Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή λόγω έντονης κακοκαιρίας
  • [02] Σεισμός ''ταρακούνησε'' την Κρήτη
  • [03] Εμπρησμός αυτοκινήτου του δημάρχου Χαλανδρίου
  • [04] Στην τελική ευθεία για τις αυριανές εκλογές
  • [05] Απειλές Αγκυρας εναντίον ΕΕ
  • [06] Πολύνεκρη έκρηξη στο Ελσίνκι
  • [07] Τελική φάση στο Παγκόσμιο του βόλεϊ ανδρών

    [01] Σε επιφυλακή λόγω έντονης κακοκαιρίας

    12/10/2002 11:07:00 πμ

    Υπό βροχή η έξοδος των ετεροδημοτών για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα επικρατήσουν από σήμερα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με κάποια πρόσκαιρα διαστήματα βελτίωσης του καιρού, κυρίως στα κεντρικά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν για τις δύο επόμενες ώρες. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. Καραμπόλα 25 τουλάχιστον αυτοκινήτων σημειώθηκε το πρωί, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 127ου χλμ., με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά οδηγοί και επιβάτες.

    Αυτή την ώρα, κανονική είναι η ροή στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα. Ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στην Κακιά Σκάλα και στην Ελευσίνα, συνέστησε ο Δ/ντής της Τροχαίας Κωνσταντίνος Τζέκης, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8.

    Ήδη, λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Ιόνιο, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσας-Λευκίμης, ενώ μόνο με σκάφη κλειστού τύπου διεξάγονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. Κανονικά εκτελούνται από τις επτά το πρωί τα δρομολόγια στο Ρίο - Αντίρριο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από την Πάτρα για την Κεφαλονιά και αντίστροφα.

    Στο μεταξή, αναβλήθηκε το δρομολόγιο του Αίολος Εξπρές 2, για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους για πλοία ανοιχτού τύπου στον Αργοσαρωνικό.

    Μικροπλημμύρες σε υπόγεια κυρίως σπίτια και καταστήματα σημειώθηκαν τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Πάτρας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων διακόπηκε για δύο περίπου ώρες τα ξημερώματα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά που της έχουν αναφερθεί στις περιοχές Ιτεών, Ζαρουχλέικων, Οβρυάς. Η βροχόπτωση πάντως συνεχίζεται.

    Αυξημένα δρομολόγια της Ολυμπιακής αεροπορίας για την κάλυψη των αναγκών στις εκλογές.

    [02] Σεισμός ''ταρακούνησε'' την Κρήτη

    12/10/2002 10:45:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή σήμερα, στις 08.55, σε ολόκληρη την ανατολική Κρήτη. Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε επίκεντρο 410 χλμ. νότια της Αθήνας και ειδικότερα τη νοτιοανατολική Κρήτη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές Ιεράπετρας και Σητείας, καθώς επίσης και στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπως και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου, θύματα ή ζημιές δεν έχουν αναφερθεί.

    [03] Εμπρησμός αυτοκινήτου του δημάρχου Χαλανδρίου

    12/10/2002 11:06:00 πμ

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο απο 2 γκαζάκια, τοποθέτησαν τη νύχτα άγνωστοι στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Χαλανδρίου, Κωσταντίνου Παττακού. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το όχημα του δήμου, ενω υλικές ζημιές υπέστησαν και τα διπλανά σταθμευμένα Ι.Χ.

    [04] Στην τελική ευθεία για τις αυριανές εκλογές

    12/10/2002 10:20:00 πμ

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η "πρόβα τζενεράλε" στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες, ώστε αύριο να μην υπάρξουν προβλήματα στην εκλογική διαδικασία. Ο ίδιος τόνισε ότι η διαφάνεια της αναμέτρησης διασφαλίζεται από τον έλεγχο της Διακομματικής Επιτροπής. Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην κατανομή των δημοτών της Αθήνας ,ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι στα εκλογικά κέντρα θα λειτουργούν κέντρα πληροφόρησης.

    Ενημέρωση μέχρι και την τελευταία στιγμή

    Σε περιπτώσεις ψηφοφόρων που δεν προσέρχονται στο σωστό εκλογικό τμήμα, θα δίνεται από ειδικά περίπτερα του υπουργείου η ακριβής διεύθυνση του τμήματος, στο οποίο πρέπει να ψηφίσουν, καθώς και ειδικό απόσπασμα χάρτη που θα απεικονίζει τη θέση και τη διαδρομή. Ταυτόχρονα, για τη μεταφορά των εκλογέων θα διατεθούν 400 Ταξί και 137 μίνι μπας.

    Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι την ημέρα των εκλογών θα είναι εγκατεστημένη στο υπουργείο και η Διακομματική Επιτροπή για τον έλεγχο της διαδικασίας και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Η Επιτροπή θα μπορεί να ελέγχει τα στοιχεία της ψηφοφορίας μέχρι αυτά να καταχωρηθούν από 90 χειριστές της ΔΕΛΤΑ-SINGULAR, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας.

    Εξομαλύνεται η κατάσταση με τα δημοτολόγια

    Σήμερα και αύριο θα παραμείνουν ανοικτά τα δημοτολόγια των μεγάλων δήμων, προκειμένου να προσέρχονται όσοι πολίτες δεν πρόλαβαν να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, για να πάρουν τη σχετική βεβαίωση για να ψηφίσουν στις εκλογές.

    Ομαλοποιείται η κατάσταση όσον αφορά την κατανομή των δημοτών στην Αττική, δηλώνει στο σταθμό μας ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Βασίλης Βαλασσόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα στην διαδικασία των εκλογών, καθώς έχει ήδη προσέλθει το 70% των δικαστικών αντιπροσώπων.

    [05] Απειλές Αγκυρας εναντίον ΕΕ

    12/10/2002 11:09:00 πμ

    Ιδιαίτερα προκλητική εμφανίσθηκε η Αγκυρα μετά την έκθεση της Κομισιόν για την διεύρυνση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η Κύπρος. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουκρού Γκιουρέλ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει καμία παραχώρηση στο θέμα της Κύπρου για να εξασφαλίσει τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην Τουρκία. Το υπουργείο Εξωτερικών και Αμυνας του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση ένταξης της ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, στην Ένωση, θα είναι αδύνατο να συνεχισθούν οι συνομιλίες για το κυπριακό.

    Το ίδιο υπουργείο δήλωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η κυβέρνηση με την οποία διαπραγματεύεται στην Κύπρο δεν είναι κυβέρνηση όλου του νησιού, αλλά μόνο των Ελληνοκυπρίων, ότι δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκυπρίους και ότι οι αρμοδιότητές της εκτείνονται μέχρι τα "σύνορα της Τουρκοκυπριακής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου".

    Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, εκφράζεται η απειλή ότι "σε περίπτωση ένταξης της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση" θα καταστεί οριστική η διαίρεση της Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βάλει στους κόλπους της την αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο.

    ''Υπάρχει ακόμη δρόμος ως την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ'', επανέλαβε ο πρόεδρος Κληρίδης, και συνέστησε προσοχή ως τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, το Δεκέμβριο.

    [06] Πολύνεκρη έκρηξη στο Ελσίνκι

    12/10/2002 11:05:00 πμ

    Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με τη φινλανδική αστυνομία, η έκρηξη που σημειώθηκε χθες στο εμπορικό κέντρο της Βάντα στα βόρεια του Ελσίνκι, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους κι ένα παιδί, και τουλάχιστον 80 να τραυματιστούν, αρκετά εκ των οποίων σοβαρά. Η έκρηξη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, σημειώθηκε στο δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου της πόλης.

    [07] Τελική φάση στο Παγκόσμιο του βόλεϊ ανδρών

    12/10/2002 11:49:00 πμ

    Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα διεκδικήσει απόψε στο Μπουένος 'Αιρες την 7η θέση της γενικής κατάταξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Αργεντινή, μετά από ήττα στην ημιτελική φάση, χάνοντας 3-0 από την διοργανώτρια χώρα. Αντίπαλος της εθνικής μας είναι η αντίστοιχη ομάδα της Πορτογαλίας και το παιχνίδι θα αρχίσει στις 22:10 ώρα Ελλάδας. Η εθνική μας έχει συναντηθεί από το 1974 μέχρι τώρα τέσσερις φορές με την πορτογαλική ομάδα κι έχει ισάριθμες νίκες.

    Η εθνική ομάδα βόλεϊ της Ρωσίας προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αφού στον δεύτερο ημιτελικό, που έγινε στο Μπουένος Αιρες, νίκης 3-2 την αντίστοιχη της Γαλλίας.

    Έτσι, στον τελικό της Κυριακής θα διεκδικήσουν τον τίτλο Ρωσία και Βραζιλία, όπως και στο Παγκόσμιο Λιγκ, και για την τρίτη θέση θα παίξουν απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας (00:40) η Γιουγκοσλαβία με τη Γαλλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 October 2002 - 9:03:13 UTC