Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής στη Ζάκυνθο: επίθεση κατά Σημίτη
  • [02] Αναστολή κινητοποιήσεων τραπεζοϋπαλλήλων
  • [03] Περιοδεία Βαρθολομαίου στην Κρήτη
  • [04] Συνελήφθη με μισό κιλό χασίς σε. . πάστα
  • [05] Καταδίκη για μεταφορά λαθρομεταναστών
  • [06] Πακιστάν:Η ''Αλ Κανούν'' ανέλαβε την ευθύνη
  • [07] Τσεχία: συνεργασία σοσιαλδημοκρατών-κεντρώων;
  • [08] Απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγέτη Κασμίρ
  • [09] Ισπανία:Προειδοποίηση των ΗΠΑ για διαδηλώσεις
  • [10] Εξετάζει τη διεθνή κατάσταση η G7 στο Χάλιφαξ
  • [11] Αποτίμηση αξίας του καζίνου της Πάρνηθας
  • [12] Πανελλήνιο ρεκόρ στη Σφυροβολία
  • [13] Ο Καρλ Λιούις σε εκδήλωση στην Αθήνα
  • [14] Στην Νέα Φιλαδέλφεια ο Κατσουράνης
  • [15] Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης
  • [16] Ημερίδα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση
  • [17] Και το όνομα αυτού. . Σερ Μάικλ Φ.Τζάγκερ
  • [18] Δημοσιογραφία και γλώσσα
  • [19] Online δημοπρασία υπέρ των προσφύγων
  • [20] Χαμογέλασε η τύχη σε Aυστραλούς χαμηλόμισθους

    [01] Καραμανλής στη Ζάκυνθο: επίθεση κατά Σημίτη

    15/6/2002 6:37:00 μμ

    ''Ένας Πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να πέφτει τόσο χαμηλά'' σχολίασε ο Κώστας Καραμανλής από τη Ζάκυνθο, απαντώντας στην επίθεση που του επεφύλαξε ο Κώστας Σημίτης, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. ''Μας κατηγόρησε χθες μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του ο Πρωθυπουργός, για μία ακόμα φορά, με οξείες εκφράσεις και βαριά λόγια. Δικιά του άποψη. Δεν θα λογοδοτήσουμε γιατί έχουμε πολύ κατανόηση για ανθρώπους που είναι πανικόβλητοι και φοβισμένοι. Οφείλω, όμως, να εκφράσω τη θλίψη μου, γιατί ένας Πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να πέφτει τόσο χαμηλά. Και να εκφράσω την ανησυχία μου διότι ένας Πρωθυπουργός τόσο αδύναμος, είναι συνώνυμος με συνθήκες πολιτικής αστάθειας'' ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για το ασφαλιστικό

    Ο κ. Καραμανλής δίνοντας παράλληλα μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει στην επί της αρχής συζήτηση του Ασφαλιστικού την Τρίτη στη Βουλή είπε ότι συγκρίνοντας τα περσινά "κυνικά", όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα με τη φετινή αλλαγή πλεύσης ''ούτε τότε, ούτε τώρα, επιχειρείται καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση. Ενώ το πρόβλημα δεν άλλαξε, η κυβέρνηση αλλάζει στάση απέναντι στο πρόβλημα. Και το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα Πρωθυπουργό που, ούτε πέρυσι ήταν τόσο κοινωνικά ανάλγητος, ούτε βέβαια εφέτος κοινωνικά ευαίσθητος.‘

    "Έχουμε να κάνουμε με ένα αδύναμο και φοβισμένο πρωθυπουργό. Επιλέγει τη "μη λύση" και τη μετάθεσή του στην επόμενη Κυβέρνηση. Αποφασίζει να διαπράξει ό,τι -μόλις πέρσι-θεωρούσε ανεύθυνο και επικίνδυνο''.

    Δεσμεύσεις για Αυτοδιοίκηση-Δικαιοσύνη-αξιοκρατία

    Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής δεσμεύθηκε για μια ''επανίδρυση του κράτους'', μέσω ριζοσπαστικών τομών που θα ενισχύσουν αφ ενός, τον επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο της κεντρικής Διοίκησης και, αφ ετέρου, θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την Αυτοδιοίκηση.

    ''Αποτελεί, πια, κοινή διαπίστωση ότι το κράτος, σήμερα, έχει υποταχθεί στη γραφειοκρατία και το συντηρητισμό. Είναι επίσης κοινή εκτίμηση-ομολογείται ακόμη και από τους αρμόδιους υπουργούς-ότι υπάρχει μία δραματική έκρηξη αδιαφάνειας και διαφθοράς, σε όλους τους τομείς της κρατικής δραστηριότητας (. .).

    Ακόμη σοβαρότερο κι αυτό είναι εκείνο που τρομάζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη, είναι το γεγονός ότι διαμορφώθηκε ένα καθεστώς ατιμωρησίας, που επιβραβεύει την παρανομία, ευνοεί τα παρακμιακά φαινόμενα, καλλιεργεί νοσηρές νοοτροπίες'' ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε:

    ''Πιστεύουμε ότι η χώρα, όλοι οι Έλληνες, χρειαζόμαστε ένα άλλο κράτος. Ότι πρέπει να υπάρξει απεξάρτηση του κράτους από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Να μπει φραγμός στις διακρίσεις. Να είναι οι προσλήψεις, αλλά και η ιεραρχική εξέλιξη, αποτέλεσμα αρχών και κανόνων αξιοκρατίας, κοινών για όλους. Ικανοί και άξιοι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. . .''

    ''Δεν αρνούμαστε τίποτα από όσα θετικά έγιναν, στα χρόνια που πέρασαν. Δεν λέμε ότι δεν έγινε τίποτε. Δεν ισχυριζόμαστε πως τίποτε δεν άλλαξε στον τόπο μας. Πιστεύουμε, όμως, ότι το έργο που έγινε στα 20 χρόνια της διακυβέρνησης από το ίδιο κόμμα, είναι λίγο μπροστά στο χρόνο που πέρασε, είναι ασήμαντο μπροστά στα τεράστια κοινοτικά κονδύλια και τους φόρους που εισπράχθηκαν'' δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [02] Αναστολή κινητοποιήσεων τραπεζοϋπαλλήλων

    15/6/2002 6:29:00 μμ

    Την αναστολή των κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων αποφάσισε η ΟΤΟΕ εκτιμώντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ κατέληξε ότι "ικανοποιούνται μεγάλα και βασικά θέματα των προτάσεων-τροπολογιών, που είχε θέσει στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ικανοποιούνται οι βασικοί στόχοι του κλάδου". Ετσι αποφάσισε τη μη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση της.

    [03] Περιοδεία Βαρθολομαίου στην Κρήτη

    15/6/2002 5:01:00 μμ

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε από σήμερα εξαήμερη, ιδιωτικού χαρακτήρα, επίσκεψη στην Κρήτη. Πρώτος σταθμός επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου είναι το Ηράκλειο, όπου έγινε δεκτός με λαμπρές εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Κουράκης, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, ενώ άγημα της 126ης Σμηναρχίας Μάχης απέδωσε τιμές. Στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, ο υπουργός παιδείας Πέτρος Ευθυμίου απένειμε το βραβείο του ΤΕΙ Κρήτης για το 2002. O υπουργός χαρακτήρισε διπλή την τιμή να απονείμει ένα βραβείο σε μια προσωπικότητα η οποία ενσαρκώνει, όπως είπε, την έννοια του οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς ακριβώς η προσωπικότητα του Παναγιότατου έδωσε το περιεχόμενο της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας.

    Στα Χανιά αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τα Χανιά, όπου και θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε χωριά των Χανίων και του Ρεθύμνου, ενώ θα μεταβεί και στην ακριτική Γαύδο.

    [04] Συνελήφθη με μισό κιλό χασίς σε. . πάστα

    15/6/2002 6:30:00 μμ

    Ιάπωνας που είχε στην κατοχή του μισό κιλό χασίς σε πάστα, καθώς και μικρή ποσότητα άλλων ναρκωτικών ουσιών σε μορφή αυτοκόλλητου, συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ και τελωνειακούς στο σιδηροδρομικό σταθμό Πυθίου Εβρου. Πρόκειται για τον Σιγκα Χιροάκι 23 χρόνων, επιβάτη της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολης-Αθηνών. Ο νεαρός Ιάπωνας ''προδόθηκε'' από την αδικαιολόγητη νευρικότητα του, κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αμαξοστοιχίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Συνεχίζεται η προανάκριση

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που έκαναν οι άνδρες του ΣΔΟΕ και οι τελωνειακοί διαπιστώθηκε ότι ο Χροάκι είχε κάνει διάφορα ταξίδια τον τελευταίο καιρό σε χώρες που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

    Η προανάκριση συνεχίζεται με άκρα μυστικότητα, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του παραλήπτη των ναρκωτικών στην Ελλάδα.

    [05] Καταδίκη για μεταφορά λαθρομεταναστών

    15/6/2002 4:08:00 μμ

    Δέκα χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σάμου στον 44χρονο αστυνομικό Χρήστο Ντεμερτζή και στον 39χρονο ναυτικό Νίκο Χατζηπαύλου οι οποίοι καταδικάστηκαν για την παράνομη μεταφορά των 24 Ιρακινών από την Σμύρνη στο Καρκινάγρι της Ικαρίας, τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 του μηνός. Οι δυο κατηγορούμενοι που είχαν ζητήσει προθεσμία να απολογηθούν μέχρι σήμερα, οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με την αυτόφωρη διαδικασία και την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

    Aρνήθηκαν τις κατηγορίες

    Ο 44χρονος αστυνομικός και ο 39χρονος ναυτικός στην απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν σχέση με την υπόθεση και έκαναν λόγο για προσπάθεια κάποιων να τους εμπλέξουν.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία τους, χαρακτήρισε ως επίορκο τον αστυνομικό-για τον οποίο εκκρεμούν παρόμοιες κατηγορίες στη δικαιοσύνη-και εισηγήθηκε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων. Πάντως οι δύο καταδικασθέντες, έκαναν έφεση, χωρίς όμως αυτή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

    [06] Πακιστάν:Η ''Αλ Κανούν'' ανέλαβε την ευθύνη

    15/6/2002 7:48:00 μμ

    Μια άγνωστη μέχρι σήμερα οργάνωση, η "Αλ Κανούν" ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στο Πακιστάν. Η επίθεση με 11 νεκρούς, Πακιστανούς, έγινε μια ημέρα μετά την αναχώρηση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και προκάλεσε τις οργισμένες δηλώσεις του προέδρου Τζωρτζ Μπους. Σε χειρόγραφη ανακοίνωση η οργάνωση "Αλ Κανούν" προειδοποιεί ότι η Αμερική, οι σύμμαχοι της και οι δούλοι της Πακιστανοί ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται και για νέες επιθέσεις.

    Συνεχίζονται οι ανταλλαγές πυρών στο Κασμίρ

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τις αμερικανικές αποστολές στο Πακιστάν και το αμερικανικό κέντρο στο Ισλαμαμπάντ, ενώ η Ινδία και το ΝΑΤΟ καταδίκασαν την επίθεση, που είναι η τέταρτη μέσα στο χρόνο εναντίον ξένων πολιτών.

    Η ένταση στα σύνορα Ινδίας- Πακιστάν συνεχίζεται με νεκρούς καθημερινά και από τις δυο πλευρές.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας μία Ινδή σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε ανταλλαγή πυρών κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου μεταξύ των συνόρων της Ινδίας και του Πακιστάν, στο Κασμίρ, όπως ανέφερε η ινδική αστυνομία. Λίγες μέρες πριν οι δυο χώρες είχαν αποσύρει τα πολεμικά τους πλοία από τη Θάλασσα της Αραβίας σε μια κίνηση καλής θέλησης για ην αποφυγή γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

    [07] Τσεχία: συνεργασία σοσιαλδημοκρατών-κεντρώων;

    15/6/2002 6:32:00 μμ

    Ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και νικητής των εκλογών που ολοκληρώνονται σήμερα, Σάββατο, στην Τσεχία, Βλαντιμίρ Σπίντλα θεωρεί "λογική λύση" το ενδεχόμενο σχηματισμού μίας κυβερνητικής συμμαχίας με τον κεντρώο Συνασπισμό. Ο Συνασπισμός, που σχηματίστηκε από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και την Ένωση για την Ελευθερία, έρχεται τρίτος στη σειρά των νικητών με 15,8% των ψήφων. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι κεντρώοι Συνασπιστές συγκεντρώνουν 75 και 34 έδρες αντίστοιχα, 109 συνολικά, δηλαδή έχουν την πλειοψηφία στη βουλή των 200 εδρών.

    [08] Απόπειρα δολοφονίας κατά του ηγέτη Κασμίρ

    15/6/2002 4:31:00 μμ

    Ο επικεφαλής της διοίκησης του ινδικού Κασμίρ διέφυγε απόπειρας δολοφονίας που έγινε με δύο χειροβομβίδες στη διάρκεια τελετής κοντά στη Σριναγκάρ. Η μία χειροβομβίδα έπεσε και εξερράγη μέσα σε χαντάκι και η άλλη δεν εξερράγη, αλλά εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα. Από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με το ινδικό πρακτορείο United News. Μια άγνωστη οργάνωση, η Αλ Μαντίνα, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

    [09] Ισπανία:Προειδοποίηση των ΗΠΑ για διαδηλώσεις

    15/6/2002 12:06:00 μμ

    Φωτό Αρχείου

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μεγάλες διαδηλώσεις που θα γίνουν στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σεβίλη, στις 21 και 22 Ιουνίου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να σημειωθούν βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια των τριών γενικών απεργιών που έχουν κηρύξει τα δύο μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Ισπανίας, από 18 μέχρι 21 Ιουνίου, καθώς και στις διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης, στις 21 και 22 του μηνός.

    ''Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας των γενικών απεργιών και το γεγονός ότι ένα μικρό τμήμα του εργατικού δυναμικού μπορεί να αποφασίσει να μην συμμετάσχει σε αυτές ενισχύουν την πιθανότητα βίαιων ενεργειών, ιδιαίτερα κοντά στις μεγάλες συγκεντρώσεις ή στις διαδηλώσεις'' αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

    Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ''Ελ Μούντο'' στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας 8.500 αστυνομικούς την παραμονή της συνόδου, με τη λήξη της γενικής απεργίας της 20ης Ιουνίου.

    [10] Εξετάζει τη διεθνή κατάσταση η G7 στο Χάλιφαξ

    15/6/2002 4:29:00 μμ

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά συσκέπτονται σήμερα, Σάββατο, από τις 08.45-τοπική ώρα-στο Χάλιφαξ του Καναδά για την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και την αναπτυξιακή βοήθεια. Η συνάντηση γίνεται στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, με πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Στις 18.45-ώρα Ελλάδας-αναμένεται συνέντευξη Τύπου και κοινό ανακοινωθέν. Χθες οι υπουργοί Οικονομικών των Επτά είχαν τις πρώτες τους συνομιλίες στη διάρκεια δείπνου εργασίας.

    [11] Αποτίμηση αξίας του καζίνου της Πάρνηθας

    15/6/2002 3:25:00 μμ

    Στο ποσό των 95,4 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με την αποτίμηση του διεθνούς αποτιμητή, το τίμημα για την ιδιωτικοποίηση του καζίνου της Πάρνηθας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ''Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα'', συνήλθε χθες η γενική συνέλευση της εταιρίας, η οποία αποσφράγισε την αποτίμηση του αποτιμητή και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η βελτιωμένη οικονομική προσφορά του προσωρινού πλειοδότη ''Ομιλος Hayatt Regency-Ελληνική Τεχνοδομική'' ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, υπερβαίνει κατά περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ την αποτίμηση. Κατόπιν τούτου η γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε να εισηγηθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού.

    [12] Πανελλήνιο ρεκόρ στη Σφυροβολία

    15/6/2002 7:01:00 μμ

    Με το. . . καλημέρα ήρθαν οι καλές επιδόσεις για τους Έλληνες αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου που ξεκίνησε σήμερα στα Τρίκαλα. Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, τη σφυροβολία γυναικών, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου ισοφάρισε το Πανελλήνιο ρεκόρ με βολή στα 65.83μ. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, στην πέμπτη βολή της, κατάφερε να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ευδοκίας Τσάμογλου, η οποία είχε πετύχει την ίδια επίδοση στις 27 Μάιου 2001, στους Εαρινούς αγώνες της Θεσσαλονίκης.

    [13] Ο Καρλ Λιούις σε εκδήλωση στην Αθήνα

    15/6/2002 6:27:00 μμ

    Κάτω από τον ίσκιο της Ακρόπολης στον πεζόδρομο της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Καρλ Λιούις μακριά πλέον από τα κουλουάρ, αποτέλεσε τον πόλο έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Swatch. Δεν βλέπεις άλλωστε κάθε μέρα τον άνθρωπο που έχει κερδίσει συνολικά εννιά χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, έχοντας πάρει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο πεζόδρομο με φόντο την Ακρόπολη η εταιρεία ρολογιών swatch, επίσημος χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων, διοργάνωσε το καλειδοσκόπιο και προσκάλεσε 100 προσωπικότητες από όλον τον κόσμο να συνδυάσουν την τέχνη με τον αθλητισμό, δημιουργώντας ένα σχετικό έργο.

    Ενδιαφέροντα και πρωτότυπα έργα

    Ανάμεσα στα έργα αυτό του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ που εμπνεύστηκε από την ιστιοπλοία. Ενα σωσίβιο και ένα φωτομοντάζ με θέμα τη Γιάννα Αγγελοπούλου αποτέλεσαν τη γεμάτη χιούμορ δημιουργία του Ζακ Ρογκ.

    Ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος εμπνεύστηκε από το μπάσκετ χρησιμοποιώντας ως βάση του έργου μια μπάλλα.

    Η πρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, έχοντας τη βοήθεια των δύο γιων της, δημιούργησε ένα έργο με βάση ένα ρολόι swatch.

    Από το παπούτσι του θηριώδους Σακίλ Ονιλ εμπνεύστηκε η γνωστή για τα κάλλη της Αμερικανίδα ηθοποιός Πάμελα Αντερσον, ενώ έργα τους έστειλαν πολλοί Ολυμπιονίκες.

    H έκθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μεταφερθεί στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

    [14] Στην Νέα Φιλαδέλφεια ο Κατσουράνης

    15/6/2002 5:48:00 μμ

    Κώστας Κατσουράνης

    Την φανέλα της ΑΕΚ θα φορά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Κώστας Κατσουράνης. Μετά τον Βασίλη Μπορμπόκη, η ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα και την απόκτηση του πρώην κεντρικού αμυντικού της Παναχαϊκής, του οποίου οι ετήσιες απολαβές υπολογίζονται στις 100.000 ευρώ. Ο Κατσουράνης, που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1979, αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τον προορίζει για αντικαταστάτη του Ακη Ζήκου.

    Ο 22χρονος μέσος αγωνίσθηκε από το 1996 στην πρώτη ομάδα της Παναχαϊκής και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, αποτέλεσε ένα από τα "ατού" των Πατρινών. Τον περασμένο μήνα αγωνίσθηκε με την Eθνική Eλπίδων στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

    [15] Συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης

    Πηγή: ΝΕΤ 15/6/2002 6:16:00 μμ

    Στα παιδιά της Παλαιστίνης ήταν αφιερωμένη η χθεσινή βραδιά στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας. Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμήνευσαν ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, τους οποίους συνόδευε η λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών, οι "Γιατροί χωρίς σύνορα", η "Πειραιώς Πολιτεία" και όλοι οι δήμοι του Πειραιά.

    [16] Ημερίδα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση

    15/6/2002 6:58:00 μμ

    O πρόεδρος της ΕΡΤ Αγ-

    γελος Στάγκος

    Συνεχίζεται για 3η ημέρα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης η Διεθνής Ημερίδα για την δημόσια Ραδιοτηλεόραση, που οργάνωσαν η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων Μέσων Ενημέρωσης, Θεάματος και Ακροάματος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης-ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή, οπότε και θα δημοσιοποιηθούν τα συμπεράσματά της. Σήμερα και αύριο η θεματολογία της περιστρέφεται στη φιλοσοφία και στις μορφές προγράμματος, στις επιπτώσεις στην απασχόληση των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ραδιοτηλεόρασης από την παγκοσμιοποίηση, την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και σε θέματα που άπτονται των συνθηκών λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλη την Ευρώπη. Τις σημερινές εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιώργος Μπουγάς, ενώ χαιρέτησε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Α. Στάγκος: Η ΕΡΤ δεν αποτελεί παραφυάδα της κάθε κυβέρνησης

    Ο κ. Χυτήρης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι "η δημόσια τηλεόραση δεν είναι η χθεσινή κρατική μονοπωλιακή τηλεόραση, αλλά συνυπάρχει με την ιδιωτική και οφείλει να έχει την πρέπουσα ευελιξία, την τεχνολογική εξέλιξη, την παγκοσμιοποίηση και την ανταγωνιστικότητα που συνεπάγεται και πάνω απ όλα να μην ξεχνά ότι θα πρέπει να λειτουργεί στην υπηρεσία του πολίτη".

    Στην συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Αγγελος Στάγκος ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους ξένους συνέδρους της ημερίδας, υπογράμμισε αναφερόμενος στην ΕΡΤ: "λειτουργούμε σε δύσκολες συνθήκες μέσα σε ένα άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και πρέπει μέσα σε αυτό να ανταγωνιστούμε τα ιδιωτικά κανάλια, να αυξήσουμε τα ποσοστά τηλεθέασης και ακρόασης, ώστε να πάρουμε την θέση που μας αξίζει, αλλά και να μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς άλλου είδους παρεμβάσεις. Η ΕΡΤ δεν αποτελεί παραφυάδα της κάθε κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλα τα κόμματα. Η ΕΡΤ πρέπει να προσφέρει αντικειμενική ενημέρωση, να καλύπτει όλο τον Ελλαδικό χώρο και να φτάνει σε όλες τις περιοχές του κόσμου, όπου υπάρχουν Έλληνες μετανάστες. Η ΕΡΤ απενοχοποιείται με γρήγορα βήματα από το παρελθόν και σύντομα θα κερδίσει την αξιοπιστία και την αύξηση στα ποσοστά τηλεθέασης που της αξίζουν, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην αντικειμενικότητα, στη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας και στο σεβασμό που οφείλει απέναντι στον Έλληνα πολίτη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υιοθετεί επιχειρηματικά κριτήρια στην εσωτερική της λειτουργία.

    [17] Και το όνομα αυτού. . Σερ Μάικλ Φ.Τζάγκερ

    15/6/2002 5:42:00 μμ

    Ενα από τα κακά παιδιά της ροκ, ο Μίκ Τζάγκερ, πρόκειται να γίνει ιππότης. Η βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο του "Σερ", ενώ συντηρητικοί σχολιαστές εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το πως ο γερόλυκος του ροκ με την άστατη ζωή, έχει επτά παιδιά από τέσσερις γυναίκες, θα ασπαστεί τον τίτλο του ιππότη.

    Ιππότης για τα 40 χρόνια του στη ροκ μουσική

    Ο γερόλυκος του ροκ, μετακόμισε στη Γαλλία προκειμένου να αποφύγει τους βρετανικούς φόρους και απασχόλησε συχνά το διεθνή Τύπο με την πολυτάραχη ζωή του. Μόλις πριν από δυο χρόνια Βραζιλιανά καλλονή τον έσερνε στα δικαστήρια προκειμένου να αναγνωρίσει το παιδί που απέκτησε μαζί της. Ήταν η χαριστική βολή για το γάμο του με την Τζεριλ Χωλ.

    Ο Μικ Τζάγκερ έχει ένα πιστό θαυμαστή. Είναι ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος διατείνεται ότι ο τίτλος είναι για τη μουσική του προσφορά.

    Ο Μικ Τζαγκερ δεν άλλαξε. Φαίνεται πως η Γηραιά Ηπειρος παρασύρεται από το ρεύμα της εποχής.

    [18] Δημοσιογραφία και γλώσσα

    15/6/2002 4:14:00 μμ

    «Δημοσιογραφία και γλώσσα». Αυτό θα είναι εφέτος το θέμα δημοσιογραφικού συνεδρίου, που θα γίνει στην Θάσο, παρουσία εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Μακεδονία, την Θράκη και γενικότερα την χώρα. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στην «κρύαμμο» το τριήμερο της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, ενώ σε αυτές μεταξύ άλλων θα πάρει μέρος με ομιλία, που θα κάνει ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΠΑ κ. Γ. Τζαννετάκος. Το παρόν τους θα δώσουν και οι άλλοι δημοσιογράφοι από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα κ.λπ οι οποίοι θα αναφερθούν στο θέμα αυτό που απασχολεί σήμερα περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε την δημοσιογραφική οικογένεια. Χαιρετισμούς τέλος στο πλαίσιο της συνεδρίας των δημοσιογράφων θα απευθύνει και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικοί κ.α.

    [19] Online δημοπρασία υπέρ των προσφύγων

    15/6/2002 1:11:00 μμ

    Φανελάκια που θα φέρουν την ιδιόχειρη υπογραφή της ηθοποιού Αντζελίνα Τζόλι και του διάσημου μοντέλου Ναόμι Κάμπελ, θα είναι ανάμεσα στα ξεχωριστά αντικείμενα που θα προσφερθούν σε διεθνή δημοπρασία μέσω internet (από το eBay.com) εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, στις 20 Ιουνίου όπως ανακοινώθηκε από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

    Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα βγουν στο σφυρί για να ενισχύσουν τα προγράμματα της UNCHR για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο θα είναι ένα μικρό μοντέλο αυτοκινήτου με την υπογραφή του πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, μία ρακέτα της τενίστριας Μαρτίνα Χίνγκις, και μία μεταξωτή μπλούζα Ουνγκαρό κι ένα φουλάρι που φορούσε η διάσημη ελληνίδα ηθοποιός Μελίνα Μερκούρη.

    Η Αρμοστεία ευελπιστεί πως από τη δημοπρασία τους, που έχει ξεκινήσει στην κύρια ιστοσελίδα

    http://members.ebay.fr/aboutme/worldrefugeeday usa, καθώς και στις κατατόπους εθνικές ιστοσελίδες της eBay.com, θα μπορέσει να συγκεντρώσει περί τα 250.000 δολάρια.

    Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Αρμοστείας, Κρις Γιανόφσκι, οι γυναίκες αποτελούν το 50% των προσφύγων, προς τους οποίους προωθείται η βοήθειά της. ''Εκτός από τα καθημερινά τους καθήκοντα, οι γυναίκες διαδραματίζουν έναν δραστήριο ρόλο στη ζωή στους καταυλισμούς, στην εκπαίδευση και στη διανομή της βοήθειας. Και την ίδια στιγμή είναι οι περισσότερο εκτεθειμένες στη βία και στην κακομεταχείριση''.

    [20] Χαμογέλασε η τύχη σε Aυστραλούς χαμηλόμισθους

    15/6/2002 11:47:00 πμ

    Τύχη βουνό είχε μια 26μελής ομάδα εργαζομένων σε γηριατρείο της μικρής επαρχιακής πόλης Κίλμορ της Βικτώριας. Οι εργαζόμενοι στο γηριατρείο Caladenia Nursing Home έπαιζαν, κάθε εβδομάδα, εδώ και τέσσερα χρόνια ομαδικά Λότο και την Πέμπτη το βράδυ η τύχη τους χαμογέλασε. Κέρδισαν τον πρώτο λαχνό στο Powerball, συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 744 χιλιάδες δολάρια ο καθένας. Ολοι τους είναι εργαζόμενοι και χαμηλόμισθοι και, όπως δήλωσαν, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους καθώς η ζωή τους "θα συνεχιστεί κανονικά". Φυσικά η επιτυχία τους γιορτάστηκε εντυπωσιακά με τη συμμετοχή των περισσοτέρων κατοίκων της κωμόπολης στην τοπική μπυραρία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 June 2002 - 16:54:35 UTC