Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατασκευή Διοικητηρίου για τη νομαρχία Έβρου
  • [02] Τροχαίο με περιπολικό και Ι.Χ.
  • [03] Σύνταξη σε ηλικιωμένους άνεργους
  • [04] ΑΕΚ-Ηράκλειο: 93-75
  • [05] Ιωνικός-ΟΦΗ: 2-1
  • [06] Αιγάλεω-ΠΑΟ: 1-4
  • [07] Αρης-Πανιώνιος: 1-1
  • [08] ΠΑΟΚ-Ακράτητος: 6-3
  • [09] ΑΕΚ-Ηρακλής: 3-0
  • [10] Παναχαϊκή-ΟΣΦΠ: 1-3

    [01] Κατασκευή Διοικητηρίου για τη νομαρχία Έβρου

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 9:16:00 μμ

    Διοικητήριο που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της νομαρχίας Έβρου αποκτά η Αλεξανδρούπολη. Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης ανακοίνωσε τη διάθεση πιστώσεων ύψους 1,5 δις δρχ, προκειμένου μέσα στο τρέχον έτος να αρχίσει η κατασκευή του έργου.

    Σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Έβρου, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι το ποσό αυτό θα εξασφαλισθεί από το υπουργείο και, αναφερόμενος στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις, πρόσθεσε πως "σε αυτήν την κρίσιμη εθνική περιοχή όσα και αν ξοδέψει το κράτος από το εθνικό εισόδημα και από τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάντα λιγότερα από αυτά που απαιτούνται".

    Ο κ. Σκανδαλίδης επισκέφθηκε τους δήμους Τυχερού, Σουφλίου και Ορεστιάδας, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης από το δήμαρχο Αγγελο Παπαϊωάννου και το δημοτικό συμβούλιο. Τέλος, ο υπουργός, λίγο πριν ολοκληρώσει την τριήμερη περιοδεία του στην Θράκη, επισκέφθηκε και τον οικισμό για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στο Διδυμότειχο, στον οποίο θα μεταστεγαστούν 52 οικογένειες, που μένουν στην περιοχή.

    "Η κατασκευή αυτών των κατοικιών εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να εφαρμοσθεί μια πραγματική εθνική πολιτική για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και εφοδίων για όλους τους πολίτες και για εδραίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης" δήλωσε ο κ. Σκανδαλίδης.

    [02] Τροχαίο με περιπολικό και Ι.Χ.

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/4/2002 7:48:00 μμ

    Ένας πολίτης σκοτώθηκε και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περιπολικό τζιπ της τροχαίας Μαλακάσας που είχε σταματήσει με αναμμένα τα αλάρμ, στη διαχωριστική νησίδα ασφαλείας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Το δυστύχημα έγινε στις 15:00 στο 31ο χιλιόμετρο στο Καπανδρίτι, όπου το περιπολικό είχε σταματήσει για να απομακρύνουν οι αστυνομικοί σιδερόβεργες που είχαν πέσει στο δρόμο και ήταν επικίνδυνες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το Ι.Χ. όμως προσέκρουσε στο πίσω μέρος του περιπολικού με ταχύτητα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του Αθανάσιος Σούντας, 61 ετών, και να τραυματιστούν ελαφρά οι αστυφύλακες Μάριος Δήμου, 28 ετών, και Ηλίας Μακρυγιάννης, 23 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Προανάκριση για το δυστύχημα κάνει η τροχαία Μαλακάσας.

    [03] Σύνταξη σε ηλικιωμένους άνεργους

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/4/2002 9:35:00 μμ

    Την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, που είναι 375 ευρώ, θα λαμβάνουν πλέον και οι ηλικιωμένοι άνεργοι, άνω των 65 ετών, εφόσον έχουν 3.000 ένσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8,ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας αντιμετωπίζει θετικά σχετικό αίτημα της ΓΣΕΕ για επιχορήγηση σύνταξης στους ανέργους αυτής της κατηγορίας.

    Η ρύθμιση που προωθείται προβλέπει ότι τις εισφορές για τα 1.500 επιπλέον ένσημα που απαιτούνται ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο όριο των 4.500 ενσήμων, θα καταβάλλονται από το λογαριασμό για την ανεργία του ΟΑΕΔ.

    [04] ΑΕΚ-Ηράκλειο: 93-75

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 8:41:00 μμ

    Για πρώτη φορά από καταβολής Α1, η ΑΕΚ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Η Ένωση νίκησε σήμερα 93-75 το Ηράκλειο στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και εξασφάλισε και μαθηματικά την κορυφή. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα περίμεναν να έχουν εύκολο έργο απέναντι στην κρητική ομάδα, που εμφανίστηκε αρκετά αποδυναμωμένη μετά την παραχώρηση του Χρήστου Χαρίση στην Ταουγκρές.

    Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι ακριβώς, καθώς οι φιλοξενούμενοι, με κορυφαίους τους Κανταρτζή και Μακρή, δεν επέτρεψαν από την αρχή στην ΑΕΚ να πάρει προβάδισμα ασφαλείας, παρά την καλή εμφάνιση του Δήμου Ντικούδη.

    ΑΕΚ: Χόλντεν 22 (4), Παντελιάδης 2, Μπουρούσης, Τσιάρας 2, Καρ 10 (2), Χατζής 5 (1), Κικίλιας, Ντικούδης 23 (1), Μπιλμπά 4, Μπετς 17, Κακιούζης 8.

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κανταρτζής 14 (2), Λάζουκιτς 2, Μακρής 13 (3), Βαρδαβάς, Κούβαρης 3, Λίγγος 9, Τόμας 14 (2), Μαυρίδης 6, Ζούζα 14.

    [05] Ιωνικός-ΟΦΗ: 2-1

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 8:33:00 μμ

    Τα σχέδια τους για την νέα περίοδο κάνουν πλέον στη Νίκαια, καθώς ο Ιωνικός κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-1 και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή του στην Α' εθνική. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Ιωνικός για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, ο δε ΟΦΗ προκειμένου να παραμείνει στο κυνήγι της Ευρώπης και της συμμετοχής στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 89ο λεπτό, καθώς ο Μοσχογιάννης αποβλήθηκε επειδή ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Βιλανάκη.

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Στρακόσια, Χάουγκλαντ, Πάβλακ, Νολ, Ξανθόπουλος, Ντελγκάδο, Μακόρ, Μικές (17' Οφρυδόπουλος, 70' Φρατζέσκος), Αφάς, Μονταμπόρ, Κουρμπέλο.

    ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Σταυρακάκης, Δερμιτζάκης, Μοσχογιάννης, Κώτσιος, Αδάμος, Κιάσος, Σοάρες, Μπελεβώνης, Μουνιόζ, Δέντσας.

    [06] Αιγάλεω-ΠΑΟ: 1-4

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 8:26:00 μμ

    Μονόπλευρο ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι της Νίκαιας, καθώς το Αιγάλεω έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, ενώ ο Παναθηναϊκός διεκδικεί μία θέση στο Champion's League. Αν και αγωνίσθηκαν με αρκετές ελλείψεις, οι ''πράσινοι'' ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12ο λεπτό, όταν ο Γκόραν Βλάοβιτς άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ.

    Και στα δύο ημίχρονα ο Παναθηναϊκός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες του Αιγάλεω μακριά από την εστία του Νικοπολίδη, ενώ το ''γκολ της τιμής'' για το Αιγάλεω σημείωσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αγρίτης στην εκπνοή της συνάντησης.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Μπίκιτς, Παπουτσής, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Συμεωνίδης, Μανουσάκης, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Ντιόπ (43' Σβένσον), Νικολόπουλος, Αγρίτης.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βόκολος, Φύσσας, Σαπάνης, Βαζέχα, Γκαλέτο, Γκούμας, Κόλκα (75' Γιάρνι), Βλάοβιτς, Μπόατενγκ (62' Σάριτς).

    [07] Αρης-Πανιώνιος: 1-1

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 8:11:00 μμ

    Δυνατά στο παιχνίδι της Ευρώπης μπαίνει πλέον ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου απέσπασε ισοπαλία στο Χαριλάου από τον Αρη και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα διεκδικήσει κυρίως από τον Ηρακλή και κατά δεύτερο λόγο από τον ΟΦΗ, την 6η θέση που οδηγεί στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αντίθετα, ο Αρης συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για κάτι καλό από το φετινό πρωτάθλημα.

    ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Σκέντζος (46' Καραλιόπουλος), Λουμπούτης, Πρίλασνικ, Παπαδόπουλος, Πασσαλής, Τσίμπα, Θεοδωρίδης (61' Χριστοδούλου), Μάρκος, Αθανασόπουλος (71' Λιολίδης), Καζάντζης.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Φερεκίδης, Βλέτς (28' Τσιμόπουλος), Μπουλούτ, Μπελά (68' Τσομάκοφ), Γκώνιας, Μουζαουί, Χασιώτης, Μάντζιος, Ευθυμιάδης, Ραγκουέλ (80' Σίλιακ).

    [08] ΠΑΟΚ-Ακράτητος: 6-3

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 7:57:00 μμ

    Ο Ακράτητος έκανε το ...λάθος να προηγηθεί και το "πλήρωσε" με μια βαριά ήττα. Το παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ομάδα των Ανω Λιοσίων δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και έτσι οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να αποζημιώσουν τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Κατσιαμπής, Οκκάς, Φρούσσος, Γεωργιάδης, Αμπονσά (46' Χασιώτης), Σπάσιτς (80' Λουτσιάνο), Νάστος, Ζέμαν, Εγκωμίτης (79' Γιασεμή), Καραδήμος.

    ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Ράπτης, Τσβετάνοφ, Οτο, Ηλιόπουλος (75' Τόγιας), Ραζανάουσκας (63' Ζιάκας), Μεσέρδης, Μαγγαφίνης, Κάφαλης (46' Τάτσης), Χάβος, Γκαρόζης, Μπορέλι.

    [09] ΑΕΚ-Ηρακλής: 3-0

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 7:40:00 μμ

    Το επόμενο Σάββατο θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα το φετινό πρωτάθλημα, καθώς η ΑΕΚ θα πάει στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κάθώς σήμερα οι παίκτες της Ένωσης άκουσαν κατά γράμμα τον Φερνάντο Σάντος και, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και ψυχραιμία, νίκησαν τον Ηρακλή με 3-0 και διατήρησαν την διαφορά τους από τους "ερυθρόλευκους".

    Οι παίκτες του Σάντος επέβαλαν από τα πρώτα λεπτά τον ρυθμό τους, όμως το άγχος που προκαλούσε η σημασία του αγώνα, δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν πολλές καλές φάσεις.

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κωστένογλου, Κασάπης, Γκαμάρα, Φερουζέμ, Ζαγοράκης (88' Ξενίδης), Ζήκος, Λάκης (85' Φόλια), Τσάρτας (74' Κωνσταντινίδης), Ιβιτς, Νικολαϊδης.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαλκιάς, Κυριαζής, Κολομπούρδας (60' Ραμπερτ), Νατσούρας (43' Κεμπάτζε), Χατζί, Στολτίδης, Χάγκαν, Μιλόγεβιτς, Φοφόνκα, Κουτσουρές (77' Καλαμπάκας), Νασιόπουλος.

    [10] Παναχαϊκή-ΟΣΦΠ: 1-3

    Πηγή: ΑΠΕ 14/4/2002 7:37:00 μμ

    Δια ''πυρρός και σιδήρου'' πέρασε ο Ολυμπιακός από την Πάτρα, όπου αν και μέχρι το 75' έχανε από την Παναχαϊκή με 1-0, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς, που τον κρατά ''ζωντανό'' στο κυνήγι του τίτλου. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα, θα το χρωστά σε μεγάλο βαθμό στον Στέλιο Γιαννακόπουλο, που με δύο προσωπικά γκολ (75' και 85') έκανε το 2-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε λίγο πριν την εκπνοή ο Γκαμπριέλ Αλβες.

    ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλτιμάς, Λιγνός, Γκίτσης, Μπαντάς (88' Κομπαγιάσι), Κωστής, Ιωάννου, Κατσουράνης, Ιστιόλ (73' Μουγκφίρ), Αμπελάς, Γκουζιώτης, Βαβίλης (62' Παπαδόπουλος).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (67' Αλβες), Κωστούλας (46' Ζε Ελίας), Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής, Ζέτερμπεργκ (88' Αντζας).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 April 2002 - 20:55:29 UTC