Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενημέρωση Σημίτη σε Καραμανλή για Κυπριακό
  • [02] Εκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην Κοζάνη
  • [03] Νέο σπίτι για τα παιδιά της Φλόγας
  • [04] Κλείνουν δύο αντιδραστήρες του Κοζλοντούι
  • [05] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες
  • [06] Τελετή έναρξης παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών
  • [07] Εντός χρονοδιαγραμμάτων τα ολυμπιακά έργα

    [01] Ενημέρωση Σημίτη σε Καραμανλή για Κυπριακό

    18/11/2002 8:25:00 μμ

    Φωτο Αρχείου

    Tον πρόεδρο της ΝΔ ενημέρωσε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των συναντήσεων του Κώστα Σημίτη με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Καραμανλής εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε οτι ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις επιφυλάξεις του για τη λειτουργικότητα του σχεδίου Ανάν και για τις αποκλήσεις που -όπως είπε- έχει, με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. "Θα χρειαστεί μεγάλος και σκληρός διαπραγματευτικός αγώνας", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως οι δηλώσεις που χαρακτηρίζουν το σχέδιο Ανάν ιστορική ευκαιρία είναι λάθος, όπως λάθος είναι και το γεγονός ότι δεν συγκαλείται το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

    Κ. Σημίτης: ''Ο Ερντογάν δεν πήρε θέση επί της ουσίας''

    Ο κ. Σημίτης έκανε παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων μία πρώτη αξιολόγηση των συνομιλιών του με τον κ. Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι πιο μετρημένος, ενώ σημείωσε ότι ο Τούρκος πολιτικός απέφυγε επί της ουσίας να πάρει θέση για τα θέματα και πως η μόνη σαφής θέση που πήρε ήταν ότι δεν επαρκεί ο χρόνος έως τις 12 Δεκεμβρίου για να υπάρξει συμφωνία στο κυπριακό.

    Αύριο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τη γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [02] Εκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στην Κοζάνη

    18/11/2002 10:34:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Ενα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων το ένα σοβαρά, σε έκρηξη που σημειώθηκε αργά το απόγευμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο κέντρο της πόλης της Κοζάνης. Νεκρός είναι ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου Λάζαρος Μπόκας, ενώ ο συνεταίρος του Ηλίας Πατίκας μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με καθολικά εγκαύματα. Ελαφρότερα τραυματίστηκαν ο Νίκος Καρακούλας, ο οποίος μαζί με τους δύο ιδιοκτήτες εκτελούσαν εργασίες επισκευής στη δεξαμενή των καυσίμων και ο εργολάβος Ανδρέας Βλάχος ο οποίος τη στιγμή της έκρηξης βρισκόταν στην είσοδο του πάρκιν, που λειτουργεί στο υπόγειο της ίδιας οικοδομής για να πάρει το αυτοκίνητό του. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν επιτόπου και απέκλεισαν ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο φοβούμενοι επέκταση της πυρκαγιάς, ενώ άνδρες της κατάφεραν να ανασύρουν τους τραυματίες.

    [03] Νέο σπίτι για τα παιδιά της Φλόγας

    18/11/2002 9:59:00 μμ

    Το σπίτι των παιδιών της Φλόγας εγκαινίασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 24 οικογένειες παιδιών από την περιφέρεια, τα οποία υποβάλλονται σε θεραπεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ανακουφίζουν τους γονείς από το μεγάλο κόστος μιας ενίοτε μακροχρόνιας διαμονής.

    [04] Κλείνουν δύο αντιδραστήρες του Κοζλοντούι

    18/11/2002 11:40:00 μμ

    Η Βουλγαρία συμφώνησε να θέσει εκτός λειτουργίας δύο ακόμη αντιδραστήρες του σοβιετικής κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου Κοζλοντούι, απομακρύνοντας έτσι ένα βασικό εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2007.

    Η Βουλγαρία, που μαζί με τη Ρουμανία εξαιρέθηκε από το πρώτο κύμα διεύρυνσης της ΕΕ το 2004, δεσμεύθηκε να κλείσει τους αντιδραστήρες 3 και 4 μέχρι το 2006, παράλληλα όμως εξασφάλισε να γίνει μία επιθεώρηση ''της τελευταίας στιγμής'' από εμπειρογνώμονες της Ενωσης, για να διαπιστωθεί εάν πράγματι είναι επικίνδυνοι.

    Οπως εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών Σόλομον Πάσι, αυτή η επιθεώρηση από την ΕΕ θα πραγματοποιηθεί πριν από την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, τις οποίες η Σόφια φιλοδοξεί να ολοκληρώσει του χρόνου.

    Το θέμα του Κοζλοντούι είναι πολύ ευαίσθητο στη Βουλγαρία, καθώς το πυρηνικό αυτό εργοστάσιο παράγει περίπου το 40% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

    Η Σόφια θα κλείσει τους δύο πρώτους αντιδραστήρες του Κοζλοντούι φέτος. Οι πιο σύγχρονοι αντιδραστήρες 5 και 6 θα επιτραπεί να παραμείνουν σε λειτουργία.

    [05] Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες

    Πηγή: ΑΠΕ 18/11/2002 10:36:00 μμ

    Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι βενζινοπώλες. Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε απόψε αποφάσισε την Τετάρτη να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφασισθεί η ακριβής ημερομηνία της απεργίας που προετοιμάζεται.

    Μέχρι τότε καλεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να σκεφτεί το ενδεχόμενο μή εφαρμογής του μέτρου των ταμειακών μηχανών στις αντλίες πετρελαίου ή συμπληρωματικά να δεχθεί την πρότασή τους για τη σφράγιση και των δεξαμηνών.

    [06] Τελετή έναρξης παγκοσμίου πρωταθλήματος Αρσης Βαρών

    18/11/2002 10:56:00 μμ

    Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο της Βαρσοβίας, η τελετή έναρξης του 72ου παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών και του 15ου γυναικών της Αρσης Βαρών. Είχε προηγηθεί η συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι, με τους διοικούντες της παγκόσμιας ομοσπονδίας Αρσης Βαρών. Ο κ. Κβασνιέβσκι απένειμε τιμητικές πλακέτες τόσο στον πρόεδρο της πολωνικής ομοσπονδίας, όσο και στον πρόεδρο της παγκόσμιας, Τάμας Αγιαν, ενώ είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΟΑΒ και αντιπρόεδρο της IWF, Γιάννη Σγουρό, τον οποίο μάλιστα όταν αποχαιρέτησε του είπε "ευχαριστώ" στα ελληνικά.

    [07] Εντός χρονοδιαγραμμάτων τα ολυμπιακά έργα

    18/11/2002 8:14:00 μμ

    Ικανοποιητικά προχωρούν τα ολυμπιακά έργα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τα ολυμπιακά αθλητικά καθώς και τα πολιτιστικά έργα της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός τόνισε ότι τα έργα βρίσκονται εντός χρονοδιαγραμμάτων και επισήμανε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες στο Καυτατζόγλειο, ενώ προχωρούν και οι αναγκαίες παρεμβάσεις στα γήπεδα του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του Καλοχωρίου.

    Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί ένα "ζεύγος" γηπέδων στην Ευκαρπία και στην Καλαμαριά και άλλο ένα "ζεύγος" στην Τούμπα και τη Χαριλάου, παράλληλα πρόκειται να γίνει ριζική ανακαίνιση του Παλέ Ντε Σπορ.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμα το κύριο προπονητήριο στίβου και η κλινική του ΣΕΓΑΣ στη Νεάπολη και το δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων.

    Το κλειστό γυμναστήριο στίβου της Πολίχνης, το οποίο είναι εφάμιλλο του κλειστού γυμναστηρίου στίβου της Παιανίας στην Αθήνα, θα έχει δημοπρατηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου και θα είναι έτοιμο σε πέντε μήνες.

    Οσον αφορά τα κολυμβητήρια, η εργολαβία του Ποσειδωνίου έχει επιταχυνθεί και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί. Το κολυμβητήριο των Συκεών είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένει η σύνδεση με τη ΔΕΗ, ενώ τα έργα στη Μίκρα (δύο κλειστά γυμναστήρια και ξενώνες) αναμένεται να είναι έτοιμα σε περίπου 16 μήνες.

    Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απομάκρυνση του στίβου από το Καυτατζόγλειο, ξεκαθάρισε ότι ο βασικός χώρος στίβου στη Θεσσαλονίκη είναι το Καυταντζόγλειο, καθώς οι χώροι στην Αθήνα είναι πολλοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 November 2002 - 22:19:36 UTC