Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπανδρέου : Έξι χρόνια απουσίας
  • [02] Αδειάζει η Αθηνα για το τριήμερο
  • [03] Απεργούν οι γιατροί
  • [04] Καβάλα: Νεκρή 22χρονη σπουδάστρια
  • [05] Αλ-Καϊντα: ''Ο πόλεμος... μόλις αρχίσει''
  • [06] Αραφάτ: ''Κάναμε λάθη''
  • [07] Ισραήλ: Κατηγορίες στα τηλε/κά δίκτυα CNN-BBC
  • [08] Ινδία: Παράδοση σύγχρονων μαχητικών
  • [09] Στίβος: Εκπληκτική εμφάνιση της Εθνικής
  • [10] Πνίγηκε ο προπονητής Νίκος Μηλιώνης
  • [11] ''Προσβλητική'' ταινία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

    [01] Α. Παπανδρέου : Έξι χρόνια απουσίας

    23/6/2002 3:57:00 μμ

    Σαν σήμερα 23ης Ιουνίου 1996, ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και οραματιστής Ανδρέας Παπανδρέου παθαίνει ανακοπή καρδιάς και σβήνει. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε επί 35 χρόνια στη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας, αφήνωντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Κώστας Σημίτης

    Πρωθυπουργός

    "Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και οραματιστής με την παγκόσμια ακτινοβολία και αναγνώριση, ο ανυποχώρητος πατριώτης και μάχιμος ειρηνιστής, ο άνθρωπος που έδωσε νόημα και αξία στις αρχές του σοσιαλισμού και ενσάρκωσε την μεγάλη αλλαγή, ο πολιτικός που ένωσε την δημοκρατική παράταξη, που ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως λαογέννητο και νικηφόρο κόμμα".

    [02] Αδειάζει η Αθηνα για το τριήμερο

    23/6/2002 4:40:00 μμ

    Εγκαταλείπουν από το πρωί την πρωτεύουσα και οι τελευταίοι εκδρομείς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα είναι η κίνηση στα δύο Εθνικά οδικά ρεύματα και σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Τα πλοία αναχωρούν σχεδόν γεμάτα καθώς μετά την πολιτική επιστράτευση των ναυτικών και τον απόπλου των πλοίων, αρκετοί αποφάσισαν να φύγουν. Ο εφοδιασμός των νησιών γίνεται πλέον κανονικά.

    [03] Απεργούν οι γιατροί

    23/6/2002 12:51:00 μμ

    Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, αρχίζει από την ερχόμενη Τρίτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν οι νοσοκομειακοί και γιατροί του Ιδρυματος.

    [04] Καβάλα: Νεκρή 22χρονη σπουδάστρια

    23/6/2002 3:32:00 μμ

    Στην 22χρονη σπουδάστρια των ΤΕΙ Καβάλας ανήκει το πτώμα που βρέθηκε την Παρασκευή, στην βραχώδη ακτή απέναντι από το κεντρικό κτίριο του νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας. Την κοπέλα, που κατάγεται από τα Γιάννενα, αναγνώρισε φίλη της που συγκατοικούσαν. Ειδοποιήθηκαν οι γονείς, που ήρθαν στην Καβάλα και παρέλαβαν το πτώμα της άτυχης νεαρής. Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου της διενεργεί η αστυνομία, η οποία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της 22χρονης.

    [05] Αλ-Καϊντα: ''Ο πόλεμος... μόλις αρχίσει''

    23/6/2002 3:27:00 μμ

    Νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ ετοιμάζει ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και τα στελέχη της "Αλ-Καϊντα", υποστήριξε σήμερα εκπρόσωπος της οργάνωσης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ "Αλ-Τζαζίρα". Επίσης, η τρομοκρατική οργάνωση του Σαουδάραβα καταζητούμενου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη συναγωγή της Τυνησίας τον περασμένο Απρίλιο, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 19 άνθρωποι κι άλλοι 20 είχαν τραυματιστεί.

    ''Θα χτυπήσουμε εκεί που δεν το περιμένουν''

    Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, όπως και ο Αϊμάν Ζαχράουι (το δεξί του χέρι) και ο Μουλάς Ομάρ (ηγέτης των Ταλιμπάν) είναι ζωντανοί και καλά στην υγεία τους, αντίθετα με τις φήμες ότι χτυπήθηκαν στην Τόρα Μπόρα κατά τη διάρκεια των Aμερικανικών επιχειρήσεων'', επισήμανε o Σουλεϊμάν Αμπου Γάιθ εκπρόσωπος της αλ-Κάιντα. ''Tο 98% των ηγετικών στελεχών της αλ Κάιντα είναι σώοι και αβλαβείς" επισήμανε ο Αμπου Γάιθ και συμπλήρωσε πως ο μηχανισμός της οργάνωσης δεν έχει πληγεί.

    Ο Αμπου Γάιθ είπε ακόμα πως πολύ σύντομα ο μπιν Λάντεν θα εμφανιστεί στην τηλεόραση. ''Ολος ο κόσμος και οι φίλοι των Μουτζαχεντίν στον μουσουλμανικό κόσμο θα έχουν σύντομα τη χαρά να δούν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στις οθόνες των τηλεοράσεων'' προανήγγειλε.

    Το δίκτυο της αλ-Κάιντα διαθέτει τα μέσα και θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, υπογράμμισε στην ανακοίνωση. ''Η Αμερική θα πρέπει να προετοιμαστεί και να σφίξει τις ζώνες ασφαλείας. Θα χτυπήσουμε εκεί που δεν το περιμένουν. Ναι, θα εξαπολύσουμε επιθέσεις αλλά την κατάλληλη στιγμή, σε μέρος που θα διαλέξουμε και με τον τρόπο που θέλουμε'', είπε. ''Ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ούτε ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, ούτε ο υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ μπορούν να γνωρίζουν το μέρος, τη στιγμή ή τον τρόπο με τον οποίον θα πραγματοποιηθούν αυτές οι επιθέσεις'', υπογράμμισε το στέλεχος της αλ-Κάιντα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πόλεμος εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μόλις αρχίσει. ''Οσο η Αμερική επιμένει στην άδικη πολιτική της εναντίον των Μουσουλμάνων, θα συνεχίσουμε να χτυπάμε οπουδήποτε στον κόσμο και διαθέτουμε τα μέσα για να εκτελέσουμε τις απειλές μας'', κατέληξε ο Σουλεϊμάν Αμπου Γάιθ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε πως η οργάνωση αλ-Κάιντα ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση στη συναγωγή στη Τζέρμπα της Τυνησίας, τον περασμένο Απρίλιο.

    [06] Αραφάτ: ''Κάναμε λάθη''

    Πηγή: ΑΠΕ 23/6/2002 12:33:00 μμ

    Σε στρατιωτικό κλοιό των ισραηλινών βρίσκονται έξι παλαιστινιακές πόλεις της Δυτικής Όχθης, ενώ κατελήφθη τα ξημερώματα και η πόλη Καλκίλια. Εν τω μεταξύ λάθη στην σύνοδο του Καμπ Ντέιβιντ τον Ιούλιο του 2000 παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έκανε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz". "Κάναμε λάθη... όμως συνεχίσαμε" εννοώντας τις διαπραγματεύσεις με τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.

    "Ολα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά αυτό που συνέβη μετά τα αναίρεσε όλα", τόνισε αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αριέλ Σαρόν (τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης) στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000 στην Πλατεία των Τεμένων στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά την επίσκεψη ξέσπασε η παλαιστινιακή Ιντιφάντα. "Είχα παρακαλέσει τον Μπαράκ να μην επιτρέψει την επίσκεψη αυτή", είπε χαρακτηριστικά ο παλαιστίνιος ηγέτης.

    Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με το γεγονός ότι ο Μπιλ Κλίντον, πρόεδρος των ΗΠΑ την εποχή εκείνη, καταλόγισε στον Αραφάτ την αποτυχία της συνόδου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος υπογράμμισε: "Είμαι ικανοποιημένος από αυτό που ο Ρόμπερτ Μάλεϊ (σύμβουλος του Κλίντον στο Καμπ Ντέιβιντ) έγραψε γι' αυτό το θέμα σε μια σειρά άρθρων του στα οποία αποδίδει την αποτυχία της συνόδου σε λάθη του Μπαράκ".

    [07] Ισραήλ: Κατηγορίες στα τηλε/κά δίκτυα CNN-BBC

    Πηγή: ΑΠΕ 23/6/2002 7:27:00 μμ

    Ο ισραηλινός υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ρέουβεν Ρίβλιν κατηγόρησε τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και BBC για μεροληπτική κάλυψη του Παλαιστινιακού και απείλησε έμμεσα με διακοπή της λειτουργίας τους. ''Αν η δορυφορική ισραηλινή εταιρία Yes, μέσω της οποίας εκπέμπουν το CNN και το BBC, ζητήσει να διακόψει την παροχή των υπηρεσιών της προς τα δύο διεθνή δίκτυα, δεν θα αντιταχθώ και οι Ισραηλινοί που ενδιαφέρονται για τα κανάλια αυτά, ας πληρώσουν για να συνδεθούν'', δήλωσε ο Ρίβλον στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

    Η διεύθυνση της εταιρίας Yes πάντως, αναφέρει ότι δεν έχει την πρόθεση να πάψει να εξυπηρετεί το CNN και το BBC, αλλά επιθυμεί να εξασφαλίσει μια θέση και σε ένα ακόμη αμερικανικό δίκτυο, το FOX.

    ''Δεν είμαστε λογοκριτές'', λέει η ανακοίνωση του Yes.

    Επίσης, ο ισραηλινός υπουργός Τηλεπικοινωνιών Ρέουβεν Ρίβλιν δήλωσε ότι περιμένει σήμερα στο Ισραήλ τον Ιζον Τζόρνταν, υψηλόβαθμο στέλεχος του CNN για να συζητήσουν ''την εξισορρόπηση της κάλυψης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης''.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση ενοχλήθηκε πολύ από συνέντευξη που πήρε το CNN από μια ισραηλινή η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, όπως και το παιδί της στη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας. Ενοχλήθηκε επίσης από εικόνες του αμερικανικού δικτύου, που δείχνουν τα δεινά που περνάει μια οικογένεια παλαιστίνιου καμικάζι.

    ''Είναι φανερό ότι οι δημοσιογράφι του CNN είναι εκπρόσωποι του Αραφάτ'', δήλωσε στο ραδιόφωνο ο αρχηγός του κόμματος Σινούι και πρώην διευθυντής της ραδιο-τηλεόρασης Τόμι Λαπίντ.

    Το Ισραήλ κατηγορεί επίσης το BBC για μιά εκπομπή ως προς τον ρόλο του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, το διάστημα που ήταν υπουργός Αμυνας, στις σφαγές των Παλαιστινίων στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα, τον Σεπτέμβριο του 1982 από τις χριστιανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις του Λιβάνου, που είχαν συμμαχήσει με το Ισραήλ.

    Τέλος, το Ισραήλ δεν συγχωρεί επίσης τον ιδρυτή του CNN και αντιπρόεδρο του ομίλου AOL Time Warner, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει: ''Οι Παλαιστίνιοι μάχονται με τους καμικάζι. Το μόνο που έχουν. Οι Ισραηλινοί έχουν μια από τις ισχυρότερες στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν τίποτα. Ποιοί είναι λοιπόν οι τρομοκράτες; Θα έλεγα ότι και οι δύο πλευρές εμπλέκονται στην τρομοκρατία''.

    [08] Ινδία: Παράδοση σύγχρονων μαχητικών

    23/6/2002 3:35:00 μμ

    Η Ρωσία άρχισε να παραδίδει στην Ινδία τα νέα μαχητικά Sukkoi-30MKI, μετέδωσε σήμερα, το πρακτορείο Ιντερφαξ. Τα πρώτα δύο, από τα δέκα μαχητικά που αναμένεται να παραδοθούν στην Ινδία εντός του έτους, έφυγαν από το εργοστάσιο, στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας και είναι στο δρόμο για την Ινδία. Το στρατιωτικό συμβόλαιο μεταξύ των δύο χωρών, αξίας 4 δις δολαρίων, προβλέπει επίσης τη συναρμολόγηση των SU-30MKI στην Ινδία, με ρωσική άδεια. Η ινδική αεροπορία διαθέτει ήδη έναν αριθμό SU-30. Τα διθέσια και δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη έχουν διασκευαστεί ειδικά για την ινδική αεροπορία.

    [09] Στίβος: Εκπληκτική εμφάνιση της Εθνικής

    23/6/2002 7:36:00 μμ

    Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση οι Εθνικές μας ομάδες Στίβου Ανδρών και Γυναικών, κατέκτησαν την πρώτη θέση στην Α' κατηγορία του Μπρούνο Τζάουλι, που διεξήχθη στην Μπάνσκα Μπρίστριτσα της Σλοβακίας, εξασφαλίζοντας την άνοδο τους, στην σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

    Ο Κώστας Κεντέρης συνεχίζει αήττητος, καθώς επικράτησε στα 200 μέτρα με 20.25, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, η Ολγα Καϊδατζή ήταν 3η με 23.43, όπως και ο Φίλιππος Σγουρος στο επί κοντώ, με άλμα στα 5 μέτρα και 30 εκατοστά.

    Η Στέλλα Πιλάτου στο μήκος και ο Γιώργος Κομπογιάννης στα 3.000μ στιπλ κατετάγησαν δεύτεροι, προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στις ομάδες μας για την άνοδο, όπως και οι Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (σφυροβολία), Παναγιώτης Στρουμπάκος (800μ.) και Μαρία Τσίρμπα στα 1.500μ., οι οποίοι πήραν την τρίτη θέση στα αγωνίσματά τους.

    Ενώ, δεν κατάφερε να διακριθεί ο Στέφανος Κώνστας στη δισκοβολία, αφού κατετάγη 8ος και τελευταίος, δίνοντας μόνο ένα βαθμό στην ομάδα.

    Ακόμη, η Χριστίνα Ταμπάκη τερμάτισε 2η στα 100 μέτρα εμπόδια με 13.11, ενώ στα 110μ. εμπόδια ο Δημήτρης Πιέτρης ήταν πρώτος με 13.67, όπως ο Κώστας Ζαλαγκίτης στο τριπλούν με 16.97 μέτρα και η Καλλιόπη Ουζούνη στην σφαιροβολία με 17.37 μέτρα.

    Επίσης, ο Παναγιώτης Οικονόμου ήταν τρίτος στα 3.000 μέτρα με 8.10.63, η Χρυσούλα Ιακώβου δεύτερη στα 5.000 μέτρα με 16.05.72 και ο Δημήτρης Πολυμέρου τρίτος στον ακοντισμό με βολή στα 77 μέτρα και 20 εκατοστά.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

    Σφύροβολία γυναικών

    Σίνι Ποϊρι (Φιλανδία) 66.44μ Λούσιε Βρμπένσκα (Τσεχία) 64.34μ Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου 64.23μ

    800μ ανδρών

    Μιντάουγκας Νορμπούτας (Λιθουανία) 1:49.32 Τομ Ομεϊ (Βέλγιο) 1:49.48 Παναγιώτης Στρουμπάκος 1:49.58

    1.500μ γυναικών

    Ντανιέλα Γιορντάνοβα (Βουλγαρία) 4:10.32 Ρενάτα Χόποβα (Τσεχία) 4:15.28 Μαρία Τσίρμπα 4:15.86

    Μήκος γυναικών

    Βάσι Τούντε (Ουγγαρία) 6.57μ Στέλλα Πιλάτου 6.41μ Γιαχάνα Χαλκοάχο (Φιλανδία) 6.36μ

    3.000μ στιπλ ανδρών

    Μίχαλ Νέγεντλι (Τσεχία) 8:45.99 Γιώργος Κομπογιάννης 8:48.09 Τζιμ Σβένοϊ (Νορβηγία) 8:53.09

    Δίσκοβολία ανδρών

    Ρόμπερτ Φαζεκας (Ουγγαρία) 65.39μ Γιο Βαν-Ντάλε (Βέλγιο) 61.22μ Βιρτζίλιους Αλέκνα (Λιθουανία) 60.65μ

    8ος Στέφανος Κώνστας 56.08μ

    100μ εμπόδια γυναικών

    Ιάνα Κάσοβα (Βουλγαρία) 12.75 Χριστίνα Ταμπάκη 13.11 Μιχαέλα Χείνοβα (Τσεχία) 13.36

    110μ εμπόδια ανδρών

    Δημήτρης Πιέτρης 13.67 Λεβέντε Σίλαγκ (Ουγγαρία) 13.67 Τζόναθαν Ν'Σένγκα (Βέλγιο) 13.73

    200 μέτρα ανδρών

    Κώστας Κεντέρης 20.25 Μάρτιν Μπρινάρσκι (Σλοβακία) 20.97 Ράντεκ Ζάτσοβαλ (Τσεχία) 21.30

    200 μέτρα γυναικών

    Εκατερίνα Μάσοβα (Βουλγαρία) 23.30 Τζοάνα Μανινεν (Φιλανδία) 23.38 Ολγα Καϊδατζή 23.43

    Επί κοντώ ανδρών

    Ανταμ Πτάτσεκ (Τσεχία) 5.70 Ερικ Τομ Ολσεν (Νορβηγία) 5.40 Φίλιππος Σγουρός 5.30

    Ακοντισμός ανδρών

    Αντρέας Τόρκιντσεν (Νορβηγία) 81.31 Γιόχαν Κλοεκ (Βέλγιο) 78.07 Δημήτρης Πολυμέρου 77.20

    5.000 μέτρα γυναικών

    Μπέντε Λάντοϊ (Νορβηγία) 15.56.26 Χρυσούλα Ιακώβου 16.05.72 Κριστίνα Παπ (Ουγγαρία) 16.22.80

    3.000 μέτρα ανδρών

    Μπάλας Τσίλαγκ (Ουγγαρία) 8.08.84 Χανς Γιάνσεενς (Βέλγιο) 8.10.07 Παναγιώτης Οικονόμου 8.10.63

    Τριπλούν ανδρών

    Κώστας Ζαλαγκίτης 16.97 Μίκαελ Βέλτερ (Βέλγιο) 16.86 Αρβιντας Ναζαροβας (Λιθουανία) 16.19

    Σφαιροβολία γυναικών

    Καλλιόπη Ουζούνη 17.37 Βέρα Ποσπισίλοβα (Τσεχία) 16.34 Εβα Κούρτι (Ουγγαρία) 16.25

    [10] Πνίγηκε ο προπονητής Νίκος Μηλιώνης

    23/6/2002 7:38:00 μμ

    Ο προπονητής Νίκος Μηλιώνης πνίγηκε χθες, όταν γλίστρησε από βράχο στην περιοχή της Καρύστου και έπεσε στη θάλασσα. Ο Νίκος Μηλιώνης γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1965 και έπαιξε ποδόσφαιρο στους ερασιτέχνες του Παναθηναϊκού, στο Γέρκα, το Χολαργό, αλλά και με τη Νίκη Βόλου στην Β' Εθνική. Σαν προπονητής εργάστηκε στο Γέρακα, ενώ ήταν συνεργάτης του Μπάμπη Τεννέ στον Πανηλειακό και τον Αρη.

    Το καλοκαίρι του 2001 ανέλαβε τη Μαρκό, όπου έμιεινε λίγους μήνες.

    Πριν από λίγες εβδομάδες συμφώνησε να αναλάβει τα Γλυκά Νερά, που ανέβηκαν στην Δ' Εθνική, ενώ σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί.

    [11] ''Προσβλητική'' ταινία για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

    23/6/2002 4:07:00 μμ

    Ένα τηλεοπτικό φιλμ που γυρίστηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εμφανίζει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και διάδοχο του βρετανικού θρόνου ως πότη και ερωτύλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Sunday Mail". Η φιλομοναρχική εφημερίδα γράφει με μεγάλους τίτλους στην πρώτη σελίδα, ότι οι αξιωματούχοι στο παλάτι θεωρούν το πορτρέτο του πρίγκιπα, όπως αποτυπώνεται στο φιλμ, ''βαθύτατα προσβλητικό''.

    Η ταινία που γυρίστηκε από την εταιρία Fox για να προβληθεί στο κανάλι Disney, δείχνει έναν ανήλικο Ουίλιαμ να πίνει συχνά και σε μια φάση, ζαλισμένος από το ποτό, να κάνει εμετό πάνω σε τοίχο.

    ''Δεν είδαμε την ταινία, αλλά αν όσα λέγονται είναι αλήθεια, το βρίσκουμε πολύ προσβλητικό'', είπε εκπρόσωπος των ανακτόρων.

    Η θιγόμενη βρετανική πλευρά, σύμφωνα με τους νομικούς, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, επειδή η ταινία γυρίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα προβληθεί εκεί.

    Ο Ουίλιαμ, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 20 και ο αδελφός του Χάρι 17 ετών, φέρονται ''εξοργισμένοι'', αν και δεν έκαναν επίσημες δηλώσεις.

    Ο Χάρι βρέθηκε τον περασμένο χρόνο στην επικαιρότητα για χρήση κάναβης και βαριά μέθη σε παμπ.

    Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ υποδύεται στην ταινία ο 24χρονος γιός της ποπ τραγουδίστριας Λούλου, Τζόρνταν Φρίντα.

    Πηγή: ΑΠΕ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 June 2002 - 16:54:12 UTC