Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος Κορυφής των ''15'' στη Βαρκελώνη
  • [02] Αισιοδοξία Χυτήρη για το ασφαλιστικό
  • [03] Εκτατα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου
  • [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Χαταμί σήμερα
  • [05] Πέθανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος
  • [06] Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ
  • [07] Ελπίδες για διέξοδο στη Μέση Ανατολή
  • [08] Συντριβή αεροσκάφους στη Κούβα
  • [09] Καθοριστική συνάντηση για την Ολυμπιακή
  • [10] Αναστέλλεται η υποβολή ΦΠΑ μέσω Ιντερνέτ

    [01] Σύνοδος Κορυφής των ''15'' στη Βαρκελώνη

    Πηγή: ΑΠΕ 15/3/2002 10:35:00 πμ

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν στις 10.30 (ώρα Ελλάδος) οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Βαρκελώνη. Οι 15 ηγέτες θα εξετάσουν θέματα που αφορούν την οικονομία, την ανταγωνιστικότητα, την ενίσχυση της απασχόλησης, θέματα κοινωνικής πολιτικής, καθώς και το Μεσανατολικό. Ο κ. Σημίτης θα εστιάσει την ελληνική παρουσία στη Βαρκελώνη κυρίως σε τρία θέματα, τον ευρωστρατό, το Μεσανατολικό και την ενίσχυση και προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Συνεδρίαση της Κοινωνικής ''Τροϊκας''

    Ο κ.Σημίτης μιλώντας χθές στους δημοσιογράφους, μετά τις εργασίες της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και της αύξησης της απασχόλησης.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σημίτης, για το θέμα του ''ευρωστρατού'', υπογράμμισε ότι το θέμα δεν χαρακτηρίζεται "ελληνοτουρκικό", αλλά αφορά τις σχέσεις της Ενωσης με τα κράτη που δεν είναι μέλη της Ενωσης, αλλά μέλη του ΝΑΤΟ.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης ''ανόητη'' την πρόταση, που φέρεται να υποβλήθηκε από την ισπανική Προεδρία, κατά την οποία θα πρέπει να δημιουργηθεί αρχείο δεδομένων με τα στοιχεία των διαδηλωτών.

    Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με συμμετοχή Καραμανλή

    Η θεματολογία της συνόδου κορυφής της ΕΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνόδου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ που συνέρχονται στη Βαρκελώνη.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι τα θέματα που αφορούν την πορεία των διαρθωτικών αλλαγών, καθώς και την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως την Ελλάδα, δεδομένου οτι η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη ανεργία και βρίσκεται σε μεγαλύτερη υστέρηση ως προς την πραγματική σύγκλιση, καθώς το βιοτικό επίπεδο κινείται στο 70% του μέσου κοινοτικού.

    [02] Αισιοδοξία Χυτήρη για το ασφαλιστικό

    15/3/2002 8:45:00 πμ

    Την πεποίθηση ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα έχει αίσιο τέλος εξέφρασε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Τηλέμαχος Χυτήρης. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι απαντήσεις θα υπάρξουν σε όλα τα θέματα με την πρόοδο του διαλόγου και υπενθύμισε την κυβερνητική θέση ότι η χρηματοδότηση θα είναι τριμερής και αυτό θα το εγγυηθεί η κυβέρνηση.

    Βολές αντιπολίτευσης για την πορεία του διαλόγου

    Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε το διάλογο άτυπο μεν, ουσιαστικό δε, επαναλαμβάνοντας οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιλογές σχετικά με το ασφαλιστικό, που θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο στο μέλλον.

    Κριτική στις προτάσεις Ρέππα άσκησε η αντιπολίτευση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Σουφλιάς κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό και θέλει να κουκουλώσει το πρόβλημα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να μοιράζει υποσχέσεις προς όλους.

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, είπε ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό αποτελεί μεθόδευση για να περάσουν αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν χθες απο μέλη του ΠΑΜΕ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

    [03] Εκτατα μέτρα για την έξοδο του τριημέρου

    15/3/2002 9:12:00 πμ

    Μαζική αναμένεται να είναι μετά το μεσημέρι η έξοδος απ;o τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια με ευκαιρία την τελευταία αποκριά και την Καθαρή Δευτέρα. Η Τροχαία έχει αποφασίσει τη λήψη έκτακτων μέτρων σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο για διευκόλυνση της μετακίνησης των εκδρομέων και θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων πάνω του 1,5 τόνου. Παρόμοια μέτρα θα ληφθούν και στο τριήμερο 22-25 Μαρτίου

    [04] Συνάντηση Χριστόδουλου-Χαταμί σήμερα

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/3/2002 10:02:00 πμ

    Τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί θα υποδεχθεί στις 10.30 το πρωί στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Η υποδοχή του κ. Χαταμί γίνεται μετά από δική του επιθυμία , την οποία εξέφρασε στον κ. Χριστόδουλο, πριν από 20 περίπου μέρες, ο πρέσβης του Ιράν στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ιραν αναμένεται να απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον κ. Χριστόδουλο να επισκεφθεί σύντομα την Τεχεράνη.

    [05] Πέθανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/3/2002 9:58:00 πμ

    Νεκρός μέσα στο σπίτι του, στους Αμπελόκηπους, βρέθηκε σήμερα το πρωί, ο Μητροπολίτης Κερκύρας Τιμόθεος, κατά κόσμον Τριβιζάς. Ο κ. Τιμόθεος είχε επιστρέψει χθες το απόγευμα από την Ρώμη, όπου ως μέλος της Ελλαδική Εκκλησίας είχε γίνει δεκτός από του Πάπα. Ηταν 62 χρόνων. Μητροπολίτης Κερκύρας είχε εκλεγεί το 1984.

    [06] Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/3/2002 9:22:00 πμ

    Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα στο ραδιόφωνο και από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση, μετά από απόφαση της Ενωσης Συντακτών.

    [07] Ελπίδες για διέξοδο στη Μέση Ανατολή

    Πηγή: NET 105,8 fm 15/3/2002 10:17:00 πμ

    Το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους με στόχο " την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός" ανακοίνωσε σήμερα ισραηλινός ανώτατος αξιωματούχος στον Αμερικανό απεσταλμένο Αντονι Ζίνι. Το βράδυ στη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό απεσταλμένο θα παρουσιάσει σχέδιο για την κατάπαυση του πυρός.

    Αποχώρηση Ισραηλινών δυνάμεων με εντολή Σαρόν

    Χθες μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν οι Ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από τις παλαιστινιακές πόλεις που είχαν καταλάβει, αφού προηγήθηκαν νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Ραμάλα.

    Οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από τη Ραμάλα το βράδυ, αφού προηγουμένως στη διάρκεια συγκρούσεων είχαν σκοτωθεί 6 Παλαιστίνιοι και πολλοί είχαν τραυματισθεί. Σύμφωνα με παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, το βράδυ 2 ισραηλινά άρματα μάχης χτυπήθηκαν με αντιαρματικούς πυραύλους Παλαιστινίων και τυλίχτηκαν στις φλόγες στη Ραμάλα.

    Σημειωτέον ότι η εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη με 150 τανκς, τη Δευτέρα, ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική επίθεση από τον πόλεμο του 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

    Η εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Σαρόν για απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή δόθηκε στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη συνάντηση που είχε με τον απεσταλμένο του Λευκού Οίκου, Αντονι Ζίνι, ο οποίος επισκέπτεται τη Μέση Ανατολή για τρίτη φορά, επιχειρώντας να πείσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν σε μία βιώσιμη εκεχειρία.

    Πάντως η Χαμάς ανακοίνωσε δια στόματος του πνευματικού ηγέτη της Αχμέντ Γιασίν ότι και κατά τη διάρκεια της αποστολής Ζίνι θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

    Απαγωγές Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό

    Πηγές της Φάταχ και των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν εντωμεταξύ ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι ακτιβιστές απήχθησαν από τον ισραηλινό στρατό κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ. Αρχικά έγινε γνωστό ότι το όχημα με τους τέσσερις επιβαίνοντες ανατινάχθηκε, αλλά στη συνέχεια αποσαφηνίστηκε ότι πριν την ανατίναξη οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε άγνωστη περιοχή.

    Η επιχείρηση έγινε κοντά στην Αναμπτα, όπου νωρίτερα ισραηλινά ελικόπτερα επέδραμαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Παλαιστίνιοι.

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στόχος των επιθέσεων του ήταν μέλη των Ταξιαρχιών των μαρτύρων του Αλ-Ακσα που ευθύνονται για πολλές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Οπως υποστηρίζουν, τα θύματα σχεδίαζαν και νέες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων - όπως αυτή που έγινε χθες το πρωί σε εβραϊκό οικισμό και στοίχισε τη ζωή 3 Ισραηλινών.

    [08] Συντριβή αεροσκάφους στη Κούβα

    Πηγή: ΑΠΕ 15/3/2002 10:43:00 πμ

    Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τουρίστες συνετρίβη στην κεντρική Κούβα και εκφράζονται φόβοι ότι δεν υπάρχουν επιζώντες. Στο αεροσκάφος, τύπου ΑΝ-2, επέβαιναν περίπου 15 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες το δυστύχημα έγινε σε μία δύσβατη περιοχή της Σάντα Κλάρα, στην κεντρική Κούβα. Το σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πόλη Σιενφουέγος, στη νότια Κούβα, προς το νησί Κάγιο Κόκο, που είναι από τα πλέον ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινισθεί.

    [09] Καθοριστική συνάντηση για την Ολυμπιακή

    Πηγή: ΑΠΕ 15/3/2002 9:17:00 πμ

    Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιείται τελικά στις Βρυξέλλες η ιδιαίτερη συνάντηση που είχε ζητήσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρ. Βερελής με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής και αρμόδια επίτροπο για τις μεταφορές και την ενέργεια, Λογιόλα ντε Παλάθιο. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο κ. Βερελής θα συζητήσει με τον κ. Παλάθιο ζητήματα που άπτονται των χειρισμών της κυβέρνησης για την εξυγίανση της Ολυμπιακής και το άνοιγμα του κεφαλαίου της σε ιδιώτες επενδυτές.

    [10] Αναστέλλεται η υποβολή ΦΠΑ μέσω Ιντερνέτ

    Πηγή: ΑΠΕ 15/3/2002 9:15:00 πμ

    Αναστέλλεται η υποχρεωτική υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ μέσω του Ιντερνέτ από τις επιχειρήσεις με βιβλία Β; κατηγορίας που είχε καθοριστεί για την 1η Ιουλίου 2002, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη. Η αναστολή οφείλεται στην μεγάλη ανταπόκριση των επιχειρήσεων αλλά και των φορολογουμένων για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ και εισοδήματος μέσω του TAXIS NET που οδήγησε σε υπερφόρτωση του συστήματος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 March 2002 - 9:54:34 UTC