Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Υπ. Αμυνας
  • [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [03] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας
  • [04] Πυρκαγιά σε αποθήκη οικιακών ειδών στο Γαλάτσι
  • [05] Έκρηξη θερμοσίφωνα στο Αιγάλεω
  • [06] Βομβαρδισμοί στα γραφεία του Γ. Αραφάτ
  • [07] Νέο παγκόσμιο φόρουμ στη Γενεύη
  • [08] Επαφές Χριστοδουλάκη για ασφαλιστικό
  • [09] ΧΑΑ: Κλειστό λόγω του Καθολικού Πάσχα
  • [10] Συνεδριάζει η ΕΠΑΕ για τις ποινές
  • [11] Κρούσματα γρίπης Τύπου Β'

    [01] Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Υπ. Αμυνας

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/3/2002 10:48:00 πμ

    Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας επισκέπτεται αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα προεδρεύσει ειδικής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας.

    [02] Απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ

    29/3/2002 8:51:00 πμ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι Δήμοι και οι Κοινότητες της χώρας, που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Επίσης, έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία για τις 3-4 Απριλίου. Στο μεταξύ, σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΟΤΟΕ μετά και τη προχθεσινή άκαρπη συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

    [03] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

    29/3/2002 8:56:00 πμ

    Αγνωστοι διέρρηξαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Αγιο Ιερόθεο, στη συμβολή των οδών Κυκλάμινων και Σικάγου και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από το κεντρικό χρηματοκιβώτιο. Οι δράστες μπήκαν από τον φεγγίτη του κτιρίου και ήρθαν στο χρηματοκιβώτιο, το οποίο διέρρηξαν. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή στις 6.00 το πρωί από τις καθαρίστριες Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας , που διερευνούν την υπόθεση.

    [04] Πυρκαγιά σε αποθήκη οικιακών ειδών στο Γαλάτσι

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/3/2002 8:22:00 πμ

    Αγνωστοι πυρπόλησαν μοτοσυκλέτα στο Γαλάτσι με αποτέλεσμα από τον εμπρησμό της μοτοσυκλέτας, να προκληθεί πυρκαγιά σε αποθήκη οικιακών ειδών. Η φωτιά σημειώθηκε στην οδό Ολυμπιάδος 34 στις 4:05 το πρωί. Προανάκριση διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    [05] Έκρηξη θερμοσίφωνα στο Αιγάλεω

    Πηγή: ΑΠΕ 29/3/2002 8:17:00 πμ

    Ισχυρή έκρηξη θερμοσίφωνα σημειώθηκε στις 11 χθες το μεσημέρι σε διαμέρισμα κατοικίας, στην οδό Ανθίμου Γαζή 13, στο Αιγάλεω. Από την έκρηξη καταστράφηκε το διαμέρισμα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δυο διαμερίσματα και σε δυο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω απο το σπίτι. Στο διαμέρισμα έμεναν δυο αλλοδαποί που είχαν αφήσει ανοικτό το θερμοσίφωνα από τις 4 τα ξημερώματα και χαρακτηριστικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι κατέρρευσε η μεσοτοιχία με διπλανή διώροφη μονοκατοικία. Οι δυο αλλοδαποί συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αιγάλεω.

    [06] Βομβαρδισμοί στα γραφεία του Γ. Αραφάτ

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/3/2002 8:25:00 πμ

    Δεκάδες ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν σήμερα το πρωί, στη Ραμάλα, βομβαρδίζοντας τα γραφεία του Γιάσερ Αραφάτ. Επίσης, έκρηξη προκλήθηκε σε μια πλευρά του κτιριακού συγκροτήματος, αφού εκσκαφείς είχαν γκρεμίσει την κεντρική είσοδο. Την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Πληροφόρησης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιάσερ Αμπέντ Ράμπο, που βρίσκεται μέσα στο κτίριο, μαζί με τον ίδιο τον Αραφάτ και πολλούς συνεργάτες του.

    Τα Διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για "πραγματική μάχη" μεταξύ ανδρών του ισραηλινού στρατού και παλαιστινίων που βρίσκονται στα γραφεία, ενώ ένας νεκρός και 4 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ανταλλαγής πυρών μεταξύ ένοπλων Παλαιστινίων και των Ισραηλινών που έχουν εισβάλει στη Ραμάλα από τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακαταλαμβάνοντας μεγάλα τμήματα της πόλης.

    Συνεργάτες του Αραφάτ ανέφεραν ότι τα ισραηλινά τανκς συγκεντρώθηκαν έξω από τις εισόδους του κτιρίου των γραφείων του, λίγο μετά τη δήλωση του παλαιστίνιου ηγέτη ότι είναι έτοιμος για συμφωνία εκεχειρίας άνευ όρων, πρόταση την οποία πάντως απέρριψε η ισραηλινή κυβέρνηση.

    Απέρριψε το Ισραήλ την ειρηνευτική πρόταση

    Χθες, δεύτερη μέρα των εργασιών της στη Λιβανική πρωτεύουσα, η αραβική σύνοδος ενέκρινε ομόφωνα το σαουδαραβικό ειρηνευτικό σχέδιο, ωστόσο το Ισραήλ το απέρριψε, καθώς σε αυτό προτείνεται η απόσυρση των δυνάμεων του απ' όλα τα εδάφη που είχε καταλάβει από το 1967 και μετά, με αντάλλαγμα την επαναπροσέγγιση του με τις αραβικές χώρες.

    Η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή θεωρούσαν βέβαιη οι διεθνείς παρατηρητές, μετά τη προχθεσινή επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στην πόλη Νετάνια, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό 120.

    [07] Νέο παγκόσμιο φόρουμ στη Γενεύη

    29/3/2002 10:04:00 πμ

    Η Γενεύη προετοιμάζει την οργάνωση ενός νέου Παγκόσμιου Φόρουμ από τις 14-19 Ιουλίου του 2002, στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν 1500 διεθνώς αναγνωρισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και εκατοντάδες, άλλες που θέλουν να ενεργοποιηθούν εκτός των συνόρων τους σε μια κοινή οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

    Ο σκοπός είναι η προσέγγιση των διεθνών προβλημάτων

    Το Φόρουμ της Γενεύης θα διαφέρει από το Κοινωνικό Φόρουμ της Βραζιλίας του περασμένου Ιανουαρίου, διότι δεν θα έχει ως αντικείμενο την κριτική της παγκοσμιοποίησης, ούτε καμία σχέση με το Νταβός που είναι συνάθροιση ηγετών, πολιτικών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών οι οποίοι απλώς επιζητούν νέους τρόπους πολλαπλασιασμού των κερδών τους.

    Το Φόρουμ της Γενεύης θα είναι λιγότερο κοινωνικό από το Πόρτο Αλέγκρε, θα ασχοληθεί με την αναζήτηση άλλων μέσων ανάπτυξης και την ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ διάφορων παραγόντων της κοινωνίας των πολιτών σολο το κόσμο.

    Eπίσης, έχει τη φιλοδοξία να διευκολύνει το διάλογο των οργανώσεων αυτών με το σύνολο του συστήματος των διεθνών οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών και του ιδιωτικού τομέα.

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) "είναι η μόνη διεθνής οργάνωση που δεν προβλέπει συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών", έτσι λοιπόν θα της δοθεί ευκαιρία να της προταθεί μια νέα πιο νόμιμη συνεργασία.

    Ο κ. Σεμπαστιάν Ζιγκλέρ, γιος του γνωστού σοσιαλιστή καθηγητή Ζαν Ζιγκλέρ, και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, προσθέτει, ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι άλλες της κοινωνίας των πολιτών θα είναι σε θέση να εκφραστούν με διαφορετικό τρόπο από το να "διαδηλώνουν στους δρόμους".

    Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το Μάιο του 2000 στο περιθώριο της κορυφής της χιλιετίας της Νέας Υόρκης.

    Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε αμέσως τη θέληση του να συνεργαστεί στενά με την κοινωνία των πολιτών.

    Οι 1500 οργανώσεις που αναμένονται στη Γενεύη, θα χωριστούν σε διάφορες ομάδες και κάθε μια απ' αυτες θα ασχοληθεί με ένα περιορισμένο αριθμό θεμάτων.

    Θα καταλήξουν σε αποφάσεις-οδηγίες, που θα διαβιβαστούν στις διάφορες οργανώσεις του ΟΗΕ.

    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται να εξελίσσεται μια πραγματική αλληλεπίδραση μεταξύ των ΜΚΟ η οποία θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, προβλέπει ο κ. Σ. Ζιγκλέρ, ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια στενή συνεργασία συνδεδεμένη με την οργάνωση της υγείας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της μόρφωσης και της παιδείας.

    Ο σκοπός επομένως, του Παγκόσμιου Φόρουμ της Γενεύης θα είναι ένας άλλος τρόπος προσέγγισης των διεθνών προβλημάτων.

    [08] Επαφές Χριστοδουλάκη για ασφαλιστικό

    29/3/2002 10:40:00 πμ

    Χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που απέρριψαν στην πρόσκληση, ο Yπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αποσαφηνίζει σήμερα στους εργοδοτικούς φορείς και στη Διοίκηση του ΙΚΑ τις βασικές κατευθύνσεις του χρηματοδοτικού πλαισίου του ασφαλιστικού. Η ΑΔΕΔΥ, που έχει απορρίψει τις κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό, θα ορίσει την ημερομηνία των κινητοποιήσεων της σε σημερινή συνεδρίαση της

    Η ΓΣΕΕ θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 4 Απριλίου.

    Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος η Συνομοσπονδία θα προτείνει χρηματοδοτικό σχέδιο που θα δημιουργεί πλεόνασμα.

    [09] ΧΑΑ: Κλειστό λόγω του Καθολικού Πάσχα

    21/3/2002 10:48:00 πμ

    Κλειστό θα παραμείνει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και το Χρηματιστήριο Παραγώγων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, λόγω του Καθολικού Πάσχα, καθώς τις μέρες αυτές τα διατραπεζικά συστήματα εκκαθάρισης των συναλλαγών στην Ευρώπη, δεν θα λειτουργούν.

    [10] Συνεδριάζει η ΕΠΑΕ για τις ποινές

    29/3/2002 10:21:00 πμ

    Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ απολογούνται από τις 10 το πρωί οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, για τα έκτροπα στο ντέρμπυ της περασμένης Κυριακής. Επίσης, θα απολογηθούν από τον Παναθηναϊκό: ο πρόεδρος Αγγελος Φιλιππίδης, ο προπονητής Σέρτζιο Μαρκαριάν, ο βοηθός του Γκαμπριέλ Μολνάρ, ο φυσιοθεραπευτής Χρήστος Καρβουνίδης και από τον Ολυμπιακό: ο βοηθός προπονητή Τάσος Μητρόπουλος και ο ποδοσφαιριστής Αγγελος Γεωργίου. Ο κανονισμός προβλέπει, αν κριθούν ότι είναι ένοχοι, την τιμωρία φυσικών προσώπων και ομάδων δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Αθανάσιος Κανελόπουλος.

    [11] Κρούσματα γρίπης Τύπου Β'

    Πηγή: NET 105,8 fm 29/3/2002 9:02:00 πμ

    Δυο κρούσματα γρίπης τύπου Β', εντοπίστηκαν χθες σε παιδιά ηλικίας οχτώ χρονών, στα εργαστήρια του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, στο τμήμα Ανίχνευσης Ιών. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο και πρόσθεσε ότι στελέχη του συγκεκριμένου ιού της γρίπης περιέχονται στο αντιγριπικό εμβόλιο που γίνεται. Στους ασθενείς συνιστάται η λήψη πολλών υγρών και αντιπυρετικών φαρμάκων αλλά όχι αντιβιοτικών παρά μόνον εάν το υποδείξει ο γιατρός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 March 2002 - 10:14:38 UTC