Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικές επαφές υπό τη σκιά αιματηρού επεισοδίου
  • [02] Στον τελικό οι ελληνικές ομάδες 4Χ400

    [01] Διπλωματικές επαφές υπό τη σκιά αιματηρού επεισοδίου

    10/8/2002 8:09:00 μμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα ένα Παλαιστίνιο στη πόλη Νάμπλους της Δυτικής Οχθης, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας και ένα ένοπλο Παλαιστίνιο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Στην Ουάσινγκτον, ο διευθυντής της CIA Τζόρτζ Τένετ αναμένεται να συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξιωματούχους για να συζητήσουν ένα αμερικανικό σχέδιο αναμόρφωσης των υπηρεσιών ασφαλείας τους ως προϋπόθεση για επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ, μετά από αιματοχυσία που διαρκεί ήδη 22 μήνες. Πηγή προσκείμενη στη παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ανέφερε ότι ο Τένετ θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών Αμπντελ Ραζάκ αλ-Γιαχία.

    Επίσης, ο ιδρυτής της Χαμάς Σεΐχης Αχμεντ Γιασίν συναντήθηκε σήμερα στη πόλη της Γάζας με τον καθολικό πατριάρχη Μισέλ Σαμπάχ -ήταν η πρώτη φορά που είχαν συνομιλίες οι δύο άνδρες- και επανέλαβε ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει τη πρώτη κίνηση και να αποχωρήσει από τις παλαιστινιακές πόλεις.

    Το σημερινό επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα Παλαιστίνιο δημοτικό υπάλληλο στη Νάμπλους, στη Δυτική Οχθη, την ώρα που μετέβαινε στην εργασία του. Το θύμα ήταν 53 ετών και οδηγούσε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα που είχε ενδειξη ότι του επιτρεπόταν η κυκλοφορία παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Στρατιωτική περίπολος τον σταμάτησε και στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, σύμφωνα με τους μάρτυρες. Ισραηλινές πηγές ανέφεραν ότι ο οδηγός συμπεριφερόταν ύποπτα και δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκε.

    Από τον Σεπτέμβριο του 2000 ο αριθμός των Παλαιστινίων έφθασε τους 1.793 και των Ισραηλινών τους 598.

    [02] Στον τελικό οι ελληνικές ομάδες 4Χ400

    10/8/2002 8:42:00 μμ

    Στους τελικούς της σκυταλοδρομίας 4Χ400 προκρίθηκαν οι ομάδες μας των ανδρών και των γυναικών. Χάρη στο τελευταίο "400άρι" της Χρύσας Γκουντενούδη, η ελληνική ομάδα 4Χ400 γυναικών προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες Δήμητρα Ντόβα, Χαρούλα Μπουντά, Μαρία Παπαδοπούλου, Χρύσα Γκουντενούδη, με επίδοση 3:35.02 κατέλαβαν την 5η θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά και προκρίθηκαν με τον όγδοο καλύτερο χρόνο στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή στις 6.20 το απόγευμα. Επίσης, οι Δημότσιος, Γκούσης, Οικονομίδης και Ιακωβάκης κατέλαβαν την τρίτη θέση με επίδοση 3:04.31 κι έτσι τρέξουν αύριο στις 7.10 το απόγευμα στον τελικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 August 2002 - 20:54:10 UTC