Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Σηκώνουν άγκυρα'' τα πλοία
  • [02] Διάσκεψη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων

    [01] ''Σηκώνουν άγκυρα'' τα πλοία

    21/6/2002 9:27:00 μμ

    Αύριο αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς οι ναυτεργάτες μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευσή τους, θα επιστρέψουν στα πλοία, αφού λάβουν τα φύλλα ατομικής πρόσκλησης. Για το λόγο αυτό παραδίδονται ομαδικά στον πλοίαρχο κάθε πλοίου, στο οποίο είναι ναυτολογημένοι, και ως εκ τούτου επιταχύνεται η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης. Ηδη τις επόμενες ώρες πρόκειται να αποπλεύσουν τα πρώτα πλοία.

    Ικανοποίηση των αιτημάτων

    Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου ικανοποιώντας τα αιτήματα των απεργών, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, είπε ο κ. Χυτήρης, η κυβέρνηση αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση των απεργών.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης σε δηλώσεις που έκανε αργά το απόγευμα αιτιολόγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των απεργών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σοβαρότατα προβλήματα που δημιούργησε η απεργία στον τουρισμό, το εμπόριο, στη μετακίνηση επιβατών από και προς τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και τις διεθνείς μεταφορές.

    Ο υπουργός θεώρησε επιβεβλημένη την πολιτική επιστράτευση και τόνισε ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε στο σύνολό τους τα αιτήματα των απεργών, οι οποίοι αν πάρουν μολύβι και χαρτί και κάνουν τους υπολογισμούς τους, θα διαπιστώσουν ότι μέσα στο 2003 οι κύριες αυξήσεις αλλά και τα επιδόματα θα φθάνουν όχι μόνο στο 70 αλλά πολλές φορές στο 90 και πλέον τοις εκατό των εν ενεργεία συναδέλφων τους.

    Νωρίτερα σε γραπτή ανακοίνωση των συναρμοδίων υπουργών

    αναφερόταν ότι "η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά στα βασικά αιτήματα των ναυτικών και αποδέχεται την αύξηση όλων των συντάξεων από το 60% του μισθού στο 70% σταδιακά εντός μιας πενταετίας.

    Ο πρόεδρος της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ τόνισε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης είναι αντιδημοκρατική και παράνομη, ωστόσο, όπως είπε, μόλις οι εργαζόμενοι λάβουν το φύλλο πορείας είναι υποχρεωμένοι να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους. Ο κ. Χαλάς επεσήμανε ότι θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα.

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επέριψαν Νέα Δημοκρατία, Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ.

    [02] Διάσκεψη για τα δικαιώματα των μειονοτήτων

    21/6/2002 7:49:00 μμ

    "Η Οικονομική Ανάπτυξη των Βαλκανίων, Παράγων Εξομάλυνσης των Μειονοτικών Προβλημάτων" είναι το θέμα της δεύτερης Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Στη διάσκεψη μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής στάσης και συμπεριφοράς της Ευρώπης απέναντι στις μειονότητες. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη των Βαλκανικών κρατών αποτελεί τη βάση για την αντιμετώπιση των μειονοτικών προβλημάτων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 21 June 2002 - 20:54:56 UTC