Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-11-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή σχεδίου Ανάν για Κυπριακό
  • [02] Χειμωνιάτικο σκηνικό
  • [03] Απολογούνται Αυγουστίνος Ξηρός, Α. Γιωτόπουλος
  • [04] Ανοιχτά τα περίπτερα-αναστολή απεργίας
  • [05] Νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ
  • [06] Πολύνεκρη τραγωδία σε τραίνο στη Γαλλία
  • [07] Σύγκρουση με δεκάδες νεκρούς στο Κάιρο
  • [08] Σύλληψη Παλαιστίνιου καμικάζι στο Τελ Αβίβ
  • [09] Αλλάζει το συνταξιοδοτικό
  • [10] Διάψευση Ντέμη
  • [11] Συμφώνησαν με τον ALPHA οι ''άστεγες'' ΠΑΕ
  • [12] Κανένας λόγος ανησυχίας για έξαρση γρίπης
  • [13] Τι ισχύει στο εξής με την τεχνητή γονιμοποίηση

    [01] Εν αναμονή σχεδίου Ανάν για Κυπριακό

    6/11/2002 10:51:00 πμ

    Αισιοδοξία για το Κυπριακό, αλλά και στάση αναμονής ενόψει του σχεδίου επίλυσης που καταθέτει ίσως και εντός της εβδομάδας ο Κόφι Ανάν. Ο ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβαρο ντε Σότο θα μεταβεί εκ νέου στην Αγκυρα για συναντήσεις με την ηγεσία της νέας τουρκικής κυβέρνησης. Σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Περιοδεία Σημίτη σε ευρωπαϊκές χώρες

    Ο κ. Σημίτης θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον ομόλογό του Ζαν-Πιερ Ραφαρέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό Καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

    Την πάγια θέση ότι Ελλάδα και Λευκωσία δεν πρόκειται να αποδεχθούν λύση για το Κυπριακό, η οποία δεν θα είναι συμφέρουσα για τη Μεγαλόνησο μόνο και μόνο χάριν της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

    "Τα δύο αυτά θέματα μπορεί να είναι συγγενή, μπορεί να έχουν επιρροή το ένα στο άλλο, αλλά με βάση την απόφαση του Ελσίνκι το καθένα κρίνεται χωριστά και εμείς θα επιμείνουμε σε αυτό" τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης.

    Εάν το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού συμβαδίζει με τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας, κι αν προνοεί για ένα κράτος που θα λειτουργεί στα πλαίσια της ΕΕ, τότε μπορούμε να πούμε ότι η λύση βρίσκεται μπροστά μας, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τους πρεσβευτές της Κίνας, της Βρετανίας και της Ρωσίας, χώρες που είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι πάγια θέση της ΝΔ η ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην ΕΕ.

    Η όποια λύση, αν και θα είναι συμβιβασμός, πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του συμβουλίου ασφαλείας και να εγγυάται κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως το εδαφικό, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η Μαρία Δαμανάκη.

    [02] Χειμωνιάτικο σκηνικό

    6/11/2002 11:46:00 πμ

    Τα πρώτα χιόνια έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους στα ορεινά της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Από το πρωί χιονίζει στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας καθώς και στον Γράμμο και το Βίτσι του νομού Καστοριάς. Στα πεδινά και στα ορεινά των υπόλοιπων νομών βρέχει από χθες το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση. Στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπερνά τους 8 βαθμούς Κελσίου και στην Κοζάνη τους 3. Στο μεταξύ εξαιτίας της βροχόπτωσης στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί σημειώθηκαν δεκάδες τροχαία ατυχήματα και μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων, με τραυματισμούς και υλικές ζημιές. Μάλιστα στη νέα εθνική οδό Νέων Μουδανιών, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, τρία επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με φορτηγό με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί ελαφρά. Για αρκετή ώρα ο δρόμος έμεινε κλειστός και προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

    Εντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική τις επόμενες ώρες. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ιδιαίτερα στην περιοχή του Κηφισού.

    [03] Απολογούνται Αυγουστίνος Ξηρός, Α. Γιωτόπουλος

    6/11/2002 8:59:00 πμ

    Σήμερα, αναμένεται να απολογηθούν στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο ο Αυγουστίνος Ξηρός και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Εν τω μεταξύ προσκόμματα στην προετοιμασία της υπεράσπισης των πελατών τους κατήγγειλαν συνήγοροι προφυλακισμένων για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, μετά τον έλεγχο που διενήργησαν στα κελιά τους σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι, πήραν τις σημειώσεις Κουφοντίνα και Τζωρτζάτου τις οποίες αργότερα επέστρεψαν.

    Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζουν ότι τέτοιοι έλεγχοι γίνονται σε όλα τα κελιά και σε όλες τις φυλακές, ωστόσο εντονότατη ήταν η αντίδραση συνηγόρων και κατηγορουμένων.

    Ο Δημ. Κουφοντίνας διαμαρτυρήθηκε επίμονα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αρνήθηκε να λάβει συσσίτιο μέχρι να δοθούν πίσω οι σημειώσεις.

    Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την υπόθεση της τρομοκρατίας, εξαπέλυσε χθες από το ΜΕΓΚΑ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. "Τρομοκρατία δεν είναι ο Γιωτοπουλος και δυο οικογένειες" υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά την έρευνα σε βάθος γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος.

    [04] Ανοιχτά τα περίπτερα-αναστολή απεργίας

    6/11/2002 12:40:00 πμ

    Ανεστάλη η σημερινή κινητοποίηση των περιπτερούχων Αθήνας και Πειραιά, μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν για ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων τους.

    [05] Νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ

    6/11/2002 10:23:00 πμ

    Οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής και ανακτούν την πλειοψηφία στη Γερουσία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει εξασφαλίσει ήδη 50 έδρες στη Γερουσία έναντι 46 των Δημοκρατικών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήψων στην πολιτεία του Μιζούρι, όπου νίκησε ο Ρεπουμπλικάνος Τζιμ Τάλιενς την Δημοκρατική γερουσιαστή Τζιν Κέιρναχαν. Ετσι, ο Aμερικανός πρόεδρος βγαίνει ενισχυμένος από τις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου καθώς στα επόμενα δύο χρόνια της θητείας του θα έχει τον έλεγχο τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας.

    Ατού των Ρεπουμπλικάνων η συμμετοχή του Τ. Μπους στην εκστρατεία

    Στην Πολιτεία της Φλόριντα ο νεότερος αδελφός του Αμερικανού προέδρου, Τζεμπ Μπους, επανεξελέγη στη θέση του κυβερνήτη.

    Στη μάχη για τη Γερουσία, σημαντικές νίκες πέτυχαν οι Ρεπουμπλικάνοι με την σύζυγο του γερουσιαστή Μπομπ Ντόουλ, Ελίζαμπεθ στη Βόρεια Καρολίνα, τον Λαμάρ Αλεξάντερ στο Τενεσί, τον Λίντσει Γρέιαμ στη Νότια Καρολίνα και τον Τζον Σουνούνου στο Νιου Χαμσάιρ.

    "Ηταν μιά ασυνήθιστη εκλογική αναμέτρηση καθώς η χώρα ζει ακόμη τον απόηχο της επίθεσης στους δίδυμους πύργους και βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός πολέμου με το Ιράκ" εκτιμά ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο του Τέξας, Μπρούς Μπιουκάναν.

    "Το μήνυμα της ψήφου είναι ότι ο λαός στοιχίζεται πίσω από έναν δημοφιλή πρόεδρο σε καιρό πολέμου. Ο κόσμος δεν θέλει να εξασθενήσει τον πρόεδρο σε αυτό το σημείο. Ανεξάρτητα από τις όποιες αμφιβολίες έχει ο λαός για τον πόλεμο, ο Μπους επωφελήθηκε απ' αυτό", τονίζει ο καθηγητής Μπιουκάναν.

    Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Τέμπλ, Τζέιμς Χίλτι τονίζει ότι ο Μπους ενεργοποίησε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους πρωτοστατώντας στην προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη χώρα, διακινδυνεύοντας το προσωπικό του prestige.

    Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί εμφανίστηκαν διστακτικοί και διασπασμένοι.

    "Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται ότι απέσπασαν μιά ήρεμη αλλά σαφή εντολή υπερ του προτεινόμενου από τον πρόεδρο Μπους πολέμου στο Ιράκ" σημειώνει ο καθηγητής Χίλτι.

    [06] Πολύνεκρη τραγωδία σε τραίνο στη Γαλλία

    6/11/2002 8:23:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε βαγόνι τραίνου που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Παρίσι προς το Στρασβούργο κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Νανσί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, εκ των οποίων επτά από αναθυμιάσεις. Ενα παιδί, πέντε άνδρες και έξι γυναίκες, έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά, ενώ άλλοι εννέα επιβάτες υπέστησαν εγκαύματα, ή δηλητηριάστηκαν από τις αναθυμιάσεις, όμως η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, όπως τόνισαν οι αρχές του Νανσί.

    Ερευνες για τα αίτια

    Ο μηχανοδηγός του συρμού αντιλήφθηκε τους καπνούς και σταμάτησε τον συρμό λίγο πριν την είσοδό του στον σταθμό του Νανσί. Οι πρώτες ομάδες διάσωσης έφθασαν από τον πυροσβεστικό σταθμό που βρίσκεται κοντά στον σταθμό.

    Μία εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης υπό τον τίτλο "Κόκκινο σχέδιο" τέθηκε σε εφαρμογή στον νομό Μερτ-ε-Μοζέλ. Στον τόπο της πυρκαγιάς έφθασαν επίσης ο εισαγγελέας και ο νομάρχης του Μερτ-ε-Μοζέλ.

    Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες για να διαπιστωθούν οι, άγνωστες μέχρι στιγμής, αιτίες του δυστυχήματος, δίχως να αποκλείονται όλες οι υποθέσεις, όπως επεσήμανε εκπρόσωπος του σώματος.

    Σύμφωνα με τις αρχές, οι επιβάτες επιβιβάσθηκαν σε άλλα βαγόνια του συρμού.

    [07] Σύγκρουση με δεκάδες νεκρούς στο Κάιρο

    6/11/2002 11:42:00 πμ

    Τουλάχιστον 29 Αιγύπτιοι έχασαν τη ζωή τους και 25 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο της ερήμου, που συνδέει το Κάιρο με το Σουέζ. Το λεωφορείο, που ήταν γεμάτο με εργάτες που επέστρεφαν από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ του Σινά, προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω στο φορτηγό που έκανε αναστροφή στον αυτοκινητόδρομο, 62 χλμ ανατολικά του Καΐρου.

    [08] Σύλληψη Παλαιστίνιου καμικάζι στο Τελ Αβίβ

    6/11/2002 10:38:00 πμ

    Φωτό αρχείου

    Κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, συνελήφθη Παλαιστίνιος καμικάζι κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν άλλοι τρεις Αραβες ύποπτοι, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός δίχως να διευκρινίσει αν πρόκειται για Ισραηλινούς αραβικής καταγωγής ή Παλαιστινίους. Η ισραηλινή αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ και είχε δημιουργήσει αρκετά φυλάκια ελέγχου γύρω από το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Ο ύποπτος καμικάζι συνελήφθη σε ένα από τα αυτοκίνητα που προσέγγιζαν το αεροδρόμιο.

    [09] Αλλάζει το συνταξιοδοτικό

    6/11/2002 9:11:00 πμ

    Νέο τοπίο όσον αφορά τους όρους και προϋποθέσεις για την συνταξιοδότηση, διαμορφώνουν από την 1η Ιανουαρίου τόσο ο νέος ασφαλιστικός νόμος, όσο διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων, επέρχονται συνολικά 10 αλλαγές, από τις οποίες οι 7 ευνοούν τους συνταξιοδοτούμενους.

    Μεταξύ άλλων, παρέχεται ευχέρεια συνταξιοδότησης με λιγότερα από 4.500 ένσημα, δηλαδή 15ετία, στο ΙΚΑ, αυξάνονται οι συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων και οι επικουρικές, επανέρχονται τα 35 τριακοστά πέμπτα στον υπολογισμό της σύνταξης και αυξάνεται κατά 2,5% επί του μισθού ο υπολογισμός των συντάξεων στο ΝΑΤ.

    Ωστόσο, προστίθεται ένα εξάμηνο στα όρια συνταξιοδότησης και αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές ορισμένων κλάδων εργαζομένων.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που κατέθεσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομίας Γιώργος Φλωρίδης, οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν με την επετηρίδα και συμπληρώνουν το όριο ηλικίας από την 1/1/2003, αλλά δεν συμπληρώνουν 35ετία θα μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμα μέχρι 5 έτη από τον χρόνο αναμονής διορισμού.

    Με άλλη διάταξη προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μετά το 1983 θα παίρνουν σύνταξη στο 60ό έτος της ηλικίας τους και στο 55ο αν έχουν προσληφθεί έως το 1982 με την προυπόθεση να έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια υπηρεσίας.

    [10] Διάψευση Ντέμη

    6/11/2002 12:39:00 πμ

    Ο Ντέμης Νικολαϊδης έδωσε τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος φέρεται να ζήτησε από το Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην τον υπολογίζει στα προσεχή παιχνίδια της "Ενωσης". Ο διεθνής επιθετικός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν συνηθίζει να κάνει γνωστές τις συζητήσεις του με τον εκάστοτε προπονητή του. Δήλωση διάψευσης έκανε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΕΚ στο διαδίκτυο, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε ο Νικολαϊδης του ζήτησε να μην τον υπολογίζει. Ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφάλειας από την αστυνομία ανακοινώθηκαν για το μεγάλο Σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

    [11] Συμφώνησαν με τον ALPHA οι ''άστεγες'' ΠΑΕ

    6/11/2002 12:13:00 πμ

    "Φως στο τούνελ" όπου είχε μπει εδώ και καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο, φάνηκε το βράδυ της Τρίτης. Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA κατέληξε σε συμφωνία με τις ΠΑΕ της Α΄κατηγορίας που είχαν μείνει χωρίς τηλεοπτική στέγη κι έτσι λύνεται (έστω και προσωρινά) ένα από τα μείζονα προβλήματα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι εννέα ΠΑΕ (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Ξάνθη, Πανιώνιος, Προοδευτική, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννενα) θα εισπράξουν συνολικά 20.000.000 ευρώ, με τον Ολυμπιακό να λαμβάνει τη "μερίδα του λέοντος".

    Με το τηλεκοντρόλ στο χέρι

    Οσον αφορά στο . . πολύ άμεσο μέλλον, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι όλης της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τον ALPHA το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, το Σάββατο.

    Ο ALPHA εξάλλου, έχει ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναϊκού, ενώ το συνδρομητικό Supersport κρατάει τις υπόλοιπες έξι ομάδες της Α΄ εθνικής, δηλαδή τον Ιωνικό, τον ΟΦΗ, τον Ηρακλή, την Καλλιθέα, το Αιγάλεω και τον Ακράτητο.

    [12] Κανένας λόγος ανησυχίας για έξαρση γρίπης

    6/11/2002 12:37:00 πμ

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ειδικοί επιστήμονες στην Ευρώπη, καθώς ένας επικίνδυνος ιός γρίπης έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Μαδαγασκάρη και επεκτείνεται στην Ασία, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και μέχρι τη Γηραιά Ηπειρο. Οι Έλληνες γιατροί, πάντως, τονίζουν ότι στη χώρα μας δεν έχει φτάσει κάποιο σήμα συναγερμού από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, οι αρμόδιες Αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Ολα τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας μιλούν για μια μεμονωμένη επιδημία στη Μαδαγασκάρη, ο κύκλος της οποίας έκλεισε στα τέλη Αυγούστου.

    Το εμβόλιο της γρίπης καλύπτει πλήρως και τον ιό αυτό

    Οπως εξήγησε και σε δηλώσεις του ο διευθυντής του ΚΕΕΛ κ. Παναγιωτόπουλος η εμφάνιση της επιδημίας καταγράφηκε στην περιφέρεια της χώρας και η μεγάλη συχνότητα και βαρύτητα της νόσου οφείλεται στις κακές συνθήκες διαβίωσής του πληθυσμού και στον υποσιτισμό του. Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι ιοί της γρίπης που απομονώθηκαν στην καλοκαιρινή αυτή επιδημία δεν διαφέρουν και δεν είναι μεταλλαγμένοι σε σχέση με τους ιούς γρίπης που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές.

    Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο της γρίπης που έχει παρασκευαστεί καλύπτει πλήρως και τον ιό αυτό, γεγονός που δεν κάνει τις ελληνικές Αρχές να ανησυχούν. Αντιθέτως, όπως εξήγησε και ο κ. Μεντής- Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, δεν χρειάζεται να γίνουν επιπλέον εμβολιασμοί, παρά μόνο στις ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν υπάρχει λόγος πανικού κυρίως από τους γονείς για τα παιδιά.

    Κάθε χρόνο εμβολιασμό για τη γρίπη πρέπει να κάνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και όσα μικρά παιδιά υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τη γρίπη δεν συνιστάται, καθώς καμία ένδειξη δεν υπάρχει και εφέτος στην Ελλάδα.

    [13] Τι ισχύει στο εξής με την τεχνητή γονιμοποίηση

    5/11/2002 11:57:00 μμ

    Ομόφωνα ψηφίστηκε επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την τεχνητή γονιμοποίηση. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγική κλωνοποίηση, καθώς και η επιλογή φύλου, εκτός εάν επιβάλλεται από ιατρικούς λόγους, δηλαδή για να αποφευχθεί σοβαρή κληρονομική νόσος που συνδέεται με το φύλο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος τόνισε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε αρμονία με το ισχύον νομικό πλαίσιο, τις βασικές ηθικές αξίες της κοινωνίας μας και την ιατρική δεοντολογία, ενώ επισήμανε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στη χώρα μας κάθε χρόνο 15.000 ζευγάρια ζητούν βοήθεια για τεχνητή γονιμοποίηση και το 2%-2,5% των γεννήσεων γίνονται με μεθόδους τεχνητής γονιμοποίησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 November 2002 - 9:56:26 UTC