Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: αποφάσεις τώρα για τη διαφθορά
  • [02] Πρωινή ληστεία σε τράπεζα
  • [03] Διαρροή προπανίου σε εργοστάσιο
  • [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη-Μπλερ
  • [05] Χτύπησε ξανά ο μανιακός της Παραλιακής
  • [06] Αλλαγές και ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους
  • [07] Εισβολή Ισραηλινών σε καταυλισμό Παλαιστινίων
  • [08] ΗΠΑ: ελεύθερος ο ''ύποπτος'' στο Μπόινγκ 747
  • [09] Νέες βίαιες συμπλοκές στο Αχμενταμπάντ
  • [10] Βόμβα στα γραφεία του κόμματος του Κοστούνιτσα
  • [11] Β' γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [12] Αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Υεμένη
  • [13] Στο Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [14] Αγγλία: σύγκρουση τρένου με φορτηγό
  • [15] ΑΕΚ-Ιντερ:2-2
  • [16] Θαυματουργή ένεση κατά της οστεοπόρωσης
  • [17] Πώς να αντιμετωπίσετε τους αεροπειρατές

    [01] Καραμανλής: αποφάσεις τώρα για τη διαφθορά

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 9:04:00 πμ

    Την ανάγκη λήψης αποφάσεων για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και την ποιότητα της Δημοκρατίας, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του χθες σε συνέδριο για τον τουρισμό, καλώντας τον Πρωθυπουργό να τις αποδεχθεί. Ουσιαστικά, ο κ. Καραμανλής ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων ατόμων εμπλέκονται σε φαινόμενα διαφθοράς, αδιαφάνειας και διαπλοκής σημειώνοντας πως όλοι οφείλουμε να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τη Δικαιοσύνη, κάθε φορά που ερευνά θέματα του δημόσιου βίου.

    Καραμανλής για ΜΜΕ

    Ο κ. Καραμανλής εξάλλου πρότεινε:

    την εκκαθάριση του ομιχλώδους, όπως είπε, ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και καθιέρωση πλήρους ασυμβίβαστου ιδιοκτήτη ΜΜΕ με προμήθειες και εργολαβίες του δημοσίου.

    Σήμερα ο κ. Καραμανλής θα απευθύνει χαιρετισμό στο 5ο τακτικό συνέδριο ΔΑΚΕ Δημόσιου Τομέα της ΝΔ.

    Διαξιφισμοί

    "Ο κ. Καραμανλής πρέπει να σταματήσει να παριστάνει τον προστάτη και τον υποβολέα της Δικαιοσύνης" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας.

    ''Ο κ. Πρωτόπαπας θα έπρεπε να απευθύνει τις προτροπές του προς την κυβέρνηση'', ανταπάντησε η ΝΔ.

    ''Για αδυναμία του πολιτικού συστήματος απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα'' μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Σε ερωτήσεις των κυρίων Εβερτ και Κωνσταντόπουλου για τους ύποπτους λογαριασμούς και τα περί "εκτροπής" θα τοποθετηθεί σήμερα ο Πρωθυπουργός.

    [02] Πρωινή ληστεία σε τράπεζα

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 11:50:00 πμ

    Αγνωστος με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Αλφα Μπανκ στη λεωφόρου Φυλής 52 στο Καματερό και απέσπασε 10.000 ευρώ. Ο δράστης στη συνέχεια βγήκε τρέχοντας από την τράπεζα και σύμφωνα με καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, διέφυγε με ΙΧ φορτηγάκι. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία, μέσω κλειστού κυκλώματος, έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [03] Διαρροή προπανίου σε εργοστάσιο

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 11:48:00 πμ

    Κίνδυνος έκρηξης από διαρροή προπανίου προκλήθηκε στις 9 .00 το πρωί στο εργοστάσιο Καραμολέγκου στη θέση Τζίμα Κορωπίου. Η διαρροή έγινε σε βυτιοφόρο, που εφοδίαζε το εργοστάσιο και το προπάνιο σε υγροποιημένη μορφή χύθηκε στο δρόμο. Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 50 πυροσβέστες, καθώς και ένα όχημα χημικών της ΕΜΑΚ, που βρέχει το προπάνιο για να μη γίνει έκρηξη, ενώ το εργοστάσιο εκκενώθηκε.

    [04] Τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη-Μπλερ

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 10:25:00 πμ

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες βράδυ ο Κώστας Σημίτης και ο Τόνι Μπλερ. Οι δύο Πρωθυπουργοί συζήτησαν θέματα που θα απασχολήσουν την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τις ελληνοβρετανικές σχέσεις. Επί ελληνικής προεδρίας, το 2003, θα κατατεθεί η ενιαία πρόταση που θα οδηγήσει στη δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού συντάγματος.

    Συνεχίζονται οι εργασίες της συντακτικής συνέλευσης της ΕΕ

    Εν τω μεταξύ, οι εργασίες της συντακτικής συνέλευσης της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης άρχισαν πανηγυρικά χθες στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή 105 αντιπροσώπων των κρατών-μελών. Μια Ευρώπη όπως είναι σήμερα έχει φθάσει στα όρια της. Υπάρχει μια τάση για δημιουργία διευθυντηρίων, αλλά και ο ρόλος των μικρών κρατών δεν είναι αμελητέος, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 η εκ των ελλήνων εκπροσώπων Μαριέττα Γιαννάκου.

    [05] Χτύπησε ξανά ο μανιακός της Παραλιακής

    Πηγή: NET 105,8 fm 1/3/2002 9:29:00 πμ

    Δυο νέες επιθέσεις εναντίον οδηγών ταξί πραγματοποίησε στη 1 και 1:15 τα ξημερώματα ο άγνωστος που επιτίθεται σε οδηγούς, αλλάζοντας όμως την φορά αυτή τον τόπο των επιθέσεων του. Ο άγνωστος επετέθη εναντίον των οδηγών Αντώνιου Γκαγκώση του Συμεών 48 χρόνων και του Απόστολου Παύλου του Χρήστου 37 χρόνων στην γέφυρα της οδού Λαγουμιτζή στο Κουκάκι. Στον πρώτο οδηγό πέταξε ένα καδρόνι που χτύπησε το αυτοκίνητο στο καπό, ενώ στο δεύτερο πέταξε πέτρα χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει οδηγούς και επιβάτες. Ο δράστης μετά τις επιθέσεις εξαφανίστηκε. Πρόκειται για την 7η και 8η επίθεση εναντίον οδηγών ταξί από την μέρα που εμφανίστηκε ο άγνωστος. Οι επιθέσεις άρχισαν να συμβαίνουν στο Φαληρικό Δέλτα.

    [06] Αλλαγές και ρυθμίσεις για τους ανυπότακτους

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 8:49:00 πμ

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο την πορεία του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων και την επιλογή νέου αρχηγού του ΛΣ. Στο μεταξύ, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους 14.630 ανυπότακτους, εξήγγειλε ο υπουργός Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου, με στόχο να περιορίσει το πρόβλημα της ανυποταξίας.

    Με ελληνικό διαβατήριο

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

    ως ανώτατο όριο στράτευσης καθορίζεται το 45ο έτος από το 50ο που είναι σήμερα, γεγονός που σημαίνει πως όσοι ανυπότακτοι συμπλήρωσαν τα 45 έτη απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εκπληρώσουν τη θητεία τους και θα μπορούν αν το επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Οι ανυπότακτοι θα μπορούν να έχουν ελληνικό διαβατήριο, ακόμη και αν δεν αποφασίσουν να υπηρετήσουν.

    [07] Εισβολή Ισραηλινών σε καταυλισμό Παλαιστινίων

    1/3/2002 9:10:00 πμ

    Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και 15 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια συγκρούσεων σε παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων στο Τζενίν, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. Νεκρός είναι ο 19χρονος Χαλέντ Νατζέμ. Εξι ισραηλινά άρματα μάχης διείσδυσαν στον καταυλισμό του Τζενίν, όπου μονάδες του στρατού πραγματοποιούσαν επιχείρηση για τη σύλληψη υπόπτων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη διάρκεια των συγκρούσεων ένα ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον των Παλαιστινίων.

    Εκκλήσεις να αμυνθούν

    Από τους μιναρέδες στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης Τζενίν ακούστηκαν νωρίς το πρωί σήμερα εκκλήσεις προς τους Παλαιστίνιους να πάρουν τα όπλα, καθώς ισραηλινά τεθωρακισμένα εισέβαλαν στον καταυλισμό από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Παράλληλα δύο ισραηλινά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από την περιοχή.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι η διείσδυση στην παλαιστινιακή περιοχή αποτελεί μέρος "μίας συνεχιζόμενης επιχείρησης για την εξουδετέρωση πυρήνων τρομοκρατών" σε έναν προσφυγικό καταυλισμό που είναι γνωστός για τη δράση εξτρεμιστικών στοιχείων.

    [08] ΗΠΑ: ελεύθερος ο ''ύποπτος'' στο Μπόινγκ 747

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 10:43:00 πμ

    Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη επιβάτης αεροσκάφους των Ινδικών αερογραμμών για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι καταζητείτο για τρομοκρατικές ενέργειες με αποτέλεσμα να απογειωθούν αμερικανικά και καναδικά μαχητικά αεροπλάνα για να συνοδεύσουν το ινδικό Μπόινγκ 747 ως το αεροδρόμιο Κένεντι. Το Μπόινγκ 747 των Ινδικών Αερογραμμών είχε απογειωθεί από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη μεταφέροντας 378 επιβάτες και 19μελές πλήρωμα.

    Ανακρίσεις και μέτρα ασφαλείας

    Στη διάρκεια της πτήσης, η υπηρεσία ασφαλείας στο αεροδρόμιο Χήθροου ενημέρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους ότι ένας επιβάτης περιλαμβάνεται σε κατάλογο με καταζητούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες. Οι αμερικανικές Αρχές διέταξαν αμέσως να απογειωθούν μαχητικά αεροσκάφη F-15 και μόλις το τζάμπο έφθασε σε απόσταση 200 μιλίων από τις αμερικανικές ακτές, αναχαιτίστηκε. Τα αμερικανικά μαχητικά με τη βοήθεια και καναδικών F-18 συνόδευσαν το ινδικό αεροσκάφος ως το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

    Πράκτορες του FBI ανέκριναν αμέσως τον ύποπτο επιβάτη για να τον αφήσουν ελεύθερο λίγο αργότερα. Οπως έγινε γνωστό ο ύποπτος είναι βρετανός πολίτης.

    Οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι δεν αντιλήφθησαν το παραμικρό.

    [09] Νέες βίαιες συμπλοκές στο Αχμενταμπάντ

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 10:08:00 πμ

    Νέες βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν σήμερα στο Αχμενταμπάντ ανάμεσα σε χιλιάδες οπλισμένους με σιδερόβεργες και μπαστούνια του χόκεϊ μουσουλμάνους και ινδουιστές με αποτέλεσμα να σκοτωθούν άλλα 13 άτομα, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 200 τους νεκρούς από τις τελευταίες θρησκευτικές ταραχές. Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η συνοικία Μπαμπουναγκάρ, όπου χιλιάδες ινδουιστές καταφτάνουν συνεχώς από τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης.

    Αδύναμη η αστυνομία να ηρεμήσει την κατάσταση

    "Είναι τρομακτικό. Ακόμη και οι γυναίκες είναι οπλισμένες" δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί μόλις 30 αστυνομικοί που αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη. "Τι μπορούμε να κάνουμε; Είμαστε ελάχιστοι" μονολογούσαν οι αστυνομικοί.

    Στην πόλη έχουν φτάσει στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη στην περιοχή των συγκρούσεων. Σύμφωνα με την αστυνομία, εξαγριωμένοι διαδηλωτές σκότωσαν έναν αστυνομικό και στη συνέχεια έκαψαν το πτώμα του.

    Πυρπόλησαν σπίτια και καταστήματα

    Στη διάρκεια της νύχτας πλήθη Ινδουιστών πυρπόλησαν σπίτια και καταστήματα που ανήκαν σε Μουσουλμάνους στην πόλη, ενώ διαδηλώσεις και επιθέσεις έγιναν και στις πόλεις Σουράτ, Μπαρόντα και Ραζκότ.

    Η Παρασκευή είναι ιερή μέρα για τους Μουσουλμάνους, που συγκεντρώνονται για την προσευχή τους στα τεμένη και για να αποφευχθούν συγκρούσεις με Ινδουιστές η αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις πόλεις που υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο.

    [10] Βόμβα στα γραφεία του κόμματος του Κοστούνιτσα

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 8:53:00 πμ

    Βόμβα εξερράγη στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος του Γιουγκοσλάβου προέδρου, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, στο κέντρο του Βελιγραδίου, προκαλώντας μόνον μικρές υλικές ζημιές . "Η βόμβα εξερράγη στον διάδρομο του κάτω ορόφου από εκείνον όπου βρίσκονται τα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας. Δεν τραυματίσθηκε κανένας", δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Βελιγραδίου. Αμέσως μόλις έγινε η έκρηξη η αστυνομία απέκλεισε την ευρύτερη περιοχή και άρχισαν έρευνες για να διαπιστωθεί εάν είχαν τοποθετηθεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ωστόσο, δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο. Στην περιοχή, εξάλλου, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών, Ντούσκο Μιχαϊλοβιτς και ο αρχηγός της αστυνομίας Σρέτεν Λούκιτς.

    [11] Β' γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 8:29:00 πμ

    φωτο αρχείου

    Με σαφείς οδηγίες για τρόπους εντατικοποίησης, σε πνεύμα συμβιβασμού των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς έφθασε χθες στην Κύπρο ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, ενόψει της έναρξης του νέου γύρου των συνομιλιών από σήμερα. Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας ο Αλβαρο ντε Σότο είχε σύντομη συνάντηση με τον Υπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος στάθμευσε στην Κύπρο προερχόμενος από τη Μέση Ανατολή καθοδόν προς τις Βρυξέλλες. Ο κ. Σολάνα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι ενημερώθηκε από τον Αλβαρο ντε Σότο αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διαδικασία μεταξύ των δύο πλευρών θα προχωρήσει.

    [12] Αποστολή Αμερικανών στρατιωτών στην Υεμένη

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 9:43:00 πμ

    Ο Λευκός Οίκος ενέκρινε την αποστολή εκατοντάδων στρατιωτών στην Υεμένη για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξάρθρωση των πυρήνων της οργάνωσης Αλ-Κάιντα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Γουολ Στριτ Τζέρναλ". Επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, η εφημερίδα γράφει ότι η αποστολή θα είναι ανάλογη εκείνης που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Φιλιππίνες, όπου έχουν σταλεί 600 στρατιώτες και συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Θα εκπαιδεύσουν, θα βοηθούν και θα συμβουλεύουν

    Η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει, αναφέρει ότι η αποστολή στην Υεμένη εγκρίθηκε ύστερα από κυβερνητικές διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον, που διήρκεσαν ένα μήνα και αφορούσαν στο μέγεθος της παρουσίας της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη και στην απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ. Οπως και στις Φιλιππίνες, οι αμερικανικές δυνάμεις στην Υεμένη δεν θα εμπλακούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά "θα εκπαιδεύσουν, θα βοηθούν και θα συμβουλεύουν" τους στρατιώτες της Υεμένης.

    Παράλληλα θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα τρομοκρατίας. Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το δημοσίευμα της "Γουολ Στριτ Τζέρναλ".

    [13] Στο Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 9:07:00 πμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους θα συναντηθεί με τον πνευματικό ηγέτη της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Τρίτη. "Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο πνευματικός ηγέτης περισσοτέρων από 2 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων Αμερικανών, οι οποίοι προσθέτουν παλμό στην θρησκευτική και πολιτική ζωή στις ΗΠΑ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλέισερ, ανακοινώνοντας την επικείμενη συνάντηση του Τζωρτζ Μπους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στο Ιράν, τον Ιανουάριο, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισημάνει ότι μία σύγκρουση θρησκειών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα είναι "καταστροφική για την ανθρωπότητα".

    [14] Αγγλία: σύγκρουση τρένου με φορτηγό

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 8:58:00 πμ

    Ενα άτομο σκοτώθηκε και περισσότερα από 30 έχουν τραυματισθεί όταν ένα τρένο συγκρούσθηκε με φορτηγό στην ανατολική Αγγλία. Το φορτηγό πρώτα προσέκρουσε σ ένα τοίχο και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε πάνω στη σιδηροδρομική τροχιά με συνέπεια να συγκρουσθεί με το συρμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεκρός είναι ο οδηγός του φορτηγού. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές κανείς από τους τραυματίες δεν κινδυνεύουν. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Μίντλαντ του Μπιρμινγκχαμ στο Σλήφορντ του Λίνκονσάιρ. Το δυστύχημα συνέβη στις 18.20 τοπική ώρα.

    [15] ΑΕΚ-Ιντερ:2-2

    28/2/2002 11:39:00 μμ

    Την απειρία της πλήρωσε η ΑΕΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ιντερ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αφού στον πρώτο αγώνα είχε γνωρίσει την ήττα με 3-1. Απόψε, στο κατάμεστο από 22.000 φιλάθλους "Νίκος Γκούμας" η Ιντερ προηγήθηκε με απευθείας φάουλ του Γκρέσκο στο 21', αλλά η "Ένωση" ισοφάρισε με τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη στο 23' και πέρασε μπροστά με τέρμα του Ντέμη Νικολαϊδη στο 56'.

    Όμως, στην αμέσως επόμενη φάση ο Βέντολα "έγραψε" το 2-2 και προσγείωσε απότομα τους παίκτες και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Έτσι, οι "νερατζούρι" πήραν την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια.

    [16] Θαυματουργή ένεση κατά της οστεοπόρωσης

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 9:11:00 πμ

    Μία και μόνο ένεση το χρόνο είναι πιθανόν να δώσει τη δυνατότητα σε δύο εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν από οστεοπόρωση, στην Αυστραλία, να θεραπευτούν υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον δρ. Ίεν Ριντ, από τη Ν. Ζηλανδία, που έκανε πειράματα με δυνατότερες δόσεις ενός φαρμάκου, που, ήδη, είναι σε χρήση τώρα, και ανακάλυψε, ότι αυξάνει την πυκνότητα των οστών κατά 5% το χρόνο. Ο δρ. Ριντ είπε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα προς τη πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης. Δύο παρόμοια φάρμακα τα οποία παίρνουν οι πάσχοντες από οστεοπόρωση, παρουσιάζουν παρενέργειες, όπως ναυτία, κοιλιακούς πόνους, στομαχικές ανωμαλίες και ερεθισμό του οισοφάγου.

    Η ομάδα των επιστημόνων έκανε ένεση σε 351 γυναίκες από όλον τον κόσμο, με zoledronic acid, που χρησιμοποιείται σήμερα στην Αυστραλία για τη θεραπεία μεγάλης ποσότητας κάλσιου στο αίμα-σύνηθες στους καρκινοπαθείς-που προκαλεί εμετούς και αφυδάτωση.

    Αναφορικά με τη νέα ανακάλυψη, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι πριν εγκριθεί θα πρέπει να εξακριβωθεί αν παράλληλα με την αύξηση της πυκνότητας των οστών ενισχύει και την ανθεκτικότητά τους σε κατάγματα. Μια τέτοια μελέτη έχει ήδη αρχίσει αλλά θα περάσουν πέντε χρόνια πριν ολοκληρωθεί.

    Ο διευθυντής του τμήματος ενδοκρινολογίας και διαβήτη του St. Vincents Hospital δρ. Ντάνκαν Τόπλις, συμφωνεί ότι απαιτείται διεξοδικότερη έρευνα, εκτιμά όμως ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι ένα μεγάλο βήμα στη θεραπεία οστεοπόρωσης που σήμερα προσβάλλει το μισό γυναικείο πληθυσμό και το ένα τρίτον των ανδρών στην Αυστραλία.

    [17] Πώς να αντιμετωπίσετε τους αεροπειρατές

    Πηγή: ΑΠΕ 1/3/2002 9:57:00 πμ

    Ασκήσεις.. ετοιμότητας σε περίπτωση ενδεχόμενης αεροπειρατείας, αποφάσισαν να κάνουν αεροσυνοδοί και επιβάτες στο Σαν Φραντσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, η ανάγκη να μπορεί κανείς να αμυνθεί σε περίπτωση αεροπειρατείας από επίδοξους τρομοκράτες, φαντάζει ρεαλιστικότερη από ποτέ άλλοτε. Τεχνικές αυτοάμυνας καράτε αλλά και.. πιο καθημερινοί τρόποι για την εξουδετέρωση του αντιπάλου επιστρατεύτηκαν ώστε η θεωρία.. να γίνει πράξη.

    Ιδιαίτερα μαθήματα

    Ιδιαίτερα μαθήματα, μάλιστα, παραδίδονται στο εσωτερικό παλιού αεροσκάφους, όπου μαθητές και δάσκαλοι επιδίδονται σε αναπαράσταση αεροπειρατείας και τρόπους αντιμετώπισής της. Οι μαθητές φαίνονται να παρακολουθούν προσεχτικά και με ενδιαφέρον τις υποδείξεις και να συμμετέχουν με προθυμία στο πρακτικό μέρος του μαθήματος. Η έκφραση "η γνώση είναι δύναμη" φαίνεται να ταιριάζει με τα νέα ήθη των. . τρομοκρατικών και τρομοκρατημένων εποχών που ζούμε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 March 2002 - 9:55:50 UTC