Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Πεκίνο ο Πρωθυπουργός
  • [02] Ισραηλινοί χτύπησαν τμήμα Χριστιανικής εκκλησίας
  • [03] Αμεσα η κατάθεση του ν/σ για το ασφαλιστικό
  • [04] Πέθανε η Κάκια Αναλυτή

    [01] Στο Πεκίνο ο Πρωθυπουργός

    2/6/2002 10:51:00 πμ

    Η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, εν όψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ και της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο. Ο κ. Σημίτης πρόκειται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ζιανγκ Ζεμίν και τον πρωθυπουργό Ζου Ρογκτσί. Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν κυβερνητικό κλιμάκιο και 50 Ελληνες επιχειρηματίες.

    Την Τρίτη, ο κ. Σημίτης θα απευθύνει χαιρετισμό στο Forum Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών που θα γίνει στο Πεκίνο.

    Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Λι Πένγκ στο Σπίτι του Λαού, ενώ θα επισκεφθεί και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, στο οποίο υπάρχει Κέντρο Ελληνικών Σπουδών. Ο κ. Σημίτης, που θα επιστρέψει στις 8 Ιουνίου, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Σινικό Τείχος, το Σιαν και τη Σαγκάη.

    [02] Ισραηλινοί χτύπησαν τμήμα Χριστιανικής εκκλησίας

    2/6/2002 10:58:00 πμ

    Ισραηλινοί στρατιώτες ανατίναξαν τοποθεσία που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και είναι ιερή για τους Χριστιανούς, στη Δυτική Οχθη, δήλωσε χθες, ο Παλαιστίνιος ιερέας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, πατήρ Αζίζ Χαλάουεχ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι δεν γνώριζε ότι είχε θρησκευτική σημασία η -όπως την χαρακτήρισε- σπηλιά αυτή που χρησιμοποιείται από Παλαιστίνιους μαχητές.

    Οι χριστιανοί προσκυνητές προσεύχονται στην μικρή αυτή τοποθεσία που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας κοντά στο χωριό Αμπούντ, δυτικά της Ραμάλας.

    Νωρίτερα σήμερα οι τοπικοί αξιωματούχοι του Αμπούντ είχαν κατηγορήσει τους Ισραηλινούς ότι ανατίναξαν την ίδια την εκκλησία. Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε την πληροφορία αυτή και ανακοίνωσε ότι είχε εντοπίσει ύποπτες δραστηριότητες στην τοποθεσία αυτή και ότι φοβούμενος ότι μπορεί να είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά ''ανατίναξε ένα μικρό τομέα της σπηλιάς όταν αυτή ήταν άδεια''.

    Στη Μέση Ανατολή Σολάνα, Μπερνς, Τένετ

    Στη Ραμάλα βρίσκονται εν τω μεταξύ, ο ύπατος αρμοστής της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα και ο Αμερικανός απεσταλμένος, Ουίλιαμ Μπερνς βρίσκονται στη Ραμάλα για συνομιλίες και με τις δύο πλευρές, ενώ χθες εφθασε στη περιοχή και ο διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ.

    [03] Αμεσα η κατάθεση του ν/σ για το ασφαλιστικό

    2/6/2002 11:13:00 πμ

    Εντός της εβδομάδας ενδέχεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει τέσσερα κεφάλαια που θα αποτυπώνουν τον χαρακτήρα των διαρθρωτικών αλλαγών της κοινωνικής ασφάλισης. Στα περιεχόμενα του θα περιλαμβάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το ενιαίο ταμείο και η διαδικασία συγχώνευσής των υπολοίπων σ' αυτό, τα Ταμεία Πρόνοιας και αλληλοβοήθειας που θα μετατραπούν σε ιδιωτικού δικαίου και η χρηματοδότηση του συστήματος.

    Κινητοποιήσεις προαναγγέλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Στη ΓΣΕΕ, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αποφάσισαν κοινή απεργία με την ΑΔΕΔΥ, την ίδια ημέρα που θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή, γεγονός που προκάλεσε ένταση στους κόλπους της Γενικής Συνομοσπονδίας και την αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ.

    Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει σε πρόωρο συνέδριο.

    [04] Πέθανε η Κάκια Αναλυτή

    2/6/2002 10:32:00 πμ

    Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό θέατρο και ο κινηματογράφος. Η γνωστή ηθοποιός Κάκια Αναλυτή, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Ρηγόπουλου, πέθανε χθες από ανακοπή καρδιάς. Η Κάκια Αναλυτή βρέθηκε χθες το απόγευμα από τους οικείους της στο σπίτι της, στο Παλαιό Φάληρο. Η κηδεία της θα γίνει αύριο, από το νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

    Η ηθοποιός έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό με τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία ''Αγάπη μου Ουάουα'', ενώ πρωτοεμφανίστηκε στη θεατρική σκηνή με το έργο ''Η βίλα των οργίων''.

    Περισσότερο από 40 χρόνια έζησε με τον δημοφιλή κωμικό Κώστα Ρηγόπουλο και απέκτησαν μαζί μία κόρη, επίσης ηθοποιό τη Ζωή Ρηγοπούλου.

    Τα τελευταία δύο χρόνια η ζωή της ηθοποιού, σύμφωνα με το περιβάλλον της ήταν ιδιαίτερα μαρτυρική, καθώς όταν έχασε το σύντροφό της αποτραβήχτηκε και η ίδια στο διαμέρισμά τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 June 2002 - 9:01:10 UTC