, όπως εξήγγειλαν απόψε στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και ο ύπατος αρμοστής για θέματα ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέ Σολάνα.

    [05] Νέα διαμαρτυρία των υποδίκων της ''17Ν''

    19/11/2002 6:11:00 μμ

    Σε 48ωρη άρνηση συσσιτίου προχωρούν και πάλι από αύριο, επτά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "17 Νοέμβρη", από τη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού. Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης και επικοινωνίας με τους συνηγόρους τους, ενώ απειλούν με συνεχιζόμενη "απεργία πείνας". Αλληλέγγυοι τάσσονται οι αδελφοί Ξηρού. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω της συνηγόρου του, διαψεύδει όσα μεταδόθηκαν από σταθμό για διαφωνία του με το Σάββα Ξηρό, τον οποίο εξακολουθεί να θεωρεί, όπως λέει, φίλο και σύντροφό του.

    Πίσω στον Κορυδαλλό ο Ψαραδέλλης

    Πίσω στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε σήμερα ο Θεολόγος Ψαραδέλλης από το Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλευόταν από την Πέμπτη, λόγω οφθαλμολογικών προβλημάτων. Ενδεχομένως να μεταφερθεί εκ νέου στο νοσοκομείο για επέμβαση στο μάτι του, που έχει παρουσιάσει αιμορραγία.

    Στο μεταξύ, απερρίφθη, χθες, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, η αίτηση του φερόμενου ως αρχηγού της ''17Ν'' Αλέξανδρου Γιωτόπουλου για επανεξέταση της πενθήμερης πειθαρχικής ποινής που του είχε επιβάλλει το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού. Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών ορθώς επέβαλε στο Γιωτόπουλο την πειθαρχική ποινή, καθώς ήταν σύμφωνη με τον Σωφρονιστικό Κώδικα και τον εσωτερικό κανονισμό των φυλακών.

    [06] Ορατός ο κίνδυνος οικολογικής καταστροφής

    19/11/2002 12:22:00 μμ

    Με τεράστια οικολογική καταστροφή απειλούνται οι ακτές της Γαλικίας καθώς υπάρχει διαρροή μεγάλης ποσότητας πετρελαίου από το ελληνικής πλοιοκτησίας δεξαμενόπλοιο "Πρεστίζ", το οποίο κόπηκε στα δύο. Το -υπό σημαία Μπαχάμας- Πρεστίζ μετέφερε 70.000 τόνους πετρελαίου και την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε κλίση λόγω θαλασσοταραχής ανοικτά των ισπανικών ακτών. Xθες υπέστη νέο ρήγμα, με αποτέλεσμα να έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα περίπου 5.000 τόνοι πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή που θεωρείται ένας από τους καλύτερους ψαρότοπους της Ισπανίας.

    Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, το "Πρεστίζ" το οποίο βρίσκεται 250 χλμ από τις ακτές της Γαλικίας, κόπηκε στα δύο, τη στιγμή που πέντε σκάφη το ρυμουλκούσαν προς τα ανοικτά για να αποτραπεί ο κίνδυνος βύθισής του κοντά στις ακτές.

    [07] Συνεχίζουν τις επαφές οι επιθεωρητές στο Ιράκ

    19/11/2002 12:00:00 μμ

    Συνεχίζει σήμερα τις συνομιλίες του στη Βαγδάτη ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ, ενώ χθες, πρώτη ημέρα των επαφών του, έκανε λόγο για ''πρόοδο'' στην αποστολή του που έχει στόχο την αναβίωση της διαδικασίας αφοπλισμού του Ιράκ. Ο Χανς Μπλιξ συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι θα συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλης διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών, στο ξενοδοχείο Κανάλ, που βρίσκεται σε προάστιο της Βαγδάτης και αποτελεί έδρα της Επιτροπής Επαλήθευσης των Επιθεωρήσεων του ΟΗΕ.

    Συνέντευξη Τύπου του Χανς Μπλιξ απόψε

    Η προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Ιρακινό υπουργό Εξωτερικών Νάτζι Σάμπρι για σήμερα το μεσημέρι αναβλήθηκε χωρίς να ανακοινωθεί ο χρόνος διεξαγωγής της.

    Ενας δεύτερος γύρος συνομιλιών ''για τον τρόπο επανάληψης των επιθεωρήσεων'' έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαλήθευσης των Επιθεωρήσεων του ΟΗΕ Οουεν Μπιουκάναν, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ύποπτες θέσεις που θα δεχθούν επιθεώρηση δεν θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων στις ιρακινές αρχές.

    Ο Χανς Μπλιξ πρόκειται να δώσει απόψε συνέντευξη Τύπου για την πορεία των συνομιλιών του με τους Ιρακινούς αξιωματούχους.

    [08] Θάνατος 17 ατόμων σε κελί λόγω αδιαχώρητου

    19/11/2002 5:12:00 μμ

    Δεκαεπτά κρατούμενοι πέθαναν από ασφυξία σε ένα κρατητήριο αστυνομικού τμήματος της Τανζανίας, όταν σε ένα κελί χωρητικότητας 30 ατόμων στοιβάχτηκαν 120, αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Συνέβη στο απομακρυσμένο χωριό Μπαράλι στην κεντρική Τανζανία, όπου η αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλοι επτά κρατούμενοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από τους 15 που νοσηλεύονται.

    Το αδιαχώρητο στο κελί-οι δεσμοφύλακες αγνόησαν τις φωνές

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ανεξάρτητης εφημερίδας "Γκάρντιαν", οι κρατούμενοι άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο μικρό κελί, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο, και γι αυτό παρά τις φωνές και τις εκκλήσεις τους προς τους δεσμοφύλακες, οι οποίοι τις αγνόησαν νομίζοντας ότι πρόκειται για τέχνασμα με σκοπό να δραπετεύσουν.

    ''Οπως πληροφορούμαστε, οι κρατούμενοι φώναζαν ότι δεν υπάρχει οξυγόνο, ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν και ότι ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να φτύνουν αίμα'', γράφει η εφημερίδα.

    Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε κάθε σχόλιο για την υπόθεση, αρκούμενο να ανακοινώσει ότι έχει διαταχθεί έρευνα.

    [09] Τουρκία: νέος θάνατος από απεργία πείνας στις φυλακές

    19/11/2002 4:24:00 μμ

    Αλλος ένας φυλακισμένος απεργός πείνας υπέκυψε σήμερα στο νοσοκομείο Μπαϊράμπασα της Κωνσταντινούπολης, αυξάνοντας έτσι σε 59 το συνολικό αριθμό των κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές που έχουν πεθάνει από απεργία πείνας, στο πλαίσιο του κύματος διαμαρτυρίας κατά του νέου σωφρονιστικού συστήματος. Οπως ανακοινώθηκε από την τουρκική Ενωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), πρόκειται για τον Ιμντάτ Μπουλούτ, ο οποίος συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2000 στη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων εναντίον των μελών του εκτός νόμου Λαϊκού Απελευθερωτικού Επαναστατικού Μετώπου-Κόμματος (DHKP-C).

    Συνεχίζουν την αποχή από το συσσίτιο 19 ακόμα κρατούμενοι

    Δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση, πάντως, η ηλικία του Μπουλούτ, ούτε η ημερομηνία εισαγωγής του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο Μπουλούτ είχε αρχίσει να αρνείται τροφή από τον Ιούνιο του 2001.

    Το κίνημα διαμαρτυρίας των φυλακισμένων για το νέο σωφρονιστικό σύστημα ''τύπου F''- που καθιερώνει κελιά τριών ατόμων σε αντικατάσταση των κοιτώνων με δεκάδες άτομα- άρχισε στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2000 με τη συμμετοχή 1000 κρατουμένων, κυρίως της άκρας Αριστεράς.

    [10] Σύνοδος του ΝΑΤΟ για ένταξη νέων χωρών

    19/11/2002 4:00:00 μμ

    Η ένταξη επτά χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ αποτελεί το βασικό θέμα της συνόδου της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στην Πράγα. Πρόκειται για την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, και τη Σλοβακία.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους σε συνέντευξη Τύπου πριν την αναχώρησή του για την Πράγα, δήλωσε ότι μία διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τις χώρες τις Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης είναι "καλή για τις ΗΠΑ".

    Σημαντικός παράγοντας για τη Συμμαχία

    Οι χώρες που έχουν προταθεί για να ενταχθούν "είναι χώρες που έχουν ζήσει υπό ολοκληρωτικά καθεστώτα, που κατανοούν την αξία της ελευθερίας, που αγαπούν την ελευθερία και μου αρέσει αυτό το πνεύμα", επεσήμανε ο Μπους.

    "Πιστεύω πως αυτό θα αποτελέσει έναν σημαντικό παράγοντα για να αναζωογονηθεί η Συμμαχία. Είναι μία βασική Συμμαχία, που είναι δυνατή και πρόκειται να δεχθούμε νέα μέλη, τα οποία θα είναι έτοιμα να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο από το φορτίο και να υπερασπισθούν την ειρήνη απέναντι στις νέες απειλές", τόνισε ο Μπους.

    Αυτοσχέδια βόμβα σε σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης

    Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι και λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τζορτζ Μπους στην Πράγα, η αστυνομία εντόπισε μικρό αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, σε σιδηροδρομικές γραμμές της πόλης.

    Το συμβάν, δεν έγινε κοντά στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ αλλά προκάλεσε ανησυχία.

    Εντός της ημέρας, αναμένονται στην πόλη χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της Βορειοατλαντικής συμμαχίας.

    [11] Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αυστραλία

    19/11/2002 2:12:00 μμ

    Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται από σήμερα η Αυστραλία για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κρις Ελισον. Ο Αυστραλός υπουργός κάλεσε τον λαό να μην εγκαταλείψει την καθημερινότητά του "αλλά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός" και να ενημερώνει την αστυνομία για οτιδήποτε θεωρήσει ύποπτο. Ο κ. Ελισον δήλωσε ότι "αξιόπιστη πηγή" έχει ενημερώσει την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η Αυστραλία να είναι στόχος τρομοκρατών στο επόμενο δίμηνο, υπογραμμίζοντας ότι η απειλή προέρχεται από την Αλ Κάιντα. "Η προειδοποίηση είναι γενικής φύσης. Δεν αναφέρει συγκεκριμένο τόπο και ημερομηνία. Περιέχει όμως αρκετά στοιχεία που μας υποχρεώνουν να πάρουμε μέτρα και να συμβουλεύσουμε το λαό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός", κατέληξε ο Αυστραλός υπουργός.

    [12] Τουρκία: Αλλαγές στην κυβέρνηση ζητά ο Σεζέρ

    19/11/2002 1:15:00 μμ

    Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της χώρας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ ζήτησε να γίνουν αλλαγές στον κατάλογο με τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησης, τον οποίο υπέβαλε προς έγκριση. Ωστόσο, ο Γκιουλ υποβάθμισε τη σημασία του αιτήματος του Τούρκου προέδρου. Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν αναφέρουν ότι ο Σεζέρ προέβαλε αντιρρήσεις όσον αφορά την τοποθέτηση του Μπεζίρ Αταλάι στο υπουργείο Παιδείας, θέση η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητη, λόγω της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντήλας των γυναικών στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

    Ο Αταλάι ήταν πρύτανης πανεπιστημίου στη δεκαετία του '90, στο οποίο οι θρησκευτικές οργανώσεις είναι ιδιαίτερα ισχυρές. Πολλοί οπαδοί του ΑΚΡ θέλουν την άρση της απαγόρευσης αυτής.

    Τελικά στο υπουργείο Παιδείας τοποθετήθηκε ο Ερκάν Μουμτσού, υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση, πρώην μέλος του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, από το οποίο αποχώρησε για να προσχωρήσει στο ΑΚΡ πριν από τις εκλογές.

    [13] Επίθεση σε βουλευτή και φοιτητές στο Ιράν

    19/11/2002 12:36:00 μμ

    Διαδήλωση φοιτητών

    Ένας μεταρρυθμιστής βουλευτής και τρεις φοιτητές τραυματίστηκαν χθες στο Ιράν, όταν φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο πανεπιστήμιο Σαχίντ Σαμράν της πόλης Αχβάζ στα νοτιοδυτικά της χώρας. Οι δράστες, που διαμαρτύρονταν για την καταδίκη στην εσχάτη των ποινών του μεταρρυθμιστή διανοούμενου Χασέμ Αγατζαρί, εξαπέλυσαν την επίθεση όταν ο βουλευτής Μοχάμαντ Κιανούς Ραντ μιλούσε από το βήμα στους φοιτητές. Σύμφωνα με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Σαφάγιε Μογκχαντάμ, οι ένοπλοι δράστες παραβίασαν με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες το κιγκλίδωμα προκειμένου να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου. Ο βουλευτής ξυλοκοπήθηκε, ενώ τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται.

    Μετά την πρώτη αυτή επίθεση, ο Μοχάμαντ Κιανούς Ραντ ξυλοκοπήθηκε και πάλι το βράδυ καθώς πήγαινε στο αεροδρόμιο, όταν περίπου 20 από τους δράστες της επίθεσης στο πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητό του ξυλοκοπώντας και δύο από τους συνεργάτες του.

    [14] Συνεχής αγώνας δρόμου η ανταγωνιστικότητα

    19/11/2002 6:10:00 μμ

    Την συμβολή του επιχειρηματικού κόσμου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ζήτησε, σήμερα, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Σημίτης, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες, να επιδείξουν, εξωστρέφεια, δυναμισμό και ευαισθησία, να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό και να αυξήσουν όσο το δυνατό περισσότερο τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Αναφερόμενος, στον προϋπολογισμό, υπογράμμισε ότι θα τηρηθεί αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

    Ισχυρή ανάπτυξη αλλά και ισχυρή απασχόληση

    Πρώτος και κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας.

    Ακολουθούν η δημιουργία προϋποθέσεων για την πλήρη απασχόληση, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και η περιφερειακή σύγκλιση.

    Όπως τόνισε, η πολιτική ανταγωνιστικότητας για να φέρει όσο το δυνατό περισσότερους καρπούς θα πρέπει να συνοδεύεται από διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την ανάπτυξη ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών συνεργασιών, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, λόγω οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, αλλά και των υψηλών ποσοστών πληθωρισμού που επικρατούν στην Τουρκία.

    Τα προβλήματα σύμφωνα με τον ΣΕΒ

    Από την άλλη πλευρά, με παρέμβαση του στο συμβούλιο ανταγωνιστικότητας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Κυριακόπουλος έκανε λόγο για διαστρεβλώσεις του νομοθετικού πλαισίου που αποτρέπουν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

    Οπως τόνισε, η χώρα μας θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη καθώς διαθέτει τα αποθέματα που θα της το επιτρέψουν.Παρόλα αυτά ελλείψει νομοθεσίας, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος.

    Αντίστοιχα, εκτός ανταγωνιστικότητας, λειτουργούν και κάποιοι άλλοι κλάδοι, όπως αυτός της κλωστουφαντουργίας.

    « Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα σεντόνια και οι πετσέτες θα είναι εισαγωγής» είπε χαρακτηριστικά.

    [15] Στους δρόμους με τρακτέρ οι αγρότες αύριο

    19/11/2002 7:02:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Για μια ακόμη φορά οι αγροτικές αποζημιώσεις και ο χρόνος καταβολής τους, για ζημιές λόγω της κακοκαιρίας στις αρχές του χρόνου, διχάζουν υπουργείο Γεωργίας και αγροτικό κόσμο. Αύριο και επ' αόριστον οι παγετόπληκτοι-αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους του Τιρνάβου, διεκδικώντας την άμεση και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν τον περασμένο Ιανουάριο. Αρχικά θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους έξω από το Νατοϊκό Στρατηγείο.

    Δέσμευση Υπουργού Γεωργίας για καταβολή αποζημιώσεων

    "Κάνουμε κυριολεκτικά αγώνα δρόμου, ώστε εντός του Νοεμβρίου, να δοθούν οι αποζημιώσεις του παγίου κεφαλαίου κι εφόσον οι αγρότες έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών τους να αποζημιωθούν και για το φυτικό κεφάλαιο", σημείωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς.

    "Η κυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια για τις αγροτικές αποζημιώσεις", απάντησε ο βουλευτής της Ν.Δ Ευάγγελος Μπασιάκος, που πρόσθεσε ότι οι καθυστερήσεις δεν αφορούν μόνο το 2001, αλλά και τα έτη 2000 και 1999. Ο κ. Μπασιάκος τόνισε πως, ενώ ο αγρότης πληρώνει πολλαπλάσια για την κάλυψη των ζημιών του, όταν χρειαστεί την βοήθεια του ΕΛΓΑ δεν τον βρίσκει αρωγό.

    Επερώτηση στη Βουλή από τη Ν.Δ

    Επερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή 90 βουλευτές της Ν.Δ για το θέμα των αποζημιώσεων στις καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τα καιρικά φαινόμενα.

    Οι βουλευτές της Ν.Δ υποστηρίζουν ότι χιλιάδες αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη δεν έχουν εισπράξει από τον ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις για τις ζημιές, που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες τους ακόμα από τις χρονιές 1999-2000.

    [16] Νέα πρόσωπα στην Εθνική για το φιλικό με Ιρλανδία

    19/11/2002 1:52:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Τα νέα πρόσωπα έκλεψαν την παράσταση στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής, που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενόψει του αυριανού φιλικού με την Ιρλανδία, στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο Διονύσης Χιώτης και ο Γιάννης Αμανατίδης χαρακτήρισαν την πρόσκλησή τους ως επιβράβευση των προσπαθειών τους, ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής θα κάνει και ο Δημήτρης Παπαδοπουλος. Μοναδική απουσία για τον Ότο Ρεχάγκελ είναι αυτή του Χρήστου Πατσατζόγλου, που πήρε άδεια λόγω οικογενειακού προβλήματος. Με απουσίες έφτασε στην Αθήνα η ομάδα της Ιρλανδίας. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1 στις 9 το βράδυ.

    [17] Ο ''Ελεύθερος Σκοπευτής'' στο Θέατρο Ακροπόλ

    19/11/2002 4:52:00 μμ

    Ο "Ελεύθερος Σκοπευτής", το αριστουργηματικό έργο όπερας του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ, αυτόν τον χειμώνα παρουσιάζεται κατάλληλα διασκευασμένο για παιδιά στο Θέατρο Ακροπόλ. Η Κάρμεν Ρουγγέρη διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση, τα σκηνικά και τα κουστούμια εμπνεύστηκε η Χριστίνα Κουλουμπή, ενώ τη μουσική διεύθυνση ανέλαβαν οι Δημήτρης Κατσίμπας και Γιώργος Αραβίδης.

    Οι παραστάσεις δίνονται από την Τρίτη έως και την Κυριακή στις 11:00 π.μ. Τηλ. Κρατήσεων: 210-3643700, 3608666

    [18] Ανανεώνεται η συλλογή έργων Τέχνης της Βουλής

    19/11/2002 4:37:00 μμ

    Είκοσι δύο πίνακες ζωγραφικής απέκτησε πρόσφατα η Βουλή, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια που άρχισε το 1995 για τη συγκρότηση μιας αξιόλογης συλλογής έργων Τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και ξένων, που αναφέρονται σε ελληνικά- κυρίως- θέματα. Όλα τα έργα της συλλογής αυτής της Βουλής θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση στο προσεχές διάστημα και θα κοσμήσουν τους χώρους του ιστορικού Μεγάρου του Κοινοβουλίου. Πολλά από αυτά θα είναι προσιτά και στους χιλιάδες επισκέπτες της Βουλής, ιδίως στους μαθητές των σχολείων που ξεναγούνται καθημερινά στους χώρους του Κοινοβουλίου.

    Σπουδαία έργα, ''διαμάντια'' της ελληνικής Τέχνης

    Τα έργα αποκτήθηκαν από τη συμμετοχή της Βουλής σε δημοπρασίες έργων τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με την καθοδήγηση της Επιτροπής Τέχνης και Πολιτισμού του Κοινοβουλίου, πρόεδρος της οποίας είναι ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης.

    Μερικοί από τους ζωγραφικούς πίνακες που προστέθηκαν στην υπάρχουσα συλλογή είναι η «Αποψη της Ακρόπολης από τον Ελαιώνα» του Στέλιου Μηλιάδη, η «Ρωμαϊκή Αγορά» του Νικόλαου Ξένου, το «Πορτρέτο του λοχαγού Δ. Γεωργόπουλου» του Γιάννη Τσαρούχη, τα «Τέσσερα σχέδια σε ζελατίνες» του Νικόλαου Γύζη και πολλά άλλα.

    [19] Ξεκινούν απόψε οι συναυλίες Μαρινέλας-Νταλάρα

    19/11/2002 6:05:00 μμ

    Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνεύρεση φιλοξενεί από σήμερα το Μέγαρο Μουσικής. Ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρινέλα τραγουδούν μαζί, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, μεγάλες επιτυχίες κορυφαίων συνθετών. Οι δύο καλλιτέχνες, που χαρακτήρισαν τη σχέση τους επί σκηνής "οικογενειακή", θα δώσουν πέντε συναυλίες, οι οποίες θα επαναληφθούν τον Φεβρουάριο λόγω της μεγάλης απαίτησης του κοινού. Αρκεί να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια των πέντε συναυλιών εξαντλήθηκαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα.

    [20] Η καφεϊνη δεν ανεβάζει την πίεση

    19/11/2002 11:35:00 πμ

    Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους του καφέ. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα που πραγματοποίησαν Ελβετοί ερευνητές από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, η αύξηση της αρτηριακής πίεσης δεν οφείλεται στην καφεΐνη, αλλά σε κάποιο άλλο συστατικό. Όσοι πάντως πίνουν σε καθημερινή βάση καφέ έχουν πάθει ανοσία.

    Οι επιστήμονες διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν έξι άτομα που έπιναν συστηματικά καφέ και εννέα που δεν έπιναν καθόλου ή πολύ λίγο. Όσοι δεν έπιναν συχνά καφέ παρουσίασαν την ίδια αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης είτε ήπιαν καφέ με καφεΐνη είτε χωρίς.

    "Η έρευνά μας δείχνει ότι άλλα συστατικά του καφέ και όχι καφεΐνη ανεβάζουν την πίεση. Αυτό αποδεικνύει ότι γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για τις επιπτώσεις του πιο δημοφιλούς ροφήματος", υπογράμμισε ο Dr Roberto Corti, καρδιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης.

    Όσο για αυτούς που ανησυχούν για τις αρνητικές επιπτώσεις του καφέ στην καρδιακή μας λειτουργία, ο Dr. Corti είναι καθησυχαστικός: "Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν υποδηλώνουν ότι πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε καφέ για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι απόλυτα ασφαλές να πίνουμε ένα με δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα".

    [21] Το μέλι θεραπεύει

    19/11/2002 2:53:00 μμ

    Οι θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το μέλι είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Τώρα οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το μέλι μπορεί να διακόψει την ανάπτυξη των βακτηρίων, ακόμα και αυτών που αντιστέκονται στα αντιβιοτικά. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε ζάχαρη επιβράδυνε την ανάπτυξη των βακτηρίων.

    Σε σύγκριση με ένα τεχνητό μέλι της ίδιας πυκνότητας και περιεκτικότητας σε ζάχαρη, το φυσικό μέλι σκοτώνει τα βακτήρια τρεις φορές πιο γρήγορα, δήλωσε η Rose Cooper, μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στην Ουαλία.

    Η αντιμετώπιση των μολυσμένων πληγών είναι σοβαρό πρόβλημα, καθώς η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών αντί να σκοτώνει τα βακτήρια, τα κάνει πιο δυνατά. Γι' αυτό το λόγο, οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές θεραπείες. Πολλές εταιρίες μάλιστα έχουν αρχίσει ήδη να παράγουν σκευάσματα μελιού για τη θεραπεία πληγών.

    "Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να τρέξουμε στα σουπερ- μάρκετ και να αγοράσουμε μέλι για τις πληγές μας", υπογραμμίζει η Rose Cooper. Η επεξεργασία που έχει υποστεί το μέλι του εμπορίου δεν επιτρέπει την εξουδετέρωση των βακτηρίων. Όσοι λοιπόν έχουν μία πληγή που δε λέει να κλείσει, ας επισκεφτούν καλύτερα ένα γιατρό.

    [22] To Internet κατακτά τον κόσμο

    19/11/2002 12:20:00 μμ

    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Internet, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία. Η σύνοδος των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη προέβλεψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Internet θα φτάσει φέτος τα 655 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως του 30%. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ένα τρίτο των νέων συνδρομητών προέρχεται από τις υπό ανάπτυξη χώρες.

    Πρώτη στη λίστα με τους περισσότερους χρήστες Internet είναι οι ΗΠΑ με 143 εκατομμύρια ανθρώπων να είναι συνδεδεμένοι με το Δίκτυο και δεύτερη η Κίνα με 56.6 εκατομμύρια χρήστες. Μεγάλη αύξηση σημειώθηκε, επίσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

    Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ηλεκτρονικού εμπορίου και ανάπτυξης, το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών μέσω Internet, αναμένεται να φτάσει τα 2.3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας 50% αύξηση. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2003 θα φτάσει τα 3.9 δισεκατομμύρια.

    [23] Οδηγός ελληνικών τραπεζών στο Internet

    19/11/2002 6:34:00 μμ

    Ένα πολύ χρήσιμο ''διαδικτυακό εργαλείο'', προς χρήση κάθε ενδιαφερόμενου αλλά κυρίως των ελληνικών επιχειρήσεων, δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.seve.gr/gr/banks/banks.asp οι χρήστες μπορούν να βρουν έναν οδηγό με τα υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών σε όλον τον κόσμο.

    Η πρωτοποριακή αυτή βάση πληροφοριών συμπεριλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των υποκαταστημάτων των ελληνικών τραπεζών σε όλες τις χώρες και πόλεις του εξωτερικού.

    Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει την χώρα που τον ενδιαφέρει και αυτόματα θα έχει στη διάθεση του τα στοιχεία επικοινωνίας των ελληνικών υποκαταστημάτων τραπεζών σε όλες τις πόλεις της επιλεγόμενης χώρας.

    [24] Ζητούνται ζευγάρια για live sex

    19/11/2002 4:09:00 μμ

    Από την προσεχή Πέμπτη έως την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη η έκθεση Sexpo, μια έκθεση ερωτικών αντικειμένων και. . . υπηρεσιών, που σύμφωνα με τους οργανωτές της θα είναι ''ιστορική''. Οι οργανωτές, με διαφημίσεις, ζητούν ζευγάρια όλων των σχημάτων και ηλικιών, που θα δεχτούν, έναντι αδρής αμοιβής, να κάνουν έρωτα μπροστά στο. . . κοινό, αλλά με τη μεσολάβηση μίας κουρτίνας, ώστε να διακρίνονται μόνο τα περιγράμματά τους. Το πείραμα αυτό επρόκειτο να γίνει πέρσι, στο Sexpo του Μπρίσμπαν αλλά την τελευταία στιγμή απαγορεύτηκε από τις Αρχές. Τώρα οι διοργανωτές δηλώνουν ότι το θέμα ερευνήθηκε από δικηγόρους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στη Μελβούρνη ''δεν απαγορεύεται το θέατρο σκιών''.

    [25] Προσποιούνται και οι άνδρες

    19/11/2002 1:54:00 μμ

    Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνες που προσποιούνται στο κρεβάτι, αναφέρουν τα στοιχεία έρευνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ενηλίκων στο Λονδίνο. Η έρευνα που διεξήχθη σε 2.500 Βρετανούς, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ "Ερώτικα 2002", αναφέρει ότι το 23% των ανδρών παραδέχθηκε ότι προσποιείται τον οργασμό ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες ανέρχεται σε 56%.

    [26] Στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος

    19/11/2002 1:34:00 μμ

    Ο μυστικός πράκτορας Τζέημς Μποντ που βρίσκεται επί 40 συνεχή χρόνια στην υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητος, είχε χθες ένα προκαθορισμένο ραντεβού με την Βασίλισσα της Αγγλίας στην πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας της σειράς, στο Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου. Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου συναντήθηκαν με τον πρωταγωνιστή της 20ης συνέχειας της σειράς Τζέημς Μποντ, Πιρς Μπρόσναν στην πρεμιέρα της ταινίας "Die Another Day".

    Η αίθουσα είχε μεταμορφωθεί σε ένα ανάκτορο πάγου, προς τιμή του εχθρού του Μποντ, Γκουστάβ Γκέηβς, τον οποίο ερμηνεύει ο Τόμπι Στέφενς. Όλοι οι αστέρες της ταινίας, η Χάλι Μπέρι, η Τζούντι Ντεντς, ο Τζον Κλιζ, η Ρόζαμοντ Πάικ και η Μαντόνα ήταν παρόντες στην πρεμιέρα.

    Επίσης παρευρέθησαν πολλοί ηθοποιοί που μετείχαν σε προηγούμενες ταινίες καθώς και οι Τίμοθι Ντάλτον, Τζορτζ Λέιζενμπι και ο Ρότζερ Μουρ που είχαν ερμηνεύσει στο παρελθόν το ρόλο του περιώνυμου πράκτορα.

    Ο πρώτος και παντοτινός Μποντ, Σον Κόνερι, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην πρεμιέρα καθώς βρισκόταν εκτός Βρετανίας για επαγγελματικούς λόγους.

    Η ταινία η οποία κόστισε 142 εκατομμύρια δολάρια θα αρχίσει να προβάλλεται στην Αγγλία από αύριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 November 2002 - 18:04:14 UTC