Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Βέλγιο στον αγώνα για επιστροφή των Μαρμάρων
  • [02] Πρόληψη για τους αιφνίδιους θανάτους

    [01] Το Βέλγιο στον αγώνα για επιστροφή των Μαρμάρων

    13/3/2002 11:05:00 μμ

    "Η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Μια πράξη πολιτισμού και δικαιοσύνης", είναι το σύνθημα εκστρατείας που ξεκίνησε σήμερα στο Βέλγιο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στους γερουσιαστές Φρανσουά Ρολάντς Ντι Βιβιέ και Πολ Βίλε, οι οποίοι σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες ανακοίνωσαν την έναρξη της εκστρατείας "Παρθενώνας 2004" για την επιστροφή των Μαρμάρων, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η εκστρατεία έρχεται να ενισχύσει την ανάλογη πρωτοβουλία που έχει ήδη ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία από τον βουλευτή Ρίτσαρντ Αλαν.

    Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη στάση της Βρετανίας

    Ο κ. Ντι Βιβιέ είπε ότι το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση, τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη άρνηση της βρετανικής κυβέρνησης αλλά και του Βρετανικού Μουσείου καθιστά περισσότερο αναγκαία από ποτέ την ανάληψη ευρείας διεθνούς κινητοποίησης για την ικανοποίηση των επιδιώξεων της Ελλάδας.

    Η σχετική δήλωση υποστήριξης του ελληνικού αιτήματος έχει ήδη συγκεντρώσει 150 υπογραφές από τις οποίες πάνω από 100 ανήκουν σε μέλη της βελγικής γερουσίας και του κοινοβουλίου από όλα τα πολιτικά κόμματα.

    Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ντι Βιβιέ, η εκστρατεία για τη συλλογή υπογραφών σε όλη τη βελγική επικράτεια θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στη συνέχεια, ο κ. Ντι Βιβιέ θα επιδώσει τη δήλωση υποστήριξης στον Βρετανό πρέσβη στο Βέλγιο ώστε να κλιμακωθούν οι πιέσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση.

    Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση της πρωτοβουλίας στη βελγική κοινή γνώμη οι δυο γερουσιαστές παρουσίασαν ακόμη τη νέα ιστοσελίδα στο Ιντερνετ, με τη διεύθυνση http://www.synec-doc.be/parthenon, στην οποία ο καθένας μπορεί να εκφράσει την υποστήριξή του στο ελληνικό αίτημα.

    Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος σημαντικές προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και πολιτιστικού κόσμου του Βελγίου, που υποστήριζουν την πρωτοβουλία των δύο γερουσιαστών και οι οποίοι δεσμεύτηκαν να εντατικοποιήσουν την κινητοποίησή τους για την ικανοποίηση του ελληνικού αιτήματος.

    [02] Πρόληψη για τους αιφνίδιους θανάτους

    13/3/2002 7:58:00 μμ

    "Φειδιππίδης" ονομάζεται ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα, που αφορά στην πρόληψη του αιφνίδιου θανάτου. Ο Φειδιππίδης ήταν ο διασημότερος αγγελιαφόρος της αρχαιότητας. Μετά το "Νενικήκαμεν", όμως, έπεσε νεκρός, αν και ήταν νέος, υγιής και δυνατός.

    Το όνομα του έχει συνδεθεί από τότε με τον ξαφνικό θάνατο νέων και αθλητών, εξαιτίας νοσημάτων που παραμένουν κρυφά και σιωπηλά έως την τελευταία στιγμή.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 March 2002 - 21:55:26 UTC