Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Παπουτσή-Αβραμόπουλου
  • [02] Διαβουλεύσεις στη ΝΔ εν όψει δημοτικών εκλογών
  • [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών
  • [04] Οταν η ελπίδα για ζωή δίνει δύναμη
  • [05] Απέρριψαν την πρόταση για απλή αναλογική
  • [06] Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής στην Αθήνα
  • [07] Συλλήψεις για μαστροπεία
  • [08] Αναστολή αδειών για ''φρουτάκια'' από δήμους
  • [09] Παράδοση καθηκόντων από αρχηγούς ΓΕΑ-ΓΕΕΘΑ
  • [10] Σύλληψη ζεύγους που εξαπατούσε τράπεζες
  • [11] Απολογία Μιλόσεβιτς
  • [12] Δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν στην Κανταχάρ
  • [13] Πρωτοφανής. . καλοκαιρία στη Βουλγαρία
  • [14] ''Προ των πυλών'' το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
  • [15] Καταδίκη σε θάνατο για μοιχεία
  • [16] Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων Δημοσίου
  • [17] Συνέντευξη Θεοδώρου για ευρώ και τιμές
  • [18] Ανησυχεί η ΓΣΣΕ για το 4% του πληθωρισμού
  • [19] Ο.Α.:Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με IAS
  • [20] Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός στο φάιναλ φορ
  • [21] Ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία
  • [22] Πόσο μας απασχολεί η σεξουαλική μας υγεία;
  • [23] Μια ''αίγα'' για τη... Βεργίνα
  • [24] Εκθεση με φωτογραφίες της Μέριλυν Μονρόε

    [01] Συνάντηση Παπουτσή-Αβραμόπουλου

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 4:45:00 μμ

    Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Χρήστου Παπουτσή με τον πρόεδρο του ΚΕΠ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Παπουτσής εξεθίασε το έργο που γίνεται στην Αθήνα και το απέδωσε στο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους προκατόχους του. "Ωραία η Αθήνα! Αυτό οφείλεται και στο έργο σας", τόνισε ο Χρήστος Παπουτσής όταν χαιρέτισε τον κ. Αβραμόπουλο. "Βασικό προσόν για ένα δήμαρχο αποτελεί η ευρωπαϊκή εμπειρία", είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

    Στο πλαίσιο των συνεργασιών στο δήμο Αθηναίων

    Ο κ. Παπουτσής ανέφερε επίσης, ότι η δική του εκστρατεία, που θα ξεκινήσει επισήμως το Σεπτέμβριο, είναι πέρα από τα κομματικά πλαίσια του ΠΑΣΟΚ και απευθύνεται στους ενεργούς πολίτες μεταξύ των οποίων και το ΚΕΠ, το οποίο απεκάλεσε χαρακτηριστικά Κίνημα Ενεργών Πολιτών.

    Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν το ΚΕΠ θα στηρίξει κάποιον από τους υποψηφίους είπε ότι αυτός θα είναι εκείνος που δώσει συνέχεια στο έργο που γίνεται βάσει των δικών του οραμάτων.

    Ο κ. Παπουτσής, είπε ο δήμαρχος, είναι εύλογο να θέλει να πληροφορηθεί για το πώς λειτουργεί ο δήμος, ποιες είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ποιά έργα έχουν συντελεστεί, ενώ τόνισε πως η προεκλογική περίοδος δεν πρόκειται να επηρεάσει τη λειτουργία του δήμου Αθηναίων.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής είπε πως η σημερινή του επίσκεψη είναι μια θεσμική υποχρέωση, μια κίνηση προς τον δήμαρχο που πέρα από προσωπικός του φίλος είναι και ο πρώτος πολίτης της Αθήνας, που έχει συντελέσει σημαντικό έργο. "Πήρα πληροφορίες για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που έχουν καθυστερήσει πέρα από τις δυνατότητες της δικής του θέλησης. Διαπίστωσα το πάθος του κ.Αβραμόπουλου για το θεσμό, την αυτοδιοίκηση, το δήμο και το ενδιαφέρον του για τη συνέχεια του έργου του και αυτό των προκατόχων του. Σήμερα, στον 21ο αιώνα, η Ελλάδα είναι μέλος της ΟΝΕ, το ευρώ είναι το κοινό νόμισμα 360 εκατ. πολιτών και η Αθήνα πρέπει να γίνει μια μεγάλη σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα".

    Την ίδια ώρα, αισιόδοξοι για την υποψηφιότητα Παπουτσή εμφανίστηκαν μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο υφυπουργός Αμυνας Λουκάς Αποστολίδης και ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης.

    Καμία βιασύνη για επισημοποίηση της υποψηφιότητας Μπακογιάννη

    Φωτο αρχείου

    Εν τω μεταξύ, δεδομένη θεωρείται και η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για το δήμο Αθηναίων σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8. Ωστόσο η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε, πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

    Πολύ καλή θεωρεί την ενδεχόμενη επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας ο Γιώργος Αλογοσκούφης, εκτιμώντας παράλληλα ότι η υποψηφιότητα Παπουτσή θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ. Με αυτά τα δεδομένα χαρακτηρίζει πολιτική την εκλογική αναμέτρηση για το δημαρχιακό θώκο.

    [02] Διαβουλεύσεις στη ΝΔ εν όψει δημοτικών εκλογών

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 4:15:00 μμ

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στη Ρηγίλλης υπό τον Κώστα Καραμανλή και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών όπου έγινε αναλυτική συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης, επικεφαλής της επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ανέλυσε όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και η αξιολόγηση των υποψηφίων.

    Μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες

    Κατά τεκμήριο, οι νυν δήμαρχοι και νομάρχες που εξελέγησαν με την υποστήριξη του κόμματος θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ σε ορισμένες περιοχές θα συγκληθούν και τα κοινωνικά και πολιτικά συμβούλια, προκειμένου να διατυπώσουν και οι τοπικές κοινωνίες την άποψή τους για τους υποψηφίους που θα προτείνει το κόμμα.

    Οπως εκτιμήθηκε στη σύσκεψη, μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ενώ θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος που θα προσδιορίζει επακριβώς τα χρονοδιαγράμματα και τις συνεδριάσεις.

    Ολοι τόνισαν πάντως ότι στις πρωτεύουσες των νομών, ορισμένους μεγάλους δήμους και τις νομαρχίες η μάχη θα είναι πολιτική.

    Καμία αναφορά στο όνομα της Ν. Μπακογιάννη

    Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έγινε συζήτηση για ονόματα σε καμία περιοχή ούτε εθίγη το ζήτημα με το δήμο Αθηναίων και την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Ακόμη ο γραμματέας του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε συνάντηση με δημοτικούς συμβούλους στο δήμο Αθηναίων που είναι στελέχη του κόμματος οι οποίοι ενδιαφέρονται να είναι και πάλι υποψήφιοι.

    [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 3:38:00 μμ

    Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών προχθές το βράδυ, η οποία εισήγαγε από την Αλβανία στην Ελλάδα και στη συνέχεια μετέφερε, αποθήκευε και διακινούσε στην περιοχή της Αττικής μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης. Συνελήφθησαν οι Αλκι Τομανίκου, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, Θανάς Γκόνι, 28 ετών, οικοδόμος, Ζοϊσίφ Τομανίκου, 23 ετών, άεργο, Γκλικόρ Ζούλι, 24 ετών, αυτοκινητιστής, Τζάνι Μπάκας, 37 ετών, σιδεράς και Αλκέτ Μουσάϊ, 20 ετών, άεργος. Επίσης εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψεως για τους Μίτρο Τομανίκου, 45 ετών, άεργος, Αντιγόνη Τομανίκου, 49 ετών, άεργο, Αντόνιο Τομανίκου, 35 ετών, άεργο και Τζάνι Τομανίκου, 35 ετών, άεργο. Οι δύο τελευταίοι είναι κρατούμενοι στις φυλακές για άλλη υπόθεση ναρκωτικών. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1500 ευρώ, δύο πλαστά δελτία ταυτότητας ομογενούς, 4 ΙΧ αυτοκίνητα και έξι κινητά τηλέφωνα.

    Η απαγωγή-αρπαγή και ο βασανισμός του Τζόρκο Ντίμα

    Ειδικότερα, από εξαμήνου περιήλθαν στην αστυνομία πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αλβανική σπείρα δραστηριοποιείται σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα στα Μέγαρα, στον Αγ. Στέφανο και στην Σταμάτα Αττικής. Στις αρχές Αυγούστου του έτους 2001, οργάνωσαν από κοινού την εισαγωγή από την Αλβανία στη χώρα μας και μεταφορά στην περιοχή Δυτ. Αττικής, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 469 κιλών. Με φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο έφερε αλβανικές πινακίδες. Στις 16 Αυγούστου του 2001 το χασίς που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε φορτία ακατέργαστης πέτρας, κατασχέθηκε και συνελήφθησαν δύο Αλβανοί. Τα άτομα αυτά ήταν μέλη της σπείρας.

    Στις 4 Φεβρουαρίου του 2002 ο Αντόνιο Τομανίκου και ο Τζάνι Τομανίκου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι γιατί αποπειράθηκαν να πουλήσουν σε αστυνομικό που παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής ένα κιλό ηρωίνης και 50 γραμμάρια κοκαΐνης. Οι Αλκι Τομανίκου, Θανάς Γκόνι, Τζοζίφ Τομανίκου, Γκλιγκόρ Σούλι, Τζάνι Μπάκας και Αλκέτ Μουσάι το βράδυ στις 9 Φεβρουαρίου του 2002 με βία απήγαγαν και μετέφεραν από την Καλλιθέα με ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Θανάς Γκόνι στη Σταμάτα Αττικής τον συμπατριώτη τους Τζόργκο Ντίμα, 31 ετών.

    Κατά το διάστημα της διαμονής του και μέχρι της συλλήψεως των μελών της αλβανικής σπείρας ο Τζόνι Τάνας και ο Ζοζίφ Τομανίκου κατ επανάληψη και επί πολλές ώρες προκάλεσαν στον απαχθέντα βαριές σωματικές βλάβες με κίνδυνο ζωής. Τον χτυπούσαν σε όλο του το σώμα με μεταλλικά αντικείμενα, κατσαβίδια, λοστούς, αλυσίδες, οι οποίες έφεραν κρίκους. Παράλληλα δε τον έκαιγαν σε διάφορα σημεία του σώματός του με τσιγάρα, αναμμένα κεριά, ενώ χρησιμοποιούσαν και ηλεκτρόδια με τα οποία του έκαναν ηλεκτροσόκ. Στο σπίτι που τον είχαν κλεισμένο, βρέθηκαν τρεις αλυσίδες με κρίκους που έφεραν κηλίδες αίματος καθώς και τρία λουκέτα, δύο δερμάτινες ζώνες και ένα κομμάτι υφάσματος λευκού χρώματος, που έφερε ίχνη αίματος. Το βράδυ στις 9 Φεβρουαρίου του 2002 μετά από επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε ταυτόχρονα στις περιοχές Σταμάτα, Κηφισιά και Νέα Χαλκηδόνα Αττικής, συνελήφθησαν τα μέλη της αλβανικής σπείρας.

    Ο συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στον κύριο ανακριτή του 28ου τακτικού τμήματος για κύρια ανάκριση. Οπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής πρόκειται για την πλέον οργανωμένη σε οικογενειακό-συγγενικό επίπεδο αλλά και την πλέον επικίνδυνη σπείρα Αλβανών που έχει αντιμετωπίσει η αστυνομία τα τελευταία χρόνια.

    Η απαγωγή-αρπαγή και ο βασανισμός του Τζόρκο Ντίμα, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής ενδέχεται και εξετάζεται να είχε σχέση με παράνομες δοσοληψίες μεταξύ τους, παρά τον ισχυρισμό αμφοτέρων των μερών ότι αυτή είχε ως πραγματική αιτία προσωπικές-οικογενειακές διαφορές.

    [04] Οταν η ελπίδα για ζωή δίνει δύναμη

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 3:10:00 μμ

    Την ερχόμενη Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης της Ν. Αγχιάλου, με ειδικό ασθενοφόρο-αεροσκάφος, η Βένια Βακρατσά για το Κέντρο Αποκατάστασης στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε 9μηνη θεραπεία, μετά από 2,5 ετών αγώνα της μητέρας της. Υπενθυμίζεται, ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της εισαγγελέως Βόλου κας Ελένης Μετσοβίτου για να αντιμετωπισθεί το τέρας της γραφειοκρατίας και να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας για την Βένια.

    Ανάγκη δημιουργίας κέντρου Αποκατάστασης θυμάτων από τροχαία

    Η κα Ευαγγελία Φώτα, μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ είπε, ότι παίρνει μαζί της για να υποβάλει στο Κέντρο αξονικές τομογραφίες και άλλες εξετάσεις αρκετών άλλων ασθενών με παρόμοια προβλήματα από όλη την Ελλάδα, που απευθύνθηκαν σ αυτήν για πληροφορίες, και υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης μιας υπηρεσίας παροχής τέτοιου είδους πληροφοριών.

    Επίσης, η κα Φώτα σημείωσε, ότι τα χρήματα που θα διατεθούν για τη θεραπεία της κόρης της και λίγων ακόμη ατόμων σε ανάλογη κατάσταση, θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί για τη δημιουργία ενός τέτοιου Κέντρου Αποκατάστασης στην Ελλάδα, που έχει και την τραγική πρωτιά στην Ευρώπη σε τροχαία.

    Τέλος, όπως έγινε σήμερα γνωστό, παραμένει, τελικά στη θέση της η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Βόλου κα Παπαχρήστου, που παραλίγο να αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα.

    [05] Απέρριψαν την πρόταση για απλή αναλογική

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 5:31:00 μμ

    Με βασικό επιχείρημα ότι, το εκλογικό σύστημα πρέπει να δίνει ισχυρές κυβερνήσεις, απορρίφθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η πρόταση νόμου που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    [06] Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής στην Αθήνα

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 4:01:00 μμ

    Τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τις προοπτικές του κυπριακού, θα συζητήσει με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της Ελλάδας ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας. Ο κ.Χριστόφιας αναχωρεί για την Αθήνα απόψε και, όπως δήλωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και άλλους αξιωματούχους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Στην Αθήνα ο κ.Χριστόφιας, θα συμμετάσχει στην τρίτη Διάσκεψη των ευρω-μεσογειακών κοινοβουλίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, μετά την Αθήνα θα μεταβεί στη Σλοβακία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του κοινοβουλίου της χώρας. Ο κ.Χριστόφιας σημείωσε ότι η Σλοβακία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επαναπροσέγγιση.

    Φραστική επίθεση Χριστοφιά σε Ντενκτάς

    Ο κ.Χριστόφιας μιλώντας σε διάσκεψη τύπου, ανέφερε ότι στη διάσκεψη θα τεθεί το κυπριακό και το μεσανατολικό τα οποία χαρακτήρισε δύο εστίες έντασης που δηλητηριάζουν τις σχέσεις στην περιοχή. Η Κύπρος, είπε, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, ως γέφυρα συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

    Ο κ.Χριστόφιας, επεσήμανε ότι ο διεθνής παράγοντας θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή του στην αδιάλλακτη στάση του Ντενκτάς και της Αγκυρας. Ο κατοχικός ηγέτης είπε, αντί να ανοίξει τα παράθυρα της επαναπροσέγγισης, τα κλείνει, εμποδίζοντας όλες τις επαφές ανάμεσα σε οργανωμένα σύνολα των δύο κοινοτήτων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο αποδοχής από την κυβέρνηση μορατόριουμ εξοπλισμών, ο κ.Χριστόφιας είπε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε. Πρόσθεσε ότι το κυνήγι εξοπλισμών είναι ανώφελο. Το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί με τους εξοπλισμούς είπε και πρόσθεσε ότι οποιοδήποτε μορατόριουμ πρέπει να είναι αμφίδρομο.

    [07] Συλλήψεις για μαστροπεία

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 3:36:00 μμ

    Εξαρθρώθηκε σπείρα γυναικών που εξωθούσε στην πορνεία αλλοδαπές, τις οποίες εξέδιδε σε πολυτελή διαμερίσματα στην περιοχή Βούλα Αττικής. Συνελήφθησαν η Ελένη Μιχαϊλου, 59 ετών και η Ευαγγελία Πανουργιά, 51 ετών, που εξέδιδαν τις αλλοδαπές (Μολδαβές) Ελενα Γκαζάκου, 33 ετών, Αλιόνα Σταβένσκι, 27 ετών, καθώς και τις ρωσίδες Γκαλίνα Τοσκίνα, 32 ετών, Ναταλία Τζόνκιου, 27 ετών και Σβετλάνα Σουστιμόβα, 33 ετών. Ολες οι συλληφθείσες παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για μαστροπεία, άμεση συνέργεια σε μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων επ αμοιβή προσώπων.

    Πολλά τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία

    Οπως διαπιστώθηκε η Μιχαήλου είχε νοικιάσει δύο πολυτελή διαμερίσματα στην οδό Ρεμπεσίνας 10 στη Βούλα Αττικής και με τη βοήθεια της Ευαγγελίας Πανουργιά, τα μετέτρεψαν σε οίκο ανοχής, εγκαθιστώντας αυτά τις αλλοδαπές, τις οποίες εξέδιδαν έναντι 60 ευρώ. Από αυτά τα μισά κρατούσαν οι αλλοδαπές και τα υπόλοιπα παραλάμβανε η Μιχαήλου.

    Σε έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 240 ευρώ, 52 χιλιάδες δραχμές και δύο κινητά τηλέφωνα.

    Επίσης συνελήφθη η Αλβανίδα Λιμόζα Μαλόκου, 23 ετών, γιατί εκδίδετο χωρίς να είναι εφοδιασμένη με πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να εξετάζεται από αρμόδια υγειονομική Αρχή.

    [08] Αναστολή αδειών για ''φρουτάκια'' από δήμους

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 12:30:00 μμ

    Την αναστολή έκδοσης αδειών σε καταστήματα με ηλεκτρονικά τεχνικά παιχνίδια, αποφάσισε το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να καλύψει αυτήν την απόφαση νομοθετικά, είτε με πράξη είτε με νομοθετική ρύθμιση, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Τέλος, επιφυλάσσεται να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα πρόταση για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία αυτών των καταστημάτων.

    [09] Παράδοση καθηκόντων από αρχηγούς ΓΕΑ-ΓΕΕΘΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 5:15:00 μμ

    Τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Δημήτριο Λυντζεράκο δέχθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Αύριο, στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση Δεκέλειας η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο αρχηγό στο νέο αρχηγό αντιπτέραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου.

    Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων από τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μανούσο Παναγιουδάκη στο νέο αρχηγό στρατηγό Γεώργιο Αντωνακόπουλο. Μια ώρα αργότερα ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραδώσει τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΣ στο νέο αρχηγό αντιστράτηγο Παναγιώτη Χαρβάλα σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη.

    [10] Σύλληψη ζεύγους που εξαπατούσε τράπεζες

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 4:05:00 μμ

    Συνελήφθη ο Γεώργιος Παπαστεργίου, 55 ετών και η Νομική Κουντούρη, 57 ετών, κατηγορούμενοι για απάτες κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες από έτους περίπου συνέστησαν σπείρα κατάρτισαν εξ επαρχής πλαστά έγγραφα, εκκαθαριστικά εφορίας και δελτία αστυνομικής ταυτότητας, επ ονόματι Γεώργιος Παπάς και Φερενίκη Σκλυβάνου και πήγαιναν σε διάφορες τράπεζες "ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ", "ΛΑΙΚΗ", "ΩΜΕΓΑ", "ΕΘΝΙΚΗ", "ΠΕΙΡΑΙΩΣ" ΚΑΙ "ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ" και με την χρήση των πλαστών εγγράφων κατάφερναν να εξασφαλίζουν καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Με αυτά αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί επ ακριβώς, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 75 χιλιάδων ευρώ.

    Στην κατοχή της Παπαστεργίου, ο οποίος συνελήφθη εντός του υποκαταστήματος της τράπεζας ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ στην Γλυφάδα, την στιγμή που παραλάμβανε πιστωτική κάρτα με στοιχεία Γεώργιος Παπάς, βρέθηκε η πλαστή ταυτότητα και πιστωτικές κάρτες τραπεζών, ενώ σε μεσιτικό γραφείο που χρησιμοποιεί η Κουντούρη, στην οδό Μεταξά 20 στην Γλυφάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικό υλικό ως προϊόν απάτης. Σε βάρος του Παπαστεργίου εκκρεμούν ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών για απάτες και παράβαση του νόμου περί επιταγών.

    Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    [11] Απολογία Μιλόσεβιτς

    14/2/2002 5:44:00 μμ

    "Το ΝΑΤΟ ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων άμαχων πολιτών, η Σερβία δεν άρχισε κανένα πόλεμο" ισχυρίστηκε ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αρχίζοντας σήμερα την απολογία του. "Τα ψέματα σχετικά με τις ενέργειες του ΝΑΤΟ δεν θα τον βοηθήσουν" απάντησε ο γ.γ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Τζωρτζ Ρόμπερτσον. Ο Σέρβος ηγέτης ζήτησε επίσης από τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ να καταθέσει για τα γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία. Εξάλλου, το υλικό από το άνοιγμα των λογαριασμών Μιλόσεβιτς στη χώρα μας θα σταλεί στην εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου Κάρλα Ντελ Πόντε.

    Μιλόσεβιτς: ''Το ΝΑΤΟ παραβίασε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου''

    "Ελπίζω να μην με διακόψετε", είπε ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, προβάλλοντας στο δικαστήριο ένα ντοκιμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης, στο οποίο αναφέρεται ότι το ΝΑΤΟ παραβίασε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου βομβαρδίζοντας τη Γιουγκοσλαβία το 1999. Το ντοκιμαντέρ, που έχει τον τίτλο "Monitor", προβλήθηκε από το γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό WDR και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανθρώπους, σύμφωνα με τους οποίους οι σφαγές Αλβανών του Κοσόβου στο Ρατσάκ στις αρχές του 1999, χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

    Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στην απολογία του υπογράμμισε επίσης τον ηρωικό χαρακτήρα της άμυνας των Σέρβων εναντίον των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του, ενώ αρνήθηκε ότι είχε οποιοδήποτε σχέδιο εκδίωξης των Αλβανών από το Κόσοβο, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα εξοργιστικό το γεγονός ότι η κατηγορούσα αρχή μίλησε για "σύνορα" ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο.

    "Πρόκειται για ένα απίστευτο και φοβερό ψέμα της εισαγγελέως Κάρλα ντελ Πόντε", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιλόσεβιτς, προσθέτοντας ότι η μαζική φυγή των Αλβανών του Κοσόβου, προκλήθηκε από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο UCK και τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

    Συνεχίζοντας την απολογία του ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς κατήγγειλε σήμερα τον "πολιτικό" χαρακτήρα που όπως είπε έχει η δίκη του, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε την άνιση χρήση μέσων που διαθέτει σε σχέση με την κατηγορούσα αρχή.

    [12] Δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν στην Κανταχάρ

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 5:45:00 μμ

    Δύο αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από σφαίρες σε ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κανταχάρ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, αποκάλυψαν σήμερα αμερικανοί στρατιωτικοί υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο τραυματισμός τους είναι σοβαρός ή όχι, ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

    Αμερικανοί υπεύθυνοι είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι κανένας αμερικανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών χθες το βράδυ, η οποία προκλήθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, όταν κάποιοι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών που περιφρουρούσαν τη βάση της αμερικανικής δύναμης στην Κανταχάρ.

    [13] Πρωτοφανής. . καλοκαιρία στη Βουλγαρία

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 4:41:00 μμ

    Θερμοκρασίες από 19 μέχρι και 24 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν χθες σε πολλές περιοχές της Βουλγαρίας, οι υψηλότερες για την 13η Φεβρουαρίου εδώ και περίπου 100 χρόνια, ανακοινώθηκε σήμερα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία στην Σόφια.

    Στη βουλγαρική πρωτεύουσα, η θερμοκρασία έφθασε στους 19,5 βαθμούς, ενώ η προηγούμενη μεγαλύτερη είχε παρατηρηθεί στις 13 Φεβρουαρίου του 1979 με 16,5 βαθμούς.

    Στην Φιλιππούπολη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, το θερμόμετρο έδειξε χθες 24 βαθμούς και στο Πλέβεν 22,5 βαθμούς Κελσίου.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν περαιτέρω σήμερα οι θερμοκρασίες στην νότια Βουλγαρία, όπου το πρωί είχαν καταγραφεί θερμοκρασίες 21,5 βαθμών, ενώ πρόβλεψε ότι από το τέλος της εβδομάδας θα επιστρέψουν το κρύο και τα χιόνια.

    [14] ''Προ των πυλών'' το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 2:28:00 μμ

    Κατά ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από τις αρχές του 2003, συμφώνησαν 6 χώρες της Ε.Ε. να εφαρμόσουν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ανακοίνωσε ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης Ανχελ Αθέβες, στα πλαίσια της άτυπης συνόδου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε., που πραγματοποιείται στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

    Νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή δικαστική συνεργασία

    Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μέτρο που αποφασίστηκε από τους 15 τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Βρετανία και το Λουξεμβούργο, αποφάσισαν να επισπεύσουν τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να απαλλαγούν από τις χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση υπόπτων, αντικαθιστώντας τες με το σχετικό ένταλμα.

    Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αφορά ένα ευρύ φάσμα παρανομιών, που εκτείνονται από την τρομοκρατία και τις αεροπειρατείες, έως τις οικονομικές απάτες και το "ξέπλυμα" χρήματος. Το μέτρο αυτό αποτελεί την ευρωπαϊκή αντίδραση στις νέες συνθήκες στον τομέα της ασφαλείας που έχουν διαμορφωθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των ΗΠΑ.

    Οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. οφείλουν να προβούν στις σχετικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις πριν την οριακή ημερομηνία του 2004, όπως είχε αποφασισθεί στη σύνοδο του Λάακεν, στο Βέλγιο.

    [15] Καταδίκη σε θάνατο για μοιχεία

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 12:49:00 μμ

    Σε θάνατο δια λιθοβολισμού καταδικάστηκε αλλη μία Αφρικανή από το Σουδάν, ενώ η δίκη έγινε σε γλώσσα που η ίδια δεν καταλάβαινε, δίχως καμιά νομική προστασία. Η κατηγορούμενη, Αμποκ Ακοκ, είναι μόλις 18 ετών, έγκυος και κατηγορείτο για μοιχεία.

    Η πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα της Γυναίκας, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Καραμάνου, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ασκήσουν πιέσεις προ τη Σουδανική κυβέρνηση, ώστε να μην εκτελεστεί η ποινή της 18χρονης.

    [16] Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων Δημοσίου

    Πηγή: ΑΠΕ 14/2/2002 5:11:00 μμ

    Ριζικές αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων του Δημοσίου προανήγγειλε το τελευταίο 24ωρο ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποδέσμευσης και άλλων δημόσιων φορέων, από τις διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ενώ ανακοίνωσε ότι στο εξής οι προσλήψεις θα ολοκληρώνονται σε ένα μήνα από την υποβολή των αιτήσεων. Φιλόδοξο στόχο, χαρακτήρισε, την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης στο Δημόσιο σε ένα μήνα, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου. Και αυτό, τόνισε, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κατάργηση του νόμου Πεπονή, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα υπάρχει διαφάνεια και αντικειμενικότητα.

    [17] Συνέντευξη Θεοδώρου για ευρώ και τιμές

    14/2/2002 1:58:00 μμ

    Συνέντευξη τύπου για τις τιμές στην αγορά έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστου Θεοδώρου, με αφορμή την παρέλευση ενάμισι μήνα από την κυκλοφορία του Ευρώ και λίγες μέρες πριν τη λήξη της "συμφωνίας κυρίων", για συγκράτηση των τιμών. Ο κύριος Θεοδώρου προέβλεψε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τον Φεβρουάριο και συνέχιση της πτωτικής του πορείας, τους επόμενους μήνες. Οπως τόνισε, έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στην αγορά και ότι οι συμφωνίες με τις επιχειρήσεις για τις τιμές στην πλειονότητά τους τηρούνται.

    [18] Ανησυχεί η ΓΣΣΕ για το 4% του πληθωρισμού

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 5:28:00 μμ

    Η ΓΣΕΕ θα συνεκτιμήσει τις εξελίξεις, ενόψει των διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβασης Εργασίας, δήλωσε σήμερα η Συνομοσπονδία, με αφορμή τις εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη, ότι ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 4%. Η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους και επιβαρύνει τα εισοδήματά τους.

    Η Συνομοσπονδία ζητά ένα μίγμα οικονομικής πολιτικής που θα επιτυγχάνει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό αλλά και να οδηγεί σε ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της απασχόλησης. Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της, καταλογίζει ευθύνες στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και το καλεί να επεξεργαστεί άμεσα μέτρα αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Καταλογίζει επίσης ευθύνες στους επιχειρηματίες, τους οποίους καλεί να τηρήσουν τους κανόνες και τις συμφωνίες.

    [19] Ο.Α.:Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με IAS

    Πηγή: NET 105,8 fm 14/2/2002 12:01:00 μμ

    Έως το απόγευμα αναμένεται να καταθέσει η αυστραλιανή κοινοπραξία τις εγγυητικές επιστολές για το τίμημα της εξαγοράς του 51% της Ολυμπιακής. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ 105,8, αυτό που απομένει τώρα είναι να αποφασίσουν τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών εάν θα υπογραφεί η σύμβαση πώλησης με την IAS ή αν θα κηρυχθεί ο διαγωνισμός άγονος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέα διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

    [20] Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός στο φάιναλ φορ

    14/2/2002 1:44:00 μμ

    Πρόωρος τελικός προέκυψε μετά τη σημερινή κλήρωση για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών, αφού ο Ολυμπιακός καλείται να "μονομαχήσει" με τον Παναθηναϊκό για μια θέση στον... ήλιο του τελικού της διοργάνωσης. Στο άλλο ζευγάρι της τετράδας, ο Πανελλήνιος θα αντιμετωπίσει το Μαρούσι, με τους νικητές των δύο αναμετρήσεων να παίρνουν το "εισιτήριο" για τον τελικό. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί το διάστημα 5-7 Απριλίου, σε έδρα που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

    [21] Ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία

    14/2/2002 4:46:00 μμ

    Ημέρα των ερωτευμένων σήμερα και οι καρδιολόγοι συμμετέχουν στον εορτασμό στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.Ο έρωτας κάνει καλό στην υγεία και ειδικότερα στην καρδιά. Καθώς οι ρομαντικοί στέλνουν κάρτες και κόκκινα τριαντάφυλλα, η Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία (WHF) εξέδωσε μια ανακοίνωση απευθύνοντας έκκληση σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια του κόσμου να αφήσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους.

    Ο έρωτας μειώνει το άγχος

    "Οι ερωτευμένοι σήμερα έχουν ακόμα έναν λόγο να γιορτάζουν καθώς έρευνες έδειξαν οτι να είναι κανείς ερωτευμένος αλλά και τον αγαπούν, κάνει εξαιρετικό καλό στην υγεία του και ειδικότερα στην καρδιά του" αναφέρει η ανακοίνωση του WHF.

    Η Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία που εδρεύει στη Γερμανία και αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τα καρδιολογικά νοσήματα, τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι ο έρωτας μειώνει το άγχος, το αίσθημα κατάθλιψης και το αίσθημα ανυπομονησίας, τρεις βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν σημαντικά στην εμφάνιση καρδιολογικών προβλημάτων.

    [22] Πόσο μας απασχολεί η σεξουαλική μας υγεία;

    14/2/2002 4:43:00 μμ

    Περίπου 10.000 άνθρωποι από όλη την Ελλάδα αναζήτησαν έγκυρη ενημέρωση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για ένα θέμα που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν ταμπού στη χώρα μας, το σεξ. Οι άνθρωποι αυτοί απευθύνθηκαν στο Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο και βρήκαν ψυχολογική υποστήριξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος τους αλλά και επιστημονική καθώς υπάρχει ειδικός γιατρός που μπορεί να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές. Εντυπωσιακά είναι επίσης και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σχετικά με το προφίλ των ανθρώπων που ζήτησαν βοήθεια, και τα οποία παρουσιάστηκαν χθες παραμονή της ημέρας που γιορτάζεται ο θεός των ερωτευμένων.

    Η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης πηγή αρκετών προβλημάτων

    Το 78% των τηλεφωνημάτων ήταν από άνδρες και το 28% από γυναίκες ενώ παντρεμένοι και ανύπαντροι ζήτησαν διευκρινιστικές πληροφορίες και βοήθεια στο ίδιο περίπου ποσοστό.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία οι άνθρωποι που τηλεφωνούν αντιμετωπίζουν κυρίως μόνοι τους το πρόβλημα. Οπως φάνηκε το 49% των ανδρών που κάλεσαν είχαν πρόβλημα στύσης, ενώ το 14% εμφάνιζαν πρόωρη εκσπερμάτωση. Οι άνδρες που εμφάνιζαν πρόβλημα στύσης προέκυψε ότι παράλληλα έπασχαν και από άλλα προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, διαβήτη και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα.

    Οσον αφορά τις γυναίκες μόνο το 43% ζήτησαν πληροφορίες για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες, με πιο σημαντικό αυτό της έλλειψης οργασμού (18%), ενώ ακολουθούσαν τα προβλήματα σχέσεων. Οι γυναίκες κάλεσαν την ανοιχτή γραμμή για να ρωτήσουν πράγματα που κυρίως αφορούσαν τους συντρόφους τους, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

    Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά των ανθρώπων που ενώ αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη σεξουαλική τους λειτουργία δεν απευθύνονται στον γιατρό. Το 61% των γυναικών με δυσλειτουργία στο κρεβάτι δεν έχει πάει ποτέ σε ειδικό γιατρό ενώ το 40% των ανδρών προσπαθούν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

    Το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας εκτιμά ότι η έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης γίνεται η αιτία να μεγαλώνουν αρκετοί Ελληνες και Ελληνίδες με σεξουαλικούς μύθους.

    Ανεξαρτήτως φύλου οι τρεις στους δέκα που αντιμετωπίζουν μια σεξουαλική δυσλειτουργία δεν τη συζητούν με το σύντροφό τους αν και δηλώνουν πως είναι μόνιμη η κατάσταση, σε ποσοστό (57%) δεν συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα είναι και των δύο και όχι μόνο του ενός.

    [23] Μια ''αίγα'' για τη... Βεργίνα

    14/2/2002 3:22:00 μμ

    Βασιλικός τάφος στη Βεργίνα

    Μια κατσίκα (αίγα) δίνει μια ακόμη απάντηση σε όσους κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει την ταύτιση της πρώτης αρχαίας μακεδονικής πρωτεύουσας (των Αιγών) με τη Βεργίνα. Η αίγα βρέθηκε υπό τη μορφή σφραγίσματος (έμβλημα;) σε θραύσμα κεραμιδιού οικήματος κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής ανασκαφής υπό την καθηγήτρια κ. Στέλλα Δρούγου κοντά στα τείχη της Βεργίνας. Το εύρημα παρουσιάζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της καθηγήτριας υπό τον τίτλο "Minimalia" (μικρά ευρήματα) στη διάρκεια του ετήσιου αρχαιολογικού συμποσίου για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη που αρχίζει σήμερα στην φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    "Τα μικρά μη εντυπωσιακά ευρήματα αποδεικνύονται συχνά σημαντικότερα άλλων καθώς η παρουσία και ο εντοπισμός τους ενισχύουν μέγιστα αλλά ενίοτε αμφισβητούμενα επιστημονικά και ιστορικά συμπεράσματα" δηλώνει η καθηγήτρια του ΑΠΘ και επικεφαλής της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα κ. Στέλλα Δρούγου για να υπογραμμίσει ότι το συγκεκριμένο εύρημα που είναι το πρώτο με έμβλημα αίγας που εντοπίζεται στην εκτός του παλατιού περιοχή της Βεργίνας ενισχύει ουσιαστικά την άποψη του αείμνηστου καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου περί ταυτίσεως της Βεργίνας με τις Αιγές.

    Με την ονομασία Αιγές εξάλλου υπάρχει σειρά αρχαίων ελληνικών πόλεων με κοινό χαρακτηριστικό το ότι βρισκόταν κοντά στη θάλασσα ή γενικά σε περιοχές με νερά.

    Οι αρχαίοι συγγραφείς όμως συνηθίζουν να παρετυμολογούν το όνομα από τη λέξη "αίγα". Οι Αιγές πρώτη πρωτεύουσα του Μακεδονικού βασιλείου κτίστηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον αρχηγέτη της Μακεδονικής δυναστείας Περδίκκα που ήρθε στη Μακεδονία από την Πελοπόννησο ακολουθώντας σύμφωνα με το χρησμό του μαντείου των Δελφών μια αγέλη αιγών.

    [24] Εκθεση με φωτογραφίες της Μέριλυν Μονρόε

    Πηγή: ΝΕΤ 14/2/2002 7:32:00 μμ

    Αν η χρυσή εποχή του Χόλυγουντ μπορούσε να αποτυπωθεί σε μία φωτογραφία, τότε εκείνη της Μέριλυν Μονρόε θα αρκούσε για να δώσει λίγη από τη λάμψη της. Την ίδια στιγμή, αδημοσίευτες φωτογραφίες της θρυλικής ντίβας εκτίθενται για πρώτη φορά στο Λονδίνο.

    Η συλλογή ονομάζεται "Αιώνια Ομορφιά" και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις 3 φάσεις της ζωής της, με αφετηρία την πρώτη της εμφάνιση στο περιοδικό Playboy, το 1952, με τη διαβόητη σειρά "Κόκκινο Βελούδο". Οι πιο σπάνιες εκτυπώσεις των φωτογραφιών κοστίζουν 1200 αγγλικές λίρες έκαστη, ενώ υπάρχουν και άλλες για μικρότερα βαλάντια, που ξεκινούν από 8 λίρες.

    Η πρωσοποποίηση της ομορφιάς και της γοητείας

    Η αιώνια ξανθιά που γεννήθηκε με το όνομα Νόρμα Τζην Μπέηκερ το 1926 στο Λος Αντζελες, είχε μία δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία με πολλές στάσεις σε ορφανοτροφεία και θετές οικογένειες.

    Με αρκετούς γάμους, ακόμη περισσότερες θορυβώδεις σχέσεις και 30 κινηματογραφικές ταινίες, κατάφερε να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο και να γίνει το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

    Η Μέριλυν υπήρξε η πιο διάσημη γυναίκα του 20ου αιώνα και για τους περισσότερους, η προσωποποίηση της ομορφιάς και της σαγήνης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 14 February 2002 - 17:54:09 UTC