Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξαφάνιση μυστήριο
  • [02] Υποχωρούν τα νερά
  • [03] Φονικές πλημμύρες πλήττουν και την Κίνα
  • [04] Νέοι βομβαρδισμοί στο Ιράκ

    [01] Εξαφάνιση μυστήριο

    18/8/2002 11:35:00 πμ

    Δεύτερη έρευνα αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα ο εισαγγελέας Λαμίας στο σπίτι του Ηλία Λιασκώνη 28 ετών, ο οποίος ανακρίνεται από χθες το βράδυ στην Ασφάλεια για την τύχη των τριών κυνηγών Βασίλη Αδάμου, Γιώργου Τριανταφύλλου και Γιώργου Πουρνάρα , που αγνοούνται από χθες το πρωί στην περιοχή του Μπράλου. Σε έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι του Λιασκώνη, στο χωριό Σκαμνός, μέσα σε μια μπότα του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του Βασίλη Αδάμου. Εκτιμάται ότι ο Λιασκώνης είχε οικονομικές δοσοληψίες με τους εξαφανισθέντες, στοιχείο που αποσυνδέει την υπόθεση από τη ''17Ν''.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    Αστυνομικοί, πυροσβέστες και κάτοικοι, ψάχνουν από χθες το πρωί σε όλη την περιοχή της Τιθορέας Φθιώτιδας, για να βρουν τους τρεις ανθρώπους, η τύχη των οποίων αγνοείται.

    Οι τρεις φίλοι έφυγαν χθες τα ξημερώματα προκειμένου να συναντήσουν κάποιον ο οποίος θα τους έδινε κυνηγόσκυλα. Σκοπός τους ήταν να πάνε στο δάσος και να τα δοκιμάσουν για να επιλέξουν κάποιο από αυτά για την κυνηγητική περιόδο που αρχίζει. Ο άνθρωπος αυτός όμως, δεν συναντήθηκε ποτέ μαζί τους. Νωρίς το πρωί ειδοποίησε ότι οι τρεις δεν πήγαν στον τόπο συνάντησης και οι συγγενείς τους ειδοποίησαν την αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες τα αυτοκίνητα των τριών ανδρών, κλειδωμένα στη διασταύρωση του Μπράλου. Μέσα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Τριανταφύλλου υπήρχε το κινητό του τηλέφωνο. Ο Αδάμος έχει το τηλέφωνο μαζί του αλλά είναι κλειστό. Σημαντικό πρόβλημα υγείας, αντιμετωπίζει σύμφωνα με τους συγγενείς του ο Γιώργος Πουρνάρας.

    Οι δράστες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις Αρχές με τρία περίεργα τηλεφωνήματα, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ κεντρικής Ελλάδας, όπου και προειδοποιούσαν για τις απαγωγές.

    Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι οι τρεις κυνηγοί έχουν απαχθεί από την "17Ν" και πρόσθεσε ότι θα απελευθερωθούν μόνον αν αφεθούν ελεύθεροι οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Ξηρός.

    Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πάντως δεν πίστεψαν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία. Στην αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, από χθες το πρωί γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί η εγκυρότητα των τηλεφωνημάτων.

    [02] Υποχωρούν τα νερά

    18/8/2002 10:31:00 πμ

    Η στάθμη των υδάτων του Έλβα στη Δρέσδη άρχισε σιγά σιγά να υποχωρεί, όμως κάτω από τα νερά παραμένει το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου του Μπίτερφελντ, όπου βρίσκεται εργοστάσιο χημικών της Μπάγιερ. Στη Δρέσδη, την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, η στάθμη του Έλβα αναμένεται σήμερα να πέσει κάτω από τα εννέα μέτρα, αφού το Σάββατο έφτασε μέχρι και τα 9,40 μέτρα, καταρρίπτοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Μεγάλα προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν από τις πλημμύρες οι πληθυσμοί πολλών γερμανικών πόλεων, κυρίως στη Σαξονία.

    Παραμένουν σε επιφυλακή

    Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν αφήσει πίσω τους ήδη 15 νεκρούς, 95 τραυματίες, 21 αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ζημιές, η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται.

    Ωστόσο, στο Κόσβιχ, κοντά στη Δρέσδη, περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς πόσιμο νερό και τα σωστικά συνεργεία ανέλαβαν να τους εφοδιάσουν.

    Στις πόλεις βόρεια της Δρέσδης αλλά και κατά μήκος του Ελβα στο Σλέσβιχ-Χόλσταιν και στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, μέχρι και τις εκβολές του ποταμού στη Βόρεια Θάλασσα, οι κάτοικοι προετοιμάζονται να αποκρούσουν τις πλημμύρες ενισχύοντας τα αναχώματα τοποθετώντας σακιά γεμάτα με άμμο.

    Στο νότο αντιθέτως η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Οι αρχές ήραν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στην τελευταία κοινότητα της Βαυαρίας, το Πασάου, που είχε πληγεί από τις πλημμύρες του Δούναβη.

    Στο εργοστάσιο της Μπάγιερ, αλλά και στο τσεχικό εργοστάσιο χημικών Σπολάνα, κοντά στην Πράγα, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, εστάλησαν Γερμανοί εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν το ενδεχόμενο διαρροής επικίνδυνων ουσιών στο περιβάλλον.

    Στην τσεχική πρωτεύουσα, εν τω μεταξύ, αν και η στάθμη των νερών του Μολδάβα έχει υποχωρήσει αισθητά, οι αρχές ανησυχούν για τη σταθερότητα πολλών κτιρίων.

    Η υπερχείλιση του Δουναβη στην Ουγγαρία απειλεί το Βίζεγκραντ, όπου έχουν καταστραφεί, ήδη, περισσότερα από 200 κτίρια .

    Κρίσιμη παραμένει επίσης η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλβαβα.

    Συνάντηση για την αντιμετώπιση

    Τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για τις καταστροφές, ζήτησε ο γερμανός υπουργός Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας ότι στην Ευρώπη αναμένονται και νέες θεομηνίες, εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα συναντώνται στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, οι ηγέτες των χωρών της κεντρικής Ευρώπης που επλήγησαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας για να συζητήσουν την αποκατάσταση των ζημιών.

    Στόχος της συνάντησης είναι "να εκτιμηθούν οι ζημιές και οι ανάγκες και να συζητηθεί η χρηματοδότησή τους", πρόσθεσε πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση.

    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Βλαντίμιρ Σπίνλα, τον καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Μίκουλας Τζουρίντα.

    Στη σύνοδο ενδέχεται να μετάσχουν ακόμη οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Ουγγαρίας Λέτσεκ Μίλερ και Πέτερ Μεντγκιέσι.

    [03] Φονικές πλημμύρες πλήττουν και την Κίνα

    18/8/2002 11:04:00 πμ

    Σε 250 υπολογίζονται οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες που σαρώνουν τις τελευταίες 15 ημέρες τις νοτιοδυτικές επαρχίες της Κίνας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στο Πεκίνο. Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία Γιουνάν, όπου από την αρχή του μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους 106 άνθρωποι και 72 αγνοούνται. Στην περιοχή Ξινπίγκ έχουν χάσει τη ζωή τους 33 άνθρωποι και 30 αγνοούνται, από τις κατολισθήσεις που έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην περιοχή Γιανζίν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 χωρικοί.

    Δεκάδες νεκροί από κατολισθήσεις

    Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται μετά από τρεις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας και τις πλημμύρες στην νοτιοανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο "Νέα Κίνα".

    Στο μεταξύ, η στάθμη των υδάτων στη λίμνη Ντονγκτινγκ, στη νότια επαρχία Χουνάν έχει πλησιάσει επικίνδυνα το όριο της πλημμύρας, τα 32 μέτρα, και αναμένεται ότι θα ανέβει και άλλο τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

    Η στάθμη της Ντονγκτίνγκ έφτασε τα 31,94 μέτρα το απόγευμα του Σαββάτου και αναμένεται να φτάσει τα 33,5 μέτρα μέχρι την Πέμπτη, όπως ανέφερε το κέντρο ελέγχου πλημμύρων και ξηρασίας του Χουνάν.

    Η Ντονγκτίνγκ βρίσκεται στον ποταμό Γιανγκτζέ και λειτουργεί ως γιγαντιαίος ταμιευτήρας. Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ο ποταμός αυτός υπερχείλισε το 1998 προκαλώντας τη χειρότερη καταστροφή εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Το πρακτορείο "Νέα Κίνα" μετέδωσε επίσης ότι στο Γιουνάν μια κατολίσθηση παρέσυρε τα παραπήγματα στο εργοτάξιο του υδροηλεκτρικού σταθμού Ξιαογουάν στον ποταμό Λαντσάνγκ. Πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 άγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 11.

    Ο απολογισμός των θυμάτων από την κατολίσθηση που χτύπησε την περασμένη Τετάρτη την περιοχή Ξινπίνγκ του Γιουνάν έφτασε τους 33 νεκρούς μετά τον εντοπισμό άλλων δύο πτωμάτων το απόγευμα του Σαββάτου. Αλλοι 30 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, ενώ οι ζημιές από την κατολίσθηση αυτή υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 13 εκ. δολάρια.

    [04] Νέοι βομβαρδισμοί στο Ιράκ

    18/8/2002 11:17:00 πμ

    Τον βομβαρδισμό πολιτικών εγκαταστάσεων στο νότιο Ιράκ , από αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη, κατήγγειλε χθες η Βαγδάτη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Το πρακτορείο ειδήσεων INA επικαλούμενο εκπρόσωπο του ιρακινού στρατού μετέδωσε ότι αεροσκάφη, προερχόμενα από τον σαουδαραβικό και τον κουβεϊτιανό εναέριο χώρο, βομβάρδισαν πολιτικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ζι-Καρ, 375 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι η ιρακινή αντιαεροπορική άμυνα απάντησε στα πυρά και ανάγκασε τα εχθρικά αεροσκάφη να υποχωρήσουν. Οι Αμερικανοί, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι επλήγησαν εγκαταστάσεις ραντάρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 August 2002 - 8:53:13 UTC