Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-08-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΠΑ: Απόφαση κοινοποιήσης ονομάτων κρατουμένων
  • [02] Σφοδρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα
  • [03] Τουρκία: Μεταρρυθμίσεις δικαιωμάτων
  • [04] Καταδίκη Αραφάτ της ανακατάληψης της Ναμπλούς
  • [05] Αλλαγές στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία
  • [06] ΗΠΑ: Ο Σαντάμ Χουσεΐν πρέπει να φύγει από το Ιράκ
  • [07] Νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ
  • [08] Επίθεση εναντίον μέλους της Φατάχ
  • [09] Μ. Βρετανία: Κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων
  • [10] Ντε Σότο: Μικρή η πρόοδος στο Κυπριακό
  • [11] Ο Εγκέλαδος ταρακούνησε την Ιαπωνία
  • [12] Αυξήσεις προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο
  • [13] Πρόγραμμα για νέους αγρότες
  • [14] Νίκη επί των Ιαπώνων της εθνικής βόλει
  • [15] Πέρασε στα ημιτελικά των 200μ η Μελαχροινού

    [01] ΗΠΑ: Απόφαση κοινοποιήσης ονομάτων κρατουμένων

    3/8/2002 6:05:00 μμ

    Αντιδράσεις στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προκάλεσε η απόφαση δικαστηρίου που ζητά τη δημοσιοποίηση, μέσα σε 15 ημέρες, των ονομάτων όλων των κρατουμένων που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών ερευνών. Αμερικανίδα δικαστής έδωσε εντολή στο υπουργείο να προβεί σε αυτές τις ανακοινώσεις γιατί υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

    Η δικαστική εξουσία, τόνισε η δικαστής Μπάρμπαρα Κέσλερ, οφείλει να διασφαλίσει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος. Η απόφαση, που εξέδωσε η δικαστής, επιτρέπει μόνο δύο εξαιρέσεις: μπορούν να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των κρατουμένων τους οποίους οι αρχές θα χρησιμοποιήσουν ως μάρτυρες ή αν το ζητήσουν οι ίδιοι οι κρατούμενοι.

    Σύμφωνα με επίσημες πηγές, συνελήφθησαν περί τα 1.200 άτομα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν σχέση με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, αλλά τα περισσότερα εξ αυτών απελάθησαν.

    Η κ. Κέσλερ τονίζει στην απόφαση που εξέδωσε ότι θα πρέπει επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση των κρατουμένων.

    Όπως εκτιμά ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον, η απόφαση αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση Μπους και αποτελεί μείζονα νίκη για 20 και πλέον οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην μυστικότητα με την οποία περιέβαλαν οι αμερικανικές αρχές τις συλλήψεις και προσέφυγαν γι'αυτό το λόγο στη δικαιοσύνη.

    Πηγή: BBC

    [02] Σφοδρές συγκρούσεις στη Βενεζουέλα

    3/8/2002 5:51:00 μμ

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίθηκαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλα, Καράκας, στην διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ οπαδών του προέδρου Ούγο Τσάβες και της τοπικής αστυνομίας. Τα χειρότερα επεισόδια βίας από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου τον Απρίλιο, ξεκίνησαν μετά την επίθεση ενόπλων κατά αστυνομικού αυτοκινήτου σε μια φτωχή συνοικία του Καράκας. οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με ρίψη δακρυγόνων, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας εξ αυτών καθώς και τέσσερις πολίτες.

    Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν όταν το Εφετείο ανέβαλε λήψη απόφασης για το κατά πόσο θα προσαχθούν σε δίκη όσοι ενέχονται στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Προέδρου Τσάβες τον Απρίλιο.

    Οι οπαδοί του Προέδρου απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των στρατιωτικών που επεχείρησαν το πραξικόπημα και προειδοποιούν πως θα υπάρξει και νέο κύμα βίας στην περίπτωση που το δικαστηριο απαλλάξει από δίκη τους υπαιτίους. Οι υποστηρικτές του Προέδρου ζητούν, επίσης, την παραίτηση του δημάρχου του Καράκας Αλφρέδο Πένα, έναν από τους σφόδρότερους επικριτές του Ουγο Τσάβες, για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η τοπική αστυνομία.

    Πηγή: BBC

    [03] Τουρκία: Μεταρρυθμίσεις δικαιωμάτων

    3/8/2002 4:50:00 μμ

    Ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται και η Τουρκία μετά την σειρά μεταρρυθμίσεων για πολιτικά και θρησκευτικά δικαιώματα. Οι Τούρκοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα μια σειρά μεταρρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων την κατάργηση της θανατικής ποινής και την αναγνώριση των πολιτισμικών δικαιωμάτων των Κούρδων, προκειμένου να εναρμονιστεί η νομοθεσία της χώρας με τις ευρωπαϊκές νόρμες, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης. Αλλες μεταρρυθμίσεις αφορούν την ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, τον περιορισμό των απαγορεύσεων για τις διαδηλώσεις και την εισαγωγή αυστηρών μέτρων για τη λαθρομετανάστευση. Εξάλλου, δίδονται περισσότερα δικαιώματα στις θρησκευτικές μη μουσουλμανικές αρχές.

    Ο Σεζέρ θα δώσει το ''πράσινο φως''

    Η Εθνοσυνέλευση ψήφισε υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής, (εκτός από την περίπτωση που η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση), ένα μέτρο που ευνοεί τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.

    Επίσης, θα επιτρέπεται στο εξής η μετάδοση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην κουρδική γλώσσα, καθώς και η διδασκαλία της κουρδικής με ιδιαίτερα μαθήματα.

    Ολες οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να εγκριθούν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Αχμέτ Σεζέρ.

    Η ΕΕ χαιρετίζει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις

    Οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν σήμερα στην Τουρκία και οι οποίες περιλαμβάνουν την κατάργηση της θανατικής ποινής, είναι ''πολύ σημαντικά'' μέτρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ''χαιρετίζει πολύ θετικά'', σύμφωνα με εκπρόσωπο του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Χαβιέρ Σολάνα.

    ''Ολόκληρο το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκε τελικά είναι μέτρα που η ΕΕ χαιρετίζει πολύ θετικά'', δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος Κριστίνα Γκάλαχ. ''Είναι πολύ σημαντικά μέτρα. Η ΕΕ τα ζητούσε εδώ και πολύ καιρό. Θα πρέπει να χαιρετίσουμε και να ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει στο δρόμο της μεταρρύθμισης'', πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

    Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του πακέτου μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκε από το τουρκικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πακέτο μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να ''αναλυθεί προσεκτικά έτσι ώστε να αποτιμηθεί πλήρως η επίδρασή του''. ''Πολλά θα εξαρτηθούν από την πρακτική του εφαρμογή που θα παρακολουθείται στενά τους επόμενους μήνες'', αναφέρει σε δήλωσή της η Επιτροπή, η οποία πρόκειται να παρουσιάσει μια αποτίμηση το φθινόπωρο.

    [04] Καταδίκη Αραφάτ της ανακατάληψης της Ναμπλούς

    3/8/2002 3:57:00 μμ

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ καταδίκασε σήμερα την τελευταία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη, και τις απειλές για απέλαση Παλαιστινίων προς τη λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός, με τη βοήθεια περισσοτέρων από εκατό αρμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων, ανακατέλαβε τη Ναμπλούς τη νύχτα της Πέμπτης και συνέχισε σήμερα Σάββατο να καταδιώκει ακτιβιστές Παλαιστινίους στην παλιά πόλη.

    ''Αυτό που συμβαίνει στη Ναμπλούς είναι ένα έγκλημα ενώπιον του οποίου δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί. Καλώ τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβουν δράση επειγόντως, προτού επιδεινωθεί η κατάσταση'', δήλωσε ο Αραφάτ, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο WAFA.

    Ο Αραφάτ χαρακτήρισε εξάλλου την απέλαση Παλαιστινίων από τη Δυτική Όχθη ''ένα από τα πολλά εγκλήματα εναντίον του παλαιστινιακού λαού'' και διερωτήθηκε αν το μέτρο αυτό συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

    Μια ισραηλινή στρατιωτική επιτροπή εφέσεων θα αποφανθεί αύριο Κυριακή για την απέλαση στη Γάζα δυο παλαιστίνιων αδελφών που κατηγορούνται ως δράστες επιθέσεων, ένα μέτρο που κατά το Ισραήλ περιλαμβάνεται στη μάχη κατά των επιθέσεων αυτοκτονίας. Οι δυο Παλαιστίνιοι άσκησαν έφεση ενώπιον της επιτροπής και θα μπορούν να καταφύγουν στο ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο.

    [05] Αλλαγές στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία

    3/8/2002 2:59:00 μμ

    Διαμορφώθηκε η νέα ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά τις εργασίες του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που άρχισαν πριν από τρεις μέρες. Αλλαγές έγιναν και στην ηγεσία του στρατού και της στρατιωτικής χωροφυλακής. Νέος αρχηγός ενόπλων δυνάμεων είναι ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΣ Χιλμί Οζκιόκ, ο οποίος αντικαθιστά το στρατηγό Χουσείν Κιβρίκογλου. Νέος αρχηγός ΓΕΣ είναι ο μέχρι σήμερα αρχηγός της στρατιωτικής χωροφυλακής στρατηγός Ταχίρ Αϊτάτς Γιαλμάν, ενώ αρχηγός της στρατιωτικής χωροφυλακής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υποδιοικητής του ΓΕΣ στρατηγός Μεχμέτ Σενέρ Έρουιγκουρ.

    Παραμένουν στις θέσεις τους οι αρχηγοί του ναυτικού ναύαρχος Μπουλέντ Αλπκαγια και της αεροπορίας πτέραρχος Τζουμχούρ Ασπαρούκ.

    Το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την προαγωγή 31 ανώτατων αξιωματικών και 46 ανώτερων αξιωματικών, ενώ αποστρατεύτηκαν συνολικά 36 ανώτατοι αξιωματικοί. Τέλος, απομακρύνθηκαν από το στράτευμα για "πειθαρχικούς λόγους" 46 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

    [06] ΗΠΑ: Ο Σαντάμ Χουσεΐν πρέπει να φύγει από το Ιράκ

    3/8/2002 1:03:00 μμ

    Η ''αλλαγή του καθεστώτος'' στο Ιράκ είναι κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η πιθανή επιστροφή των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη χώρα αυτή δεν θα αλλάξει τίποτα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Μπόλτον. ''Επιμένουμε στην επιστροφή των επιθεωρητών για τον αφοπλισμό, ωστόσο ταυτόχρονα στόχος μας παραμένει η αλλαγή του καθεστώτος στη Βαγδάτη'' δήλωσε ο Μπόλτον στο ραδιόφωνο του BBC. ''Η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει είτε επιστρέψουν εκεί οι επιθεωρητές είτε όχι'', υπογράμμισε.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα την πρόσκληση του Ιράκ προς τον επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ να μεταβεί στη χώρα για συνομιλίες σχετικά με το ενδεχόμενο επανάληψης των επιθεωρήσεων που διακόπηκαν τον Δεκέμβριο του 1998.

    [07] Νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ

    3/8/2002 11:53:00 πμ

    Τέσσερις Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ ινδικών και πακιστανικών δυνάμεων στο Κασμίρ, ανακοίνωσε σήμερα η ινδική αστυνομία. Οι Πακιστανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ με το πυροβολικό τους χθες το βράδυ πέραν της Γραμμής Ελέγχου, εναντίον δύο θέσεων του ινδικού στρατού στον τομέα του Μασίλ. Υστερα από μια περίοδο ηρεμίας που διήρκεσε ένα μήνα, η ανταλλαγή πυρών επαναλήφθηκε στις αρχές της εβδομάδας μεταξύ των ινδικών και των πακιστανικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί εκατέρωθεν της Γραμμής Ελέγχου.

    Ο Ινδός υπουργός Αμυνας Τζορτζ Φερνάντες αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το ινδικό Κασμίρ.

    [08] Επίθεση εναντίον μέλους της Φατάχ

    3/8/2002 11:41:00 πμ

    Χειροβομβίδα εξερράγη σήμερα έξω από το σπίτι μέλους της Φατάχ στο προσφυγικό στρατόπεδο Εϊν ελ-Χιλουέχ του Λιβάνου, δήλωσε αξιωματούχος της Φατάχ. Είναι η δεύτερη έκρηξη χειροβομβίδας στο στρατόπεδο αυτό σε διάστημα δυο ημερών. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο σπίτι μέλους της Φατάχ, αλλά όχι τραυματισμοί. Στο σπίτι τη στιγμή της έκρηξης βρίσκονταν το μέλος της Φατάχ, η σύζυγός του και οι δυο τους γιοί. Ο προσφυγικός καταυλισμός Εϊν-ελ-Χιλουέχ είναι ο μεγαλύτερος από τους τουλάχιστον δέκα παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο παλαιστινιακών οργανώσεων και φιλοξενεί 350.000 άτομα.

    [09] Μ. Βρετανία: Κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων

    3/8/2002 5:31:00 μμ

    Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τη νόσο των λεγεωνάριων στη βορειοδυτική Βρετανία και σύμφωνα με τους ειδικούς, ενδέχεται ένας στους πέντε να πεθάνει. Οι αρχές πάντως εμφανίζονται καθησυχαστικές καθώς έχει εντοπιστεί η εστία της μόλυνσης, σε κλιματιστικό εμπορικού κέντρου της πόλης Μπάροου. Χθες πέθανε ένας 89χρονος, ενώ άλλα 54 άτομα νοσηλεύονται με συμπτώματα της νόσου.

    [10] Ντε Σότο: Μικρή η πρόοδος στο Κυπριακό

    3/8/2002 4:14:00 μμ

    Στο τέλος του μήνα αναμένεται να επαναληφθούν οι συνομιλίες Κληρίδη-Ντενκτάς. Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο, μετά το πέρας του πέμπτου γύρου των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακο, τόνισε πως παρά τη μικρή πρόοδο που έχει σημειωθεί ως τώρα, τα όποια εμπόδια μπορούν τελικά να ξεπεραστούν. Αντίθετα η Ελληνο-κυπριακή πλευρά, δια του εκπροσώπου της Μιχάλη Παπαπέτρου, εξέφρασε την απαισιοδοξία της ως προς τις προοπτικές επιτυχίας των συνομιλιών για το Κυπριακό, άφησε όμως ανοικτή την πιθανότητα άρσης του αδιεξόδου.

    Χθες, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

    Ως ένα ισχυρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά θεωρείται ταξιδιωτική οδηγία της Βρετανίας, που αποθαρρύνει την αγορά περιουσιών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, που μέχρι τώρα είχε τηρήσει αποστάσεις από το θέμα συμβούλευσε τους Βρετανούς υπηκόους να είναι προσεκτικοί διότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους μελετούν την αγορά περιουσιών στα κατεχόμενα. Σχολιάζοντας την ταξιδιωτική οδηγία, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

    [11] Ο Εγκέλαδος ταρακούνησε την Ιαπωνία

    3/8/2002 11:17:00 πμ

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην ανατολική Ιαπωνία χωρίς να προκληθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νήσου Τόρι, σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

    [12] Αυξήσεις προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο

    3/8/2002 1:06:00 μμ

    Τη χορήγηση αυξήσεων, ύψους 17% κατά την πρώτη τριετία από την εφαρμογή του προτεινόμενου νέου μισθολογίου στο Δημόσιο εισηγείται η επιτροπή υπό τον πρύτανη Ανδρέα Κιντή, η οποία ολοκλήρωσε και παρέδωσε το σχετικό πόρισμά της στο υπουργείο Εσωτερικών. Ακολούθως, για την επόμενη πενταετία και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του νέου μισθολογίου, η επιτροπή προτείνει τη συνέχιση της προσαρμογής του ελληνικού έναντι των ευρωπαϊκών μισθολογίων, με ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις, οι οποίες ωστόσο αφήνονται να προσδιοριστούν στο μέλλον.

    Τον Σεπτέμβριο η διαμόρφωση των τελικών προτάσεων

    Κατά την πρώτη τριετία εφαρμογής του νέου μισθολογίου προβλέπεται επίσης η σταδιακή ένταξη στον βασικό μισθό τεσσάρων τακτικών επιδομάτων του χρόνου υπηρεσίας, εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, κινήτρου απόδοσης και του ειδικού μηνιαίου επιδόματος των 176 ευρώ. Αυτόνομα και χωρίς να θιγούν στο ελάχιστο θα συνεχίσουν να χορηγούνται τα επιδόματα αδείας, εορτών καθώς και το οικογενειακό επίδομα, ενώ αναμορφώνονται πλήρως τα κάθε λογής επιδόματα που χορηγούνται σήμερα μέσω ειδικών λογαριασμών των υπουργείων εκτός κρατικού προυπολογισμού. Η διαμόρφωση, ωστόσο, των τελικών προτάσεων ΑΔΕΔΥ και κυβέρνησης αναμένεται τον Σεπτεμβριο.

    [13] Πρόγραμμα για νέους αγρότες

    3/8/2002 2:48:00 μμ

    Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα νέων αγροτών με τον τίτλο "Βελτίωση της Ηλικιακής σύνθεσης του αγροτικού πληθυσμού", με ευθύνη της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε συνεργασία με την διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης. Μέχρι τώρα έχουν επιδείξει ενδιαφέρον αρκετοί νέοι και νέες, που θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία και το υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν θεσπίσει κίνητρα και παροχές δανείων, προκειμένου να στήσουν οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες τις μονάδες τους, είτε αυτές είναι γεωργικές είτε κτηνοτροφικές στους νομούς, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Εβρου.

    Οι υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων κατατίθενται στους δήμους της μόνιμης κατοικίας τους και αυτό θα γίνεται μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

    Στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην περιφερειακή διεύθυνση Γεωργικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου να εξεταστούν μία προς μία και να δοθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις.

    Το πρόγραμμα αυτό θα διαρκέσει μέχρι το 2006 και παρακολουθείται ως προς την πορεία του από το υπουργείο Γεωργίας, μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων και τμημάτων του.

    [14] Νίκη επί των Ιαπώνων της εθνικής βόλει

    Πηγή: ΑΠΕ 3/8/2002 6:22:00 μμ

    Ανάστημα χιλίων... σαμουράι όρθωσαν σήμερα οι διεθνείς της εθνικής ανδρών βόλει και επιβλήθηκαν της μαχητικής Ιαπωνίας με 3-1 στο Τογιάμα Σίτι Τζιμνάσιουμ της Τογιάμα, μπροστά σε 4.045 θεατές. Με αυτή την επιτυχία το αντιπροσωπευτικό έφτασε τους 17 βαθμούς στον 4ο όμιλο του 13ου γουόρλντ λιγκ και πλησίασε τους Σέρβους στον πόντο. Είναι αδύνατο όμως να "προλάβει το τρένο" για το φάιναλ έιτ της Βραζιλίας ακόμη και να κερδίσουν οι Γάλλοι και στο δεύτερο ματς στη Γιουγκοσλαβία, αφού οι Σέρβοι θα καταλάβουν τη 2η θέση του ομίλου με καλύτερη διαφορά στα σετ. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί και αύριο για το γόητρο και χωρίς άγχος κόντρα στους παίκτες του Μικιγιάσου Τανάκα, που αναζητούν την παρθενική τους νίκη στη διοργάνωση των δολαρίων.

    Σετ: 22-25, 25-23, 23-25, 16-25. Πόντοι: 86-98.

    Ιαπωνία (Μ. Τανάκα): Αμπε 3π., Γιαμαμότο 18, Κάτο 11, Καβαούρα 10, Ιτο 6, Μορισίγκε 5, Αογιάμα (λ) / Τσίμπα, Γιαμαγκούτσι, Ασακούρα, Γιαμαμούρα.

    Ελλάδα (Σ. Προσαλίκας): Κουρνέτας 7π. (6 άσοι), Ρουμελιώτης 21 (1 άσος), Γκιούρδας 14, Μπάεφ 11 (3 άσοι), Πανταλέων 7, Τσακιρόπουλος 8, Δημητρακόπουλος (λ) / Χατζηαντωνίου, Λάππας, Ντράκοβιτς.

    Βαθμολογία (11 αγώνες): 1. Γαλλία 20β. (28-15), 2. Γιουγκοσλαβία 18β. (26-16), 3. Ελλάδα 17β. (22-20), 4. Ιαπωνία 11β. (8-33).

    [15] Πέρασε στα ημιτελικά των 200μ η Μελαχροινού

    3/8/2002 1:20:00 μμ

    Στον απογευματινό ημιτελικό των 200μ. πεταλούδα γυναικών προκρίθηκε η Ζαμπία Μελαχροινού, η οποία το πρωί στα προκριματικά πήρε την 16η θέση με χρόνο 2:18.42. Αντίθετα ο Απόστολος Τσαγκαράκης στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο ανδρών πήρε την 19η θέση με χρόνο 23.17 και αποκλείστηκε απο τον ημιτελικό. Στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο γυναικών η Νέρυ Μάρε Νιαγκουάρα τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και η Ελενα Κωστή δεύτερη όμως στην γενική κατάταξη των προκριματικών η Νιαγκουάρα με χρόνο 26.83 και η Κωστή με χρόνο 27.08 κατέλαβαν την 24η και 25η θέση αντίστοιχα και αποκλείστηκαν από τον ημιτελικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 3 August 2002 - 16:53:11 UTC