Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τρίτη η απολογία Γιωτόπουλου
  • [02] Εξαφάνιση μυστήριο
  • [03] Η CIA γνωρίζε για το πραξικόπημα του '67
  • [04] Κλείνει οριστικά η Softex
  • [05] Εργασίες ΟΣΕ στη γραμμή Σκύδρας-Φλώρινας
  • [06] Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα-Λακωνία
  • [07] Η Ευρώπη παραμένει σε συναγερμό
  • [08] Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Τσετσενία
  • [09] Βρετανία: Συλλήψεις για τη δολοφονία δύο κοριτσιών
  • [10] Μελή της ISAF σκοτώθηκαν στην Καμπούλ
  • [11] Πλυμμήρες στο Μεξικό-Αυξάνονται τα θύματα
  • [12] Ασθενείς δονήσεις στο Ιραν
  • [13] Εντυπωσιάζουν οι έλληνες ιστιοπλόοι
  • [14] Ανησυχία για τον Σεφτσένκο
  • [15] Το νερό αιτία θανάτου για εκατομμύρια άτομα
  • [16] ΗΠΑ: Θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου
  • [17] H ''Αντιγόνη'' στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων
  • [18] Διαρρήκτης ζητά λύτρα για τη...στάχτη σκύλου

    [01] Την Τρίτη η απολογία Γιωτόπουλου

    17/8/2002 6:00:00 μμ

    Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να απολογηθεί εκ νέου, έδωσαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ο εφέτης-ανακριτής και ο εισαγγελέας οι οποίοι, χθες, του ανακοίνωσαν το συμπληρωματικό σε βάρος του κατηγορητήριο, έτσι όπως προέκυψε από την απολογία του Σάββα Ξηρού. Εκτός από τον Κουφοντίνα οι Αστυνομικές Αρχές έχουν επιδοθεί και στο "κυνήγι" για την εξάρθρωση του ΕΛΑ. Ημέρα επισκεπτηρίου σήμερα για τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό.

    Αρνήθηκε και πάλι τα πάντα

    Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, για μια ακόμα φορά, αρνήθηκε κάθε κατηγορία και ζήτησε 30 ημέρες προθεσμία, επικαλούμενος τους περιορισμούς που του επιβάλλονται στις επαφές με το συνήγορό του ο οποίος, σχολιάζοντας την τετραήμερη προθεσμία άφησε αιχμές για συνοπτικές διαδικασίες.

    Επίσης ο κ. Ραχιώτης τόνισε ότι οι συνθήκες κράτησης του πελάτη του αποτελούν παραβίαση του Συντάγματος και επισήμανε ότι υπόδικος δεν σημαίνει και ένοχος και μάλιστα όταν αυτός αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

    Ο Αλ. Γιωτόπουλος αναμένεται να απολογηθεί μέχρι τις έξι το απόγευμα της Τρίτης. Μετά την απολογία του θωρείται πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν συμπληρωματικές καταθέσεις και των άλλων κατηγορουμένων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και κλητεύσεις μαρτύρων.

    Ο ΕΛΑ στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής

    Την κερκόπορτα που οδηγεί στο διοικητήριο του ΕΛΑ προσπαθούν να εντοπίσουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Συνήθεις ύποπτοι αλλά και άτομα που ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο κλήθηκαν για "προσωπικές συνεντεύξεις" τις τελευταίες εβδομάδες στο Αστυνομικό μέγαρο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Έγκυρη πηγή ανέφερε ότι τα στοιχεία από την έρευνα για την "17Ν" έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς σε άτομα που τη συνδέουν με τους "πατεράδες", όπως αποκαλούσαν οι τρομοκράτες της "17Ν" σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τέλιο, τα μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα.

    Άλλωστε τα μέλη του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής στην Ικαρία πρόσφατα, επέδειξαν στον Ηλία Γαγλία τις φωτογραφίες τριών ανδρών τους οποίους δεν αναγνώρισε αλλά φαίνεται η αστυνομία να γνωρίζει αρκετά γι' αυτούς.

    Εν τω μεταξύ, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία ώστε να προχωρήσουν στη σύλληψη υπόπτων που κατά τους υπευθύνους των ερευνών, ανήκουν στον επιχειρησιακό τομέα της πρώτης γενιάς της ''17Ν''.

    Οι άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής έχουν ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, αλλά δεν έχουν επαρκή στοιχεία, ώστε να προβούν στη σύλληψή τους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της έρευνας, έχουν καταλήξει και σε συγκεκριμένη γυναίκα, αναφορικά με την περιβόητη "Αννα", την οποία παρακολουθούν, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που να επιτρέπουν τη σύλληψή της.

    Την ίδια ώρα σε εξέλιξη παραμένει η επιχείρηση των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Στον Κορυδαλλό οι συγγενείς των κρατουμένων

    Ημέρα επισκεπτηρίου σήμερα στον Κορυδαλλό και όπως συνήθως αρκετοί ήταν οι συγγενείς των κρατουμένων που θέλησαν να τους δουν.

    Πρώτοι έφτασαν στις φυλακές οι γονείς του Δημήτρη Γεωργιάδη, που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του. Όπως είπαν οι γονείς του, ο γιος τους είναι καλά, ενώ τόνισαν ότι κάποια πράγματα που του είχαν φέρει δεν τους επετράπη να του τα παραδώσουν.

    Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τους γιους της Χριστόδουλο και Βασίλη Ξηρό η μητέρα τους Μοσχούλα, ενώ λίγο αργότερα την πύλη των γυναικείων φυλακών πέρασαν ο πατέρας και ο αδελφός του Κωνσταντίνου Τέλιου, η σύζυγος του Παύλου Σερίφη, καθώς και η γυναίκα του Θεολόγου Ψαραδέλη.

    Τελευταία εισήλθε στις φυλακές η Γαλλίδα σύντροφος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Μαρί Πενό, η οποία στο προηγούμενο επισκεπτήριο απουσίαζε.

    Πάντως, όπως έγινε γνωστό, μέχρι και τη Δευτέρα θα έχουν εφοδιαστεί με ραδιόφωνο μπαταρίας και οι Αλ. Γιωτόπουλος, Ν. Παπαναστασίου, οι οποίοι δεν είχαν εφοδιαστεί, γιατί όπως λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι δυο κρατούμενοι δεν είχαν υποβάλει αίτημα ραδιοφώνου.

    [02] Εξαφάνιση μυστήριο

    17/8/2002 5:09:00 μμ

    Μια παράξενη απαγωγή τριών κυνηγών από την Αμφίκλεια Φθιώτιδας που φέρεται να έχει σχέση με τη "17Ν" ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας. Τρεις κυνηγοί, ο Βασίλης Αδάμ, ο Γιώργος Πουρνάρας και ο Γιώργος Τριανταφύλλου είχαν βγει νωρίς το πρωί στην περιοχή του Μπράλλου για να εκπαιδεύσουν τους κυνηγετικούς τους σκύλους. Στις 12 το μεσημέρι άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Σταρ Λαμίας" και στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας , λέγοντας ότι οι τρεις κυνηγοί έχουν απαχθεί από την "17Ν". Πρόσθεσε δε ότι θα απελευθερωθούν μόνον αν αφήσουν ελεύθερους τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Βασίλη Ξηρό.

    Από την στιγμή εκείνη κινητοποιήθηκε η αστυνομία της Φθιώτιδας, άνδρες της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και τους αναζητούν στην περιοχή του Μπράλλου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν φίλο των κυνηγών, ο οποίος τους αναζητούσε επειδή είχε ραντεβού μαζί τους.

    Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρεί πάντως, ότι η υπόθεση δεν έχει καμμία σχέση με την τρομοκρατία.

    [03] Η CIA γνωρίζε για το πραξικόπημα του '67

    17/8/2002 3:07:00 μμ

    Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν μήνες πριν από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, τις συνωμοτικές κινήσεις του μετέπειτα δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Αυτό αποδεικνύεται από τον φάκελο με τα απόρρητα έγγραφα του Στέιτ Nντιπάρτμεντ που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα μετά από διαμάχη δύο χρόνων με την CIA και αφορούν την αμερικανική ανάμιξη στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο 1964-1968. Τα απόρρητα έγγραφα αναφέρονται στα γεγονότα της αποστασίας, στην κρίση του κυπριακού και το σχέδιο Ατσεσον και βεβαίως στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, όπου και αποκαλύπτεται ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τις προθέσεις του Παπαδόπουλου.

    Ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι τα γεγονότα αυτά είναι γνωστά και υπενθύμισε ότι ακόμη και ο πρόεδρος Κλίντον ,κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, είχε ζητήσει συγγνώμη για την αμερικανική ανάμιξη στα ελληνικά πολιτικά πράγματα της εποχής.

    [04] Κλείνει οριστικά η Softex

    17/8/2002 7:32:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Ανυποχώρητος στο θέμα των μαζικών απολύσεων των 500 και πλέον εργαζόμενων στην "Αθηναϊκή Χαρτοποιία Δράμας", εμφανίστηκε για τελευταία φορά σήμερα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου Ιταλός επιχειρηματίας, Πάολο Φορλίν. Οι νομικοί σύμβουλοι του Φορλίν δήλωσαν ότι τα εργοστάσια κλείνουν οριστικά και μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχουν απολυθεί όλοι οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος του ενός σωματείου εργαζομένων κ. Γιώργος Αλεξίου ζητήθηκε από την εργοδοσία να κατατεθούν στα συνδικαλιστικά όργανα της Δράμας, οι ισολογισμοί των τελευταίων ετών της εταιρίας.

    Ο κ. Αλεξίου υποστηρίζει ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι η "Softex" δούλευε με παθητικό, αντίθετα είχε κέρδη από τα οποία δεν διατέθηκε ούτε δραχμή για να γίνουν επενδύσεις όπως είχε δεσμευθεί το ΔΣ της εταιρίας όταν αγόρασε πριν περίπου τρία χρόνια την εταιρία από τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

    Την Δευτέρα οι συνδικαλιστές της "Softex" θα έχουν συνάντηση στην Αθήνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, από τον οποίο θα ζητήσουν παρέμβαση για να μην κλείσουν οι μονάδες της Δράμας και μείνουν χωρίς δουλειά 500 και πλέον εργαζόμενοι.

    [05] Εργασίες ΟΣΕ στη γραμμή Σκύδρας-Φλώρινας

    17/8/2002 10:33:00 πμ

    Ξεκινούν τη Δευτέρα, οι εργασίες ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σκύδρα-Κοζάνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ. Από την παραπάνω ημερομηνία και μέχρι περατώσεως των έργων διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των επιβατικών αμαξοστοιχιών στο τμήμα μεταξύ Σκύδρας-Κοζάνης-Φλώρινας, της γραμμής Θεσσαλονίκη-Κοζάνη-Φλώρινα. Ολες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες θα κυκλοφορούν μόνο μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σκύδρας και ο οργανισμός ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού.

    [06] Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κέρκυρα-Λακωνία

    17/8/2002 10:52:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι της Πέμπτης, σε δασικές και γεωργικές εκτάσεις σε περιοχές του δήμου Στρογγυλής στην Κέρκυρα καθώς και στην περιοχή Φλομοχώρι του δήμου Κότρωνα στην ανατολική Λακωνία. Επί τόπου παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

    [07] Η Ευρώπη παραμένει σε συναγερμό

    17/8/2002 12:11:00 μμ

    Στο έλεος της οργής του Ελβα βρίσκονται οι κάτοικοι της Σαξονίας καθώς η στάθμη του ποταμού έφτασε τα ξημερώματα στο ύψος ρεκόρ των 9,39 μέτρων απειλώντας με νέες καταστροφές τις πληγείσες περιοχές που μετρούν ήδη 15 νεκρούς, 95 τραυματίες, 21 αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ζημιές. Η κατάσταση είναι δύσκολη και για άλλες παρόχθιες περιοχές τόσο του Ελβα όσο και του Δούναβη όπου στρατιώτες και εθελοντές, επιχειρούν να εμποδίσουν τα χειρότερα με πρόχειρα αναχώματα. Στην Τσεχία τα νερά υποχωρούν αποκαλύπτοντας σταδιακά το μέγεθος της καταστροφής.

    Συμφορές χωρίς τέλος για αρκετές περιοχές της Γερμανίας

    Τις τελευταίες ώρες πάντως η στάθμη παρέμεινε ''σχεδόν σταθερή'' στην περιοχή της Δρέσδης, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι τα νερά θα αρχίσουν να υποχωρούν. Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ ανόδου της στάθμης του Ελβα είχε καταγραφεί το 1845 όταν είχε φτάσει τα 8,77 μέτρα.

    Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν τα ξημερώματα νεκρό έναν 56χρονο άνδρα που πνίγηκε στο πλημμυρισμένο κελάρι του, στη Δρέσδη.

    Δραματική είναι η κατάσταση και στο Μίλμπεργκ, το Βραδεμβούργο και το Μαγδεμβούργο, όπου 20.000 κάτοικοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ εκκενώθηκε και το Μπίτερφελντ, όπου λειτουργεί χημικό εργοστάσιο.

    Το δράμα των κατοίκων της Σαξονίας έχει συγκινήσει ολόκληρη τη Γερμανία που στέλνει συνεχώς βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών από εισφορές ιδιωτών 25 εκατομμύρια Ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια από τηλεμαραθώνιο που οργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ARD και η εφημερίδα Bild.

    Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας εκατομμυρίων ευρώ και φοροαπαλλαγές προς τους πλημμυροπαθείς.

    Σε επιφυλακή Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία

    Στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, η στάθμη του Δούναβη έφθασε χθες στο υψηλότερο σημείο των 50 τελευταίων ετών, αλλά πιστεύεται ότι δεν θα υπάρξει υπερχείλιση.

    Ομως η Εθνική Πινακοθήκη, που απέχει εκατό μέτρα από το ποτάμι έκλεισε και μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία τα έργα που υπήρχαν μέσα.

    Αρκετά οδικά περάσματα μεταξύ Σλοβακίας και Αυστρίας έκλεισαν και αξιωματούχοι στη Βουδαπέστη ανέφεραν ότι ελέγχεται η στάθμη του Δούναβη στην ουγγρική πρωτεύουσα. Οι περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος του Δούναβη στην Ουγγαρία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

    Μετά την Αυστρία και την Σλοβακία, και η Ουγγαρία απαγόρευσε τη ναυσιπλοΐα στο Δούναβη.

    Η Τσεχία απαριθμεί τις πληγές της

    Στην Τσεχία, η υποχώρηση της κακοκαιρίας, επέτρεψε χθες την επιστροφή των κατοίκων σε ορισμένες συνοικίες της Πράγας που είχαν εκκενωθεί, ενώ άρχισε ήδη η άντληση των υδάτων από τους σταθμούς του μετρό.

    Επίσης άνοιξε για το κοινό το ιστορικό τμήμα της Πράγας που βρίσκεται στο δεξιό τμήμα του Μολδάβα, αλλά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων δεν επετράπη, λόγω της παραμόρφωσης τμημάτων πεζοδρομίων και δρόμων. Περίπου τα τρία τέταρτα από τους 5.000 κατοίκους, του πρώτου διαμερίσματος, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη πρωτεύουσα επιστρέφουν σταδιακά σ' αυτά, ενώ θα υπάρξει κανονική υδροδότηση και διανομή φυσικού αερίου. Συνολικά εγκατέλειψαν τα σπίτια τους περί τους 45.000 κάτοικοι της Πράγας.

    Τα λασπόνερα, πάντως, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές περίπου στο 50% των κτιρίων της πόλης. Μάλιστα οι αρχές προειδοποιούν επίσης ότι απειλείται η σταθερότητα πολλών κτιρίων στη περιοχή Καρλίν, που επλήγη ιδιαίτερα από την υπερχείλιση του Μολδάβα. Η αστυνομία επιτηρεί με αυστηρότητα τις περιοχές της Πράγας που έχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους της και κυρίως την προαναφερθείσα περιοχή, όπου τελευταία έχουν σημειωθεί πολλές απόπειρες λεηλασιών.

    Απο το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε ότι περίπου 215.000 κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Τσεχίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Στο μεταξύ, ένα ακόμη άτομο προστέθηκε στα θύματα απο τις πρωτοφανείς πλημμύρες με αποτέλεσμα να φθάσουν τους 13 οι νεκροί. Πρόκειται για ένα άνδρα 44 ετών, που βρέθηκε νεκρός στη περιοχή Σλούστιτσε, στα περίχωρα της Πράγας.

    Οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών προκάλεσαν ζημιές περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων κορωνών (άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ) στον αγροτικό τομέα της χώρας.

    Συνολικά οι νεκροί από τις πλημμύρες ανέρχονται σε τουλάχιστον 89 στη Γερμανία, τη Ρωσία, την Αυστρία και την Τσεχία την τελευταία εβδομάδα.

    To κύμα κακοκαιρίας πλέον κατευθύνεται προς Ουκρανία και Λευκορωσία.

    Συνάντηση στο Βερολίνο για αποτίμηση της κατάστασης

    Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων των χωρών της κεντρικής Ευρώπης που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων θα συναντηθούν αύριο στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι για να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

    Στόχος της συνάντησης είναι ''να εκτιμηθούν οι ζημιές και οι ανάγκες και να συζητηθεί η χρηματοδότησή τους'', πρόσθεσε πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Βλαντίμιρ Σπίνλα, τον καγκελάριο της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Μίκουλας Τζουρίντα. Στη σύνοδο ενδέχεται να μετάσχουν ακόμη οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Ουγγαρίας Λέτσεκ Μίλερ και Πέτερ Μεντγκιέσι.

    Οι καγκελάριοι της Γερμανίας και της Αυστρίας δεσμεύθηκαν μάλιστα ότι η αποκατάσταση των ζημιών θα έχει προτεραιότητα και πως δεν θα λάβουν υπόψη τον κίνδυνο να επιδεινωθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, που περιορίζονται κατ' αρχήν στο 3% του ΑΕΠ από το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο υποχρεώνει σε δημοσιονομική λιτότητα τις χώρες της ζώνης του ευρώ.

    Ολο και συχνότερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

    Τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, η κεντρική Ευρώπη γνώρισε μια σειρά από θύελλες και καταιγίδες. Τις τελευταίες εβδομάδες, αυτές οι καταιγίδες είχαν ακραία μορφή. Οι ζώνες που επλήγησαν περισσότερο, στην Τσεχική Δημοκρατία και στην ανατολική Γερμανία, δέχονταν κάθε μέρα 100 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο. Η γη δεν μπορεί να απορροφήσει όλο αυτό το νερό, που προκαλεί πλημμύρες, οι οποίες ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την υπερχείλιση ορισμένων ποταμών.

    Αυτά αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde ο Ερνστ Ράουχ, επικεφαλής μετεωρολόγος στη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Munich Re. Όπως λέει ο Ράουχ, το μετεωρολογικό φαινόμενο που βρίσκεται πίσω από τις καταστροφικές βροχές των τελευταίων ημερών είναι ένας αντικυκλώνας που λέγεται Σύστημα V B.

    Ο αντικυκλώνας αυτός παρατηρείται κάθε δύο με τρία χρόνια. Ξεκινά από τον κόλπο της Γένοβα, στρέφεται προς ανατολάς, περνά από τις Αλπεις, στη συνέχεια ανεβαίνει προς βορρά, έπειτα προς δυσμάς, προτού ξανακατέβει στη Μεσόγειο. Φέτος, το V B είχε ιδιαίτερα μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρασία, εξ ου και οι τόσο σφοδρές βροχοπτώσεις. Λόγω της υπερθέρμανσης της γης, περιμένουμε στο μέλλον η περιεκτικότητα του αντικυκλώνα σε υγρασία να είναι ακόμη πιο αυξημένη.

    Είναι γεγονός ότι η Ευρώπη γνωρίζει όλο και περισσότερες πλημμύρες, παρατηρεί ο Γερμανός μετεωρολόγος. Στη Γερμανία σημειώθηκαν πλημμύρες το 1993, το 1995, το 1997 και το 1999. Οι πλημμύρες του 1997 μάλιστα, που έγιναν στον ποταμό Οντερ, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, ήταν πολύ σοβαρές.

    Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί έτσι το γεγονός ότι τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα. Πρόκειται για μια παγκόσμια τάση, που παρατηρείται και στην Ευρώπη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των ακραίων φαινομένων πολλαπλασιάστηκε 4,3 φορές ανάμεσα στη δεκαετία του 1950 και τη δεκαετία του 1990. Την ίδια περίοδο, οι οικονομικές ζημιές που προκλήθηκαν από τα φαινόμενα αυτά πολλαπλασιάστηκαν 7,3 φορές. Εάν αυτό συνεχιστεί, οι οικονομικές ζημιές θα είναι όλο και πιο μεγάλες, και η διεθνής κοινότητα πρέπει να προετοιμαστεί καταλλήλως.

    Φέτος, οι ζημιές στη Γερμανία αναμένεται να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία μόνο το 10% καλύπτονται από ασφάλεια. Κι αυτό, λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι δεν ήταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή.

    Στην Τσεχική Δημοκρατία δεν είναι ακόμη γνωστό το ύψος των ζημιών, αλλά οι άνθρωποι είναι ασφαλισμένοι σε μεγαλύτερο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, οι ζημιές θα είναι αρκετά μικρότερες από εκείνες που προκάλεσαν στα τέλη του 1999 οι καταιγίδες στη Γαλλία και τη Γερμανία, και είχαν φτάσει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Ερνστ Ράουχ, υπάρχουν δύο εξηγήσεις για την έκταση της καταστροφής. Η πρώτη είναι ότι εκτίθενται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στα στοιχεία της φύσης. Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι θέλουν να ζουν δίπλα στο νερό, είτε πρόκειται για θάλασσα είτε για ποτάμια. Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι πολλαπλασιάζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

    (Πηγή: Le Monde)

    [08] Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Τσετσενία

    17/8/2002 3:30:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Τουλάχιστον 30 αντάρτες βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις και τσετσένους τακτικούς στρατιώτες, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εισβολών σε κοινότητες στα νότια της χώρας, σύμφωνα με σημερινό απολογισμό του ρωσικού στρατού, κάτι που όμως διαψεύσθηκε από τους αντάρτες. Εκπρόσωπος του ρωσικού επιτελείου του Βορείου Καυκάσου, στην δημοκρατία της Ινγκουσετίας, δήλωσε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ πως οι ομοσπονδιακές δυνάμεις σκότωσαν 30 αυτονομιστές αντάρτες στις κοινότητες Σαλάζι και Γκέχι-Τσου. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο στην περιοχή έχει αποκατασταθεί η ηρεμία.

    Το διαψεύδουν οι Τσετσένοι

    Από την πλευρά του αυτονομιστή προέδρου Ασλάν Μασχάντοφ, ο εκπρόσωπός του Μάγερμπεκ Βατσαγκάγεφ, ανακοίνωσε πως μόλις ένας τσετσένος αντάρτης έχασε τη ζωή του κι άλλοι 7 τραυματίσθηκαν.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 100 τσετσένοι μαχητές διείσδυσαν στις κοινότητες Σαλάζι, Γκέχι Τσου και Μάρταν Τσου κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, προκειμένου να πλήξουν τις βάσεις των φιλικά προσκείμενων στη φιλορωσική κυβέρνηση.

    Οι δε φιλορωσικές αρχές της Τσετσενίας είχαν ανακοινώσει χθες πως στις μάχες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που ήταν η σημαντικότερη που πραγματοποίησαν οι ανταρτικές δυνάμεις εναντίον των ανταρτών στους τελευταίους μήνες, βρήκαν τον θάνατο 17 άτομα, μεταξύ αυτών και 5 φιλορώσοι τσετσένοι αστυνομικοί και 7 άμαχοι.

    [09] Βρετανία: Συλλήψεις για τη δολοφονία δύο κοριτσιών

    17/8/2002 2:14:00 μμ

    Τα άτυχα κορίτσια

    Η Βρετανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 28χρονο άνδρα και μία 25χρονη γυναίκα που θεωρούνται ύποπτοι για την απαγωγή και δολοφονία δυο δεκάχρονων κοριτσιών στο Κέμπριτσάιρ της ανατολικής Αγγλίας. Η Τζέσικα Τσάπμαν και η Χόλι Γουέλς εξαφανίστηκαν στις 4 Αυγούστου. Εκτοτε η αστυνομία είχε εξαπολύσει μια προτωφανή για τα χρονικά επιχείρηση για τον εντοπισμό τους.

    Τα άτυχα κορίτσια

    ''Ο 28χρονος άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία της απαγωγής και της δολοφονίας των δύο κοριτσιών.Η 25χρονη γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία'' δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί οι σοροί των δύο κοριτσιών.

    Το θέμα κυριαρχεί καθημερινά στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μέσω των οποίων οι αρχές είχαν απευθύνει εκκλήσεις προς το κοινό για τη συγκέντρωση πληροφοριών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

    Αίσθηση είχε προκαλέσει μάλιστα η ενημέρωση που πραγματοποίησαν οι αρχές στους κατοίκους της περιοχής όπου σημειώθηκε η εξαφάνιση των δύο κοριτσιών ζητώντας τους να θεωρούν υπόπτους ακόμη και τους γείτονές τους και να προσφέρουν κάθε πληροφορία στην αστυνομία.

    [10] Μελή της ISAF σκοτώθηκαν στην Καμπούλ

    17/8/2002 11:33:00 πμ

    Δύο Βρετανοί στρατιώτες της διεθνούς δύναμης ασφαλείας (ISAF) έχασαν τη ζωή τους την Καμπούλ. Σύμφωνα με βρετανικές στρατιωτικές πηγές οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε "ατύχημα" και όχι στη διάρκεια εχθροπραξιών. Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Αμυνας επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο στρατιωτών διευκρινίζοντας επίσης ότι "δεν υπήρξε εμπλοκή του εχθρού".

    Στην ISAF μετέχουν περίπου 5.000 στρατιώτες από 20 χώρες.

    [11] Πλυμμήρες στο Μεξικό-Αυξάνονται τα θύματα

    17/8/2002 10:33:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη τέσσερα άτομα που αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στο κεντρικό Μεξικό και είχαν ως αποτέλεσμα τα νερά να σπάσουν ένα φράγμα και να υπερχειλίσουν δύο Πολιτείες. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φράγμα κατέρρευσε στην πόλη Λα Βεντίλα στο Σαν Λουίς Ποτοσί και όταν τα νερά ξεχείλισαν από τον τοίχο άλλου φράγματος στο Ελ Καπουλίν του Ζακατέκας. Τέσσερις κοινότητες κοντά στη Λα Βεντίλα κατακλύστηκαν από τα νερά.

    "Στο Σαν Λουίς Ποτοσί έχουμε εννέα νεκρούς και δύο αγνοούμενους. Τους αναζητούμε ακόμη. Στο Ζακατέκας έχουμε έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους" ανέφερε ο επικεφαλής του κέντρου επικοινωνιών της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Φερνάντο Ρομέρο.

    "Οι άνθρωποι περιμένουν απλώς να υποχωρήσουν τα νερά στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο" πρόσθεσε.

    Οι βροχές που προκλήθηκαν από τα τροπικά μέτωπα και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

    Αρχικά το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί ήταν 14 και οι αγνοούμενοι 17 αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε τους αριθμούς αυτούς.

    [12] Ασθενείς δονήσεις στο Ιραν

    17/8/2002 11:40:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν σήμερα την επαρχία Γιαζντ, στο κεντρικό Ιράν. Οι σεισμοί ήταν μεγέθους 4,1 και 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην πόλη Ταμπάς.

    Την τελευταία δεκαετία έχουν καταγραφεί στο Ιράν περίπου 1000 σεισμοί που έχουν προκαλέσει το θάνατο 50.000 ανθρώπων.

    [13] Εντυπωσιάζουν οι έλληνες ιστιοπλόοι

    17/8/2002 6:37:00 μμ

    Ο Νίκος Κακλαμανάκης, με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στην 3η ιστιοδρομία της κατηγορίας Mistral, κατέλαβε την 1η θέση και αναρριχήθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης της κατηγορίας του στην Προ-ολυμπιακή Διοργάνωση Ιστιοπλοΐας που συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του Αγιου Κοσμά . Στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες, ο χρυσός Ολυμπιονίκης έχει τερματίσει 3ος, 5ος, και 1ος αντιστοίχως και οδηγεί την κατάταξη με 9 βαθμούς ποινής, έναντι 12 του Ισραηλινού Gal Fridman, και 14 του Ουκρανού Maxim Oberemko. Η κούρσα ήταν συναρπαστική και κρίθηκε στην τελευταία στροφή όπου ο "γιος του ανέμου" πέρασε τον Νεοζηλανδό James Wells. "Σήμερα βρέθηκες σε μεγάλη φόρμα", είπε ο Wells προς τον Κακλαμανάκη, ο οποίος ανταπέδωσε την φιλοφρόνηση: "Χθες ήταν η δική σου ημέρα, σήμερα είναι η δική μου".

    Εντονότατα ελληνικό χρώμα διακρίνει και την εξέλιξη στην κατηγορία 470 γυναικών, όπου η Δήμητρα Μυλωνά και η Αλίκη Κούρκουλου οδηγούν την κατάταξη μετά και την τρίτη ιστιοδρομία με 15 βαθμούς ποινής.

    Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε 2ο στην τρίτη κούρσα, στην οποία πρώτευσαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, (την προηγούμενη εβδομάδας στο Ταλλίν) Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά, που βρίσκονται στην 3η θέση στην κατάταξη.

    Η 3η ελληνική διάκριση καταγράφεται στην κατηγορία 470 ανδρών, όπου οι Παναγιώτης Καμπουρίδης - Αγγελος Λεμάνης ανέβηκαν στην πρώτη θέση της κατάταξης μετά και την τρίτη ιστιοδρομία.

    Σε αυτήν την τρίτη ιστιοδρομία πρώτευσαν οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές (Τορόντο 1995) και νυν δευτεραθλητές Ευρώπης, Ανδρέας Κοσματόπουλος και Κώστας Τριγκώνης, οι οποίοι βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης.

    Στην πρώτη κατηγορία Tornado, οι αγώνες στης οποίας άρχισαν σήμερα οι Δημήτρης Θεοδωράκης - Αντώνης Μπουγιούρης, κατέλαβαν την 5η θέση.

    [14] Ανησυχία για τον Σεφτσένκο

    17/8/2002 6:14:00 μμ

    Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Κάρλος Αντσελότι, αλλά και ολόκληρη η Μίλαν, καθώς είναι πιθανό ο Αντρέι Σεφτσένκο να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ουκρανός σούπερ σταρ νιώθει ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο και τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Βέλγιο για να εξεταστεί από τον διεθνούς φήμης ορθοπεδικό, Μαρκ Μαρτένς, για να εξακριβωθεί το πρόβλημα του. Στην περίπτωση που χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα, κάτι που απεύχονται όλοι στο Μιλάνο, καθώς ο "Σέβα" είναι η δύναμη πυρός της Μίλαν. Ο Σεφτσένκο τα τρία τελευταία χρόνια που αγωνίζεται στο καμπιονάτο με τα χρώματα της Μίλαν έχει στο ενεργητικό του 62 γκολ.

    [15] Το νερό αιτία θανάτου για εκατομμύρια άτομα

    17/8/2002 1:17:00 μμ

    Περισσότεροι από 76 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως παιδιά, θα πεθάνουν από ασθένειες που συνδέονται με το νερό έως το 2020, εκτός αν αναληφθεί επειγόντως δράση για τον καθαρισμό των αποθεμάτων νερού του πλανήτη,. Το Ινστιτούτο Ειρηνικού του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, σε μια έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πριν από την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για τη Γη, η οποία θα γίνει αυτό το μήνα στο Γιοχάνεσμπουργκ, ανέφερε πως ο αριθμός των προβλεπόμενων θανάτων που οφείλονται στο βρώμικο νερό είναι δυνατό να ξεπεράσει τον αριθμό των θανάτων από την παγκόσμια επιδημία του AIDS τις επόμενες δυο δεκαετίες.

    Το κατάλληλο νερό πολυτέλεια για το 1/6 του πληθυσμού της Γης

    ''Έως και 76 εκατομμύρια άνθρωποι - κυρίως παιδιά - θα πεθάνουν από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν και που συνδέονται με το νερό έως το 2020, ακόμη και αν οι σημερινοί στόχοι των Ηνωμένων Εθνών επιτευχθούν'', δήλωσε ο Πίτερ Γκλέικ, διευθυντής του μη κερδοσκοπικού ινστιτούτου έρευνας πολιτικής.

    Τα Ηνωμένα Έθνη λένε τώρα πως περίπου 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στερούνται πρόσβασης σε ασφαλές νερό και 2,5 δισεκατομμύρια στερούνται συνθηκών υγιεινής διαβίωσης και είναι ευάλωτοι σε θανατηφόρες ασθένεις που εκτείνονται από τη διάρροια και τη δυσεντερία έως τη χολέρα, τον τύφο και τις αρρώστιες που προκαλούνται από έντομα.

    Η έκθεση του Ισντιτούτου Ειρηνικού εξέτασε τρία διαφορετικά σενάρια και κατέληξε ότι ακόμα και αν επιτευχθούν οι στόχοι των Ηνωμένων Εθνών να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, μεταξύ 34 και 76 εκατομμύρια άνθρωποι είναι δυνατόν παρολ' αυτά να πεθάνουν τα επόμενα είκοσι χρόνια.

    [16] ΗΠΑ: Θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

    17/8/2002 12:47:00 μμ

    Αλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις αρχές του έτους στους έντεκα, όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, τα δύο νέα θύματα του ιού εντοπίστηκαν στις Πολιτείες της Λουιζιάνα και του Ιλινόι. Εξάλλου, ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων της νόσου έχει φτάσει τα 251 από 160 που ήταν στην προηγούμενη καταμέτρηση.

    [17] H ''Αντιγόνη'' στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων

    17/8/2002 12:41:00 μμ

    Την "Αντιγόνη" του Σοφοκλή θα παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο την Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Η μετάφραση είναι του Νίκου Παναγιωτόπουλου, η σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Την Αντιγόνη ερμηνεύει μοναδικά η Λυδία Κονιόρδου και δίπλα της τους ρόλους της Ισμήνης και του Κρέοντα κρατούν επάξια οι Μαρία Κατσιαδάκη και ο Σοφοκλής Πέππας.

    Επίσης τον Φύλακα παίζει ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Αίμων είναι ο Νίκος Αρβανίτης, Τειρεσίας ο Κοσμάς Φουντούκης, Αγγελος ο Θέμης Πάνου, Ευριδίκη η Μιράντα Ζαφειροπούλου, και Εξάγγελος ο Θόδωρος Κατσαφάδας.

    Τον χορό αποτελούν οι Γιάννης Αναστασάκης, Αριστοτέλης Αποσκίτης, Μανώλης Γιούργος, Βλάσσης Ζώτης, Δημήτρης Κανέλλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Φαίδων Καστρής, Δημήτρης Κοντζιάς, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Ανδρέας Νάτσιος, Δημήτρης Πετρόπουλος, Παναγιώτης Σακελλαρίου, Χρήστος Τακτικός, Λεωνίδας Χρυσομάλλης.

    Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, ενώ την μουσική έγραψε ο Παναγιώτης Φαρατσής.

    Σύμφωνα με το έργο του Σοφοκλή, οι δύο γιοι του Οιδίποδα και αδελφοί της Αντιγόνης, Ετεοκλής και Πολυνείκης βρίσκονται νεκροί στο πεδίο της μάχης. Η Αντιγόνη σεβόμενη τους θείους και άγραφους νόμους αποφασίζει να τιμήσει τον νεκρό Πολυνείκη με ταφή, απόφαση που έρχεται σε σύγκρουση με τη διαταγή του βασιλιά Κρέοντα που ορίζει να μείνει άταφος, εφόσον πολέμησε εναντίον της πατρίδας του.

    Στην Αντιγόνη, παρουσιάζεται η αντίθεση ανάμεσα σε δύο κανόνες ζωής, δύο μορφές ιδεώδους, δύο είδη καθηκόντων. Η Αντιγόνη συντρίβεται από το βάρος της απόφασής της και η φαινομενική νίκη του Κρέοντα είναι ένας ακόμη κρίκος στην τραγική αλυσίδα.

    [18] Διαρρήκτης ζητά λύτρα για τη...στάχτη σκύλου

    17/8/2002 11:33:00 πμ

    Ενας Αμερικανός διαρρήκτης δοκίμασε ανεπιτυχώς μια νέα μέθοδο για να κερδίσει χρήματα, κλέβοντας το οστεοφυλάκιο όπου φυλασσόταν η στάχτη του πολυαγαπημένου σκύλου του σπιτιού, προκειμένου να ζητήσει λύτρα...

    Σύμφωνα με την αστυνομία του Φόστερ Σίτι στην Καλιφόρνια, ο 23χρονος Κένεθ Σο διέρρηξε το σπίτι την περασμένη εβδομάδα και πήρε μαζί του τέσσερις υπολογιστές αλλά κυρίως το οστεοφυλάκιο με τη στάχτη του σκύλου.

    Ο δράστης άφησε στη θέση αυτού ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε λύτρα 1.500 δολαρίων για να το επιστρέψει και ακριβείς οδηγίες για τον τόπο όπου θα δίνονταν τα λύτρα.

    Ωστόσο, όταν ο δράστης επανήλθε την επομένη, η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες, τον συνέλαβε και τον φυλάκισε. Η στάχτη του σκύλου δεν υπήρχε στο οστεοφυλάκιο.

    Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν συνεντριμμένοι από το γεγονός αυτό και ελπίζουν σύντομα ο διαρρήκτης να τους πεί πού βρίσκεται η στάχτη του πολυαγαπημένου τους κατοικίδιου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 17 August 2002 - 16:54:42 UTC