Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Σημίτη εν όψει ΔΕΘ
  • [02] Συνάντηση Καραμανλή με ΣΒΒΕ
  • [03] Στη Γεωργία ο Χριστόδουλος
  • [04] Δημοτικές: Η Αθήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
  • [05] Κλειστές οι ΔΟΥ σε 4 νομούς
  • [06] Απόπειρα αεροπειρατείας από Τυνήσιο
  • [07] ΠΓΔΜ: Αλβανοί κρατούν ομήρους
  • [08] Σιδηροδρομική γραμμή θα ενώνει Βόρεια με Νότια Κορέα
  • [09] Να αυξηθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
  • [10] Έκκληση για αποχή από αγορές την Τρίτη
  • [11] Ευνοϊκή η κλήρωση για το ΟΥΕΦΑ
  • [12] Συναυλία Roberto Alagna-Angela Gheorgiu

    [01] Συναντήσεις Σημίτη εν όψει ΔΕΘ

    30/8/2002 4:35:00 μμ

    Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε σήμερα ο πρωθυπουργός εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο κ. Πολυζωγόπουλος τόνισε ότι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για θέματα φορολογικής μεταρρύθμισης, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων και μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την πορεία της οικονομίας στη χώρα μας, ενώ ανάδειξαν ζητήματα αισχροκέρδιας και επιβάρυνσης του πληθωρισμού.

    Νωρίτερα κ. Σημίτης είχε συνομιλίες με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Δημήτρης Συμεωνίδης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Οικονομίας. Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να υποδεχθεί όλους τους παραγωγικούς φορείς για την Διεθνή Έκθεση και σχολίασε το ενδεχόμενο διαδηλώσεων και δημιουργίας επεισοδίων.

    Σύσκεψη και για τα προβλήματα της περιφέρειας

    Μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική περιφέρεια απασχόλησε τον Πρωθυπουργό στη συνάντηση δυόμισι περίπου ωρών που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους 13 γενικούς γραμματείς των περιφερειών, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κώστα Σκανδαλίδη.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι τα τέσσερα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η πορεία ισχυροποίησης του περιφερειακού κράτους, η επιτάχυνση της διαδικασίας νομιμοποίησης των μεταναστών, η εντατικοποίηση στην πορεία υλοποίησης των κοινωνικών προγραμμάτων με έμφαση στην εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) και ο συντονισμός των υπηρεσιών των περιφερειών προκειμένου να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι εκλογές του Οκτωβρίου.

    Οι περιφερειάρχες γνωστοποίησαν στον κ. Σημίτη τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν στη στελέχωση της διοίκησης και στην πορεία αναβάθμισης του ρόλου των περιφερειών.

    [02] Συνάντηση Καραμανλή με ΣΒΒΕ

    30/8/2002 3:52:00 μμ

    Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική περιφέρεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με τη διοικητική επιτροπή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι η χώρα μας έχει μικρότερο δείκτη περιφερειακής συνοχής σ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και να δωθεί έμφαση στα περιφερειακά έργα.

    [03] Στη Γεωργία ο Χριστόδουλος

    30/8/2002 1:57:00 μμ

    Επίσημη επίσκεψη στην ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας θα πραγματοποιήσει από τις 5 Σεπτεμβρίου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, συνοδευόμενος από συνοδικούς αρχιερείς. Ο κ. Χριστόδουλος θα μεταφέρει στη Γεωργία την κάρα του Αγίου Ανδρέα από την Πάτρα, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της χώρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πέρα από τις συναντήσεις που θα έχει με την εκκλησιαστική ηγεσία της Γεωργίας, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρό της, Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε.

    [04] Δημοτικές: Η Αθήνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

    Πηγή: NET 105,8 fm 30/8/2002 1:24:00 μμ

    Πρόσω ολοταχώς για τις εκλογές έχουν βάλει οι υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες, με την Αθήνα όμως να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας. "Η επιτυχία ή αποτυχία του επόμενου δημάρχου της Αθήνας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, θα είναι στις γειτονιές", δήλωσε στην ΝΕΤ 105,8 η Ντόρα Μπακογιάννη. Οσον αφορά τον υποψήφιο υποψήφιο υπερνομάρχη Αττικής Γιαννη Τζαννετάκο, η κα Μπακογιάννη είπε ότι μπορεί κανείς να διαφωνεί με επιμέρους θέσεις του, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει τον δυναμισμό του.

    Η κα Μπακογιάννη το απόγευμα θα επισκεφθεί την περιοχή του ΜΕΤΣ.

    Με το προεδρείο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, ενώ την λαϊκή αγορά του Κολωνακίου επισκέφθηκε ο υποψήφιος του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Δημαράς.

    [05] Κλειστές οι ΔΟΥ σε 4 νομούς

    30/8/2002 12:37:00 μμ

    Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή οι Δ.Ο.Υ. Ηλείας, Αχαΐας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, οι υπάλληλοι των οποίων συμμετέχουν στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ο σύλλογος εργαζομένων τους. Πάγιο αίτημά τους είναι η αντίθεσή τους στην πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να μετακινήσει δεκάδες υπαλλήλους από τις υπηρεσίες του Πύργου και της Πάτρας.

    [06] Απόπειρα αεροπειρατείας από Τυνήσιο

    30/8/2002 12:59:00 μμ

    Για απόπειρα αεροπειρατείας κατηγορείται ένα άτομο που συνελήφθη να φέρει στις χειραποσκευές του ένα πιστόλι ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πτήση της εταιρείας "Ryanair" που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Στοκχόλμη-Λονδίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Σουηδό πολίτη με καταγωγή από την Τυνησία, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος θα συμμετείχε σε ισλαμικό συνέδριο στο Μπέρμπινχαμ της Αγγλίας. Είκοσι ακόμη άτομα που ταξίδευαν μαζί του και κρατήθηκαν για ανακρίσεις αφέθησαν τελικά ελεύθερα.

    Εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας δήλωσε ότι οι αρχές εξετάζουν τη πιθανότητα ο επίδοξος αεροπειρατής να είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι 189 επιβάτες του Μπόινγκ 737-800 εγκατέλειψαν το αεροσκάφος καθώς η αστυνομία προέβη σε εξονυχιστικό έλεγχο.

    Η πτήση τελικά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ που βρίσκεται λίγο έξω από το Λονδίνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το είδος του όπλου που έφερε ο συλληφθέντας ούτε και εάν το όπλο ήταν γεμάτο.

    Πηγή: BBC

    [07] ΠΓΔΜ: Αλβανοί κρατούν ομήρους

    30/8/2002 12:34:00 μμ

    Φάλαγγα φορτηγών και τεθωρακισμένων οχημάτων που μεταφέρει ισχυρές δυνάμες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σχηματίσθηκε έξω από την πόλη των Σκοπίων, στον δρόμο που οδηγεί στο Τέτοβο και το Γκόστιβαρ έπειτα από την απαγωγή 7 Σλαβομακεδόνων πολιτών από Αλβανούς ένοπλους στην περιοχή του Τετόβου. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι οι απαγωγείς απειλούν να εκτελέσουν τους ομήρους εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την αποφυλάκιση δύο Αλβανών που έχουν συλληφθεί για τον φόνο δύο αστυνομικών πριν από λίγες ημέρες.

    [08] Σιδηροδρομική γραμμή θα ενώνει Βόρεια με Νότια Κορέα

    30/8/2002 12:23:00 μμ

    Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βόρεια Κορέα. Στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το τέλος των συνομιλιών ανάμεσα στα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, τονίζεται ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή μίας σιδηροδρομικής που θα συνδέσει για πρώτη φορά τις δύο χώρες μετά τον πόλεμο του 1950-'53. Μια δεύτερη σιδηροδρομική γραμμή θα κατασκευαστεί επίσης στις αρχές του επόμενου έτους.

    Οι δύο σιδηροδρομικές γραμμές θα συνδέσουν αργότερα την κορεατική χερσόνησο μεσω του υπερσιβηρικού με τη Ρωσία,την Ευρώπη και την Κίνα. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ πρόκειται μάλιστα να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κιμ Ντάε-γιουνγκ τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει η νοτιοκορεατική εφημερίδα Μάνχουα Ιλμπο, επικαλούμενη διπλωματική πηγή στο Τόκιο.

    [09] Να αυξηθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

    30/8/2002 4:51:00 μμ

    Να εντείνουν τους ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και της αισχροκέρδειας ζήτησε από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ, ενώ πρόσθεσε ότι η παρουσία του ΣΔΟΕ στην αγορά πρέπει να είναι καθημερινή καθώς αυτό επιβάλλεται για φορολογικούς λόγους αλλά και εξαιτίας των φαινομένων αισχροκέρδειας. Ο κ. Χριστοδουλάκης προειδοποίησε ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή στην επιβολή των ποινών που προβλέπει η νομοθεσία στα όποια κρούσματα διαφθοράς στους στους κόλπους του ΣΔΟΕ και κάλεσε τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να συμβάλουν αποθαρρύνοντας τους επίορκους.

    [10] Έκκληση για αποχή από αγορές την Τρίτη

    30/8/2002 1:20:00 μμ

    "Ερμητικά κλειστά" καλούνται να κρατήσουν οι καταναλωτές τα πορτοφόλια τους την ερχόμενη Τρίτη, στο πλαίσιο του πανελλήνιου μποϋκοτάζ στην αγορά που κήρυξε το ΙΝΚΑ, ως τρόπο αντίδρασης στις ανατιμήσεις που παρατηρούνται σε προϊόντα και υπηρεσίες. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Χαράλαμπος Κουρής, από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί περίπου 85.000 παράπονα εκ των οποίων τα 10.000 αφορούν το κόστος ζωής.

    [11] Ευνοϊκή η κλήρωση για το ΟΥΕΦΑ

    30/8/2002 4:16:00 μμ

    Στα ελαφριά έπεσαν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούν την χώρα μας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Μονακό. Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την βουλγαρική Λίτεξ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την πορτογαλική Λεϊσόες. Η κλήρωση μας επιφύλασσε άλλη μία ελληνοκυπριακή αναμέτρηση, καθώς μετά την ΑΕΚ που ξεπέρασε το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ, το ίδιο θα κληθεί να κάνει και ο Ηρακλής κόντρα στην Ανόρθωση. Ατυχη ήταν η τέταρτη εκπρόσωπός μας Ξάνθη αφού θα αναμετρηθεί με την πανίσχυρη ιταλική Λάτσιο. Όλες οι ομάδες μας θα δώσουν τους πρώτους αγώνες εκτός έδρας στις 19 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν στις 3 Οκτωβρίου.

    [12] Συναυλία Roberto Alagna-Angela Gheorgiu

    30/8/2002 1:05:00 μμ

    Το Ελληνικό Φεστιβάλ, οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών και το σωματείο με την επωνυμία «Αμερικανο-Ελληνικό Κέντρο Τεχνών Χαλανδρίου» οργανώνουν στις 6 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, συναυλία με τα διεθνούς φήμης αστέρια της όπερας, τον Roberto Alagna και την Angela Gheorgiu. Συμπράττει η Εθνική Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Anton Guadagno.

    Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ίδρυση του Αμερικανο-Ελληνικού Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Ο τενόρος Roberto Alagna και η σοπράνο Angela Gheorgiu, ντουέτο στην όπερα και στη ζωή, είναι οι κορυφαίοι τραγουδιστές όπερας της σύγχρονης γενιάς.

    Ο Roberto Alagna άρχισε την καριέρα του το 1988, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Luciano Pavarotti στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Εκτοτε έχει εμφανισθεί στις πιο φημισμένες μουσικές αίθουσες του κόσμου ερμηνεύοντας βασικούς ρόλους σε κλασσικές όπερες.

    Η Angela Gheorgiu έκανε το 1992 το διεθνές καλλιτεχνικό της ντεμπούτο στο Royal Opera House Covent Garden όπου επίσης για πρώτη φορά τραγούδησε το 1994 την «Traviata», ρόλο για τον οποίο η ερμηνεία της επαινέθηκε ιδιαιτέρως. Η υπέροχη φωνή της και η λαμπερή σκηνική της παρουσία την καθιέρωσαν σε ένα μοναδικό διεθνές αστέρι της όπερας.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Μέρος Ι

    Giuseppe Verdi: Luisa Miller, overture

    Giuseppe Verdi: La traviata, «Parigi o cara»

    Giuseppe Verdi: Luisa Miller, «O fede negar potessi»

    Giuseppe Verdi: La forza del destino, «Pace, pace..»

    Giuseppe Verdi: «Macbeth», ballet music

    Giuseppe Verdi: Otello, «Gia nella notte densa»

    Μέρος II

    Pietro Mascagni; L amico Fritz, intermezzo

    Gaetano Donizetti: Lucia di Lammermoor, «Ah talor del mio pensiero»

    Giacomo Puccini: Madama Butterfly, «Un bel di»

    Umberto Giordano: Andrea Ghernie, «Improviso»

    Giacomo Puccini: Madama Butterfly, Prelude to act III

    Giacomo Puccini: Madama Butterfly, «Vogliatemi Bene»


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 August 2002 - 16:55:06 UTC