Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταθέτει ο Σάββας Ξηρός
  • [02] Δέσμευση Σημίτη για σύλληψη των υπευθύνων
  • [03] Στο στόχαστρο των αρχών η τρομοκρατία της ''νύχτας''
  • [04] Από σήμερα το επίδομα στους πλημμυροπαθείς
  • [05] Δεν αλλάζει η πολιτική περίθαλψης
  • [06] Τρομοκρατία-δημοτικές στην Κ.Ε της ΝΔ
  • [07] Αναβλήθηκε η δίκη Πάσσαρη
  • [08] Το θέμα του Ευρωστρατού θα θέσει η Αθήνα
  • [09] Καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ο.Α.
  • [10] Έκθεση για τον Βενιζέλο στο Αεροδρόμιο
  • [11] Ερευνες για την τραγωδία στην Κύπρο
  • [12] Συνελήφθη αξιωματούχος της φρουράς του Αραφάτ
  • [13] Πτώση ελικοπτέρου στη Ρωσία
  • [14] Τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων
  • [15] Κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ
  • [16] Φόβοι για μολυσμένα κρέατα στην Ευρώπη

    [01] Καταθέτει ο Σάββας Ξηρός

    Πηγή: ΝΕΤ 11/7/2002 6:56:00 μμ

    Με μεθοδικές και αποτελεσματικές κινήσεις οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα ευρήματα από τις δυο γιάφκες της 17Ν αλλά και τις πολύτιμες πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την ώρα, ο Σάββας Ξηρός δίνει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη την πρώτη του επίσημη κατάθεση. Η απολογία του θεωρείται πολύ σημαντική από την Αντιτρομοκρατική, γιατί αν καταθέσει ενόρκως για τη ''17Ν'' και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση θα δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις και πιθανόν θα ασκηθούν διώξεις και θα εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως.

    Προς αναζήτηση του ενοικιαστή του διαμερίσματος στο Παγκράτι

    Νωρίς το απόγευμα το Σάββα Ξηρό επισκέφθηκαν στο θάλαμο νοσηλείας του και συνομίλησαν μαζί του ο πατέρας του ιερέας Τριαντάφυλλος Ξηρός και η Iσπανίδα σύντροφός του Αλίσια Ρομέρο Κορτές. Με απόρθητο φρούριο μοιάζει το δωμάτιο του 10ου ορόφου στον "Ευαγγελισμό", όπου νοσηλεύεται ο Σάββας Ξηρός.

    Το νοσοκομείο άλλαξε μάλιστα το πρόγραμμα των εφημεριών του, προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα για την οφθαλμολογική επέμβαση στον 40χρονο τραυματία.

    Τα νοσοκομεία ''Ερυθρός Σταυρός'' και ''Ιπποκράτειο'' καλούνται να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά σήμερα και αύριο. Στον "Ευαγγελισμό" εισέρχονται μόνο όσοι είναι εφοδιασμένοι με τις κάρτες εισόδου.

    Στο μεταξύ, στο κρησφύγετο στο Παγκράτι ολοκληρώθηκε η συλλογή και η μεταφορά ευρημάτων και πειστηρίων στα εργαστήρια της Αστυνομίας και ήδη άρχισε η εξερεύνηση του κρησφύγετου από ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον ενοικιαστή του διαμερίσματος -γιάφκα της οδού Δαμάρεως στο Παγκράτι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο άνθρωπος κλειδί του οποίου η ταυτότητα είναι ήδη γνωστή στις αρχές, αποτελεί κλείδι στην προσπάθεια εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη. Είναι 48 ετών, δηλώνει καθηγητής μαθηματικών και πιστεύεται ότι ήταν ταμίας και δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης. Επίσης, το πλούσιο φωτογραφικό υλικό με το οπλοστάσιο της 17Ν στις γιάφκες, σε Πατήσια και Παγκράτι, που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ στη δημοσιότητα δείχνει, μεταξύ άλλων, και τον πανικό που κατέλαβε τους τρομοκράτες μετά την αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια του Ξηρού στον Πειραιά, οι οποίοι προσπάθησαν να καταστρέψουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στα ίχνη τους.

    [02] Δέσμευση Σημίτη για σύλληψη των υπευθύνων

    11/7/2002 3:18:00 μμ

    Φωτογραφία Αρχείου

    Η κυβέρνηση πορεύεται με σοβαρότητα και ευθύνη στην υπόθεση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, που είχε ως βασικό θέμα την πορεία των ερευνών για την τρομοκρατία. Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι τυπικές και απόλυτα νόμιμες διαδικασίες και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εντοπιστούν όλοι όσοι πρέπει, ενώ θα υπάρξει πλήρης δημοσιότητα. Αναφερόμενος στις συλλήψεις, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτές θα γίνουν όταν είναι έτοιμοι και με πλήρη στοιχεία.

    ''Θα απομυθοποιήσουμε την 17Ν''

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που χθες ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των ερευνών, τόνισε με αποφασιστικότητα ότι θα φθάσουν μέχρι το τέλος, την πλήρη εξάρθρωση της τρομοκρατίας. "Θα απομυθοποιήσουμε την τρομοκρατία και την 17 Νοέμβρη και θα φθάσουμε μέχρι τέλους στην εξάρθρωση της", είπε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε τους τρομοκράτες κοινούς εγκληματίες, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία είναι απειλή για την κοινωνία και τη δημοκρατία.

    Συγχαρητήρια στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στην Ελληνική Αστυνομία έδωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ μέσω της ΝΕΤ 105,8. Επέκρινε όμως την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε ένα τυχαίο γεγονός για να καλύψει την αδυναμία της.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε και στην τοποθέτηση στην θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, τον Γιώργο Κάππου και στην θέση του εισαγγελέα, τον Ευάγγελο Κρουσταλάκη.

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης ενημέρωσε επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία διεκδίκησης από τη χώρα μας της EXPO 2008, ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε η εισήγηση του υπουργού για τη συγκρότηση επιτροπής που θα εποπτεύει αυτής της προσπάθειας και όπου γενικός συντονιστής θα είναι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των πλημμύρων που έπληξαν την πρωτεύουσα. Η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου υπογράμμισε πως έχουν ήδη καθοριστεί ταχύτατες διαδικασίες για την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων.

    [03] Στο στόχαστρο των αρχών η τρομοκρατία της ''νύχτας''

    11/7/2002 4:38:00 μμ

    Σαράντα τέσσερα εντάλματα σύλληψης για άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα εκβιαστών, μεταξύ των οποίων είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, αστυνομικοί αλλά και "νονοί", εξέδωσε ο 11ος τακτικός ανακριτής, στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την ασφάλεια. Σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη, με βάση το νέο νόμο για την πάταξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος για σωρεία αδικημάτων.

    Ειδικότερα, οι ποινικές διώξεις αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, την δολοφονία του φερόμενου ως "αρχινονού" Θεμιστοκλή Καλαποθαράκου, τον Ιούλιο του 2000 έξω από το σπίτι του στον Μαραθώνα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εκβίαση κ.α.

    Ήδη εννέα άτομα, τρεις επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων και έξι "νονοί" της νύχτας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από όπου πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν αύριο, ενώ οι υπόλοιποι καταζητούνται. Τα ονόματα των δραστών δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά από την ασφάλεια, καθώς δεν έχουν εκτελεσθεί στο σύνολό τους τα εντάλματα σύλληψης.

    [04] Από σήμερα το επίδομα στους πλημμυροπαθείς

    11/7/2002 3:36:00 μμ

    Ξεκίνησε σήμερα η καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 200 χιλιάδων δραχμών για τις άμεσες στεγαστικές ανάγκες στους πολίτες που επλήγησαν από την ισχυρή νεροποντή της Δευτέρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσπραξη του επιδόματος, αποτελεί η ολοκλήρωση της αυτοψίας και η χορήγηση στους κατοίκους του πιστοποιητικού καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί. Η καταβολή του επιδόματος γίνεται από τις Νομαρχίες Αθηνών και Πειραιώς.

    Στο Μοσχάτο σημειώθηκαν οι περισσότερες ζημιές

    Σε περίπου 15 ημέρες θα είναι δυνατή και η καταβολή της αποζημίωσης για την οικοσκευή, η οποία ανάλογα με το ύψος των ζημιών, θα μπορεί να φθάσει και τα 2 εκατ. δραχμές.

    Εκτιμάται, όμως, ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την οικονομική ενίσχυση που αφορά την αποκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των κατεστραμμένων προϊόντων. Το 40% του ποσού που θα δοθεί στους πληγέντες αυτής της κατηγορίας θα έχει τη μορφή της κρατικής συνδρομής και το υπόλοιπο 60% τη μορφή του άτοκου δανείου.

    Σημειώνεται ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στο Μοσχάτο.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα έχουν γίνει 1.800 αυτοψίες σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της πρωτεύουσας.

    Στο Μοσχάτο έγιναν 900 αυτοψίες, στο Ρέντη 560, στο Νέο Φάληρο 165, στα όρια του δήμου Αθηναίων 120 και στα όρια του δήμου Ταύρου 17.

    Οι πλημμυροπαθείς μπορούν να τηλεφωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τετραψήφιο τηλέφωνο 1521 που ανήκει στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [05] Δεν αλλάζει η πολιτική περίθαλψης

    11/7/2002 7:11:00 μμ

    Την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην αλλάξει η πολιτική που είχε ακολουθηθεί και από τον προκάτοχο του κ. Στεφανή στο υπουργείο Υγείας. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν είχαν να κάνουν με τις προτεραιότητες με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα ο νέος υπουργός ώστε να φανεί ότι από το σχεδιασμό τα πράγματα περνούν στην πράξη.

    Ο κ. Στεφανής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό είπε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα και ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο αντιμετώπισης τόσο της κοινωνικής πολιτικής, όσο και αυτής που αφορά την περίθαλψη. Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα της τρομοκρατίας ο κ. Στεφανής είπε ότι δεν το συζήτησαν.

    [06] Τρομοκρατία-δημοτικές στην Κ.Ε της ΝΔ

    11/7/2002 5:42:00 μμ

    Οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας και η στρατηγική του κόμματος στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές κυριάρχησαν στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, οι εργασίες της οποίας άνοιξαν σήμερα το απόγευμα, με την ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Στην επίσημη αντζέντα της Κ.Ε, πάντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάσει την πορεία της οικονομίας και το Γ' ΚΠΣ.

    [07] Αναβλήθηκε η δίκη Πάσσαρη

    11/7/2002 1:14:00 μμ

    Αναβολή για να δικαστεί στις 30 Ιουλίου, πήρε ο Κώστας Πάσσαρης, που κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Βουκουρέστι, για ανάμειξη σε διπλή δολοφονία και ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος της πόλης. Στην δίκη, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, ο περιβόητος κακοποιός κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού, παράνομη είσοδο στη Ρουμανία και λαθρεμπόριο.

    Η δικηγόρος του κακοποιού ζήτησε την αναβολή της δίκης, προκειμένου να μεταφραστεί στα ελληνικά το κατηγορητήριο, για να είναι κατανοητό στον πελάτη της.

    Ο Πάσσαρης παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία αλυσοδεμένος τόσο στα χέρια, όσο και στα πόδια, ενώ ήταν περικυκλωμένος από περισσότερους από έξι πάνοπλους αστυνομικούς.

    Ο Πάσσαρης, που έχει διαπράξει σωρεία εγκλημάτων και στην χώρα μας, κάνει απεργία πείνας εδώ και δύο εβδομάδες, διαμαρτυρόμενος για τις σκληρές συνθήκες κράτησής του στην απομόνωση των φυλακών ύψιστης ασφάλειας.

    [08] Το θέμα του Ευρωστρατού θα θέσει η Αθήνα

    11/7/2002 1:13:00 μμ

    Τις προτεραιότητές της για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας θα παρουσιάσει αύριο η ελληνική προεδρεία στην Επιτροπή Ασφάλειας της ΕΕ. Στόχος της Αθήνας είναι ως τον Ιούλιο του 2003 να υπάρχει ολική στρατιωτική ετοιμότητα της ΕΕ με 60 χιλιάδες στρατιώτες και 6 χιλιάδες αστυνομικούς. Το θέμα του Ευρωστρατού έχει απασχολήσει εκτενώς τις τελευταίες μέρες τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τον ευρωπαίο αξιωματούχο Χαβιέ Σολάνα, στο περιθώριο του Συνεδρίου της Σάμου.

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Αθήνα προτίθεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες προς την Τουρκία για να αρθεί το αδιέξοδο που ανέκυψε στη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης, χωρίς όμως να υπάρξουν αλλαγές των κειμένων.

    Πάντως, πρόσθεσε ο κύριος Μπεγλίτης, η Τουρκία είναι αμετακίνητη στις θέσεις της.

    Την ίδια ώρα, η Αθήνα διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί συμφωνίας με τα Σκόπια για την ονομασία της ΠΓΔΜ, όπως πρόσφατα ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

    [09] Καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ο.Α.

    11/7/2002 12:48:00 μμ

    Με καθυστερήσεις που φθάνουν και τα 45 λεπτά πραγματοποιούνται από το πρωί οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οι συμβασιούχοι της εταιρίας πραγματοποιούν για δεύτερη μέρα επίσχεση εργασίας στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", διότι δεν συμπεριλήφθησαν στο προεδρικό διάταγμα για την μονιμοποίηση των εκτάκτων υπαλλήλων. Η διοίκηση της Ολυμπιακής με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη επίσχεση εργασίας είναι παράνομη προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων, δηλαδή στην απόλυση 70 εποχικών υπαλλήλων που δεν προσήλθαν στην εργασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρίας είναι αποφασισμένη να πράξει το ίδιο και σε όσους επιμείνουν στην επίσχεση εργασίας.

    [10] Έκθεση για τον Βενιζέλο στο Αεροδρόμιο

    11/7/2002 12:41:00 μμ

    Έκθεση αφιερωμένη στον Ελευθέριο Βενιζέλο λειτουργεί μόνιμα πλέον στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Η έκθεση, που θα μπορούν να επισκέπτονται όλοι οι επιβάτες και οι επισκέπτες του Αεροδρομίου καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου, λειτουργεί στο κτίριο του Κεντρικού Αεροσταθμού, στην είσοδο 3 στο επίπεδο των Αναχωρήσεων και σ' αυτή αποτυπώνονται η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα πολιτικού. Σκοπός της έκθεσης αυτής, είναι να δώσει στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του Αεροδρομίου της Αθήνας, μια εικόνα του εξέχοντα ρόλου που διαδραμάτισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην ιστορική και κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

    Μέσα από το αξιόλογο φωτογραφικό υλικό που επιλέχθηκε με ιδιαίτερη επιμέλεια, αναδεικνύονται πτυχές της προσωπικότητας αλλά και του έργου του Ελευθέριου Βενιζέλου.

    Παράλληλα, η έκθεση αποτελεί φόρο τιμής στο μεγάλο οραματιστή που κατά τη διάρκεια της λαμπρής πολιτικής του πορείας δημιούργησε το υπουργείο Αεροπορίας και ίδρυσε την Πολιτική Αεροπορία στην Ελλάδα.

    H έκθεση αποτελεί μια ξεχωριστή δραστηριότητα στο πλαίσιο του στόχου του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών να συμβάλει στην πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της Ελλάδας.

    [11] Ερευνες για την τραγωδία στην Κύπρο

    11/7/2002 6:01:00 μμ

    Αναγκαστική προσγείωση μετά από βλάβη ή πυρκαγιά πραγματοποίησε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μοιραίο ελικόπτερο "BELL 206" της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Σε συνέντευξη Τύπου, ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επισήμανε ότι οι λόγοι για τους οποίους έγινε η αναγκαστική προσγείωση διερευνώνται από δεκαμελή επιτροπή, στην οποία μετέχουν και Ελληνες εμπειρογνώμονες.

    Ο Ευάγγελος Φλωράκης

    Οι κηδείες του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελου Φλωράκη και του σμηναγού Πάρι Αθανασιάδη θα τελεστούν αύριο, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου θα μεταβεί στην Κύπρο, για να παραστεί στην κηδεία του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.

    Η κηδεία του υποσμηναγού Μιχάλη Σιακαλλή έγινε το μεσημέρι, στην εκκλησία Αγίου Βασιλείου στον Στρόβολο, ενώ η σορός του ταξίαρχου Στυλιανού Δεμέναγα θα μεταφερθεί απόψε στην Αθήνα, με C130.

    [12] Συνελήφθη αξιωματούχος της φρουράς του Αραφάτ

    11/7/2002 3:07:00 μμ

    Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε τα ξημερώματα στη Δυτική Οχθη τον συνταγματάρχη Αμπντελραχίμ αλ-Νουμπάνι, έναν από τους επικεφαλής της Δύναμης 17, της προσωπικής φρουράς του Γιάσερ Αραφάτ. Οπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, ο υπεύθυνος για την ασφάλεια στη Δύναμη 17, συνελήφθη στο χωριό Νουμπάνι, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια της Ραμάλας. Τη σύλληψη επιβεβαίωσαν και ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.

    [13] Πτώση ελικοπτέρου στη Ρωσία

    11/7/2002 12:04:00 μμ

    Ενα ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα χάθηκε την Τετάρτη στη βόρεια Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου αντιμετώπισης καταστροφών. Το ελικόπτερο, που μετέφερε 8 μέλη του πληρώματος και 13 επιβάτες, είχε απογειωθεί από την πόλη Ναρίλσκ στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, όπως αναμενόταν να γίνει διόμισι ώρες αργότερα. Ενα αεροπλάνο με 14 διασώστες κατευθύνεται προς τη χερσόνησο Ταϊμίρ της βορειοδυτικής Σιβηρίας σε μια προσπάθεια εντοπισμού του ελικοπτέρου, μολονότι οι έρευνες δυσχεραίνονται από την κακοκαιρία, που επικρατεί στην περιοχή.

    [14] Τέλος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Πηγή: ΕΤ-1 11/7/2002 5:07:00 μμ

    Οι πολίτες θα απαλλαγούν από την ταλαιπωρία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, καθώς στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι η κατάργηση της. Η αλλαγή αυτή θα φέρει τα πάνω κάτω στο φορολογικό τοπίο και θα περιορίσει τις άμεσες συναλλαγές με την εφορία. Το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να ξεκινήσει την εφαρμογή του μέτρου από τις δηλώσεις των μισθωτών.

    [15] Κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ

    11/7/2002 3:25:00 μμ

    Αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις 15-18 Ιουλίου προγραμματίζουν οι εμπορικές και μεταποιητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ. Στις 17 Ιουλίου, στις 7 το πρωί, προγραμματίζεται συγκέντρωση και αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις και αποκλεισμοί εφοριών θα γίνουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Αίτημα τους είναι η αναστολή της φορολογικής ρύθμισης για το κλείσιμο υποθέσεων που αφορούν την περίοδο 1993-98.

    [16] Φόβοι για μολυσμένα κρέατα στην Ευρώπη

    11/7/2002 4:24:00 μμ

    Την ανησυχία ότι υπάρχουν χοιρινά κρέατα ή άλλα προϊόντα που να έχουν μολυνθεί με την απαγορευμένη ορμόνη ΜΡΑ, εξέφρασε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη οκτώ χώρες άρχισαν ελέγχους στις αγορές τους, για τον τυχόν εντοπισμό τέτοιων κρεάτων. Στην Ολλανδία τα εργοστάσια παραγωγής τροφίμων έχουν προσωρινά κλείσει, περιμένοντας τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Το Βέλγιο και η Γερμανία είναι οι χώρες στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία, όπως διευκρίνισε η Μπεάτε Γκμίντερ, εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Μπιρν επιτρόπου αρμόδιου για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών.

    Έλεγχοι διεξάγονται επίσης στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία όπου έχουν εξαχθεί προϊόντα που πιθανόν να περιέχουν την συγκεκριμένη ορμόνη, τόνισε η ίδια και πρόσθεσε πως το ίδιο πρόβλημα ίσως να αντιμετωπίζουν η Βρετανία και το Λουξεμβούργο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 July 2002 - 16:55:51 UTC