Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε διαδήλωση κατά της 17Ν καλεί ο Λαλιώτης
  • [02] Ληστεία στο Νέο Κόσμο
  • [03] Στην Καβάλα ο Λαλιώτης
  • [04] Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες
  • [05] Περιοδεία Χαλβατζή στο Παγκράτι
  • [06] Συνάντηση Παφίλη με εμποροϋπαλλήλους
  • [07] Μπους: ''Αναπόφευκτος ο πόλεμος στο Ιράκ''
  • [08] Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Οχθη
  • [09] Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία
  • [10] ''Νέα εποχή'' για τη Λετονία
  • [11] Βοσνία: Ικανοποίηση κομμάτων για αποτελέσματα
  • [12] Αποφεύχθηκε νέο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα
  • [13] Επίθεση κατά του δημάρχου του Παρισιού
  • [14] Αύριο η κατάθεση προσχεδίου του προϋπολογισμού
  • [15] Μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Βόλλεϊ
  • [16] Οι έφηβοι ξεχώρησαν και στο παγκόμιο του Τάε Κβον Ντο
  • [17] Εβδομάδα βραβείων Νόμπελ

    [01] Σε διαδήλωση κατά της 17Ν καλεί ο Λαλιώτης

    6/10/2002 7:06:00 μμ

    Την καταδίκη της τρομοκρατίας μέσα από ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο προτείνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Λαλιώτης απευθύνει πρόταση - πρόσκληση προς όλα τα κόμματα για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου καταδίκης της τρομοκρατίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της επετείου του Πολυτεχνείου. "Εχουμε πολιτικό, ιστορικό και ηθικό χρέος όλοι όσοι αντισταθήκαμε και πιστεύουμε στη δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα, μέσα από ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο να ακυρώσουμε συμβολικά και ουσιαστικά κάθε συνειρμό ανάμεσα στη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου και τις εγκληματικές πράξεις ορισμένων κουμπουροφόρων που τότε άλλωστε ήταν και απόντες", υποστήριξε ο κ.Λαλιώτης και συμπλήρωσε: "Δεν θα αφήσουμε να δικάζουν την αριστερά ούτε οι τρομοκράτες, ούτε οι χουντικοί, ούτε οι απόντες".

    Αντιδράσεις

    Την ανοικτή πρόσκληση του Κώστα Λαλιώτη προς όλους τους πολιτικούς φορείς, κλήθηκε να σχολιάσει από την Ξάνθη όπου βρίσκεται ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    "Κάθε τι το οποίο είναι εναντίον της τρομοκρατίας, θα μας βρει εμάς σύμφωνους. Αλλά δεν φτάνουν μόνο τα λόγια, χρειάζονται και έργα. Και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει, όπως έχει υποσχεθεί, αποφασιστικά και στα επόμενα στάδια. Εμείς με υπομονή περιμένουμε. Αλλά επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης εξιχνίαση. Ότι το μαχαίρι πρέπει να πάει βαθιά στο απόστημα".

    Σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Λαλιώτη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε: "Η Νέα Δημοκρατία πάντα γιόρταζε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μόνο στην πορεία δεν συμμετείχε γιατί το πολιτικό πλαίσιο που είχε δεν την εξέφραζε και διότι αυτή κατέληγε στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενώ εμείς πάντα προτείναμε ότι πρέπει να τελειώνει στη Βουλή, που είναι ο ναός της Δημοκρατίας και η γνήσια έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας. Αν η συγκεκριμένη πρόταση, έχει συνολικό πολιτικό πλαίσιο χωρίς ακρότητες και μονομέρειες και η πορεία ολοκληρώνεται στη Βουλή, εμείς δεν έχουμε αγκυλώσεις".

    "Δεν θα ανοίξουμε διάλογο με τους τρομοκράτες. Αντίθετα όλοι μαζί, ενωμένοι πρέπει να δώσουμε το παρόν στην μάχη της Δημοκρατίας κατά της τρομοκρατίας. Μία κοινή συγκέντρωση θα ήταν μία κίνηση με ένα ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό συμβολισμό".

    Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη- μανιφέστο, του φερόμενου ως αρχηγού της 17Ν, Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, χθες στην εφημερίδα "Λαμιακός Τύπος".

    Σχετικά με την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, χθες από την Σάμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Καραμανλής, ο κ.Πρωτόπαπας τόνισε ότι έχοντας αναλάβει καθημερινά τον ρόλο του εκφωνητή διχαστικών και πολωτικών λόγων, ο κ. Καραμανλής καταφέρνει να μας πείσει για το πόσο βαθειά περιφρονεί την ανατομία της Αυτοδιοίκησης και τον αναπτυξιακό ρόλο.

    "Τα δίνει όλα, ακόμα και παζαρεύοντας με ακροδεξιούς, προκειμένου να πετύχει τους μικροκομματικούς στόχους του. Θέλει να χρησιμοποιήσει την αυτοδιοίκηση. Δεν θα τα καταφέρει, θα απογοητευθεί οικτρά", κατέληξε ο κ.Πρωτόπαπας.

    "Ήταν και είναι αυτονόητη και έμπρακτη η αντίθεσή μας με τις αντιλήψεις και τις εγκληματικές πράξεις της ατομικής βίας και τρομοκρατίας", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος Τύπου του ΣΥΝ Ν. Βούτσης. Τονίζει, δε, ότι στη σημερινή συγκυρία πρέπει η μαζική εκδήλωση για την τιμή της εξέγερσης του Νοέμβρη να έχει μαζικό χαρακτήρα για να εκφράσει τη θέληση της νεολαίας και του λαού, "για να μη γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ, για να καταδικαστεί η τρομοκρατία, η τρομολαγνεία και το κλίμα μακαρθισμού, να ακουστούν μαζικά τα συνθήματα για τα δικαιώματα της νέας γενιά και των πολιτών στη σύγχρονη εποχή".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο πανικός της Κυβέρνησης είναι φανερός. Στην αγωνία της, για το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αναζητά άλλοθι και σανίδα σωτηρίας. Αδιαφορεί για το σήμερα και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά από την ακρίβεια, την απουσία του κράτους και την ανασφάλεια για το αύριο των ίδιων και των παιδιών τους".

    [02] Ληστεία στο Νέο Κόσμο

    6/10/2002 10:52:00 πμ

    Ενοπλη ληστεία με έναν τραυματία σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στο Νέο Κόσμο, στην Αθήνα. Συγκεκριμένα τρεις δράστες, μάλλον αλλοδαποί, εισέβαλαν σε κατάστημα ψιλικών, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και προσπάθησαν να ληστέψουν τον 24χρονο ιδιοκτήτη. Οταν αυτός αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν, ενώ απέσπασαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και εξαφανίστηκαν. Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο "Λαϊκό" νοσοκομείο.

    [03] Στην Καβάλα ο Λαλιώτης

    6/10/2002 7:10:00 μμ

    ''Με στρατηγική πόλωσης, φανατισμού και άκρατης αντιπαράθεσης, προσπαθεί πανικόβλητη η ΝΔ και η ηγεσία της, να πάρουν τις εκλογές. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε''. Αυτό δήλωσε στην Καβάλα ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης και τη νομαρχία Δράμας η ΝΔ επέλεξε άτομα που υπηρέτησαν τη δικτατορία. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ ,είπε, αξιολόγησε για την τοπική αυτοδιοίκηση ανθρώπους ικανούς, με ήθος και γνώσεις στα κοινά, αλλά και όρεξη για δουλειά. Και πρόσθεσε πως αυτό έγινε με ανοιχτό διάλογο και ξεκάθαρες εσωκομματικές διαδικασίες.

    Ο Κώστας Λαλιώτης διευκρίνισε πως οι εκλογές της Κυριακής είναι ανεξάρτητες ως προς το αποτέλεσμά τους και δεν αποτελούν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν το 2004.

    Σημείωσε ότι στις εκλογές για νομαρχίες και δημαρχίες ο λαός ψηφίζει πρόσωπα και προγράμματα που έχουν σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, τα προβλήματα, τους αναπτυξιακούς στόχους κλπ.

    Για τον κ. Κώστα Καραμανλή ο κ. Λαλιώτης είπε πως δεν πήγε στη Δράμα, κατά την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, γιατί ο υποψήφιος νομάρχης θα του ζητούσε 25 εκατ. δρχ., προκειμένου να φέρει με διάφορα μεταφορικά μέσα ψηφοφόρους από το εξωτερικό (σ.σ προηγήθηκε επιστολή του νομάρχη Δράμας και υποψήφιου προς τον πρόεδρο της ΝΔ με αυτό το "αίτημα" και το αποκάλυψε ο Τύπος).

    Τέλος, ο Κώστας Λαλιώτης τόνισε πως δεν θα θριαμβολογήσει το ΠΑΣΟΚ ούτε θα βάλει πράσινες σημαίες, στις νομαρχίες, στις οποίες θα εκλεγούν νομάρχες, που στηρίζει το κόμμα του.

    Για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει το Γιάννη Στυμπίρη, για τη νομαρχία Καβάλας το Μιχάλη Τιμοσίδη και για το δήμο το Γιώργο Γκόλνα.

    [04] Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι περιοδείες

    6/10/2002 7:24:00 μμ

    Μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές οι υποψήφιοι εντείνουν τη δραστηριοτητά τους. Στη Γιορτή της ΟΝΝΕΔ "ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 2002", στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, επισκέφτηκαν σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς Γιάννης Τζαννετάκος και οι υποψήφιοι Νομάρχες Αθηνών Αθανάσιος Βεζυργιάννης και Πειραιώς Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη. Απόψε αναμένεται να παραστούν στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    Στις 11 το πρωί ο κ. Τζαννετάκος παρέστη σε συγκέντρωση Στελεχών της Νομαρχιακής Συνέλευσης Β' Πειραιώς, στο Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε συγκέντρωση οικονομικών μεταναστών στην Κυψέλη και αργότερα επισκέφθηκε το εκλογικό της κέντρο στη Φωκίωνος Νέγρη.

    Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε την έκθεση βιολογικών προϊόντων στο Ζάππειο ενώ ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Μανώλης Γλέζος επισκέφθηκε το πάρκο οικολογικής ευαισθησίας Αγίων Αναργύρων. Στις 7 το απόγευμα θα παρουσιάσει το βιβλίο "Ανθρωπος και φυση" στους Αγίους Αναργύρους.

    [05] Περιοδεία Χαλβατζή στο Παγκράτι

    6/10/2002 1:50:00 μμ

    Στο Παγκράτι περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής. Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Γιωτόπουλου ο κ. Χαλβατζής επεσήμανε ότι "λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στο παιχνίδι του αποπροσανατολισμού και του δικομματισμού μπαίνει και η 17η Νοέμβρη". Συμπλήρωσε μάλιστα "ότι αυτό που επιδιώκει ο Γιωτόπουλος είναι να περάσει το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται οργανωμένη πάλη. Πιστεύουμε, συνέχισε ο κ. Χαλβατζής "ότι στις 13 Οκτώβρη θα πάρουν απαντήσεις οι δυνάμεις εκείνες φανερές ή σκοτεινές που προσπαθούν να παίξουν στο παιχνίδι του συστήματος".

    [06] Συνάντηση Παφίλη με εμποροϋπαλλήλους

    6/10/2002 1:35:00 μμ

    Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας-Πειραιά Θανάσης Παφίλης συναντήθηκε σήμερα με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εμποροϋπάλληλων. Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση των εργαζομένων τόνισε ότι είναι αντίθετος με κάθε απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, κάτω από το οποιοδήποτε πρόσχημα και δικαιολογία. Επίσης είπε ότι όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να αντισταθούνε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στο μεσαίωνα" και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο.

    [07] Μπους: ''Αναπόφευκτος ο πόλεμος στο Ιράκ''

    6/10/2002 11:34:00 πμ

    Κορυφώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράκ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους προειδοποίησε ότι ο πόλεμος με το Ιράκ ίσως είναι αναπόφευκτος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει έδαφος για διαπραγματεύσεις με τη Βαγδάτη. Μιλώντας στο Νιου Χαμσάιρ, ο πρόεδρος Μπους τόνισε ότι η καθυστέρηση δεν είναι μέσα στις επιλογές του, καθώς ''ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς είναι τεράστιος και αυξανόμενος''. Αύριο ο Μπους θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα για να εξηγήσει στους συμπατριώτες του γιατί η Ουάσινγκτον πρέπει να να ετοιμάζεται να αναλάβει στρατιωτική δράση.

    ''Βάναυσος και επικίνδυνος ο Σαντάμ Χουσεΐν'', δηλώνει ο Μπους

    ''Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε. Δεν θέλουμε να έχει όπλα μαζικής καταστροφής'', τόνισε στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Νωρίτερα, στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα είχε προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος ίσως είναι αναπόφευκτος προκειμένου να αφοπλιστεί ο Σαντάμ Χουσεΐν, τον οποίο χαρακτήρισε "βάναυσο κι επικίνδυνο άνδρα", που εξαπάτησε τον κόσμο επί 11 χρόνια για τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτει.

    ''Αυτός ο δικτάτορας πρέπει να αφοπλισθεί και να εφαρμοσθούν όλες οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών κατά της σκληρότητάς του και κατά της υπόθαλψης της τρομοκρατίας εκ μέρους του'', είπε προσθέτοντας ότι ελπίζει πως το Ιράκ θα συμμορφωθεί με τις αξιώσεις του κόσμου.

    ''Ελπίζουμε ότι το Ιράκ θα συμμορφωθεί με τις αξιώσεις του κόσμου'', συνέχισε. ''Αν όμως το ιρακινό καθεστώς επιμείνει στην αψήφιστη στάση του, τότε η χρήση βίας μπορεί να γίνει αναπόφευκτη.

    Ολιγωρία, αναποφασιστικότητα και αδράνεια δεν αποτελούν εναλλακτικές επιλογές για την Αμερική, διότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μαζικό και αιφνίδιο τρόμο''.

    Ανήσυχη η διεθνής κοινότητα

    Η σχεδιαζόμενη εκστρατεία του προέδρου Μπους για την ''αλλαγή του καθεστώτος'' στο Ιράκ προκαλεί πάντως ανησυχίες και αντιδράσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στον αραβικό κόσμο.

    ''Ο στόχος μας δεν είναι η αλλαγή του καθεστώτος στο Ιράκ'' τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας, Χαβιέ Σολάνα από το Ρέθυμνο, όπου παρέστη στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ.

    ''Οι επιθεωρητές πρέπει να πάνε στο Ιράκ και να κάνουν τη δουλειά τους'', πρόσθεσε.

    Μάλιστα, οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ τάχθηκαν υπέρ των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι ο αφοπλισμός του Ιράκ.

    Κατά της αλλαγής καθεστώτος στο Ιράκ τάχθηκε και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ. ''Ουδεμία χώρα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει για την ανατροπή της κυβέρνησης μιας ανεξάρτητης χώρας'', δήλωσε ο Μουμπάρακ στο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

    ''Η εισβολή και η κατοχή στο Ιράκ θα οδηγήσει σε ένα βίαιο εμφύλιο πόλεμο, στη διαίρεση του Ιράκ και κατ' επέκταση θα επιφέρει χάος και αστάθεια σε περιφερειακό επίπεδο'' πρόσθεσε.

    Ο Ζαλμάι Χαλιλζάντ, σύμβουλος του προέδρου Μπους απαντώντας στις επικρίσεις, ότι δεν έχει κάνει επαρκή προγραμματισμό για το -μετά τον Σαντάμ Χουσεΐν- Ιράκ, υποσχέθηκε ότι οι στρατιωτικές της δυνάμεις δεν θα εισέλθουν στη χώρα ως "κατακτητές", ούτε θα μεταχειριστούν τον ιρακινό λαό ως ένα "ηττημένο έθνος". τόνισε , σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου.

    Προειδοποίησε πάντως ότι αν απαιτηθεί η χρήση στρατιωτικής βίας, "οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις της συμμαχίας θα απελευθερώσουν το ιρακινό λαό από την τυραννία του Σαντάμ Χουσεΐν". "Δεν θα εισέλθουμε στο Ιράκ ως κατακτητές. Δεν θα συμπεριφερθούμε στον ιρακινό λαό σαν σε ένα ηττημένο έθνος", τόνισε.

    Ρωσία, Γαλλία και Κίνα αντιδρούν στην πρόταση της Ουάσινγκτον για την έκδοση ενός νέου, σκληρού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά του Ιράκ, αντιτάσσοντας ότι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ θα πρέπει να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στη Βαγδάτη για τον έλεγχο του ιρακινού οπλοστασίου. ''Δεν υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για την επιστροφή των επιθεωρητών στο Ιράκ το συντομότερο δυνατό'', δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ.

    Από την πλευρά του, το Ιράκ προσπαθεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη των χωρών του Κόλπου μπροστά στην επικείμενη αμερικανική επίθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Νατζί Σάμπρι πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες του Περσικού Κόλπου.

    Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μπαχρέιν ο Σάμπρι ζήτησε τη σύσταση μετώπου αλληλεγγύης εναντίον των ΗΠΑ τονίζοντας ότι ενδεχόμενη επίθεση θα βλάψει την σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

    [08] Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Δυτική Οχθη

    6/10/2002 6:32:00 μμ

    Δύο ακόμη νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Δυτική Οχθη, ο ένας στα περίχωρα της Ναμπλούς και ο άλλος στη Τζενίν, ανακοινώθηκε από νοσηλευτικές παλαιστινιακές πηγές. Το ένα από τα θύματα είναι ο 24χρονος Χάνι Μουστάφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά εβραίων εποίκων, ενώ μάζευε ελιές στο χωριό Ακραμπε, περίπου 10 χλμ έξω από τη Ναμπλούς.

    Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε ένας ακόμα Παλαιστίνιος. Οπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος της Ακραμπε, 10 έως 12 οπλισμένοι έποικοι, άνοιξαν πυρ εναντίον των Παλαιστίνιων, που δούλευαν στις ελιές, αφού προηγουμένως τους παρακολουθούσαν από μακριά με κιάλια.

    Ενας παλαιστίνιος ταξιτζής που πυροβολήθηκε χθες από ισραηλινούς στρατιώτες ενώ βρισκόταν μέσα στο ταξί του στην πόλη της Τζενίν, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές πηγές. Ο 51χρονος Αϊσα Χαμάρσι τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ οδηγούσε το ταξί του, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχαν επιβάλει οι Ισραλινοί. Οι στρατιώτες έβαλαν εναντίον του με αυτόματα από ένα άρμα μάχης.

    Αντίδραση Αραφάτ

    Τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν στην περιοχή και Ισραηλινοί στρατιώτες. Το δεύτερο θύμα είναι ο 22χρονος Σάμι Νούρσι, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και ενόπλων Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν.

    Στο μεταξύ ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ, υπέγραψε το νόμο, που έχει ψηφίσει το Παλαιστινιακό Κοινοβούλιο, με το οποίο πρωτεύουσα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους ανακηρύσσεται η Ιερουσαλήμ.

    Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αχμεντ Κορέι, δήλωσε ότι ο Γιασέρ Αραφάτ έκανε το διάβημα αυτό εξαιτίας της συνέχισης των ισραηλινών επιθέσεων και σε απάντηση στην αναγνώριση από το αμερικανικό Κογκρέσο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

    Εξάλλου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον στις 16 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, το Κογκρέσο περιέλαβε σε νόμο για τον προϋπολογισμό του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το οικονομικό έτος 2003, διάταξη με την οποία αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπέγραψε το νόμο για τον προϋπολογισμό, αλλά τόνισε ότι δεν εγκρίνει αυτήν τη διάταξη.

    [09] Προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία

    6/10/2002 3:33:00 μμ

    Ο Λούλα ντα Σίλβα

    Ανοιξαν οι κάλπες στην Βραζιλία, προκειμένου οι Βραζιλιάνοι να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο της χώρας. Το φαβορί των εκλογών αυτών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι ο πρώην μεταλλουργός και συνδικαλιστής Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο 56χρονος Λούλα, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του αριστερού Κόμματος των Εργαζομένων (PT) λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά μεταξύ 48-50%, κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται να εκλεγεί ακόμη και από τον πρώτο γύρο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 το πρωί, τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17.00 (23.00 ώρα Ελλάδας) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από ορισμένες Πολιτείες στο βορρά, όπου θα παραμείνουν ανοιχτές για μία ώρα ακόμη.

    Λούλα-Σέρα πιθανοί αντίπαλοι στο β' γύρο

    Αναμένεται ότι το 90% των ψήφων θα έχει καταμετρηθεί μέχρι τις 9 το βράδυ (3.00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) καθώς οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ηλεκτρονική κάλπη, ακόμα και στα βάθη του Αμαζονίου όπου χρησιμοποιούνται γεννήτριες ή μπαταρίες.

    Στην περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει και δεύτερος γύρος, στις 27 Οκτωβρίου, ο Λούλα θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα αντιμέτωπος με τον υποψήφιο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSDB), Ζοσέ Σέρα, 60 ετών που στις δημοσκοπήσεις λαμβάνει ποσοστό 22%.

    Ωστόσο, ο πρώην κυβερνήτης του Ρίο, Ζοσέ Γκαροτίνιο, 42 ετών, που μέχρι στιγμής έρχεται τρίτος με 15%, θα μπορούσε να δημιουργήσει την έκπληξη αφού εκτιμάται ότι είχε καλή παρουσία κατά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση της προεκλογικής περιόδου.

    Τα περίπου 115 εκατομμύρια των εκλογέων -για πρώτη φορά πλειοψηφούν οι γυναίκες σε ποσοστό 50,8% - καλούνται επίσης να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στο Κοινοβούλιο, να ανανεώσουν τα δύο τρίτα της Γερουσίας και να εκλέξουν τους Κυβερνήτες των 26 ομόσπονδων Πολιτειών.

    Περίπου 50.000 άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν αναλάβει να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει κάποια επίθεση από εμπόρους ναρκωτικών ή απόπειρες ομαδικής απόδρασης από τις φυλακές.

    [10] ''Νέα εποχή'' για τη Λετονία

    6/10/2002 2:17:00 μμ

    Το νεοϊδρυθέν κόμμα "Νέα Εποχή" του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπαζας της Λεττονίας Εϊνάρ Ρέπσε είναι ο μεγάλος νικητής στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή. Με καταμετρημένες τις ψήφους στα 976 από τα 979 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, η "Νέα Εποχή" του Ρέπσε καταλαμβάνει το 23,84% και 26 από τις 100 έδρες της Βουλής.

    Κατανομή εδρών

    Το κόμμα των ρωσόφωνων ''Ανθρώπινα Δικαιώματα σε μια Ενωμένη Λετονία'' (FHRUL) καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 18,86% και 23 έδρες και προηγείται του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Αντρις Σκέλε, που έρχεται τρίτο με 16,72% και 21 έδρες.

    Ο ''Λετονικός Τρόπος'', το κόμμα του νυν πρωθυπουργού Αντρις Μπερζίνς, λαμβάνει μόλις 4,88% και δεν θα εκπροσωπηθεί στο νέο κοινοβούλιο, αφού βρίσκεται κάτω από το απαιτούμενο όριο του 5%.

    Το τρίτο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, η ''Μητέρα Πατρίδα και Ελευθερία'' θα έχει εκπροσώπηση στη Βουλή αφού λαμβάνει ποσοστό 5,35%.

    Ο συνασπισμός των Πρασίνων και της Ενωσης Αγροτών, που αντιτίθεται στην άμεση ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έρχεται στην τέταρτη θέση με 9,85%.

    [11] Βοσνία: Ικανοποίηση κομμάτων για αποτελέσματα

    6/10/2002 1:55:00 μμ

    Τα κυριότερα κόμματα της Βοσνίας, εθνικιστικά και μεταρρυθμιστικά, δηλώνουν ικανοποιημένα από τα ποσοστά που εξασφάλισαν στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες, βασιζόμενα ωστόσο στα πρώτα, μερικά αποτελέσματα.

    Οσον αφορά τα εθνικιστικά κόμματα, το μουσουλμανικό Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης (SDA) του πρώην προέδρου Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς υποστήριζει ότι, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, λαμβάνει το 36,94% των ψήφων και καταλαμβάνει την πρώτη θέση τόσο στο κεντρικό κοινοβούλιο όσο και στο κοινοβούλιο της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας, της μίας από τις δύο οντότητες της χώρας.

    Στη Σερβική Δημοκρατία ένας εκπρόσωπος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) εκτίμησε ότι το κόμμα προηγείται των αντιπάλων του μετά την καταμέτρηση του 10% των ψήφων.

    "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα" είπε ο πρόεδρος του κόμματος, Ντράγκαν Κάλινιτς, προσθέτοντας ότι ο υποψήφιος του SDS για τη συλλογική προεδρία, Μίρκο Σάροβιτς, θα αναδειχθεί νικητής με ποσοστό 60%.

    Από το Μόσταρ, την έδρα των Κροατών της Βοσνίας, η Δημοκρατική Κροατική Κοινότητα (HDZ) διαβεβαίωσε ότι ο υποψήφιος της, Ντράγκαν Τσόβιτς, θα καταλάβει την έδρα των Κροατών στην προεδρία αποσπώντας ποσοστό μεταξύ 70-84%.

    Ενα από τα μεγαλύτερα μεταρρυθμιστικά κόμμα, το Κόμμα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (SBiH), που ανακοίνωσε ότι έχει στη διάθεση του τα αποτελέσματα των εκλογών για τα τρία από τα δέκα καντόνια της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδιας, δήλωσε επίσης "πολύ ικανοποιημένο".

    Σύμφωνα με τον Σαβέτ Χαλίλοβιτς, ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία, πρώην πρωθυπουργός Χάρις Σίλατζιτς, "προηγείται παντού".

    Εξαίρεση αποτελεί το πολυεθνικό και μετριοπαθές Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του και υπουργό Εξωτερικών Ζλάτκο Λαγκούμτζιτζα, τα αποτελέσματα είναι "κάτω του αναμενόμενου". Υποστήριξε όμως ότι "τα εθνικιστικά κόμματα, ακόμη και αν συνασπιστούν, δεν θα έχουν την πλειοψηφία".

    [12] Αποφεύχθηκε νέο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

    6/10/2002 12:36:00 μμ

    Μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος, υπό την ηγεσία του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ενρίκε Τεχέρα, αποτράπηκε όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες. "Μετά από μια σειρά ερευνών με την ευρεία συνεργασία των σωμάτων ασφαλείας, αυτή η συνωμοσία αποτράπηκε και την Παρασκευή ερευνήθηκε η κατοικία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ενρίκε Τεχέρα Πάρις τον οποίο (οι πραξικοπηματίες) σκόπευαν να ορίσουν ως πρόεδρο ενός αποκαλούμενου Συμβουλίου του Κράτους", δήλσε ο Τσάβες στους δημοσιογράφους.

    Η κατοικία του Τεχέρα ερευνήθηκε το πρωί της Παρασκευής από άνδρες της πολιτικής αστυνομίας (DISIP) και της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (DIM). Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν εγγραφές σε βίντεο και έναν κατάλογο όπου ήταν γραμμένες οι φράσεις "τελική λύση", "χάος" και "κατάληψη του προεδρικού μεγάρου Μιραφλόρες".

    [13] Επίθεση κατά του δημάρχου του Παρισιού

    6/10/2002 12:21:00 μμ

    Ο κ. Ντελανοέ

    Εκτός κινδύνου είναι ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ που δέχτηκε επίθεση στην κοιλιακή χώρα με μαχαίρι από έναν 39χρονο άνδρα κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης στο δημαρχείο της πόλης. Ο Ντελανοέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαπετριέρ, όπου χειρουργήθηκε με επιτυχία.''Ολες οι βλάβες αποκαταστάθηκαν με επιτυχία'' δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

    Ο δράστης, που είναι σεσημασμένος αλλά η ταυτότητα του δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη και ανακρίνεται, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

    Εκατοντάδες επισκέπτες βρίσκονταν στο δημαρχείο για να παρακολουθήσουν τη "Λευκή Νύχτα" μια πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνεται για πρώτη φορά στη γαλλική πρωτεύουσα και είναι αφιερωμένη "στη δημιουργία, τον πολιτισμό και τη διασκέδαση".

    Οπως δήλωσε η διευθύντρια του γραφείου τύπου του δημαρχίου, Αν-Σιλβί Σνάιντερ, που συνόδευε τον Ντελανοέ τη στιγμή της επίθεσης, ο δήμαρχος περπατούσε ήρεμα στην αίθουσα όταν ο δράστης ρίχτηκε επάνω του χωρίς να πει τίποτα και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά.

    [14] Αύριο η κατάθεση προσχεδίου του προϋπολογισμού

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/10/2002 3:43:00 μμ

    Δύο σενάρια και τρεις στόχους περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2003 που καταθέτει αύριο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Η μία εκδοχή προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,1%, ενώ το σενάριο πολέμου στον Περσικό, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 3,1% και 3,1%. Οι κοινωνικοί στόχοι του νέου προϋπολογισμού αφορούν την προστασία των λεγόμενων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας εν μέσω των αυξανόμενων αβεβαιοτήτων για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.

    Δυνατή η ελληνική οικονομία

    Η ελληνική οικονομία θα αντέξει τις παρενέργειες μιας πιθανής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ, τονίζει στην ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Βασίλης Ράπανος. Η κυβέρνηση, επισημαίνει, έχει επεξεργαστεί για κάθε περίπτωση δέσμη μέτρων αν και ο πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη.

    [15] Μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Βόλλεϊ

    Πηγή: ΑΠΕ 6/10/2002 12:12:00 μμ

    Η ελληνική ψυχή "μίλησε" τα ξημερώματα στη Σάλτα και η εθνική μας ομάδα βόλεϊ υπέταξε τις ΗΠΑ με 3-2, μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά του κοσμοβόλεϊ. Αρκεί η εθνική μας ομάδα να υποτάξει απόψε (στις 23.40 στην ΕΤ1) την "αδιάφορη" Κίνα και λίγο αργότερα (στις 2.10) οι πανίσχυροι Γιουγκοσλάβοι να νικήσουν -με οποιοδήποτε σκορ- τους Αμερικάνους. Αν συμβεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

    Συγκλονιστικό παιχνίδι

    Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι (σίγουρα από τα καλύτερα του παγκοσμίου πρωταθλήματος) η ελληνική ομάδα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έδειξε ψυχή "χιλίων λεόντων" και κατάφερε να σπάσει το αήττητο των ΗΠΑ, μιας από τις καλύτερες ομάδες ως τώρα του κοσμοβόλεϊ.

    "Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω ούτε και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, τόσο χάνοντας το πρώτο σετ, όσο και στο τάι μπρέικ και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να ξεχάσουμε αμέσως αυτή τη μεγάλη νίκη, αφού χρειαζόμαστε νίκη και με τους Κινέζους" τόνισε πανευτυχής ο Στέλιος Προσαλίκας.

    Ο αρχηγός Μάριος Γκιούρδας από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι "Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια γι' αυτή τη μεγάλη νίκη. Αν αποφεύγαμε κάποια λάθη θα μπορούσαμε να φτάσουμε και στο 3-1. Τώρα μας περιμένει η Κίνα".

    "Η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετικά και άξιζε την επιτυχία. Δυστυχώς χάσαμε πολύ εύκολα δύο σετ και αυτό μας αποσυντόνισε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη ρουλέτα του πέμπτου σετ" τόνισε ο Αμερικανός κόουτς Νταγκ Μπιλ.

    [16] Οι έφηβοι ξεχώρησαν και στο παγκόμιο του Τάε Κβον Ντο

    6/10/2002 7:45:00 μμ

    Με ένα ακόμη μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, το 7ο στην διοργάνωση ολοκληρώθηκε σήμερα στο Λίντο Ηρακλείου το 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο εφήβων - νεανίδων. Πιο συγκεκριμένα ο Στέργιος Ροίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 78 κιλών, το πρώτο διεθνές μετάλλιο στην καριέρα του. Ο Ελληνας πρωταθλητής απέκλεισε διαδοχικά τον Τσεγκίνι από το Ιράν με 5-2, και στα προημιτελικά το Γερμανό Βόντσιτς (5-5 αλλά ο Ροίδης είχε καλύτερα σημεία).

    Στο ημιτελικό έπεσε πάνω στον Κορεάτη παγκόσμιο πρωταθλητή Γιού από τον οποίο έχασε 5-0. "Ηταν το πρώτο μου μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχίας η τρίτη θέση και την οφείλω στο προπονητή μου".

    Η Αννα Μαρία Πρέζα στα 42 κιλά έχασε με 14-8 από την Χαί Μι (Κορέα) και αποκλείστηκε. Η Ιωάννα Κουτσού στα 44 κιλά πέρασε στους 16 νικώντας με 7-4 την Αυστραλέζα Πασκουάλε αλλά στην συνέχεια έχασε 5-3 από την Μεξικάνα Ουρμπάνο.

    [17] Εβδομάδα βραβείων Νόμπελ

    6/10/2002 3:26:00 μμ

    Με την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής ανοίγει αύριο ''η εβδομάδα Νόμπελ'' για το 2002, που κορυφώνεται την προσεχή Παρασκευή με την ανακοίνωση της προσωπικότητας ή του διεθνούς οργανισμού που θα τιμηθεί με το ομώνυμο βραβείο για την ειρήνη.

    Σύμφωνα με την παράδοση, αύριο στις 12.30 (ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθεί από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα που εδρεύει στο ομώνυμο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Στοκχόλμης το βραβείο Νόμπελ για την Ιατρική.

    Την Παρασκευή το Νόμπελ Ειρήνης 2002

    Την Τρίτη στις 12.45 (ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθεί το βραβείο Νόμπελ Φυσικής από τη Βασιλική Ακαδημία της Στοκχόλμης.

    Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι νέοι Νομπελίστες για τη Χημεία και την Οικονομία και την Πέμπτη θα δοθεί το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

    Η εβδομάδα των Νόμπελ θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το μεσημέρι με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2002.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ, αλλά και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Εχουν ακουστεί επίσης τα ονόματα του Ανουάρ Ιμπραήμ από τη Μαλαισία και του Αιγύπτιου Σάαντ Εντιν Ιμπραχίμ -που και οι δύο παραμένουν φυλακισμένοι στις χώρες τους για τις ιδέες τους.

    Το 2001 το βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη είχε δοθεί στον ΟΗΕ και τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Κόφι Αναν.

    Τα βραβεία Νόμπελ για το 2002 θα απονεμηθούν στους νικητές σε ειδική τελετή στις 10 Δεκεμβρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 October 2002 - 16:56:09 UTC