Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευγνώμον η Λετονία απέναντι στην Ελλάδα
  • [02] Δεν κλείνει το ''Bar''
  • [03] Αύξηση αναφορών στο ''Συνήγορο του Πολίτη''
  • [04] Σύσκεψη για τη Διαβαλκανική συνεργασία
  • [05] Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας
  • [06] Απεργία στα ΜΜΕ
  • [07] Ελεύθερος ο Ψυχογιός λόγω 18μηνου
  • [08] Με νέα φρεγάτα εξοπλίζεται το Π.Ν.
  • [09] Εργατικό ατύχημα στον Μαραθώνα
  • [10] Τραγικό δυστύχημα στο Ντουμπάϊ
  • [11] Ιρανο-ρωσική συμφωνία για πυρηνικά
  • [12] Ξανανοίγει η σήραγγα
  • [13] Σε ένα μήνα το πλαίσιο για το ασφαλιστικό
  • [14] Χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση της ΕΠΑΕ
  • [15] Νέες έρευνες για τη νόσο των τρελλών αγελάδων
  • [16] Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά της UNICEF
  • [17] Η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτόνομη στο διαδίκτυο

    [01] Ευγνώμον η Λετονία απέναντι στην Ελλάδα

    27/3/2002 7:21:00 μμ

    Υπέρ της μετεξέλιξης της ΕΕ σε μία χαλαρή ομοσπονδία λαών και κρατών τάχθηκε σε ομιλία της στην Ακαδημία Αθηνών η πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λετονίας Βάιρα Βάϊκ Φραϊμπέργκα, που πραγματοποιεί από σήμερα επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Η Λετονή πρόεδρος σε συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κωστή Στεφανόπουλο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας της για τη στήριξη, που προσφέρει η Ελλάδα στην ενταξιακή προοπτική της Λετονίας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών υπογράμμισε στην αντιφώνησή του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Συνάντηση Σημίτη-Βαϊρα Βάικ Φρειμπέργκα

    Τη βεβαιότητά του εξάλλου ότι η Λετονία ως τα τέλη του χρόνου ή το αργότερο έως τις αρχές του 2003 θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασε ο πρωθυπουργος Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντησή του με τη πρόεδρο της Λετονίας.

    Στις διευρυμένες συνομιλίες που είχαν οι αντιπροσωπείες Λετονίας και Ελλάδας υπεγράφησαν τέσσερις συμφωνίες στρατιωτικού, οικονομικού και ναυτιλιακού περιεχομένου.

    [02] Δεν κλείνει το ''Bar''

    27/3/2002 4:04:00 μμ

    Τη συνέχιση της λειτουργίας του μπαρ "Υδρόγειος", όπου διεξάγεται το τηλεπαιχνίδι "Bar" ως αναψυκτήριο-εστιατόριο, μέχρις ότου εκδοθεί η τελική απόφαση, αποφάσισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, κάνοντας δεκτή την αίτηση των ιδιοκτητών του καταστήματος. Νωρίτερα ο Δήμος Γαλατσίου είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος, με την αιτιολογία της παράνομης αλλαγής χρήσης. Στο μεταξύ συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς η παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης κ.Βασίλη Λαμπρίδη.

    Μολονότι οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί επισήμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ.Λαμπρίδης ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά ορισμένων μελών του ΕΣΡ, που έσπευσαν στα Μέσα απαξιώντας ουσιαστικά το όργανο.

    Από τη μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Χρήστος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Λαμπρίδη δήλωσε ότι δεν χρειάζεται ούτε να δημιουργούμε κρίσεις ,ούτε να αναζητούμε τα αίτια κρίσεων.

    Οσον αφορά τα τηλεπαιχνίδια του Mega και του Antenna ο κ.Πρωτόπαπας επανέλαβε ότι έχει προειδοποιήσει με κυρώσεις εάν οι δύο σταθμοί δεν προχωρήσουν σε ρυθμίσεις του προγράμματος τους. Πάντως το Mega έχει ήδη ανακοινώσει αλλαγή ώρας και σήμανσης της εκπομπής «Bar».

    Τέλος ερωτηθείς για την παραίτηση Λαμπρίδη, ο κ.Κακλαμανης ανέφερε ότι τιμά την απόφαση του ανεξάρτητα από τους οποιουσδήποτε άλλους χειρισμούς του διότι και τον ίδιο τον ενόχλησε το θέαμα μελών ενός οργάνου περιωπής να περιέρχονται και να διαπιστεύονται ουσιαστικά στα ΜΜΕ, που πρόκειται να κρίνουν.

    [03] Αύξηση αναφορών στο ''Συνήγορο του Πολίτη''

    27/3/2002 12:25:00 μμ

    Δώδεκα χιλιάδες νέες αναφορές πολιτών δέχθηκε ο "Συνήγορος του Πολίτη" το 2001, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής, την οποία ο συνήγορος Νικηφόρος Διαμαντούρος παρέδωσε σήμερα στον πρωθυπουργό. Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι αναφορές που υποβλήθηκαν από οικονομικούς μετανάστες, ενώ τα περισσότερα προβλήματα για τον πολίτη εντοπίζονται στις Πολεοδομίες, τις Εφορίες, τα Ασφαλιστικά ταμεία, τους Δήμους και τις Νομαρχίες.

    [04] Σύσκεψη για τη Διαβαλκανική συνεργασία

    27/3/2002 12:10:00 μμ

    Την ελληνική πρόταση για τη θεσμοθέτηση της Διαβαλκανικής συνεργασίας και την μετατροπή της σε οργανισμό, προκειμένου οι ίδιες οι βαλκανικές χώρες να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της περιοχής και να ενδυναμώσουν την πορεία τους προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναμένεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην Διαβαλκανική Συνάντηση Κορυφής που πραγματοποιείται αύριο στα Τίρανα. Οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας συζητώνται αυτή την ώρα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    [05] Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Κίνας

    27/3/2002 6:09:00 μμ

    Συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων συμφώνησαν σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδος Γιάννος Παπαντωνίου και της Κίνας στρατηγός Τσί Χαοτιάν, ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Παράλληλα, στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας στον αμυντικό τομέα οι δύο χώρες θα συνεργαστούν σε θέματα ανταλλαγής επισκέψεων και εκπαίδευσης αξιωματικών και τους εξοπλισμούς με αιχμή την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Ο κύριος Παπαντωνίου αποδέχθηκε πρόσκληση και θα επισκεφθεί το Πεκίνο.

    [06] Απεργία στα ΜΜΕ

    Πηγή: ΑΠΕ 27/3/2002 3:38:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το πρωί, 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις στον κλάδο και στη μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το πρωί οι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ενώ αυτή την ώρα αντιπροσωπεία της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συναντάται με την Ενωση Ιδιοκτητών.

    "Η Βουλή των Ελλήνων, στέκεται δίπλα στις δίκαιες διεκδικήσεις του δημοσιογραφικού κόσμου, και τιμά ιδιαίτερα την προσπάθεια όσων εργάζονται στα ΜΜΕ για μία νέα πορεία, που θα σημαίνει περισσότερη, πληρέστερη, αντικειμενικότερη και με σεβασμό και ευαισθησίες ενημέρωση", δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους απεργούς δημοσιογράφους έξω από την Βουλή.

    Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε επίσης ότι επιβάλλεται ο ειλικρινής διάλογος και η συνεργασία προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που επιχειρηματίες των ΜΜΕ χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις και διασυνδέσεις σε συνεργασία με τους εργαζομένους να παράγουν προϊόντα λόγου, τέχνης και πολιτισμού όπως το Σύνταγμα της χώρας επιβάλλει.

    Από τη διήμερη αυτή κινητοποίηση εξαιρούνται η ΕΡΤ, το ALTER και η εφημερίδα ''Μακεδονία-Θεσσαλονίκη'', μέσα τα οποία υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    [07] Ελεύθερος ο Ψυχογιός λόγω 18μηνου

    27/3/2002 3:34:00 μμ

    Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο υποπλοίαρχος του Εξπρές Σάμινα, Αναστάσιος Ψυχογιός μετά την παρέλευση του 18μηνου. Στον υποπλοίαρχο επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Ναπολέοντα Παντιώρα, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλα άτομα, πέραν των 17 που έχουν απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Νίκο Καραδημητρίου.

    [08] Με νέα φρεγάτα εξοπλίζεται το Π.Ν.

    27/3/2002 3:00:00 μμ

    Αλλη μία φρεγάτα τύπου "Ες", την όγδοη στη σειρά, αποκτά το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για μεταχειρισμένη φρεγάτα, το συμβόλαιο αγοράς της οποίας, από τους Ολλανδούς, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης.

    [09] Εργατικό ατύχημα στον Μαραθώνα

    27/3/2002 12:38:00 μμ

    Υπάλληλος του δήμου Μαραθώνα έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία τη στιγμή που άλλαζε λαμπτήρες στην περιοχή Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 11 το πρωί, ενώ τα στοιχεία του θύματος παραμένουν άγνωστα. Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα.

    [10] Τραγικό δυστύχημα στο Ντουμπάϊ

    27/3/2002 4:13:00 μμ

    Πάνω από 20 ναυτεργάτες σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν στο Ντουμπάϊ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όταν η μόνιμη δεξαμενή των ναυπηγείων (από τις μεγαλύτερες του κόσμου) γέμισε νερά μετά την κατάρρευση μιας μεταλλικής θύρας. Σώοι μεταφέρθηκαν 300 από τους 500 εργάτες που δούλευαν στα δυο υπό επισκευή πλοία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βυθίστηκε μια από τις δύο πλατφόρμες της δεξαμενής.

    [11] Ιρανο-ρωσική συμφωνία για πυρηνικά

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/3/2002 4:55:00 μμ

    Στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ιράν, θα προχωρήσει η Ρωσία σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Πυρηνικής Ενέργειας ενώ παράλληλα εξετάζει και την αίτηση της Βόρειας Κορέας για αντίστοιχο εργοστάσιο.

    [12] Ξανανοίγει η σήραγγα

    27/3/2002 4:33:00 μμ

    Σε συμφωνία για το άνοιγμα της σήραγγας του Λευκού Όρους, στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, σε όλα τα οχήματα κατέληξαν ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας και ο ιταλός ομόλογός του. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην άμεση έναρξη τριετούς προγράμματος εργασιών για την αποκατάσταση της σήραγγας, στην οποία είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πριν από 3 χρόνια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι. Πρός το παρόν στη σήραγγα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο σε ιδιωτικής χρήσεως οχήματα και όχι σε φορτηγά.

    [13] Σε ένα μήνα το πλαίσιο για το ασφαλιστικό

    27/3/2002 12:45:00 μμ

    Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να είναι έτοιμο το χρηματοδοτικό πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Το χρηματοδοτικό πλαίσιο δεν θα αφορά μόνο το ΙΚΑ, όπως τόνισε ο υπουργός, αλλά και τα άλλα Ταμεία. Σε ερώτηση για την αρνητική στάση των συνδικάτων για την πρόσκληση διαλόγου, είπε ότι θεωρεί αυτονόητο να προσέλθει η ΓΣΕΕ στο διάλογο, για να αναζητηθεί βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό.

    Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμα το πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, η φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της Βαρκελώνης και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας για να επιτευχθούν οι διαρθρωτικοί στόχοι που τέθηκαν.

    "Η ΓΣΕΕ θα διεκδικήσει την τριμερή χρηματοδότηση για όλους τους εργαζόμενους και το Δ.Σ θα αποφασίσει αν θα γίνουν κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό, όπως και για το θέμα της μείωσης της σύνταξης, το οποίο δεν αποδεχόμαστε" δήλωσε στη μεσημβρινή Ραδιοεφημερίδα της ΝΕΤ 105,8 ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γιάννης Μανώλης.

    Εν τω μεταξύ, χθες, ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ απέρριψαν την πρόταση διαλόγου του υπουργού για το εν λόγω θέμα. Τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους. Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία θα συνεδριάσει στις 4 Απριλίου και η ΑΔΕΔΥ στις 29 Μαρτίου.

    [14] Χωρίς αποτέλεσμα η συνεδρίαση της ΕΠΑΕ

    27/3/2002 4:46:00 μμ

    Χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις για τις ποινές που θα επιβληθούν στους υπαίτιους των επεισοδίων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ. Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να κληθούν σε απολογία η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρόεδρός της Αγγελος Φιλιππίδης, ο προπονητής Σέρτζιο Μαρκαριάν, ο φυσιοθεραπευτής Καρβουνίδης και ο τεχνικός σύμβουλος κ. Μόλναρ, καθώς και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο ποδοσφαιριστής Γεωργίου και ο Τάσος Μητρόπουλος, ενώ οι ποινές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

    Αναβλήθηκε η δίκη του Σπανού

    Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων, για τις 10 Απριλίου, η δίκη του 28χρονου Νικόλαου Σπανού, ο οποίος κατηγορείται για απρόκλητη σωματική βλάβη και βιαιοπραγία εναντίον του διαιτητή Μάκη Ευθυμιάδη.

    [15] Νέες έρευνες για τη νόσο των τρελλών αγελάδων

    Πηγή: NET 105,8 fm 27/3/2002 4:25:00 μμ

    Η υπηρεσία ασφαλείας τροφίμων της Γαλλίας, κατόπιν ερευνών που διενήργησε, απέρριψε πρόσφατες φήμες που κυκλοφόρησαν ότι μπορεί οι άνθρωποι να προσβληθούν από την ανθρώπινη παραλλαγή της νόσου των τρελών αγελάδων, την Κρόιτσφελντ Γιάκομπ, εάν καταναλώσουν μυϊκό ιστό του βοδινού κρέατος. Η υπηρεσία της Γαλλίας εφησυχάζει τους καταναλωτές, τονίζοντας ότι κανένας από αυτούς δεν φαίνεται να έχει προσβληθεί από τη ανθρώπινη παραλλαγή της νόσου των τρελών αγελάδων, Κρόιτσφελντ Γιάκομπ.

    Οι έρευνες ανατρέπουν τα δεδομένα του Στάνλεϊ Προύζινερ

    Σύμφωνα με τη θεωρία που επικρατούσε μέχρι σήμερα, τα βραδέα λοιμογόνα σωματίδια, τα οποία πιστεύεται ότι προκαλούν σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, συγκεντρώνονται μόνο στους ιστούς του νευρικού και λεμφικού συστήματος των ζώων και όχι στους ιστούς του μυϊκού συστήματος.

    Ολα δε τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη νόσο των τρελών αγελάδων και την ανθρώπινη παραλλαγή της βασίζονται στην ιδέα ότι ο μυϊκός ιστός των ζώων έχει "ανοσία" σε αυτήν.

    Ομως, πριν από μερικές ημέρες, ο Αμερικανός επιστήμονας, δόκτωρ Στάνλεϊ Προύζινερ, έκανε πολλούς να τρομοκρατηθούν όταν ανακοίνωσε ότι οι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν από την ανθρώπινη παραλλαγή της νόσου των τρελών αγελάδων εάν καταναλώσουν μυϊκό ιστό του βοδινού κρέατος.

    Ο ίδιος και οι συνεργάτες του χορήγησαν σε ποντίκια, με ενδομυϊκή ένεση, εγκεφαλικούς ιστούς από ποντίκια και ινδικά χοιρίδια που είχαν μολυνθεί από σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια. Στη συνέχεια, εντόπισαν υψηλά επίπεδα βραδέων λοιμογόνων σωματιδίων στους μυϊκούς ιστούς των ποντικιών.

    Οι ίδιοι βέβαια δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ήταν προκαταρκτικά, όμως πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας της υπηρεσίας ασφαλείας τροφίμων της Γαλλίας φαίνεται ότι θα επιφέρουν και πάλι τον εφησυχασμό.

    [16] Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά της UNICEF

    27/3/2002 12:09:00 μμ

    H κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του φετινού καλλιτεχνικού της προγράμματος διοργανώνει μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στους σκοπούς της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη Unicef. Η εκδήλωση - χορηγός επικοινωνίας της οποίας έχει αναλάβει η ΕΡΤ - θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2002 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον Αργεντινό Emir Saul και σολίστες στην κιθάρα την Ελευθερία Κοτζιά και στο μπαντονεόν (είδος ακορντεόν) τον Ιταλό Massimiliano Pittoco σε έργα Tchaikovsky, Dyens, Piazolla και Dvorak. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά υπέρ του προγράμματος εμβολιασμών για τα παιδιά του κόσμου, που αναπτύσσει και υποστηρίζει η Unicef.

    [17] Η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτόνομη στο διαδίκτυο

    27/3/2002 7:20:00 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποκτά την δική της αυτόνομη δικτυακή κατάληξη. Μετά από έγκριση του συμβουλίου υπουργών τηλεπικοινωνιών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το εu θα αποτελέσει από τις αρχές του επόμενου χρόνου τη νέα κατάληξη που θα διατεθεί για τις επιχειρήσεις, τις οργανώσεις και τα άτομα οι οποίες εδρεύουν σε χώρες της Ε.Ε. και θα προστεθεί στα εθνικά προσδιοριστικά όπως το cο.uκ για τη Μεγάλη Βρετανία, FR για τη Γαλλία και de για τη Γερμανία ή το gr για την Ελλάδα.

    Η δημιουργία της νέας δικτυακής γειτονιάς στοχεύει να δώσει ένα πανευρωπαϊκό εμπορικό σήμα τόσο στις ιστοσελίδες όσο και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ενώ αναμένεται επίσης να ανακουφιστεί η πίεση που υπάρχει στην κατοχύρωση διευθύνσεων δεδομένου ότι η συμμετοχή εταιρειών και ατόμων στο διαδίκτυο συνεχίζει να αυξάνεται.

    "Η εισαγωγή της νέας δικτυακής κατάληξης θα δημιουργήσει μία ευρωπαϊκή ταυτότητα στον κυβερνοχώρο," τονίζει ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος για τα θέματα διαδικτύου Erkki Liikanen, επισημαίνοντας ότι θα προωθήσει σύντομα μια δημόσια προσφορά για να επιλέξει έναν ιδιωτικό τομέα, ή μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για να ενεργοποιήσει ένα ληξιαρχείο που θα διαχειριστεί τις διευθύνσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 27 March 2002 - 17:56:01 UTC