Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί του τριημέρου
  • [02] Αυξημένη η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα
  • [03] Λαλιώτης για εκλογές και πολιτικό σκηνικό
  • [04] Συνέδριο υπουργών Γεωργίας ΕΕ
  • [05] Μάντεν: Αισιόδοξία για πάταξη της τρομοκρατίας
  • [06] Εντοπίστηκαν οι ορειβάτες
  • [07] Συλλήψεις Τούρκων από το λιμεναρχείο Ρόδου
  • [08] Στάση εργασίας στην ΟΑ
  • [09] Με εμπόδια προμηνύεται η προσπάθεια Τσέινι
  • [10] Τερματίζεται η ''Ανακόντα''
  • [11] Συνέχεια αιματηρών συγκρούσεων στην Ινδία
  • [12] Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Πακιστάν
  • [13] Πορτογαλία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες
  • [14] Πλοίο με 1.000 λαθρομετανάστες ανοικτά της Σικελίας
  • [15] Προσφορές για τα ΕΛΤΑ και τις ''Ταχυμεταφορές''

    [01] Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί του τριημέρου

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/3/2002 4:20:00 μμ

    Με το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού -παρά τη συννεφιά και τον κάπως δυνατό αέρα-, με σαρακοστιανά εδέσματα και "πικάντικα" τραγούδια και χορούς να έχουν την τιμητική τους, όλες οι γωνιές της Ελλάδας γιόρτασαν σήμερα, Καθαρή Δευτέρα, τα Κούλουμα, σημαίνοντας έτσι την αντίστροφη μέτρηση των 40 ημερών έως το Πάσχα.

    Στην Αθήνα οι εναπομείναντες κάτοικοι, έσπευσαν και φέτος στις πλαγιές της Πεντέλης και της Πάρνηθας, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Ίλιον και αλλού. Tο παρών έδωσαν οι Αθηναίοι και φέτος κυρίως στο Λόφο του Φιλοπάππου, γιορτάζοντας τα Κούλουμα με παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα, από την Ελλάδα και την Κύπρο, και φυσικά με σαρακοστιανά.

    Παρών και ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η εκδήλωση αυτή να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, με το ίδιο κέφι και ζωντάνια. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την πολιτική επικαιρότητα των ημερών και φυσικά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στο δήμο της Αθήνας.

    Στη Θεσσαλονίκη, τα κούλουμα οργανώθηκαν από το Δήμο στον Κέδρινο Λόφο, και με επίκεντρο το δάσος του Σέιχ Σου εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να πετάξουν τους χαρταετούς και να στρώσουν το σαρακοστιανό τραπέζι στην εξοχή.

    Η κίνηση στην αγορά

    Αυξημένη ήταν και σήμερα το πρωί, η προσέλευση των καταναλωτών στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου έκαναν τα τελευταία ψώνια για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές στα θαλασσινά ήταν περίπου στα περσινά επίπεδα και στα υπόλοιπα είδη ελαφρώς αυξημένες. Η παραδοσιακή λαγάνα πωλείται από 2,5 έως 2,7 ευρώ. Λαϊκές αγορές, ιχθυοπωλεία και αρτοποιεία έκλεισαν στις 12:00. Κλειστά είναι σήμερα τα σούπερ μάρκετ.

    [02] Αυξημένη η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/3/2002 4:12:00 μμ

    Η επιστροφή των εκδρομέων, που πέρασαν το εορταστικό τριήμερο στην επαρχία, έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα. Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Στον Ισθμό της Κορίνθου είχε δημιουργηθεί ουρά δύο χιλιομέτρων με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι των διοδίων να κλείσουν και τα 11 ταμεία και να αφήσουν να περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα από τα διόδια του Ισθμού μετατοπίστηκε στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, στα Μέγαρα, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, όπου παρά την επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας η κίνηση διεξάγεται με ιδιαίτερη δυσκολία.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας δόθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και ειδικότερα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας από το 53ο έως το 46ο χιλιόμετρο, καθώς και από τα διόδια της Ελευσίνας στο 27ο χιλιόμετρο έως τον κόμβο Δαφνίου στο 10ο χιλιόμετρο.

    Σε φυσιολογικά επίπεδα είναι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπως και στη λεωφόρο Μεσογείων στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, όπου έχει σταματήσει η μονοδρομήση.

    Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτή η έξοδος ήταν αναίμακτη, αφού ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός είναι, από την Παρασκευή, 11 νεκροί και 176 τραυματίες.

    [03] Λαλιώτης για εκλογές και πολιτικό σκηνικό

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/3/2002 3:10:00 μμ

    Τη στρατηγική νίκης του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις επόμενες εκλογές, τις οποίες τοποθετεί, με κατηγορηματικό τρόπο, την άνοιξη του 2004 και με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη, αποσαφηνίζει και αναπτύσσει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο "Αθηναϊκό Πρακτορείο".

    Το ΠΑΣΟΚ, τονίζει, "έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων" και μπορεί να αναστρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα, υπό την προϋπόθεση ότι "αρκεί να το θελήσουμε, αρκεί να το πιστέψουμε", αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλά εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των στελεχών του ίδιου του Κινήματος.

    Διάλογος με κεντροαριστερά και εναλλακτικά κινήματα

    Χαρακτηρίζει "ηττοπαθή, ανόητα και ανιστόρητα" τα σενάρια περί "δεξιάς παρένθεσης", τα οποία θεωρεί ότι εκπορεύονται από στελέχη της ΝΔ "για προφανείς και ευνόητους λόγους" και αντιτάσσει την πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά που μπορεί να δώσει τη νίκη στις εκλογές του 2004 και "προεδρική πλειοψηφία" για το 2005. Επιμένει στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ και υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν, γιατί αναφέρεται στις πολιτικές πού "εφάρμοσε η ΝΔ ως κυβέρνηση πριν από λίγα χρόνια και επαγγέλλεται και σήμερα".

    Ο κ. Λαλιώτης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για διάλογο με τα κόμματα και τα πρόσωπα της κεντροαριστεράς προαναγγέλλει και πρωτοβουλίες για προσέγγιση με τα Εναλλακτικά Οικολογικά Κινήματα και τα Κινήματα Κοινωνικής Κριτικής. Ο γ.γ. της ΚΕ θεωρεί αναγκαίο για τη σύγκλιση της "κεντροαριστεράς" όχι μόνο τις υπερβάσεις που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις υπερβάσεις από την πλευρά των ηγεσιών των άλλων κομμάτων, τις ηγεσίες των οποίων καλεί "να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων".

    "Πρέπει να καταστεί σαφές προς όλους ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2004", τονίζει και προσθέτει ότι σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο και πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, θα διεκδικήσει, με το δημιουργικό του έργο, τα προγράμματα και τις προτάσεις του, τη νίκη όπως το 1993, 1996 και το 2000. Οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται μόνο στη φαντασία της Ν.Δ.

    Σε κάθε περίπτωση, όπως πάντα έτσι και τώρα, οι Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές δεν αποτελούν δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική.

    [04] Συνέδριο υπουργών Γεωργίας ΕΕ

    18/3/2002 2:32:00 μμ

    Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, όπου θα συζητηθεί το θέμα των επιδοτήσεων στα καπνά. Ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Δρυς είχε σειρά συναντήσεων την περασμένη εβδομάδα με τους Έλληνες ευρωβουλευτές και ζήτησε την κινητοποίησή τους για να μην περάσει η δυσμενής πρόταση της Επιτροπής, που προβλέπει τη σταδιακή περικοπή των επιδοτήσεων τα προσεχή χρόνια. Ο κ. Δρυς είχε αναφέρει ότι ο στόχος είναι να αποσυνδεθεί η πριμοδότηση των καπνοπαραγωγών από την αντικαπνιστική εκστρατεία.

    Συγκέντρωση αγροτών

    Στο μεταξύ, αγροτική συγκέντρωση για ενημέρωση των παραγωγών σχετικά με το βαμβάκι έχει προγραμματίσει για αύριο το πρωί στα Φάρσαλα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Οι αγρότες αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει πλαφόν στην παραγωγή βαμβακιού ανά στρέμμα της τάξης των 380 κιλών, ανεξάρτητα από την ποιότητα που έχει η απόδοση.

    Έτσι, προγραμματίζεται και νέα πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο στις Σέρρες, ενώ στις 5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στον Τίρναβο συλλαλητήριο με θέμα τις αποζημιώσεις από τον παγετό.

    [05] Μάντεν: Αισιόδοξία για πάταξη της τρομοκρατίας

    18/3/2002 12:10:00 μμ

    Την ελπίδα ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα έως το 2003, εξέφρασε ο Βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Μάντεν, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών για την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη", σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής". Ο κ. Μάντεν τονίζει επίσης ότι "δεν ασκούμε πίεση να υπάρξει βιασύνη" και δηλώνει βέβαιος ότι όταν υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα θα πραγματοποιηθούν συλλήψεις.

    [06] Εντοπίστηκαν οι ορειβάτες

    18/3/2002 12:06:00 μμ

    Οι ομάδες διάσωσης πέτυχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τους 10 αγνοούμενους από χθες το απόγευμα ορειβάτες σε δασώδη και απόκρημνη πλαγιά του όρους Όρβηλος, στην περιοχή Ακρινού, Κατάφυτου Δράμας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι δέκα ορειβάτες-μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ελευσίνας (6 άνδρες και 4 γυναίκες) είναι όλοι καλά στην υγεία τους και από ώρα σε ώρα θα δεχτούν τις φροντίδες των διασωστών, που βρίσκονται πλέον σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου έχουν εντοπιστεί οι ορειβάτες.

    [07] Συλλήψεις Τούρκων από το λιμεναρχείο Ρόδου

    18/3/2002 12:02:00 μμ

    Συνελήφθησαν χθες 4 Τούρκοι οι οποίοι επέβαιναν στο ξύλινο σκάφος ''Doluna Ivan'' το οποίο εντοπίστηκε στις 23:00 από περιπολικό του λιμεναρχείου Ρόδου, να κινείται ύποπτα έξω από τον όρμο Μαραθούντα, στις νοτιοανατολικές ακτές της Σύμης. Στη διάρκεια προσέγγισης του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος προς έλεγχο του τουρκικού σκάφους, αυτό κινήθηκε ενάντια στο ελληνικό, κάνοντας ελιγμούς απώθησης και ακινητοποιήθηκε με χρήση βολών σε ασφαλή τομέα. Μετά τη σύλληψη των τεσσάρων Τούρκων, το σκάφος ρυμουλκήθηκε στη Σύμη.

    Αφγανοί λαθρομετανάστες στη Σύμη

    Παράλληλα, στις 2:15, πλωτό περιπολικό της Σύμης, εντόπισε κοντά στη βραχονησίδα ''Χόνδρος'' στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, ξύλινη λέμβο στην οποία επέβαιναν 19 Αφγανοί λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους 4 γυναίκες και 5 παιδιά. Λόγω εισροής υδάτων στη λέμβο, οι λαθρομετανάστες παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος, το οποίο τους αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης στις 4:00.

    Από τη λιμενική αρχή της Ρόδου διενεργείται προανάκριση, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    [08] Στάση εργασίας στην ΟΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 18/3/2002 2:51:00 μμ

    Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, έχουν εξαγγείλει για αύριο οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία αντιδρώντας στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της.

    [09] Με εμπόδια προμηνύεται η προσπάθεια Τσέινι

    Πηγή: NET 105,8 fm 18/3/2002 4:04:00 μμ

    Έντονες αντιδράσεις στην παλαιστινιακή πλευρά έχει προκαλέσει το πρόγραμμα του Αμερικανού αντιπρόεδρου Ντικ Τσέινι, ο οποίος φθάνει στο Ισραήλ σε λίγες ώρες και θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, όχι όμως και με τον Γιάσερ Αραφάτ. Οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν την επιτροπή ασφάλειας στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν, κατηγορώντας τον Τσέινι για μονομερή αντιμετώπιση της κατάστασης.

    Βίαια επεισόδια και συλλήψεις

    Αναφορικά με αυτή την εξέλιξη, ο Παλαιστίνιος υπουργός Πληροφόρησης, Γιασέρ Αμπεντ Ράμπο, είπε ότι "μένουμε εμβρόντητοι που ένας Αμερικανός αντιπρόεδρος, ο οποίος έρχεται στην περιοχή για συζητήσεις σχετικά με τόσο σημαντικά ζητήματα, σπεύδει να συναντηθεί με τη μία πλευρά κι όχι με την άλλη". Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε να μην συναντηθεί κανένας Παλαιστίνιος μαζί του.

    Εντούτοις, χθες μόλις, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι στρατιωτικοί διοικητές συναντήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας και τη δυτική Όχθη, επιχειρώντας αποκλιμάκωση της βίας.

    Δύο Παλαιστίνιοι και μία Ισραηλινή σκοτώθηκαν νωρίτερα σε επιθέσεις αυτοκτονίας στο κεντρικό Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ, ενώ άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά τανκς στη Βηθλεέμ. Στη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν 7 Παλαιστίνιοι ύποπτοι για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

    [10] Τερματίζεται η ''Ανακόντα''

    Πηγή: ΑΠΕ 18/3/2002 12:22:00 μμ

    Εντός 12 ωρών θα τερματισθεί η επιχείρηση "Ανακόντα" ενάντια στους μαχητές Ταλιμπάν και στα μέλη της Αλ Κάιντα στα ανατολικά του Αφγανιστάν. Αυτό ανακοίνωσε ο στρατηγός Τόμι Φράνκς, αρχηγός του κεντρικού επιτελείου των αμερικανικών δυνάμεων, στην αεροπορική βάση του Μπαγκράμ, ενώπιον 300 στρατιωτών, που ήταν συγκεντρωμένοι στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, βάση της επιχείρησης "Ανακόντα", 50 χλμ βορεία της Καμπούλ, για την τελετή παρασημοφόρησης στρατιωτών που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

    Η επιχείρηση "Ανακόντα" ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου από τις συμμαχικές δυνάμεις, ενάντια σε έναν θύλακο αντίστασης των ανδρών της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, στην οροσειρά της Αρμα της επαρχίας Γκαρντέζ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

    [11] Συνέχεια αιματηρών συγκρούσεων στην Ινδία

    Πηγή: ΑΠΕ 18/3/2002 1:18:00 μμ

    Ο όχλος σκότωσε 2 ανθρώπους αργά χθες βράδυ στο σπαρασσόμενο από τη θρησκευτική βία κρατίδιο του Γκουτζάρατ, ενώ άλλα 2 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά της αστυνομίας, καθώς συνεχίζονται οι θρησκευτικές αντιπαραθέσεις εξ αφορμής ενός διαφιλονικούμενου ιερού τόπου.

    Σε διαφορετικό επεισόδιο, ένα άτομο βρήκε τον θάνατο από τα πυρά της αστυνομίας εναντίον πλήθους Μουσουλμάνων και Ινδουιστών, που πετούσαν πέτρες οι μεν στους δε, ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον εξαγριωμένου όχλου στα περίχωρα της Μπαρόντα.

    [12] Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Πακιστάν

    18/3/2002 12:56:00 μμ

    Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Νότιας Ασίας, Κριστίνα Ρόκα, ματαίωσε σήμερα τις συνομιλίες που επρόκειτο να έχει στην Ινδία για να μεταβεί κατεπειγόντως στο Πακιστάν, μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε προτεσταντική εκκλησία στο Ισλαμαμπάντ.

    Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, η Ρόκα αναχώρησε ήδη, ακυρώνοντας τις συναντήσεις της με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας Τζασουάντ Σινγκ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μπρατζές Μίσρα.

    [13] Πορτογαλία: Νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες

    18/3/2002 11:52:00 πμ

    Ντουράο Μπαρόζο

    Το κεντροδεξιό αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αναδείχθηκε νικητής των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν χθες στην Πορτογαλία, χωρίς όμως να συγκεντρώσει και την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

    Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα απέσπασε 102 έδρες και 40,12% των ψήφων, το Σοσιαλιστικό 95 έδρες και 37,85% των ψήφων, ενώ το Λαϊκό Κόμμα έκανε την έκπληξη με 14 έδρες και 8,75% των ψήφων. Επίσης ο Ενιαίος Δημοκρατικός Συνασπισμός -Κομμουνιστές και Πράσινοι- απέσπασε 12 έδρες και 6,97% των ψήφων και το Μπλοκ της Αριστεράς εκλέγει και τρίτο βουλευτή με 2,75% των ψήφων.

    Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την πρωθυπουργία Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, δεν διευκρίνισε αν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, είναι έτοιμο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

    [14] Πλοίο με 1.000 λαθρομετανάστες ανοικτά της Σικελίας

    18/3/2002 12:19:00 μμ

    Πλοίο με περίπου 1.000 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε το βράδυ, 30 ναυτικά μίλια νότια της Σικελίας, στην ίδια περιοχή όπου, στις αρχές του μήνα, πνίγηκαν 50 λαθρομετανάστες όταν βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε.

    Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές στις Συρακούσες, το σκάφος πλέει στα διεθνή ύδατα, σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήριο Πασέρο, το νοτιότερο σημείο της Σικελίας και αναμένεται σήμερα να μπει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

    [15] Προσφορές για τα ΕΛΤΑ και τις ''Ταχυμεταφορές''

    18/3/2002 2:02:00 μμ

    Aύριο αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της κατάθεσης οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 10% των ΕΛΤΑ και του 50% της θυγατρικής εταιρίας Ταχυμεταφορών", η προθεσμία των οποίων έληξε την Παρασκευή. Η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών είχε αποσταλεί σε 3 προεπιλεγέντες υποψηφίους: τα γερμανικά ταχυδρομεία, τα ολλανδικά και τα γαλλικά.

    Οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους για την τελική έκβαση του διαγωνισμού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 March 2002 - 17:54:36 UTC