Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερσύγχρονα κελιά για τους τρομοκράτες
  • [02] Εξάρθρωση της 17Ν: τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ
  • [03] Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε
  • [04] Βενεζουέλα: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
  • [05] Τραγικό περιστατικό με πέντε νεκρούς στο Οτράντο
  • [06] Θα. . καίνε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ
  • [07] Βόλεϊ: Ελλάς-Γιουγκοσλαβία 2-3
  • [08] Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρίο Φέρντιναντ

    [01] Υπερσύγχρονα κελιά για τους τρομοκράτες

    23/7/2002

    Τα νέα κελιά υψίστης ασφαλείας τα οποία κατασκευάζονται στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως διευκρίνισαν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέρχονται στα 12, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο-αν παραστεί ανάγκη-να αυξηθεί ο αριθμός τους. Mε την ολοκλήρωση των έργων σήμερα-αύριο, θα μεταφερθούν οι Χριστ. και Βασ. Ξηρός, καθώς και ο Διον. Γεωργιάδης, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι, όπως και όσα άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση της "17Ν" και κριθούν προφυλακιστέα. Τα νέα κελιά είναι ατομικά των 10 τ.μ το καθένα, έχουν παράθυρα με αλεξίσφαιρα τζάμια και με ενισχυμένες πόρτες.

    Μελετημένα για την ασφάλεια των κρατουμένων

    Ακόμα, μέσα στα κελιά υπάρχει ρεύμα. Επιπρόσθετα σε κάθε κελί υπάρχει ειδικό εσωτερικό μπουτόν για περίπτωση ανάγκης των κρατουμένων. Το μπουτόν είναι συνδεδεμένο με το φυλάκιο των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αντίθετα, δεν έχουν τα κελιά πρίζες.

    Το κάθε κελί έχει κτιστό κρεβάτι με στρώμα, νιπτήρα, τουαλέτα, ντουζιέρα, πλαστικό τραπέζι και πλαστική καρέκλα. Επίσης, δεν υπάρχουν κάμερες μέσα στα κελιά.

    Όμως, στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν κάμερες οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό σύστημα ασφαλείας, ενώ θα είναι και αυξημένος ο αριθμός των φρουρών. Δεν θα υπάρχουν άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έξω από τα κελιά. Παράλληλα, τα νέα κελιά είναι ισόγεια, εκτός ελαχίστων που είναι ημιυπόγεια.

    Κελιά τριών κατηγοριών για τους τρομοκράτες;

    Τέλος, δεν έχει αποφασισθεί μέχρι σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αν πρέπει ή όχι τα φερόμενα ως μέλη της "17Ν" να διαχωριστούν στα κελιά ανά κατηγορία.

    Δηλαδή, ξεχωριστά να κρατηθούν αυτοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας του αντιτρομοκρατικού νόμου και έχουν συνεργασθεί.

    Χωριστά όσοι δεν συνεργάζονται με τις Αρχές και δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

    Και σε ανεξάρτητα κελιά οι γυναίκες που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση.

    [02] Εξάρθρωση της 17Ν: τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ

    23/7/2002

    Η διεθνής ειδησεογραφία παραμένει σε επιφυλακή την ώρα που οι Ελληνικές Αρχές νύχτα-μέρα συνεχίζουν τις έρευνες και αποκαλύπτουν πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με την δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης-φάντασμα "17Ν" που για 27 ολόκληρα χρόνια ταλάνιζε την χώρα μας. Παράλληλα, σχολιάζονται πολύ θετικά οι χειρισμοί της ελληνικής αστυνομίας, ενώ κρίνεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα διεξαχθούν με ασφάλεια.

    Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στην Μ. Βρετανία

    Δίνοντας έμφαση στη φράση "Εκρίζωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα" το βρετανικό ΒBC συνεχίζει την κάλυψη και αναφέρεται στην Ελλάδα ανελλιπώς σε κάθε δελτίο του.

    "Ηξερα πως μια ημέρα η υπόθεση θα ξεκαθάριζε. Είχα αυτήν τη βεβαιότητα. Είναι θαυμάσιο αυτό που συμβαίνει". Τα λόγια της χήρας του δολοφονηθέντος Βρετανού ταξίαρχου Στήβεν Σόντερς συνοδεύουν την κάλυψη των εξελίξεων στην Αθήνα με την επισήμανση πως η Χέδερ Σόντερς θα επιστρέψει στην Ελλάδα για τη δίκη. Για να αντικρίσει τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την δολοφονία του συζύγου της.

    Εντονο το αμερικανικό ενδιαφέρον

    Αναφερόμενο στις εξελίξεις στην Ελλάδα ακόμα και στους τίτλους των δελτίων του το αμερικανικό δορυφορικό δίκτυο CNC παρουσιάζει το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες σοκ των υπόπτων. Εξελίξεις που όπως τονίζεται συνδέονται άμεσα με την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    "Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά δύο υπόπτων" τιτλοφορεί το σημερινό της άρθρο "Η Φωνή της Αμερικής".

    Κύμα συλλήψεων στην Ελλάδα κατά την αμερικανική εφημερίδα "Washington Post".

    Οι "Times" της Νέας Υόρκης παραθέτουν τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομίας Ελευθέριου Οικονόμου με εκτενές ρεπορτάζ για τη διαδρομή του Κωνσταντίνου Καρατσώλη και του Ηρακλή Kωστάρη.

    Οι ''Ν.Υ Τimes'' αναφέρουν επίσης, ότι η ''17Ν'' είναι μια μικρή αλλά ανθεκτική τρομοκρατική οργάνωση, που ξεκίνησε τη δράση της το 1975 με την εκτέλεση του σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Ουέλς και έκτοτε έχει αναλάβει την ευθύνη για 22 άλλες δολοφονίες. Αναφέρουν επίσης ότι οι δύο συλληφθέντες Ηρακλής Κωστάρης και Κωνσταντίνος Καρατσώλης κατηγορούνται για συμμετοχή σε σειρά επιθέσεων της οργάνωσης τρομοκρατών ''17Ν''. Με τις νέες συλλήψεις ο αριθμός των συλληφθέντων από την Ελληνική Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση της ''17Ν'' ανέρχεται στους εννέα. Των τελευταίων συλλήψεων είχε προηγηθεί στις 17 Ιουλίου εκείνη του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, που θεωρείται ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Η αστυνομία δηλώνει ότι ερευνά για τρεις ακόμη υπόπτους καταλήγει το δημοσίευμα.

    Η εφημερίδα "The New York Sun" αναδημοσιεύει ανταπόκριση της βρετανικής "Daily Telegraph", στην οποία δίνεται έμφαση στην αποκάλυψη ότι η ''17Ν'' σχεδίαζε να επιτεθεί με νάρκες, μπαζούκας και όλμους εναντίον οχημάτων που θα μετέφεραν εφόδια στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Τον γύρο του κόσμου μέσω Associated Press-Reuters

    "Αυτή είναι η εισαγγελέας και αυτοί οι πρώτοι ύποπτοι που παρουσιάσθηκαν ενώπιον της" τονίζει στο αναλυτικό ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

    Το πρακτορείο Reuters μέσα από την ανταπόκριση του Γιώργου Γεωργιόπουλου σχολιάζει τις εξελίξεις στην βάση της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Ελλάδα το επόμενο εξάμηνο.

    Ποια η σχέση 17Ν και Κουρδικών τρομοκρατικών οργανώσεων;

    Εν τω μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, διερωτάται σχετικά με το εάν και κατά πόσον υπήρχαν διασυνδέσεις και συνεργασία μεταξύ της 17 Νοέμβρη και Κουρδικών ή άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.

    "Ο κύκλος των συλλήψεων διευρύνεται" είναι ο τίτλος που κυριαρχεί στις ηλεκτρονικές σελίδες των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

    Αντλώντας πληροφορίες από το Βήμα της Κυριακής και το άρθρο του Τάσου Τέλογλου, η εφημερίδα Σαμπάχ τονίζει ότι αναμένεται να προκύψουν ισχυρά στοιχεία για τη σύνδεση της τουρκικής Ντεβ Σολ με την ελληνική τρομοκρατία. Το πρόσωπο του 49χρονου αριστεριστή Ντουρσούν Καρατάς κυριαρχεί και στο πρωτοσέλιδο της τουρκικής Σαμπάχ με την επεξήγηση ότι το μέλος αυτό της Ντεβ Σολ ίσως να συλληφθεί στην Αθήνα και τότε κατά την ίδια πηγή ίσως να αποκαλυφθούν και οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

    [03] Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε

    23/7/2002

    Φωτο αρχείου

    Θέματα που σχετίζονται με τις υπό ένταξη χώρες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα εξεταστούν κατά τη διήμερη Σύνοδο του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας που άρχισε χθες στις Βρυξέλλες. Το συμβούλιο, εκτός από την οριστικοποίηση των όρων ένταξης των 10 χωρών ''του πρώτου κύματος'', θα εξετάσει την προοπτική έναρξης συνομιλιών με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, καθώς και με την Τουρκία.

    Επί τάπητος το Μεσανατολικό και η κατάσταση στα Βαλκάνια

    Ενα θέμα που επίσης θα απασχολήσει το συμβούλιο των υπουργών θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

    Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Ο κ. Παπανδρέου θα ενημερώσει επίσης, ατύπως τους ομολόγους του, για τις εξελίξεις στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας.

    [04] Βενεζουέλα: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

    22/7/2002 11:24:00 μμ

    Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που πλήττουν τις κεντρικές και νότιες περιοχές της Βενεζουέλας έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων και έχουν αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες, ανακοινώθηκε σήμερα από τις Αρχές στο κρατίδιο Απούρε, όπου μία πόλη έχει βυθιστεί ολόκληρη κάτω από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων. Οι τοπικές Αρχές κήρυξαν τη Απούρε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η βιβλική αυτή καταστροφή ανάγκασε τουλάχιστον 30.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. "Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και η κωμόπολη Γκουασντουαλίτο βρίσκεται σχεδόν ολοκληρωτικά κάτω από το νερό", δήλωσε ο κυβερνήτης του Απούρε Λούις Λίπα σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    [05] Τραγικό περιστατικό με πέντε νεκρούς στο Οτράντο

    22/7/2002 11:20:00 μμ

    Στους πέντε έφθασε ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό τραγικό περιστατικό στα στενά του Οτράντο όταν ιταλικό σκάφος της δίωξης οικονομικού εγκλήματος χτύπησε ένα ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε λαθρομετανάστες από την Αλβανία στις ιταλικές ακτές. Τη μοιραία στιγμή επέβαιναν στο σκάφος 32 Αλβανοί λαθρομετανάστες. Είκοσι επτά άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και έπειτα από επέμβαση των αλβανικών και ιταλικών αρχών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αυλώνα. Η αστυνομία ,όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Δημόσιας Τάξης, εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δύο χειριστών του σκάφους και του δικτύου που μεταφέρει λαθρομετανάστες από την Αλβανία προς τις ιταλικές ακτές. Μέχρι στιγμής εκτός από τους πέντε νεκρούς η αστυνομία κάνει λόγο και για έναν αγνοούμενο.

    [06] Θα. . καίνε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

    22/7/2002 8:54:00 μμ

    Μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ για αύξηση των τιμολογίων της από 1/7/2002 κατά 4%, και την από 12/7/2002 θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης ενέκρινε την αύξηση όλων των τιμολογίων της επιχείρησης κατά 3,85% από 20/7/2002.

    [07] Βόλεϊ: Ελλάς-Γιουγκοσλαβία 2-3

    22/7/2002 11:22:00 μμ

    Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ελπίδες της εθνικής μας ομάδας βόλεϊ των ανδρών, για πρόκριση στην οκτάδα του παγκόσμιου λιγκ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε και δεύτερη (μετά το χθεσινό 0-3) ήττα από τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Γιουγκοσλαβία καθώς υπέκυψε στο τάι μπρέικ (3-2) στο κλειστό της Ξάνθης. Η εθνική μας, που βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση του Δ ομίλου της διοργάνωσης, ολοκλήρωσε τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της, αφού ακολουθούν οι αγώνες με Γαλλία (26, 27 Ιουλίου στο Μονπελιέ) και με την Ιαπωνία (3, 4 Αυγούστου στην Τογιάμα). Τα σετ: 25-19, 23-25, 19-25, 25-18, 14-16

    [08] Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρίο Φέρντιναντ

    22/7/2002 12:44:00 μμ

    Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ με την μεταγραφή του Ρίο Φέρντιναντ από την Λιντς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι διοικούντες των δύο συλλόγων ήρθαν σε συμφωνία με τους "μπέμπηδες" να καταβάλουν 46,8 εκατομμύρια ευρώ, για την υπογραφή του διεθνή αμυντικού.

    Ο 23χρονος Φέρντιναντ θεωρείται, και όχι άδικα, ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς οπισθοφύλακες στον κόσμο και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Αγγλίας στο πρόσφατο Μουντιάλ.

    Με την απόκτηση του, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ενδεχομένως θα καταφέρει να λύσει το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς η αμυντική, ήταν η "αδύναμη" γραμμή της ομάδας.

    Επιπλέον, τα 46,8 εκατομμύρια ευρώ, που δαπάνησε η Γιουνάιτεντ για τον Φέρντιναντ, αποτελούν νέο ρεκόρ μεταγραφής στην Βρετανία, καθώς το προηγούμενο ανήκε και πάλι στους "μπέμπηδες" και αφορούσε στα 43,9 εκ ευρώ που έδωσαν πέρυσι για την απόκτηση του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν.

    Ο Φέρντιναντ παρά το νεαρό της ηλικίας του, μετρά 27 συμμετοχές στην εθνική, πήγε στην Λιντς τον Νοέμβριο του 2000, έναντι 28 εκατομμυρίων ευρώ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έδειξε το πλούσιο ταλέντο του και σχεδόν διπλασίασε την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 July 2002 - 20:54:58 UTC