Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Σημίτη για το μεσανατολικό
  • [02] Επαφές Παπανδρέου για το μεσανατολικό
  • [03] Συνάντηση Ευθυμίου-Πρυτάνεων
  • [04] Ποινική δίωξη για το σκάνδαλο στην ΕΤΒΑ
  • [05] Αισιοδοξία Μαρκαριάν για τον αυριανό αγώνα
  • [06] Μπάγερν η μεγάλη ανατροπή
  • [07] Θρίαμβος της Μάντσεστερ στο ''Ριαθόρ''
  • [08] Λεμονής:''Μπορείτε και καλύτερα''
  • [09] ΑΕΚ: Χωρίς Γκαμάρα-Ξενίδη η προπόνηση
  • [10] Νέα δίωξη στο χώρο του ποδοσφαίρου
  • [11] ΠΑΟΚ:Επιστολές Καλαφάτη στην ΕΠΑΕ
  • [12] Αρης: Προσφυγή από τον Χαριστέα
  • [13] Προσπάθεια για ηρεμία στον Ηρακλή
  • [14] Στον ALPHA Παναθηναϊκός και Προοδευτική

    [01] Δηλώσεις Σημίτη για το μεσανατολικό

    2/4/2002 9:34:00 μμ

    Στην έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή τον αποκλεισμό του προέδρου Αραφάτ τις εν εξελίξει στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και τις επιθέσεις παλαιστινίων κατά αθώων πολιτών αναφέρθηκε ο Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις μεσούσης της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνθέτουν το σκηνικό της βίας και του αίματος. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε την έκκληση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ για άμεση εκεχειρία και εγγύηση για την ασφάλεια του Παλαιστίνιου Προέδρου, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις κατά αθώων πολιτών του Ισραήλ.

    Σημίτης:'' Οι δημοτικές ορόσημο για την ανάπτυξη της χώρας''

    Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ στο πλαίσιο της ανάγκης να αναληφθεί άμεσα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βάση συζήτησης θα μπορούσε να είναι και το σαουδαραβικό σχέδιο.

    Αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές ο κ. Σημίτης επανέλαβε ότι είναι μια πολιτική μάχη, αλλά όχι και δημοψήφισμα, μια μάχη που συνδέεται με την πορεία και την ανάπτυξη της χώρας.

    Στόχος μας είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι μια προοδευτική πλειοψηφία που θα εκφράζεται σε ένα ψηφοδέλτιο της κεντροαριστεράς στον πρώτο ή το δεύτερο γύρο. Σημείωσε παράλληλα ότι οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσουν ένα στοίχημα για τους προοδευτικούς συνδυασμούς.

    Συνδιάσκεψη για αλλάγες στο καταστατικό

    Ο κ. Σημίτης ανακοίνωσε ότι στο τέλος Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η οργανωτική συνδιάσκεψη που αφορά σε καταστατικές αλλαγές, όπου αναμένεται να συζητηθεί και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου την οποία φαίνεται ότι υιοθετεί και ο Κώστας Σημίτης, περί εκλογής του προέδρου του κινήματος από όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής από το σώμα των συνέδρων.

    Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει τις απόψεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι όπως ανέφερε και στον ίδιο τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι απόψεις αυτές είναι άκαιρες και δεν βοηθούν στην προσπάθεια που κάνουμε τώρα.

    [02] Επαφές Παπανδρέου για το μεσανατολικό

    2/4/2002 11:06:00 μμ

    Στο Κάιρο όπου είναι εμφανής η οργή του πληθυσμού για τα συμβαίνοντα στην Παλαιστίνη και όπου καθημερινά σημειώνονται μαχητικές διαδηλώσεις εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Σαρόν και του Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με το γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμερ Μούσα τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμεντ Μαχέρ και τον υπουργό Σχεδιασμού της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Σάατ σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στη Μ. Ανατολή.

    Δηλώσεις Παπανδρέου

    Ο κ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον κ. Μούσα τόνισε ότι υπήρξαν πολλές ιδέες γύρω από την συνεχιζόμενη κρίση στα παλαιστινιακά εδάφη που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών. Οι αναλύσεις των οποίων ήταν αρκετά κοντινές. Οπως είπε ο Ελληνας υπουργός, θα μεταφέρει τις απόψεις του γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου στους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά το αυριανό έκτακτο συμβούλιο υπουργών.

    Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι πρακτικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι αναμένουμε όλους να πάρουν τις δηλώσεις μας στα σοβαρά, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις και να διακοπεί η πολιορκία του Γιάσερ Αραφάτ που πρέπει να γίνει σεβαστός ως ηγέτης και διαπραγματευτής των Παλαιστινίων.

    Θέλουμε να δούμε ασφαλές το Ισραήλ, η ασφάλειά του όμως συνδέεται με την ασφάλεια του παλαιστινιακού λαού και του παλαιστινιακού κράτους, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου που υπογράμμισε την ανάγκη για ισχυρή αμερικανική ανάμιξη στην κρίση.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επανεξετάσουν τη θέση τους και να επανέλθουν στη θέση του έντιμου μεσολαβητή, υπογράμμισε από την πλευρά του ο γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου που κάλεσε την Ουάσιγκτον να μην ξαναγράφει το διεθνές δίκαιο στα μέτρα του Ισραήλ.

    Ερωτηθείς για το τι περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ενωση ο κ. Μούσα είπε ότι ο Αραβικός κόσμος θέλει μια αντίδραση στα γεγονότα που να συμβαδίζει με την ισχύ της Ενωσης και να μην είναι προϊόν πίεσης, ενώ για τη στάση του Αραβικού κόσμου τόνισε ότι τα πράγματα δεν μπορούν να παραμείνουν όπως είναι σήμερα.

    Συνάντηση Παπανδρέου με τον Ναμπίλ Σάατ

    Εκκληση εν τω μεταξύ προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να καταδικάσουν την ισραηλινή εισβολή και κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών απηύθυνε ο υπουργός Σχεδιασμού της Παλαιστινιακής Αρχής Ναμπίλ Σάατ μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών στο Κάϊρο.

    Ο κύριος Παπανδρέου εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις διαβεβαίωσε ότι η η Αθήνα θα συνεχίσει απο κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση να εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας πρωτοβουλίας για την επίλυση της κρίσης και χαρακτήρισε θετικό ως βάση το σαουδαραβικό σχέδιο.

    Τέλος την ενόχληση της ισραηλινής κυβέρνησης για τον όρο "γενοκτονία των Παλαιστινίων", που χρησιμοποίησε ο Απόστολος Κακλαμάνης, εξέφρασε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ στον Έλληνα πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

    [03] Συνάντηση Ευθυμίου-Πρυτάνεων

    2/4/2002 10:19:00 μμ

    Αισιόδοξος για την έκβαση του διαλόγου δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των διδασκόντων και των πρυτάνεων των πανεπιστημίων. Ο κ. Ευθυμίου είπε ακόμα ότι ικανοποιείται το βασικό αίτημα των πανεπιστημιακών για τη βελτίωση των συντάξιμων αποδοχών τους, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2003 θα ενσωματωθούν στον βασικό τους μισθό διάφορα επιδόματα. Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίστηκαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πρυτάνεων, οι οποίοι επισήμαναν ότι ο κ. Ευθυμίου δεν δεσμεύτηκε για τα μισθολογικά τους αιτήματα, αλλά τους υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [04] Ποινική δίωξη για το σκάνδαλο στην ΕΤΒΑ

    2/4/2002 10:24:00 μμ

    Κατηγορίες για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου ''περί καταχραστών του Δημοσίου'' απήγγειλε ο εισαγγελέας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος για την υπόθεση του σκανδάλου της ΕΤΒΑ FINANCE, θυγατρικής της ΕΤΒΑ BANK, που αποκάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Ο εισαγγελέας μετά τη μελέτη των στοιχείων της υπόθεσης για την οποία διενήργησε ελέγχους το ΣΔΟΕ, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των:

    - Γιώργου Δημητριάδη στελέχους της χρηματιστηριακής εταιρίας Europrofit, για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης.

    - Δημήτρη Καμπανέλη χρηματιστή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    - Σπύρου Στεφανάκου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΒΑ.

    - Δημήτρη Βλαχοδημητρόπουλου, προϊστάμενου λογιστηρίου της ΕΤΒΑ κα. Γ. Σμπαρούνη προϊστάμενης Οικονομικών υπηρεσιών της ΕΤΒΑ για την κατηγορία της άμεσης συνέργιας στην απάτη.

    Επίσης άσκησε ποινική δίωξη και κατά κάθε υπεύθυνου υπαλλήλου τραπεζών στις οποίες διατηρούσαν λογαριασμούς οι Δημητριάδης και Καμπανέλης για παράβαση καθήκοντος που αφορά στον μη έλεγχο πόθεν έσχες των δύο κατηγορουμένων.

    Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν σε έλεγχο που διενεργούσε ορκωτός λογιστής για λογαριασμό της ΕΤΒΑ, ενόψει της μεταβίβασης της στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, διαπίστωσε ελλείμματα. Η υπόθεση αφορά την κατάθεση διαθεσίμων κεφαλαίων της ΕΤΒΑ FINANCE σε repos στην Eurobank σε λογαριασμούς όμως φυσικών προσώπων και όχι της εταιρίας. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια ανάκριση

    [05] Αισιοδοξία Μαρκαριάν για τον αυριανό αγώνα

    2/4/2002 11:34:00 μμ

    Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την πρόκρισή του στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σίγουρα η Μπαρτσελόνα που θα αντιμετωπίσουμε δεν είναι η καλύτερη της ιστορίας της επεσήμανε σήμερα ο Σέρτζιο Μαρκαριάν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης που έδωσαν οι προπονητές του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνας. "Ωστόσο, αυτό μικρή σημασία έχει αφού και μόνο το όνομα της "Μπάρτσα" αρκεί για να προκαλέσει... ρίγη σε οποιονδήποτε αντίπαλο", τόνισε ο προπνητής του ΠΑΟ.

    Μαρκαριάν: ''Δν φοβόμαστε, σεβόμαστε''

    "Δεν τους φοβόμαστε, όμως έχουμε τον απαιτούμενο σεβασμό για την ιστορία αλλά και την ποιότητα των παικτών τους. Είναι μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η Μπαρτσελόνα θα είναι κοιμισμένη ή αδιάφορη, αφού μόνο μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να σώσει τη χρονιά", πρόσθεσε ο Μαρκαριάν.

    Ο στόχος για τον Ουρουγουανό είναι ο... κλασικός: "Θέλουμε να νικήσουμε με οποιοδήποτε σκορ, αρκεί να μη δεχθούμε γκολ. Το μεγάλο μας όπλο είναι η αμυντική μας γραμμή κι αυτό θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλεύθούμε και αύριο. Θα προπσπαθήσουμε να περιορίσουμε κάποιους παίκτες της Μπαρτσελόνα που διαθέτουν καλή τεχνική καρτάρτιση και φυσική κατάσταση"

    Ο Τάκης Φύσσας που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού από την πλευρά του τόνισε: "Με κόπο και ιδρώτα φτάσαμε εδώ κι η παρουσία μας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μας αξίζει απόλυτα. Αύριο θα παίξουμε με όση ψυχή μπορούμε να αντιπαρατάξουμε απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Ομως, η πρόκριση δεν τελειώνει αύριο. Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι ξέρει να παλεύεί στα δύσκολα".

    Νωρίτερα άφωνους άφησε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου ο Μαρκαριάν, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στα επεισόδια του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. "Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλα αυτά που έγιναν. Ομως, είμαι σίγουρος ότι με αυτό που έκανα θα βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο!" είπε ο Ουρουγουανός.

    Ρέσατς:''Μόνη ελπίδα μας το Τσάμπιονς Λιγκ''

    Στην... κλασική (και κοινότοπη) ερώτηση σχετικά με το σκορ που θα ικανοποιήσει απόλυτα τη Μπαρτσελόνα, εναντίον του Παναθηναϊκού, , ο Κάρλος Ρέσατς απάντησε με χιούμορ και πρωτοτυπία: "Το ιδανικό θα είναι να κερδίσουμε 5-0! Ομως, αυτή την κουβέντα δεν πρέπει να τη βγάλει από το στόμα του, ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός μας".

    Πέραν της... πλάκας, ο Ρέσατς ξέρει καλά ότι στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό ενδεχομένως να παίζεται και η δική του θέση, αφού σε περίπτωση αποκλεισμού η "Μπάρτσα" θα μείνει χωρίς τίτλο φέτος κι ο Καταλανός προπονητής θα είναι ο πρώτος που θα δει την πόρτα της εξόδου, από το "Καμπ Νου".

    Το διαισθάνεται κι ο ίδιος, γι΄αυτό και δηλώνει: "Πλέον δεν είναι θέμα γοήτρου. Θέλουμε έναν τίτλο φέτος κι αυτός είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Ηδη η διοργάνωση βρίσκεται στην τελική ευθεία κι αν συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς θα πάμε καλά. Το ιδανικό θα είναι να νικήσουμε στην Αθήνα, αλλά οπωσδήποτε σημαντικό θα είναι να πετύχουμε γκολ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Για να πάρουμε κάτι θετικό από την Αθήνα, θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην αμυνα και την επίθεση και να μην πάθουμε ότι με τη Λας Πάλμας, όταν δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και χάσαμε τους βαθμούς (1-1)"

    Ετοιμη η Μπαρτσελόνα για το παιχνίδι

    Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το... ιατρικό δελτίο, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί πλήρης αύριο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μοναδικές εξαίρεσεις είναι ο τιμωρημένος Λουϊς Ενρίκε και ασφαλώς ο Σέρχι Μπαρχουάν που ταλαιπωρείται από τραυματισμό και δεν ταξίδευσε στην Αθήνα.

    Οπως όλα δείχνουν ο Ρέσατς δεν πρόκειται να ρισκάρει ένα σούπερ-επιθετικό σχήμα, και κατά συνέπεια αυτός που θα "θυσιαστεί" είναι ο Χαβιέρ Σαβιόλα που θα βρίσκεται στον πάγκο. Η πιθανή ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Μπονάνο, Πουγιόλ, Αμπελάρδο, Φρανκ ντε Μπουρ, Κόκο, Τσάβι, Ρόσεμπακ, Κοκού, Ριβάλντο, Οφερμαρς, Κλάιφερτ.

    [06] Μπάγερν η μεγάλη ανατροπή

    2/4/2002 11:52:00 μμ

    Ακόμη μία ηρωική "απόδραση" για τη Μπάγερν που νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο, μολονότι βρισκόταν πίσω στο σκορ οκτώ λεπτά πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση! Κι όμως, με την κλασική γερμανική.... συνταγή οι πρωταθλητές Ευρώπης γύρισαν το παιχνίδι και οι ελπίδες τους για πρόκριση στους "4" του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένουν ζωντανές ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

    Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ επιθετικά τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό. Ηταν ένα σούτ του Γκέρεμι το οποίο έσκασε στο χόρτο, πήρε ύψος, ξεγελώντας έτσι τον Ολιβερ Καν, και το 1-0 για τους Ισπανούς ήταν γεγονός. Η Μπάγερν ανέβηκε και προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά οι Ισπανοί με κορυφαίους τους Ζιντάν και Σολάρι που ήταν σε μεγάλη φόρμα είχαν την υπεροχή.

    Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν μπήκε σαφώς πιό ορεξάτη λογικό βέβαια αφού τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα. Ετσι οι "βαυαροί" απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα και άρχισαν σιγά σιγά να απειλούν την εστία του Σέζαρ.

    Η είσοδος του Σαλιχάμιζιτς και του Πιζάρο στο 63ο λεπτό δυνάμωσαν την επιθετική γραμμή των Γερμανών οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 70΄ σε κεφαλιά τον Ελμπερ. Δύο λεπτά αργότερα ο Σαλιχάμιζιτς κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Εφενμπεργκ αλλά ο Σέζαρ εκμεταλεύτηκε την πολύ κακή εκτέλεση του αρχηγού των Γερμανών και έδιωξε την μπάλα μακριά.

    Οτι δεν κατάφερε στο 72΄ ο Εφενμπεργκ το κατάφερε 10 λεπτά αργότερα όταν μετά απο πολύ καλή πάσα του Ελμπερ, πλάσαρε ιδανικά τον Σέζαρ και έγραψε το 1-1. Η Μπάγερν συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 88ο λεπτό με τον Πιζάρο. Το 2-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

    ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Καν, Κουφούρ, Λιζαραζού, Σανιόλ (63΄ Σαλιχάμιζιτς), Χάργκριβς, Γέρεμις (83΄ Νίκο Κόβατς), Ρόμπερτ Κόβατς, Εφενμπεργκ, Σάντα Κρούζ, Πάουλο Σέρτζιο (63΄ Πιζάρο), Ελμπερ.

    ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Σέζαρ, Σαλγκάδο, Ιέρο, Παβόν, Ρομπέρτο Κάρλος, Ελγκέρα, Μακελελέ, Γκέρεμι (83΄ Κονσεϊσάο), Ζιντάν, Ραούλ, Σολάρι (76΄ Μακμάναμαν).

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χιού Ντάλας (Σκωτία).

    [07] Θρίαμβος της Μάντσεστερ στο ''Ριαθόρ''

    2/4/2002 11:48:00 μμ

    Μέρες του "99 ζουν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που θριάμβευσε με 2-0 επί της Λα Κορούνια στο "Ριαθόρ" και ουσιαστικά βρίσκεται με το "ένα πόδι" στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 15ο λεπτό ο Φραντσίσκο Μολίνα δεν μπορέσε να αντιδράσει, στο σουτ που εξαπολύθηκε από το πιο "ακριβές" δεξί πόδι του κόσμου. Η βολίδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ από απόσταση 30 μέτρων, "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα της «Ντεπόρ και έδωσε το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ.

    Σοβαρός τραυματισμός του Ρόι Κιν

    Στο 41ο λεπτό, μετά από σέντρα του Μικαέλ Σιλβέστρ, ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ πέτυχε το 2-0 για τους "κόκκινους διαβόλους" και παράλληλα έφτασε τα 9 γκολ που τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Μοναδικό μελανό σημείο σ΄αυτόν τον θρίαμβο της Γιουνάιτεντ, ήταν οι τραυματισμοί. Στο 44΄ ο Ρόι Κιν χτύπησε στο πόδι και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 3-4 εβδομάδες. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ένα πολύ δυνατό τάκλιν του Ντιέγκο Τριστάν (τιμωρήθηκε με κίτρινη) έστειλε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ εκτός αγώνα με φορείο.

    Ακόμη ένα ρεσιτάλ διαιτησίας για τον Κύρο Βασσάρα, που παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τριστάν, Τζαλμίνια, Φαν Νίστελροϊ, Μπατ και τον Σκόουλς ο οποίος θα χάσει τον επαναληπτικό του "Ολντ Τράφορντ" την επόμενη Τετάρτη.

    ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Σκαλόνι, Ναϊμπέτ, Σέζαρ, Ρομέρο, Μάουρο Σίλβα, Σέρτζιο, Βίκτορ (87΄ Ντούσερ), Βαλερόν (68΄ Τζαλμίνια), Φραν (60΄ Μακάι), Τριστάν

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Μπαρτέζ, Γκάρι Νέβιλ, Γιόνσεν, Μπλαν, Σιλβέστρ, Μπέκαμ (90΄+ Φιλ Νέβιλ), Μπατ, Κιν (45΄ Φόρτσουν), Σκόουλς, Γκιγκς, Φαν Νίστελροϊ (76΄ Σόλσκιερ)

    [08] Λεμονής:''Μπορείτε και καλύτερα''

    2/4/2002 11:41:00 μμ

    Την ικανοποίηση του για την απόδοση του Ολυμπιακού εξέφρασε σήμερα ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής στους παίκτες του, αλλά θέλει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις και ακόμη περισσότερα γκολ! Στον αγωνιστικό τομέα ο Αλέξης Αλεξανδρής συγκεντρώνει πιθανότητες να είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Ακράτητο, αν και σήμερα έκανε ατομικό πρόγραμμα. Ο Τάκης Λεμονής θα δει πώς θα εξελιχθεί η αποθεραπεία του το επόμενο διήμερο και αν δεν υπάρξει πρόβλημα, ο "ερυθρόλευκος" επιθετικός θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων.

    Επίστρεφει και ο Ανατολάκης την άλλη εβδομάδα

    Από την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου, αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος και ο Γιώργος Ανατολάκης. Ο δυναμικός αμυντικός έτρεξε χαλαρά, καθώς το πρήξιμο στο μικρό δάχτυλο του δεξιού του ποδιού έχει υποχωρήσει.

    Χαλαρά γυμνάστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο Τάκης Λεμονής θέλησε να τον ξεκουράσει, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με τον Ακράτητο, καθώς έχει συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ ενδέχεται να αγωνιστεί και στον αγώνα της Εθνικής Ενόπλων με τη Γαλλία.

    Από τη σημερινή προπόνηση απουσίασε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, καθώς έπεσε θύμα της ίωσης που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό. Ο "Ελέ" παρέμεινε κλινήρης, αλλά δεν εκφράζονται ανησυχίες αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ματς της Κυριακής, αφού αναμένεται αύριο να προπονηθεί.

    Ο Λάμπρος Χούτος προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και στη συνέχεια ακολούθησε το ατομικό του πρόγραμμα.

    Ο Τάκης Λεμονής δεν αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, πέρα από τις αναγκαστικές, στις θέσεις των τιμωρημένων Βενετίδη, Γιαννακόπουλου. Τη θέση του Στέλιου Βενετίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας πιθανότατα θα πάρει ο Χρήστος Κόντης, ενώ ο Χρήστος Πατσατζόγλου θα προωθηθεί στα χαφ και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας.

    [09] ΑΕΚ: Χωρίς Γκαμάρα-Ξενίδη η προπόνηση

    2/4/2002 11:38:00 μμ

    Με απόντες τον Κάρλος Γκαμάρα και τον Γιώργο Ξενίδη, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Ο Παραγουανός αμυντικός ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο έμπειρος άσος της Ενωσης πήρε άδεια από τον Φερνάντο Σάντος. Αμφότεροι αναμένεται να προπονηθούν αύριο, ενώ σήμερα θεραπευτική αγωγή ακολούθησαν ο Ντέμης Νικολαϊδης, που έχει ένα μικρό πρόβλημα στους προσαγωγούς και ο Μιχάλης Κασάπης, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα έκαναν ο Γιώργος Πάσιος και ο Μιλέν Πετκοφ.

    [10] Νέα δίωξη στο χώρο του ποδοσφαίρου

    2/4/2002 10:54:00 μμ

    Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές, ανάμεσα στις οποίες και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, της περασμένης Κυριακής, που έκαναν λόγο για χρηματισμούς και άλλες αξιόποινες πράξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου διέταξε με παραγγελία του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Σωτήρης Μπάγιας.

    Ερευνα με βάση το πόρισμα Φλωρίδη

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, ζητά σε περίπτωση που εντοπιστούν από την έρευνα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση που χειρίζεται ανακριτής για τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη ''περί στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο'', να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες.

    Σε αντίθετη περίπτωση η εισαγγελική έρευνα θα προχωρήσει κανονικά και θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες.

    Την έρευνα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Δημ. Ασπρογέρακα, ο οποίος θα ερευνήσει αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις, από παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι οποίες να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Παραιτήθηκε ο Σπάθας

    Οι αποκαλύψεις στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" για "στημένους αγώνες" και διαφθορά διαιτητών ... "απέβαλαν" τον Γιάννη Σπάθα, από την προεδρία του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά.

    Ο πολυσυζητημένος παράγοντας της διαιτησίας υπέβαλε την παραίτησή του, κατά την διάρκεια του σημερινού έκτακτου συμβουλίου του Συνδέσμου και προκήρυξε εκλογές για τις 27 και 28 Απριλίου. Η παραίτηση του Σπάθα βρήκε απόλυτα σύμφωνα τα μέλη του Συνδέσμου Πειραιά...

    Μήνυση Τσολάκη εναντίον Σωτήρη Βοργιά

    Την ίδια ώρα, και μετά από τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος", ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κώστας Τσολακάκης, κατέθεσε μήνυση κατά του παλαίμαχου διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αθηναϊκού-Ξάνθης (1-2) το 1992, που οδήγησε στον υποβιβασμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

    Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από νίκη της Ξάνθης, ο Πανιώνιος παρέμενε στην Α΄ Εθνική και ο Κώστας Τσολακάκης υποστηρίζει, ότι ο Βοργιάς με τα σφυρίγματά του "υποβίβασε" τη νεοσμυρνιώτικη ομάδα.

    Διαψεύδει τις κατηγορίες ο Λάμπρος Μάρης

    Θέση στα όσα είδαν πρόσφατα το ''φως της δημοσιότητας'' και σύμφωνα με τα οποία εμπλέκεται στις αποκαλύψεις για διαφθορά στο ποδόσφαιρο, πήρε σήμερα και ο Λάμπρος Μάρης.

    Ο ''ισχυρός άνδρας'' της ομάδας του Αγίου Νικολάου και Β` αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται, τονίζει πως η αναφορά στο πρόσωπο του τον θίγει βαρύτατα ως άνθρωπο, οικογενειάρχη και αθλητικό παράγοντα, προειδοποιεί κάθε ενδιαφερόμενο να μην βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα και καταλήγει αναρωτώμενος γιατί η ομάδα του είναι ''με το ένα πόδι'' στην Γ΄εθνική κατηγορία.

    Επιπλέον, ο κ Μάρης κάνει λόγο για ''σκοτεινά κυκλώματα τα οποία όλοι γνωρίζουμε την ύπαρξη τους''

    [11] ΠΑΟΚ:Επιστολές Καλαφάτη στην ΕΠΑΕ

    2/4/2002 11:36:00 μμ

    Συνέχεια στο θέμα των αποκαλύψεων γύρω από τα στημένα παιχνίδια δίνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, με δυο επιστολές που απέστειλε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Καλαφάτης, στην διοίκηση της ΕΠΑΕ. Στην πρώτη επιστολή ο πρόεδρος του ''Δικεφάλου'' επισημαίνει: ''Είναι θέμα και ηθικής τάξης, πέρα από την ουσία της υπόθεσης, για την οποία υπάρχουν εντεταλμένα όργανα που πρέπει να επιληφθούν, η περαιτέρω παραμονή του κ. Λάμπρου Μάρη, όχι μόνον στο προεδρείο, αλλά και στη διοίκηση της ΕΠΑΕ. Από τη στιγμή που φέρεται εμπλεκόμενος σε υπόθεση επηρεασμού διαιτητή, με στόχο την ομάδα μας για τους αγώνες με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, και εφ όσον ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, να ζητηθεί η παραίτησή του από το κυρίαρχο σώμα''.

    Στην δεύτερη επιστολή ο κ. Καλαφάτης αναφέρει προς τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ: ''Κύριε πρόεδρε, Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, για την διαφύλαξη του κύρους του ποδοσφαίρου, για τα οποία τόσος αγώνας γίνεται και επειδή οι αποκαλύψεις για τη νόθευση του πρωταθλήματος στην περυσινή περίοδο παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και επειδή, ακόμη, η κυρίως θιγόμενη, από τη νόθευση αυτή, είναι η ομάδα μας, ζητούμε να κινηθεί η αθλητική δικαιοσύνη και να επιβάλλει τα νόμιμα σε όσους εμπλέκονται στη νόθευση, όχι μόνον σε επίπεδο προσώπων, αλλά και ομάδων, οι οποίες φέρονται ωφελημένες από τις συγκεκριμένες κινήσεις νόθευσης. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες''.

    [12] Αρης: Προσφυγή από τον Χαριστέα

    2/4/2002 11:33:00 μμ

    Προσφυγή κατά της διοίκησης της ΠΑΕ Αρης κατέθεσε σήμερα ο Αγγελος Χαριστέας, διεκδικώντας ποσό 106 εκατομμυρίων δρχ. για δεδουλευμένες υποχρεώσεις των "κιτρινόμαυρων" προς το πρόσωπο του. Ο Σερραίος ποδοσφαιριστής εδώ και αρκετούς μήνες είχε μείνει απλήρωτος και, μολονότι είχε συμφωνήσει με την Βέρντερ Βρέμης για την μεταγραφή του στη Γερμανία, είχε ενημερώσει την διοίκηση των Θεσσαλονικέων για τις προθέσεις του. Η διοίκηση του μακεδονικού συλλόγου δεν κατάφερε στα χρονικά περιθώρια που έθεσε ο Χαριστέας να εξοφλήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον παίκτη και αυτός κατέθεσε σήμερα την προσφυγή για το παραπάνω ποσό.

    [13] Προσπάθεια για ηρεμία στον Ηρακλή

    2/4/2002 11:31:00 μμ

    Μέσα σε κλίμα εκτόνωσης της βαριάς ατμόσφαιρας που προέρχεται από το αρνητικό αποτέλεσμα της Κυριακής συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για τη συνέχεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων. Αναστασιάδης και παίκτες προετοιμάζονται για τον αγώνα με την Παναχαϊκή, θέλοντας να γυρίσουν σελίδα ύστερα από το άσχημο αποτέλεσμα που είχαν στο παιχνίδι με τον Ακράτητο. Ο Κολομπούρδας έκανε θεραπεία και δεν προπονήθηκε στους κανονικούς ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα ενώ ο Στολτίδης ήταν στην Αυλώνα καθώς όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία.

    Αναστασιάδης: Με το μυαλό στον Ολυμπιακό

    Ο Ελληνας τεχνικός δεν μίλησε στους παίκτες, αρκέστηκε δηλαδή στην κριτική που τους έκανε τη Δευτέρα. Τώρα ο Ηρακλής προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, προσπαθώντας να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την προετοιμασία.

    Ο Αναστασιάδης έχει πέρα από τον αγώνα της Κυριακής και το μυαλό του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που είναι για την ομάδα των ''κυανολεύκων'' όλη η φετινή χρονιά.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Μυτηλιναίος είδε την Κυριακή τον αγώνα της Παναχαϊκής με τον Αρη (1-0) και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έγινε για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιριστή της πατραϊκής ομάδας Κώστα Κατσουράνη, που το καλοκαίρι ολοκληρώνει το συμβόλαιο του με την ομάδα του.

    [14] Στον ALPHA Παναθηναϊκός και Προοδευτική

    2/4/2002 11:02:00 μμ

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε σήμερα τις αιτήσεις της NETMED, με τις οποίες ζητούσε να κηρυχθούν παράνομες οι καταγγελίες των συμβάσεων που έκαναν πριν από λίγο καιρό, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Προοδευτική. Ετσι, το δικαστήριο με την απόφαση του αυτή, κατοχυρώνει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο ομάδων στον ALPHA DIGITAL.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 April 2002 - 21:54:52 UTC