Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης: ''Κερδίζουμε την μάχη της ανεργίας''
  • [02] Παράδοση σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας
  • [03] Τέρμα το κάπνισμα και τα κινητά στα σχολεία
  • [04] Οι πολίτες ''βλέπουν'' τα θετικά των πολιτικών
  • [05] Δηλώσεις εκπρόσωπου Τύπου Υπ. Εξωτερικών
  • [06] Ημερίδα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση
  • [07] Ασθενής σεισμός στην Καστοριά
  • [08] Σε φρούρια μετατρέπονται οι λεωφορειολωρίδες
  • [09] Διχόνοιες στη Λόγια Τζίργα, στο Αφγανιστάν
  • [10] Προσωρινό παλαιστινιακό κράτος ''βλέπει'' ο Πάουελ
  • [11] Πώληση μετοχών του ΟΤΕ
  • [12] Στίβος: Καλύτερη επίδοση ο Σεργκέι Μακάροφ
  • [13] Τα κινητά ''εχθρός'' της ανδρικής γονιμότητας
  • [14] Πανελλαδική απεργία γιατρών ΙΚΑ

    [01] Σημίτης: ''Κερδίζουμε την μάχη της ανεργίας''

    13/6/2002 4:13:00 μμ

    Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης, δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τη συνεδρίαση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, το κατά κεφαλήν εισόδημα ξεπερνά πλέον το 70% του μέσου κοινοτικού όρου και ο μέσος ακαθάριστος μισθός του Έλληνα εργαζόμενου έφθασε το 80% του μέσου κοινοτικού όρου. Η ανεργία περιορίστηκε στο 10,5% το 2001 και αναμένεται να μειωθεί στο 9% μέχρι το 2004.

    Σημαντικότατη η βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας

    Τα στοιχεία, βέβαια, είναι αυτά που επαληθεύουν τη μεγάλη βελτίωση της χώρας μας σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στοιχεία τα οποία μετρούν τον πλούτο και την δυναμική της. Τα τελευταία έξι χρόνια, όπως είπε ο κ. Σημίτης, οι ρυθμοί ανάπτυξης της Ελλάδας είναι σημαντικά υψηλότεροι από τους κοινοτικούς ρυθμούς. Το 2001 η Ελλάδα ήταν η δεύτερη σε ταχύτητα ανάπτυξης οικονομία της ΕΕ, με αποτέλεσμα το κατά κεφαλήν εισόδημα του Ελληνα από 64% του μέσου κοινοτικού όρου να ξεπερνά σήμερα το 70%.

    Μια άλλη σημαντική αύξηση είναι αυτή της παραγωγικότητας της εργασίας, όπου η Ελλάδα σημείωσε τη δεύτερη αύξηση μετά την Ιρλανδία, παίρνοντας από το 74% το 1993 στο 84,5% το 2001. Επίσης σήμερα ο μισθός σημειώνοντας μία πολύ γρήγορη άνοδο στη χώρα μας βρίσκεται πλέον στο 80% του μέσου κοινοτικού όρου.

    Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, μειώθηκε ο πληθωρισμός, επιτεύχθηκε δημοσιονομική σταθερότητα, τα ελλείμματα έγιναν πλεονάσματα και το δημόσιο χρέος μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Μία ανάπτυξη δηλαδή που επέτρεψε, όπως επισήμανε ο κ. Σημίτης, να ενισχυθεί ο κοινωνικός τομέας και να πλησιάσουμε τους εταίρους μας και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

    Προς την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση

    Ετσι, το 1999, όπου αναφέρονται τα τελευταία ευρωπαϊκά στοιχεία, η Ελλάδα αφιερώνει το 25% του ΑΕΠ της στην κοινωνική αλληλεγγύη, κατέχοντας έτσι το υψηλότερο ποσοστό στη νότια Ευρώπη, πάνω και από αυτήν την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτή, είπε ο πρωθυπουργός, είναι μία πολιτική που μας διαφοροποιεί αισθητά από άλλες συντηρητικές κυβερνήσεις, τονίζοντας ότι επενδύουμε διαρκώς περισσότερα αυξανόμενα ποσά σε Υγεία, Παιδεία, αλλά και στις νέες Τεχνολογίες. Και όλα αυτά, όπως είπε, πραγματοποιούνται σε μία εποχή, όπου η χώρα μας έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες για την άμυνα σε σχέση με τις χώρες της ΕΕ. Την τελευταία διετία η Ελλάδα, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κερδίζει και τη μάχη της ανεργίας, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι σύντομα το ποσοστό θα μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό.

    Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που δείχνουν, είπε ο κ. Σημίτης, ότι προχωρούμε και πετυχαίνουμε την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση, παραδεχόμενος όμως η χώρα μας βρίσκεται ακόμη σε αρκετή απόσταση, σε ορισμένους τομείς και μεγάλη απόσταση, από τις άλλες χώρες. Προβλήματα υπάρχουν, τόνισε ο ίδιος, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά αλλά αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας η περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ώστε να ενισχύεται η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη.

    Θέλουμε ακόμα, κατέληξε ο πρωθυπουργός, να δημιουργήσουμε μία πιο ισχυρή κοινωνία, φτιάχνουμε μία ισχυρή Ελλάδα που στηρίζεται σε μία ισχυρή οικονομία και μία ισχυρή κοινωνία.

    Αμεση η αντίδραση της Ν.Δ

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος, δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης επανέλαβε και σήμερα ότι "θέλει" να επιτύχει όλα αυτά, αλλά οι Έλληνες πολίτες, γνωρίζουν πλέον καλά ότι δεν μπορεί.

    [02] Παράδοση σκυτάλης στο υπουργείο Υγείας

    Πηγή: ΑΠΕ 13/6/2002 7:31:00 μμ

    Ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, αφήνει ο νέος υπουργός Υγείας καθηγητής Κώστας Στεφανής. Λίγη ώρα μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης από τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, ο κ. Στεφανής επεσήμανε ότι δεν είναι αντίθετος με τη διενέργεια διαλόγου, με την προϋπόθεση ότι θα είναι εποικοδομητικός και όχι διεκδικητικός. Ανοικτά άφησε και τα ενδεχόμενα συνεννόησης με τους πανεπιστημιακούς στο θέμα λειτουργίας του νεόδμητου νοσοκομείου Χαϊδαρίου.

    Επαινετικοί εκατέρωθεν

    Η Ιατρική Σχολή της Αθήνας δεν είχε παραδώσει στον κ. Παπαδόπουλο κατάλογο με τις κλινικές και τα τμήματα τα οποία θα μεταφέρονταν στο Χαϊδάρι, με αποτέλεσμα ο τέως υπουργός Υγείας να αναγκαστεί να εξαγγείλει τη λειτουργία του νοσοκομείου με γιατρούς του ΕΣΥ.

    Υποδεχόμενος τον νέο υπουργό στην οδό Αριστοτέλους, ο κ. Παπαδόπουλος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό χώρο που αναλαμβάνει, τονίζοντας πως αποτελεί για τον ίδιο τιμή το γεγονός ότι τον διαδέχεται ένας άνθρωπος ιδιαίτερου κύρους και βάρους.

    Με επαινετικά λόγια απάντησε και ο κ. Στεφανής, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική προσφορά του κ. Παπαδόπουλου στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.

    Η ορκομοσία του νέου υπουργού Υγείας έγινε το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Στεφανόπουλος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ.Στεφανή δήλωσε ότι τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα θέματα του υπουργείου Υγείας, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ενδιαφέρθηκε για την πορεία υλοποίησης των ολυμπιακών έργων.

    [03] Τέρμα το κάπνισμα και τα κινητά στα σχολεία

    13/6/2002 7:12:00 μμ

    Απαγορεύεται και τυπικά πλέον το κάπνισμα, τα κινητά τηλέφωνα και το κάψιμο των βιβλίων, μέσα στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.

    Στον κανονισμό γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εμφάνιση των μαθητών που πρέπει να είναι κόσμια και ευπρεπής αλλά και στις υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού. Καθηγητές και δάσκαλοι οφείλουν να δημιουργούν πρότυπα, να είναι προσεκτικοί στο ύφος της γλώσσας τους, την κοινωνική τους ζωή αλλά και τη διαμόρφωση της εικόνας τους.

    Αλλαγές στις μετεγγραφές από το εξωτερικό

    Στη Βουλή ψηφίζεται το τριπλό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο καταργούνται μετά από μια διετία οι μετεγγραφές εξωτερικού και θεσπίζονται αντικειμενικά κριτήρια για τις μετεγγραφές εσωτερικού.

    Ιδιαιτέρως για τις ιατρικές και οδοντριακές σχολές το ΔΙΚΑΤΣΑ θα αναγνωρίζει τίτλους σπουδών μετά από εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε επτά μαθήματα.

    Τα ευρωπαϊκά πτυχία κατηγοριοποιούνται ενώ όσοι ολοκληρώνουν παιδαγωγικές σπουδές στο εξωτερικό οι τίτλοι τους δεν θα ισοτιμούνται αυτόματα αλλά μετά από κύκλο μαθημάτων.

    [04] Οι πολίτες ''βλέπουν'' τα θετικά των πολιτικών

    13/6/2002 5:38:00 μμ

    "Ανθρωπος σοβαρός με γνώσεις, εργατικός, έμπειρος και δυναμικός" είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της K-Research, η οποία ζήτησε από τους πολίτες της Αθήνας να χαρακτηρίσουν με 10 θετικές έννοιες, πολιτικούς που φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωταγωνιστές". Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής χαρακτηρίζεται άνθρωπος με λέγειν, οραματιστής, με μέλλον, με γνώσεις και δυναμικός, ενώ ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κρίνεται από τους πολίτες ως ο πιο ανθρώπινος, ειλικρινής, σοβαρός, συνεπής και πολιτικός με κύρος. Τα στοιχεία της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα κατά την διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη, με τίτλο "Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών" το οποίο περιλαμβάνει επιλογή συνεντεύξεων της εκπομπής του, στη ΝΕΤ.

    [05] Δηλώσεις εκπρόσωπου Τύπου Υπ. Εξωτερικών

    13/6/2002 1:32:00 μμ

    Δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα του Ευρωστρατού στο συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που θα συνέλθει Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες, με στόχο την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στη Σεβίλλη, όπου θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Παναγιώτης Μπεγλίτης. Όσον αφορά το απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Aγκυρα προς το Υπ. Εξωτερικών με πληροφορίες για πιέσεις της Τουρκίας στην Ισπανική προεδρεία για το θέμα του Ευρωστρατού, ο κ. Μπεγλίτης διευκρίνισε ότι πρόκειται για ενημερωτικό τηλεγράφημα. "Δεν μας είναι άγνωστο ότι η Τουρκία τηρεί μία συγκεκριμένη στάση στο θέμα αυτό", συμπλήρωσε.

    "Το κείμενο της Αγκυρας για τον Ευρωστρατό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όπως είναι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως, αν στην Σύνοδο της Σεβίλλης μας προταθεί μία διαφορετική εναλλακτική πρόταση που να αλλάζει το κείμενο αυτό, δεν αποκλείεται να την αποδεχθούμε", τόνισε ο κ. Μπεγλίτης.

    Για την πληροφορία περί μετακίνησης πεντέμισι χιλιάδων Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο, ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι τέτοιες ενέργειες πρέπει να αξιολογούνται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ διευκρίνισε ότι εξετάζεται εάν πρόκειται για τοποθέτηση νέων ή για ανταλλαγή στρατευμάτων. "Στην περίπτωση που έχουμε ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο, η Αθήνα σε συνεργασία με την Λευκωσία και το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, θα προβεί σε ανάλογα διαβήματα" συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

    Οσον αφορά το προηγούμενο διάβημά για την παραβίαση από την Τουρκία του εναερίου χώρου στην Ρόδο, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι η απάντησή της Τουρκίας "δεν μας ικανοποίησε". "Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τις κινήσεις της Αγκυρας και λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα γιά την διαφύλαξη των συνόρων μας. Γνωρίζουμε όμως, που αποσκοπούν οι κινήσεις αυτές της Τουρκικής πλευράς" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

    Αναφορικά με το ταξίδι του Κ.Καραμανλή στις ΗΠΑ το χαρακτήρισε σημαντικό και πρόσθεσε ότι συνέβαλε στους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι "περιμένουμε τις απόψεις και τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για το προσχέδιο που τους έχουμε στείλει όσον αφορά το προσχέδιο του Εθνικού Σύμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής".

    [06] Ημερίδα για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση

    13/6/2002 12:17:00 μμ

    Στη φιλοσοφία και στις μορφές του προγράμματος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι αφιερωμένη η Ημερίδα που γίνεται από το πρωί στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Ήδη με τοποθετήσεις τους, ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Αγγελος Στάγγος και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Γιώργος Μπουγάς αναφέρθηκαν στην ανάγκη διατήρησης της ποιότητας, της εγκυρότητας και αξιοπιστίας, αλλά και της ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας με παραγωγή προγραμμάτων, για τα οποία θα χρειασθεί πολύ δουλειά και αρωγή από την πολιτεία, εν όψει εκλογών, προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ολυμπιακών Αγώνων

    [07] Ασθενής σεισμός στην Καστοριά

    13/6/2002 4:31:00 μμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα 410 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, νότια της λίμνης της Καστοριάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Καστοριά αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αναφερθεί ζημιές.

    [08] Σε φρούρια μετατρέπονται οι λεωφορειολωρίδες

    13/6/2002 1:59:00 μμ

    Από την επόμενη εβδομάδα 17 κάμερες που θα κόβουν ηλεκτρονικές κλήσεις τοποθετούνται σε σημεία κλειδιά στους λεωφορειόδρομους. Επίσης σταδιακά οι λεωφορειολωρίδες κοκκινίζουν χάρη στο ειδικό δάπεδο που στρώνεται στην άσφαλτο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι τοποθετούνται και τα ειδικά διαχωριστικά πλαστικά που θα εμποδίζουν τα ΙΧ αυτοκίνητα να εισέρχονται σε αυτές.

    [09] Διχόνοιες στη Λόγια Τζίργα, στο Αφγανιστάν

    13/6/2002 6:05:00 μμ

    Η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις διάφορες φατρίες του Αφγανιστάν εξακολουθούν να υπονομεύουν τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Οι περίπου 1.600 εκπρόσωποι, που λαμβάνουν μέρος στις εργασίες της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, της Λόγια Τζίργα, που συνέρχεται στην Καμπούλ, επρόκειτο χθες να ορίσουν το νέο ηγέτη της χώρας τους, που θα οδηγήσει το Αφγανιστάν σε εκλογές σε δύο χρόνια περίπου, αλλά, εξαιτίας των διχογνωμιών, η δεύτερη ημέρα των εργασιών αναλώθηκε σε εσωτερικές διαφωνίες.

    Σήμερα αναμένεται να εκλέξουν το νέο Πρόεδρο

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι καταγγελίες για διαφθορά της μεταβατικής κυβέρνησης και οι διαβουλεύσεις για το μελλοντικό ρόλο του πρώην βασιλιά της χώρας Ζαχίρ Σαχ.

    Πάντως, σήμερα αναμένεται, τελικά, να οριστεί ο νέος ηγέτης της χώρας με μεγάλο φαβορί τον σημερινό ηγέτη της μεταβατικής κυβέρνησης Χαμίντ Καρζάι.

    Η Εθνοσυνέλευση επρόκειτο να ξεκινήσει την Δευτέρα, αλλά, εξαιτίας των εσωτερικών διαφωνιών, ξεκίνησε, τελικά, την Τρίτη.

    [10] Προσωρινό παλαιστινιακό κράτος ''βλέπει'' ο Πάουελ

    13/6/2002 5:38:00 μμ

    Στην προοπτική δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους αναφέρθηκε εκ νέου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δηλώνοντας ότι μεταβατικά ίσως καταστεί αναγκαίο να συσταθεί ένα "προσωρινό κράτος", είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πάουελ είπε ότι μια τέτοια κίνηση θα επιτρέψει στον παλαιστινιακό λαό να διαπιστώσει πρόοδο βραχυπρόθεσμα, στον αγώνα του για ανεξαρτησία. Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην αραβική εφημερίδα Αλ Χαγιάτ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να συνομιλούν με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ, παρά τις πιέσεις που ασκεί το Ισραήλ για διακοπή κάθε επαφής μαζί του.

    Δεν συμφωνεί ο Λευκός Οίκος

    Τα σχόλια του κ. Πάουελ πάντως δεν έτυχαν της υποστήριξης του Λευκού Οίκου, εκπρόσωπος του οποίου αρκέστηκε να πει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, έχει γίνει παραλήπτης πολλών και διαφορετικών απόψεων επί του θέματος.

    Ο πρόεδρος Μπους θα αναφερθεί στην πολιτική του για το Μεσανατολικό κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, και σύμφωνα με τους ανταποκριτές είναι φανερό ότι στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης ο διάλογος που διεξάγεται για το τί μέλλει γενέσθαι στην περιοχή είναι υψηλών τόνων.

    Πηγή: BBC

    [11] Πώληση μετοχών του ΟΤΕ

    13/6/2002 12:29:00 μμ

    Τη διάθεση νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ σε ποσοστό 8% ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης. Το νέο πακέτο θα περιέλθει στους επενδυτικούς οίκους Μόργκαν Στάνλευ, Ντόιτσε Μπανκ και Γιούρομπανκ οι οποίοι στη συνεχεία θα τις μεταπωλήσουν.

    [12] Στίβος: Καλύτερη επίδοση ο Σεργκέι Μακάροφ

    13/6/2002 12:59:00 μμ

    Ο Ρώσος πρωταθλητής του ακοντισμού, Σεργκέι Μακάροφ, κυριάρχησε στο Διεθνές μίτινγκ Στίβου, που έγινε στο Αμβούργο, με βολή 90,87μ. που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ακόμη στο ίδιο μίτινγκ ο 34χρονος σπρίντερ από τη Ναμίμπια, παλιός πρωταθλητής κόσμου και διπλός ασημένιος Ολυμπιονίκης, Φράνκι Φρένετρικς, πρώτευσε στα 100 μέτρα με 10.20 και η Γερμανίδα Αστριντ Κούμπερνους στη σφαιροβολία με 19.50μ.

    [13] Τα κινητά ''εχθρός'' της ανδρικής γονιμότητας

    13/6/2002 6:09:00 μμ

    Μελέτες δείχνουν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από την τηλεόραση, την οθόνη του υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη γονιμότητα, καθώς πενταπλασιάζει το ρυθμό φθοράς των σπερματικών κυττάρων.

    Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Χειρουργικής Ανδρολογίας και Γεννητικών Οργάνων, το οποίο πραγματοποιείται στη Μύκονο από τις 14 έως της 16 Ιουνίου.

    Οι επιστήμονες υπογράμμισαν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά λόγω προβλημάτων γονιμότητας, ενώ 400.000 άνδρες έχουν στυτική δυσλειτουργία από παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ερωτική ζωή των Ελλήνων σκιάζεται από σύννεφα, καθώς μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δέκα άνδρες δεν είναι ικανοποιημένοι με την εξωτερική τους εμφάνιση, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά και η σεξουαλικότητά τους.

    [14] Πανελλαδική απεργία γιατρών ΙΚΑ

    13/6/2002 12:28:00 μμ

    Συνεχίζεται από αύριο η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίοι θα χρειαστούν πρωτοβάθμια περίθαλψη. Με απόφαση της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), οι γιατροί του Ιδρύματος πραγματοποιούν πανελλαδική απεργία από τις 13/18/21/25 και 28 Ιουνίου, με αιτήματα την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας, τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους, τη θεσμοθέτηση επιδομάτων βιβλιοθήκης και εξομάλυνσης και την καθιέρωση ιατρικού βαθμολογίου.

    Επίσης, το Σάββατο, συνέρχεται η ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον πρώτο γύρο των κινητοποιήσεων.

    Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, όπως ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας του κλάδου (ΕΙΝΑΠ).

    Οι γιατροί θα απεργήσουν στις 14, 20, 21, 27 και 28 Ιουνίου, διεκδικώντας νέο μισθολόγιο, αναγνώριση ως συντάξιμου του χρόνου των εφημεριών, αναγνώριση της εργασίας τους ως ανθυγιεινής και αύξηση των δαπανών για την Υγεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 June 2002 - 16:55:24 UTC