Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολόγησε ότι δεν είχε συνεργούς ο Λιασκώνης
  • [02] Σημίτης-Στεφανής για ελληνική προεδρία και Ο.Α
  • [03] Iκανοποίηση της ISAF για την REGATTA 2002

    [01] Ομολόγησε ότι δεν είχε συνεργούς ο Λιασκώνης

    21/8/2002 11:35:00 μμ

    Μετά από ένα δίωρο παραλήρημα ενώπιον του ανακριτή Λαμίας κ. Αναστασίου ο Ηλίας Λιασκώνης ομολόγησε την πράξη του και αποδέχθηκε ότι ήταν ο μοναδικός εκτελεστής της εν ψυχρώ δολοφονίας των τριών κυνηγών. Ο Λιασκώνης στην αρχή της κατάθεσής του στον ανακριτή, παρουσία του εισαγγελέα κ. Κωστάκη, ισχυρίστηκε ότι είχε οικονομική δοσοληψία με τα θύματά του καθώς, και οι τρεις μετείχαν σε επιχειρήσεις ανακάλυψης κρυμμένων θησαυρών.

    Μετά από πίεση που του ασκήθηκε από τον ανακριτή Λαμίας - ο οποίος εντόπισε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Λιασκώνης - αναγκάστηκε να ομολογήσει λέγοντας ότι τη δολοφονία τη σχεδίασε και την εκτέλεσε μόνος του, απέρριψε τους ισχυρισμούς που πρόβαλε οι οποίοι ήθελαν συνένοχο του τον 18χρονο Αλβανό Λάλα Αλμπάν και υπογράμμισε πως αποκλειστικά ο ίδιος πυροβόλησε και έριξε στο γκρεμό τους τρεις κυνηγούς. Πάντως ο Λιασκώνης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή για τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας. Ο Λιασκώνης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Πέντε φορές έχει αλλάξει την κατάθεση του

    Οι αστυνομικοί θέλοντας να αποφύγουν πιθανά επεισόδια από συγγενείς ή φίλους των τριών θυμάτων οδήγησαν το Λασκιώνη, με αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον εισαγγελέα μια ώρα πριν από την ώρα που επίσημα είχε ανακοινωθεί.

    Ο Λασκιώνης ζήτησε από τον ανακριτή να διοριστεί συνήγορος υπεράσπισής του μιας και ο ίδιος αδυνατούσε να εξασφαλίσει.

    Μετά από αίτημα του ανακριτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας όρισε ως συνήγορό του το δικηγόρο Δημήτρη Κρούπη ο οποίος ζήτησε τρίωρη προθεσμία για να διαβάσει τα στοιχεία της δικογραφίας να συζητήσει με τον πελάτη του και να προετοιμάσει την απολογία.

    Λίγο πριν την απολογία του Λιασκώνη στον ανακριτή ο ίδιος πρόβαλε σε αστυνομικούς ένα διαφορετικό σενάριο, το οποίο ανέτρεπε τις προηγούμενες καταθέσεις του στην αστυνομία.

    Συγκεκριμένα ο Λιασκώνης φέρεται να είπε ότι είχε οικονομικές δοσοληψίες με τους δύο από τους τρεις άτυχους κυνηγούς ειδικότερα τον Γ. Τριανταφύλλου και τον Δ. Αδάμου δοσοληψίες που είχαν σχέση με κρυμμένους θησαυρούς και αρχαία. Μάλιστα υποστήριξε ότι είναι η τέταρτη φορά που τον είχαν ρίξει.

    Νωρίτερα, το μεσημέρι τον Λιασκώνη επισκέφθηκε ο αδελφός του Γιάννης στον οποίο ισχυρίστηκε ότι "έπρεπε να πεθάνουν" χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

    Εξάλλου σήμερα το πρωί ο Λιασκώνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό του Αρετή στην οποία προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας ότι "υπάρχουν πολλά πίσω από αυτήν την υπόθεση".

    Να σημειωθεί ότι ο Λιασκώνης έχει αλλάξει πέντε συνολικά φορές την κατάθεσή του προβάλλοντας κάθε μια φορά και διαφορετικό σενάριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος του θα υποβάλλει στον ανακριτή αίτημα εξέτασης του Λιασκώνη από ειδικούς ψυχιάτρους.

    Βαρύ όμως είναι το κλίμα στις οικογένειες των θυμάτων οι οποίες ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία σημειώνοντας ότι τα "σενάρια που συνεχώς αλλάζει ο Λιασκώνης το μόνο που μπορούν να επιτύχουν είναι να σπιλώσουν τη μνήμη των θυμάτων".

    Δεκάδες άτομα που ήταν συγκεντρωμένα έξω από το δικαστικό μέγαρο της Λαμίας άκουσαν με ανακούφιση την απόφαση για την προφυλάκιση του Λιασκώνη, όμως σε όλους παρέμειναν δεκάδες ερωτηματικά για τα κίνητρα της στυγερής δολοφονίας.

    Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε από τους εξαγριωμένούς συγγενείς και φίλους των θυμάτων οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον Λιασκώνη από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου.

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Αρχιπυροσβέστης Λουκάς Κούσουλας, τον οποίο ο Λιασκώνης ενέπλεξε στην υπόθεση λέγοντας ότι του είχε πουλήσει όπλα καλάσνικωφ, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

    "Η υπηρεσία έχει την υποχρέωση να διερευνά την πιθανότητα πειθαρχικών παραπτωμάτων συναδέλφων", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας, προσθέτοντας ότι αν αποδειχθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση θα διωχθεί πειθαρχικά, αλλιώς θα επανέλθει στην υπηρεσία.

    [02] Σημίτης-Στεφανής για ελληνική προεδρία και Ο.Α

    21/8/2002 10:10:00 μμ

    Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή. Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα βήματα που έχουν γίνει από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και συζήτησαν διεξοδικά τόσο τον τομέα της υγείας όσο και αυτόν της πρόνοιας.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ελληνική προεδρία της Ε.Ε αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων εξήγησε ότι υπάρχει σχέδιο ώστε να μην προκύψει κανένα σημαντικό πρόβλημα στον τομέα της υγείας σε τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων.

    [03] Iκανοποίηση της ISAF για την REGATTA 2002

    21/8/2002 7:55:00 μμ

    "Οι εγκαταστάσεις για την ATHENS 2002 REGATTA είναι πολύ καλύτερες από αυτές που χρειαζόμασταν", τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ISAF), Καναδός Πολ Χέντερσον, που έδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την απόλυτη ικανοποίησή του για το χώρο που φιλοξενεί την Προ-ολυμπιακή Διοργάνωση Ιστιοπλοΐας. Ο κ. Χέντερσον τόνισε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας σε σχέση με τις τέσσερις προηγούμενες πόλεις που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στους εθελοντές που όπως είπε κάνουν εξαιρετική δουλειά.

    Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, στην σημερινή 6η ημέρα των αγώνων έγιναν μόνο 7 από τις 16 κούρσες που είχαν προγραμματιστεί, καθώς ο άνεμος δεν φύσηξε όπως χρειάζονταν οι αθλητές. Δεν αγωνίστηκαν τα Mistral και τα Tornado, ενώ ρεπό είχαν τα 470.

    Έντονος συναγωνισμός υπάρχει στην κατηγορία Europe όπου προηγείται η Γαλλίδα Σολέν Μπράιαν με μόλις δύο βαθμούς διαφορά από την Βιργινία Κραβαριώτη και 4 βαθμούς από την Νόνικα Οικονομοπούλου, που κέρδισε τις δύο σημερινές κούρσες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 August 2002 - 20:54:30 UTC