Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σιβυλλική απάντηση Σημίτη για Παπαδόπουλο
  • [02] Την ερχόμενη Τρίτη απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ
  • [03] Συνελήφθη μεθυσμένος υπάλληλος του ΟΣΕ
  • [04] Αύξηση οnline υπηρεσιών
  • [05] Τα βρώμικα κράνη προκαλούν φαλάκρα!

    [01] Σιβυλλική απάντηση Σημίτη για Παπαδόπουλο

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/6/2002 10:04:00 μμ

    Απόλυτα αινιγματικός στάθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τη Σαγκάη, για το θέμα του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου, που έχει προκαλέσει αναστατώση στην κυβέρνηση. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που ετέθησαν από έλληνες δημοσιογράφους, σχετικά με κάποια "απίστευτα σενάρια", που κυκλοφορούν στην Αθήνα ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε ένα κινέζικο ρητό που λέει ότι ''κάποιος που ξέρει να μιλάει, μιλάει για την πόλη του, για την πολιτεία. Κάποιος που δεν ξέρει να μιλάει, μιλάει αποκλειστικά για το σπίτι του''.

    Ετοιμος να παραιτηθεί αν του ζητηθεί

    Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν γίνεται μια αποστολή στο εξωτερικό όλοι οι μετέχοντες πρέπει να προσπαθούν να βοηθήσουν τη χώρα και όχι να είναι ένα προκεχωρημένο πόστο του εσωτερικού για να προωθεί τα προβλήματά του.

    "Πρέπει, όπως είπε, να ξεφύγουμε από το εσωτερικό πρόβλημα και να αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί ερχόμαστε στο εξωτερικό για να προωθήσουμε τα θέματα της χώρας και να συνδέσουμε τον τόπο μας με τις εξελίξεις στον κόσμο".

    Στο μεταξύ ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης αρνήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια περί απομάκρυνσης του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου λέγοντας ότι εμμένει σε προηγούμενες δηλώσεις του, ενώ ο ίδιος ο υπουργός τόνισε μέσω συνεργατών του ότι οι παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

    [02] Την ερχόμενη Τρίτη απεργούν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 6/6/2002 7:19:00 μμ

    Γενική απεργία την Τρίτη 18 Ιουνίου κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εκείνες τις ημέρες θα συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Πεδίον του Aρεως, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

    Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΣΕΕ, στη διάρκεια της οποίας επικράτησαν -σύμφωνα με πληροφορίες- χαμηλοί τόνοι σχετικά με την εσωσυνδικαλιστική αντιπαράθεση που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος πάντως, εμμένει στην υποστήριξη των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ωστόσο με ανακοίνωσή του, αναγνωρίζει τη νομιμότητα της απόφασης της ολομέλειας για την απεργία.

    [03] Συνελήφθη μεθυσμένος υπάλληλος του ΟΣΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 6/6/2002 10:55:00 μμ

    Μεθυσμένος υπάλληλος του ΟΣΕ συνελήφθη στις 5.30 το απόγευμα στο Σταθμό Λαρίσης, γιατί πυροβολούσε με όπλο που κατείχε παράνομα στο Σταθμαρχείο του ΟΣΕ. Πρόκειται για τον Ευάγγελο Λιάφκα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, οι οποίοι περιπολούσαν κοντά στον Σταθμό Λαρίσης. Ο Λιάφκας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, όπου και κρατείται για να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

    [04] Αύξηση οnline υπηρεσιών

    6/6/2002 10:43:00 μμ

    Τα έσοδα των εφημερίδων από online υπηρεσίες αυξάνονται παρά την κρίση που διέρχονται οι επιχειρήσεις του διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνα της "Ινοβέισιον" σε 429 υψηλόβαθμα στελέχη εφημερίδων, περισσότεροι από το 40% είπαν ότι οι υπηρεσίες τους ήταν κερδοφόρες ή ισοσκελισμένες. Επίσης, το 80% κερδών των ιστοσελίδων των εφημερίδων προέρχονται μόνο από τη διαφήμιση, όλο και περισσότεροι τόποι αναπτύσσουν έξτρα υπηρεσίες και χρεώνουν για το προσφερόμενο περιεχόμενο.

    Πηγή: journalism.co.uk

    www.wan-press.org/bookstore/trends.html

    [05] Τα βρώμικα κράνη προκαλούν φαλάκρα!

    6/6/2002 10:19:00 μμ

    Οι οδηγοί μοτοσυκλετών πρέπει να προσέχουν τα βρώμικα κράνη, διότι κινδυνεύουν να προσβληθούν από διάφορες δερματικές παθήσεις και πολύ περισσότερο να χάσουν τα μαλλιά τους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 13 και τις 14 Μαίου σε δείγμα 1.100 μοτοσυκλετιστών, στην Ταϊπέι, το 75% των μοτοσυκλετιστών που κινούνται στα κέντρα των πόλεων δεν καθαρίζουν τα κράνη τους, ενώ το 67% μπορεί να ασχοληθεί με την κατάσταση του κράνους έξι μήνες μετά την αγορά του ή το πολύ δυο φορές το χρόνο.

    Η χρήση κράνους σε χώρες που επικρατούν τροπικές κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσει δερματολογικά προβλήματα, εάν το κράνος δεν καθαρίζεται συχνά και επισταμένα καθώς αναπτύσσονται βακτήρια εξ αιτίας της έλλειψης αερισμού στο εσωτερικό του, μυκητιάσεις και φαλάκρα.

    Μόλις το 8,2% των οδηγών μοτοσυκλετών της Ταϊπέι καθαρίζουν τα κράνη τους κάθε έξι μήνες και μόλις το 1,9% μια φορά το μήνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 June 2002 - 21:06:01 UTC