Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέσεις και συνθήματα για την υπόθεση ''17Ν''
  • [02] Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το Σάμινα
  • [03] Δείπνο Σημίτη με βουλευτές Γ' θερινού τμήματος
  • [04] Στους Αμπελόκηπους ο Φώτης Κουβέλης
  • [05] Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Μ. Γλέζος
  • [06] Υποστηρίζει η ΝΔ τον υποψήφιο δήμαρχο Γαλαξιδίου
  • [07] Ναι στους επιθεωρητές λέει η Βαγδάτη
  • [08] Τα αποτελέσματα μαροκινών εκλογών
  • [09] Συνάντηση Σημίτη-Ρέππα για την απασχόληση
  • [10] Δύο χάλκινα σε Ελληνες πρωταθλητές στο Ταε Κβον Ντο
  • [11] Χωρίς φόβο η ΑΕΚ με Ρεάλ
  • [12] Mε Κωνσταντίνου-Χένρικσεν ο ΠΑΟ εναντίον της Λίτεξ
  • [13] Φως στο τούνελ της αποχής

    [01] Καταθέσεις και συνθήματα για την υπόθεση ''17Ν''

    1/10/2002 11:02:00 μμ

    Συγκέντρωση και πορεία οργάνωσε απόψε στο κέντρο της Αθήνας η "Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία". Η διαδήλωση από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου κατεύθυνθηκε στη Βουλή και επέστρεψε στα Προπύλαια όπου και διαλύθηκε χωρίς προβλήματα. Εν τω μεταξύ, αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση των Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού, προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή αναμένεται να καταθέσει ο συνήγορός τους, Γεώργιος Αγιοστρατίτης.

    Κατέθεσε ο Γιώργος Πέτσος

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο κατέθεσε το πρωί ο πρώην υπουργός Γιώργος Πέτσος, τον οποίο είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει η "17 Νοέμβρη" το Μάιο του 1989. Ο κ. Πέτσος υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του αίτηση με την οποία ζητεί την κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων με τους Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό και Δημήτρη Κουφοντίνα, την επανεξέταση των αυτοπτών μαρτύρων, τον επανέλεγχο των εκρηκτικών μηχανισμών και τη γραφολογική συγκριτική εξέταση του σημειώματος που βρέθηκε στο χώρο της επίθεσης.

    Οσον αφορά τη δίκη των φερόμενων ως τρομοκρατών ο Υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος σε δηλώσεις του από την Έδεσσα, υπογράμμισε ότι οι ανακρίσεις γίνονται κανονικά και τους πρώτους μήνες του 2003 θα αρχίσει η δίκη της "17 Νοέμβρη".

    Δήλωση προέδρου της ΕΣΗΕΑ

    Όσον αφορά τώρα στην εισαγγελική παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Σωτήρη Μπάγια για την απαγόρευση φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης κρατουμένων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών Αριστείδης Μανωλάκος, ανάμεσα σ' άλλα δήλωσε: "Σε συνθήκες εμπορευματοποίησης της ενημέρωσης και ανεξέλεγκτου ανταγωνισμού είναι αναπόφευκτο τα ΜΜΕ να γίνονται όργανα που διαχέουν την προπαγάνδα διάφορων πηγών, είτε πρόκειται για κρατικούς φορείς και αρχές, είτε για τους ίδιους τους τρομοκράτες. Σ' αυτές τις συνθήκες ορισμένοι εγκαλούν ένα συνδικαλιστικό - πνευματικό Σωματείο, όπως η ΕΣΗΕΑ", συνεχίζει ο κ. Μανωλάκος, "ως εάν από μόνη της μπορεί, να βάλει τάξη, την ώρα που οι ίδιοι δεν δείχνουν ευαισθησία για άλλα φαινόμενα στον χώρο του Τύπου, όπως η κατάρρευση συγκροτημάτων μέσων ενημέρωσης ή σκληρά εργοδοτικά μέτρα που πλήττουν την πλειονότητα των δημοσιογράφων.

    Η ΕΣΗΕΑ, δεν μπορεί να γίνει άλλοθι κανενός. Προσωπικά μάλιστα", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης, "θεωρώ ότι δεν έχει άλλο δρόμο από την υπεράσπιση της ελευθεροτυπίας μέχρι τέλους, χωρίς καμιά έκπτωση".

    [02] Την Παρασκευή η απόφαση του Αρείου Πάγου για το Σάμινα

    1/10/2002 9:55:00 μμ

    Την Παρασκευή προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Κρουσταλάκη, με την οποία ζητά να αναιρεθεί ως αόριστο και αντιφατικό το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου που παραπέμπει τους υπαιτίους του ναυαγίου του Σαμίνα για πλημμελήματα. Η πρόταση θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

    [03] Δείπνο Σημίτη με βουλευτές Γ' θερινού τμήματος

    1/10/2002 11:19:00 μμ

    Δείπνο προς τιμήν του Κώστα Σημίτη παρέθεσαν την Τρίτη το βράδυ οι βουλευτές του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής σε εστιατόριο στο Μπουρνάζι. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις δημόσιες συζητήσεις περί των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στον βουλευτή Κίμωνα Κουλούρη, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε σχετική συζήτηση στο τηλεοπτικό σταθμό Mega με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Σημίτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Φώφη Γεννηματά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα πάει καλά η διεκδίκηση της υπερνομαρχίας. Επίσης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου Κώστα Λαλένη.

    [04] Στους Αμπελόκηπους ο Φώτης Κουβέλης

    1/10/2002 8:39:00 μμ

    Οι Αμπελόκηποι είναι μια μεγάλη πόλη μέσα στην πόλη με άναρχη δόμηση κτιρίων και πλήρη έλλειψη ελεύθερων χώρων, τόνισε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους ο υποψήφιος δήμαρχος Φώτης Κουβέλης. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Παπουτσής εκπροσωπούν το μοντέλο ανάπτυξης που υιοθετήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και κατέστρεψε τον οικιστικό ιστό της πόλης, εκπροσωπούν μια επικίνδυνη για την πόλη αντίληψη. Επίσης τους κατηγόρησε ότι προσπαθούν στην πορεία προς τις εκλογές να σηκώσουν τις δικομματικές συμπληγάδες αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [05] Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Μ. Γλέζος

    1/10/2002 8:31:00 μμ

    Tους πολίτες της Αττικής κάλεσε κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Ομόνοια ο υποψήφιος υπερνομάρχης Μανώλης Γλέζος να καταδικάσουν τις πολιτικές και τους φορείς που φέρνουν την ακρίβεια, την ανέχεια, την ανεργία, το άγχος, τον ευτελισμό των αξιών και τις τυχοδιωκτικές περιπέτειες από έναν πόλεμο. Επίσης κάλεσε τους πολίτες της Αττικής να εμπιστευθούν με την ψήφο τους τον συνδυασμό του "Ενεργοί πολίτες". Από την πλευρά του ο υποψήφιος νομάρχης Αθηνών Σπύρος Λυκούδης στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες της Αθήνας να αντισταθούν και να γίνουν όλοι ενεργοί πολίτες.

    Το μεσημέρι ο κ. Γλέζος απηύθηνε εκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει διεθνή σταυροφορία και μέσω επιτροπής του ΟΗΕ να ελεγχθούν όλα τα κράτη αν κατασκευάζουν χημικά και βιολογικά όπλα, έκανε σήμερα σε συνέντευξη του ο υποψήφιος Υπερνομάρχης Μανώλης Γλέζος με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ.

    Ο κ. Γλέζος παραλλήλισε τον Μπους με τον Χίτλερ και σημείωσε ότι ο πόλεμος γίνεται για τα πετρέλαια και το εμπόριο όπλων. Ζήτησε από την κυβέρνηση να διακηρύξει ότι κανένας στρατιώτης δεν πρέπει να πάει έξω από τα σύνορα της πατρίδας του, επισήμανε ότι και οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα για αυτοδιάθεση και κάλεσε τους ηγέτες του Ισραήλ να αποδεχτούν το αίτημα του παλαιστινιακού λαού.

    [06] Υποστηρίζει η ΝΔ τον υποψήφιο δήμαρχο Γαλαξιδίου

    1/10/2002 9:00:00 μμ

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογών Αυτοδιοίκησης Τζανής Τζαννετάκης, ανακοίνωσε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην ανεξάρτητη υποψηφιότητα του οικονομολόγου Νίκου Γουργουρή για το Δήμο Γαλαξιδίου Φωκίδος.

    [07] Ναι στους επιθεωρητές λέει η Βαγδάτη

    1/10/2002 10:41:00 μμ

    Πράσινο φως για την επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ και την χωρίς όρους έναρξη των ελέγχων του οπλοστασίου του έδωσε απόψε το καθεστώς της Βαγδάτης. Ωστόσο το Στέητ Ντηπάρμτεντ, τονίζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία, ανακοίνωσε ότι θα θέσει εμπόδια στην επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στην ιρακινή πρωτεύουσα, μέχρι να λάβει μια νέα απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο ζητά ο Μπους

    Ιρακινοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι των επιθεωρητών του ΟΗΕ που είχαν συνομιλίες στη Βιέννη, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν μια πρώτη ομάδα επιθεωρητών να μεταβεί στη Βαγδάτη εντός των προσεχών 15 ημερών.

    Από την πλευρά του όμως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους επανέλαβε νωρίτερα το αίτημά του για την έκδοση νέας αυστηρής απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ, ενώ ζήτησε ευρεία εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο για να χειριστεί τη διένεξη. Η αμερικανική οικονομία είναι αρκετή ισχυρή για να αντέξει ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ, τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αντίθετη εμφανίζεται η διεθνής κοινότητα

    Πλήρη συνεργασία του Ιράκ με τον ΟΗΕ ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ετζεβίτ μετά τη συνάντησή του με τον Ιρακινό αντιπρόεδρο Αζίζ που βρίσκεται στην Αγκυρα. Την ίδια ώρα, με τον Καντάφι συζητά στη Λιβύη ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μουμπάρακ.

    Ο υπουργός Αμυνας του Ιράν αντιναύαρχος Αλί Σαμχανί ξεκαθάρισε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα πάρει μέρος σε τυχόν στρατιωτική επιχείρηση κατά του γειτονικού Ιράκ, ακόμα και αν αυτή έχει την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ούτε και θα αντιταχθεί στρατιωτικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο Σαμχανί εκτίμησε πάντως ότι η ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο συνιστά ''παράγοντα αστάθειας στην περιοχή''. Επίσης ο Σαμχανί, ο οποίος έχει ήδη καλέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην διαβούν "τις κόκκινες γραμμές'' μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης, επανέλαβε ότι ''οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες, τόσο στα σύνορα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας''.

    Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Στερν" δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει σε πόλεμο είτε με έγκριση του ΟΗΕ είτε χωρίς αυτήν".

    Επίσης, αντίθετοι στην επίθεση κατά του Ιράκ τάσσονται οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

    [08] Τα αποτελέσματα μαροκινών εκλογών

    1/10/2002 8:03:00 μμ

    Η Σοσιαλιστική Ένωση των Λαϊκών Δυνάμεων (USFP) του πρωθυπουργού Αμντεραχμάν Γιουσούφι αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη στις βουλευτικές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου στο Μαρόκο, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε το ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PJD), το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που ανακοινώθηκαν σήμερα επισήμως στο Ραμπάτ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδόθηκαν από το επίσημο μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, το USFP καταλαμβάνει 50 έδρες στις 325 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων και ακολουθείται από το κόμμα Ιστικλάλ (PI), κυβερνητικό του σύμμαχο, το οποίο καταλαμβάνει 48 έδρες. Τρίτο έρχεται το ισλαμικό Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (PJD) με 42 έδρες. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών οφείλεται, σύμφωνα με τις αρχές, στην καταμέτρηση

    [09] Συνάντηση Σημίτη-Ρέππα για την απασχόληση

    1/10/2002 9:36:00 μμ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, στο οποίο θα συζητηθούν τα μέτρα για την απασχόληση. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο εφαρμογής της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα με τη δημιουργία θέσεων κοινωνικής εργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το κόστος των υπερωριών, όπως διαμορφώθηκαν με το νόμο Γιαννίτση, μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης των νέων και των γυναικών. Για τις άνεργες μητέρες μάλιστα, το τρίτο παιδί θα αποτελεί το τρίτο παιδί.

    [10] Δύο χάλκινα σε Ελληνες πρωταθλητές στο Ταε Κβον Ντο

    1/10/2002 9:14:00 μμ

    Δύο χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα, στην πρώτη ημέρα του 4ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταε Κβον Ντο εφήβων, νεανίδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο. Οι Ελληνες πρωταθλητές, η Μαρία Καραγκούνη στην κατηγορία των 68 κιλών και ο Κώστας Παναγιωτίδης στην κατηγορία των 48 κιλών, κατάφεραν να ανέβουν στο βάρθρο. Η Καραγκούνη αφού κέρδισε διαδοχικά 7-1 την Τσερκάσοβα και 4-3 τη Μεξικάνα Λόπεζ, ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε 3-0 από την Ολλανδή Μάας. Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής Κώστας Παναγιωτίδης "λύγισε" στον τρίτο γύρο και συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον Κορεάτη Τσου Γιουάν Τσιν, ο οποίος επικράτησε με 8-1.

    Στην κατηγορία των 45 κιλών, ο Γιώργος Αντωνίου δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά καθώς ηττήθηκε 7-6 από τον Αρμένιο Μπαγκντασαριάν.

    [11] Χωρίς φόβο η ΑΕΚ με Ρεάλ

    1/10/2002 8:06:00 μμ

    Ηδη η Ρόμα και η Γκενγκ υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά της. Αύριο είναι η σειρά της ΑΕΚ να αντιμετωπίσει την ομάδα θρύλο της Ευρώπης, την Ρεάλ Μαδρίτης. Το έμψυχο υλικό και η ιστορία της πρωταθλήτριας Ευρώπης καταδεικνύουν το βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Η παρέα των Ζιντάν, Φίγκο και Ραούλ (έστω και χωρίς τον Ρονάλντο) θα παραταχθεί αύριο το βράδυ στο ''Νίκος Γκούμας'' και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό.

    Μπάγεβιτς:''Πιστεύουμε στον εαυτό μας''

    Σήμερα η συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς ενόψει της συνάντησης, έγινε μέσα σε φορτισμένο κλίμα, λόγω της καταδίκης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Ψωμιάδη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, αναφερόμενος στο θέμα Ψωμιάδη δεν έκρυψε τη λύπη του, επεσήμανε ωστόσο ότι η ομάδα έχει υποχρέωση να συνεχίσει μέχρι το τέλος.

    Αναφερόμενος στο παιχνίδι ο Μπάγεβιτς, τόνισε ότι οι απουσίες των Γεωργάτου, Μπορμπόκη και Ναλιτζή, δημιουργούν "πονοκέφαλο". "Οι απουσίες των παικτών είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Θα θέλαμε περισσότερες λύσεις μέσα στον αγώνα" είπε και συνέχισε: "Πιστεύω ότι η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα να χάσει. Δεν σκεφτόμαστε με φόβο τη Ρεάλ και τα μεγάλα αστέρια της. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Θα παίξουμε δυνατά και πάνω απ` όλα θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι κάθε παίκτης θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του".

    Ο Μιχάλης Κασάπης, από την πλευρά του αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα Ψωμιάδη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν μας αφήνει ανεπηρέαστους. Θα ψάξουμε τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ, ώστε με αυτόν τον τρόπο να του δώσουμε κουράγιο. Ο κ. Ψωμιάδης είναι μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε", είπε ο αμυντικός της Ενωσης.

    Για το αυριανό ματς με τη Ρεάλ ο αριστεροπόδαρος άσος της ΑΕΚ ανέφερε ότι η ομάδα, δεν θα πρέπει να χαλαρώσει ούτε για 10 δευτερόλεπτα γιατί η Ρεάλ μπορεί να σου κάνει το γκολ ανά πάσα στιγμή.

    Χωρίς Γεωργάτο τελικά η ΑΕΚ

    Στον αγωνιστικό τομέα, οριστικά νοκ άουτ τέθηκε ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο διεθνής άσος δεν κατάφερε να προπονηθεί χθες εξαιτίας της θλάσης που υπέστη στη γάμπα την Κυριακή και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

    Μονόδρομος φαντάζει πλέον η χρησιμοποίηση του Μιχάλη Κασάπη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην 21μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αποτελείται από τους: Χιώτη Γεωργέα, Ζαγοράκη, Ίβιτς, Κασάπη, Κατσουράνη, Καψή, Κωνσταντινίδη, Κωστένογλου, Κωστή, Λάκη, Μαλαδένη, Μαϊστρέλλη, Μιχαηλίδη, Νικολαϊδη, Πέτκοφ, Πριέτο, Ράιτ, Σεντένο, Τσάρτα.

    Στο στρατόπεδο της Ρεάλ, χωρίς τον ανέτοιμο Ρονάλντο, τον αρχηγό, Ιέρο που χρειάζεται ξεκούραση, τον Σέζαρ που είναι τραυματίας και τους Φλάβιο, Σελάδες και Τότε αφίχθη χθες στην Ελλάδα η ''Βασίλισσα''. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, επέλεξε 19 παίκτες-αστέρια που απαρτίζουν την αποστολή.

    Αυτοί είναι οι: Κασίγιας, Κάρλος Σάντσες, Σαλγκάδο, Μινάμπρες, Ρούμπεν, Παβόν, Ελγκέρα, Ρ.Κάρλος, Ραούλ Μπράβο, Φίγκο, Ζιντάν, Γκούτι, Ραούλ, Μοριέντες, Καμπιάσο, Μακελελέ, ΜακΜάναμαν, Σολάρι και Πορτίγιο.

    Διαιτητής του αγώνα, θα είναι ο Ρώσος Βαλεντίν Ιβανόφ.

    [12] Mε Κωνσταντίνου-Χένρικσεν ο ΠΑΟ εναντίον της Λίτεξ

    1/10/2002 8:03:00 μμ

    Με τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Ρενέ Χένρικσεν στην 11άδα, θα παραταχθεί μεθαύριο ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λίτεξ Λόβετς, στον επαναληπτικό του 1-0 για τον α΄γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στη σημερινή προπόνηση, οι δύο ποδοσφαιριστές έλαβαν κανονικά μέρος, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γκούμας και Κωνσταντινίδης, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν κόντρα στους Βούλγαρους. Αναφορικά με το σχήμα που σκοπεύει να παρατάξει ο Φερνάντο Σάντος, δεν θα έχει μεγάλες διαφορές από το αντίστοιχο κατά του Ιωνικού. Οι Βόκολος και Κυργιάκος διεκδικούν μια θέση, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να δώσει μια ευκαιρία και στον Κάρλος Σαϊνιο, αλλά όχι από την αρχική ενδεκάδα.

    [13] Φως στο τούνελ της αποχής

    1/10/2002 8:00:00 μμ

    Ελπίδες για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, διαφάνηκαν σήμερα μετά την συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, με τον ομόλογό του της ΕΠΑΕ, Θανάση Κανελλόπουλο και τον πρόεδρο της ΟΔΠΕ, Νίκο Ζαφείρη, που έγινε στα Γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που είχε και την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης, έκανε την πρόταση για επανέναρξη του διαλόγου της ΕΠΑΕ με την Πολιτεία και εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι θα βρεθεί τελικά η "χρυσή τομή".

    Ο Βασίλης Γκαγκάτσης πρότεινε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα κανονικά στις 27 Οκτωβρίου, (τις δύο προηγούμενες Κυριακές είναι αδύνατον λόγω των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αλλά και των υποχρεώσεων των εθνικών μας ομάδων), κι αφού προηγουμένως αρχίσει πάλι ο διάλογος με την Πολιτεία, η οποία έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία. Είναι, μάλιστα, πιθανό να ξεκινήσει ο διάλογος αυτός μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωσε τους προέδρους της ΕΠΑΕ και της ΟΔΠΕ, ότι η ομοσπονδία προτίθεται αύριο Τετάρτη, να καταθέσει στην Πολιτεία και σε όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου τη δική της πρόταση για την έξοδο από την κρίση, με βάση και τα όσα προβλέπονται από το UEFA LICENSING SYSTEM, η εφαρμογή των διατάξεων του οποίου καθίσταται υποχρεωτική από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

    Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, που έδειξε καλή διάθεση στην σημερινή συνάντηση, θα μεταφέρει την πρόταση του κ.Γκαγκάτση στις ΠΑΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 October 2002 - 20:56:07 UTC