Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-07-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεθοδικά βήματα για την εξάρθρωση της ''17Ν''
  • [02] Ξεκινά η Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση
  • [03] Αρχίζει η διανομή εκλογικών καρτών
  • [04] Έκρηξη σε αποθήκη στον Αλιμο
  • [05] Φιλιππίνες: Σφοδρές πλημμύρες με απώλειες
  • [06] Φόρος τιμής στον αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν
  • [07] Πόλο: Στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη χρονιά!

    [01] Μεθοδικά βήματα για την εξάρθρωση της ''17Ν''

    7/7/2002 10:15:00 πμ

    Καίρια είναι τα χτυπήματα που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ελληνικές αρχές στον πυρήνα της τρομοκρατίας της χώρας μας, στην οργάνωση ''17 Νοέμβρη'', αξιοποιώντας με αποτελεσματικότητα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με χαρακτηριστικότερη όλων την ανακάλυψη εντός 72 ωρών και δεύτερης γιάφκας, με σημαντικότατο οπλισμό της ''17Ν'', σε διαμέρισμα της οδού Δαμάρεως 73, στο Παγκράτι.

    Συντριπτική απάντηση στην τρομοκρατία

    Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη νέα γιάφκα που εντόπισε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρέθηκε μεγάλος αριθμός αντιαρματικών ρουκετών, χειροβομβίδες, επιτραπέζια ρολόγια και υλικά μεταμφίεσης.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται με επιμονή σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, οι έρευνες των διωκτικών αρχών κατά της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην Καλαμάτα, την Πάτρα και το Καρπενήσι, ενώ συνεχίζονται οι προσαγωγές προσώπων.

    Χθες το απόγευμα, προσήχθη στην ασφάλεια για να εξεταστεί ένα άτομο, ιδιοκτήτης εργαστηρίου ηλεκτρονικών από το Κουκάκι, ενώ, νωρίτερα έγιναν έρευνες στο πατρικό του Ξηρού στην Μεσσηνία, όπου βρέθηκαν δύο όπλα παλαιού τύπου.

    Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες σε 3 άτομα, που φέρονται να συνδέονται με την ''17Ν''.

    Στον Ευαγγελισμό εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Σάββας Ξηρός που χθες είχε την πρώτη του συνάντηση με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, Ιωάννη Διώτη.

    Να σταματήσει η παραφιλολογία, τα σενάρια και η ονοματολογία ζήτησε ο υπουργός τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην υιοθετούν τη διάδοση φημών και ανεξέλεγκτων πληροφοριών.

    ''Είναι ντροπή τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει συντριπτική απάντηση στην τρομοκρατία, διάφορα πρόσωπα της συντήρησης να προσπαθούν με δηλώσεις και υπονοούμενα στα ΜΜΕ να κατασκευάσουν σκιές για το παρόν ή το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ'', τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υπογραμμίζοντας ότι θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της τρομοκρατίας και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

    [02] Ξεκινά η Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση

    7/7/2002 10:29:00 πμ

    Με ομιλία του πρωθυπουργού αρχίζουν σε λίγη ώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου για την Αυτοδιοίκηση, με τη συμμετοχή των νυν και υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών. Χθες, με την ομόφωνη έγκριση της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου για τις καταστατικές αλλαγές, ολοκληρώθηκε η οργανωτική συνδιάσκεψη του Κινήματος. ''Η συνδιάσκεψη είπε τέλος στην εσωστρέφεια, στις προσωπικές στρατηγικές και στην ηττοπάθεια'', τόνισε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.

    Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την για οπισθοδρόμηση και για προσπάθεια ακύρωσης και συκοφάντησης του έργου που επιτελεί η κυβέρνηση.

    Η Ελλάδα, κατέληξε ο κ. Σημίτης, δεν θα θυσιάσει τα όσα κέρδισε μετατρεπόμενη σε μια συντεχνιακή ομοσπονδία του αριστερού κρατισμού και του συντηρητικού λαϊκισμού.

    Της δευτερολογίας του πρωθυπουργού προηγήθηκαν οι ομιλίες των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και μελών του ΕΕ.

    ''Πρέπει να σταματήσει η φήμη της διαδοχολογίας'', δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός νέου συμβολαίου εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ με το λαό, μέσα από τη ριζική αλλαγή των δομών του κινήματος.

    [03] Αρχίζει η διανομή εκλογικών καρτών

    7/7/2002 11:07:00 πμ

    Από την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Ιουλίου, θα αρχίσει η διανομή των εκλογικών καρτών στους δημότες του δήμου Αθηναίων από σημεία που θα ανακοινωθούν αύριο από τα ΜΜΕ, ενώ από τα τηλέφωνα 1464 και 195 οι δημότες θα μπορούν να παίρνουν πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογικές κάρτες θα αντικαταστήσουν στο εξής τα εκλογικά βιβλιάρια, τα οποία καταργούνται από τις επόμενες εκλογές.

    [04] Έκρηξη σε αποθήκη στον Αλιμο

    7/7/2002 10:32:00 πμ

    Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη χθες το βράδυ σε αποθήκη δίπλα στο συμμαχικό νεκροταφείο επί της οδού Ποσειδώνος, στον Αλιμο.

    [05] Φιλιππίνες: Σφοδρές πλημμύρες με απώλειες

    7/7/2002 10:50:00 πμ

    Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις Νοτιοκορεάτες τουρίστες, έχασαν τη ζωή του από τις πλημμύρες που έπληξαν χθες την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα, και την ευρύτερη περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας. Περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβαινε επικίνδυνα. Μολονότι η βροχή κόπασε σήμερα, σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας τα νερά φτάνουν σε ύψος τα 14 μέτρα.

    Οι τρεις Νοτιοκορεάτες πνίγηκαν όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μανίλας, στην επαρχία Μπατάνγκας. Δύο τουρίστες που τους συνόδευαν αγνοούνται. Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι άλλοι επτά άνθρωποι πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

    Μια τετραμελής οικογένεια χάθηκε σε κατολίσθηση στην επαρχία Μπατάνγκας ενώ ένα αγόρι σκοτώθηκε και τρεις φίλοι του τραυματίστηκαν όταν δεκάδες τόνοι σκουπιδιών τα καταπλάκωσαν ενώ έψαχναν σε μια χωματερή στην πόλη Ολονγκάπο. Αλλο ένα 10χρονο αγόρι και ένας νεαρός άνδρας πνίγηκαν στο προάστιο Μαλαμπόν της Μανίλα και στην επαρχία Κοταμπάτο αντίστοιχα.

    [06] Φόρος τιμής στον αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 7/7/2002 11:32:00 πμ

    Χιλιάδες Αφγανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο τέμενος Ειντγκα στην Καμπούλ για να προσευχηθούν και να αποτίσουν φόρο τιμής στον αντιπρόεδρο του Αφγανιστάν και υπουργό της αφγανικής κυβέρνησης Χατζί Αμπντούλ Καντίρ, που δολοφονήθηκε χθες από αγνώστους. Η προσέλευση του κόσμου μαζί με τους επισήμους στο μεγαλύτερο τέμενος της αφγανικής πρωτεύουσας, άρχισε πολλές ώρες πριν από την έναρξη της θρησκευτικής τελετής.

    Την τελετή θα παρακολουθήσουν ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι και τα μέλη της αφγανικής κυβέρνησης, πλαισιώνοντας τη σορό του δολοφονηθέντα αντιπροέδρου. Ο πρώην βασιλιάς του Αφγανιστάν Μοχάμεντ Ζάχερ Σαχ θα είναι επίσης παρών, ενώ, ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην περιοχή του τεμένους.

    Έπειτα από την θρησκευτική τελετή, το φέρετρο του Χατζί Καντίρ θα μεταφερθεί στην πόλη του Τζαλαλαμπάντ, τόπο καταγωγής του, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου και θα ταφεί. Αντιπροσωπεία της αφγανικής κυβέρνησης υπό τον Χαμίντ Καρζάι θα ακολουθήσει την πομπή.

    [07] Πόλο: Στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη χρονιά!

    Πηγή: ΑΠΕ 7/7/2002 11:20:00 πμ

    Η εθνική μας ομάδα νέων γυναικών (πρώην νεανίδων) είναι από σήμερα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε χθες στην πόλη Λουλέ της Πορτογαλίας, νίκησε στον τελικό την Ουγγαρία με 9-7 (3-1, 2-2, 0-3, 4-1). Η εθνική μας ομάδα, που υπερασπίσθηκε τον τίτλο της, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε άνετα με 3-1 στο πρώτο επτάλεπτο, όμως στα δύο επόμενα, το άγχος και το σκληρό παιχνίδι των Ουγγαρέζων, προκάλεσαν μία αποδιοργάνωση, που ευτυχώς αποδείχθηκε προσωρινή. Στο τέταρτο και τελευταίο επτάλεπτο "μίλησε η ελληνική ψυχή" και τα χρυσά κορίτσια μας έφτασαν στον θρίαμβο.

    Τα τέρματα της εθνικής μας πέτυχαν: Κάντζου (1), Ρουμπέση (2), Δημητροκάλη (2), Κοτσαύτη (3), Η. Ψούνη (1), ενώ στην αποστολή μετείχαν και οι Μυλωνάκη, Σ.Ψούνη, Παπαϊωάνου, Μπαλωμενάκη, Μπίσμπα, Ζανιδάκη, Δαρδάκη, Σαραβελάκη, Μαυρέλου και Μακαρόνα.

    Τα γκολ της Ουγγαρίας, πέτυχαν οι Βόργκα (2), Μόλναρ (2), Κιστελέκι και Τουτ (2).

    Στο μεταξύ, η Αντιγόνη Ρουμπέση, ανακηρύχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης, ενώ η αποστολή αναμένεται στην Αθήνα αύριο το απόγευμα, με εξαίρεση των Μυλωνάκη, Δημητροκάλη, Μακαρόνα και Ζανιδάκη, που θα έρθουν σήμερα το μεσημέρι.

    Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετράκης δήλωσε ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για γερά νεύρα. "Από την κόλαση βρεθήκαμε στον παράδεισο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εμπειρία των κοριτσιών. Τελικά κέρδισε ο καλύτερος απέναντι στην Ουγγαρία που είναι μία σπουδαία ομάδα", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά της, η Ράνια Κοτσαύτη είπε: "αποδείξαμε ότι αξίζαμε το μετάλλιο. Μας είχαν φαβορί, αλλά μας αντιμετώπισαν με υπεροψία", ενώ η Αντιγόνη Ρουμπέση δήλωσε ότι "είμαστε μία ομάδα και αποδείξαμε ότι δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης".

    Στον μικρό τελικό, η Ισπανία κέρδισε την Ρωσία με 10-9.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 July 2002 - 8:54:54 UTC