Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αττική Οδός επεκτείνεται
  • [02] Απεργούν οι δάσκαλοι στις 29 Μαΐου
  • [03] Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο 2002
  • [04] Νέο σύνθημα της Ολυμπιακής Παιδείας
  • [05] Η εικόνα της Αθήνας το 2004
  • [06] Νέα εκδοτήρια ΚΤΕΛ στην Ομόνοια
  • [07] Πιέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα για ευρωστρατό
  • [08] Μετ'εμποδίων οι εισαγωγικές εξετάσεις
  • [09] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κουβέλη
  • [10] Επίσκεψη Μητροπολίτη Βαρσοβίας
  • [11] Ξάνθη: Βουτιά ΙΧ σε χαράδρα 300 μέτρων
  • [12] Συνεχίζεται η δίκη για το πρωθυπουργικό Φάλκον
  • [13] Συνεδρίαση Συντονιστών ΝΔ για τον ΑΣΕΠ
  • [14] Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Ρέικιαβικ
  • [15] ΟΗΕ: Αναθεωρήσεις στις κυρώσεις κατά Ιρακ
  • [16] Νέα επίθεση με ρουκέτες στο Αφγανιστάν
  • [17] Επίσκεψη Ετσεβίτ σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
  • [18] Καύσωνας πλήττει το Πακιστάν
  • [19] Αιματηρές συγκρούσεις στο Κασμίρ
  • [20] Θανατηφόρο τροχαίο στη Βιέννη
  • [21] Την Παρασκευή η αναμέτρηση ΟΣΦΠ-ΠΑΟ
  • [22] Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
  • [23] Εξαιρετικά ευεργετική η μπύρα
  • [24] Έφτασε στην Αθήνα ο Αλέν Ντελόν

    [01] Η Αττική Οδός επεκτείνεται

    14/5/2002 3:43:00 μμ

    Έως το τέλος του 2002 θα δοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρο το τμήμα της Αττικής Οδού, από την Eθνική οδό Αθηνών-Λαμίας (Μεταμόρφωση), μέχρι και τη Λεωφόρο Πεντέλης. Από τις 21 Μαΐου οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική Οδό, θα μπορούν να προμηθεύονται κάρτα διελεύσεων από τα διόδια, αξίας 30 ευρώ, ενώ από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να προμηθευτούν μία έξυπνη συσκευή που θα τους επιτρέπει τη διέλευση από τα διόδια της Αττικής Οδού και η αξία των διελεύσεων αυτών, θα αποστέλλεται με μηνιαίο λογαριασμό στο σπίτι τους.

    Aττική οδός και Φάρος Ψυχικού

    Εξάλλου, από την 1η Ιουλίου, το αντίτιμο των διοδίων στην Αττική Οδό θα αυξηθεί κατά 20 %.

    Επίσης, οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού, ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν και οι κόμβοι της Κάντζας και της Παιανίας.

    Στο μεταξύ, μέσω αντιδράσεων από τους δήμους της περιοχής, ξεκίνησαν σήμερα τα έργα του ανισόπεδου κόμβου στο Φάρο Ψυχικού.

    Δημοτικές αρχές της περιοχής και κάτοικοι, διοργανώνουν απόψε στις 7 εκδήλωση διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών.

    Ο κόμβος που θα κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Κηφισίας, έχει μήκος 113 μέτρα και πλάτος 19, από την οδό Οίτης μέχρι την Αγίας Σοφίας. Δήμαρχοι της περιοχής που διαφωνούν με τον τρόπο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου, προτείνουν την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Κηφισίας και όχι ανισόπεδο κόμβο.

    [02] Απεργούν οι δάσκαλοι στις 29 Μαΐου

    14/5/2002 7:28:00 μμ

    Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 29 Μαΐου με αιτήματα: τη διασφάλιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Οπως ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 10.30 στον πεζόδρομο της οδού Κοραή, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

    [03] Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο 2002

    14/5/2002 5:24:00 μμ

    Ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων που συμμετέχουν στην δασοπυρόσβεση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2002. Όπως ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πανέτοιμο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

    Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει από την 1η Ιουνίου και το σχέδιο δράσης στηρίζεται κυρίως στην αυτοδυναμία των περιφερειών και στον καλύτερο συντονισμό από το Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο θα είναι επανδρωμένο εκτός από τους αξιωματικούς του πυροσβεστικού σώματος και με ειδικούς επιστήμονες ,δασολόγους και μετεωρολόγους.

    Μεγάλη βαρύτητα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δίνει στην αξιοποίηση των εθελοντών.

    Επίσης, όπως ανακοινώθηκε τα επίγεια και εναέρια μέσα για τη δασοπυρόσβεση συγκροτούν έναν από τους πιο ισχυρούς στόλους για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    [04] Νέο σύνθημα της Ολυμπιακής Παιδείας

    14/5/2002 5:18:00 μμ

    Το νέο σήμα και το νέο σύνθημα της Ολυμπιακής Παιδείας παρουσίασε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα. Η κ. Κούρκουλα δήλωσε ότι το νέο σήμα και το σύνθημα αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία εθελοντών όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και μετά από αυτούς. Το παιδί και τα πέντε αστέρια συνθέτουν το σήμα, ενώ το νέο σύνθημα αποτυπώνεται στο τρίπτυχο "Συμμετέχω- Δημιουργώ -Προσφέρω".

    [05] Η εικόνα της Αθήνας το 2004

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/5/2002 5:07:00 μμ

    Έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Αθήνας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων εγκρίθηκαν κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία χώρων εορτασμού σε όλο το λεκανοπέδιο, η αφαίρεση όλων των διαφημιστικών πινακίδων, η αυστηρή επιτήρηση της στάθμευσης αλλά και της καθαριότητας.

    Συσκέψεις Σημίτη με στελέχη κυβέρνησης-κόμματος

    Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης η εικόνα της Αθήνας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα.

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αλλάζουν μόνο την εικόνα της Αθήνας αλλά όλων των ολυμπιακών πόλεων", δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Επίσης, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι η ΝΔ κουβαλά το απόστημα της ακροδεξιάς και πολλές φορές αυτό κυριαρχεί στη πρακτική της".

    Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ως ένα μανιφέστο της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς και τόνισε πως θα γίνει συζήτηση και για οργανωτικές αλλαγές.

    Ακόμη, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για τις προσλήψεις στο δημόσιο, καθώς και για τη συζήτηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή για την χρηματοδότηση των κομμάτων.

    Στο πλαίσιο των επαφών του με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τη Βάσω Παπανδρέου, τον Υπουργό Επικρατείας Στέφανο Μανίκα και τον Γ.Γ του Υπουργικού Συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη.

    Στις 7 το απόγευμα ο Κώστας Σημίτης θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου.

    [06] Νέα εκδοτήρια ΚΤΕΛ στην Ομόνοια

    14/5/2002 1:47:00 μμ

    Τα πρώτα σύγχρονα κεντρικά εκδοτήρια υπεραστικών λεωφορείων λειτουργούν από σήμερα στην Ομόνοια και από εκεί οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για τα δρομολόγια, να κάνουν κρατήσεις θέσεων και να αγοράζουν εισιτήρια. Προς το παρόν τα εκδοτήρια εξυπηρετούν μόνο τους προορισμούς από Αθήνα προς Πελοπόννησο, Κεντρική και Ηπειρωτική Ελλάδα. Σε περίπου τρεις εβδομάδες θα ενταχθούν στο σύστημα και οι υπόλοιποι προορισμοί, ενώ σε λίγους μήνες θα συνδεθεί με το internet και θα υπάρχει online διασύνδεση με ΟΣΕ, λιμάνια και αεροδρόμια. Τα νέα εκδοτήρια στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου εγκαινίασε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής.

    Ενίσχυση και εκσυγχρονισμός των υποδομών

    Όπως δήλωσε ο κ. Βερελής, το υπουργείο μεταφορών εκτιμώντας το έργο που προσφέρουν τα ΚΤΕΛ, μετακινώντας εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο, έφερε στη βουλή νομοσχέδιο που έτυχε ευρείας αποδοχής στη βουλή και ήδη αποτελεί νόμο του κράτους, με το οποίο αναδιοργανώνονται πλήρως τα ΚΤΕΛ.

    Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των ΚΤΕΛ ήδη σχεδιάστηκε και θα λειτουργήσει μέχρι το 2005 ο κεντρικός σταθμός άφιξης και αναχώρησης των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, στον Ελαιώνα, στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου θα συγκεντρωθούν οι σημερινοί σταθμοί Κηφισού και Λιοσίων, οι οποίοι θα ενοποιηθούν. Στο νέο αυτό συγκοινωνιακό κόμβο, ο οποίος θα έχει άμεση πρόσβαση στο Μετρό, (Στάση Αγιος Σάββας) και σε γραμμές των αστικών λεωφορείων, θα λειτουργούν τράπεζες, ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.

    Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, θα εγκαινιαστεί πολύ σύντομα ο σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, όπου εξυπηρετούνται όλα τα λεωφορεία της Βόρειας Ελλάδος, ενώ βελτιώνονται και οι υποδομές στους σταθμούς όλης της χώρας.

    Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι εντός του Μαΐου και σε υλοποίηση των διατάξεων του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή, θα εκδοθούν οι εκτελεστικές αποφάσεις.

    Ο νόμος μεταξύ άλλων προβλέπει:

    Τη μετατροπή των ΚΤΕΛ σε Ανώνυμες Εταιρίες. Τον εκσυγχρονισμό των σταθμών ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Τον εκσυγχρονισμό του στόλου των λεωφορείων, με την παροχή κινήτρων. Για το λόγο αυτό η πολιτεία θα διαθέσει περί τα 30 δις δραχμές, έτσι ώστε μέχρι το 2003 να έχει ανανεωθεί το 80% του στόλου των λεωφορείων. Την τοποθέτηση συστήματος κλιματισμού σε όλα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Τη λήψη μέτρων για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένων. Την κάλυψη με νέα δρομολόγια μεμονωμένων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Τη σύνδεση της περιφέρειας με τα κέντρα των δήμων. Τη δυνατότητα συμμετοχής της Τοπικής αυτοδιοίκησης στις νέες Ανώνυμες Εταιρίες ΚΤΕΛ, προκειμένου να καλυφθεί με πλήρες δίκτυο δρομολογίων το σύνολο της χώρας. Τη θέσπιση για πρώτη φορά Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή. Τη δυνατότητα άμεσης δημιουργίας νέων διανομαρχιακών γραμμών σε όλη τη χώρα Τη δυνατότητα πολλαπλής εξυπηρέτησης επιβατών κατά διέλευση λεωφορείων από άλλες περιοχές.

    Μετά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός μεταφορών Χρίστος Βερελής, προσήλθε στα εκδοτήρια, όπου έκοψε το πρώτο εισιτήριο, με το νέο αυτό σύστημα. Το εισιτήριο αφορούσε τη διαδρομή Αθήνα-Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Βερελή.

    [07] Πιέσεις ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα για ευρωστρατό

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/5/2002 12:16:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ πιέζουν την Ελλάδα όσον αφορά την πολιτική της στο θέμα του ευρωστρατού. Χθες, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, στις Βρυξέλλες ζητήθηκε από τους εταίρους μας να αρθούν οι επιφυλάξεις της Ελλάδας, στο κείμενο της Αγκυρας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Σεβίλλη.

    Επιφυλακτική η Ελλάδα

    Οι υπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου απαντώντας στις πιέσεις επανέλαβαν σταθερά τη θέση της Ελλάδας, ότι δηλαδή δεν δέχεται την αμερικανοβρετανική συμφωνία, που επιτρέπει στην Τουρκία να συναποφασίζει τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς της ΕΕ, χωρίς να είναι μέλος της, εξαιρώντας ταυτόχρονα το Αιγαίο και την Κύπρο από το πεδίο δράσης της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

    Μάλιστα, η Ελλάδα εξέφρασε τις επιφυλάξεις της και ως προς το κείμενο, το οποίο συνέταξε η Βρετανία, περί σύστασης του μηχανισμού ανάπτυξης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ και το οποίο δεν περιλαμβάνει τις υπό ένταξη Μάλτα και Κύπρο. Μάλιστα η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε ανεπισήμως ως μια πρώτη προσπάθεια σύνδεσης του κυπριακού με τον ευρωστρατό.

    Αναφερόμενος στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε πως πρόκειται για διαφορετικά ζητήματα, αναγνώρισε, πάντως, ότι υπάρχουν δυσκολίες. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται ζήτημα συμψηφισμού των θεμάτων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κλείσουν τα θέματα αυτά στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.

    [08] Μετ'εμποδίων οι εισαγωγικές εξετάσεις

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/5/2002 11:58:00 πμ

    Αναστάτωση στο χώρο της Παιδείας προκαλούν οι εξαγγελίες για απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την Παρασκευή, λίγες μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων για τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου, η ΟΛΜΕ προγραμματίζει 3ωρη στάση εργασίας, ζητώντας ρυθμίσεις για το διορισμό αναπληρωτών καθηγητών, ενώ επαναλαμβανόμενες απεργίες έχουν εξαγγείλει για την επόμενη εβδομάδα οι καθηγητές στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας.

    Οι εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν κανονικά, παρά την τρίωρη στάση που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή, διαβεβαιώνει πάντως από την πλευρά του ο yφυπουργός Παιδείας, Νίκος Γκεσούλης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8. Σ' ότι αφορά στους διορισμούς των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο κ. Γκεσούλης δεσμεύτηκε ότι και αυτοί θα έχουν στο εξής πρόσβαση στους διορισμούς, με βάση την προϋπηρεσία τους.

    [09] Συνάντηση Αβραμόπουλου-Κουβέλη

    14/5/2002 7:30:00 μμ

    Με τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΝ για το δήμο της Αθήνας Φώτη Κουβέλη συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο δήμαρχος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, συζήτησαν για θέματα που αφορούν την Αθήνα, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες του. Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ωφέλιμη τη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο καθώς πληροφορήθηκε, όπως είπε, για ζητήματα που απασχολούν το Δήμο. Εκείνο που αναδείχτηκε ως κοινός τόπος από τη συζήτηση-είπε ο κ. Κουβέλης-είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ιδιαίτερα του Α βαθμού πρέπει να καταστεί αυτόνομο κέντρο εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Ερωτηθείς για τη στάση της κ. Λουλέ, ο κ. Κουβέλης είπε πως ''ο καθένας είχε το δικαίωμα των προσωπικών του επιλογών''.

    [10] Επίσκεψη Μητροπολίτη Βαρσοβίας

    Πηγή: ΑΠΕ 14/5/2002 5:40:00 μμ

    Τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, επισκέφθηκε το πρωί ο Mητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας, που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον αρχιεπίσκοπο που κράτησε περίπου 60 λεπτά, ο προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στη θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, που αριθμεί-όπως είπε- 600.000 αφιερωμένους πιστούς σε μία χώρα, στην οποία οι Ρωμαιοκαθολικοί αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

    Ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι κάποιοι κύκλοι στην πατρίδα μας, επιδιώκουν τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, ώστε να μην θεωρείται η Ορθόδοξη Εκκλησία επικρατούσα και να μην υπάρχει στενή σχέση Ορθοδοξίας και δημόσιας ζωής του τόπου, που υπάρχει σήμερα. Όπως σημείωσε, από έναν ενδεχόμενο χωρισμό θα επέλθει μεγάλη ζημία στο λαό και γιαυτό η Εκκλησία της Ελλάδος θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αποτελεί εμπόδιο σε τέτοιες επιδιώξεις.

    Μάλιστα σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αρχιεπίσκοπος ο κ. Σάββας, εξέφρασε την έντονη απορία και έκπληξή του τονίζοντας ότι ο χωρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί, γιατί η Ελλάδα έχει ειδική σχέση με την ορθοδοξία.

    Λίγο αργότερα ο προκαθήμενος της Πολωνικής Εκκλησίας συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο, επισκέφθηκε τη Θεολογική σχολή Αθηνών, όπου φοιτούν και πολλοί Πολωνοί.

    Στην αίθουσα τελετών έγινε η υποδοχή του και ο ίδιος εξέφρασε προς τους φοιτητές και καθηγητές τη χαρά του που βρίσκεται μεταξύ τους. Μάλιστα χαρακτήρισε τους νέους ως "λουλούδια που ανθίζουν".

    Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ίδιος συνεργάζεται επί 40 χρόνια με νεολαία, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά : "Μπορεί να μας χωρίζουν η γλώσσα και τα χιλιόμετρα, μας ενώνει όμως ο Αναστάς Ιησούς".

    Ο κ. Σάββας, προσέφερε στους φοιτητές ένα υφαντό λαϊκής Πολωνικής Τέχνης, που απεικόνιζε το Χριστό καθώς και ένα δίτομο έργο με θέμα την ορθοδοξία στην Πολωνία.

    [11] Ξάνθη: Βουτιά ΙΧ σε χαράδρα 300 μέτρων

    14/5/2002 4:21:00 μμ

    ''Βουτιά'' σε χαράδρα βάθους περίπου 300 μέτρων έκαναν με το αυτοκίνητό τους τρία νεαρά άτομα, με αποτέλεσμα δύο απο αυτά να βρουν τραγικό θάνατο και το τρίτο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Πάχνη της Ξάνθης. Το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΑΠΕ 6633 απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε απο την πορεία του και βρέθηκε στη χαράδρα. Σκοτώθηκαν ο 19χρονος οδηγός του Εϊχάν Τζελέπ και ο συνοδηγός Ειρφάν Αλίλ Καρά, 25 χρόνων.

    Τραυματίας είναι ο Ειρφάν Τσολάκ, 20 χρόνων, αδελφός του δεύτερου απο τους νεκρούς.

    Πριν το ΙΧ πέσει στην χαράδρα ο τρίτος πρόλαβε και πετάχθηκε έξω απο αυτό αλλά τραυματίσθηκε βαριά κατά την πτώση του.

    Λίγη ώρα μετά το τροχαίο πυροσβέστες και αστυνομικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και κατόρθωσαν να ανασύρουν ύστερα απο πολύωρες προσπάθειες απο το βάθος της χαράδρας τους δύο απο τους τρείς νεαρούς, αλλά όπως διαπιστώθηκε ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος.

    Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Αστυνομία του Εχίνου Ξάνθης.

    [12] Συνεχίζεται η δίκη για το πρωθυπουργικό Φάλκον

    14/5/2002 3:18:00 μμ

    Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίζεται από το πρωί, στο Γ' Τριμελές Πλημμελειδικείο Αθήνας, η δίκη των 10 ατόμων που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, με το πρωθυπουργικό "Φάλκον", το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή στον τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη και το γιο του Νικόλα. Στο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων οι συνάδελφοι από την ΕΡΤ Νίνα Ασημακοπούλου, Δημήτρης Πανταζόπουλος και Παναγιώτης Πούλος.

    Ο Γιάννος Κρανιδιώτης είχε συντάξει επιστολή προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, μετά από πρόβλημα που εμφάνισε το Φάλκον σε ταξίδι στο Πεκίνο, την οποία όμως δεν έστειλε ποτέ. Αυτό υποστήριξε η γραμματέας του εκλιπόντος αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Μαρία Μπεγλίτη, στην κατάθεσή της ενώπιον του Γ' Τριμελούς Πλημμελιοδικείου, που εκδικάζει την υπόθεση του δυστυχήματος με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τον Σεπτέμβριο του 1999.

    Η μάρτυρας που σώθηκε από το δυστύχημα περιέγραψε τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο ταξίδι. Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αεροσυνοδός του Φάλκον Αννα Βελισαρίου, η οποία τόνισε ότι δέχθηκε πιέσεις από την Ανώτατη Επιτροπή της ΥΠΑ, που ερευνούσε τα αίτια του δυστυχήματος, να καταθέσει ότι είδε τον κυβερνήτη να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις την ώρα που ξεκίνησαν οι κλυδωνισμοί του αεροσκάφους.

    Η αδελφή του διπλωμάτη Γρηγόρη Παπαδόπουλου, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας μετά το δυστύχημα, κ. Σοφία Παπαδοπούλου, περιέγραψε στην κατάθεσή της την επίθεση που είχε κάνει ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Αναστάσιος Μαντέλης στο ανώτατο στέλεχος της Ολυμπιακής κ. Τσαγκαράκη το βράδυ που είχαν μεταβεί στο Βουκουρέστι αμέσως μετά το δυστύχημα.

    Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο υπουργός είχε αποκαλέσει ''δολοφόνο'' τον κ. Τσαγκαράκη και του φώναζε: ''Σου είπα να προσέχεις το Φάλκον''. Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του εισαγγελικού πραγματογνώμονα κ. Αλέξανδρου Φίσερ, ο οποίος αναφέρεται σε σειρά παραλείψεων της Ολυμπιακής όσο αφορά την αξιοποίηση και χρήση του Φάλκον.

    [13] Συνεδρίαση Συντονιστών ΝΔ για τον ΑΣΕΠ

    14/5/2002 3:14:00 μμ

    Με το θέμα των προσλήψεων ασχολήθηκε το Συμβούλιο των Συντονιστών της ΝΔ, υπό τον Κώστα Καραμανλή και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία στήριζε και στηρίζει το ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και να διευρυνθούν οι δυνατότητές του. Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ είναι αδιάβλητοι και αξιόπιστοι, ενώ σημείωσε ότι τα αντικειμενικά κριτήρια που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι πάντα αξιοκρατικά.

    Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι ο δημόσιος τομέας είναι υπερκορεσμένος και τόνισε ότι υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία απο εκείνα που έχουν καταγραφεί στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2002.

    Σε λίγες μέρες, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τον αριθμό των προσλήψεων και των δημοσίων υπαλλήλων.

    Τόνισε ακόμη ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα επιμείνει στις προσλήψεις μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά και ο αρμόδιος συντονιστής Βύρων Πολύδωρας τόνισε πως υπάρχει υπερκορεσμός και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για μικροεμπόριο ελπίδας με υποσχέσεις για προσλήψεις.

    [14] Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Ρέικιαβικ

    14/5/2002 3:07:00 μμ

    Η προσχώρηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, μέσω της θέσπισης ενός νέου οργάνου - του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας - είναι το μείζον γεγονός του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, που συνέρχεται σήμερα στο Ρέικιαβικ. Το σχέδιο της συμφωνίας αναμένεται να μονογραφηθεί από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών κ. Ι. Ιβανόφ στην Ισλανδία, αλλά η πανηγυρική υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει στη Ρώμη στις 28 Μαΐου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ από τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν.

    ''Στο τραπέζι'' του διαλόγου η διεύρυνση της Συμμαχίας

    Κατά τη λειτουργία αυτού του σχήματος, το Συμβούλιο των είκοσι μελών θα συγκαλείται στις Βρυξέλλες για να αποφασίζει επί θεμάτων που αφορούν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, τη διαχείριση των κρίσεων, την μη επέκταση των εξοπλισμών, την αντιπυραυλική άμυνα, τη μεταρρύθμιση των αμυντικών πολιτικών και τον έλεγχο των εξοπλισμών.

    Η διεύρυνση της Συμμαχίας - δεδομένου οτι εννέα χώρες έχουν ήδη υποβάλει υποψηφιότητες- θα συζητηθεί εξάλλου στο Ρέικιαβικ, ενώ εκτιμάται ότι η προσχώρηση της Ρωσίας θα διευκολύνει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τις χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται να υπογραμμίσει στους ομολόγους του οτι η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας πρέπει να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα για λόγους ισόρροπης ανάπτυξης της συμμαχίας και σταθερότητας της περιοχής.

    Οι βαλκανικές εξελίξεις και οι σχέσεις Ενωσης - ΝΑΤΟ είναι τέλος ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο του Ρέικιαβικ- κατά προέκταση και το θέμα του ''ευρωστρατού''.

    Σχετικά με αυτό ο Ισπανός υπουργός Αμυνας Φρ. Τρίλο χθες δήλωσε ότι λόγω των ελληνικών ενστάσεων δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και ως εκ τούτου οι ελπίδες για τη διευθέτηση του ζητήματος μετακυλίονται χρονικά σε ορίζοντα προ της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλλης.

    [15] ΟΗΕ: Αναθεωρήσεις στις κυρώσεις κατά Ιρακ

    14/5/2002 7:42:00 μμ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε σήμερα την σημαντικότερη αναθεώρηση των κυρώσεων κατά του Ιράκ τα τελευταία χρόνια, που έχει ως στόχο την αποστολή στη χώρα διαφόρων αγαθών για τους Ιρακινούς πολίτες. Με την απόφαση αυτή του Συμβουλίου ανανεώνεται μέχρι τις 25 Νοεμβρίου το πρόγραμμα του ΟΗΕ "πετρέλαιο έναντι τροφίμων" που επιτρέπει στην Βαγδάτη να πουλά το πετρέλαιό της για να αγοράζει τρόφιμα, φάρμακα και διάφορα άλλα αγαθά υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, μια εξαίρεση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ τον Αύγουστο του 1990.

    Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα 15-0 με τη Συρία, γείτονα του Ιράκ, να αποφασίζει την τελευταία στιγμή να υποστηρίξει την απόφαση αυτή παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει νωρίτερα και καθυστέρησαν την ψηφοφορία.

    Ιδιαίτερα σημαντικός στην αναθεώρηση αυτή των κυρώσεων είναι ένας κατάλογος 300 σελίδων που αναφέρεται στα αγαθά για στρατιωτική και πολιτική χρήση -από φορτηγά μέχρι εξοπλισμό επικοινωνιών- που θα πρέπει όμως να εκτιμώνται ξεχωριστά μέσα σε 30 ημέρες.

    Τα περισσότερα αγαθά που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο μπορούν να εισαχθούν στο Ιράκ μετά από εξέταση 10 ημερών από αξιωματούχους του ΟΗΕ.

    Μέχρι σήμερα σχεδόν το καθετί, εκτός από τρόφιμα και φάρμακα, εξεταζόταν από την επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου οι ΗΠΑ παρεμπόδισαν την αποστολή αγαθών αξίας 5εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία είχε παραγγείλει το Ιράκ.

    [16] Νέα επίθεση με ρουκέτες στο Αφγανιστάν

    Πηγή: ΑΠΕ 14/5/2002 3:55:00 μμ

    Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν την περιοχή του αεροδρομίου της Χοστ που χρησιμοποιούν αμερικανικά και συμμαχικά στρατεύματα στο ανατολικό Αφγανιστάν, αλλά δεν προκάλεσαν θύματα ούτε υλικές ζημιές, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος (AIP) που εδρεύει στο Πακιστάν. Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, είναι η τελευταία μιας σειράς παρόμοιων επιθέσεων που εξαπολύονται στην περιοχή κατά των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως παρατηρεί το σχετικό τηλεγράφημα επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

    ''Δεν ξέρω από ποια κατεύθυνση εκτοξεύθηκαν οι ρουκέτες, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο θόρυβος με ξύπνησε'', δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    Η πόλη Χοστ υπήρξε προπύργιο των Ταλιμπάν και των μαχητών της Αλ Κάιντα, που όπως πιστεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Επίσης, συνορεύει με ημιαυτόνομες περιοχές του Πακιστάν, όπου πιστεύεται ότι έχουν καταφύγει όσοι απέμειναν από τους ενόπλους Ταλιμπάν και μαχητές της Αλ Κάιντα.

    [17] Επίσκεψη Ετσεβίτ σε Πακιστάν και Αφγανιστάν

    14/5/2002 1:19:00 μμ

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν την προσεχή εβδομάδα, πριν η χώρα του αναλάβει τη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης Aρωγής και Ασφάλειας (ISAF) στην Καμπούλ. Ο Ετζεβίτ θα αναχωρήσει στις 23 Μαΐου για το Ισλαμαμπάντ όπου θα μείνει δύο ημέρες πριν μεταβεί στο Αφγανιστάν για ολιγόωρη επίσκεψη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναρρώνει τώρα στην κατοικία του, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 4 Μαΐου για εντερική λοίμωξη, όπως είχαν αναφέρει οι γιατροί του. Η Τουρκία, η μόνη μουσουλμανική χώρα -μέλος του ΝΑΤΟ δέχτηκε να αναλάβει από τον Ιούνιο τη διοίκηση της ISAF για έξι μήνες, μετά τους Βρετανούς. Η χώρα διατηρεί κατά παράδοση στενές σχέσεις με το Πακιστάν.

    [18] Καύσωνας πλήττει το Πακιστάν

    14/5/2002 1:15:00 μμ

    Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το κεντρικό και νότιο Πακιστάν, ανέφεραν ιατρικές πηγές. Στην επαρχία Πουντζάμπ του κεντρικού Πακιστάν, όπου η θερμοκρασία έφθασε στους 49 βαθμούς Κελσίου, 33 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες εννέα ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μεταξύ των θυμάτων είναι πολλοί ζητιάνοι. Επίσης εννέα άνθρωποι πέθαναν την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Σιντ του νοτίου Πακιστάν. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία, ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

    [19] Αιματηρές συγκρούσεις στο Κασμίρ

    14/5/2002 1:01:00 μμ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στο Κασμίρ οι συγκρούσεις μεταξύ των Μουσουλμάνων ανταρτών και των ινδικών δυνάμεων. Τριάντα δύο άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση Μουσουλμάνων ανταρτών σε ινδική στρατιωτική βάση και σε ένα λεωφορείο στο Κασμίρ. Μεταξύ των θυμάτων είναι τρεις από τους επιδρομείς, τουλάχιστον ένας στρατιώτης και πολλά μέλη οικογενειών των στρατιωτών που κατοικούσαν στη βάση. Οπως, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές, στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν άλλα 56 άτομα.

    [20] Θανατηφόρο τροχαίο στη Βιέννη

    14/5/2002 12:04:00 μμ

    Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 15 τραυματίστηκαν από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά, σε τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής Στοκεράου, κοντά στη Βιέννη, ανακοίνωσαν οι αυστριακές αρχές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, λεωφορείο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και αρκετά αυτοκίνητα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση, ενώ επικρατούσε ομίχλη στην περιοχή. Οι 15 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [21] Την Παρασκευή η αναμέτρηση ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/5/2002 7:06:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Ποινική δίωξη για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και άλλα αδικήματα άσκησε η εισαγγελέας κατά του υπαλλήλου της Ιντρακόμ Κωνσταντίνου Μουχτούρη, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη χθεσινή επίθεση με πέτρες εναντίον του πούλμαν που μετέφερε την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Εν τω μεταξύ, η επιτροπή πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ότι ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που αναβλήθηκε χθες, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 20.00, στο ΣΕΦ. Επίσης, αποφασίσθηκε ότι ο τρίτος αγώνας -εφόσον χρειασθεί- θα διεξαχθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου, την ίδια ώρα, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

    Καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας καταδίκασε με κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια που προκάλεσαν χθες οι οπαδοί του ΟΣΦΠ και έκανε λόγο για χούλιγκανς και για "μη υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους".

    Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και απέδωσε την αδυναμία ελέγχου της κατάστασης από την αστυνομία στο γεγονός ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου.

    Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θετικό να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες από το κράτος και τις ΠΑΕ, ώστε να σταματήσει η βία στα γήπεδα.

    Τα επεισόδια καταδίκασε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Φασούλας.

    [22] Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

    14/5/2002 3:51:00 μμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σε όλα τα Μουσεία της χώρας, το Σάββατο, 18 Μαϊου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων. Το φετεινό μήνυμα της επετείου, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι "Μουσεία και Παγκοσμιοποίηση" προκειμένου να διερευνηθούν τα προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες που απασχολούν στις μέρες μας την παγκόσμια κοινότητα.

    Με την επιλογή του θέματος το ΙCOM επιθυμεί να υπογραμμίσει την σημαντική αποστολή των Μουσείων, τα οποία, επωφελούμενα απο τις δυνατότητες επικοινωνίας που προσφέρει η εποχή της παγκοσμιοποίησης, οφείλουν να συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη και τη διατήρηση των τοπικών και περιφερειακών ταυτοτήτων.

    Το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου στην αίθουσα της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα "Μουσεία και Παγκοσμιοποίηση", με ομιλητές καθηγητές αρχαιολόγους, τους διευθυντές του Νομισματικού μουσείου και της Εθνικής Πινακοθήκης κ.κ Τουράτσογλου και Λαμπράκη(αντίστοιχα), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων όρισε ως τιμώμενο Μουσείο το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας.

    Την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα εγκαινιαστεί στην Ύδρα το ανακαινισμένο αρχοντικό Μουσείο Παύλου Κουντουριώτη.

    [23] Εξαιρετικά ευεργετική η μπύρα

    Πηγή: ΑΠΕ 14/5/2002 4:22:00 μμ

    Η κατανάλωση μπύρας μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, εγκεφαλικών και καρδιοπαθειών, σύμφωνα με την ομοσπονδία Γερμανών ζυθοποιών, προσπαθώνατς να πείσει τη νεολαία της Γερμανίας να πηγαίνει περισσότερο στις μπυραρίες και λιγότερο στα γυμναστήρια. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτερ Χαν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο μέσος Γερμανός κατανάλωσε κατά το 2001 μόλις 123 λίτρα μπύρας, ποσόν μειωμένο από τα 147 λίτρα που ήταν η αντίστοιχη κατανάλωση πριν από 10 χρόνια.

    Για τη μείωση αυτή η ομοσπονδία επιρρίπτει ευθύνες στους φανατικούς με τη γυμναστική και την υστερία που έχει καταλάβει τους νέους με τα αναψυκτικά που προσδίδουν ενέργεια.

    '' Υπάρχουν τεράστια οφέλη από την κατανάλωση βύνης και λυκίσκου'', υποστηρίζει ο Χαν και συνεχίζει ότι η μέτρια κατανάλωση ζύθου, περίπου μισό λίτρο την ημέρα στους άνδρες, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού και περιορίζει τα επίπεδα χοληστερίνης, ενώ ο λυκίσκος που χρησιμοποιείται κυρίως για τον αρωματισμό του ζύθου αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καρκίνο.

    [24] Έφτασε στην Αθήνα ο Αλέν Ντελόν

    14/5/2002 3:03:00 μμ

    Ατυχος στάθηκε μόλις πάτησε το πόδι του στην Αθήνα ο γνωστός γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Πηγαίνοντας το μεσημέρι προς το Λαγωνήσι έπεσε θύμα τροχαίου. Το ατύχημα έγινε στη λεωφόρο Καλυβίων, όταν ΙΧ μάρκας Φίατ με οδηγό τον Τζουλιάν Τέλκα από την Αλβανία, ξέφυγε από την πορεία του, συγκρούστηκε με φορτηγό, και στη συνέχεια με τη Μερσεντές, στην οποία επέβαινε ο Αλέν Ντελόν. Κανένας επιβάτης ή οδηγός και από τα τρία οχήματα δεν έπαθε τίποτα. Ψύχραιμος ο ηθοποιός επιβιβάστηκε σε άλλο αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασε τελικά στον προορισμό του. Ο Αλέν Ντελόν ήρθε στη χώρα μας για να παραβρεθεί σήμερα το βράδυ σε επίδειξη μόδας γνωστής σχεδιάστριας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε παιδιά με νευρομυικές παθήσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 May 2002 - 16:55:30 UTC