Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπαντωνίου-Ράμσφελντ
  • [02] Ελληνικές πρωτοβουλίες για το μεσανατολικό
  • [03] Νέα συνάντηση Ζίνι-Σαρόν
  • [04] Για την πρόκριση ο ΠΑΟ στο ''Καμπ Νου''
  • [05] Ενθουσιασμός στους οπαδούς της ΑΕΚ
  • [06] Χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς ο Ελευθερόπουλος
  • [07] Πρόστιμα στον ΠΑΟΚ για την ήττα στον ΟΦΗ
  • [08] Σε ρυθμούς κυπέλλου o Ηρακλής
  • [09] Πλήρης η Λα Κορούνια εναντίον της Μάντσεστερ
  • [10] Σε απολογία ο Μιχαλόπουλος

    [01] Συνάντηση Παπαντωνίου-Ράμσφελντ

    Πηγή: NET 105,8 fm 8/4/2002 11:15:00 μμ

    Η συνδρομή της Ουάσινγκτον ώστε να υπάρξει αλλαγή στη στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό και στον ευρωστρατό ζήτησε ο υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, κατά τη συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ. Ο κ. Παπαντωνίου ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως προβλέπει η απόφαση των Βρυξελλών ανεξάρτητα αν υπάρξει ή όχι πολιτική λύση στο Κυπριακό, ενώ για τον ευρωστρατό, τόνισε στον ομόλογό του ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία που να λαμβάνει επαρκώς υπόψιν το εθνικό συμφέρον θα υπέρξαι αδιέξοδο.

    Μεσανατολικό και τρομοκρατία επί τάπητος

    Για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολη, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ήταν επιφυλακτικός για τα αποτελέσματα της αποστολής Πάουελ στην περιοχή και τη χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε τους μεγάλους φόβους στην Αθήνα για ανεξέλεγκτες εξελίξεις και συμαντικές παρενέργειες για την περιοχή και την Ελλάδα από τις εξελίξεις. Οπως είπε ο κ. Παπαντωνίου δεν συζητήθηκαν θέματα εξοπλισμών και ότι μόνο ο ίδιος έκανε αναφορά στις μεγάλες αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας τις οποίες απέδωσε στις μονομερείς διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

    Ο κ. Ράμσφεμλντ ήταν πολύ θετικός σε ότι αφορά στην ελληνική συμμετοχή στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ενώ ρώτησε να πληροφορηθεί τη συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στα Βαλκάνια, αλλά και στα Σκόπια στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι αμερικανικές και νατοϊκές δυνάμεις.

    Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα ήταν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα όπως είπε ο κ. Παπαντωνίου. Μετά ο κ. Παπαντωνίου είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κ. Μάγιερς.

    [02] Ελληνικές πρωτοβουλίες για το μεσανατολικό

    8/4/2002 10:24:00 μμ

    Επισκέψεις σε πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής πραγματοποιούν από αύριο μέλη της πολιτικής ηγεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η ελληνική πλευρά γύρω από την πολιτικο-διπλωματική και την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μαγκριώτης πραγματοποιεί από αύριο διήμερη επίσκεψη στο Μαρόκο και την Αλγερία, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, μεταβαίνει αύριο από την Μπρατισλάβα στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν.

    Εξάλλου, σήμερα το βράδυ πρόκειται να αναχωρήσουν για τα Ιεροσόλυμα ο συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών και επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας Αλεξ Ρόντος και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Παναγιώτης Βλασσόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, ο κ. Ρόντος θα έχει σειρά επαφών με Παλαιστίνιους, Ισραηλινούς, όπως και με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με στόχο την οργάνωση της αποστολής ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή, ύψους 560.000 ευρώ.

    Ο πρέσβης κ. Βλασσόπουλος θα έχει συζητήσεις με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους για την εξέλιξη της κρίσης, προκειμένου να αποκτήσει η Αθήνα μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή.

    [03] Νέα συνάντηση Ζίνι-Σαρόν

    8/4/2002 8:40:00 μμ

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στη Μέση Ανατολή, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για τερματισμό των συγκρούσεων. Μέχρι στιγμής 200 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από 1500 έχουν τραυματισθεί,ενώ εκατοντάδες είναι οι συλληφθέντες. Ο Αμερικανός απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή, Αντονι Ζίνι συναντήθηκε σήμερα με τον Αριέλ Σαρόν, στον οποίο επέδωσε αυστηρό μήνυμα του Προέδρου Μπους για άμεση αποχώρηση των ισραηλινών από τα παλαιστινιακά εδάφη. Εκπρόσωπος του κ. Σαρόν επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

    Αδιάλλακτος ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός που έχει απορρίψει ήδη το αίτημα αυτό, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργηθούν ''ζώνες ασφαλείας'' στη Δυτική Οχθη . Δεν παρέλειψε ακόμη να κατηγορήσει τον Γιάσερ Αραφάτ ως υποκινητή δολοφόνων.

    Λίγο αργότερα, ο Αριελ Σαρόν, σε ομιλία του ενώπιον της Κνεσέτ (ισραηλινή Βουλή) πρότεινε να προχωρήσει ''χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις'' σε συνομιλίες για την ειρήνη με ''μετριοπαθείς Αραβες ηγέτες''.

    ''Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής για να επαναλάβω την πρότασή μου να συναντηθώ αμέσως με μετριοπαθείς ηγέτες και αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής'', δήλωσε ο κ. Σαρόν προσθέτοντας ότι η ειρηνευτική πρόταση της Σαουδικής Αραβίας ''είναι μια θετική άποψη'' αλλά θα πρέπει να τύχει διαπραγμάτευσης.

    Επαφές Πάουελ για εξεύρεση λύσης

    Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ που βρίσκεται στο Μαρόκο στο πλαίσιο ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για το μεσανατολικό, δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποχωρήσει από τη Δυτική Οχθη ''τώρα'', και προειδοποίησε κατά των ''σημαντικών και σοβαρών'' προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιχειρήσεις.

    Υπενθυμίζοντας τις εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για αποχώρηση ''χωρίς καθυστέρηση'' των ισραηλινών στρατευμάτων από τις παλαιστινιακές πόλεις που έχουν καταλάβει από τις 29 Μαρτίου, ο αμερικανός ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος Μπους με το (χωρίς καθυστέρηση), ''ήθελε να πει τώρα''.

    ''Τα εννοοούσα αυτά που έλεγα στον πρωθυποπυργό του Ισραήλ. Αναμένω να γίνει εκεί αποχώρηση χωρίς καθυστέρηση'', δήλωσε ο Πρόεδρος Μπούς στους δημοσιογράφους στο Νόξβιλ του Τενεσί.

    Η αποστολή του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να επιτύχει αν το Ισραήλ φανεί συνεργάσιμο, δήλωσε ο Ιορδανός πρωθυπουργός Αλι Αμπου Ράγεμπ έπειτα από συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

    Η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στη Μέση Ανατολή ''αποσκοπεί στην ανατροπή της Παλαιστινιακής Αρχής και στην εξεύρεση άλλου συνομιλητή'', δήλωσε σήμερα ο παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Orient που εδρεύει στο Παρίσι.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αιτήματα των αμερικανών ηγετών για μια εκεχειρία και για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις παλαιστινιακές πόλεις έχουν στόχο να δώσουν στις αραβικές κυβερνήσεις επιχειρήματα για να καθησυχάσουν τους λαούς τους.

    Με οικομικές κυρώσεις απειλούν Ε.Ε. και Χουσεϊν

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι ενδέχεται να επανεξεταστεί το ευρωπαϊκό Σύμφωνο Εμπορίου και Συνεργασίας με το Ισραήλ, αν δεν σταματήσουν οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Ανακοίνωσε επίσης τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 5 εκατομμυρίων ευρώ στους Παλαιστίνιους, ενώ άλλα 1,7 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν ως επείγουσα βοήθεια για την αποστολή ασθενοφόρων και άλλων αναγκαίων.

    Πιο σκληρή στάση υιοθετεί ο Σαντάμ Χουσεϊν που ανακοίνωσε την αναστολή των ιρακινών εξαγωγών πετρελαίου για 30 μέρες ή μέχρι να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τα παλαιστινιακά εδάφη. Για τον ίδιο λόγο και το Ιράν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να διακόψουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ.

    Η επίθεση στη Βηθλεέμ προκαλεί την αντίδραση Βατικανού-Βαρθολομαίου

    Εν τω μεταξύ, ρουκέτες από ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν σήμερα τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, όπου σκοτώθηκαν και 2 Ισραηλινοί στρατιώτες. Στη Βηθλεέμ, στις φλόγες παραδόθηκε κτίριο δίπλα στο Ναό της Γέννησης, ενώ σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών ένας Παλαιστίνιος που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά.

    Η επίθεση που εξαπέλυσαν τα ισραηλινά στρατεύματα εναντίον του Ιερού Ναού της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες του Βατικανού, το οποίο ζητά τον σεβασμό των Αγίων Τόπων. Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Ποντίφικας, Ιωάννης Παύλος ο Β', κατήγγειλε την κλιμακούμενη βία στην Μέση Ανατολή τονίζοντας ότι η αύξηση της βίας είναι αφόρητη και πέρα από κάθε φαντασία.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, από την πλευρά του, απηύθυνε έκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζόρτζ Μπούς, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, για τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στους Αγιους Τόπους και την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

    [04] Για την πρόκριση ο ΠΑΟ στο ''Καμπ Νου''

    8/4/2002 11:49:00 μμ

    Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, ούτε να παίξουμε "μαν του μαν", τόνισε ο Σέρτζιο Μαρκαριάν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού δεύτερου προημιτελικού με τη Μπαρτσελόνα για το τσάμπιονς λιγκ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έδειξε να προβληματίζεται μόνο από την ίωση που ταλαιπωρεί κάποιους παίκτες των "πρασίνων", ενώ απέφυγε να κάνει προγνωστικά για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους "4".

    Προσφυγή στη FIFA έκανε ο ΠΑΟ

    Ο Ουρουγουανός τόνισε ότι οι παίκτες του δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούν στο προβάδισμα που απέκτησαν από το πρώτο παιχνίδι και ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να παραταχθεί αμυντικά. Ο ιός της γρίππης χτύπησε τον Παναθηναϊκό παραμονές του κρίσιμου αγώνα και ο Μαρκαριάν "κρέμεται από τα χείλη" του γιατρού της ομάδας.

    "Εχουμε άρρωστους τον Γιάρνι, λιγότερο τον Χένρικσεν, τον Λυμπερόπουλο, τον Σάριτς και τον Καραγκούνη, ενώ ο Μικάελσεν προέρχεται από έναν δύσκολο τραυματισμό", τόνισε ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας που, αντίθετα, δεν έδειξε να ανησυχεί για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν οι παίκτες του στο "Καμπ Νου".

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Aγγελος Φιλιππίδης και ο προπονητής της ομάδας Σέρτζιο Μαρκαριάν, κατέθεσαν σήμερα έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    Επίσης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε, μέσω της ΕΠΟ, έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με την οποία ισχύουν και στις διεθνείς διοργανώσεις οι ποινές που επιβλήθηκαν από τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα.

    Επιθετικά η Μπαρτσελόνα για την πρόκριση

    Με φουλ επίθεση προκειμένου να επιτύχει πολλά γκολ, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, θα αγωνιστεί η Μπαρτσελόνα στον αυριανό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε ο τεχνικός των Καταλανών Κάρλος Ρέσατς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

    O τεχνικός των Καταλανών Κάρλος Ρέσατς επεσήμανε ότι "θέλουμε να βάλουμε πολλά γκολ και νωρίς για να μην αγχωθούμε. Θα αγωνιστούν οι τέσσερις από τους πέντε επιθετικούς (σ.σ. Ριβάλντο, Κλάιφερτ, Οφερμαρς, Λουίς Ενρίκε, Σαβιόλα). Πρέπει να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα. Θα πρέπει να παίξουμε με μυαλό. Τα 90 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να σκοράρουμε. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε νεύρα".

    Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό είπε ότι "αγωνίζεται πολύ καλά στην αντεπίθεση" κάτι που όπως τόνισε περιμένει να δει και στο αυριανό ματς.

    [05] Ενθουσιασμός στους οπαδούς της ΑΕΚ

    8/4/2002 11:37:00 μμ

    Η νίκη της ΑΕΚ στο Χαριλάου επί του Αρη, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Ακράτητο, άνοιξε το δρόμο στην ''Ενωση'' προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι φίλαθλοι λοιπόν της ΑΕΚ ξημέρωσαν στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' περιμένοντας για να αποθεώσουν την ''κιτρινόμαυρη'' αποστολή, που επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες φίλοι της ομάδας αψήφισαν το προχωρημένο της ώρας και υποδέχτηκαν την ομάδα με συνθήματα για κατάκτηση του νταμπλ.

    Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά μετά τον τραυματσιμό του (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), ο Μιλέν Πέτκοφ, προπονήθηκε σήμερα κανονικά. Ο Βούλγαρος μέσος της ΑΕΚ γυμνάσθηκε χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Κασάπης, Πάσιος και Καραγιάννης.

    Οσοι έπαιξαν χθες με τον Αρη γυμνάσθηκαν ελαφρά, ενώ οι Νικολαϊδης, Λάκης και Ξενίδης έκαναν θεραπεία. Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα ελαφράς μορφής, ενώ ο διεθνής επιθετικός είχε κάποιες ενοχλήσεις από τα δυνατά μαρκαρίσματα που δέχθηκε στον αγώνα του Χαριλάου.

    Αύριο το απόγευμα (16.00) θα γίνει η τελευταία προπόνηση της ομάδας, πριν τον επαναληπτικό της Τετάρτης με την Ξάνθη για τα ημιτελικά του κυπέλλου και μετά το τέλος της, ο Φερνάντο Σάντος θα ανακοινώσει την αποστολή.

    [06] Χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς ο Ελευθερόπουλος

    8/4/2002 11:24:00 μμ

    Πέντε εβδομάδες εκτός δράσης θα παραμείνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο διεθνής γκολκίπερ του Ολυμπιακού, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, η οποία επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση που ήταν εξάρθρημα δεξιάς ωμοπλάτης κάτι που σημαίνει ότι περίπου 40 ημέρες θα ακολουθήσει συντηρητική αγωγή. Στη σημερινή προπόνηση, εκτός του Ελευθερόπουλου, δεν πήραν μέρος ο στρατευμένος Τζιωρτζιόπουλος, ενώ ο Χούτος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα όπως και ο Ανατολάκης.

    Στην αποστολή για το μεθαυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή συμπεριελήφθησαν 21 παίκτες. Εκτός αποστολής είναι οι Αλβες, Ανατολάκης, Ελευθερόπουλος, Καστίγιο, Πουρσανίδης και Χούτος.

    Ο Τάκης Λεμονής στη σημερινή ομιλία του προς τους παίκτες, τους ζήτησε να επικεντρώσουν την προσοχή τους στον αγώνα με τον Ηρακλή όπου θα κριθεί η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

    "Απέναντί μας θα είναι μια καλή ομάδα, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση. Πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από παιχνίδια όπως το χθεσινό. Θα δούμε στη Θεσσαλονίκη τι δεν κάναμε καλά. Εχετε αποδείξει ότι στα δύσκολα είστε παρόντες και αυτό πρέπει να κάνετε ξανά", τόνισε ο Τάκης Λεμονής.

    [07] Πρόστιμα στον ΠΑΟΚ για την ήττα στον ΟΦΗ

    8/4/2002 11:35:00 μμ

    Από 3000 ευρώ, δηλαδή ποσό ενός εκατομμυρίου δρχ. θα πληρώσει σαν πρόστιμο κάθε παίκτης του ΠΑΟΚ για την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Την παραπάνω ποινή επέβαλε στους παίκτες του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φανερά απογοητευμένος από την χθεσινή αυτή παρουσία των παικτών του, την οποία χαρακτήρισε σαν την χειρότερη από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας. Η σημερινή προπόνηση έγινε κάτω από βαρύ κλίμα στο γήπεδο Μακεδονικού.

    Ο Τάσος Κατσιαμπής, με ενοχλήσεις από το χθεσινό παιχνίδι ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δυσαρεστημένος από την κακή εμφάνιση της Κρήτης, "κλείδωσε" τους παίκτες του στα αποδυτήρια ανακοινώνοντας τους πριν την έναρξη της προπόνησης το παραπάνω πρόστιμο και αναφερόμενος στην ντροπιαστική εμφάνιση τους στο Κυριακάτικο παιχνίδι. Ανάλογες συζητήσεις είχε με βασικούς παίκτες και ο μάνατζερ Μλάντεν Φορτούλα.

    Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η συνάντηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιώργου Μπατατούδη με τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την ανανέωση του συμβολαίου του τελευταίου, που τελειώνει μέσα στον επόμενο μήνα. Μια από τις προύποθέσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Μπάγεβιτς είναι και η ανανέωση των συμβολαίων των τεσσάρων ποδοσφαιριστών Γεωργιάδη, Κωνσταντινίδη, Κουλακιώτη και Μπορμπόκη, που παρομοίως ολοκληρώνονται στο τέλος της περιόδου.

    [08] Σε ρυθμούς κυπέλλου o Ηρακλής

    8/4/2002 11:28:00 μμ

    Σε ρυθμούς κυπέλλου κινείται ο Ηρακλής. Οι "κυανόλευκοι" προετοιμάζονται εντατικά για το μεθαυριανό επαναληπτικό αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας μοναδική σκέψη στο μυαλό τους να φτάσουν στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος, το οποίο θα τους φέρει στον τελικό της διοργάνωσης. Ενδεικτικό στοιχείο για το ξεσηκωμό που έχει σημάνει στις τάξεις του "Γηραιού" για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, είναι τα λόγια του διοικητικού ηγέτη της ομάδας. "Εμπιστεύομαι απόλυτα τις δυνατότητές σας. Μπορείτε να κερδίσετε τον Ολυμπιακό", επεσήμανε στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Για το παιχνίδι της Τετάρτης στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας δεν θα είναι οι τιμωρημένοι Εντερσον, Χατζί και Κυριαζής.

    [09] Πλήρης η Λα Κορούνια εναντίον της Μάντσεστερ

    8/4/2002 9:08:00 μμ

    Ολα τα περιθώρια θέλει να εξαντλήσει ο Χαβιέρ Ιρουρέτα, μολονότι γνωρίζει ότι για να προκριθεί η Λα Κορούνια στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί ένα θαύμα. Ο προπονητής της "Ντεπορτίβο" ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή για τον επαναληπτικό προημιτελικό εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συμπεριλαμβάνοντας τρεις παίκτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Οι Μάουρο Σίλβα, Σέρτζιο και Σέζαρ έφυγαν χωλαίνοντας το Σάββατο από το "Ριαθόρ", όπου η Λα Κορούνια συνέτριψε 5-0 τη Μαγιόρκα, όμως αύριο θα ταξιδεύσουν στο Μάντσεστερ.

    [10] Σε απολογία ο Μιχαλόπουλος

    8/4/2002 9:06:00 μμ

    Σε έγγραφη απολογία κάλεσε για αύριο τον προπονητή της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες προσελήφθη ως ομοσπονδιακός τεχνικός κατόπιν παρέμβασης του Θωμά Μητρόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος είχε δηλώσει σχετικά: ''Είναι κρυφό ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος έλυνε και έδενε στην ΕΠΟ; Εγώ πήγα σ; αυτόν, του ζήτησα τη θέση του προπονητή της εθνικής ελπίδων και μου την έδωσε! Ολοι, όμως, σε αυτόν πήγαιναν γιατί ο λόγος του πέρναγε περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου κι ας μην είχε καμμία επίσημη ιδιότητα. Γιατί προσπαθούν κάποιοι να κρυφτούν; Το 80% των παραγόντων έχει περάσει από την παράγκα''.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 April 2002 - 21:20:11 UTC