Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Ομιλία Παπουτσή στην Κυψέλη
  • [03] Επίθεση Κωνσταντόπουλου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
  • [04] Συνεδρίαση επικοινωνιακού επιτελείου κυβέρνησης
  • [05] Σκληρότατα μέτρα για τους κρατούμενους των ''Ερυθρών Ταξιαρχιών''
  • [06] Νέα μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας
  • [07] Συλλήψεις διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον
  • [08] Στη Σύνοδο του G-7 ο Νίκος Χριστουδουλάκης
  • [09] Τιμωρήθηκαν Δεμέτης και Μπλιάμου από τη FINA
  • [10] Απέσυρε η Βέρνη την υποψήφιότητα της για το 2010
  • [11] Εξαρση των ιώσεων λόγω του καιρού
  • [12] Προ των ...πυλών η νέα Οδηγία για το κάπνισμα
  • [13] Εξάδυμα ...χωρίς θεραπεία περιμένει Σικελή

    [01] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

    27/9/2002 8:54:00 μμ

    Συγκέντρωση καταδίκης στον πόλεμο κατά του Ιράκ και διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων διοργάνωσαν το απόγευμα η Αντιπολεμική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003". Με κεντρικό πανό στο οποίο αναγράφονταν "Όχι στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών", περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο Αμερικάνικο Προξενείο όπου έκαψαν μια αμερικάνικη σημαία, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    [02] Ομιλία Παπουτσή στην Κυψέλη

    27/9/2002 9:42:00 μμ

    Ευθύνες σε όσους διαχειρίστηκαν τις τύχες της Αθήνας τα τελευταία 16 χρόνια, καθιστώντας την σταδιακά μια αφιλόξενη πόλη, επέρριψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Χρήστος Παπουτσής, σε ομιλία του σήμερα το βράδυ στην Κυψέλη. ''Η Νέα Δημοκρατία, αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και επιχειρεί ξανά να αποπροσανατολίσει τους πολίτες. Γι' αυτό επιχειρούν να μετατρέψουν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές σε δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης'', τόνισε ο κ. Παπουτσής.

    Επίσης, ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι "η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μπακογιάννη επιχειρούν να παγιδεύσουν τους πολίτες σε μια αδιέξοδη διαμαρτυρία που όμως, θα κοστίσει ακριβά στους ίδιους και στην πόλη. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει η Νέα Δημοκρατία, αυτό που θέλει η κυρία Μπακογιάννη, είναι να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Δήμο ως κομματικό κάστρο στείρας αντικυβερνητικής αντιπολίτευσης και ως εκκολαπτήριο ηγετικών και μικρομεσαίων στελεχών της συντηρητικής παράταξης''.

    Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε την πρότασή του προς την κ. Μπακογιάννη, να διενεργηθεί διαχειριστικός έλεγχος στο δήμο Αθηναίων, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ''απάντηση δεν έλαβα μέχρι τώρα, παρά μόνον ακούσαμε ύβρεις και αθλιότητες''.

    Τέλος, ο κ. Παπουτσής, δεσμεύθηκε ότι υπό την ηγεσία του, ο Δήμος Αθηναίων θα διεκδικήσει δυναμικά την επέκταση του μετρό και του τραμ στη Κυψέλη, θα δημιουργήσει νέο δίκτυο γραμμών μικρών λεωφορείων που λειτουργούν με φυσικό αέριο και θα συνδέουν όλες τις γειτονιές του 6ου Διαμερίσματος με τους σταθμούς του μετρό και μελλοντικά του τραμ.

    Σε ό,τι αφορά τη στάθμευση των αυτοκινήτων, δεσμεύτηκε για κατασκευές γκαράζ, όπως επίσης να διεκδικήσει και κίνητρα για μετασκευή ισογείων διαμερισμάτων και υπογείων, σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

    [03] Επίθεση Κωνσταντόπουλου σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

    27/9/2002 9:46:00 μμ

    Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για τη μη καθιέρωση της απλής αναλογικής τουλάχιστον στις δημοτικές εκλογές, εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέφερε ότι "στόχος είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συνδυασμούς που υποστηρίζει το κόμμα του από τον πρώτο γύρο, ενώ σχετικά με το δεύερο γύρο η στρατηγική της Κουμουνδούρου ακούει στο όνομα: "ψήφος κατά συνείδηση".

    Τα μεγάλα προβλήματα όπως οι υποδομές, η ανεργία, το περιβάλλον προτάσει ο ΣΥΝ και οι υποψήφιοι των συνδυασμών του για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Οι πολίτες ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρέπει να ψηφίσουν προγράμματα πρόσωπα κουλτούρα και ιδέες.

    Αναφορικά με το τι θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή επανέλαβε το αίτημα για αλλαγή του εκλογικού νόμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνουμε μάχη στον πρώτο γύρο και δεν παγιδευόμαστε σε διλήμματα περί δεύτερου γύρου.

    Στον πρώτο γύρο των εκλογών καταγράφεται η δύναμη και η υπεύθυνη κρίση των πολιτών.

    Ο δεύτερος γύρος είναι δημιούργημα ενός απαράδεκτου εκλογικου νόμου. Δεν παγιδευόμαστε λοιπόν σε προκριματικά και εκβιαστικά ερωτήματα. Οι πολίτες δεν είναι εξάρτημα μιας μηχανής που δουλεύει όπως θέλουμε εμείς.

    [04] Συνεδρίαση επικοινωνιακού επιτελείου κυβέρνησης

    27/9/2002 9:17:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του επικοινωνιακού επιτελείου κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με κύριο θέμα την επικείμενη εκλογική μάχη για την ανάδειξη των νέων αυτοδιοικητικών αρχών. Στη συνεδρίαση, αποφασίστηκε από το κυβερνών κόμμα να μην ακολουθήσει την τακτική πόλωσης, που επιδιώκει η Ν.Δ.

    [05] Σκληρότατα μέτρα για τους κρατούμενους των ''Ερυθρών Ταξιαρχιών''

    27/9/2002 8:43:00 μμ

    Ενας ιδιαίτερα σκληρός νόμος για φυλακισμένους επικίνδυνους μαφιόζους επεκτείνεται τώρα και στους τρομοκράτες των "Ερυθρών Ταξιαρχιών" στην Ιταλία. Με το νόμο αυτό, ο φυλακισμένος θα είναι μόνος του στο κελί και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο εισαγγελέας. Οι επισκέψεις περιορίζονται μια φορά και για μια ώρα το μήνα (για τους υπόλοιπους κρατούμενους είναι 4-6 ώρες) με το διαχωριστικό τζάμι, με τα μέλη της οικογένειας, όσο και μια ώρα με το δικηγόρο. Η επίσκεψη θα καταγράφεται σε βίντεο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αν έχουν ανήλικα παιδιά, θα επιτρέπεται σε αυτά να παρευρίσκονται μόνο για 10 λεπτά.

    Δεν επιτρέπεται να προαυλίζονται πάνω από δυο ώρες την ημέρα και μόνο με ομάδες κάτω των τριών ατόμων. Απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα μέσα στις φυλακές. Εχουν δικαίωμα ενός τηλεφωνήματος το μήνα (που θα μαγνητοφωνείται) αλλά αυτό αφαιρεί το δικαίωμα μιας επίσκεψης. Καταργούνται όλα τα ευεργετήματα - βραβεία, που έχουν οι άλλοι φυλακισμένοι είτε αυτά συνίσταται σε περισσότερες ώρες προαυλισμού ή σε άλλου τύπου δραστηριότητες ή άδειες.

    Δεν μπορούν να ανταλλάξουν τρόφιμα ή άλλα αντικείμενα με τους κρατούμενους των άλλων κελιών, ενώ έχουν περιορισμούς για την αγορά ειδών που πωλούνται στο εσωτερικό της φυλακής όπως γλυκά και μπισκότα. Επιτρέπεται να δέχονται δυο μόνο πακέτα το μήνα, τα οποία θα ελέγχονται, ενώ η αλληλογραφία τους θα λογοκρίνεται.

    ''Φόβος και τρόμος'' ο νέος νόμος

    Το νομοσχέδιο πέρασε παμψηφεί από την κοινοβουλευτική επιτροπή Δικαιοσύνης και αναμένεται να εγκριθεί από το ιταλικό Κοινοβούλιο τις προσεχείς ημέρες. Πρόκειται για το άρθρο 41 του σωφρονιστικού κανονισμού που μπήκε σε εφαρμογή το 1992, εναντίον "νονών" και επικίνδυνων στελεχών της Μαφίας και εγκρίνονταν κάθε δυο χρόνια.

    Με την ψηφοφορία του στη Βουλή θα γίνει οριστικός, θα ισχύει για όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία και γι' αυτούς που οργανώνουν και διακινούν λαθρομετανάστες.

    Ο νόμος αυτός είναι "ο φόβος και ο τρόμος" των μαφιόζων αφού τους αφαιρεί τη δυνατότητα να έχουν την επικοινωνία, που προβλέπεται για όλους τους κρατούμενους. Βέβαια για όλα αυτά τα μέτρα υπήρξαν αντιδράσεις και πρώτα από τους ποινικολόγους που έκριναν το νόμο αντισυνταγματικό.

    Από την κεντροαριστερά, που ψήφισαν υπέρ στην αρμόδια επιτροπή, ο βουλευτής Σινισκάλκι τονίζει ότι "πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδος αυτοματισμού της εφαρμογής του νόμου 41". Οπως δήλωσε ο βουλευτής Μπόμπιο, από τους συντάκτες του νόμου 41, "όλοι οι περιορισμοί θα αποφασίζονται από τον υπουργό Δικαιοσύνης", ενώ οι ενστάσεις και προσφυγές θα αποφασίζονται από το αρμόδιο δικαστήριο.

    "Με αυτό το νόμο - δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πισάνου - θα διακοπούν οι σχέσεις και η επικοινωνία των επικίνδυνων φυλακισμένων με το εξωτερικό όπως συνέβη μέχρι τώρα, αφού είδαμε φυλακισμένους τρομοκράτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη για δολοφονίες, όπως έγινε για τον καθηγητή Μπιάτζι".

    [06] Νέα μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    27/9/2002 9:05:00 μμ

    Πέντε νέα μη μόνιμα μέλη εξελέγησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πρόκειται για την Αγκόλα, τη Χιλή, τη Γερμανία, το Πακιστάν και την Ισπανία, οι οποίες μετά την 1 Ιανουαρίου 2003 θα αντικαταστήσουν την Κολομβία, την Ιρλανδία, τον Μαυρίκιο, τη Νορβηγία και τη Σιγκαπούρη, για μία διετή θητεία (2003-2004). Τα πέντε νέα μη μόνιμα μέλη του προτάθηκαν στη Γενική Συνέλευση από τις μεγάλες "γεωγραφικές" ομάδες της Αφρικής, της Ασίας, της Δυτικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

    Το Συμβούλιο Ασφάλειας αριθμεί συνολικά 15 μέλη, από τα οποία πέντε είναι μόνιμα (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία) και άλλα 10, μη-μόνιμα, που ανανεώνονται μερικώς προς το τέλος κάθε έτους. Η τελευταία ανανέωση του Συμβουλίου Ασφαλείας έγινε φέτος με την συμμετοχή της Βουλγαρίας, του Καμερούν, της Γουϊνέας, του Μεξικού και της Συρίας, που θα θητεύσουν στο όργανο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

    [07] Συλλήψεις διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον

    27/9/2002 11:50:00 μμ

    Περισσότερους από 600 διαδηλωτές και παρατηρητές συνέλαβε στην Ουάσινγκτον η αστυνομία στη διάρκεια μιας βίαιης διαδήλωσης στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι αρχές είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για 500 συλλήψεις. Οι πιο πολλές συλλήψεις έγιναν κοντά στο Λευκό Οίκο. Περίπου 250 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από την αστυνομία.

    Πολλοί άνθρωποι, που δεν είχαν σχέση με τους διαδηλωτές, επίσης συνελήφθησαν. Η Γκρίνπις κατάγγειλε την καταχρηστική σύλληψη του γενικού διευθυντή της στις ΗΠΑ, Τζον Πασαντάντο, που πήγαινε στη δουλειά με το ποδήλατό του και σταμάτησε για να δει τη διαδήλωση.

    Η Ουάσιγκτον έχει τεθεί σε κλοιό ασφαλείας από το πρωί, οπότε άρχισαν οι διαδηλώσεις με την ευκαιρία της διεθνούς διάσκεψης. Στη σκιά των διαδηλώσεων και υπό το βάρος του επικείμενου πολέμου κατά του Ιράκ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συζητά τις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

    [08] Στη Σύνοδο του G-7 ο Νίκος Χριστουδουλάκης

    27/9/2002 8:07:00 μμ

    Η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και οι δυνατότητες συνεργασίας των σημαντικότερων βιομηχανικών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης θα συζητηθούν κατά την ετήσια σύνοδο των υπουργών Οικονομίας και των διοικητών Κεντρικών Τραπεζών του G-7 που συνέρχεται σήμερα στην Ουάσιγκτον και στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ελληνας υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ως προεδρεύων της ομάδας των 12 χωρών της ευρωζώνης.

    Αύριο ο υπουργός Οικονομίας θα έχει σειρά επαφών στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας τις εργασίες της οποίας θα παρακολουθήσει.

    Την Κυριακή ο κ. Χριστοδουλάκης θα μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ολομέλειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και τη Δευτέρα θα αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για τη Νέα Υόρκη όπου θα παραμείνει μια ημέρα.

    [09] Τιμωρήθηκαν Δεμέτης και Μπλιάμου από τη FINA

    27/9/2002 8:50:00 μμ

    Με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών τιμώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης (FINA) τον Βασίλη και τον Κατερίνα Μπλιάμου, που είχαν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων της Τύνιδας. Ο Δεμέτης και η Μπλιάμου είχαν κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας νορανδροστερόνη (παράγωγο της ναδρολόνης) και τελούσαν υπό τιμωρία εδώ και αρκετούς μήνες. Οπως διευκρίνισε η FINA, η ποινή του Δεμέτη ξεκινά από τις 5 Σεπτεμβρίου 2001, ενώ της Μπλιάμου από τις 8 Μαΐου 2002.

    Ωστόσο, η ελληνική ομοσπονδία (ΚΟΕ) έχει ήδη τιμωρήσει τον Δεμέτη με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση στην οποία ο νεαρός πρωταθλητής μας είχε καταγγείλει ότι τόσο ο προπονητής του, Χαράλαμπος Παπανικολάου, όσο και ο ιατρός κ. Κανδρής, του χορήγησαν φάρμακα σε ενέσιμη μορφή, που περιείχαν απαγορευμένες ουσίες. Παράλληλα, η ΚΟΕ είχε επιβάλει αποκλεισμό 4 ετών στην Κατερίνα Μπλιάμου.

    Οσον αφορά στην ποινή της FINA, ο Δεμέτης και η Μπλιάμου διατηρούν το δικαίωμα έφεσης στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λοζάννης, μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

    [10] Απέσυρε η Βέρνη την υποψήφιότητα της για το 2010

    27/9/2002 8:03:00 μμ

    Mε ποσοστό τρεις προς έναν οι κάτοικοι της Βέρνης απέρριψαν με δημοψήφισμα, που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο την πρόταση για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου η πόλη να διεκδικήσει την Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2010, με αποτέλεσμα σήμερα η ελβετική επιτροπή να ανακοινώσει και επίσημα την αποχώρηση τους από την κούρσα της διεκδίκησης.

    Μοναδικές υποψήφιες μένουν πλέον τρεις το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, το Βανκούβερ του Καναδά και η Πιονγκ Τσιάνγκ της Νότιας Κορέας. "Δεν αποτέλεσε έκπληξη για μας το δημοψήφισμα. Αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας", ανακοίνωσε ο Σίλβιο Βάιλενμαν, εκπρόσωπος Τύπου της επιτροπής διοργάνωσης.

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελβετίας, τα 15 εκατομμύρια φράγκα που απαιτούνταν για το Ολυμπιακό Στάδιο και άλλα 7.5 εκ φράγκα για την προετοιμασία της διοργάνωσης, ετέθησαν σε δημοψήφισμα και οι κάτοικοι που θα πλήρωναν και το ποσό, απάντησαν αρνητικά και στις δύο προτάσεις.

    Η επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τους Αγώνες του 2010, θα γίνει από τη ΔΟΕ τον ερχόμενο Ιούλιο. Πλέον πολλοί πιστεύουν ότι η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στο Βανκούβερ και το Σάλτσμπουργκ, με επικρατέστερο το πρώτο, ενώ η πόλη της Νότιας Κορέας θεωρείται ως αουτσάιντερ.

    [11] Εξαρση των ιώσεων λόγω του καιρού

    27/9/2002 9:51:00 μμ

    Στις αιφνίδιες εναλλαγές του καιρού, οφείλεται το μικρόβιο που έχει προκαλέσει έξαρση των ιώσεων τις τελευταίες μέρες. Αν και διαρκεί μόλις ένα ή δύο 24ωρα, η ιώση ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, κυρίως παιδιά, με έντονα συμπτώματα όπως πονόλαιμο, καταρροή και πυρετό. Οι γιατροί πάντως προειδοποιούν ότι τα συμπτώματα αυτά δεν έχουν σχέση με τη γρίπη, γι' αυτό και δεν έχει αποτελέσματα στην περίπτωση αυτών των ιώσεων ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

    [12] Προ των ...πυλών η νέα Οδηγία για το κάπνισμα

    27/9/2002 9:59:00 μμ

    Την έναρξη ισχύος, από την ερχόμενη εβδομάδα, της νέας Κοινοτικής Οδηγίας όσον αφορά την παραγωγή, τη διαφήμιση και την πώληση των τσιγάρων, χαιρέτησε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Ντέιβιντ Μπερν, αρμόδιος για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή.

    Η νέα Οδηγία με γνώμονα την προστασία της υγείας των καταναλωτών μειώνει τα μέγιστα ποσοστά ύπαρξης πίσσας σε 10mg (χιλιοστογραμμάρια) ανα τσιγάρο, μονοξειδίου του άνθρακα σε 10mg ανά τσιγάρο και νικοτίνης σε 1mg ανά τσιγάρο. Επιπλέον ορίζει τι επιβάλλεται και τι απαγορεύεται να αναγράφεται στη συσκευασία των τσιγάρων.

    Καθιστά επίσης υποχρεωτική την αναφορά στη συσκευασία των επιπτώσεων του καπνίσματος, τόσο στην υγεία του καπνιστή όσο και των υπολοίπων, υπογραμμίζοντας ότι οι αποτρεπτικές συστάσεις πρέπει να καταλαμβάνουν το 30% της επιφάνειας του πακέτου.

    Τέλος από τις 30 Σεπτεμβρίου 2003 απαγορεύεται οποιαδήποτε ένδειξη πάνω σε συσκευασία προϊόντος καπνού που να αναφέρει ότι το προϊόν αυτό είναι λιγότερο βλαβερό για την υγεία από άλλα αντίστοιχα.

    [13] Εξάδυμα ...χωρίς θεραπεία περιμένει Σικελή

    27/9/2002 8:08:00 μμ

    Εξάδυμα περιμένει μία εγκυμονούσα 40χρονη Σικελή, μητέρα ήδη άλλων τεσσάρων παιδιών, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "La Repubblica". Η Τζουζεπίνα Λο Βέτερε και ο 46χρονος σύζυγός της δηλώνουν κατενθουσιασμένοι με το γεγονός και αρνούνται ότι κατέφυγαν σε κάποιου είδους ορμονική θεραπεία. Οι ειδικοί όμως εκφράζουν αμφιβολίες γι' αυτό και υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μια φορά στα τρία δισεκατομμύρια.

    "Αν όντως προέκυψε τυχαία, η περίπτωση αυτή θα γραφτεί στα επιστημονικά χρονικά", δήλωσε ο Αντόνιο Περίνο από το Παλέρμο, ειδικός σε θέματα αναπαραγωγής.

    Η Ιταλία και ειδικά η Σικελία θεωρούνται ως "η Αγρια Δύση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής", αφού δεν υπάρχει νομοθεσία που να ελέγχει τις θεραπείας υπογονιμότητας. Πριν από δύο χρόνια μια γυναίκα από τη Σικελία γέννησε οκτάδυμα, αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία. Μόνο τέσσερα από τα βρέφη επέζησαν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 September 2002 - 20:56:49 UTC