Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πνοή στις σχέσεις Ελλάδας-Ιαπωνίας
  • [02] Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δίκη Κράλλη-Κράμπη
  • [03] Διχάζει το ωράριο των καταστημάτων
  • [04] Νομοσχέδιο για μεταφορά συντελεστή δόμησης
  • [05] Αυτοκτονία 10χρονου στο Δομοκό
  • [06] Μηχανοργάνωση των δικαστηρίων
  • [07] Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ
  • [08] Περιοδία Καραμανλή στη Β.Ελλάδα
  • [09] Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Θεολογική Σχολή Χάλκης
  • [10] Στο αρχείο η υπόθεση Κλίντον-Λιουίνσκι
  • [11] Ευθύνη και συναίνεση για το Ασφαλιστικό
  • [12] Οικονομική ενίσχυση των φτωχών
  • [13] Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης
  • [14] Προώθηση σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας
  • [15] Καμία λύση για την σύμβαση των τραπεζιτικών
  • [16] Ενεργός συμμετοχή της Κύπρου για το 2004
  • [17] Πρωτάθλημα 2008:Ανέβασε τους τόνους ο Ετζεβίτ
  • [18] Πρόκριση για Μαρούσι στα ημιτελικά του Κόρατς
  • [19] Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ
  • [20] Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο ΣΕΦ
  • [21] Η ΟΥΕΦΑ αναβάλλει τα παιχνίδια στο Ισραήλ
  • [22] Μεταμόσχευση μήτρας για πρώτη φορά!
  • [23] Συναυλία-φόρος τιμής στον Μπιθικώτση
  • [24] Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ
  • [25] Ποιο ''ανοιχτομάτης'' από σήμερα ο Χαμπλ
  • [26] Ενα φόρεμα αληθινό... διαμάντι!

    [01] Νέα πνοή στις σχέσεις Ελλάδας-Ιαπωνίας

    7/3/2002 6:07:00 μμ

    Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Ιαπωνία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος επιστρέφει αύριο το βράδυ στην Αθήνα. Σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κιότο, όπου ξεναγήθηκε στα αξιοθέατα της παλιάς πόλης. Σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο κυβερνήτης του Κιότο, ο κ. Σημίτης έκανε ειδική αναφορά στις ανθρώπινες αξίες και στη συμβολική σχέση του Κιότο με την Αθήνα, λόγω του πρωτοκόλλου για το περιβάλλον και των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

    Εποικοδομητικό το κλίμα

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του χαρακτήρισε θετικές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες που είχε με την πολιτική ηγεσία της Ιαπωνίας, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στους Ιάπωνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ελληνική αγορά. Ο κ. Σημίτης επεσήμανε ότι διαμορφώθηκε μια θετική εικόνα για την Ελλάδα, μάλιστα οι Ιάπωνες επιχειρηματίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και στα Βαλκάνια. Ο πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αναλάβει η Ελλάδα σημαντικές πρωτοβουλίες ενόψει της ανάληψης της προεδρίας, αλλά και κυρίως κατά τη διάρκειά της για την προώθηση των σχέσεων Ιαπωνίας -Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις των Ιαπώνων δημοσιογράφων σχετικά με την καθιέρωση του ευρώ και πως αυτό επηρεάζει την ελληνική οικονομία, τόνισε ότι η υποδοχή του νέου νομίσματος στην Ελλάδα ήταν απολύτως επιτυχής και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πλέον δεν θα απειλείται από νομισματική κρίση κάθε φορά που ξεσπάει μια διεθνής οικονομική κρίση.

    Σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ είπε πως αυτή τη στιγμή είναι η μόνη χώρα που στο πρώτο κύμα των υποψηφίων χωρών έχει κλείσει τα περισσότερα κεφάλαια της ένταξης.

    Για επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου, τόνισε ότι η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή κοινότητα ελπίζουν πως η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα αλλάξει στάση και θα ακολουθήσει θετικότερες κινήσεις στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ.

    Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι η Ελλάδα θεωρεί πως το μοναδικό προς επίλυση πρόβλημα ανάμεσα στις δυο χώρες είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.

    [02] Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δίκη Κράλλη-Κράμπη

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 5:47:00 μμ

    Νέα τροπή στη δικαστική υπόθεση της απαγωγή και της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ανακοίνωσε σήμερα ότι από τα αποτελέσματα εξέτασης DNA σε τρίχες που εντοπίστηκαν σε κουβέρτα στο αυτοκίνητο του θύματος, διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στον Θεόδωρο Κράλλη και σε μία άγνωστη γυναίκα. Ο κατηγορούμενος που ισχυριζόταν έως τώρα ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση δεν θέλησε να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, ενώ ο συγκατηγορούμενός του Παναγιώτης Κράμπης υποστήριξε ότι μέρα με τη μέρα δικαιώνεται.

    [03] Διχάζει το ωράριο των καταστημάτων

    7/3/2002 5:09:00 μμ

    Αναστάτωση επικρατεί όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, όπου σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης, οι νομάρχες αποφάσισαν να το τροποποιήσουν, παρά την ήδη υπάρχουσα υπουργική απόφαση.

    Ο Σύνδεσμος, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι δεν ζητά την απελευθέρωση του ωραρίου τις Κυριακές και τις αργίες και τονίζει ότι τα καταστήματα μπορούν -βάση της υπουργικής απόφασης- να λειτουργούν έως τις 8 το βράδυ το χειμώνα και έως τις 9 το καλοκαίρι, ενώ τα Σάββατα μπορούν να λειτουργούν ως τις 6 το απόγευμα. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει δέ ότι αυτό είναι το ωράριο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και δεν θα πρέπει να καταστρατηγείται.

    [04] Νομοσχέδιο για μεταφορά συντελεστή δόμησης

    Πηγή: NET 105,8 fm 7/3/2002 4:23:00 μμ

    Το νομοσχέδιο για τη μεταφορά συντελεστή δόμησης παρουσίασε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Βάσω Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με αυτό, επιτρέπεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης μόνο από ρυμοτομούμενα ακίνητα μέσα στα όρια του ιδίου δήμου και από διατηρητέα της ίδιας περιφέρειας. Και στις δύο περιπτώσεις θα εφαρμοστεί μόνο μέσα σε οριοθετημένες ζώνες κάθε Δήμου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για μία τριετία από τη ψήφιση του νόμου, να υπάρξει νομιμοποίηση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης με τη μεταφορά συντελεστή δόμησης. Η περίπτωση αυτή αφορά τη χρήση υπογείων και ημιυπαίθριων χώρων, όχι όμως και πυλωτών.

    Η κ.Παπανδρέου διευκρίνισε ωστόσο ότι γι' αυτή τη νομιμοποίηση τίθενται δύο όροι: α) οι κλειστοί χώροι δεν αυξάνονται και β) εφόσον επιτρέπεται η χρήση που γίνεται στην περιοχή του ακινήτου.

    Το δεύτερο σημείο, είναι ότι ακυρώνονται οι τίτλοι που έχουν εκδοθεί από ακίνητα για τα οποία, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου και με τη νομολογία του ΣτΕ δεν επιτρέπεται, να εκδίδεται τίτλος μεταφοράς συντελεστή. Τα ακίνητα αυτά είναι τα χαμηλά κτίρια, τα πολεοδομικώς ενδιαφέροντα και τίτλοι που εκδόθηκαν αντί χρηματικής επιχορήγησης για τη δημιουργία γκαράζ. Τα τετραγωνικά μέτρα των κτιρίων αυτών, που ακυρώνονται είναι περίπου 35.000. Επίσης, προβλέπεται η εξαγορά των τίτλων αυτών από το ΕΤΕΡΠΣ και την καταβολή της αξίας τους σε δόσεις. Ο τρόπος υπολογισμού της αξίας θα καθορισθεί με κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΔΩΔΕ και Οικονομικών.

    Το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζει και άλλα πολεοδομικά θέματα ή ζητήματα της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας που έχουν δημιουργήσει ερμηνευτικά προβλήματα. Τα κυριότερα εκ των οποίων είναι η οριστική διανομή των κληροτεμαχίων στον οικισμό ''Ροδόπολης'' Αττικής, οι ζώνες προστασίας στο Ποικίλο όρος, καθώς και θέματα οργάνωσης και στελέχωσης των Οργανισμών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και του οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος.

    Ολα πάντως τα ζητήματα λεπτομερειακού και τεχνικού χαρακτήρα, δηλαδή πως βγαίνει ο τίτλος, πως υπολογίζονται οι δομήσιμες επιφάνειες στο οφελούμενο ακίνητο, πως ακυρώνονται οι τίτλοι κ.λ.π., θα ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα, το σχέδιο του οποίου είναι ήδη έτοιμο και την επομένη ημέρα από τη ψήφιση και τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου, θα σταλεί στο ΣτΕ για επεξεργασία.

    [05] Αυτοκτονία 10χρονου στο Δομοκό

    7/3/2002 6:18:00 μμ

    Σοκ έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 10χρονου αγοριού, παιδί μεταναστών από την Αλβανία, σε χωριό του Δομοκού, που βρέθηκε απαγχονισμένο σε μία αποθήκη. Ο ιατροδικαστής θεωρεί ως πιθανότερη εκδοχή την αυτοκτονία. Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια, καθώς ο πατέρας καταγγέλει, ότι τις τελευταίες μέρες δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα.

    [06] Μηχανοργάνωση των δικαστηρίων

    7/3/2002 5:47:00 μμ

    Οριστικό τέλος δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις 43.142 αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, που δεν έχουν καθαρογραφεί και λιμνάζουν από το 1999 στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συνέντευξη Τύπου, μέχρι το τέλος Ιουνίου 200 δικαστικοί υπάλληλοι θα έχουν διεκπεραιώσει την καθαρογραφή τους. Το κονδύλιο που θα διατεθεί για της υπερωρίες τους, ανέρχεται σε 610.288 ευρώ. Επίσης, σε διάστημα δύο ετών θα έχει ολοκληρωθεί η μηχανοργάνωση των δικαστηρίων της χώρας.

    Ιδρυση δικαστηρίου για υποθέσεις δικαστικών

    Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε επίσης, ότι σε εφαρμογή του αναθεωρημένου συντάγματος σε δύο εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που προβλέπει την ίδρυση ειδικού δικαστηρίου, το οποίο θα επιλύει τις μισθολογικές, φορολογικές και συνταξιοδοτικές υποθέσεις των δικαστικών λειτουργών.

    Παράληλλα ανέφερε, ότι επιλύθηκε το συνταξιοδοτικό πρόβλημα των λειτουργών της Θέμιδας και από την 1η Ιανουαρίου 2003 θα αυξηθούν οι αποδοχές και των συνταξιούχων δικαστικών. Την προσεχή εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης θα θεμελιώσει δύο νέες φυλακές, στα Τρίκαλα και στα Χανιά, συνολικού κόστους 31,2 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο ανέγερσης συνολικά 17 σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα.

    [07] Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ

    7/3/2002 5:21:00 μμ

    Νέος Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας ΕΚΑΒ ανέλαβε ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου, γιατρός Χρήστος Ρέσσος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος έκανε δεκτή την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του ΕΚΑΒ, Μιχάλη Τζατζαράκη.

    [08] Περιοδία Καραμανλή στη Β.Ελλάδα

    7/3/2002 6:26:00 μμ

    Στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς θα περιοδεύσει από αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής. Σήμερα πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του δύο συσκέψεις με θέματα το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τη Συντακτική Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης.

    [09] Ενδιαφέρον των ΗΠΑ για Θεολογική Σχολή Χάλκης

    7/3/2002 11:52:00 πμ

    Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ήταν από τα κύρια θέματα που εθίγησαν στη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Πρόεδρο Μπους.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποσχέθηκε να βοηθήσει τόσο σε αυτό το θέμα όσο και γενικότερα, σε ό,τι αφορά την ελευθερία δράσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Το προσωπικό του ενδιαφέρον αλλά και την ικανοποίηση του για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την έναρξη διαθρησκευτικού διαλόγου εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    Ο κ. Μπους ζήτησε να ενημερωθεί και για τα αποτελέσματα των επισκέψεων του κ. Βαρθολομαίου στο Ιράν και στο Μπαχρέιν ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο της Ορθοδοξίας στον σημερινό κόσμο.

    Ο Πατριάρχης έθεσε στον κ. Μπους, όπως είχε πράξει λίγο νωρίτερα και με τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, κάτι που επισημαίνει άλλωστε και η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Ο κ. Μπους, όπως και ο κ. Πάουελ νωρίτερα, υποσχέθηκε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Σχολής αλλά και γενικότερα για την ελευθερία δράσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    Συνάντηση Βαρθολομαίου με την ηγεσία της καθολικής εκκλησίας

    Το θέμα της ενότητας των διαφορετικών δογμάτων της χριστιανοσύνης ήταν στο επίκεντρο της συνομιλία που είχε χθες με την ηγεσία της καθολικής εκκλησίας της Ουάσιγκτον και της Βαλτιμόρης, στην αμερικανική πρωτεύουσα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Στη συνάντηση μετείχαν οι καρδινάλιοι της Ουάσιγκτον Θίοντορ Μακάρικ και της Βαλτιμόρης Γουίλιαμ Κίλερ, ο εκπρόσωπος του Πάπα Αρχιεπίσκοπος Γκάμπριελ Μοντάλβο, καθώς και στελέχη του καθολικού Συμβουλίου Επισκόπων των ΗΠΑ.

    Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη συνάντηση ο κ. Βαρθολομαίος έκανε λόγο για "εκδήλωση ειλικρινούς επιθυμίας για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του διαχριστιανικού διαλόγου", επισημαίνοντας ότι σε μια εποχή κατά την οποία καθίσταται αναγκαία η επικοινωνία μεταξύ των διαφορετικών θρησκειών "ημείς οι χριστιανοί έχομε άνωθεν εκ θεού επιβεβλημένον καθήκον όπως αποκαταστήσωμεν την ενότητα ημών".

    Αποφεύγοντας, όπως είπε, να υπεισέλθει στα αίτια του σχίσματος και των θεολογικών διαφορών, ο Πατριάρχης τόνισε ότι οι πιστοί απαιτούν από τους θρησκευτικούς τους ηγέτες "όπως μετά συνέσεως και τόλμης επανέλθουν εις την αρχικήν κοινήν πίστην της αδιαιρέτου Εκκλησίας".

    [10] Στο αρχείο η υπόθεση Κλίντον-Λιουίνσκι

    7/3/2002 12:26:00 μμ

    Στο αρχείο και επισήμως η πολύκροτη υπόθεση Λιουίνσκι. Οι έρευνες για τα σκάνδαλα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κόστισαν ούτε λίγο ούτε πολύ περί τα 70 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακόμη και τώρα ο ανεξάρτητος εισαγγελέας που ερευνούσε την υπόθεση, Ρόμπερτ Ρέι, στην τελική έκθεση του που έδωσε χθες στη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο Μπιλ Κλίντον, κάτι που τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

    ''Υπήρχαν επαρκή στοιχεία για τη δίωξη του Κλίντον με την κατηγορία της παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας'' αναφέρει στην έκθεση του ο Ρόμπερτ Ρέι εκτιμώντας μάλιστα οτι αυτά ''πιθανώς θα αρκούσαν για την καταδίκη'' του πρώην προέδρου.

    Ο Ρέι, ο οποίος διαδέχτηκε τον Κένεθ Σταρ όταν ο τελευταίος αποφάσισε να ιδιωτεύσει το 1999, υποστηρίζει οτι η δικαιοσύνη έλαβε ''επαρκή εναλλακτικά μέτρα'' σε βάρος του Μπιλ Κλίντον.

    Στην αναφορά του υπενθυμίζει οτι δικαστήριο της Πολιτείας του Αρκανσο, από όπου κατάγεται ο Κλίντον, του αφαίρεσε την άδεια δικηγορίας για πέντε χρόνια και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων. Επίσης, ομοσπονδιακό δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 90.000 δολαρίων για προσβολή δικαστηρίου ενώ από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του στην υπόθεση της Πόλα Τζόουνς - της γυναίκας που τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση - πλήρωσε 850.000 δολάρια.

    "Δεν υπάρχει τίποτα το καινούριο σε αυτή την αναφορά. Είναι καιρός να προχωρήσουμε εμπρός" ανέφερε από την πλευρά του ο συνήγορος του Κλίντον, Ντέιβιντ Κένταλ.

    Οι διάφορες έρευνες πάντως που διεξήγαγαν τόσο ο Κένεθ Σταρ όσο και ο Ρόμπερτ Ρέι σε σχέση με τις υποθέσεις του ζεύγους Κλίντον στοίχισαν συνολικά 70 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία τα 12 δαπανήθηκαν μόνο για το σκάνδαλο Λιουίνσκι.

    Στην έκθεση του ο Ρέι αναλύει λεπτομερώς τα ποσά που ξοδεύτηκαν από τον Αύγουστο του 1994 μέχρι τον Μάρτιο του 2001. Η ακριβότερη έρευνα, που κόστισε 42 εκατομμύρια δολάρια, αφορούσε την υπόθεση Γουάιτγουοτερ η οποία μπήκε στο αρχείο τον Σεπτέμβριο του 2000 λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων.

    Η υπόθεση "Τράβελγκεϊτ", που αφορούσε την απόλυση επτά ατόμων που εργάζονταν στην υπηρεσία ταξιδίων του Λευκού Οίκου κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια ενώ η έρευνα για το θάνατο του Βίνσεντ Φόστερ, ενός φίλου της πρώην πρώτης κυρίας, στοίχισε 1,8 εκατομμύρια. Στο συνολικό ποσό περιλαμβάνονται και τα διάφορα ποσά που δόθηκαν στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που είχαν εμπλακεί στις έρευνες.

    [11] Ευθύνη και συναίνεση για το Ασφαλιστικό

    7/3/2002 4:42:00 μμ

    Το ποσοστό κρατικής χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, θα διαμορφωθεί μέσα από διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Δημήτρης Ρέππας. Ο υπουργός Εργασίας, έκανε λόγο για κακόπιστους κύκλους που βάζουν αγκάθια στη μεταρρύθμιση, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Υπέρ ενός δίκαιου και βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος

    " Ο δρόμος προς το ασφαλιστικό σύστημα είναι στρωμένος με ευθύνη όπως αποδεικνύει η στάση των κοινωνικών εταίρων " είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι με ευθύνη και συναινετική στάση θα δοθεί λύση που να έχει προοπτική.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι ασφαλισμένοι θα έχουν τη σύνταξη «που πρέπει» την ώρα που πρέπει να συνταξιοδοτηθούν.

    Όπως ανέφερε, στις 12 Μαρτίου θα τον επισκεφθεί η ΓΣΕΕ για να συνεχίσουν τη συνεργασία. Μια μέρα νωρίτερα, συνέρχεται η ολομέλεια της ΓΣΕΕ για να συζητήσει τις κυβερνητικές προτάσεις.

    « Θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, να κοστολογήσουμε το μοντέλο και να αναλάβουμε την ευθύνη» δήλωσε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι η ανακοίνωση ενός ποσού από πλευράς της κυβέρνησης είναι λάθος.

    Επίσης, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για το ασφαλιστικό την επόμενη εβδομάδα.

    Στόχος η σύγκλιση απόψεων

    Για το θέμα του καθεστώτος που αφορά στις γυναίκες τόνισε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση, αλλά οι ρυθμίσεις που θα γίνουν θα είναι τέτοιες που θα βοηθούν και θα υποστηρίζουν κυρίως την εργαζόμενη μητέρα.

    " Θα πρέπει οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων. Το οφείλουμε " κατέληξε στους ήδη ασφαλισμένους, αλλά και στις επόμενες γενιές .

    Δηλώσεις - εκτιμήσεις για το Ασφαλιστικό

    "Ισχύει η δέσμευση για κρατική χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και της διατήρησης της τριμερούς χρηματοδότησης", υπογράμμισε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Ως βασικό, αλλά όχι καθοριστικό βήμα για την κατάληξη των συνομιλιών, χαρακτήρισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 την πρόσφατη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, εκτίμησε ότι έγινε μια καλή αρχή.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, δήλωσε ότι οι προτάσεις τους θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα και η πορεία του διαλόγου θα κριθεί από την απάντηση της κυβέρνησης.

    " Από τη στιγμήν που η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα εξασφαλίσει την πρόσθετη σταθερή χρηματοδότηση, η ίδια καθιστά το διάλογο ευάλωτο" τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [12] Οικονομική ενίσχυση των φτωχών

    7/3/2002 3:56:00 μμ

    Μέτρα κατά της φτώχειας, ύψους 62 δισ. δραχμών, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Τα μέτρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση που υποβάλλεται σήμερα στη Βουλή. Σε αυτή προβλέπεται η καταβολή επιδόματος σε ανέργους, ηλικίας 45-65 ετών, που έχουν εξαντλήσει τα επιδόματα τακτικής ανεργίας του ΟΑΕΔ και συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.

    Ενίσχυση και των πολύτεκνων με χαμηλά εισοδήματα

    Επίσης, προβλέπεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε νοικοκυριά ορεινών μειονεκτικών περιοχών με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα και η ενίσχυση οικογενειών με μικρά παιδιά και χαμηλά εισοδήματα.

    [13] Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης

    7/3/2002 5:32:00 μμ

    Η κυβέρνηση επιταχύνει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, αύριο θα αποσταλεί στους υποψηφίους επενδυτές η πρόσκληση υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την πώληση ποσοστού 23% των Ελληνικών Πετρελαίων. Θα ακολουθήσουν τα ΕΛΤΑ για την πώληση ποσοστού 10% της επιχείρησης και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εισαγωγή ποσοστού 20 έως 25% στο Χρηματιστήριο. Εντός του έτους θα διατεθεί και ποσοστό 8% του ΟΤΕ σε επενδυτές. Ερωτηθείς για τις κρατικές χρηματοδοτήσεις της Ολυμπιακής και την έρευνα της Κομισιόν ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι ήταν καθ' όλα σύννομες με το κοινοτικό δίκαιο.

    Δήλωση Αλεξάκη για ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ

    Ο πρόεδρος του ΧΑΑ Παναγιώτης Αλεξάκης αναφερόμενος στη πώληση του 8% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, ανέφερε πως η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας αποτελεί επανάληψη παλαιάς δήλωσής του (τον Δεκέμβριο του 2001) και συνέχεια της πρόθεσης της κυβέρνησης για μείωση του ποσοστού συμμετοχής του δημοσίου στη μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ, όπως εκδηλώθηκε τον Ιούνιο 2001 και μερικώς υλοποιήθηκε με την έκδοση ομολογιακού δανείου.

    Ο κ. Αλεξάκης, πρόσθεσε πως η υλοποίηση της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ προγραμματίζεται να γίνει με ένα συνδυασμό μεθόδων αποδεκτών από την αγορά.

    [14] Προώθηση σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας

    7/3/2002 1:39:00 μμ

    Την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας με την προώθηση επενδύσεων στον τουρισμό, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις τράπεζες και τα ναυπηγεία, καθώς και την πραγματοποίηση κοινών επενδύσεων στα Βαλκάνια ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών των δύο χωρών Νίκος Χριστοδουλάκης και Χανς Αϊχελ, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα. Για το σκοπό αυτό εντός του 2002, όπως ανακοινώθηκε, θα έρθουν στην Ελλάδα Γερμανοί επενδυτές, προκειμένου να εξετάσουν την προοπτική των επενδύσεων στη χώρα μας και στη Βαλκανική. Οπως τόνισε ο κ. Αϊχελ, η Ευρωπαϊκή Ενωση δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων.

    Ενιαίοι νόμοι και κανόνες για χώρες της ΕΕ

    Επίσης, οι κύριοι Χριστοδουλάκης και Αϊχελ συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στο επίπεδο της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της ΕΕ.

    Ο Ελληνας υπουργός υπογράμμισε ότι συμφώνησε με το Γερμανό ομόλογό του να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη διαρθρωτική σύγκλιση της ΕΕ και ιδιαίτερα στην απελευθέρωση των αγορών και στη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

    Ο Γερμανός υπουργός από την πλευρά του, τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί κοινή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν ενιαίοι νόμοι και κανόνες οικονομικής πολιτικής σε όλες τις χώρες -μέλη της ΕΕ και ιδιαίτερα όσον αφορά στη φορολογική πολιτική. Ο κ. Αϊχελ ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ενιαίο φορολογικό πλαίσιο στον κώδικα δεοντολογίας των φορολογικών συστημάτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη φορολογία των τόκων των καταθέσεων και στη φορολογία των κεφαλαίων που εισάγονται από τρίτες χώρες.

    Αναφερόμενος στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, προέβλεψε ότι στο τέλος του έτους θα επιτευχθεί ανάκαμψη στην ευρωζώνη που μπορεί να φτάσει στο 3%.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι "εμείς βλέπουμε με μεγάλη συμπάθεια την υποψηφιότητα" και πρόσθεσε ότι ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος "είναι ένας πολύ καλός υποψήφιος".

    Ωστόσο διευκρίνισε ότι η απόφαση της γερμανικής πλευράς θα οριστικοποιηθεί, αφού εξεταστούν όλες οι υποψηφιότητες στο πλαίσιο του ΕΚΟΦΙΝ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Σχετικά με το θέμα καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ο κ.Αϊχελ δήλωσε ότι το θέμα έχει θεωρηθεί λήξαν για τη γερμανική πλευρά και πρόσθεσε ότι η Γερμανία προσπαθεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των άλλων χωρών, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

    [15] Καμία λύση για την σύμβαση των τραπεζιτικών

    7/3/2002 6:27:00 μμ

    Ακαρπη αποδείχθηκε και η δεύτερη συνάντηση της ΟΤΟΕ με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τη νέα σύμβαση. Οι εργοδότες πρότειναν λειτουργία των καταστημάτων από τις 8 έως τις 3 το μεσημέρι και μείωση του χρόνου εργασίας κατά 50 λεπτά στις 37,5 ώρες την εβδομάδα. Οσον αφορά τις αυξήσεις μισθών οι τράπεζες δεν ανακοίνωσαν ποσοστό αφού συναρτούν τις αναπροσαρμογές με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Νέα συνάντηση ορίστηκε για την επόμενη Πέμπτη.

    [16] Ενεργός συμμετοχή της Κύπρου για το 2004

    7/3/2002 4:10:00 μμ

    Μεγάλο ρόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας επιφυλλάσει για την Κύπρο η οργανωτική επιτροπή, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΑΘΗΝΑ 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, που από σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

    Η κ.Αγγελοπούλου, μετά τη λήξη του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν της ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, ανέφερε ότι αποφασίστηκε η Ολυμπιακή Φλόγα να περάσει και από την Κύπρο πριν φτάσει τον Αύγουστο του 2004 στην Αθήνα. Η επίσκεψη της προέδρου του ΑΘΗΝΑ 2004 στο νησί αποσκοπεί, όπως τόνισε η ίδια, να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κυπρίων για τον εθελοντισμό. Μάλιστα, το βράδυ η πρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 2004 θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον εθελοντισμό.

    [17] Πρωτάθλημα 2008:Ανέβασε τους τόνους ο Ετζεβίτ

    7/3/2002 3:11:00 μμ

    Η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συμμετοχή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2008, που θα διοργανωθεί από κοινού με την Τουρκία. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από τουρκικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Tούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ απειλεί με ματαίωση του κοινού εγχειρήματος, αν δεν συμπεριληφθούν και οι Τουρκοκύπριοι.

    Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ετζεβίτ δήλωσε ότι αυτές "είναι εσωτερικής κατανάλωσης και πως δεν αποτελούν την επίσημη θέση της Τουρκίας". Η επίσημη θέση της Τουρκίας θα υποβληθεί ως τις 31 Μαΐου στους διοργανωτές, είπε ο κ. Χυτήρης και τόνισε, πως η Ελλάδα παραμένει στη θέση που είχε διατυπωθεί από τον κ. Παπανδρέου, μετά από τη συμφωνία του με τον κ. Τζεμ. "Η θέση αυτή είναι ουσιαστική, έχει ένα χαρακτήρα συμβολικό και δεν μπορεί να ανατραπεί", υπογράμμισε ο κ. Χυτήρης, παρατηρώντας ότι βεβαίως "θα ήταν καλό ως το 2008 να' χει βρεθεί η λύση του Κυπριακού".

    Ανυποχώρητη η Ελλάδα

    Την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε προσπάθησε να κατευνάσει ο Τούρκος υπουργός Αθλητισμού Φικρέτ Ουνλού λέγοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που να απειλεί τη συνδιοργάνωση του Πρωταθλήματος το 2008. "Δεν υπάρχει κανένα θέμα εναντίον του πρωταθλήματος το 2008. Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απλά εξέφρασαν την ευαισθησία τους", είπε ο Τούρκος υπουργός σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα.

    Την άμεση αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετσεβίτ. Ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε κατηγορηματικά πως εφόσον η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας υιοθετήσει τις δηλώσεις του κ. Ετσεβίτ (δηλαδή το ότι "η τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο οργανόγραμμα της συνδιοργάνωσης"), η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας θα αποχωρήσει από την όλη διαδικασία, καθώς δεν πρόκειται να δεχθεί να χρησιμοποιηθεί η συμφωνία "ως προνομιακός χώρος για την προβολή εξωπραγματικών απαιτήσεων και να μετατραπεί η συνυποψηφιότητα σε πεδίο μάχης εντυπώσεων".

    [18] Πρόκριση για Μαρούσι στα ημιτελικά του Κόρατς

    7/3/2002 2:18:00 μμ

    Το Μαρούσι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του στο Κύπελλο Κόρατς, αφού νίκησε χθες 73-63 την ισπανική Φουενλαμπράδα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ρωσική Λοκομοτίβ Ροστόκ.

    [19] Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λουμπλιάνας στο ΟΑΚΑ

    7/3/2002 2:04:00 μμ

    Με την Ολύμπια Λουμπλιάνας θα παίξει ο Παναθηναϊκός στις 21:00 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΑΣΠΟΡ.

    [20] Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο ΣΕΦ

    7/3/2002 1:10:00 μμ

    H δεύτερη ελληνική μονομαχία στην Ευρωλίγκα γίνεται απόψε στις 21:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΑΣΠΟΡ και η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει από το ΤV MAGIC.

    [21] Η ΟΥΕΦΑ αναβάλλει τα παιχνίδια στο Ισραήλ

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 12:48:00 μμ

    Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η απόφαση της ΟΥΕΦΑ να αναβάλλει, μέχρι νεωτέρας, όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο έδαφος της, λόγω της έκρηξης βίας στην περιοχή. Την ερχόμενη εβδομάδα η Χαποέλ Τελ Αβίβ υποδέχεται, στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τη Μίλαν και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μετά και την ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει στο Ισραήλ, αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή.

    Είναι πιθανό λοιπόν το παιχνίδι της Χαποέλ με τη Μίλαν να διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, αν και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ζήτησε από την ΟΥΕΦΑ να ανακαλέσει την απόφαση της, δηλώνοντας πως εγγυάται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

    Μάλιστα ο κ. Σαρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα αυτό και με τον Ιταλό πρωθυπουργό και ιδιοκτήτη της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Πάντως η ΟΥΕΦΑ επιμένει στη διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και είναι πολύ πιθανό τελικά να επιλεγεί η Κύπρος και η Λευκωσία ως τόπος για την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

    [22] Μεταμόσχευση μήτρας για πρώτη φορά!

    Πηγή: ΑΠΕ 7/3/2002 5:00:00 μμ

    Την πρωτοποριακή αυτή χειρουργική επέμβαση πραγματοποίησαν Σαουδάραβες γιατροί, πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη για την μέθοδο, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Η επέμβαση, που έγινε σε 26χρονη γυναίκα ήταν επιτυχημένη, όμως η μήτρα αφαιρέθηκε 99 ημέρες αργότερα επειδή δημιουργήθηκαν θρομβώσεις. Η μελέτη σχετικά με την συγκεκριμένη μεταμόσχευση δημοσιεύεται στην Παγκόσμια Επιθεώρηση Γυναικολογίας και Μαιευτικής που εκδίδεται στη Βρετανία.

    Υπερ και κατά της νέας μεθόδου

    Ο δρ Ουάφα Φαγίντ, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που έκανε τη μεταμόσχευση, επισήμανε πως η τεχνική αυτή θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον για εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. ''Περισσότερες κλινικές μελέτες και η βελτίωση της χειρουργικής τεχνικής θα καταστήσουν τη μεταμόσχευση μήτρας σωτήρια λύση για τις γυναίκες, που έχουν προβλήματα αναπαραγωγής, ειδικά σε αυτές που ζούν σε κοινότητες, όπου απαγορεύεται για θρησκευτικούς και άλλους λόγους η πρακτική της φέρουσας μητέρας», τόνισε ο ίδιος.

    Ορισμένοι γιατροί χαιρέτησαν τη μεταμόσχευση μήτρας, ως μια συναρπαστική εξέλιξη στον τομέα αυτό. Ομως ο βρετανός Ρόμπερτ Γουίνστον, ένας από τους εξέχοντες επιστήμονες σε όλον τον κόσμο σε θέματα γονιμότητας, τόνισε πως η μέθοδος είναι τελείως αποτυχημένη και επιπλέον βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας. ''Η θρόμβωση είναι ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να περιμένουν, ότι θα προκύψει γιατί αυτό συνέβη και σε όλα τα πειράματα που έχουν γίνει, ως τώρα σε οποιαδήποτε πειραματόζωα'', είπε ο ίδιος στο BBC και πρόσθεσε: ''Είναι κρίμα που οι ελπίδες των γυναικών αναπτερώθηκαν με αυτόν τον τρόπο...''.

    Μεγάλο επίτευγμα

    Στην 26χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά, μεταμοσχεύθηκε η μήτρα μιας γυναίκας είκοσι χρόνια μεγαλύτερης, η οποία είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή. Οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να αφαιρέσουν την μήτρα της νεαρής γυναίκας εξαιτίας σοβαρής αιμορραγίας που προέκυψε έπειτα από καισαρική.

    Ο δρ Φαγίντ υπογράμμισε πως το όργανο που μεταμοσχεύθηκε αντέδρασε καλά και πως η γυναίκα, η οποία έπαιρνε ορμόνες και φάρμακα για να μην απορρίψει τη μήτρα ο οργανισμός της, είχε δύο κανονικές περιόδους, πριν αφαιρεθεί το όργανο. Σε άρθρο τους στην ιατρική επιθεώρηση δύο ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λούις Κιθ και ο Τζουζέπε ντελ Πριόρε, υπογραμμίζουν πως παρόλο που η μήτρα δεν είναι ένα ζωτικό όργανο, δεν πρέπει να υποτιμάται η σημασία αυτού του επιτευγματος.

    [23] Συναυλία-φόρος τιμής στον Μπιθικώτση

    7/3/2002 2:11:00 μμ

    Οι Έλληνες μουσικοί και τραγουδιστές τιμούν το δάσκαλό τους Γρηγόρη Μπιθικώτση σε μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον τραγουδιστή σύμβολο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στις 08.30 το απόγευμα. Οι καλλιτέχνες που θα αποδώσουν μουσικό φόρο τιμής στο μεγάλο δάσκαλο είναι πολλοί, μεταξύ αυτών οι Αλεξίου, Γαλάνη, Κότσιρας, Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας, Μητροπάνος, Μητσιάς, Μπάσης, Νταλάρας, Πάνου, Πάριος, Ρέμος, Τερζής, Τσαλιγοπούλου κ.α..

    Μία μεγάλη λαϊκή ορχήστρα θα συνοδεύσει τους σύγχρονους τραγουδιστές και τραγουδίστριες που θα ερμηνεύουν τραγούδια και συνθέσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τη συναυλία θα προλογίσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ενώ στις οθόνες του σταδίου θα προβάλλεται οπτικό υλικό από τη μουσική ζωή του τραγουδιστή.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού, ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνεται από την "Πειραιώς Πολιτεία", ενώ και ο κ. Βενιζέλος θα τιμήσει τον Έλληνα τραγουδιστή για την προσφορά του.

    Την αφίσα της συναυλίας, με σχέδια του Αλέκου Φασιανού, έχει φιλοτεχνήσει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

    Εισιτήρια προπωλούνται στα δισκοπωλεία "Metropolis" και "Virgin", στον εκδοτικό οίκο ΝΑΚΑ και στο "Ticket House", Πανεπιστημίου 42, τηλ. 0103608366. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 15 ευρώ.

    [24] Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ

    7/3/2002 4:54:00 μμ

    Στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν εισήχθη ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ, εξαιτίας πεπτικών διαταραχών που προκλήθηκαν από τη λήψη φαρμάκου.

    [25] Ποιο ''ανοιχτομάτης'' από σήμερα ο Χαμπλ

    7/3/2002 4:23:00 μμ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση βελτίωσης της ''όρασης'' του Χαμπλ, του διαστημικού τηλεσκοπίου, με την εγκατάσταση ενός οργάνου, που δεκαπλασίασε την οπτική του ικανότητα. Δύο αστροναύτες, μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια, πραγματοποίσαν την εγκατάσταση σήμερα, κατά τη διάρκεια του τέταρτου διαστημικού περιπάτου τους.

    ''Οι δοκιμές που κάναμε για να δούμε αν λειτουργεί ήταν επιτυχημένες'', δήλωσε ο Ρόμπ Νάβιας, εκπρόσωπος της NASA στο διαστημικό κέντρο Τζόνσον του Χιούστον. Το όργανο αυτό, όπως ανακοίνωσε η NASA, κόστισε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια.

    [26] Ενα φόρεμα αληθινό... διαμάντι!

    7/3/2002 1:15:00 μμ

    Φωτο αρχείου

    Η σχεδιάστρια μόδας Ανν Μπόουεν που δημιούργησε ένα φόρεμα στολισμένο με αληθινά διαμάντια η αξία του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια δολάρια, αναζητά το πρόσωπο που θα φορέσει την πανάκριβη δημιουργία της το βράδυ της τελετής της απονομής των βραβείων Οσκαρ στις 24 Μαρτίου. Η Ανν Μπόουεν, η οποία έχει δημιουργήσει ξεχωριστά μοντέλα τα οποία έχουν φορέσει κατά καιρούς η Κάθριν Ζετα Τζόουνς, η Σίντι Κρόφορντ και η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, δηλώνει ότι αυτή που θα φορέσει το φόρεμα πρέπει να συνοδεύεται συνεχώς από ένοπλους σωματοφύλακες!

    '' Είναι ένα φόρεμα εξαιρετικά εντυπωσιακό και αυτή που θα το φορέσει πρέπει να είναι μια ηθοποιός υποψήφια για Οσκαρ ή μια απο τις παρουσιάστριες της τελετής'', δήλωσε εκπρόσωπος της σχεδιάστριας.

    "Αυτή τη στιγμή οι στυλίστες του οίκου μας εξετάζουν τις διάφορες σταρ για να βρούν ποια είναι η ιδανική για να φορέσει αυτό ο φόρεμα'' πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Ανν Μπόουεν.

    Μετά τη βραδιά της απονομής των Οσκαρ το πολύτιμο φόρεμα θα πουληθεί σε δημοπρασία και το 50% απο τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθεί σε ανθρωπιστική οργάνωση την οποία θα επιλέξει η σταρ που θα το έχει φορέσει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 March 2002 - 17:55:13 UTC