Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο
  • [02] Απεργούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [03] Λαλιώτης:Η πρόταση μου αφορά όλη την Αριστερά
  • [04] Σεισμική δόνηση στη βορειοδυτική Αττική
  • [05] Απεργούν αύριο οι μηχανικοί του Δημοσίου
  • [06] Επιθέσεις ενόπλου στο Μόναχο
  • [07] Στη Σεούλ σήμερα ο Τζορτζ Μπους
  • [08] Τελευταία συνάντηση α' γύρου Κληρίδη-Ντενκτάς
  • [09] Εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα
  • [10] Κυβερνητική σύσκεψη για την Ολυμπιακή
  • [11] Διάψευση δημοσιεύματος από το ΧΑΑ
  • [12] Νονά ενός πετρελαιοφόρου η Κελεσίδου

    [01] Μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/2/2002 11:10:00 πμ

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους που εργάζονται στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έλαβε χθες η κυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, θα καταθέσει σύντομα νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την πριμοδότηση με ειδικά μόρια όσων είχαν προσληφθεί και εργάζονται στο Δημόσιο πριν από την πρόσφατη αναθεώρηση του Συντάγματος. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι μονιμοποιούνται 8.000 συμβασιούχοι που έχουν δικαιωθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επί συνόλου τριάντα χιλιάδων.

    Μεταξύ άλλων στη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή από τον Κώστα Σκανδαλίδη εμπίπτουν:

    2.000 έως 3.000 συμβασιούχοι που έχουν υπηρεσία με ασφαλιστικά μέτρα, 3.500 συμβασιούχοι στις κεντρικές υπηρεσίες των OTA, 10.000 που υπηρετούν σε δημοτικές επιχειρήσεις ή προσελήφθησαν αρχικά σε αυτές και στη συνέχεια μεταπήδησαν σε κεντρικές υπηρεσίες των Δήμων.

    Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος. Θα υπάρξει είπε ο υφυπουργός τριετής προγραμματισμός προσλήψεων μέχρι το 2004 και θα προσπαθήσουμε να συμπεριληφθούν σ' αυτό όλοι οι έκτακτοι του Δημοσίου όλων των κατηγοριών είτε έχουν συμβάσεις έργου, είτε χρόνου.

    Δεν έχουμε δει καμία ρύθμιση, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Υπάρχει μια ανακοίνωση του υπουργού χωρίς να καθορίζονται πως θα μονιμοποιηθούν και ποιους αφορά.

    Οι συμβασιούχοι αυτή τη στιγμή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεπερνούν τις 15.000 με 20.000.

    Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, πέρα από τα επιπλέον μόρια που θα έχουν λόγω προϋπηρεσίας, δεν θα υπάρχει περιορισμός ορίων ηλικίας, ενώ οι διαγωνισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.

    Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι υπάλληλοι των Δήμων θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11.30 το πρωί, και συγκέντρωση στις 12 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αίτημα την μονιμοποίηση των εκτάκτων.

    [02] Απεργούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/2/2002 8:03:00 πμ

    Νεα πενθήμερη απεργία ξεκινούν από σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ. Το μεσημέρι, εκδικάζεται η αγωγή της διοίκησης του Ιδρύματος που ζητά να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας εμφανίστηκε αμετακίνητος όσον αφορά στη ρύθμιση που η κυβέρνηση προτείνει για τους γιατρούς του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον υπουργό προτείνεται αύξηση του μηνιαίου επιδόματος κατά 50.000 δραχμές και έναρξη της διαδικασίας για την κάλυψη θέσεων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μετά από προκήρυξη.

    Στάση εργασίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

    Οι γιατροί σύμφωνα με τον κ. Ρέππα επιμένουν στη διατήρηση και των ιδιωτικών τους ιατρείων.

    Εν τω μεταξύ, στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

    [03] Λαλιώτης:Η πρόταση μου αφορά όλη την Αριστερά

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/2/2002 10:55:00 πμ

    Εν μέσω συζητήσεων και αντιφατικών δηλώσεων που προκάλεσε η πρόταση του για συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης συναντάται το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό.

    Ο κ. Λαλιώτης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι η πρόταση του περιλαμβάνει όλα τα κόμματα και τους πολίτες της Αριστεράς. Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι δεν είναι συγκυριακή, καθώς διατυπώνεται με συνέπεια και συνέχεια από το 1996 και μετά. "Η πρόταση μου στοχεύει σε μια σύγχρονη πλειοψηφική και πολυκομματική αριστερά που σηματοδοτεί νέες ελπίδες για κυβερνήσεις συνεργασίας που έχουν δοκιμαστεί στην Ευρώπη" είπε χαρακτηριστικά.

    Σέβομαι τις απόψεις των ηγετών των άλλων κομμάτων, πρόσθεσε ο κ. Λαλίωτης σχολιάζοντας αρνητικές αντιδράσεις, διευκρίνησε όμως ότι δεν απευθύνεται μόνον στις ηγεσίες, αλλά τόσο στα στελέχη των κομμάτων, και κινήσεων όσο και στους πολίτες που έχουν ανησυχίες και θέλουν να συμβάλλουν στην συγκρότηση μιας προοδευτικής και εναλλακτικής Αριστεράς.

    Ο κ. Λαλιώτης τόνισε τέλος, ότι η πρότασή του απηχεί τις σκέψεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του Εκτελεστικού Γραφείου.

    Πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 αναφέρουν πως θα ενισχυθεί η επίθεση φιλίας του κυβερνώντος κόμματος προς το χώρο της Αριστεράς το προσεχές διάστημα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για κοινό πρόγραμμα και κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος απορρίπτει, προς το παρόν, την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά η Μαρία Δαμανάκη την χαρακτηρίζει προοδευτική.

    Ιδρυση εξαρχής του κεντροαριστερού χώρου πρότεινε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Μίμης Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πως δεν έχει νόημα η συνεργασία ενός κουρασμένου με έναν αγγυλωμένο ΣΥΝ.

    Ανοιχτός για κυβερνητικές συνεργασίες -αλλά μετά τις εκλογές- εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος απορρίπτει την πρόταση Εβερτ για επάνοδο στη ΝΔ.

    Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων Χρήστος Παπουτσής, που έχει δηλώσει ανοιχτός σε ευρύτερες συνεργασίες, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τη Μαρία Δαμανάκη και το απόγευμα με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

    [04] Σεισμική δόνηση στη βορειοδυτική Αττική

    19/2/2002 8:42:00 πμ

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.44 τα ξημερώματα στη βορειοδυτική Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός προερχόταν από τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    [05] Απεργούν αύριο οι μηχανικοί του Δημοσίου

    19/2/2002 10:48:00 πμ

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι μηχανικοί του Δημοσίου που υπηρετούν στην Αττική διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων.

    [06] Επιθέσεις ενόπλου στο Μόναχο

    19/2/2002 10:52:00 πμ

    Ενοπλος, ηλικίας περίπου 20 ετών, εισέβαλε σε εργοστάσιο της περιοχής Εχινγκ του Μονάχου και πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Στη συνέχεια μετέβη στη γειτονική πόλη Φράιζινγκ, όπου άνοιξε και πάλι πυρ τραυματίζοντας ένα άτομο. Ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου είναι άγνωστα, καταζητείται από την αστυνομία.

    [07] Στη Σεούλ σήμερα ο Τζορτζ Μπους

    19/2/2002 10:49:00 πμ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους έφθασε σήμερα στη Σεούλ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία μετά το Τόκιο. Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί γύρω από την κορεατική στρατιωτική βάση κοντά στη Σεούλ, όπου προσγειώθηκε το προεδρικό αεροσκάφος και το ζεύγος Μπους έγινε δεκτό από τον νοτιοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών.

    Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Σεούλ, θα εστιαστεί το θέμα των σχέσεων με τη Βόρεια Κόρεα, την οποία ο Μπους έχει περιλάβει στον λεγόμενο "άξονα του κακού". Ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος κατά την επίσκεψή του θα έχει συνομιλίες με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Κιμ ντάε Γιουνγκ, επανέλαβε τη δέσμευσή του να προστατεύσει τη Νότια Κορέα, να διατηρήσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ασία και να αναπτύξει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα στην περιοχή για την προστασία των συμμάχων των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Την Πέμπτη ο Τζορτζ Μπους θα μεταβεί στην Κίνα.

    [08] Τελευταία συνάντηση α' γύρου Κληρίδη-Ντενκτάς

    Πηγή: ΑΠΕ 19/2/2002 10:11:00 πμ

    Ολοκληρώνεται σήμερα ο πρώτος γύρος των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό με συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Κατά την απογευματινή συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα των περιουσιών, ενώ αναμένεται ότι θα γίνει και μια ανασκόπηση του κύκλου των συναντήσεων που έχουν αρχίσει από την 16η Ιανουαρίου.

    Εμμένει η τουρκική πλευρά στις θέσεις της

    Επί του θέματος των περιουσιών, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει την ανταλλαγή περιουσιών και την καταβολή αποζημιώσεων σε επηρεαζόμενους.

    Η μέχρι σήμερα στάση του κατοχικού ηγέτη δεν επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι οι μεσολαβητές θεωρούν πως στη συνέχεια θα υπάρξει διαφοροποίηση της τουρκικής πλευράς, γεγονός που θα διαφανεί κατά το δεύτερο γύρο, ο οποίος αρχίζει την 1η Μαρτίου.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τις συζητήσεις που έγιναν για το εδαφικό προκύπτει ευθέως πως ο Ραούφ Ντενκτάς ζητά όπως η έκταση της περιοχής που θα είναι υπό τουρκική διοίκηση κυμανθεί σε ποσοστά όχι κάτω απο 30%. Θέση έχει διατυπωθεί και στο παρελθόν και στην οποία έχει στηρίξει τα κριτήρια τα οποία έχει θέσει και εγγράφως στο τραπέζι του διαλόγου. Στο έγγραφό του ο Ντενκτάς δεν αναφέρεται σε ποσοστά, είναι όμως σαφές απο τις τοποθετήσεις του ότι σε αυτή τη φάση δεν ευνοεί το 29% που συζητούσε προ δεκαπενταετίας.

    [09] Εισβολή ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα

    19/2/2002 9:01:00 πμ

    Τρεις Παλαιστίνοι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη οβίδας πυροβόλου αρμάτων μάχης, κατά τη διάρκεια της εισβολής που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά στρατεύματα κοντά στο Χαν Γιουνές στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοινώθηκε από παλαιστινιακές πηγές. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, τα ισραηλινά άρματα βομβάρδισαν παλαιστινιακές κατοικίες και στη συνέχεια εμπόδισαν τα ασθενοφόρα να περάσουν για να παραλάβουν τους τραυματίες, προτού να τελειώσει η επιχείρησή τους που διήρκεσε αρκετές ώρες.

    Σε μία από τις κατοικίες που επλήγησαν βρέθηκαν τα πτώματα της Μίριαμ αλ Μπαχάιφα (36 ετών) της κόρης της Μούνα (14 ετών), ενώ από άλλη μία κατοικία ανασύρθηκε το πτώμα του 20χρονου, Αμνπτελ ελ Ουάχαντ αλ Νατζάρ.

    Οπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, από τις επιθέσεις των Ισραηλινών επλήγη και μία άλλη κατοικία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι έξι Παλαιστίνιοι.

    [10] Κυβερνητική σύσκεψη για την Ολυμπιακή

    Πηγή: NET 105,8 fm 19/2/2002 8:14:00 πμ

    Το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα συζητηθεί σε σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το σχέδιο εξυγίανσης της Ολυμπιακής, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τύπου Χρήστου Πρωτόπαππα, δεν προβλέπει απολύσεις προσωπικού. Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής διευκρίνισε ότι το καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο θα βάλει φρένο στις ζημιογόνες δραστηριότητες της εταιρείας.

    [11] Διάψευση δημοσιεύματος από το ΧΑΑ

    19/2/2002 11:16:00 πμ

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών διαψεύδει το σημερινό δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής", το οποίο κάνει λόγο για σχέδιο για "μετοχές με τρεις ταχύτητες". Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι το ΧΑΑ μαζί με τους φορείς της αγοράς εξετάζει τρόπους βελτίωσης της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς και της εύρυθμης λειτουργίας της, κάτω από τις νέες, διεθνείς, συνθήκες λειτουργίας που έχουν διαμορφωθεί γι' αυτή. Επίσης, εξετάζονται τρόποι για αύξηση της ορατότητας και της ρευστότητας της ελληνικής αγοράς.

    Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς της αγοράς όπου τέθηκαν διάφορες σκέψεις που είχαν καταγραφεί, και έγινε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχισθεί αυτή η εξέταση και συζήτηση.

    Το Χρηματιστήριο σε κάθε προσπάθειά του ενδιαφέρεται για το σύνολο των εισηγμένων εταιριών, ενώ μόνιμος στόχος του είναι πώς θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για αυτές. Το ΧΑΑ προωθεί πολιτικές που βοηθούν όλες τις εισηγμένες εταιρίες και μόνο τέτοια σενάρια επεξεργάζεται.

    [12] Νονά ενός πετρελαιοφόρου η Κελεσίδου

    19/2/2002 11:27:00 πμ

    Η Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου είναι η νονά ενός νέου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.

    Πρόκειται για ένα νέο πετρελαιοφόρο, η τελετή ονομασίας του οποίου γίνεται σήμερα στις 11 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Το πετρελαιοφόρο θα ονομαστεί "Προμηθέας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 February 2002 - 9:57:03 UTC