Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Λονδίνο ο Γ. Παπαντωνίου
  • [02] Ανακοίνωση υπ. Εξωτερικών για Παλαιστινίους
  • [03] Συντριβή αεροσκάφους στην Τυνησία
  • [04] Αεροπορική τραγωδία στην Κίνα
  • [05] Νέα κυβέρνηση στη Γαλλία
  • [06] Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος του κυπριακού
  • [07] Σύσκεψη υπουργών ΕΚΟΦΙΝ
  • [08] Οδηγία της ΕΕ για την επιβολή του ΦΠΑ

    [01] Στο Λονδίνο ο Γ. Παπαντωνίου

    7/5/2002 8:43:00 μμ

    Με ειδική αποστολή από τον πρωθυπουργό να επαναλάβει στο Λονδίνο τις ελληνικές θέσεις για τον ευρωστρατό και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναχωρεί αύριο για τη βρετανική πρωτεύουσα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Μετά την άφιξή του ο κ. Παπαντωνίου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του δολοφονηθέντος ταξίαρχου Σόντερς και αργότερα θα μιλήσει στο London School of Economics. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Bρετανό ομόλογό του κ. Χουν, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με την επιτροπή για την επιστροφή των Mαρμάρων του Παρθενώνα.

    [02] Ανακοίνωση υπ. Εξωτερικών για Παλαιστινίους

    7/5/2002 8:35:00 μμ

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης , διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορίες ότι η Ελλάδα πρόκειται να δεχθεί Παλαιστίνιους εγκλωβισμένους που βρίσκονται στο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ. Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι "η χώρα μας συνεχίζει τη διαμεσολαβητική προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, χωρίς όμως αυτό ταυτόχρονα να σημαίνει ότι θα δεχθεί Παλαιστίνιους στο έδαφος της".

    [03] Συντριβή αεροσκάφους στην Τυνησία

    7/5/2002 8:03:00 μμ

    Αεροπορική τραγωδία στην Τυνησία, όταν ένα Μπόινγκ 737 των αιγυτπιακών αερογραμμών με 64 επιβαίνοντες διαφόρων εθνικοτήτων, που πραγματοποιούσε την πτήση 843 από Κάιρο για Τύνιδα, προσέκρουσε το απόγευμα σε λόφο κοντά στην Τύνιδα και κατέπεσε. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως 13 άτομα έχουν σωθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 15 ατόμων.

    Ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Τύνιδα δήλωσε στην αιγυπτιακή τηλεόραση ότι οι νεκροί ως τώρα "ανέρχονται σε 15", ενώ σύμφωνα με πηγές των σωστικών συνεργείων φτάνουν τους 20.

    Τη στιγμή του δυστυχήματος υπήρχε δυνατή βροχή και χαμηλή ορατότητα, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρέπει να υπήρξε και μηχανική βλάβη. Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή που κατέπεσε το αεροσκάφος.

    Σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος, υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Τύνιδας, ανέφεραν ότι ο πιλότος δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό προσγείωσης, καθώς πλησίαζε στο αεροδρόμιο και στη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας το αεροσκάφος συνετρίβη.

    Νωρίτερα, πηγή των αιγυπτιακών αερογραμμών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων πως μέλος του πληρώματος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, γνωστοποίησε ότι το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε αναγκαστική προσγείωση.

    [04] Αεροπορική τραγωδία στην Κίνα

    7/5/2002 9:24:00 μμ

    Κινεζικό αεροσκάφος τύπου MD 82 της Northern Airlines κατέπεσε στη θάλασσα, 20 χλμ ανατολικά του αεροδρομίου Ντάλιαν, το οποίο μετέφερε 103 επιβάτες και εννιαμελές πλήρωμα. Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο Πεκίνο-Ντάλιαν και όπως ανέφεραν από τον πύργο ελέγχου έχασαν την επαφή λίγο μετά την αναφορά του κυβερνήτη ότι εκδηλώθηκε φωτιά στην καμπίνα. Οπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν πάνω από 50 πτώματα από τη θάλασσα, ενώ ελάχιστες είναι οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες. Μεταξύ των επιβατών ήταν και οκτώ ξένοι, Ιάπωνες και Νοτιοκορεάτες.

    [05] Νέα κυβέρνηση στη Γαλλία

    7/5/2002 9:03:00 μμ

    Ο νέος πρωθυπουργός

    Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Πιέρ Ραφαρέν παρουσίασε τη σύνθεση της νέας προσωρινής κυβέρνησης που έχει αποστολή να προετοιμάσει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και να προσελκύσει ψηφοφόρους στο συντηρητικό στρατόπεδο. Η κυβέρνηση θα ασκεί τη διακυβέρνηση μόνον με διατάγματα, δεδομένου ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα έχει την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή και το κοινοβούλιο δεν βρίσκεται σε σύνοδο.

    Τα πρόσωπα των σημαντικότερων υπουργείων

    Το σημαντικότατο υπουργείο των Εσωτερικών, αναλαμβάνει ο ''σκληρός'' Νικολά Σαρκοζί, 47 ετών, ο οποίος προαλείφεται και για την πρωθυπουργία. Το υπουργείο του θα έχει εκτεταμένες εξουσίες για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα. Ο Σαρκοζί κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας μίλησε για ενισχυμένη εφαρμογή του νόμου και ''μηδενική ανοχή''.

    Ο Ντομινίκ ντε Βιλεπέν, 48 ετών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι χθες ήταν επιτελάρχης στα Ηλύσια και από τους στενότερους συνεργάτες του Σιράκ.

    Υπουργός Αμυνας και Βετεράνων Πολεμιστών ορίστηκε η Μισέλ Αλιό-Μαρί, 55 ετών, πρόεδρος του κόμματος Συναγερμός για τη Δημοκρατία -ιδρυτής του οποίου είναι ο Σιράκ. Είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Αμυνας στην ιστορία της Γαλλίας, ενώ υπήρξε από τους θερμότερους δημόσιους υποστηρικτές του Σιράκ στην εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς.

    Ο Φρανσίς Μερ, 62 ετών, πρώην πρόεδρος του κολοσσού χάλυβα Arcelor, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας.

    [06] Ξεκίνησε ο τέταρτος γύρος του κυπριακού

    7/5/2002 9:09:00 μμ

    Με τη συνάντηση του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, το απόγευμα, άρχισε ο τέταρτος γύρος των απευθείας συνομιλιών. Η συνάντηση, που κράτησε λιγότερο από μια ώρα, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του ειδικού συμβούλου του γγ των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στην Κύπρο. Στη σημερινή συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να συζητηθούν τα όσα ανέφερε ο Ραούφ Ντενκτάς και όσα απάντησε η ελληνοκυπριακή πλευρά στην προηγούμενη συνάντηση.

    [07] Σύσκεψη υπουργών ΕΚΟΦΙΝ

    7/5/2002 8:20:00 μμ

    Δυναμικότερους ρυθμούς ανάπτυξης για τις χώρες της ευρωζώνης το δεύτερο εξάμηνο του έτους και κυρίως το τελευταίο τετράμηνο, όπου αναμένεται να ξεπεράσουν το 2,5% με πληθωρισμό γύρω στο 2%, προέβλεψαν οι υπουργοί Οικονομίας που συνήλθαν χθες και σήμερα στις Βρυξέλλες. Ο Ελληνας υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η συγκυρία αυτή ανάκαμψης ευνοεί την ελληνική οικονομία που υπερακοντίζει τους ευρωπαϊκούς ρυθμούς ανάπτυξης, κάνοντας πιο προσιτούς τους στόχους της απασχόλησης.

    Παράλληλα, διευκολύνει τη μάχη κατά του πληθωρισμού με αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας, εντατικοποίησης των ελέγχων στρογγυλοποίησης προς τα πάνω και προστασίας των καταναλωτών -που συγκαταλέγεται στις ελληνικές προτεραιότητες.

    Οι 12 υπουργοί της Ευρωζώνης συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, καταλήγοντας ότι πρέπει να αποφύγουν προς το παρόν τις φορμαλιστικές διαδικασίες απόφασης στην ευρωομάδα, που θα καθιστούσαν λιγότερο ευέλικτο το σχήμα και να παραπέμψουν στη Συντακτική Συνέλευση, για τη θεσμική αναμόρφωση της ΕΕ, τη θεσμοθέτηση του οργάνου.

    Το Συμβούλιο Ecofin ασχολήθηκε με τη φορολόγηση της ενέργειας υιοθετώντας σχετική πρόταση της ισπανικής προεδρίας η οποία δεν καθιερώνει ελάχιστο υποχρεωτικό φόρο για σειρά βιομηχανιών, (όπως τσιμεντοβιομηχανίες κλπ), ενώ προβλέπει 10ετή περίοδο προσαρμογής και μακρά μεταβατική περίοδο φορολόγησης φυσικού αερίου.

    Η ολοκλήρωση της συζήτησης αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους ή στις αρχές του επόμενου επί ελληνικής προεδρίας.

    Οι 15 υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ αποφάσισαν τέλος, τη συνέχιση της επιδότησης των ασφαλίστρων των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης για όσο διάστημα διαρκεί η αντίστοιχη πολιτική των ΗΠΑ.

    Οσον αφορά τον μακροοικονομικό διάλογο με τους εκπροσώπους των συνδικάτων και των εργοδοτών διαπιστώθηκε η ανάγκη διατήρησης του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, συγκράτησης των μισθών και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

    [08] Οδηγία της ΕΕ για την επιβολή του ΦΠΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 7/5/2002 8:59:00 μμ

    Κοινοτική οδηγία για το ΦΠΑ που θα επιβάλλεται στις υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται μέσω διαδικτύου μεταξύ των χωρών-μελών, υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες τo Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ. Στόχος της οδηγίας είναι να υπόκεινται σε ΦΠΑ οι υπηρεσίες που προσφέρονται στις χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ θα απαλλάσονται από το ΦΠΑ οι υπηρεσίες που πωλούνται σε τρίτες χώρες. Το νέο καθεστώς στο ΦΠΑ μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου αφορά τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την πληροφόρηση και την εκπομπή προγραμμάτων (ήχος και εικόνα) καθώς επίσης και υπηρεσίες πολιτιστικού, αθλητικού, επιστημονικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, τα κράτη- μέλη είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν την κοινοτική οδηγία πριν από την 1η Ιουλίου 2003.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 May 2002 - 20:55:16 UTC