Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Μπαρνιέ τη Δευτέρα
  • [02] Αντίο στον Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης
  • [03] Οι φυλακές Κορυδαλλού. . ''περιμένουν'' την 17Ν
  • [04] Εντοπισμός λαθρομεταναστών στο Μαντούδι
  • [05] Μαυροβούνιο: τον Οκτώβριο οι βουλευτικές εκλογές
  • [06] Η πτώση του Ντάου Τζόουνς βλάπτει τον Μπους
  • [07] Συγκίνηση για το χαμό του Μ. Κρητικόπουλου

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Μπαρνιέ τη Δευτέρα

    20/7/2002 10:10:00 μμ

    Η αποτελεσματική διαχείριση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κοινοτικού Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, τη Δευτέρα στην Αθήνα. Επίσης, ο κ. Μπαρνιέ θα έχει σειρά επαφών με τους υπουργούς Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, Νίκο Χριστοδουλάκη και Βάσω Παπανδρέου, ενώ θα συναντηθεί και με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για τη πρόοδο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [02] Αντίο στον Μητροπολίτη Εδέσσης και Πέλλης

    20/7/2002 9:54:00 μμ

    Σε ηλικία 71 χρόνων άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Εδέσσης και Πέλλης Χρυσόστομος, κατά κόσμο Χρήστος Κακουλίδης, η κηδεία του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

    Η ζωή και το έργο του

    Ο Χρίστος Κακουλίδης γεννήθηκε το 1931 στην κοινότητα Μοναστηράκι του δήμου Αριδαίας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο γυμνάσιο Εδέσσης. Στη συνέχεια εισήχθη στη θεολογική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), απ όπου αποφοίτησε το 1957.

    Ένα χρόνο αργότερα χειροτονήθηκε διάκονος και το 1959 πρεσβύτερος. Υπηρέτησε την Εκκλησία ως ιεροκήρυκας επί έξι χρόνια, έως το 1964, οπότε χρίστηκε εφημέριος-γραμματέας και πρωτοσύγκελος.

    Από το 1981 και για τέσσερα χρόνια υπηρέτησε στην Αθήνα ως εφημέριος και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου για να εκλεγεί το 1984 Μητροπολίτης Εδέσσης.

    [03] Οι φυλακές Κορυδαλλού. . ''περιμένουν'' την 17Ν

    Πηγή: ΝΕΤ 20/7/2002 9:35:00 μμ

    Οκτώ ειδικά διαμορφωμένα κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού είναι έτοιμα ώστε τις επόμενες ημέρες να δεχτούν τους συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης φάντασμα. Πρόκειται για σύγχρονα, ασφαλή κελιά με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και υπεριώδεις ακτίνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους της Κυριακής" και της "κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", το κάθε κελί θα είναι στενόμακρο, εμβαδού 12 τ.μ. Στο καθένα θα υπάρχει ένα τσιμεντένιο κρεβάτι, μία καρέκλα και ένα τραπέζι. Δεν θα υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες και διακόπτες φωτισμού, καθώς τα φώτα θα ρυθμίζονται κεντρικά από τους φρουρούς. Τόσο έξω από τα κελιά όσο και μέσα θα τοποθετηθούν υπερσύγχρονες κάμερες παρακολούθησης, εμβέλειας 360 μοιρών και θα καταγράφουν τα πάντα.

    Κελιά τριών κατηγοριών

    Συνολικά αναμένεται να κατασκευαστούν σε πρώτη φάση, 33 κελιά εκ των οποίων τα 25 θα βρίσκονται στο χώρο υψίστης ασφαλείας, δίπλα στις γυναικείες φυλακές.

    Ο προαύλιος χώρος θα είναι μικρός και καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος ώστε κάθε ένας κρατούμενος να αυλίζεται χωριστά και να μην έρχεται σε επαφή με τους υπολοίπους.

    Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των κρατουμένων, αυτοί θα είναι τριών κατηγοριών:

    Στην πρώτη θα κρατούνται όσοι δεν ομολογούν και δεν συνεργάζονται με τις Αρχές. Στη δεύτερη θα κρατούνται όσοι συνεργάστηκαν με την αστυνομία για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρίτη κατηγορία κελιών θα υπάρχει για τις γυναίκες κρατούμενες εφόσον υπάρξουν και τέτοιες συλλήψεις.

    [04] Εντοπισμός λαθρομεταναστών στο Μαντούδι

    20/7/2002 9:18:00 μμ

    Από άνδρες της Λιμενικής Αρχής Μαντουδίου εντοπίστηκαν τη νύχτα 52 λαθρομετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (32 άνδρες, έξι γυναίκες και 14 παιδιά) στην ακτή Κιμάξι Μαντουδίου. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν σε εγκαταστάσεις του δήμου Κυρέως, ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους που τους μετέφερε από τις τουρκικές αρχές. Επίσης, εντοπίστηκε ανοιχτά των ακτών της Εύβοιας το ουκρανικό σκάφος ''SHKVAL'' μήκους 12 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 26 άνδρες Ιρακινοί λαθρομετανάστες κουρδικής καταγωγής. Το σκάφος ήταν ακυβέρνητο λόγω βλάβης στο πηδάλιο και στο αξονικό σύστημα.

    Κρατούνται οι λαθρομετανάστες

    Με συνοδεία πλωτών περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος οδηγήθηκε στο λιμάνι Μαντουδίου όπου αποβιβάσθηκαν οι λαθρομετανάστες και κρατούνται.

    Το πλήρωμα του ''SHKVAL'' αποτελείτο από τους Ουκρανούς α) Γκορμπατσόβ Γιούρι 34 ετών και β) Σρεζνίκοβ Σεργκέϊ, 47 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τη τοπική Λιμενική Αρχή και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

    Επίσης στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το σκάφος.

    [05] Μαυροβούνιο: τον Οκτώβριο οι βουλευτικές εκλογές

    20/7/2002 9:51:00 μμ

    Ο μαυροβούνιος πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς, όρισε σήμερα την 6η Οκτωβρίου ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στο Μαυροβούνιο, λίγα 24ωρα μετά τη διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου. Το κοινοβούλιο του Μαυροβούνιου διαλύθηκε, αφού για περίπου 90 μέρες απέτυχε στην προσπάθεια να σχηματιστεί μία βιώσιμη κοινοβουλευτική κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά από την αποχώρηση των βουλευτών του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού κόμματος.

    [06] Η πτώση του Ντάου Τζόουνς βλάπτει τον Μπους

    20/7/2002 10:14:00 μμ

    Στο τέλος μίας εβδομάδας κατά την οποία στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίστηκε η αισθητή πτώση των τιμών ακόμα και ''βαρειών χαρτιών'' κι ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαισθάνεται τους κινδύνους που απορρέουν για τη δημοτικότητά του, ο Τζωρτζ Μπους προσκάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να προωθηθεί, άμεσα, ''ενισχυτική'' νομοθεσία στο θέμα των λογιστικών διαδικασιών των επιχειρήσεων, ώστε η εμπιστοσύνη των επενδυτών να αποκατασταθεί. ''Κοντά στο τέλος της θητείας του, το Κογκρέσο πρέπει να λάβει μέτρα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία τους, αλλά και να απαιτηθεί ανώτερης ποιότητας κώδικας ηθικής από τα ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη'' τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την τακτική εβδομαδιαία ραδιοφωνική επικοινωνία του με τον αμερικανικό λαό.

    Ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στις επιχειρήσεις

    Υστερα από πάρα πολλές πλαστές ανακοινώσεις εκ μέρους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων για δήθεν υψηλή κερδοφορία, αλλά και αριθμό παταγωδών πτωχεύσεων-Enron,Global Crossing κ.λπ.-ενώ επικρέμαται κίνδυνος πτώχευσης της WorldCom., στο Κογκρέσο διαμορφώνεται τάση να θεσπιστεί νομοθεσία που να εξασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια στις επιχειρήσεις, αλλά και να μεγιστοποιηθούν νομοθετικά οι προβλεπόμενες για τους μελλοντικούς παραβάτες ποινές.

    Ο πρόεδρος Μπους έκρινε, σήμερα, ότι το δίμηνο που αναφέρεται από πολλά μέλη του Κογκρέσου ως η απαραίτητη διορία ολοκλήρωσης παρόμοιας νομοθετικής προσπάθειας είναι υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ευχήθηκε βουλευτές και γερουσιαστές να συνεννοηθούν καλύτερα και να φέρουν ταχύτερα σε πέρας αυτήν την προσπάθεια ''εξυγίανσης'' των αμερικανικών επιχειρήσεων.

    Μαύρη εβδομάδα

    Στο μεταξύ, για τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια και όχι μόνον τη Γουόλ Στριτ η εβδομάδα που τελειώνει ήταν μία ακόμα ''μαύρη'' και χαρακτηρίστηκε από ξεπουλήματα ακόμα και ''βαρειών χαρτιών'' αλλά και αισθητή επενδυτική αποχή. Την Παρασκευή, τελευταία μέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, ο δείκτης βαρόμετρο Ντάου Τζόουνς της βιομηχανίας απώλεσε περίπου 400 μονάδες και ενδοσυνεδριακά πέρασε κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 8.000 μονάδων, πριν να ''κλείσει'' στο χαμηλότερο μετά τον Οκτώβριο του 1998 επίπεδο. Μετά την Ανοιξη του 2000, έχουν απολεσθεί οριστικά 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια επενδυμένα στη Γουόλ Στριτ, από τα οποία μόνον φέτος τα 3,1 δισ. δολάρια!

    Από δημοσκόπηση προέκυψε οτι 48% των Αμερικανών είναι απαισιόδοξοι αναφορικά με την πορεία της οικονομίας τους στο άμεσο μέλλον, ενώ ποσοστό 42% είναι περισσότερο αισιόδοξοι.

    Μέσα στο οικονομικό αυτό κλίμα, οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται μεθοδικά κι εντατικά να αποκτήσουν τον Νοέμβριο εφέτος την πλειοψηφία στις εκλογές για την ανανέωση τόσο της Βουλής των Αντιπροσώπων όσο και της Γερουσίας.

    Πολλοί σχολιαστές εκτιμούν ότι εφ όσον το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν ανακάμψει σύντομα, τότε η δημοτικότητα του Μπους θα μειωθεί κάθετα σε βαθμό αντίστοιχο με την εκμηδένιση των αποταμιεύσεων στη Γουόλ Στριτ μίας πολύ μεγάλης μερίδας αμερικανικών νοικοκυριών. .

    [07] Συγκίνηση για το χαμό του Μ. Κρητικόπουλου

    20/7/2002 10:17:00 μμ

    Στη θλίψη βύθισε τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ο θάνατος του Μιχάλη Κρητικόπουλου. Ο παλαίμαχος διεθνής άσος του Εθνικού και του Ολυμπιακού άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια αγώνα που έδιναν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού στην Ανδρο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Μιχάλης Κρητικόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο κέντρο υγείας του νησιού όπου μεταφέρθηκε, δεν μπόρεσε να επανέλθει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 July 2002 - 20:54:30 UTC