Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εξωτερική πολιτική στο υπουργικό συμβούλιο
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή-Ντε Σότο
  • [03] Ανοιχτό το Κυπριακό και μετά την Κοπεγχάγη
  • [04] Η Βασίλισσα Σοφία στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [05] Βούλευμα Αρείου Πάγου ''καίει'' τους κατασκευαστές
  • [06] Θεώρηση βιβλιαρίων του ΙΚΑ από το σπίτι
  • [07] Σεμινάριο ΕΡΤ για Αλβανούς δημοσιογράφους
  • [08] Τα μηνύματα των εκλογών στο υπουργικό συμβούλιο
  • [09] Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Δ.
  • [10] Διχάζει το νέο σχέδιο απόφασης για το Ιράκ
  • [11] Αυστραλία: Κροκόδειλος επιτέθηκε σε τουρίστρια
  • [12] Εκρηξη βόμβας στο Στρασβούργο
  • [13] Βενζίνη .... με απόδειξη πώλησης
  • [14] Πρόστιμα στις τράπεζες για δανειακές συμβάσεις
  • [15] Οπου τολμούν οι ''αετοί''
  • [16] Ελληνο-Ισπανική συνεργασία για θέματα πολιτισμού
  • [17] Ψυχική υγεία και κοινωνία
  • [18] Διχάζει η ''βουπρενορφίνη''
  • [19] Οι πειρατές του Διαδικτύου
  • [20] Xειμώνας με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ
  • [21] Πολιτικός γάμος ιερέα στην Κρήτη

    [01] Η εξωτερική πολιτική στο υπουργικό συμβούλιο

    23/10/2002 5:31:00 μμ

    Οι εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, θα ενταχθεί ολόκληρη με βάση το γερμανικό μοντέλο. Ο υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αλβάρο ντε Σότο για την επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε τη βούληση της Ελλάδας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, παρά τις δυσκολίες. Για τον ευρωστρατό, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει κινητικότητα, καθώς οι εταίροι μας έχουν επαναφέρει το θέμα.

    Αύριο ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια θα επισκεφθεί ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις για την ένταξη της Κύπρου και τον ευρωστρατό. Τη Δευτέρα, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό κ. Τόνι Μπλερ.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή-Ντε Σότο

    23/10/2002 11:37:00 μμ

    φωτο αρχείου

    Επιθυμία όλων είναι η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντηση του με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο. Τόνισε, όμως, ότι αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., η οποία πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ντε Σότο συναντάται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που δείχνει την κινητικότητα που υπάρχει γύρω απο το ζήτημα. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματούχος του ΟΗΕ διερεύνησε τις θέσεις της ΝΔ ενόψει ενδεχόμενης επίλυσης του πολιτικού ζητήματος.

    [03] Ανοιχτό το Κυπριακό και μετά την Κοπεγχάγη

    23/10/2002 1:29:00 μμ

    "Πρέπει να μείνει ανοιχτή η διαδικασία για την επίλυση του πολιτικού προβληματος της Κύπρου και μετά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης αν μεχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση και εφόσον υπάρχει βούληση", τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης. Ερωτηθείς για το θέμα ο γεν. γραμματέας του ΟΗΕ έχει αποφασίσει να υποβάλει νέο σχέδιο λύσης, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι σύμφωνα με τον κ. ντε Σότο, ο Κόφι Ανάν δεν έχει αποφασίσει αν και πότε θα υποβάλει κάτι τέτοιο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες βράδυ ο ειδικός εκπρόσωπος του ΓΓ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο και τον Υπουργό των Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου ο κ.Μπεγλίτης έκανε διάκριση ανάμεσα σε σχέδιο λύσης και στα συμπεράσματα τα οποία εξάγονται από τις επαφές που πραγματοποιούν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι για το Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν παράγοντες στη διεθνή κοινότητα οι οποίοι θα έβλεπαν θετικά την υποβολή ενός συνολικού σχεδίου λύσης για το Κυπριακό μετά από μια μακρά περίοδο διαβουλεύσεων, ωστόσο, τόνισε ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θα πρέπει να απαντά στις βασικές απαιτήσεις για σεβασμό στις αρχές και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, στις αρχές του Κοινοτικού Κεκτημένου, καθώς και στην ανάγκη να είναι λειτουργικό το μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασισθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ ο κ.Μπεγλίτης είπε ότι το Συμβούλιο Υπουργών δεν μπόρεσε να καταλήξει σε κρίσιμα θέματα του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών αλλαγών, τα οποία θα συζητηθούν από τους "15" ηγέτες την Πέμπτη και την Παρασκευή στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στο οποίο θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης. Στο συμβούλιο αυτό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα συζητηθεί το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

    Οι στρατιωτικές ασκήσεις

    Εξάλλου, ο κ.Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο αναβολής ή ματαίωσης των ασκήσεων ''Νικηφόρος" και "Τοξότης", είπε ότι από την πλευρά της Αθήνας υπάρχει η πολιτική βούληση να εξεταστεί το θέμα αυτό, με στόχο την οικοδόμηση κλίματος μη έντασης με την Τουρκία, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ανάλογη πολιτική βούληση θα εκφραστεί και από την Τουρκία. ''Τίποτα δεν θα αποφασιστεί αν δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι και η άλλη πλευρά θα πράξει αναλόγως. Δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη. Υπάρχει προς το παρόν η σχετική βούληση της ελληνικής και κυπριακής πλευράς", πρόσθεσε.

    Ο ''ευρωστρατός''

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Αθήνα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ αναμένεται να θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, το θέμα της ανανέωσης της θητείας της στρατιωτικής δύναμης στα Σκόπια.

    Η Ελλάδα, ως προεδρία, έχει την ευθύνη να ενημερώσει τους εταίρους για την πορεία των διαβουλεύσεων στο θέμα αυτό, καθώς στο τελευταίο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, διαπιστώθηκε κλίμα προβληματισμού για το αν θα βρεθεί άμεσα λύση για τη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ.

    Το θέμα αναμένεται να συζητήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τους εταίρους στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της εντολής που δόθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Σεβίλλης, καθώς και της συνέχισης των από κοινού πρωτοβουλιών με τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα.

    [04] Η Βασίλισσα Σοφία στο Προεδρικό Μέγαρο

    23/10/2002 3:44:00 μμ

    Γεύμα προς τιμήν της Βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της Βασίλισσας στην χώρα μας. Ο κ. Στεφανόπουλος δώρισε στη Βασίλισσα Σοφία έναν ιστορικό τόμο, ενώ εκείνη από την πλευρά της, του χάρισε ένα μεγάλο κρυστάλλινο βάζο.

    [05] Βούλευμα Αρείου Πάγου ''καίει'' τους κατασκευαστές

    23/10/2002 2:52:00 μμ

    Πράσινο φως δίνει ο Αρειος Πάγος για αυστηρότερη ποινική μεταχείριση των τριών κατασκευαστών που ευθύνονται για τις κακοτεχνίες στην πενταόροφη πολυκατοικία στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέρρευσε στο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 και καταπλάκωσε επτά ανθρώπους. Με απόφασή του, ο Αρειος Πάγος παραπέμπει σε νέα κρίση στο συμβούλιο Εφετών το προηγούμενο βούλευμα το οποίο μετέτρεψε σε πλημμελήματα τις ανθρωποκτονίες και τις σωματικές βλάβες που αποδόθηκαν στους υπεύθυνους. Το δικαστήριο αναίρεσε το επίμαχο βούλευμα υιοθετώντας τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που εισηγήθηκε την παραπομπή των κατηγορουμένων για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο.

    [06] Θεώρηση βιβλιαρίων του ΙΚΑ από το σπίτι

    23/10/2002 1:53:00 μμ

    Απλουστεύονται από φέτος οι διαδικασίες θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, που δεν θα χρειαστεί να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ιδρύματος προκείμενου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας. Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν ταχυδρομικά ένα αυτοκόλλητο με το οποίοι θα έχουν την ευχέρεια πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα ενημερωθούν με επιστολή για τα ένσημα που είχαν το πρώτο εξάμηνο φέτος.

    [07] Σεμινάριο ΕΡΤ για Αλβανούς δημοσιογράφους

    23/10/2002 1:43:00 μμ

    Οι νέες τεχνολογίες και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και το εργασιακό καθεστώς ραδιοτηλεοπτικών σταθμών είναι τα θέματα πάνω στα οποία εκπαιδεύονται Αλβανοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί σε ειδικό σεμινάριο που οργάνωσε η ΕΡΤ στην Αθήνα . Κηρύσσοντας την έναρξη του σεμιναρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγκος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δίνουν την ευκαιρία για αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών και υπέρβαση γεωγραφικών αποστάσεων και πολιτιστικών διαφορών.

    [08] Τα μηνύματα των εκλογών στο υπουργικό συμβούλιο

    23/10/2002 7:07:00 μμ

    Την δυνατότητα να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, εξέφρασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές τόσο στις επιλογές της, όσο και στην τακτική της. Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε τις δυνάμεις του και βελτίωσε την εικόνα του σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι βγήκαν τέσσερα συμπεράσματα από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πρώτο από τα μηνύματα των εκλογών είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυναμική ώστε να διεκδικήσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι τώρα παίζει πιο ισχυρό ρόλο, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός πως 30 βουλευτές κατέβηκαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες.

    Όσον αφορά στην ακροδεξιά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν είναι παροδικό φαινόμενο και πρόσθεσε ότι η επιλογή της ΝΔ υπέρ του κ. Τζαννετάκου υπήρξε η αφορμή, η αιτία όμως είναι η έλλειψη καθαρών θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπάθησε να προσεταιριστεί το λόγο της άκρας δεξιάς.

    Τέλος, ο κ. Σημίτης επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα στην περιφέρεια και ειδικότερα στη Θεσσαλία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση και το κόμμα ήταν απόντες από την περιφέρεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής.

    [09] Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Δ.

    23/10/2002 1:11:00 μμ

    Με χαμόγελα και συγχαρητήρια προς τη Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου υπό τον Κ.Καραμανλή αν και αναμένεται να ασκηθεί κριτική προς τη Ρηγίλλης για την επιλογή Τζαννετάκου. Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν θα ''πέσουν κεφάλια'' για την επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε η ΝΔ και για την επιλογή Τζαννετάκου, ενώ στο στόχαστρο πολλών στελεχών βρίσκεται ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης.

    Ο κ.Γιάννης Κεφαλογιάννης αναρωτήθηκε γιατί να πέσουν κεφάλια αφού "κριτική θα γίνει μέσα στα όργανα και όχι μέσα στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι ελάττωμα μόνο της ΝΔ αλλά όλων των κομμάτων που καθοδηγούνται από τις δημοσκοπήσεις και από τεχνοκρατική αντίληψη και όχι από πολιτικό ένστικτο''.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ επανέλαβε ότι είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αφού ο χάρτης της Ελλάδας όπως και πάλι είπε, έγινε μπλε. Ο γραμματέας της ΚΕ Βαγγέλης Μεϊμαράκης διέψευσε και πάλι ότι οι διαφωνίες του με τον κ.Σουφλιά έφτασαν προχθές, σε κλειστή σύσκεψη, στα όρια επεισοδίου κάτι που επιβεβαιώνουν και συνεργάτες του Θεσσαλού πολιτικού. ''Μόνο συζητούμε'' είπε ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ άλλα κορυφαία στελέχη απέφυγαν να πουν οτιδήποτε.

    Ο κ.Γιάννης Τουσιάκης, τόνισε ότι η ΝΔ πέτυχε το στόχο της και είναι το πρώτο κόμμα και πως τα επιμέρους προβλήματα θα συζητηθούν στα όργανα σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί η επικοινωνιακή τακτική και η στρατηγική του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

    Από την συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου απουσιάζει ο Κων.Μητσοτάκης, ο οποίος δεν μετέχει στις κομματικές διαδικασίες αν και χθες είχε ασκήσει κριτική με συνέντευξή του στις επιλογές της Ρηγίλλης.

    [10] Διχάζει το νέο σχέδιο απόφασης για το Ιράκ

    23/10/2002 3:20:00 μμ

    Κορυφώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση για το θέμα του Ιράκ, καθώς οι ΗΠΑ παρουσίασαν το νέο σχέδιο ψηφίσματος για τις επιθεωρήσεις, ενώ η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα, εμμένουν στις αντιρρήσεις τους. Οι ΗΠΑ, προδιαγράφουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την έκδοση μίας νέας απόφασης δεν θα είναι εύκολες και ίσως υπάρξουν αρκετές διενέξεις. Γαλλία και Ρωσία τόνισαν ότι χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να συναινέσουν. Από την πλευρά του το Ιράκ τόνισε ότι η υιοθέτηση μίας νέας απόφασης αποτελεί παραβίαση των συμφωνιών της Βαγδάτης με το γγ του ΟΗΕ και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να μην την υιοθετήσουν.

    Τι προβλέπει το σχέδιο

    Το αμερικανικό σχέδιο αξιώνει από τους Επιθεωρητές ''να αναφέρουν αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας οποιαδήποτε παρέμβαση του Ιράκ στις επιθεωρήσεις,όπως επίσης και κάθε άρνηση της Βαγδάτης να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τον αφοπλισμό''.Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει τότε αμέσως για να εξετάσει την κατάσταση .

    Το σχέδιο απαιτεί ακόμη από τη Βαγδάτη να αποδεχτεί την απόφαση μέσα σε επτά ημέρες και εντός 30 ημερών να διατυπώσει ''μια αποδεκτή , ακριβή, πλήρη και ολοκληρωμένη διακήρυξη όλων των πλευρών του προγράμματός του για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής''.

    Οι επιθεωρητές θα επαναλάβουν τις επιθεωρήσεις μέσα σε 45 ημέρες μετά την έγκριση της απόφασης και στη συνέχεια θα έχουν 60 ημέρες για να αναφέρουν για τα ευρήματά τους.

    Στόχος της ενδεχόμενης αποστολής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ είναι ''η κατασκόπευση των ιρακινών αμυντικών μέτρων'', δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη Γερμανική εφημερίδα Χάντελσμπλατ ο ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Νάτζι Σάμπρι.

    Για να στηρίξει τις κατηγορίες αυτές, ο υπουργός τόνισε ότι το 1998 στην διάρκεια της επιχείρησης ''Αλεπού της ερήμου'', οι θέσεις που βομβαρδίστηκαν από τους Αμερικανούς ήσαν αυτές τις οποίες είχαν επισκεφθεί προηγουμένως επιθεωρητές του ΟΗΕ.

    [11] Αυστραλία: Κροκόδειλος επιτέθηκε σε τουρίστρια

    23/10/2002 5:03:00 μμ

    Μια 24χρονη γερμανίδα έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση από έναν κροκόδειλο, την ώρα που κολυμπούσε μαζί με την αδελφή της σε λίμνη του εθνικού πάρκου του Κάκαντου, στη βόρεια Αυστραλία. Οι δυο αδελφές ήταν μαζί με μια μεγάλη ομάδα τουριστών που πήγαν να κολυμπήσουν στην περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις ότι υπάρχουν κροκόδειλοι. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε μαζί με τον τεσσάρων μέτρων μήκους κροκόδειλο-φονιά.

    [12] Εκρηξη βόμβας στο Στρασβούργο

    23/10/2002 1:30:00 μμ

    Βόμβα εξερράγη νωρίς το πρωί στην είσοδο Γυμνασίου στο Στρασβούργο με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας. Η αστυνομία δεν αποκλείει το γεγονός να συνδέεται με τα τελευταία βίαια επεισόδια που συγκλόνισαν την πόλη μετά τον πνιγμό ενός 17χρονου νεαρού ληστή στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν. Ο πνιγμός του 17χρονου προκάλεσε εκτεταμένες ταραχές καθώς εκατοντάδες νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα και επιτέθηκαν εναντίον των πυροσβεστών που προσπαθούσαν να κατασβέσουν τις φλόγες. Στην πόλη αναμένεται μάλιστα σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί για να εξετάσει από κοντά την κατάσταση.

    [13] Βενζίνη .... με απόδειξη πώλησης

    23/10/2002 2:23:00 μμ

    Αποδείξεις λιανικής πώλησης θα πρέπει να εκδίδουν υποχρεωτικά από την πρώτη Ιανουαρίου του 2003, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων για τις πωλήσεις πετρελαίου ανεξαρτήτως της νομικής μορφής που έχουν οι επιχειρήσεις τους. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη που κοινοποιήθηκε στις εφορίες, τα ελεγκτικά κέντρα και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ορίζεται ότι, οι αντλίες πετρελαίου θα λειτουργούν μόνο εφόσον διαθέτουν ενσωματωμένο ειδικό απαραβίαστο φορολογικό μηχανισμό αυτόματης καταγραφής και αποδείξεων εισόδου.

    [14] Πρόστιμα στις τράπεζες για δανειακές συμβάσεις

    23/10/2002 12:08:00 μμ

    Με τσουχτερά πρόστιμα απειλεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις τράπεζες, τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τις επιχειρήσεις, ζητώντας να απαλειφθεί από τις δανειακές συμβάσεις η ποινική ρήτρα με την οποία τιμωρούνται όσοι καταναλωτές εξοφλούν πρόωρα τα δάνεια που έλαβαν. Το θέμα θα εξετασθεί σε ειδική συνεδρίαση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, οι οποία θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

    [15] Οπου τολμούν οι ''αετοί''

    23/10/2002 10:27:00 πμ

    Η Ευρώπη υποκλίνεται στη μεγάλη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, η ΑΕΚ βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα των οπαδών της, υποχρέωσε την "Βασίλισσα" της Ευρώπης σε ισοπαλία γράφοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως ιστορικό χαρακτηρίζει το χθεσινό αποτέλεσμα το site της UEFA, που κάνει ειδική αναφορά, στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών της ΑΕΚ μετά το 2-0. Οι φίλαθλοι της Ρεάλ, πήγαν για κωμωδία, αλλά είδαν αρχαία ελληνική τραγωδία, αναφέρει το επίσημο site της Ρεάλ. Ευτυχώς δεν είδαν έργο του Πιραντέλο.

    Ημίχρονο εφιάλτης

    Η επόμενη ημέρα βρίσκει τους Μαδριλένους απογοητευμένους. Και πως να μην είναι όταν πήγαν να δουν μια άνετη επικράτηση και έφυγαν με την πίκρα της ισοπαλίας βλέποντας τους παίκτες της ομάδας τους να υποχρεώνονται να παίξουν το ρόλο του κομπάρσου σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

    Η ΑΕΚ από την πλευρά της έδειξε ότι μόνο τυχαίο δεν ήταν το αποτέλεσμα της Νέας Φιλαδέλφειας πριν δύο εβδομάδες. Παρότι χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους για σχεδόν ένα μήνα, οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, και να αποσπάσουν μία χρυσή ισοπαλία.

    Μετά από ένα ονειρεμένο 20λεπτο, όπου σε ορισμένες στιγμές η ΑΕΚ πίεσε τη Ρεάλ, ήλθε το... εφιαλτικό τρίλεπτο. Στο 23΄ το μακρινό σουτ-φαρμάκι του Ρομπέρτο Κάρλος απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση ο Χιώτης.

    Δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Καμπιάσο από πλάγια έστειλε "συστημένη" ασίστ στον Στιβ ΜακΜάναμαν, που με πλασέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 1-0.

    Αμέσως μετά, στο 25΄, ο Γκούτι βρέθηκε σ΄ένα κλασικό τετ-α-τετ με το Χιώτη όμως -μάλλον από υπερβολική σιγουριά- έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από εκεί και πέρα αποκαταστάθηκαν οι λογικές... ισορροπίες με τη Ρεάλ να απειλεί με κάποια φάουλ του Ζιντάν (απέκρουσε ο Χιώτης) και του Ιέρο (άουτ), χωρίς όμως να χρειαστεί να "ιδρώσει".

    Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ρονάλντο επέδειξε για ακόμη μία φορά την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, όταν με εκπληκτική ντρίπλα "άδειασε" τον Ράιτ και πέρασε με έξοχο τρόπο τη μπάλα στον ΜακΜάναμαν. Ο Αγγλος σίγουρα είχε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που σκόραρε δύο φορές σ΄έναν αγώνα, όμως το πέτυχε χθες όταν πλάσαρε τον Χιώτη και διαμόρφωσε το 2-0 στο 43΄.

    Να φανταστεί κανείς ότι ο 30χρονος μέσος είχε πετύχει μέχρι χθες όλα κι όλα έξι γκολ στην καριέρα του στις διοργανώσεις της UEFA.

    Η μεγάλη ανατροπή

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάγεβιτς παίρνοντας το ρίσκο της αλλαγής των Τσάρτα και Νικολαϊδη, (δύο παίκτες που από ότι αποδείχθηκε, είχε "διαβάσει" πολύ καλά ο Ντελ Μπόσκε), με τους Μαλαδένη και Ιβιτς, μεταμόρφωσε άρδην την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του.

    Η ΑΕΚ έγινε πολύ πιο επικίνδυνη και πλησίασε το γκολ, ομως ο Κασίγιας , δήλωσε "παρών" και απέκρουσε διαδοχικά τη βολίδα του Ζαγοράκη στο 63΄ και τα τετ-α-τετ με Ιβιτς στο 70΄ και Μαλαδένη 74΄καθώς και αμέσως μετά το σουτ του Σεντένο που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στη θέση του Γεωργάτου.

    Σ΄αυτήν την τελευταία φάση, η ΑΕΚ κέρδισε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Σεντένο και ο Κατσουράνης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1!

    Ο Ντελ Μπόσκε πανικοβλήθηκε από την εξέλιξη αυτή, έριξε αμέσως στο ματς τον Ραούλ Μπράβο και λίγο αργότερα τον Μινιάμπρες, για να προφυλάξει την άμυνά του. Στα τελευταία 15 λεπτά, η Ρεάλ αγωνίστηκε χωρίς τους Ραούλ, Φίγκο, που ήταν εκτός αποστολής, αλλά και τους Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος που είχαν αντικατασταθεί.

    Ξαφνικά, το ματς έγινε ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα και κάθε λεπτό που περνούσε, οι "κιτρινόμαυροι" άρχισαν να πιστεύουν όλο και περισσότερο στο θαύμα.

    Οπερ και εγένετο! Στο 86΄ με μια μαγική ενέργεια ο Ιλια Ιβιτς "ζάλισε" τους αμυντικούς της Ρεάλ και τον Κασίγιας και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Βάλτερ Σεντένο. Σε κενή εστία, ο Κοσταρικανός δεν αστόχησε έγραψε το 2-2 και έστειλε στον ουρανό τους 14 "κιτρινόμαυρους" ήρωες του Μπερναμπέου.

    Διαιτητής ήταν ο Γερμανός Χέρμπερτ Φάντελ.

    Κίτρινες: Ρομπέρτο Κάρλος, Γεωργάτος και Ζαγοράκης που χάνει το επόμενο παιχνίδι με την Γκενκ.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος (75΄ Ραούλ Μπράβο), ΜακΜάναμαν (82΄ Μινιάμπρες), Καμπιάσο, Σελάδες, Ζιντάν (61΄ Σολάρι), Γκούτι, Ρονάλντο

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστάνογλου, Ράιτ, Καψής, Λάκης, Γεωργάτος (70΄ Σεντένο), Κασάπης, Κατσουράνης, Ζαγοράκης, Τσάρτας (54΄ Μαλαδένης), Νικολαϊδης (54΄ Ιβιτς).

    Μπάγεβιτς: '' Ιστορική στιγμή ''

    Ως ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΚ κόντρα στην Ρεάλ και ο προπονητής της ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος πρόσθεσε πως η ομάδα του έχει πιθανότητες να προκριθεί.

    Αναλυτικά ο Σερβοέλληνας προπονητής είπε τα εξής: "Πιάσαμε πολύ καλή απόδοση σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πήγαμε καλά. Πιστεύω πως στο δεύτερο ημίχρονο τα δώσαμε όλα και πραγματικά κάναμε κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Ομως μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στην αρχή. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμασταν αυτοί που έπρεπε και μπορούσαμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές μας βγήκαν και δικαιωθήκαμε. Εχουμε ελπίδες για πρόκριση αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε την Γκενκ. Ο κόσμος απέδειξε άλλη μία φορά πως η παρουσία του είναι πολύ σημαντική για εμάς".

    Οσον αφορά την απόφασή του να αποσύρει από τον αγώνα Νικολαϊδη και Τσάρτα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε: "Ο Ντέμης είχε πρόβλημα όλη την εβδομάδα. Ο Τσάρτας βγήκε για να γίνουμε πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί".

    [16] Ελληνο-Ισπανική συνεργασία για θέματα πολιτισμού

    23/10/2002 2:59:00 μμ

    Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν, σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια προγεύματος εργασίας ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την Ισπανίδα ομόλογο του κ. Πιλάρ ντε Καστίγιο , που βρίσκεται στην Ελλάδα , με αφορμή τα εγκαίνια των εκθέσεων "Ο αιώνας του Πικάσσο" και Σαλβαντόρ Νταλί "Μύθος και Ιδιομορφία". Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συμμετοχή της Ισπανίας στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη έκθεση, που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στο Τολέδο.

    Ηταν μια συνάντηση ουσίας, μέσα στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών των δύο χωρών - είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού μετά την συνάντηση - αφού η συνεργασία αποδίδει καρπούς.

    Οι δυο υπουργοί, συζήτησαν επίσης για την προετοιμασία ενός άτυπου συμβουλίου Υπουργών που θα γίνει κατά την διάρκεια της Ελληνικής προεδρίας για ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού.

    [17] Ψυχική υγεία και κοινωνία

    23/10/2002 1:52:00 μμ

    Μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν από ψυχολογικές και νευρολογικές διαταραχές. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα αφιέρωσε στην ψυχική υγεία την περιοδική της έκδοση για την υγεία το 2001, η οποία παρουσιάστηκε στα ελληνικά σε τελετή που έγινε στην Παλαιά Βουλή. Έλληνες και ξένοι επιστήμονες τόνισαν ότι οι ψυχικές διαταραχές έχουν τρομερές επιπτώσεις τόσο στο άτομο όσο στην οικογένεια του και στο κοινωνικό σύνολο, αλλά τελευταία υπάρχουν λύσεις.

    Στρες και παιδική ηλικία

    Ένα στα πέντε παιδιά παρουσιάζει ψυχικά προβλήματα και διαταραχές συμπεριφοράς, οι οποίες οφείλονται στην αφθονία στρεσογόνων ερεθισμάτων που δέχονται από την οικογένεια ,το σχολείο και την κοινωνία. Την επισήμανση αυτή, έκανε ο ομότιμος καθηγητής Νίκος Ματσανιώτης και υπογράμμισε ότι το στρες στα παιδιά τροποποιεί συχνά τη συμπεριφορά τους με αρνητική επίπτωση στην υγεία τους.

    [18] Διχάζει η ''βουπρενορφίνη''

    23/10/2002 11:23:00 πμ

    Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει η χορήγηση του νέου υποκατάστατου ναρκωτικών για την θεραπεία των ναρκoμανών από τα νοσοκομεία της Αθήνας, η οποία θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα εφόσον προϋπάρξει εκπαίδευση του προσωπικού. Πρόκειται για την ουσία βουπρενορφίνη, που θεωρείται καλύτερη από τη μεθαδόνη, διότι έχει μικρότερο κίνδυνο τοξικότητας, αυξημένη ασφάλεια και ασθενέστερες εκδηλώσεις στέρησης.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής διευκρίνισε ότι εξουσιοδοτείται ο ΟΚΑΝΑ να εξασφαλίσει τους όρους για την ασφαλή χορήγηση και πρόσθεσε ότι από τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής θα εξαχθούν τα συμπεράσματα για τη δυνατότητα περαιτέρω χορήγησης.

    Το μέτρο είναι θετικό και πρέπει να το στηρίξουμε δήλωσε ο πρώην υπουργός υγείας Μανώλης Σκουλάκης, τονίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να διευκρινιστούν περαιτέρω οι όροι και οι προϋπόθεσης χορήγησης του υποκατάστατου.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ότι η χορήγηση βουπρενορφινης θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί χωρίς να πληρούνται οι κατάλληλες προϋπόθεσης να λύσει το πρόβλημα της λίστας για τη μεθαδόνη.

    [19] Οι πειρατές του Διαδικτύου

    Δημήτρης Αλεξόπουλος 23/10/2002 6:26:00 μμ

    Η σύλληψη δυο Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Αγγλία για ηλεκτρονική διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα εταιρίας στην Ελλάδα που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ηλεκτρονικών αρχείων και λογισμικού αξίας 100 εκατ. δρχ, έφερε στην επιφάνεια, το ζήτημα του εντοπισμού δραστών του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ποιες είναι οι υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, υπάρχει κοινότητα hackers στην Ελλάδα, τι νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει για την καταπολέμηση του cybercrime;

    Εντοπισμός των δραστών

    Το 2001 οι αστυνομικές αρχές είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενη αύξηση των εγκλημάτων ηλεκτρονικού χαρακτήρα ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας υπηρεσίας σε διεύθυνση. Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργάζεται με την Ιnterpol και την Εuropol, ενώ έχει οργανωθεί σύμφωνα με το πρότυπο του Βρετανικού Computer Crime Unit και των τμημάτων Cyber Crime.

    Μέχρι στιγμής έχει αρκετές επιτυχίες και αυτό οφείλεται στην αρχή που διέπει την υπηρεσία ότι τίποτα δεν μένει κρυφό στο Ιnternet... Οι πάντες και τα πάντα αφήνουν ίχνη ... Αυτά τα ίχνη αναζητούν και εντοπίζουν Έλληνες, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματικοί της αστυνομίας του κυβερνοχώρου.

    Με βάση αυτά τα ίχνη παγίδευσαν και τους δύο Ελληνες φοιτητές και στη συνέχεια μετά από διεθνή αστυνομική συνεργασία τους εντόπισαν σε πόλη της Αγγλίας. Στο σπίτι που έμεναν όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συστήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και πλήθος αποθηκευτικών μέσων σκληρών δίσκων και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

    Η κοινότητα των hackers στην Ελλάδα

    Η τεχνολογία εξελίσσεται το έγκλημα αλλάζει πρόσωπο, η Ελληνική Αστυνομία προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες της εποχής που κτυπούν όλο και πιο πολύ την πόρτα των Ελλήνων χρηστών.

    Στις 7-7-2001 ο Μάνος Σφακιανάκης, ένας από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, αναφέρει στην Λαμπρινή Σταμάτη της εφημερίδας "Τα Νέα", ότι σύντομα, το πληκτρολόγιο ενός φορητού υπολογιστή θα είναι το όπλο του σύγχρονου ληστή που, αντί να χρησιμοποιεί σφαίρες, θα πληγώνει, θα κλέβει, θα προκαλεί καταστροφές, πατώντας μερικά πλήκτρα.

    Δεν έχει άδικο, οι hackers στην Ελλάδα έχουν την δική τους αυτόνομη κοινότητα στο Διαδίκτυο. Ονόματα δεν λέμε αλλά διευθύνσεις μπορούμε να δώσουμε. Αν κάποιος θέλει να βρει το κάτι παραπάνω δεν έχει παρά να κλικάρει στο www.hack.gr. Μέσα στο site, να βρείτε άρθρα να κάνετε ανταλλαγή απόψεων με ανθρώπους που ασχολούνται με το hack στην Ελλάδα, ακόμη και διαγωνισμούς με έπαθλα αν καταφέρετε να δημιουργήσετε προγράμματα για cracking.

    Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο;

    Παρά την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών αλλά και της κοινότητας των hackers τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαική Ενωση το νομοθετικό πλαίσιο μέχρι στιγμής παρουσιάζει ελλείψεις.

    Τον Απρίλιο του 2002 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει γνωστή την πρόθεσή της να εναρμονίσει την νομοθεσία των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

    H πρόταση της Επιτροπής απαιτεί από τα κράτη μέλη της Ενωσης να προχωρήσουν σε "ανταλλαγή πληροφοριών για επιθέσεις εναντίον πληροφοριακών συστημάτων", ενώ προχωρά και σε ένα ορισμό για το hacking, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί "απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα με σκοπό την πρόκληση ζημιών ή οικονομικό κέρδος".

    Η πρόταση αφορά και όποιον στέλνει ιούς ή "καταστροφικό λογισμικό, όπως logic bombs, worms και Trojan horses".

    ΠΗΓΕ: ΑΠΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

    ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: www.hack.gr

    [20] Xειμώνας με το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ

    23/10/2002 5:10:00 μμ

    Το πρόγραμμα του χειμώνα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγκος παρουσία των γενικών διευθυντών Τηλεόρασης Τ. Καλημέρη και Ενημέρωσης Β. Θωμόπουλου, ξεκινά και φιλοδοξεί να προσφέρει άρτια-έγκαιρη ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία. Με νέες εκπομπές και κάποιες επιτυχημένες της περσινής σεζόν, ελληνικές και ξένες σειρές, πλούσιες αθλητικές μεταδόσεις και κινηματογραφικές ταινίες η ΕΡΤ επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών τόσο στον ενημερωτικό όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα.

    Κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ

    Κατά την παρουσίαση του νέου προγράμματος, ο Αγγελος Στάγκος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προετοιμασία της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 υπογραμμίζοντας τη σύσταση ειδικής επιτροπής για θέματα Ολυμπιάδας με επικεφαλής τον Κώστα Κέκη και την επιδίωξη της διοίκησης της ΕΡΤ να εξασφαλίσει οικονομική ενίσχυση για την ανάπτυξη των υποδομών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Σχετικά με τα οικονομικά της ΕΡΤ ο πρόεδρος της εταιρίας τόνισε ότι το τριετές οικονομικό πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί θα υλοποιηθεί συντομότερα από το αναμενόμενο, κάτι που οφείλεται και στο βάρος της ευθύνης που δημιουργεί η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την ΕΡΤ.

    Ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια

    Ο γενικός διευθυντής Tηλεόρασης της ΕΡΤ Τζώνη Καλημέρης ανέφερε ότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ διαμορφώνεται βάσει διετούς σχεδιασμού.

    Κατά τον κ. Καλημέρη, άμεσος στόχος του ψυχαγωγικού τομέα του προγράμματος της ΕΡΤ είναι η αλλαγή του προφίλ των ηλικιακών ομάδων των τηλεθεατών της ΕΡΤ, γεγονός που τονίζει την ανάγκη να γίνουν νεανικότερα τα προγράμματα της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ.

    Αξιόπιστη ενημέρωση με ποιότητα

    Ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Βασίλης Θωμόπουλος υπογράμμισε ότι επιδίωξη της ΕΡΤ είναι να δίνει το «παρόν» στους τόπους των μεγάλων γεγονότων προσφέροντας σοβαρή, αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση χωρίς να υποβαθμίζει την ποιότητα για χάρη της τηλεθέασης.

    Αναφερόμενος στον ενημερωτικό τομέα του προγράμματος της ΕΡΤ ο κ. Θωμόπουλος δήλωσε ότι παράλληλα με τις παλιότερες επιτυχημένες ενημερωτικές εκπομπές θα ενταχθούν σ αυτό νέες αξιόλογες, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο στις εκπομπές για την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε., και στο ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ που θα παρουσιάζουν ο Παύλος Τσίμας και η Μαρία Χούκλη.

    Τα έχει όλα!

    Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ περιλαμβάνει αξιόλογες ελληνικές και ξένες σειρές, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές, τηλεπαιχνίδια, ψυχαγωγικά προγράμματα, εκπομπές λόγου και πολιτισμού, μαγκαζίνο, ποιοτικές ταινίες της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής, ξεχωριστό παιδικό πρόγραμμα, ενώ είναι πλούσιο σε μεταδόσεις των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ είναι διαθέσιμες και στο χώρο του διαδικτύου, στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΕΡΤ.

    [21] Πολιτικός γάμος ιερέα στην Κρήτη

    23/10/2002 3:04:00 μμ

    Την αντίδραση της εκκλησίας προκάλεσε η απόφαση του συνταξιούχου ιερέα Μανόλη Παπουτσάκη να παντρευτεί χθες την εκλεκτή της καρδιάς του Μαρία Λεβέντη, τελώντας πολιτικό γάμο στο δημαρχείο Ηρακλείου. Πρόκειται για το δεύτερο γάμο του παπα Μανόλη ο οποίος είναι χήρος και δηλώνει ότι σε περίπτωση που η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης δεν δεχθεί το γάμο του, θα προσχωρήσει στην εκκλησία της Διασποράς η οποία και αποδέχεται την επιλογή του. Η Ιερά σύνοδος συνεδριάζει αύριο με το ερώτημα της καθαίρεσης του ιερέα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 October 2002 - 16:59:30 UTC