Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοχλημένη η Ρηγίλλης με την ''ονοματολογία''
  • [02] Αρρωστος στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
  • [03] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστοδουλάκη
  • [04] Στη Νέα Υόρκη ο Απόστολος Κακλαμάνης
  • [05] Παπαντωνίου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
  • [06] Αυστηρή προειδοποίηση της Ε.Ε προς την Τουρκία
  • [07] Αλλαγή ζητούν 11.000 Κουβανοί αντιφρονούντες
  • [08] Νέες επιτυχίες για την ελληνική ποδηλασία
  • [09] Δεύτερη στην Ευρώπη η Μυστακίδου στο Τάε Κβο Ντο
  • [10] Ο Κεραμεικός συνεχίζει να αποκαλύπτει θυσαυρούς

    [01] Ενοχλημένη η Ρηγίλλης με την ''ονοματολογία''

    10/5/2002 10:42:00 μμ

    Δυσφορία επικρατεί στη Ρηγίλλης με την ονοματολογία, όσον αφορά τις πιθανές υποψηφιότητες στελεχών της Αριστεράς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Ηδη,ο εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Ρουσόπουλος,ύστερα από σύσκεψη υπό τον Κώστα Καραμανλή,έκανε λόγο για "σενάρια προεκλογικής φαντασίας", τα οποία χαρακτήρισε μάλιστα υποβολιμαία.

    Χθες ο Γρηγόρης Φαράκος διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν ως πιθανό υποψήφιο για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς με τη στήριξη της ΝΔ.

    Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τη Νίτσα Λουλέ, η οποία από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν τις έχει τετοια πρόταση.

    [02] Αρρωστος στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/5/2002 10:00:00 μμ

    Εσπευσμένα μεταφέρεται στην Αθήνα αύριο το μεσημέρι με ειδική πτήση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προκειμένου να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Υγείας, Φρίξο Σαββίδη.

    [03] Συνάντηση Βαρθολομαίου-Χριστοδουλάκη

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/5/2002 9:14:00 μμ

    Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχε μακρά και εγκάρδια συνομιλία, συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, που πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία. Ο κύριος Χριστοδουλάκης υπογράμμισε οτι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στους πολιτισμούς και πρόσθεσε ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    [04] Στη Νέα Υόρκη ο Απόστολος Κακλαμάνης

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/5/2002 9:10:00 μμ

    Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στον πρόεδρο της πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης Σέλντον Σίλβερ, την οποία και αποδέχθηκε.

    Σε σημερινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, συζήτησαν για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, την προώθηση της εκπαίδευσης των Αμερικανών πολιτών ελληνικής καταγωγής, αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιανατολικής Ευρώπης στους παράγοντες ειρήνης και σταθερότητας. Το βράδυ ο κ. Κακλαμάνης θα παραστεί σε εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου που διοργανώνει ο Αλληλοβοηθητικός Σύνδεσμος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης. Στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βουλής θα βραβεύσει αριστούχους Ελληνοαμερικανούς μαθητές για τις εκθέσεις που έγραψαν για την έννοια των απελευθερωτικών αγώνων.

    [05] Παπαντωνίου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

    10/5/2002 9:02:00 μμ

    Με το προεδρείο της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αντονι Σνογκντρας, πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με τον αντιπρόεδρο Κρις Πράις, πρώην εργατικό βουλευτή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου του Λιντς και με τη γραμματέα της Επιτροπής Ελένη Κιούμπιτ. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Παπαντωνίου εξήρε το έργο της Επιτροπής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει γίνει συστηματική δουλειά ως προς τον επηρεασμό των μελών του Βρετανικού Κοινοβουλίου, της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ, αναφορικά με το πάγιο ελληνικό αίτημα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

    [06] Αυστηρή προειδοποίηση της Ε.Ε προς την Τουρκία

    Πηγή: ΑΠΕ 10/5/2002 11:17:00 μμ

    Ενδεχόμενο κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HADEP θα αποτελέσει "σοβαρό πισωγύρισμα" στις σχέσεις με την Τουρκία, υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, προειδοποίησε ο ολλανδός Ζουστ Λάγκεντικ, επικεφαλής της επταμελούς αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έπειτα από μια αποστολή τριών ημερών στην Τουρκία για την εξέταση της κατάστασης του HADEP.

    Το HADEP απειλείται με κλείσιμο λόγω "οργανικών δεσμών" με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που περιελήφθη πρόσφατα στον κατάλογο της ΕΕ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Μη επαρκείς οι αποδείξεις της Τουρκίας

    Ο Λάγκεντικ υπογράμμισε πως οι τουρκικές αρχές δεν μπόρεσαν να παράσχουν στην αντιπροσωπεία "συγκεκριμένες αποδείξεις" για τους δεσμούς ανάμεσα στο κόμμα και το PKK.

    "Το συμπέρασμά μας είναι πως το HADEP είναι ένα αυτόνομο κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των Κούρδων με μη βίαια μέσα", κατέληξε ο Λάγκεντικ.

    [07] Αλλαγή ζητούν 11.000 Κουβανοί αντιφρονούντες

    10/5/2002 10:56:00 μμ

    Κουβανοί αντιφρονούντες παρέδωσαν ένα χωρίς προηγούμενο αίτημα με 11.000 υπογραφές που ζητεί τη διενέργεια εθνικού δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση του μονοκομματικού κομμουνιστικού συστήματος στη χώρα. Ο επιφανής αντιφρονούντας Οσβάλντο Πάγια και δυο άλλοι τοπικοί ακτιβιστές εισήλθαν στην Εθνοσυνέλευση της Κούβας μεταφέροντας δυο λευκά χαρτοκιβώτια που περιείχαν λίστες με 11.020 υπογραφές, περισσότερες από όσες απαιτεί το Σύνταγμα της Κούβας για να ζητηθεί δημοψήφισμα.

    Ζητούν ελεύθερες βουλευτικές εκλογές

    Το αποκαλούμενο Σχέδιο Βαρέλα, που έχει γίνει το κυριότερο αίτημα για το μικρό κίνημα αντιφρονούντων του νησιού, προτείνει λαϊκή ψήφο για την ελεύθερη έκφραση και τον ελεύθερο συνεταιρισμό, αμνηστία για τους πολιτικούς κρατούμενους, περισσότερες ευκαιρίες για ιδιωτικές επιχειρήσεις, νέο εκλογικό νόμο και βουλευτικές εκλογές.

    Η κυβέρνηση του Προέδρου Φιντέλ Κάστρο έχει απορρίψει το σχέδιο ως υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συνωμοσία που δεν θα οδηγήσει πουθενά.

    Η προσπάθεια των αντιφρονούντων να πιέσουν για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος παρουσιάστηκε στο Κοινοβούλιο δυο ημέρες πριν από την άφιξη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ για εξαήμερη επίσκεψη, που σκοπό έχει τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κούβα και κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [08] Νέες επιτυχίες για την ελληνική ποδηλασία

    Πηγή: ΝΕΤ 10/5/2002 10:58:00 μμ

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική ομάδα, στο ολυμπιακό σπριντ, στο παγκόσμιο κυπελλο ποδηλασίας που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Η ελληνικη ομάδα αποτελείται απο τους Ολυμπιονίκες Δημήτρη Γεωργαλή, Λάμπρο Βασιλόπουλο και Κλεάνθη Μπάρκα. Ο Λάμπρος Βασιλόπουλος σε ατομικό επίπεδο κατέλαβε την όγδοη θέση στο κεριγκ.

    [09] Δεύτερη στην Ευρώπη η Μυστακίδου στο Τάε Κβο Ντο

    10/5/2002 10:03:00 μμ

    Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Έλλη Μυστακίδου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάε Κβο Ντο, που διεξάγεται στη Σαμψούντα. Η χάλκινη παγκόμια πρωταθλήτρια ηττήθηκε στον τελικό από την Ολλανδέζα Ιλόνα Φαν Ντόιτεκομ, με 10-9.

    [10] Ο Κεραμεικός συνεχίζει να αποκαλύπτει θυσαυρούς

    Πηγή: ΝΕΤ 10/5/2002 10:06:00 μμ

    Ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς έφεραν στο φως οι ανασκαφές στην περιοχή του Κεραμικού. Πρόκειται για έναν Κούρο, ύψους δύο μέτρων, δύο μαρμάρινα λιοντάρια και θραύσματα μιας σφίγγας και κιόνων που χρονολογούνται στην αρχαϊκή εποχή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 10 May 2002 - 20:54:43 UTC