Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 17Ν: Κλήτευση μαρτύρων
  • [02] Συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ελευσίνας
  • [03] Οχι αμερικανών σε χερσαίο πόλεμο με το Ιράκ
  • [04] Νίκη πρόκριση για την ΑΕΚ
  • [05] Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό
  • [06] Ανεβάζει στροφές ο ΠΑΟ
  • [07] Συνεχίζεται η κόντρα με Ρονάλντο στην Ιντερ
  • [08] Ο Λιαδέλης υπέγραψε στον Μακεδονικό
  • [09] Προγράμματα εκσυγχρονισμού του δημοσίου

    [01] 17Ν: Κλήτευση μαρτύρων

    13/8/2002 8:37:00 μμ

    Στην κλήτευση των πρώτων μαρτύρων για την υπόθεση της τρομοκρατίας αναμένεται να προχωρήσουν οι ανακριτές τις επόμενες εβδομάδες, ενώ προσανατολίζονται στην μετατόπιση για αργότερα των συμπληρωματικών απολογιών από τους υπόδικους της 17Ν. . Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική συνεχίζει τις έρευνες των ευρημάτων απο τις δύο γιάφκες και επικεντρώνει τις ενέργειές της στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Προβληματίζει η ομολογία του Σάββα Ξηρού

    Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται, εν τω μεταξύ, και οι επιμέρους διαφοροποιήσεις μεταξύ των ομολογιών του Σάββα Ξηρού στην προανάκριση και στην τακτική ανάκριση.

    Στο μόνο που εμμένει ανακριτικά και προανακριτικά ο Ξηρός είναι στον ηγετικό ρόλο Γιωτόπουλου, αλλά και στον ισχυρισμό του ότι τόσο η Αλίσια Ρομέρο Κορτές όσο και η Αγγελική Σωτηροπούλου δεν είχαν καμία ανάμειξη στην οργάνωση.

    Η πιο σημαντική διαφοροποίηση αφορά στη δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.Ο Ξηρός ομολόγησε στον ανακριτή ότι ο ίδιος πυροβόλησε τον Βρετανό, ενώ προανακριτικά είχε αποδώσει τη δολοφονία στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Επίσης, προανακριτικά είχε αρνηθεί ότι συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Ιωάννη Παλαιοκρασσά. Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ομολόγησε ότι ήταν παρών στην εκτόξευση της ρουκέτας.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Εν τω μεταξύ στο πολιτικό πεδίο, ο φάκελος τρομοκρατία απασχολεί τις θερινές δραστηριότητες των κομμάτων.

    "Η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ασχολούνται με το θέμα της τρομοκρατίας και καλό θα είναι να μην ανακατευόμαστε, ειδήμονες και μη΄στα χωράφια άλλων" δήλωσε σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης.

    Το θέμα της τρομοκρατίας και οι διαφοροποιήσεις στελεχών του κόμματος απασχόλησαν και σήμερα τη Ρηγίλλης. Αμέσως μετά από σύσκεψη, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, ο βουλευτής Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, δήλωσε ότι η Ν.Δ έχει μια γραμμή που την εκφράζει ο Κώστας Καραμανλής. "Η κυβέρνηση έχει την τράπουλα και εμείς πρέπει να περιμένουμε", τόνισε, χαρακτηριστικά.

    Δηκτικό ήταν το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα για την επιχείρηση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας. Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ με δήλωσή της στην Κεφαλονιά, υποστήριξε ότι ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού προβληματίζεται εαν πρόκειται για επιχείρηση πραγματικής εξάρθρωσης ή επιχείρηση στημένου παιχνιδιού.

    [02] Συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο Ελευσίνας

    13/8/2002 8:26:00 μμ

    Δύο Πακιστανοί συνελήφθησαν στις 11 το πρωί την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με φορητή βιντεοκάμερα το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν από πλήρωμα περιπολικού του αστυνομικού τμήματος Ελευσίνας και οδηγήθηκαν στο τμήμα της περιοχής, ενώ η βιντεοκάμερα κατασχέθηκε. Στη συνέχεια παρελήφθησαν από αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας, όπου ανακρίνονταν μέχρι τις 8 το βράδυ και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Και οι δύο μένουν μόνιμα στη χώρα μας, ο ένας έχει κάρτα του ΟΑΕΔ και δηλώνει ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ ο άλλος που μένει στον Ασπρόπυργο δηλώνει εργάτης. Δεν έχει διευκρινιστεί από την αστυνομία για πιο λόγο βιντεοσκοπούσαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο, ενώ μελετάται και η βιντεοκασέτα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς κατέγραφαν με τη βιντεοκάμερα.

    [03] Οχι αμερικανών σε χερσαίο πόλεμο με το Ιράκ

    13/8/2002 9:53:00 μμ

    Την επιφύλαξη τους στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ κατά του Ιράκ, με χερσαίες δυνάμεις εξέφρασαν οι αμερικανοί πολίτες, μέσω σφυγμομέτρησης που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ''Ουάσινγκτον Ποστ'' και του ειδησεογραφικού δικτύου ABC . Από τους 1.023 Αμερικανούς που ερωτήθηκαν, το 69% δήλωσε ότι υποστηρίζει την ανάληψη κάποιας μορφής στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ και το 22% ότι είναι αντίθετο. Αν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ όμως είναι αντίθετοι με την ανάληψη αυτής της δράσης, το ποσοστό αυτών που την υποστηρίζουν πέφτει στο 54% και αυτών που είναι αντίθετοι αυξάνεται στο 33%. Στην ερώτηση αν τάσσονται υπέρ μιας πιθανής επέμβασης στο Ιράκ με τη χρήση χερσαίων στρατευμάτων, το 57% απάντησε θετικά και το 36% αρνητικά. Ερωτηθέντες όμως αν θα υποστήριζαν έναν χερσαίο πόλεμο με ''σημαντικές'' αμερικανικές απώλειες, το ποσοστό αυτών που τον υποστήριξαν έπεσε στο 40% και αυτών που τάχθηκαν κατά αυξήθηκε στο 51%.

    [04] Νίκη πρόκριση για την ΑΕΚ

    13/8/2002 10:55:00 μμ

    Σενάριο που θα ζήλευε κι ο ... Στέφεν Κινγκ εξελίχθηκε στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, όπου η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον ΑΠΟΕΛ, χάρη σ΄ένα γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων! Ενα αποτέλεσμα που ουσιαστικά χαρίζει στην "Ενωση" το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να διαφυλάξει αυτό το σκορ στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου, που θα γίνει στις 28 Αυγούστου στο "Νίκος Γκούμας".

    Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τακτική Γκέραρντ. Ο Ελληνο-ολλανδός προπονητής ήξερε την ΑΕΚ "απ΄έξω κι ανακατωτά" και φρόντισε με το άψογο στήσιμο της ομάδας του να "βραχυκυκλώσει" τα άκρα της "Ενωσης", που αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της ελληνικής ομάδας.

    Οι πρωταθλητές Κύπρου περίμεναν υπομονετικά την ευκαιρία που, τελικά, τους παρουσιάστηκε στο 23΄. Ο Γεωργίου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε, αδικαιολόγητα, μόνος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και "εκτέλεσε" τον Σάκη Χιώτη δίνοντας προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ.

    Οι "κιτρινόμαυροι", έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως στο 31΄ ο Μαλαδένης σε απόσταση τριών μέτρων από την κενή εστία... κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι! Ούτως ή άλλως είχε υποδειχθεί (εσφαλμένα) σε θέση οφσάιντ.

    Η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή αφού χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ευτύχησε να ισοφαρίσει στην εκπνοή του ημιχρόνου (44΄). Σκόρερ ήταν ο Βασίλης Μπορμπόκης που με έξοχο απευθείας φάουλ, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μορφή.

    Αντίθετα, δεν ήταν θέμα τύχης, αλλά έξοχης συνδυασμένης προσπάθειας και εκτέλεσης, το δεύτερο γκολ της κυπελλούχου Ελλάδας. Μόλις στο 47΄ Ο Γεωργάτος με εκπληκτική προσποίηση, άφησε τη μπάλα στον Μπορμπόκη και αυτός με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 2-1.

    Ο Γκέραρντ είχε μπλοκάρει όλα τα "ατού" της ΑΕΚ, αλλά δεν είχε (και δεν θα μπορούσε να) προβλέψει την εκτελεστική δυνατότητα του Μπορμπόκη. Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της ΑΕΚ και σε βάρος του ΑΠΟΕΛ, ειδικά όταν ο Γεωργίου έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία αστοχώντας σε τετ-α-τετ με τον Χιώτη στο 64΄.

    Κι ο "Δικέφαλος" από την πλευρά του, είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-1 που θα οριστικοποιούσε την πρόκριση, όμως ο Μορφής εξουδετέρωσε το πλασέ του Νικολαϊδη στο 76΄.

    Στο 91΄ ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με πέναλτι του Κώστα Μαλέκκου. Ο Γάλλος διαιτητής είχε καταλογίσει την "εσχάτη των ποινών" εξαντλώντας την αυστηρότητά του Ράιτ στον Γεωργίου.

    Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ο Ντέμης Νικολαϊδης (μέτριος στα προηγούμενα 93 λεπτά) έδειξε την τεράστια κλάση του. Στο 94΄ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, αιφνιδίασε τον Μορφή και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Ηταν το 24ο "ευρωπαϊκό" γκολ (και πρώτο στο Τσάμπιονς Λιγκ) για τον "Ντεμίνιο" που πλέον υπολείπεται κατά μόλις ένα του Δημήτρη Σαραβάκου, του κορυφαίου Ελληνα σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Διαιτητής: Ερίκ Πουλά (Γαλλία)

    Κίτρινες: Οκκαρίδης, Ηλία, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης

    ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Οκκαρίδης, Ουζουνίδης, Χατσατριάν (81΄ Π. Πέτρου), Γεωργίου, Σατσιάς, Δασκαλάκης, Ηλία, Πέτρου (72΄ Αλεξάνδρου), Μαλέκκος, Χαραλαμπίδης (58΄ Στιπάνοβιτς)

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Κρέεκ, Ράιτ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Λάκης (70΄ Κωστένογλου), Γεωργάτος (73΄ Κατσουράνης) Τσάρτας (89΄ Σεντένο), Νικολαίδης.

    Οι δηλώσεις των προπονητών

    Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Ηταν ένα μέτριο παιχνίδι. Δεν παίξαμε όσο θα έπρεπε. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε το προβάδισμα με γκολ που προήλθε από φάουλ. Σήμερα τελείωσε το ένα ημίχρονο της αναμέτρησής μας με τους πρωταθλητές Κύπρου. Μένει το δεύτερο. Δεν έχω κανένα παράπονο από τη συμπεριφορά των Κύπριων φιλάθλων".

    Εγκεν Γκέραρντ: "Η ΑΕΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα και φυσικά το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο, εμείς στη ρεβάνς θα έχουμε περισσότερες επιλογές, καθώς σήμερα έλειπαν πέντε παίκτες μας".

    [05] Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό

    13/8/2002 11:34:00 μμ

    Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Τσεζένα η Γιουβέντους επικράτησε του Ολυμπιακού με 4-0 παρουσία 25.000 θεατών. Η Γιουβέντους κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με απευθείας χτύπημα φάουλ του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο από τα 40 μέτρα. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδας ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και απείλησαν αρκετά την ιταλική ομάδα αφού ο Χούτος παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν μόνος στην επίθεση της ομάδας ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνου. Παρόλα αυτά η «Γηραιά Κυρία έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ όταν στο 42ο λεπτό, σουτ του Μαρτσέλο Σάλας προσέκρουσε στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι πειραιώτες ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ενώ έχασαν και μοναδικές ευκαιρίες στο 53΄ με τους Γιαννακόπουλο και Χούτο να ισοφαρίσουν το ματς. Αμφότεροι όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Μπουφόν, τον κορυφαίο (μαζί με τον Καν) τερματοφύλακα στον κόσμο αυτήν την στιγμή.

    Στο 70΄ η ιταλική ομάδα διπλασίασε τα τέρματα της με απευθείας φάουλ του Πάβελ Νέντβεντ. Στο 80ο λεπτό η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Καμορανέζι γράφοντας 3-0 ενώ στο 88΄ ο Ζαλαγέτα ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0.

    ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Τιράμ, Μορέτι, Φεράρα (64' Φρέζι), Μοντέρο, Τακινάρντι (46' Καμορανέζι), Μπρίγκι (74' Πάρο), Μπαϊόκο (57' Κόντε), Ντελ Πιέρο (64' Μπιριντέλι), Σάλας (57' Ζαλαγιέτα), Νέτβεντ (88΄ Μπρίγκι).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46΄Ντρασένα), Βενετίδης, Ανατολάκης (81' Αμανατίδης), Άντζας (61' Καρεμπέ), Ζε Ελίας (60' Αλεξανδρής), Πατσατζόγλου, Ζέτερμπεργκ, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Χούτος (60' Ζιοβάνι).

    [06] Ανεβάζει στροφές ο ΠΑΟ

    13/8/2002 10:57:00 μμ

    Σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου με τους Λύκους ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αφού οι φωνές του Φερνάντο Σάντος στο διάστημα που μεσολάβησαν φάνηκε να πιάνουν τόπο. Το σκορ άνοιξε στο 7ο λεπτό της συνάντησης όταν μετά από σέντρα του Μικάελσεν ο Κόλκα έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσια. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο οποίο το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων" Κάρλος Σαϊνιο έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναικό να πιάνει στον ύπνο την Καλλιθέα αφού το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου μετατράπηκε σε 3-0 μέσα σε δύο λεπτά.

    Στο 47΄ ο Κωνσταντινίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Βαζέχα έγραψε το 3-0. Το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Ντέρεκ Μπόατενγκ που στο 67ο λεπτό εκμεταλεύτηκε σέντρα του Σεϊταρίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτζώκα.

    Στο 80ο λεπτό ο Κριστόφ Βαζέχα με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 5-0 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης (46΄ Μπαρτζώκας, Κόλκα (46΄ Κωνσταντινίδης), Κυργιάκος (46΄ Γκούμας), Μικάελσεν (46΄ Βλάοβιτς), Φύσσας (46΄ Πίτσος), Κωνσταντίνου (46΄ Βαζέχα), Μπασινάς (46΄ Λίνκαρ), Σαΐνιο (46΄ Μπόατενγκ), Σάριτς (46΄ Σεϊταρίδης), Λυμπερόπουλος (46΄ Σαπάνης), Χένρικσεν.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρακόσια, Τσιμπλίδης (51΄ Γκεοργκίεφ), Μπασκάκης, Δημητρίου Α., Αγγελόπουλος (69΄ Κουτσουπιάς), Γόγολος, Τσαλίκης (51΄ Τάτσης), Σαββίδης, Σιμπνιέφσκι (51΄ Καούνος), Γκέκας, Πέτκοβιτς.

    [07] Συνεχίζεται η κόντρα με Ρονάλντο στην Ιντερ

    13/8/2002 8:05:00 μμ

    Μία ακόμα προσπάθεια να κλείσει την υπόθεση Ρονάλντο έκανε σήμερα ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι, δηλώνοντας ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα με τον διεθνή βραζιλιάνο επιθετικό της ομάδας. Παρά τις καθησυχαστικές πάντως δηλώσεις του προέδρου, ίσως για πρώτη φορά από επίσημα χείλη, επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα στις σχέσεις του πρώτου σκόρερ του πρόσφατου Μουντιάλ με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. "Πρέπει να λύσουμε τις διαφορές του με τον Κούπερ και αυτό δεν θα είναι πρόβλημα", τόνισε ο κ. Μοράτι και πρόσθεσε ότι σύντομα θα επιστρέψει τον κανονικό ρυθμό προπονήσεων μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

    [08] Ο Λιαδέλης υπέγραψε στον Μακεδονικό

    13/8/2002 11:30:00 μμ

    Μετά την απόκτηση του Δημήτρη Παπανικολάου ο Μακεδονικός απέκτησε σήμερα και τον Παναγιώτη Λιαδέλη, με συμβόλαιο ενός χρόνου, και αντί του ποσού των 160 εκατομμυρίων δρχ. Ο διεθνής γκαρντ υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο και στις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί επίσημα από την διοίκηση της ΚΑΕ Μακεδονικός μαζί ενδεχομένως με το άλλο μεγάλο απόκτημα, τον Παπανικολάου.

    Ο Βολιώτης γκαρντ αμέσως μετά την υπογραφή του δήλωσε: "Είμαι ευτυχισμένος που τελείωσε η υπόθεση της μεταγραφής μου στον Μακεδονικό. Ο κ. Μεσάικος με έπεισε ότι με ήθελε περισσότερο και ήρθα στον Μακεδονικό όπου ανοίγεται μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου. Θα έχω προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνεργάστηκα στον Αρη και τον γνωρίζω καλά. Στην απόφαση μου έπαιξε αποφασιστικό ρόλο το γεγονός της μεταγραφής του Παπανικολάου, που προηγήθηκε. Πιστεύω πως θα κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα φέτος στον Μακεδονικό".

    [09] Προγράμματα εκσυγχρονισμού του δημοσίου

    13/8/2002 11:16:00 μμ

    Τα προγράμματα ''ΣΥΖΕΥΞΙΣ'' και ''Police On Line'' που στόχο έχουν τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας, συνολικού προϋπολογισμού 104 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Πάχτας. Τα δύο έργα έχουν σχεδιασθεί και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ''Κοινωνία της Πληροφορίας''.

    Το έργο ''ΣΥΖΕΥΞΙΣ'' αποτελεί τη βασική υποδομή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα εξυπηρετήσει και θα διευκολύνει σημαντικά τη ροή των πληροφοριών μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και τη μεταξύ τους διασύνδεση. Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και φορέας υλοποίησης η εταιρία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

    Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ, και αφορά τη δικτύωση των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και των μονάδων παροχής νοσηλείας όλων των βαθμίδων σε κεντρικό (υπουργεία), περιφερειακό (περιφέρειες, νομαρχίες) και τοπικό επίπεδο (δήμοι).

    Το έργο ''Police On Line'' είναι συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ, και αφορά την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και τη λειτουργία υφισταμένων, καθώς και τη δικτύωση όλων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας. Φορέας χρηματοδότησης του έργου είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και φορέας υλοποίησης η εταιρία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

    Το πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί έως το 2004, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Μεταξύ των εφαρμογών στο έργο ''Police on Line'' θα είναι και η περιλαμβάνεται και η δυνατότητα καταγγελιών εκ μέρους των πολιτών μέσω του διαδικτύου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 August 2002 - 20:55:22 UTC