Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στρατηγικός σχεδιασμός για τον Τουρισμό
  • [02] Σύσκεψη για επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία
  • [03] Αλλάζουν τα όρια ηλικίας των αναβολών
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου με πρόεδρο ΣΥΝ
  • [05] Ατύχημα η φωτιά στον αγωγό φυσικού αερίου
  • [06] Η Ελβετία υπέγραψε για την Ολυμπιακή εκεχειρία
  • [07] Δημόσιο αγαθό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
  • [08] Διαμαρτυρία Δικαστών σήμερα
  • [09] Σήμερα η απόφαση για δυστύχημα με προπάνιο
  • [10] Πορεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Περάματος
  • [11] Δεν συνελήφθη τελικά ο Ράντοβαν Κάραζιτς
  • [12] Συνέλευση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ
  • [13] Αμερικανικές επικρίσεις κατά Χάγης
  • [14] Κατάρευση κτιρίου στην Αίγυπτο
  • [15] Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Τουρκία
  • [16] Ελληνική πρωτιά στην πρόληψη του καρκίνου
  • [17] Αδυνατείστε για να σωθείτε
  • [18] Online ιατρική παρακολούθηση στους Λειψούς
  • [19] Βλάπτουν την υγεία τα ηλεκτρονικά παιχνίδια
  • [20] Πρόταση για ''Συνήγορο του Παιδιού''
  • [21] Ερωτευμένη η Τσέλσι Κλίντον
  • [22] Οι Μπέκαμ, τα παιδιά και τα εγγόνια

    [01] Στρατηγικός σχεδιασμός για τον Τουρισμό

    28/2/2002 4:50:00 μμ

    "Τουρισμός και Ανάπτυξη" είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με ομιλητές τον υπουργό Ανάπτυξης Ακη Τσοχατζόπουλο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

    Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την εναρκτήρια ομιλία του τόνισε πως το σύνθημα του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα μας είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός με δεκαετή ορίζοντα.

    Διαφημιστική καμπάνια σε όλη την Ευρώπη

    Ο υπουργός έδωσε έμφαση στον έντονα περιφερειακό χαρακτήρα της ανάπτυξης των πολιτικών του Τουρισμού και ζήτησε την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της Πολιτείας και τους ιδιώτες.

    Ηδη προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος, το υπουργείο προέβη σε μια μεταρρυθμιστική κίνηση, καθώς αποκέντρωσε την ευθύνη υλοποίησης των πολιτικών του Τουρισμού στις 13 περιφέρειες της χώρας.

    Επιπλέον, όπως ανέφερε, το υπουργείο προωθεί τη συγκρότηση ολοκληρωμένων λειτουργικών των διευθύνσεων τουρισμού της Περιφέρειας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της τουριστικής περιουσίας και επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ένταξη της εταιρίας "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ" στο ΧΑΑ, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στις δυνάμεις Τουρισμού να συμμετάσχουν ενεργά στην ευθύνη υλοποίησης της συγκεκριμένης προσπάθειας.

    Τέλος, ο κ. Τσοχατζόπουλος, στο πλαίσιο της προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανακοίνωσε την υλοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας σε όλη την Ευρώπη. Οπως τόνισε, έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 10 δισ. δρχ., ποσό σημαντικά αυξημένο από ότι είχε διατεθεί πέρυσι.

    Ομιλία Καραμανλή

    Την ανάγκη να υπάρξει τουριστική πολιτική με προοπτική δεκαετίας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο συνέδριο του συνδέσμου ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για παραλήψεις που πλήττουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας και κατέθεσε τις προτάσεις του κόμματος του για την τουριστική ανάπτυξη.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας και κάλεσε την κυβέρνηση να συνδράμει στο έργο της Δικαιοσύνης, ώστε να ανοίξουν όλοι οι επίμαχοι λογαριασμοί, γεγονός που θεωρεί απαραίτητο για την ενίσχυση του κύρους του πολιτικού κόσμου.

    [02] Σύσκεψη για επίσκεψη Σημίτη στην Ιαπωνία

    28/2/2002 4:21:00 μμ

    Η εξαήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιαπωνία, που αρχίζει το Σάββατο, αποτέλεσε αντικείμενο σημερινής σύσκεψης του πωρθυπουργού με τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαπα, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τάσο Γιαννίτση και στενούς συνεργάτες του. Ο κ. Σημίτης θα έχει στο Τόκιο, επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας ενώ θα επισκεφθεί και το Κιότο και την Οζάκα. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν και Ελληνες επιχειρηματίες.

    [03] Αλλάζουν τα όρια ηλικίας των αναβολών

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/2/2002 3:38:00 μμ

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χιλιάδες ανυπότακτους προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί το Μάρτιο στη Βουλή, ανακοίνωσε ο υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μείωση του ορίου ανυποταξίας από τα 50 στα 45 χρόνια, άρση της απαγόρευσης έκδοσης και ανανέωσης του διαβατηρίου των ανυποτάκτων, που βρίσκονται στο εξωτερικό και μείωση της στρατιωτικής θητείας από 12μηνη σε 6μηνη για όσους έχουν γεννηθεί το 1965 και 1966.

    Πρόβλεψη έχει γίνει και για τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, για τους οποίους αυξάνεται το όριο ηλικίας εως το 21ο έτος.

    Με το ίδιο νομοσχέδιο διευρύνονται χρονικά οι αναβολές για χιλιάδες σπουδαστές ξένων πανεπιστημίων. Η αναβολή για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος φτάνει στο 31ο έτος της ηλικίας από το 29ο, που είναι σήμερα.

    Μείωση θητείας για ανυπότακτους επιστήμονες

    Επίσης η θητεία για τους ανυπότακτους διακεκριμένους επιστήμονες, που απέκτησαν διδακτορικό δίπλωμα μεταξύ του 31ου και του 33ου έτους της ηλικίας τους θα υπάρξει μια ευνοϊκότερη ρυθμιση. Η θητεία τους μειώνεται στους έξι μήνες. Ενδεχομένως λόγω ιδιαίτερων οικογενειακών αναγκών μπορεί να γίνεται περαιτέρω μείωση της θητείας στους τέσσερις μήνες, η οποία θα μπορεί να γίνεται και τμηματικά ανά δίμηνο.

    Η ρύθμιση αυτή θα αφορά μόνο τους καταξιωμένους επιστήμονες, το επιστημονικό έργο των οποίων θα κρίνεται από επιτροπή εξειδικευμένων καθηγητών. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα υπερβαινουν τους 25 τον αριθμό.

    Τέλος όσοι ανήκουν στην κλάση του ΄88, έχουν προθεσμία έως τις 30 Νοεμβρίου 2003, να κάνουν χρήση των ευνοικών ρυθμίσεων προκειμένου να απαλλαγούν από τις ποινικές ευθύνες.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου με πρόεδρο ΣΥΝ

    28/2/2002 3:03:00 μμ

    Συνάντηση μίας ώρας είχαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου

    Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι η διάβρωση, η διαφθορά και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν έπεσαν από τον ουρανό, αλλά είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών.

    Τόνισε ακόμα ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποπροσανατολίζεται η προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά προβλήματα.

    [05] Ατύχημα η φωτιά στον αγωγό φυσικού αερίου

    Πηγή: ΑΠΕ 28/2/2002 2:00:00 μμ

    Καμία ευθύνη δεν φέρει η Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), για την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης που διενήργησε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Giovanni Bargagli. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στη μελέτη του, ο κ. Bargagli, αφού εξέτασε το χώρο και τα ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πριν από τη διαρροή του αερίου ο σωλήνας είχε υπερθερμανθεί τόσο στην επάνω, όσο και στην κάτω επιφάνεια του.

    Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε

    Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο αγωγός είχε έρθει σε επαφή με φλόγα που προκλήθηκε από υγρό καύσιμο βραδείας καύσης και το οποίο πιθανότητα χύθηκε ή έπεσε τυχαία πάνω στους σάκους με άμμο, με τους οποίους ήταν καλυμμένος ο αγωγός.

    Στη συνέχεια, αναφέρει, το εύφλεκτο υγρό διηθήθηκε γύρω από τον αγωγό και μπορεί να πήρε φωτιά από αναμμένο χαρτί, πανί ή άλλο υλικό. Η φλόγα που δημιουργήθηκε υπερθέρμανε εξωτερικά τον αγωγό πολυαιθυλενίου ο οποίος έγινε έτσι μαλακός. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Bargagli, προκάλεσε την καθίζηση του σωλήνα, εξαιτίας της εσωτερικής πίεσης του αερίου, το οποίο με τη σειρά του διαφεύγοντας πήρε φωτιά, προκαλώντας φλόγα ύψους μερικών μέτρων.

    Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΠΑ, Ντανιέλε Μαμολίνι, τόνισε ότι η εταιρία θα εξετάσει τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης σε συνεργασία με το νομικό της σύμβουλο για να αποφασίσει αν θα κινηθεί δικαστικώς. Προς το παρόν επισήμανε ότι περιορίζεται στο τεχνικό μέρος του συμβάντος.

    Η μελέτη του εμπειρογνώμονα θα κατατεθεί σήμερα στους αρμόδιους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε εάν υπάρχουν λόγοι να συνεχιστούν οι έρευνες από τις αρμόδιες Αρχές.

    [06] Η Ελβετία υπέγραψε για την Ολυμπιακή εκεχειρία

    28/2/2002 7:00:00 μμ

    Κύριο θέμα της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΕΞ Γ.Παπανδρέου με τον Ελβετό ομόλογό του Γιόζεφ Ντάις που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέρνη, αποτέλεσαν η ευρωπαϊκή προεδρία της Ελλάδας το 2003 και οι διμερείς σχέσεις, ενώ πριν την κοινή συνέντευξη Τύπου των δυο υπουργών Εξωτερικών, ο κ. Ντάις υπέγραψε την ελληνική πρόταση για Oλυμπιακή εκεχειρία.

    Προηγουμένως, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας κ. Κάσπαρ Βίλινγκερ, ακολούθως είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ντάις και εν συνεχεία, παρουσία των δυο υπουργών, είχαν συνομιλίες οι δυο εθνικές αντιπροσωπείες.

    Εξαιρετικές οι διμερείς σχέσεις

    Σχετικά με την υπογραφή της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι "αυτή την από κοινού πρωτοβουλία με την ΔΟΕ έχουν υπογράψει πολλές προσωπικότητες και χώρες που θέλουν να υποστηρίξουν την εκεχειρία, θεμελιώδη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την αρχαιότητα". Και πρόσθεσε: "Αρχίζουμε με ένα όραμα και ελπίζουμε ότι θα γίνει πραγματικότητα. Αν η ειρήνη, το ιδανικό των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να διαρκέσει 14 ημέρες, τότε γιατί να μην μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Είναι τιμή μας που η Ελβετία, έδρα της ΔΟΕ, υπογράφει την πρόταση για Ολυμπιακή εκεχειρία".

    Ο κ. Ντάις εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Βέρνη, ευκαιρία για "να επιβεβαιωθούν οι εξαιρετικές σχέσεις, κατάληξη των πολύ φιλικών επαφών των δυο χωρών". Και τόνισε ότι πέρα από το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ελληνική παρουσία στη Βέρνη είναι πολύ σημαντική ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

    "Παρουσιάσαμε την πολιτική μας για τις διμερείς σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι η Αθήνα θα συμβάλει στην ευόδωση των διαπραγματεύσεων μας με τους 15", είπε ο κ. Ντάις, αναφερόμενος επίσης στις κοινές προσπάθειες για ειρήνη και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κόσοβο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Focus" αλλά και του δικτύου ανθρωπιστικής ασφάλειας.

    Έντονο το ελβετικό ενδιαφέρον για ένταξη στην ΕΕ

    Η Ελβετία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατανοεί ότι οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, οικονομικές και πολιτικές, την πιέζουν να εγκαταλείψει το καθεστώς του παρατηρητή και της ουδετερότητας. Έχει ήδη υπογράψει ένα πακέτο οικονομικών συμφωνιών με την ΕΕ και καθώς ενδιαφέρεται για τη Συνθήκη Σένγκεν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες που ζητούν σε αντάλλαγμα την άρση του τραπεζικού απορρήτου και τη φορολόγηση των καταθέσεων.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις επισημαίνοντας ότι "η Ελβετία είναι τμήμα της Ευρώπης και θέλουμε να σας συμπεριλάβουμε σε αυτήν, καθώς έχετε σημαντική εμπειρία στο σύστημα της άμεσης δημοκρατίας και της ομοσπονδιακής λειτουργίας". Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στην κοινή παρουσία Ελλάδας, Ελβετίας και Ρωσίας στο Κόσοβο, στο πλαίσιο του δικτύου ανθρώπινης ασφάλειας και της επιτυχημένης ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

    Τέλος, επισήμανε τη συνεισφορά της Ελβετίας στην οικονομική αναδιάρθρωση όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και της Ευρώπης και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ελβετίας για ειρήνευση στην Κύπρο.

    [07] Δημόσιο αγαθό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/2/2002 6:28:00 μμ

    Οι τηλεοπτικές συχνότητες είναι δημόσιο αγαθό και οι ιδιοκτήτες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουν να συμορφώνονται με τους κώδικες δεοντολογίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της διημερίδας για την αναβάθμιση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Οι προτάσεις της Πολιτείας και των εκπροσώπων της τηλεοπτικών σταθμών και των δημοσιογράφων, στη διημερίδα για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, θα μελετηθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας των δελτίων ειδήσεων.

    Μάλιστα, στις 14 Μαρτίου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συζητήσει το ζήτημα των πρόσφατων τηλεοπτικών εκπομπών που δημιούργησαν προβλήματα στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή θέματα διαφθοράς, ανακοίνωσε στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Βασίλης Λαμπρίδης.

    Υπέρ της μείωσης του χρόνου των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης, τάχθηκε με συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ενώ σημείωσε ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι η μόνη που παραμένει όντως δημοσιογραφική, αλλά είναι ανάγκη να αποβάλλει τον κρατικό της χαρακτήρα.

    Η διημερίδα ήταν μια πρώτη απόπειρα διαλόγου όλων των αρμόδιων φορέων για την ουσιαστική αναβάθμιση των ειδήσεων.

    [08] Διαμαρτυρία Δικαστών σήμερα

    28/2/2002 3:27:00 μμ

    Πανδικαστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν στη μία το μεσημέρι στο Εφετείο Αθηνών οι δικαστικές ενώσεις όλων των κλάδων. Κύρια αιτήματα των δικαστικών είναι η διατήρηση του δικαιώματος των δικαστικών λειτουργών να προσφεύγουν στην ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου σε περίπτωση δυσμενούς κρίσης, η λήψη συντονισμένων μέτρων για άμεση απονομή δικαιοσύνης και η υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το συνταξιοδοτικό τους.

    [09] Σήμερα η απόφαση για δυστύχημα με προπάνιο

    28/2/2002 3:22:00 μμ

    Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης ολοκληρώνεται σήμερα στη Λαμία η δίκη των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για "αμέλεια καθήκοντος", σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης βυτιοφόρου με προπάνιο στα Καμμένα Βούρλα τον Απρίλιο του 1999. Το τραγικό δυστύχημα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πέντε πυροσβέστες. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και η απόφαση -εκτός απροόπτου- αναμένεται αργά το απόγευμα.

    [10] Πορεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Περάματος

    28/2/2002 1:02:00 μμ

    Πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έκαναν οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, οι οποίοι σήμερα απεργούν με κύρια αιτήματα τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

    Ακινητοποιημένοι εξάλλου παρέμειναν έως τη μία το μεσημέρι οι συρμοί του ΗΣΑΠ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν με δίωρη στάση εργασίας στην απεργία.

    [11] Δεν συνελήφθη τελικά ο Ράντοβαν Κάραζιτς

    28/2/2002 6:06:00 μμ

    Αφαντος παραμένει ο Ράντοβαν Κάραζιτς. Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στη Βοσνία διέψευσαν είδηση τοπικού ραδιοσταθμού ότι εντοπίστηκε και συνελήφθη ο πρώην ηγέτης των Σερβοβόσνιων, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία. Ξεκαθάρισαν όμως, ότι είναι αποφασισμένοι να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ αναφέρεται ότι βρέθηκαν τρεις κρύπτες με όπλα κατά τον αποκλεισμό του χωριού Τσελέμπιτσι στη νότια Βοσνία. Στην επιχείρηση σύλληψης του Κάραζιτς δεν συμμετείχαν Ελληνες στρατιώτες, αναφέρει πηγή του ΓΕΕΘΑ.

    [12] Συνέλευση για θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/2/2002 5:35:00 μμ

    Το μέλλον της Ευρώπης είναι το αντικείμενο της Συντακτικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπό την προεδρία του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, που άρχισε στις Βρυξέλλες. Οι 105 εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα προετοιμάσουν το έδαφος για τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ενόψει και της διεύρυνσης της. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

    Ολοκλήρωση της Συνέλευσης το 2003

    Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών είναι η ευρωπαϊκή πορεία προς ένα σύνταγμα. Οπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θεσμικά θέματα, Μισέλ Μπαρνιέ, είναι η μόνη οδός για να ξεφύγει η Ευρώπη από την κηδεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Επίσης, θα ασχοληθεί με το οργανωτικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με θέματα αρμοδιοτήτων των οργάνων, την υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και την απλούστευση των νομικών κανόνων.

    Η ολομέλεια της Συνέλευσης θα συνεδριάζει δύο ημέρες τον μήνα επί τουλάχιστον έναν χρόνο. Οι εργασίες της αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2003, δηλαδή το διάστημα της ελληνικής προεδρίας.

    Ελληνικό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων

    Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Γιαννίτση αποφάσισε τη σύσταση Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για το Μέλλον της Ευρώπης, υπό την προεδρία του. Εργο του Συμβουλίου είναι η ανταλλαγή απόψεων και η διατύπωση προτάσεων για τα θέματα που θα τεθούν στη συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης, ενόψει της νέας Διακυβερνητικής Διάσκεψης, η στήριξη των ελληνικών θέσεων που θα υποστηριχτούν στη Συνέλευση και η ανάληψη ειδικότερων πρωτοβουλιών για την αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη παρουσία της χώρας μας σ' αυτήν.

    Ως μέλη του Συμβουλίου ορίζονται οι:

    Γεώργιος Κατηφόρης, Ευρωβουλευτής, εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στη Συνέλευση Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναπληρωτής εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στη Συνέλευση Αστέριος Πλιάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Στεφάνου, Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Λουκάς Τσούκαλης, Καθηγητής στον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

    Και τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών:

    Χάρης Παμπούκης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Εμμανουήλ Ρούκουνας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκανδάμης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Αργύρης Φατούρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

    [13] Αμερικανικές επικρίσεις κατά Χάγης

    Πηγή: NET 105,8 fm 28/2/2002 7:40:00 μμ

    Έντονες επικρίσεις κατά του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και τη Ρουάντα εκφράζουν στελέχη της κυβέρνησης Μπους, που ζητούν το κλείσιμο του δικαστηρίου μέχρι το 2008. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τους ιθύνοντες του δικαστηρίου για έλλειψη επαγγελματισμού και κακοδιοίκηση.

    [14] Κατάρευση κτιρίου στην Αίγυπτο

    28/2/2002 4:43:00 μμ

    Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τριώροφο κτίριο σήμερα τα ξημερώματα στην πόλη Μανσούρα στη βόρεια Αίγυπτο, ανακοίνωσε αστυνομική πηγή. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τέσσερις αδελφοί και η κόρη ενός εξ αυτών, ενώ ανασύρθηκαν ζωντανοί από τους γείτονες επτά άνθρωποι. Πρόκειται για την τρίτη κατάρρευση κτιρίου μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα στην Αίγυπτο, ενώ το σπίτι αυτό ήθελαν οι δημοτικές αρχές να το κατεδαφίσουν εδώ και είκοσι χρόνια.

    [15] Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Τουρκία

    Πηγή: ΑΠΕ 28/2/2002 12:05:00 μμ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο του Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη, ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:37 τοπική ώρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της πόλης.

    [16] Ελληνική πρωτιά στην πρόληψη του καρκίνου

    28/2/2002 5:31:00 μμ

    Επαναστατική μέθοδος, που προλαμβάνει στην αρχή τους τις μεταστάσεις των καρκινικών κυττάρων προσφέρει ελπίδα σε εκατομμύρια καρκινοπαθών. Η μέθοδος, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των κλινικών δοκιμών , δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης ακόμα και όταν ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο φυσιολογικά κύτταρα κυκλοφορεί ένα μόνο καρκινικό. Εφευρέτης της μεθόδου είναι ο Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος , μοριακός βιολόγος - γενετιστής, που βραβεύτηκε πρόσφατα από το υπουργείο Ανάπτυξης για την εργασία του.

    STOP στα ''ένοχα'' καρκινικά κύτταρα

    Με αρωγό τη βιοτεχνολογία η νέα μέθοδος θα μπορεί εκτός από τον εντοπισμό του «ενόχου» κυττάρου, να συμβάλει αποφασιστικά και στην απομόνωση του. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα επιλογής για την ενδεδειγμένη θεραπεία των ασθενών και τον έλεγχο της πορείας της ασθένειας. Με δεδομένο ότι το χαρακτηριστικό των καρκινικών όγκων είναι η δυνατότητα μετάστασης, η μέθοδος αυτή θα προλαμβάνει τις «επιθέσεις» στα υπόλοιπα υγιή όργανα

    [17] Αδυνατείστε για να σωθείτε

    Τζένη Χαραλαμπίδου 28/2/2002 1:06:00 μμ

    Η παχυσαρκία δεν κάνει μόνο κακό στην καρδιά. Βλάπτει γενικά την υγεία του υπέρβαρου ατόμου, μαζί και τις νοητικές του ικανότητες. Οι γυναίκες, ωστόσο, πλήττονται περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες, όπως προειδοποιούν ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο. Ο Κώστας Τράκας, επικεφαλής της μελέτης, αποτίμησε τα συμπεράσματα έρευνας για την υγεία της καναδικής κυβέρνησης που έγινε σε δείγμα 38.151 ατόμων, που ταξινόμησε ανάλογα με το φύλο, το βάρος, τις συνήθειες του καπνίσματος και το μορφωτικό επίπεδο. Ορισμένες ενδιαφέρουσες συσχετίσεις φανερώνουν ανάμεσα σε άλλα, ότι η γνωστική ικανότητα ενός υπέρβαρου, ή ενός χρόνια παχύσαρκου ατόμου, είναι βραδύτερη.

    Είσαι παχουλός; Αμέσως δίαιτα!

    Επίσης:

    Οι παχύσαρκοι είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο και λιγότερο εύστροφοι. Τα αρκετά παραπανίσια κιλά προκαλούν ημικρανίες στους άνδρες, ενώ διαβήτη ή και οξεία καρδιακά επεισόδια στις γυναίκες.

    Ο Νιλ Σίαρ, επικεφαλής του τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο τονίζει ότι οι γιατροί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παχυσαρκία ως ασθένεια έχει επιζήμιες συνέπειες στην καθημερινή ζωή πολλών Καναδών και να τη δουν αποκλειστικά και μόνο ως αποτέλεσμα ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

    [18] Online ιατρική παρακολούθηση στους Λειψούς

    Τζένη Χαραλαμπίδου 28/2/2002 2:21:00 μμ

    Την εγκατάσταση της υπηρεσίας Τηλεμετρίας Ιατρικών Παραμέτρων "e-ppokratis" στο απομακρυσμένο νησί των Λειψών, ανακοίνωσε η εταιρία OpenTEC, σε συνέντευξη Τύπου. Η προσφορά της υπηρεσίας στο νησί, υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Coca-Cola Τρία Εψιλον, η οποία προσέφερε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό (5 εκατ. δρχ.) για την αγορά του σταθμού Τηλεμετρίας και την εγκατάστασή του στην περιοχή. Η εφαρμογή "e-ppokratis" αναφέρεται στην τηλεμετρία ιατρικών δεδομένων, δηλαδή στην καταγραφή και αποστολή ιατρικών μετρήσεων σε απομακρυσμένους σταθμούς εργασίας, όπου με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, παρέχεται έγκυρη ιατρική διάγνωση και άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις ανάγκης. Στο πλαίσιο εφαρμογής της υπηρεσίας e-ppokratis, η ιατρική παρακολούθηση των ασθενών πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου, απλής τηλεφωνικής γραμμής και κινητής τηλεφωνίας.

    Βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του απομακρυσμένου νησιού

    Οι κάτοικοι των Λειψών με την υπηρεσία "e-ppokratis", έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα χρήσιμο εργαλείο για την αδιάλειπτη παρακολούθηση της υγείας τους και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Το "e-ppokratis" είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ιατρικής παρακολούθησης ασθενών και άμεσης βοήθειας που λειτουργεί κάθε ημέρα, όλο το εικοσιτετράωρο. Με τρεις κύριους χρήστες-ασθενείς, θεράποντες γιατροί και το κέντρο εποπτείας και άμεσης επέμβασης-προσφέρονται οι εξής βασικές δυνατότητες:

    -Δημιουργία και συνεχής ενημέρωση ιατρικού φακέλου ασθενή: Ο γιατρός κάθε ειδικότητας δημιουργεί και ενημερώνει τον ιατρικό φάκελο των ασθενών του. Όταν ο ασθενής επισκέπτεται τον γιατρό του, ο φάκελος ενημερώνεται με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την εξελεγκτική πορεία τον ασθενή. Τέτοιες λεπτομέρειες μπορεί να είναι διαγνώσεις, θεραπείες, συνταγές φαρμάκων, μετρήσεις κλπ.

    -Καταγραφή και αποστολή ιατρικών μετρήσεων εξ αποστάσεως: Κατ'αρχήν οι θεράποντες γιατροί επιλέγουν τους ασθενείς που θα αποστέλλουν από το σπίτι τους τις ιατρικές παραμέτρους και τους δίνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, δηλαδή τη συχνότητα αποστολής, τον τρόπο κλπ. Οι ασθενείς αποστέλλουν με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο τις ιατρικές παραμέτρους οι οποίες καταγράφονται στον ιατρικό τους φάκελο. Τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα για επεξεργασία και αξιολόγηση από τον θεράποντα γιατρό τους. Αν κάποια μέτρηση βρίσκεται πέραν από τα ανεκτά όρια που έχει θέσει ο γιατρός, ειδοποιείται άμεσα ο θεράπων γιατρός και ταυτόχρονα και το κέντρο εποπτείας και άμεσης επέμβασης (ΚΕΚΑΕ) που είναι συνεχώς συνδεδεμένο με το σύστημα. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, ο γιατρός δεν ανταποκριθεί άμεσα τότε επεμβαίνει το ΚΕΚΑΕ. Ετσι προσφέρεται στον ασθενή συνεχής ιατρική παρακολούθηση και άμεση επέμβαση.

    [19] Βλάπτουν την υγεία τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

    28/2/2002 12:43:00 μμ

    Τον κίνδυνο για μια σειρά προβλημάτων υγείας επισημαίνουν οι επιστήμονες για όσα παιδιά "κολλάνε" με τις ώρες στις ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές τους. Οι γιατροί τονίζουν ότι τα παιδιά που παίζουν, πάνω από μία ώρα την ημέρα, θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο. Σε έρευνα της Ιατρικής Σχολής Ακίτα της Ιαπωνίας σημειώνεται, ότι ένα στα πέντε παιδιά είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας που συνδέεται με την υπερβολική χρήση, ενώ ένα στα επτά παιδιά που διέθεταν πολύ χρόνο στα ηλεκτρονικά παιχνίδια παρουσίασαν μαύρους κύκλους στα μάτια, από την έλλειψη ύπνου. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 20% των παιδιών παρουσίασαν "πιάσιμο" μυών. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.142 παιδιά ηλικίας 6-11 ετών και οι γονείς τους.

    [20] Πρόταση για ''Συνήγορο του Παιδιού''

    Τζένη Χαραλαμπίδου 28/2/2002 1:51:00 μμ

    Πρόταση να καθιερωθεί και στη χώρα μας ο θεσμός του "Συνηγόρου του Παιδιού" ανέλαβε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία προτείνει, επίσης, με επιστολή της προς τους εκπαιδευτικούς, να συγκεντρώσουν τις ιδέες και τις απόψεις των παιδιών για το ζήτημα της διαφύλαξης των παιδικών δικαιωμάτων.

    Μεγάλες εκθέσεις μικρών παιδιών

    "Η Ημέρα του παιδιού πρέπει να διαρκεί όχι μόνο μία, αλλά 365 ημέρες το χρόνο και να περιέχει γόνιμο προβληματισμό, πρωτοβουλίες, διαρκείς προσπάθειες και μέτρα από την πολιτεία που θα οδηγούν σε λύσεις υπέρ των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κάθε είδους ή καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την κάθε ημέρα του παιδιού πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες, δεδομένου ότι ζούμε σε μια εποχή που έχει προσθέσει εξαιτίας των νέων τεχνολογιών και της πολυπολιτισμικής σύστασης της κοινωνίας μας καινούργια προβλήματα στα παραδοσιακά", είχε τονίσει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνη Ζορμπά στις 10 Δεκεμβρίου 2001, κατά τη διάρκεια της γιορτής που οργάνωσε στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή πολλών σχολείων της Αθήνας.

    Προωθώντας την πρότασή της για καθιέρωση και στη χώρα μας "Συνήγορου του παιδιού" και ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ που θα αναμορφώσει τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού το Μάιο του 2002 στη Νέα Υόρκη, η ευρωβουλευτής Μυρσίνη Ζορμπά ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε μαθητές και μαθήτριες, από όσα ελληνικά σχολεία επιθυμούν, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ενόψει της διάσκεψης αυτής.

    Τα κείμενα αυτά θα δοθούν τόσο στην ελληνική αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ, όσο και στους ευρωβουλευτές από όλες τις χώρες της ΕΕ, που συμμετέχουν, μαζί με την κ. Μυρσίνη Ζορμπά στην Επιτροπή Πολιτισμού, Νεότητας και Εκπαίδευσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Παράλληλα με το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

    "Ο θεσμός του "Συνήγορου του Παιδιού" λειτουργεί ήδη με επιτυχία σε 10 χώρες της ΕΕ", αναφέρει η κ. Ζορμπά: Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο. Οι χώρες της ΕΕ στις οποίες δεν λειτουργεί ακόμη "Συνήγορος του Παιδιού" είναι: η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Ελλάδα".

    Είναι σημαντικό" αναφέρει η κ. Ζορμπά, "παράλληλα με το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού που πρόσφατα ιδρύθηκε στη χώρα μας και θα καταγράφει τις ελλείψεις και τα προβλήματα, να υπάρχει υποστήριξη εκ μέρους του Συνηγόρου του Παιδιού, ο οποίος θα αντιμετωπίζει κινδύνους και προβλήματα καταπάτησης των δικαιωμάτων που δημιουργούνται:

    [21] Ερωτευμένη η Τσέλσι Κλίντον

    28/2/2002 3:15:00 μμ

    Η μοναχοκόρη του πρώην πρέδρου των ΗΠΑ, Τσέλσι Κλίντον δηλώνει ότι είναι ερωτευμένη με ένα συμφοιτητή της που είναι Αμερικανός και ονομάζεται Ιαν Κλάους, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημέριδας "Mirror". " Είμαι τόσο πολύ ευτυχισμένη. Είναι ο καλύτερος άνδρας που έχω συναντήσει. Με κάνει να γελώ συνέχεια", τόνισε η Τσέλσι, στην ομάδα των δημοσιογράφων της "Mirror" που καλύπτε κοινωνική εκδήλωση στο Λονδίνο στην οποία παρίσταντο δέκαδες διασημότητες.

    "Είμαστε μαζί σχεδόν δυο μήνες και είναι υπέροχα. Θα ήθελα να συνεχίσουμε έτσι", πρόσθεσε η Τσέλσι.

    Η ομάδα των τριών δημοσιογράφων της "Mirror", και οι τρείς γυναίκες, ήταν εξαιρετικά φιλική με την Τσέλσι η οποία σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης κρυβόταν στην αγκαλιά του αγαπημένου της.

    " Περάσαμε την ημέρα των Ερωτευμένων μαζί. Πήγαμε στην Οπερα και στη συνέχεια δειπνήσαμε σε ένα πολύ συμπαθητικό ιταλικό εστιατόριο. Εκείνος πλήρωσε για όλα. Είναι τόσο γλυκός", δήλωσε πανευτυχής η Τσέλσι.

    Η Τσέλσι Κλίντον σπουδάζει διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ο επίσης 22 χρόνων Κλάους είναι φοιτητής του τμήματος Ιστορίας.

    [22] Οι Μπέκαμ, τα παιδιά και τα εγγόνια

    Πηγή: ΑΠΕ 28/2/2002 12:56:00 μμ

    Το δεύτερο παιδί που περιμένουν ο άσσος της "Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ" Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του, σταρ της ποπ, Βικτόρια, δεν θα είναι το τελευταίο, προέβλεψε ο πατέρας του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας. Ο Τεντ Μπέκαμ δήλωσε στην εφημερίδα "Σάντεϊ Μίρορ" ότι πιστεύει πως το διάσημο ζευγάρι θα προσπαθήσει και για τρίτο παιδί. "Δεν νομίζω πως αυτό θα είναι το τελευταίο. Η Βικτόρια έχει πει πως θα ήθελε πολλά παιδιά και ξέρω πως και ο Ντέιβιντ θα ήθελε. Είμαι λοιπόν βέβαιος ότι θα αποκτήσουν περισσότερα".

    Ενθουσιασμός και λαχτάρα για τον ερχομό του μωρού

    Παρά τις έντονες φήμες του Τύπου για το όνομα του παιδιού που αναμένεται να γεννηθεί το Σεπτέμβριο, η μητέρα του Ντέιβιντ Σάντρα είπε στην εφημερίδα ότι το ζευγάρι θα αποφασίσει γι αυτό πολύ αργότερα. "Είμαστε τόσο πολύ ενθουσιασμένοι με την είδηση της εγκυμοσύνης και περιμένουμε με λαχτάρα πότε θα γεννηθεί το μωρό. Δεν γνωρίζω τίποτε περί ονόματος και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που έχει συζητηθεί". Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, πάντως, ο περίπου τριών χρονών Μπρούκλιν, πήρε το όνομά του από την περιοχή της Νέας Υόρκης όπου έγινε η σύλληψή του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 February 2002 - 17:54:50 UTC