Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων
  • [02] Συνέχεια επαφών για ευρωστρατό
  • [03] Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας
  • [04] Μέσα στην εβδομάδα οι βαθμοί
  • [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων
  • [06] Πυρκαγιά σε δασικές εκτάσεις της Λούτσας
  • [07] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ναύπλιο
  • [08] Βρέθηκαν χιλιάδες χασισόδενδρα στην Ξάνθη
  • [09] Δίχως τέλος ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή
  • [10] Τανζανία: Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
  • [11] Αφγανιστάν: Ορκωμοσία του νέου Υπ. συμβουλίου
  • [12] Στίβος: Η ιστορία της Ιουλιάνα Πέρεζ
  • [13] Πριν πόσο καιρό αλλάξατε το... password σας;
  • [14] Θυελλώδης έρωτας Φιλιππούση-Κουρνίκοβα
  • [15] Προπωλήθηκαν τα εισιτήρια συναυλιών της Μινόγκ

    [01] Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων

    24/6/2002 7:33:00 μμ

    Ιδιαίτερα αυξημένη παρουσιάζεται από το πρωί η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, καθώς οι Αθηναίοι επιστρέφουν από τις καθιερωμένες, μικρού μήκους, διακοπές του Αγίου Πνεύματος. Σε πλήρη ετοιμότητα η Τροχαία, έθεσε σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Mία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας παραχωρήθηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα εισόδου προς Αθήνα, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, από το 53ο έως το 46ο χιλιόμετρο και από το 27ο στα διόδια Ελευσίνας έως το 10ο στον κόμβο του Δαφνίου.

    Πρωτεύουσα - ''καμίνι'' περιμένει τους εκδρομείς

    Στην Αθηνών-Λαμίας πραγματοποιούνται επίσης κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπως στη Μαλακάσα, τον Ανθό Κηφισιάς καθώς και στις γέφυρες Βαρυμπόπης και Απομάχων. Επιπλέον, από τις 17:00 έως τις 22:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών σε όλες τις εθνικές οδούς. Περίπου 220.000 οχήματα έχουν περάσει το τελευταίο διήμερο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα αυτοκίνητα που μετακινήθηκαν φτάνουν τα 35.000 μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

    Και στα λιμάνια η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς 50.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν το Σαββατοκύριακο από τον Πειραιά και τη Ραφήνα. Ταλαιπωρία περίμενε τους 800 περίπου επιβάτες του "Αίολος Κεντέρης", το οποίο, κατά τον απόπλου για Χίο, Τήνο, Μυτιλήνη, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά και να αναχωρήσει με μεγάλη καθυστέρηση.

    Πάντως, τους εκδρομείς περιμένει μια Αθήνα πραγματικό "καμίνι", καθώς οι θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι οι υψηλότερες του καλοκαιριού μέχρι τώρα, αγγίζοντας, σήμερα και αύριο, τους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

    [02] Συνέχεια επαφών για ευρωστρατό

    24/6/2002 3:51:00 μμ

    Έπεται συνέχεια των διαβουλεύσεων για τον ευρωστρατό, μετά την άρνηση της Τουρκίας να αποδεχθεί τη νέα συμβιβαστική πρόταση, παρά τη συμφωνία των 15 ηγετών. Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη από τις κοινές θέσεις των εταίρων καθώς ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης έκανε λόγο για "σημαντικά κεκτημένα" που άφησε ως παρακαταθήκη σε αυτό το ζήτημα η διαπραγμάτευση της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας δήλωσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη στη Σεβίλλη για τον ευρωστρατό "αποτελεί την βάση για την διαπραγμάτευση που θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας".

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δικαιώνεται σε όλα τα μέτωπα και αντέκρουσε τις κατηγορίες Καραμανλή περί ελλιπούς ενημέρωσης.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ μιλώντας στο τουρκικό CNN τόνισε ότι "δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο κείμενο της Αγκυρας". Εξάλλου, σε αποκλειστικές δηλώσεις ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ προς την εφημερίδα "Τζουμουχουριέτ" αναφέρει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Τουρκία εκτός από την Ε.Ε, εντούτοις δεν συμφωνεί με την άποψη του Μεσούτ Γιλμάζ ότι η Τουρκία πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη ελαστικότητα στο Κυπριακό.

    Αύριο, στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας -Τουρκίας με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, κ.κ. Σκοπελίτη και Ζιγιάλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ελληνικού υπουργείου, Παναγιώτη Μπεγλίτη.

    [03] Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας

    24/6/2002 2:06:00 μμ

    Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 25 Ιουνίου 2002, στην Κωνσταντινούπολη, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Α. Σκοπελίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Πρέσβη κ. Ziyal.

    [04] Μέσα στην εβδομάδα οι βαθμοί

    24/6/2002 12:43:00 μμ

    Αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τη βαθμολογία των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ οι βάσεις των σχολών θα ανακοινωθούν, το Σεπτέμβριο. Εκτιμήσεις εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για πτώση των βάσεων, καθώς οι επιδόσεις των μαθητών κρίνονται χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι. Η πτώση των βάσεων εκτιμάται ότι θα φθάσει μέχρι και τη μισή μονάδα, όχι όμως για όλες τις σχολές. Στις λεγόμενες περιζήτητες, η πτώση θα είναι μικρότερη.

    [05] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

    24/6/2002 7:47:00 μμ

    Εργασίες ασφαλτόστρωσης στη γέφυρα του Σταυρού Αγίας Παρασκευής ξεκινούν αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρους δρόμους, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από τις 18:00 έως τις 6:00. Επίσης, εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν στη λεωφόρο Μεσογείων από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου και από την Τετάρτη 3 Ιουλίου έως την Κυριακή 7 Ιουλίου.

    [06] Πυρκαγιά σε δασικές εκτάσεις της Λούτσας

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/6/2002 7:16:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη θέση Αγία Κυριακή Λούτσας καίγοντας δασικές εκτάσεις, αλλά και χαμηλή βλάστηση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18:10 και για την αντιμετώπισή της έχουν αποσταλεί 30 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή κινούνται και 2 τμήματα ανδρών της ΕΜΑΚ, δύναμης 40 πυροσβεστών.

    [07] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ναύπλιο

    Πηγή: NET 105,8 fm 24/6/2002 6:55:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Αγιος Ανδριανός Ναυπλίου. Από τη φωτιά κάηκαν 45 στρέμματα αγροδασικής έκτασης, χωρίς πάντως να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ένα ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις από την πυροσβεστική Τρίπολης και Ναυπλίου.

    [08] Βρέθηκαν χιλιάδες χασισόδενδρα στην Ξάνθη

    24/6/2002 2:03:00 μμ

    Τέσσερις χιλιάδες χασισόδενδρα εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν από αστυνομικούς και κοινοτικούς φύλακες στις περιοχές Φελώνη και Πηγάδια Ξάνθης. Τα περισσότερα από τα δενδρύλλια αυτά ήταν αυτοφυή όπως εκτίμησαν οι αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν πάντα και ελάχιστες καλλιέργειες ιδιωτών οι οποίοι φροντίζουν να φυτεύουν δενδρύλλια χασισιού σε ορεινές και ημιδυσπρόσιτες περιοχές ώστε να αποφεύγουν τις "ενοχλητικές" επισκέψεις αστυνομικών, συνοριοφυλάκλων κλπ.

    Κτηνοτρόφοι που περνούν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου τους, λόγω επαγγέλματος, στην ορεινή περιφέρεια της Θράκης έχουν πει κατά καιρούς και σε ανύποπτο χρόνο πώς είδαν άτομα να κινούνται ύποπτα και εκτίμησαν πως φύτευαν δενδύλλια χασίς.

    Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, αλλά και στον κάμπο των Φιλίππων Καβάλας, όπου υπάρχουν χασισόδεντρα και φυσικό είναι να αποτελούν "πονοκέφαλο" για τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

    [09] Δίχως τέλος ο κύκλος αίματος στη Μ. Ανατολή

    24/6/2002 7:42:00 μμ

    Ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν τα ξημερώματα ρουκέτες εναντίον αυτοκινήτου που εκινείτο κοντά σε προσφυγικό καταυλισμό, στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα έξι Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο στελέχοι της Χαμάς, και 10 ακόμη να τραυματιστούν. Λίγη ώρα αργότερα, άρματα μάχης περικύκλωσαν και πάλι το αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα. Συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Γάζα ανάμεσα σε υποστηρικτές της Χαμάς και στην παλαιστινιακή αστυνομία.

    Σε στρατιωτικό κλοιό το αρχηγείο του Αραφάτ

    Τα ισραηλινά στρατεύματα συνεχίζουν να πολιορκούν το αρχηγείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα, όπου έχουν καταφθάσει τεθωρακισμένα άρματα μάχης των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι η επίθεση εντάσσεται στην τακτική του Ισραήλ να εντοπίζει και να σκοτώνει τους Παλαιστίνιους που ευθύνονται για βομβιστικές επιθέσεις, από την έναρξη της παλαιστινιακής ιντιφάντα πριν από 21 μήνες. Η νυχτερινή επιδρομή στη Ραμάλα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά την εισβολή στην Καλκίλια, την πέμπτη πόλη της Δυτικής Οχθης στην οποία έχει εισβάλει ο ισραηλινός στρατός.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ένα στέλεχος της Χαμάς σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με ελικόπτερα σήμερα στα νότια της Λωρίδας της Γάζας. Πρόκειται για τον Γιάσερ Ριζκ, 29 χρόνων, σημαντικό στέλεχος της Χαμάς στη Ράφα, ο οποίος, "βρίσκονταν πίσω από την επίθεση, στις 9 Ιανουαρίου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες", όπως τονίζει με ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας ότι "τις τελευταίες ημέρες, ο Ριζκ προετοίμαζε επιθέσεις αυτοκτονίας σε ισραηλινό έδαφος". Αργότερα έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους νεκρούς, την ταυτότητα των οποίων επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του νοσοκομείου της Ράφα, Αλί Μούσα, είναι, εκτός του Ριζκ, τα δύο του αδέλφια, αλλά και ένα ακόμα στέλεχος της Χαμάς, ο 28χρονος Αμίρ Κόφα.

    Συγκρούσεις οπαδών του Γιασίν με την παλαιστινιακή αστυνομία

    Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη Γάζα ανάμεσα σε υποστηρικτές της Χαμάς και στην παλαιστινιακή αστυνομία εξαιτίας της απόφασης της Παλαιστινιακής Αρχής να θέσει σε κατ' οίκον περιορισμό τον πνευματικό ηγέτη και ιδρυτή της οργάνωσης, σεΐχη Αχμεντ Γιασίν. Ένας άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιακή χώρα. Δεκάδες ένοπλοι οπαδοί του Γιασίν, που είναι παράλυτος και σχεδόν τυφλός, φρουρούν το σπίτι του, ενώ 150 μέτρα πιο μακριά έχουν αναπτυχθεί περίπου 50 πενήντα παλαιστίνιοι αστυνομικοί.

    Βαρειά τραυματίστηκε από τους Αιγύπτιους συνοριοφύλακες, ο 25χρονος Αιγύπτιος, Αΐντ Μούσα Μουσαλέμ, ενώ επιχειρούσε σήμερα το πρωί να περάσει στη Λωρίδα της Γάζας, περίπου στο ύψος του μεθοριακού φυλάκιου της κωμόπολης Ράφα. Αιγυπτιακές μεθοριακές πηγές δήλωσαν ότι ο Μουσαλέμ επεδίωξε να συνταχθεί με τους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους.

    [10] Τανζανία: Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

    24/6/2002 6:16:00 μμ

    Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς εκφράζονται μετά από σύγκρουση τρένων στην κεντρική Τανζανία, όταν κατάμεστη επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα με προπορευόμενο εμπορικό συρμό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο των Μεταφορών της χώρας. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Ιγκάντου, 400 χλμ. δυτικά του Νταρ Ες Σαλάμ. Προς το παρόν, δεν έχουν διαλευκανθεί τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

    [11] Αφγανιστάν: Ορκωμοσία του νέου Υπ. συμβουλίου

    Πηγή: ΑΠΕ 24/6/2002 12:35:00 μμ

    Η ορκωμοσία των μελών της Αφγανικής μεταβατικής κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο της Καμπούλ, δήλωσε ο Γιουσούφ Νουριστάνι νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Αρδευσης. Επίσης, ο Νουριστάνι επισήμανε πως ο Αμπου Ραχίμ Καρίμι, που διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης πριν από δύο ημέρες, θα παραμείνει στη θέση του, γεγονός που στερεί από τον πολέμαρχο Αμπντούλ Ρασίντ Ντοστούμ την ευκαιρία να αναλάβει κάποιο υπουργείο.

    Ο εκπρόσωπος του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιούνις Κανούνι, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Παιδείας και σύμβουλος σε θέματα εσωτέρικής ασφάλειας, δήλωσε πως ο Κανούνι αποδέχεται τον διορισμό του και θα είναι παρών στην τελετή.

    Ο Κανούνι, απογοητευμένος από το υπουργείο που του ανέθεσε ο Καρζάι απείλησε χθες πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση και θα δημιουργήσει δικό του κόμμα.

    [12] Στίβος: Η ιστορία της Ιουλιάνα Πέρεζ

    Πηγή: ΑΠΕ 24/6/2002 12:25:00 μμ

    Το όνομα της Ιουλιάνα Πέρεζ μάλλον δεν λέει τίποτα ούτε και στους πιο φανατικούς φίλους του στίβου. Λογικό, αφού η 20χρονη αθλήτρα, νικήτρια στο τριπλούν στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ, τώρα αρχίζει την καριέρα της. Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε αν και πόσο ψηλά θα φτάσει, το σίγουρο όμως είναι ότι η ιστορία της ζωής της θα μπορούσε κάποια μέρα να γίνει ταινία και μάλιστα να διεκδικήσει Οσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Χωρίς καμία διασκευή ή δραματοποίηση.

    Η 20χρονη Πέρεζ γεννήθηκε στην πόλη Τούξον την Αριζόνα από γονείς Κουβανούς πολιτικούς πρόσφυγες.

    Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ενώ η μητέρα της σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο Σαν Ντιέγκο όταν η μικρή ήταν μόλις τριών ετών.

    Δυο χρόνια αργότερα, η μικρή Ιουλιάνα αναγκάστηκε να αφήσει τις ΗΠΑ για την Κούβα, όπου διέμενε η γιαγιά της που ανέλαβε να τη μεγαλώσει.

    Εδειξε από νωρίς την κλίση της στον κλασικό αθλητισμό, όμως το γεγονός ότι είχε την αμερικανική υπηκοότητα δεν της επέτρεψε να ενταχθεί στις εθνικές ομάδες της Κούβας, καθώς οι υπεύθυνοι θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να αυτομολήσει αν βρισκόταν για αγώνες στο εξωτερικό.

    Το 2000 η Πέρεζ κατόρθωσε να φύγει από το νησί του Φιντέλ Κάστρο μέσω της ελβετικής πρεσβείας στην Αβάνα και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξαναβρέθηκε στη γενέτειρά της και έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα. Ισως είχε ξεχάσει και η ίδια την ιδέα μιας αθλητικής καριέρας, ώσπου μια μέρα, καθώς βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο, την πήρε ο ύπνος και η τύχη της... χτύπησε την πόρτα.

    Ο οδηγός μιλούσε ισπανικά και επιπλέον, ήταν γείτονας του προπονητή ενός τοπικού κολλεγίου.

    Της εξασφάλισε υποτροφία και τη βοήθησε να προσαρμοστεί και να γίνει δεκτή από την κοινωνία της μικρής πόλης. Τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους και η Πέρεζ είναι εδώ και λίγες ώρες πρωταθλήτρια Ηνωμένων Πολιτειών στο τριπλούν.

    Όνειρό της η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, για τους οποίους δηλώνει ήδη έτοιμη.

    Το Σεπτέμβριο θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη διεθνή σκηνή, μετέχοντας με την ομάδα των ΗΠΑ στο παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη. Της λείπουν όμως τα δύο αδέρφια της, που παραμένουν στην Κούβα και τα οποία δεν έχει δει μετά τη φυγή της από τη χώρα.

    [13] Πριν πόσο καιρό αλλάξατε το... password σας;

    Μπέττυ Σαβούρδου 24/6/2002 5:26:00 μμ

    Στασιμότητα σημαίνει... "θάνατος" και όσον αφορά τους κώδικες πρόσβασης στο διαδίκτυο! Αναγκαία κρίνεται η αλλαγή των κωδικών που χρησιμοποιούν οι χρήστες υπολογιστών τόσο για τη σύνδεση με το ίντερνετ όσο και για την πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, όπως λεπτομέρειες τραπεζικού χαρακτήρα, και μάλιστα σε μηνιαία βάση. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της online τράπεζας "Egg", η οποία αποκάλυψε πως περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες του διαδικτύου δεν αλλάζουν ποτέ τους κωδικούς τους.

    Πρώτα σε προτίμηση ονόματα αγαπημένων προσώπων

    Επιπλέον, χρησιμοποιούν λέξεις που πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να μαντέψει. Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι κώδικες είναι όνομα παιδιού (23%), όνομα συντρόφου (19%), ημερομηνία γενεθλίων (12%), ονομασία ποδοσφαιρικής ομάδας (9%), γιορτές και συγκροτήματα (9%), αγαπημένες τοποθεσίες (9%), το όνομα του χρήστη (8%), όνομα κατοικιδίου ( 8%).

    Επίσης, οι χρήστες πολλές φορές αφήνουν σε κοινή θέα τους κωδικούς τους, πάνω σε χαρτάκια που κολλάνε στους υπολογιστές τους. Για τον δημοσιογράφο ηλεκτρονικού εμπορίου του BBC, Τζον Μόιλαν, η ταχύτατη άνοδος του διαδικτύου αντανακλάται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή συναλλαγών "online". Ο ίδιος πιστεύει ότι η συμπεριφορά των ίδιων των χρηστών θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια και προτείνει, επιπλέον, στους χρήστες:

    να δημιουργούν κωδικούς αποτελούμενους τουλάχιστον από 8 ψηφία να μην τους καταγράφουν να χρησιμοποιούν περισσότερους από ένα κωδικούς για διαφορετικά websites και να αποφεύγουν κοινότοπα θέματα.

    Όπως σημειώνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της "Egg", το ίντερνετ αποτελεί ασφαλή τρόπο αγορών και συναλλαγών, εντούτοις πρέπει να λαμβάνονται κάποια μέτρα ώστε να εξασφαλίζεται στο μέγιστο η ασφάλεια των συναλλαγών.

    Πηγή: BBC

    [14] Θυελλώδης έρωτας Φιλιππούση-Κουρνίκοβα

    Πηγή: ΑΠΕ 24/6/2002 1:53:00 μμ

    Ο Ελληνοαυστραλός άσος του τένις, Μαρκ Φιλιππούσης, έζησε ένα φλογερό έρωτα το καλοκαίρι του 2001, με την πανέμορφη Ρωσίδα σταρ τεννίστρια, Aννα Κουρνίκοβα. Αυτό ισχυρίζεται ο πρώην Αυστραλός παγκόσμιος πρωταθλητής του τένις, Πατ Κας στην προσωπική βιογραφία του που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες με τίτλο Uncovered. Το 2001, κατά την διάρκεια του Australian Open της Μελβούρνης, ο αυστραλιανός τύπος είχε αναφερθεί στην πιθανή σχέση του Φιλιππούση με την Κουρνίκοβα.

    Μάλιστα είχαν δημοσιευθεί και φωτογραφίες τους σε ένα τρυφερό στιγμιότυπο στο πάρκιγκ του σταδίου όπου γινόταν το τουρνουά.

    Σύμφωνα με τον Πατ Κας η σχέση του ζευγαριού ήταν κάτι παραπάνω από τρυφερή.

    Γράφει χαρακτηριστικά: "Ήταν ένας έρωτας γεμάτος πάθος. Ο Μαρκ, ένας ψηλός πανέμορφος νέος είχε πάντα γύρω του τις πιο ωραίες γυναίκες. Γοητεύτηκε όμως από την ξανθιά Ρωσίδα και έτρεχε γύρω της. Μερικές φορές, πριν από κρίσιμους αγώνες της εγώ και ο φυσιοθεραπευτής του, Γκάβιν Χόπερ, τον κρατούσαμε ακόμα και με τα χέρια μας για να μην πάει στο δωμάτιο της και ξενυχτίσει μαζί της. Τον ερωτεύτηκε και η ίδια το Φιλιππούση και ήταν ιδιαίτερα κτητική μαζί του. Έπρεπε να της τηλεφωνά πολλές φορές κάθε μέρα να της λέει πόσο ωραία είναι και πόσο την αγαπά. Έως τότε ο Φιλιππούσης ήταν συνηθισμένος να του τηλεφωνούν τα κορίτσια. Η Αννα όλο και του ζητούσε περισσότερα και περισσότερα. Αυτό κούρασε το Μαρκ και μια μέρα ενώ αυτή έπαιζε τένις και εκείνος ήταν θεατής, έφυγε από το γήπεδο και αυτό ήταν. Ο Μαρκ λατρεύει τη νυχτερινή ζωή και τις γυναίκες. Κάποια άλλη πήρε την θέση της Αννας που πληγώθηκε".

    Τον εμπνέει το τατουάζ του Μεγάλου Αλεξάνδρου

    Ο ομογενής αθλητής που έχει στο μπράτσο του ένα τατουάζ του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος, όπως λέει, τον "εμπνέει", έχει και μια "εκρηκτική σχέση" με τον πατέρα του, Νίκο, ο οποίος ήταν και ο πρώτος προπονητής του.

    Σύμφωνα με τον Πατ Κας, αλλά και άλλους Αυστραλούς ειδικούς, ο Φιλιππούσης είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης τένις που έβγαλε τα τελευταία χρόνια η Αυστραλία.

    Οι Αυστραλοί δεν συγχωρούν με τίποτα τον Φιλιππούση που αρνήθηκε, αρκετές φορές, να αγωνιστεί με την αυστραλιανή εθνική ομάδα τένις στους αγώνες του Davis Cup προφασιζόμενος ότι είναι "τραυματίας".

    Μαζί τους συμφωνεί και ο Πατ Κας προσθέτοντας όμως ότι στον τελικό του 1988 στο Open των ΗΠΑ όπου είχαν βρεθεί αντίπαλοι δύο Αυστραλοί, ο Πατ Ράφτερ και ο Μαρκ Φιλιππούσης, οι προπονητές της εθνικής ομάδας βοήθησαν τον Πατ Κας κάτι που ενόχλησε βαθύτατα το Φιλιππούση και που ίσως του κόστισε και τον αγώνα.

    Οι ισχυρισμοί του Κας για τον Φιλιππούση πήραν μεγάλη δημοσιότητα στην Αυστραλία.

    Ο ομογενής αθλητής από το Λονδίνο όπου βρίσκεται σήμερα ρίχνεται στη μάχη του τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, έναν τίτλο που κατέκτησε ο Κας το 1987.

    "Αυτά που αναφέρει στο βιβλίο του είναι δημιουργήματα της φαντασίας του. Είναι τελείως ανυπόστατα. Διψώ για διακρίσεις και πιστεύω ότι φέτος θα πάω καλά. Ας μην ξεχνάμε ότι έκανα τρεις σοβαρές εγχειρήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που δεν αγωνίστηκα με την εθνική. Όταν ήμουν καλά αγωνίστηκα και κερδίσαμε τον παγκόσμιο τίτλο", δήλωσε ο Μαρκ Φιλιππούσης.

    [15] Προπωλήθηκαν τα εισιτήρια συναυλιών της Μινόγκ

    24/6/2002 12:56:00 μμ

    Ανάρπαστα γίνονται τα εισιτήρια των συναυλιών της Κάϊλι Μινόγκ στην Αυστραλία. H Αυστραλή βασίλισσα της ποπ είχε ανακοινώσει ότι θα έδινε μια συναυλία στη Μελβούρνη, στο Rod Laver Arena. Ήδη, λόγω της ζήτησης έχουν ξεπουληθεί τα εισιτήρια για έξι συναυλίες στον ίδιο χώρο. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στις άλλες πολιτείες όπου θα παρουσιαστεί η συναυλία με τίτλο "Ο Πυρετός της Κάϊλι".

    Επίσης, αίσθηση προκαλεί στην Αυστραλία και η νέα κινηματογραφική εμφάνιση της Κάϊλι Μινόγκ η οποία παίζει ένα μικρό ρόλο στην ταινία Sample People.

    Η Κάϊλι Μινόγκ ερμηνεύει, στην ταινία, τον ρόλο μιας πόρνης που είναι εξαρτημένη από την κοκαίνη και η εμφάνισή της έχει σοκάρει αρκετούς Αυστραλούς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 June 2002 - 16:55:01 UTC