Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αγγελοπούλου- Σημίτη
  • [02] Νέα επίθεση αυτοκτονίας
  • [03] Ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
  • [04] Όχι στον Μεξικανό πρόεδρο για ταξίδι στις ΗΠΑ
  • [05] Παρουσίαση ν/σ για Φορολογική Μεταρρύθμιση
  • [06] Διεθνής ''Θεατρική Ανοιξη'' στη συμπρωτεύουσα

    [01] Συνάντηση Αγγελοπούλου- Σημίτη

    10/4/2002 11:13:00 πμ

    Συνάντηση με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έχει από τις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσει η πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το απόγευμα, η πρόεδρος της "ΑΘΗΝΑ 2004" θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [02] Νέα επίθεση αυτοκτονίας

    Αννίτα Πασχαλινού 10/4/2002 10:00:00 πμ

    Κλιμακώνεται επικίνδυνα η βία στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστινίου καμικάζι σε λεωφορείο έξω από τη Χάιφα. Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από είκοσι τραυματίστηκαν. Το Ισραήλ επέρριψε την ευθύνη της σημερινής επίθεσης στο Γιάσερ Αραφάτ, υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή δικαιολογεί τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Δ. Όχθη.

    Βομβαρδισμοί στη Ναμπλούς και στη Τζενίν

    Στέλεχος του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε μετά το περιστατικό, ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης όχι μόνο δεν μπορεί να περιορίσει τη βία αλλά την ενθαρρύνει.

    Από την πλευρά τους, οι Παλαιστίνιοι επέρριψαν στο Ισραήλ, την ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας, χαρακτηρίζοντας ''βάρβαρες δολοφονίες'' τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.

    Στο μεταξύ, το πρωί, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Ναμπλούς και τους γύρω προσφυγικούς καταυλισμούς.

    Σφοδρές συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν όπου ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε κι άλλοι 12 τραυματίσθηκαν.

    Στον ίδιο καταυλισμό σκοτώθηκαν χθες δεκατρείς Ισραηλινοί στρατιώτες σε ενέδρα ένοπλων Παλαιστινίων.

    Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επίθεση με χειροβομβίδες στη βασιλική του ναού της Γέννησης στη Βηθλεέμ.

    Αμετακίνητος ο Σαρόν παρά τις πιέσεις

    Χθες ο Αριέλ Σαρόν δήλωσε - παρά τις πιέσεις της Ουάσινγκτον και της διεθνούς κοινότητας - ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Στην απόφαση αυτή κατέληξε, μετά το νέο περιστατικό που συνέβη στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου δεκατρείς Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ένοπλων Παλαιστινίων.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, μιλώντας χθες από το Κάιρο, υπογράμμισε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις θα έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις τόσο στα ισραηλινά όσο και στα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.

    Τόνισε επίσης, ότι η διάρκεια της αποστολής του στη Μέση Ανατολή δεν είναι προκαθορισμένη και ότι προτίθεται να παραμείνει για ένα διάστημα, στην περιοχή.

    Επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση με το Γιάσερ Αραφάτ την Παρασκευή

    Επαφές Πάουελ στη Μαδρίτη

    O επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, θα βρίσκεται σήμερα στην Ισπανία, όπου θα έχει διαβουλεύσεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, τον Ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα και τους ομολόγους του της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβανόφ και της Ισπανίας Τζουζέπ Πικέ.

    [03] Ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

    10/4/2002 8:59:00 πμ

    Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και χαίρει άκρας υγείας, τονίζει σε ανακοινωθέν της από το Λονδίνο η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα. Η αραβική εφημερίδα Αλ Χαγιάτ, που εκδίδεται στο Λονδίνο, δηλώνει πως έχει λάβει ανακοινωθέν της Αλ Κάιντα με ημερομηνία 26 Μαρτίου και τίτλο "Επιστολή της Αλ Κάιντα στους Μουσουλμάνους και στον ηρωϊκό λαό της Παλαιστίνης". Στο κείμενο, η οργάνωση προβαίνει και σε έναν απολογισμό των τελευταίων μαχών στο Αφγανιστάν κατά των αμερικανικών στρατευμάτων.

    [04] Όχι στον Μεξικανό πρόεδρο για ταξίδι στις ΗΠΑ

    10/4/2002 8:46:00 πμ

    Για πρώτη φορά στην ιστορία η Γερουσία του Μεξικό, άσκησε βέτο στην επίσκεψη του προέδρου Βινσέντε Φοξ, στον Καναδά και στις ΗΠΑ, αντιτείνοντας πως πρόκειται για ιδιωτικό ταξίδι. Ο Φοξ είχε την πρόθεση να πραγματοποιήσει τριήμερο ταξίδι, στις 15 Απριλίου, με πρώτο σταθμό το Σιατλ των ΗΠΑ, όπου θα είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Εν συνεχεία, θα μετέβαινε στο Κάλγκαρι του Καναδά, για να συναντηθεί με επιχειρηματίες.

    [05] Παρουσίαση ν/σ για Φορολογική Μεταρρύθμιση

    Πηγή: NET 105,8 fm 10/4/2002 11:36:00 πμ

    Το νομοσχέδιο για τη Φορολογική Μεταρρύθμιση παρουσιάζει στις 12.00 ο υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης. Οι βασικότερες αλλαγές που προτείνει η επιτροπή αφορούν την έμμεση φορολογία, την αύξηση των αφορολόγητων ορίων για τα φυσικά πρόσωπα, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Για μισθωτούς και συνταξιούχους αυξάνεται το αφορολόγητο όριο σε 11700 ευρώ ή 4 εκατομμύρια δραχμές. Μειώνονται, επίσης από τρεις σε δύο οι συντελεστές ΦΠΑ, μειώνονται σταδιακά και οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις από το 35% που είναι σήμερα.

    [06] Διεθνής ''Θεατρική Ανοιξη'' στη συμπρωτεύουσα

    10/4/2002 11:32:00 πμ

    Φωτο αρχείου

    Θίασοι από οκτώ χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Σλοβενία) συμμετέχουν σε μια σειρά παραστάσεών στη φετινή ένατη συνάντηση, υπο τον τίτλο "Θεατρική Ανοιξη", που διοργανώνει στο θέατρο "Αμαλία" της Θεσσαλονίκης, η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης. Το σύνολο των παραστάσεων σχετίζονται με τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση των μίμων, των κλόουν και του θεάτρου σωματικής έκφρασης, ακόμα και του θεάτρου χωρίς λόγια και θα τις απολαύσει το κοινό από τις 11 Απριλίου έως και τις 14 Μαΐου.

    Μια καλλιτεχνική συνεύρεση μείζωνος ενδιαφέροντος

    Οι οκτώ (βραβευμένοι στην πλειονότητά τους θίασοι) μετέχουν στην ενισχυμένη από φέτος οικονομικά από το υπουργείο Πολιτισμού (βάσει σχετικής τριετούς προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε) θεατρική συνάντηση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Ινστιτούτο Γκαίτε καθώς και το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας που συνέβαλαν στις μετακλήσεις των ξένων θιάσων.

    Η αυλαία της "Θεατρικής Ανοιξης" ανοίγει την Πέμπτη 11 Απριλίου, με την ομάδα κλόουν "Μίκος" (θίασος τεσσάρων κλόουν από τη Μόσχα) που θα δώσουν δύο παραστάσεις (Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 μ.μ).

    Ακολουθεί στις 14 Απριλίου το Εθνικό Θέατρο της Σλοβενίας με τους "μεταφυσικούς κλόουν" στο έργο του Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό" (με ταυτόχρονη μετάφραση).

    Στις 16 Απριλίου η βραβευμένη παράσταση χωρίς λόγια με τίτλο "Τα παιγνίδια του Μπέρτραντ" από την ομάδα "blackSKYwhite" της Μόσχας.

    Στις 18 και 19 Απριλίου ακολουθεί ο αγγλικός θίασος Spymonkey, με την κωμωδία "Ζόρικη εργολαβία".

    Στις 21 και 22 Απριλίου το θέατρο Nottara από το Βουκουρέστι με τη χωρίς λόγια παράσταση υπο τον τίτλο "Κοστούμια".

    Στο Δημοτικό Θέατρο της Καλαμαριάς θα δοθούν οι παραστάσεις του "Teatro del Buratto" από το Μιλάνο (25 και 25 Απριλίου) με το έργο "Fly Butterfly".

    Στις 14 Μαΐου θα παρουσιαστεί το έργο του Ζαν Ζενέ "Οι δούλες" από το θέατρο Tse του Παρισιού.

    Στο θέατρο "Αμαλία" θα δοθούν (όπως και όλες οι προηγούμενες πλήν των θεάτρων του Μιλάνου και του Παρισιού) οι παραστάσεις του έργου "Ristorante Immortale" από τη γερμανική θεατρική ομάδα Floz που μετακλήθηκε από το ΚΘΒΕ για δύο παραστάσεις (στις 27 και 28 Απριλίου) ειδικά για τη "Θεατρική Ανοιξη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 April 2002 - 8:55:19 UTC