Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
  • [02] Στον Εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Σ. Κολοβός
  • [03] Ποινικές διώξεις για θάνατο βρέφους
  • [04] Κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Οχθη
  • [05] Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Πακιστάν
  • [06] Απόψε το φιλικό Γιουβέντους-Ολυμπιακός
  • [07] Αποτέλεσμα πρόκρισης ''κυνηγάει'' η ΑΕΚ
  • [08] Αυστραλία: ''Διαμάντι του Αιγαίου'' η Αμοργός

    [01] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

    13/8/2002 9:05:00 πμ

    Η σύλληψη του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι η μόνη εκκρεμότητα, στην υπόθεση της 17Νοέμβρη, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, αν και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στρέφονται στον εντοπισμό και άλλων προσώπων. Μετά τις 15 Αυγούστου αναμένεται να σταλούν οι πρώτες κλήσεις μαρτύρων. Την ίδια ώρα πληθαίνουν καθημερινά οι πληροφορίες που εμφανίζουν τις αρχές να "πλησιάζουν" μετά τη 17Ν και την άλλη μεγάλη τρομοκρατική οργάνωση της χώρας τον "ΕΛΑ".

    Νέα στοιχεία προκύπτουν από την ομολογία του Σάββα Ξηρού

    Ο Σάββας Ξηρός στην ομολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο επανέλαβε ότι συμμετείχε στη 17Ν, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων ότι διέπραξε τις δολοφονίες του Στήβεν Σόντερς και του Κωστή Περαττικού. Επίσης, αναγνώρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ως αρχηγό της 17Ν, ενώ απέδωσε στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα την εκτόξευση της ρουκέτας κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά που προκάλεσε τον θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν.

    Στην πολύωρη απολογία του υποστήριξε ότι η 17Ν δεν έχει καμία σχέση με άλλες οργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ισχυρίσθηκε ότι όλα τα χρήματα της οργάνωσης, που προέρχονταν κυρίως από ληστείες και άλλες παράνομες ενέργειες, κατέληγαν στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και στον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Ο Σάββας Ξηρός κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την μαραθώνια απολογία του και η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού θα γίνει μετά από περίπου 10 μέρες.

    [02] Στον Εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Σ. Κολοβός

    13/8/2002 8:28:00 πμ

    Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο επιχειρηματίας Στέλιος Κολοβός, που συνελήφθη χθες γιατί οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και χωρίς άδεια. Το αυτοκίνητο, μάρκας Μερσεντές S 500, που οδηγούσε ο Κολοβός είχε εισαχθεί παράνομα από την Γερμανία, ενώ η φωτοτυπία της προσωρινής άδειας Γερμανίας, που είχε στην κατοχή του, είχε λήξει.

    Το όνομα του Στέλιου Κολοβού είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ριφιφί της τράπεζας Εργασίας στην Καλλιθέα το 1991, που είχε συνδεθεί τότε και με τη 17Ν, ωστόσο για την υπόθεση αυτή είχε απαλλαγεί με βούλευμα.

    [03] Ποινικές διώξεις για θάνατο βρέφους

    13/8/2002 9:19:00 πμ

    Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η 20χρονη Μαρία Λαζάρου, η οποία κατηγορείται ότι το περασμένο Σάββατο μέσα στο σπίτι της στην Αίγινα πέταξε στο πάτωμα το 10 μηνών αβάπτιστο κοριτσάκι της που έπασχε από σωματική αναπηρία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Επίσης, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ψευδορκία κατά του 27χρονου συζύγου της, Θανάση Ντάικου. Και οι δύο ενώ αρνούνται τις κατηγορίες ενώ η 20χρονη που βρίσκεται στον 8ο μήνα κύησης υποστήριξε ότι το μωρό της έπεσε από τα χέρια, κάτι που όμως δεν έπεισε τον εισαγγελέα καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δεν προξενήθηκαν από πτώση, αλλά από εγκληματική ενέργεια.

    [04] Κατεδαφίσεις σπιτιών στη Δυτική Οχθη

    13/8/2002 9:24:00 πμ

    Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας δύο κατοικίες στη Δυτική Οχθη που είχαν στεγάσει δράστες επιθέσεων αυτοκτονίας στο Ισραήλ, όπως ανακοινώθηκε από τον στρατό. Η κατοικία του Μουχάμαντ Μουτζμπάχ Φατάχ Μπάταχ, στη Χεβρώνα, δράστη μίας επίθεσης με αυτόματο όπλο στο νότιο Ισραήλ στις 10 Φεβρουαρίου, κατά την οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίσθηκαν, κατεδαφίσθηκε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο κτίριο τοποθετήθηκε δυναμίτιδα. Στη Ντόχα, νοτίως της Βηθλεέμ, κατεδαφίσθηκε το σπίτι του Ισα Αμπέντ Ράμπα Ιμπραχίμ Μπαντίχ, δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας στη Τζιον (κοντά στο Τελ Αβίβ) στις 22 Μαΐου, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο και τραυματίσθηκαν 36 άτομα.

    "Οι κατεδαφίσεις αυτές συνιστούν ένα μήνυμα προς τους καμικάζι, τους εντολείς τους και τους κομπάρσους τους, που τονίζει πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Το μέτρο τούτο έχει έναν αποτρεπτικό χαρακτήρα που αποσκοπεί στην προστασία των Ισραηλινών πολιτών από τις επιθέσεις", καταλήγει το ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού.

    [05] Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Πακιστάν

    13/8/2002 8:09:00 πμ

    Οι ΗΠΑ επαναδιατύπωσαν χθες την έκκληση προς στους υπηκόους τους να αποφεύγουν τις επισκέψεις, ή τη διαμονή στο Πακιστάν, τονίζοντας πως οι κίνδυνοι από την τρομοκρατία είναι ακόμη αυξημένοι και πως οι σχέσεις με την Ινδία παραμένουν εύθραυστες.

    Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει σε ανακοινωθέν του πως "πολλές πρόσφατες επιθέσεις ενάντια σε χριστιανικές εγκαταστάσεις καταδεικνύουν πως αυτές αποτελούν στόχο για τους τρομοκράτες" και προσθέτει πως το προξενείο στο Καράτσι έχει κλείσει "επ' αόριστον" για λόγους ασφαλείας.

    Το υπουργείο "προειδοποιεί" τους Αμερικανούς υπηκόους να αναβάλουν τα ταξίδια τους προς τη συγκεκριμένη χώρα και "προτείνει" σε όσους ήδη βρίσκονται εκεί να αποχωρήσουν. "Μολονότι η ένταση ανάμεσα στο Πακιστάν και στην Ινδία έχει μειωθεί, ο κίνδυνος να αναζωπυρωθεί δεν μπορεί να εξαλειφθεί", προσειδοποιεί το αμερικανικό υπουργείο.

    [06] Απόψε το φιλικό Γιουβέντους-Ολυμπιακός

    Πηγή: ΑΠΕ 13/8/2002 8:05:00 πμ

    Αρωμα από Τσάμπιονς Λιγκ. Το δυνατότερο φιλικό παιχνίδι, ενόψει της νέας σεζόν, θα δώσει σήμερα το βράδυ στην Ιταλία ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Το παιχνίδι αυτό θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Τάκης Λεμονής περιμένει να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. ''Αυτό το ματς είναι το πιο δυνατό της προετοιμασίας μας. Δίνουμε δυνατά ματς για να είμαστε έτοιμοι. Αλλωστε, είναι το τελευταίο δυνατό τεστ ενόψει του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα. Το ματς με την Γιουβέντους είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα και γι' αυτό, όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα'', δήλωσε ο Λεμονής λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ιταλία.

    [07] Αποτέλεσμα πρόκρισης ''κυνηγάει'' η ΑΕΚ

    13/8/2002 7:41:00 πμ

    Ενα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς θα δώσει σήμερα η ΑΕΚ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ για τον Γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς όλος ο σχεδιασμός της χρονιάς βασίζεται πάνω στη συμμετοχή στους ''χρυσοφόρους'' ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παίξει στη Λευκωσία με την κυπριακή ομάδα (ΓΣΠ, 20.30) και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Πιθανό αποκλεισμό, ούτε να το σκέφτονται δεν θέλουν οι διοικούντες την ΑΕΚ, καθώς σημάνει οικονομική καταστροφή.

    Την κρισιμότητα των αγώνων αναγνώρισε και ο Μπάγεβιτς, ζητώντας από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και σε καμιά περίπτωση να μην υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Ο Ελληνοσέρβος τεχνικός δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που αντιμετωπίζει κάποιο μικροπρόβλημα τραυματισμού, θα είναι στη διάθεση του για τον αγώνα.

    Ο Ευγένιος Γκέραρντ από την άλλη πλευρά παραδέχεται πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά πιστεύει πως η ομάδα του έχει τις δυνατότητες να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μάριο Αγαθοκλέους, ο οποίος αποβλήθηκε στην ρεβάνς με την Μάριμπορ.

    Από εκεί και πέρα, από τα υπόλοιπα ζευγάρια της Γ' προκριματικής φάσης, ξεχωρίζει η μεγάλη κόντρα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με την Ιντερ. Οι δύο ομάδες θα δώσουν σκληρές μάχες για την πρόκριση, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται και τα παιχνίδια της Ρόζενμποργκ με τη Μπρόντμπι, της Λέφσκι Σόφιας με τη Ντιναμό Κιέβου, της Παρτιζάν με την Μπάγερν Μονάχου, της Μποαβίστα με την Οσέρ και της Φέγενορντ με τη Φενέρμπαχτσε.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

    ΤΡΙΤΗ

    ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ

    Μακάμπι Χάιφα-Στουρμ Γκρατς

    Γκενκ-Σπάρτα Πράγας

    Φέγενορντ-Φενερμπαχτσέ

    Μποαβίστα-Οσέρ

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ιντερ

    Μίλαν-Σλόβαν Λίμπερετς

    Ρόζενμποργκ-Μπρόντμπι

    Σαχτιόρ Ντόνετσκ-Μπριζ

    Μπαρτσελόνα-Λέγκια Βαρσοβίας

    Λέφσκι Σόφιας-Ντιναμό Κιέβου

    Ζελέζνιτσαρ-Νιούκαστλ

    Παρτιζάν Βελιγραδίου-Μπάγερν Μονάχου

    Σέλτικ-Βασιλεία

    Ζαλαεγκερζέγκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

    Λοκομοτίβ Μόσχας-Γκράτσερ

    Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις 27-28/8.

    [08] Αυστραλία: ''Διαμάντι του Αιγαίου'' η Αμοργός

    13/8/2002 11:21:00 πμ

    "Διαμάντι του Αιγαίου" χαρακτηρίζει το ελληνικό νησί Αμοργό, η κυρικάτικη εφημερίδα της Μελβούρνης "Synday Herald Sun". Η εφημερίδα παρουσιάζει σε ένα εντυπωσιακό έγχρωμο τρισέλιδο τις ομορφιές των ελληνικών νησιών υπογραμμίζοντας ότι "μια ζωή δεν φθάνει για να τα γνωρίσει όλα ο επισκέπτης". Επίσης, προσθέτει πως όσοι ψάχνουν για ένα νησί, που διατηρεί την παράδοση και είναι φιλόξενο στους τουρίστες, δεν θα βρουν καλύτερο νησί από την Αμοργό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 August 2002 - 8:54:49 UTC