Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 02-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινό πάγωμα στα αγροτικά μπλόκα
  • [02] Σύσκεψη στου Μαξίμου για θέματα άμυνας
  • [03] Ρυθμιστικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα
  • [04] Σε κλοιό μικροσεισμών η Ζάκυνθος
  • [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο νοσοκομείο ''Σωτηρία''
  • [06] Εως σήμερα η προθεσμία για τις Παν. εξετάσεις
  • [07] Παραμένουν και σήμερα κλειστά τα ΤΕΙ
  • [08] Σύσκεψη για τα προβλήματα Ιον. Πανεπιστημίου
  • [09] Συγνώμη Ισραήλ για την επίθεση στην UNESCO
  • [10] ΗΠΑ: Εντατικοί έλεγχοι στην Υεμένη και Σομαλία
  • [11] Bρέθηκαν 5 άτομα στους δίδυμους πύργους
  • [12] Μόσχα: Επίθεση αγνώστου με τσεκούρι
  • [13] Στρατιωτική συνεργασία Αφγανιστάν-Ρωσία
  • [14] Φιλλιπίνες: Μέτρα προστασίας δημοσιογράφων
  • [15] Σαλόμ: Ζητώ την απομάκρυνση του Αραφάτ
  • [16] Μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων
  • [17] Νίκη της Δύσης στο Αll Star Game του ΝΒΑ
  • [18] Nέα πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ
  • [19] Σε έξαρση το AIDS στη Ρωσία

    [01] Προσωρινό πάγωμα στα αγροτικά μπλόκα

    11/2/2002 8:02:00 πμ

    Ανοικτές είναι και πάλι οι Εθνικές οδοί, αφού οι αγρότες απομάκρυναν χθες τα τρακτέρ τους από τα μπλόκα. Αποφάσισαν ωστόσο, να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αθήνα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει μέχρι τότε τα αιτήματά τους. Ο χρόνος διεξαγωγής του και οι λεπτομέρειες για την οργάνωσή του θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα έχουν μεθαύριο Τετάρτη στη Λάρισα.

    Συζητήσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων

    Οι αγρότες, εν μέσω διαφωνιών, κατέληξαν στην τακτική της υποχώρησης, και ήδη τα περισσότερα τρακτέρ έχουν εγκαταλείψει την κοιλάδα των Τεμπών.

    Την ερχόμενη Τετάρτη ορίστηκε νέα συνάντηση στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας όπου και θα συζητηθούν το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην πρωτεύουσα για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, δήλωσε ότι από την αρχή το θέμα είχε αδιέξοδη πορεία, αλλά τόνισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε οι αγρότες ανέδειξαν την πραγματική διάσταση του αγροτικού ζητήματος, που είναι να παρακολουθούμε την πορεία της αγοράς.

    Η σύγχρονη λογική επιτάσσει να βλέπουμε τι ζητάει η αγορά και μετά του τί να παράγουμε.

    Για υπονόμευση του αγροτικού αγώνα κατηγόρησε, τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατάκης.

    Κυβέρνηση: ''Υπάρχει ο χρόνος για τα υπαρκτά προβλήματα των αγροτών''

    Ο Υφυπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αργύρης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, χαιρέτισε την σημαντική-όπως τη χαρακτήρισε-απόφαση των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι ο νηφάλιος διάλογος για την ικανοποίηση αιτημάτων μπορεί να αντικαταστήσει κάθε άλλη μορφή πάλης.

    Ο κ. Αργύρης τόνισε ότι πλέον υπάρχει ο χρόνος για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων που απασχολούν τους αγρότες.

    Στα αιτήματα των αγροτών αναφέρθηκε και ο Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος υποσχέθηκε επιστροφή πάνω από 50 δραχμές το κιλό στο βαμβάκι, καθώς και έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

    Ο Πρωθυπουργός, από το βήμα του 5ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις δήλωσε ότι η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών.

    Ο κ. Σημίτης επέκρινε με σκληρή γλώσσα εκείνους που-όπως είπε-ακολουθούν κομματικά κελεύσματα.

    ''Οι τρόποι των κινητοποιήσεων αποφασίζονται από τους αγρότες και καθορίζονται από την οξύτητα των προβλημάτων'', απάντησε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα.

    ''Το ΚΚΕ, στελέχη του οποίου βρίσκονται στην ηγεσία του αγροτικού κινήματος, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την ταλαιπωρία των πολιτών'' επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105, 8

    [02] Σύσκεψη στου Μαξίμου για θέματα άμυνας

    11/2/2002 11:01:00 πμ

    Συνάντηση έχει στις 1:00 το μεσημέρι ο Υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, την αμυντική διπλωματία και άλλα θέματα του Υπουργείου Αμυνας.

    [03] Ρυθμιστικές αλλαγές στο Δημόσιο τομέα

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 9:38:00 πμ

    Ο εκσυγχρονισμός και η διαφάνεια στο δημόσιο τομέα, βρίσκονται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Το πακέτο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση θα βρεθούν στο τραπέζι του Εθνικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συγκαλεί την Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης. Προσλήψεις με βάση τα προσόντα κι όχι τα κοινωνικά κριτήρια, το νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2004, το νέο σύστημα αξιολόγησης, το πόθεν έσχες των δημοσίων υπαλλήλων και η δημιουργία νέων κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών είναι τα ζητήματα που τίθενται προς συζήτηση με όλους τους φορείς και την ΑΔΕΔΥ.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης εισηγείται εξάλλου σχέδιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο δημόσιο.

    Όπως αναφέρουν σήμερα "Τα Νέα", ο κ. Σκανδαλίδης προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού και ευέλικτου οργάνου, που θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες ελέγχου, κυρίως των ελεγκτών του δημοσίου.

    [04] Σε κλοιό μικροσεισμών η Ζάκυνθος

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 11:25:00 πμ

    Μεγάλος αριθμός σεισμικών δονήσεων, μικρής κυρίως έντασης έως 4,5 Ρίχτερ, σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το σεισμολογικό του Πανεπιστημίου Πατρών το επίκεντρο εντοπίζεται σε μικρό εστιακό βάθος στον κόλπο του Λαγανά. O καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Aκης Τσελέντης δήλωσε στην ΕΡΑ ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τη Ζάκυνθο.

    Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έπειτα από απόφαση της Νομαρχίας για προληπτικούς λόγους.

    [05] Επίσκεψη Καραμανλή στο νοσοκομείο ''Σωτηρία''

    11/2/2002 11:03:00 πμ

    Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο "Σωτηρία" πραγματοποίησε νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε από το διοικητή του κ. Αναστάσιο Κρεμμύδα, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Νέα πτέρυγα για τους ασθενείς του AIDS

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, το οποίο φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

    Ακόμη, διαπίστωσε ότι τα περισσότερα κτίρια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ μια νέα πτέρυγα που έχει χτιστεί για ασθενείς του AIDS και έχει ολοκληρωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

    Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η πτέρυγα Μέγα Λαϊκόν και αυτή των εξωτερικών ιατρείων, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις είναι παλαιές.

    Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η ξενοδοχειακή υποδομή αλλά και τη κτιριακή είναι πολύ παλαιά, πως οι κοινόχρηστοι χώροι παρουσιάζουν εικόνα ντροπής, ενώ τόνισε ότι τα χειρουργεία λειτουργούν χωρίς κλιματισμό και ότι το νοσοκομείο στερείται αξονικού τομογράφου.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πάρκινγκ του νοσοκομείου έχει ενοικιαστεί "κακώς και έναντι πινακίου φακής" στην εταιρία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προκαλώντας προβλήματα στην πρόσβαση των ασθενών στο νοσοκομείο αλλά και κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από μια τυχαία πυρκαγιά.

    Ακόμη ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν υπάρχει μηχανογράφηση ούτε διπλογραφικό σύστημα και τόνισε ότι οι ελπίδες για ανακαίνιση του νοσοκομείου εναποτίθενται στο Γ' ΚΠΣ και στα ιδιωτικά ιατρεία που λειτουργούν μέσα στο νοσοκομείο.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι μόνο καλά λόγια έχει να πει για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χάρη στους οποίους εξακολουθεί να λειτουργεί το νοσοκομείο και να προσφέρει υπηρεσίες στους ασθενείς, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει βάρος και να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία.

    Καταλήγοντας ο κ.Καραμανλής είπε ότι ο κ. Σημίτης είναι 7 χρόνια πρωθυπουργός και δεν ξέρει την πραγματικότητα στη δημόσια υγεία ούτε από μακριά.

    Οι γιατροί εξέφρασαν παράπονα για το γεγονός ότι στη μονάδα αποστείρωσης υπάρχει μόνο ένας κλίβανος και κακές συνθήκες υποδομής με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι λοίμωξης.

    Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και στα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια είχαν νοσηλευτεί λογοτέχνες και ποιητές και στα αρχεία του νοσοκομείου υπάρχουν ανέκδοτα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.

    Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου στον κ. Καραμανλή η αξία των κληροδοτημάτων που μπορεί να αξιοποιηθούν φθάνει τα 2 δις, τα οποία όπως σημείωσε, δεν επαρκούν ούτε για ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών.

    Τέλος, συνεδριάζει στις 12.00 το μεσημέρι υπό τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, η ομάδα ανάλυσης πολιτικής του κόμματος.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8 fm

    [06] Εως σήμερα η προθεσμία για τις Παν. εξετάσεις

    11/2/2002 9:12:00 πμ

    H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αποφοίτων Λυκείου, που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου, λήγει σήμερα. Η αίτηση υποβάλλεται στο Λύκειο που αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο στον τόπο διαμονής τους. Επίσης, έως και αύριο πρέπει να υποβάλουν δήλωση οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου που επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφιοι για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, για τα ΤΕΦΑΑ και για τις σχολές του Εμπορικού Ναυτικού.

    [07] Παραμένουν και σήμερα κλειστά τα ΤΕΙ

    11/2/2002 9:00:00 πμ

    Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα ΤΕΙ σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κρήτη. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεδριάσουν αύριο, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους αντιδρώντας στην ανωτατοποίηση των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Φόβοι εκφράζονται ότι εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας αποχής των καθηγητών οι φοιτητές των ΤΕΙ κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους.

    [08] Σύσκεψη για τα προβλήματα Ιον. Πανεπιστημίου

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 11:42:00 πμ

    Με τον Υπουργό Παιδείας, Πέτρο Ευθυμίου, θα συναντηθούν σήμερα τα μέλη (διορισμένα και εκλεγμένα) της Δ.Ε. του Ιονίου πανεπιστημίου, μετά από πρόσκλήση του Υπουργού. Στην Αθήνα θα μεταβούν και τα μέλη των συλλόγων φοιτητών των Τμημάτων Ιστορίας και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.

    Οι φοιτητές εκτιμούν πως με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο την ώρα που πραγματοποιείται η συνάντηση του Υπουργού με τη Διοικούσα, θα ασκηθεί εκ μέρους τους πίεση για την επίλυση των προβλημάτων του Ιδρύματος.

    Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου "Πέτρος Βράιλας Αρμένης" τονίζεται ότι η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    Επίσης, επισημαίνεται ότι το πανεπιστήμιο μπορεί να εξασφαλίσει ορατή αδιαμφισβήτητη και σαφή ημερομηνία αυτονόμησης, εάν ένας πρωτοβάθμιος καθηγητής από ένα οποιαδήποτε τμήμα εν λειτουργία μετακινηθεί προσωρινά στο τμήμα Αρχειονομίας.

    [09] Συγνώμη Ισραήλ για την επίθεση στην UNESCO

    11/2/2002 9:43:00 πμ

    Ο Ισραηλινός στρατός ζήτησε σήμερα "συγνώμη" για τον τραυματισμό δύο υπαλλήλων του ΟΗΕ κατά τη χθεσινοβραδυνή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα. "Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον τραυματισμό των δύο υπαλλήλων της UNESCO που βρίσκονταν στους τελευταίους ορόφους κτιρίου στη Γάζα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

    "Οι δυνάμεις μας αντέδρασαν χθες το βράδυ στη φονική επίθεση στη Μπερσέμπα, αλλά η επιδρομή δεν είχε στόχο το κτίριο της UNESCO το οποίο επλήγη κατά λάθος", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν χθες πυρ στην πύλη στρατιωτικής βάσης στην πόλη Μπερσέμπα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιωτίνες και να τραυματιστούν άλλα τρία άτομα.

    Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν στη συνέχεια και σκότωσαν τους δύο ενόπλους.

    Σε αντίποινα για την επίθεση, ισαηλιινά F-16 βομβάρδισαν χθες το βράδυ το αρχηγείο της παλαιστινιακής δύναμης ασφαλείας στη Γάζα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 22 άτομα.

    [10] ΗΠΑ: Εντατικοί έλεγχοι στην Υεμένη και Σομαλία

    Πηγή: ΑΠΕ 11/2/2002 9:48:00 πμ

    Επιχειρήσεις για την εντατική παρακολούθηση της Υεμένης και της Σομαλίας, σχεδιάζουν οι ΗΠΑ, που θεωρούν ότι οι δύο χώρες φιλοξενούν στρατόπεδα συγκέντρωσης της "Αλ Κάιντα". Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Times", Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία προτίθενται να συμβάλουν στην προσπάθεια της Ουάσιγκτον που προετοιμάζει τη δεύτερη φάση στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

    "Δεν θα είναι στην ίδια κλίμακα με το Αφγανιστάν, όμως υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που αφορούν τη Σομαλία και την Υεμένη για να δικαιολογήσουν μία συμμαχική επιχείρηση σε διεθνές επίπεδο", αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, ενώ φαίνεται ότι απομακρύνεται χρονικά το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράκ.

    Εντωμεταξύ, μυστήριο παραμένει για τις ΗΠΑ το πού κρύβεται ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ωστόσο οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο είναι ζωντανός, εκτιμά η Επιτροπή Υπηρεσιών Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, που περιμένει την επόμενη εμφάνιση του σαουδάραβα τρομοκράτη.

    [11] Bρέθηκαν 5 άτομα στους δίδυμους πύργους

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 8:39:00 πμ

    Αλλα πέντε πτώματα αστυνομικών ανασύρθηκαν από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, που χθες επεσήμανε πως αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τη σωτηρία πολλών ανθρώπων στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Υπήρξαν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου

    "Αλλοι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο, επεσήμαναν πως αυτοί οι πέντε είχαν σώσει τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων", κατά τις επιχειρήσεις για την εκκένωση των διδύμων πύργων, πριν την κατάρρευσή τους, τόνισε ο εκπρόσωπος, Γκρεγκ Τρέβορ.

    Οι Τζέιμς Ρομίτο, Κάθι Μάζα, Ρόμπερτ Σίρι, Τζέιμς Πάρχαμ και Στίβεν Χιούζκο, ήσαν μέλη μιας μονάδας με βάση το Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ.

    "Ήταν άνθρωποι που δίδαξαν στους άλλους τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Τρέβορ για τους απωλεσθέντες. Στις 11 Δεκεμβρίου, η μονάδα τους είχε μεταβεί αμέσως στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, που είχε παραδοθεί στις φλόγες, και βοήθησαν τα θύματα της επίθεσης να εγκαταλείψουν τα κτήρια.

    Η Κάθι Μάζα ήταν η πρώτη από τους πέντε που έχασε τη ζωή της, αφού προηγουμένως είχε διασώσει τουλάχιστον 16 ανθρώπους, δήλωσε ο Τρέβορ.

    "Όλοι τους υπήρξαν οι ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου, όμως ήδη ήσαν ήρωες πολύ πριν από το συμβάν αυτό", τόνισε ο Τρέβορ, αναφέροντας κι άλλες αξιόλογες και θαρραλέες πράξεις τους του παρελθόντος.

    [12] Μόσχα: Επίθεση αγνώστου με τσεκούρι

    11/2/2002 8:30:00 πμ

    Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες βράδυ από επίθεση αγνώστου με τσεκούρι σε μια κοινότητα νοτιοανατολικά της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική αστυνομία. Τα πτώματα των θυμάτων τρείς γυναίκες, τρεις άνδρες και ένα παιδί ανακαλύφθηκαν περί τα μεσάνυχτα στην κοινότητα Πσότινο, στις όχθες του ποταμού Οκα. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει καταλήξει σε κάποια υπόθεση, κι εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες στον τόπο του φονικού.

    [13] Στρατιωτική συνεργασία Αφγανιστάν-Ρωσία

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 8:12:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Τη Μόσχα επισκέπτεται ο Αφγανός υπουργός Aμυνας, στρατηγός Κασίμ Φαχίμ, για επαφές με στόχο την επανάληψη της στρατιωτικής συνεργασίας Αφγανιστάν-Ρωσίας. Θα συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Ιβανόφ, αλλά και με τους υπευθύνους των Yπουργείων Εξωτερικών και Εκτάκτων Καταστάσεων και με τους κυριότερους εξαγωγείς ρωσικών όπλων.

    [14] Φιλλιπίνες: Μέτρα προστασίας δημοσιογράφων

    Πηγή: ΑΠΕ 11/2/2002 9:53:00 πμ

    Φωτογραφία αρχείου

    Ο στρατός των Φιλιππίνων προειδοποίησε τους ξένους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις κοινές ασκήσεις Αμερικανών και Φιλιππινέζων στρατιωτών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ότι πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων με στόχο την απαγωγή κάποιων απεσταλμένων του Τύπου.

    Η προειδοποίηση αυτή διατυπώθηκε μετά την προσπάθεια απαγωγής δύο δημοσιογράφων ενός Καναδού και ενός Γάλλου, από αντάρτες του Αμπού Σαγιάφ, που τούς παρουσιάσθηκαν ως άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων.

    "Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος τώρα και οι δημοσιογράφοι πρέπει να λάβουν προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά τους", δήλωσε ο λοχαγός Χάρολντ Κάμπουνοκ, διοικητής μονάδας επίλεκτων στο νησί Μπασιλάν, 900 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλα.

    "Οι δημοσιογράφοι πρέπει να συνεργάζονται με τον στρατό εάν σχεδιάζουν να μεταβούν στη νήσο Μπασιλάν", πρόσθεσε ο λοχαγός Χάρολντ Κάμπουνοκ.

    Περισσότεροι από 150 ξένοι και ντόπιοι δημοσιογράφοι βρίσκονται στην πόλη Ζαμποάγκα, 875 χιλιόμετρα νοτίως της Μανίλα για να καλύψουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Αμερικανών και των Φιλιππινέζων, που θα διαρκέσουν έξι μήνες.

    [15] Σαλόμ: Ζητώ την απομάκρυνση του Αραφάτ

    11/2/2002 8:34:00 πμ

    Την απομάκρυνση του παλαιστινίου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, προκειμένου να αναδυθεί μια νέα πολιτική ηγεσία στους Παλαιστινίους, εισηγήθηκε σήμερα ο Ισραηλινός Υπουργός Οικονομικών, Σιλβάν Σαλόμ. "Η τρομοκρατία ακολουθεί μία ανοδική καμπή, και τούτο δεν μπορεί να συνεχισθεί επ' άπειρον. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε στις απαντήσεις μας: θα πρέπει να επιτεθούμε στην πηγή της τρομοκρατίας και να απομακρύνουμε τον Αραφάτ", υποστήριξε στην κρατική ραδιοφωνία της χώρας του ο Σαλόμ, που ανήκει στο δεξιό κόμμα Λικούντ.

    "Είναι αδύνατον ο Αραφάτ να εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί (δηλ. στα εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Γάζας). Δεν θα πρέπει να του επιφέρουμε φυσική βλάβη, αλλά να τον απομακρύνουμε", επέμεινε ο Σαλόμ.

    Ερωτηθείς σχετικά με την ανάδειξη μίας νέας παλαιστινιακής πολιτικής ηγεσίας, που θα καθοδηγείται από τα ακραία στοιχεία της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, ο Σαλόμ απάντησε: "Παντού στον κόσμο ο Αραφάτ παρουσιάζει το προσωπείο του μεγάλου διπλωμάτη και στρώνουν για χάρη του κόκκινο χαλί. Τουλάχιστον οι Χαμάς και Τζιχάντ γίνονται αντιληπτές γι΄αυτό που είναι πραγματικά: τρομοκρατικές οργανώσεις".

    [16] Μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

    Πηγή: NET 105,8 fm 11/2/2002 10:46:00 πμ

    Κατατίθεται σήμερα, στη Bουλή το πολυνομοσχέδιο για την επιχειρηματικότητα. Mε το νομοσχέδιο, παρέχονται σημαντικά κίνητρα για τις συγχωνεύσεις και μετασχηματισμούς επιχειρήσεων, φορολογικού χαρακτήρα. Μειώνεται η φορολογική επιβάρυνση, ανάλογα με το επιπλέον προσωπικό που θα προσλάβει η επιχείρηση, με στόχο την αύξηση της απαχόλησης.

    [17] Νίκη της Δύσης στο Αll Star Game του ΝΒΑ

    Πηγή: ΑΠΕ 11/2/2002 11:26:00 πμ

    Ανατρέποντας τα προγνωστικά και μαζί τους μύθους Μάικλ Τζόρνταν και Αλεν Αϊβερσον, που ηγήθηκαν της ομάδας της Ανατολής η ομάδα της Δύσης επικράτησε 135-120 της Ανατολής στο 51ο Αll Star Game του ΝΒΑ, που έγινε στο Φερστ Γιούνιον Σέντερ της Φιλαδέλφεια. Αυτή ήταν η 19η νίκη για την ομάδα της Δύσης, έναντι 32 της Ανατολής. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο γκαρντ των ΛΑ Λέικερς (Δύση), Κόμπι Μπράιαντ. Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, μολονότι αποδοκιμαζόταν συνεχώς από τους φιλάθλους της Φιλαδέλφεια.

    Απογοήτευσε η Ανατολή

    Παίζοντας εκπληκτικά και χωρίς τον συμπαίκτη του στους Λέικερς Σακίλ Ο΄Νηλ, ο οποίος απουσίασε λόγω τραυματισμού, ο Μπράιαντ, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά από 9 χρόνια που πετυχαίνει πάνω από 30 πόντους σε Αll Star Game.

    Εκτός του Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος είχε συνολικά στο ενεργητικό του 31 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ, από τη Δύση ξεχώρισαν άλλοι έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρόκειται για τους Κέβιν Γκαρνέτ (14 πόντοι και 12 ριμπάουντ), Γκάρι Πέιτον (18 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τιμ Ντάνκαν (14 πόντοι και ισάριθμα ριμπάουντ), Ντιρκ Νοβίτσκι (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς (11) και Γουάλι Σζέρμπιακ (10 πόντοι).

    Από την άλλη πλευρά η Ανατολή απογοήτευσε. Ο Αϊβερσον ήταν κακός με 5 μόνο πόντους αλλά χειρότερος ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος έμεινε στους 8 πόντους με μόνο 4 στα 13 σουτ. Κορυφαίος των ηττημένων ήταν ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι με 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Πολ Πιρς πέτυχε 19 πόντους, ο Ρέι Αλεν 15 και ο Αλόνζο Μούρνινγκ άλλους 13 πόντους.

    Συνοπτικά Περίοδοι: 32-24, 40-31, 28-22, 35-43.

    Δύση: Γκαρνέτ 14, Γουέμπερ 8, Ντάνκαν 14, Φράνσις 3, Μπράιαντ 31, Πέιτον 18, Στογιάκοβιτς 11, Νας 8, Νοβίτζκι 12, Μπραντ 6, Σζέρμπιακ 10.

    Ανατολή: Τζόρνταν 8, Γουόκερ 8, Μουτόμπο 8, Κιντ 2, Αϊβερσον 5, Μούρνιγκ 13, Αλεν 15, Ραχίμ 9, Πιρς 19, ΜακΓκρέιντι 24, Ο' Νιλ 7, Ντέιβις 2.

    [18] Nέα πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

    11/2/2002 8:59:00 πμ

    Ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, αλλά αναμένεται να επαναληφθεί από τις 18 Φεβρουαρίου για περισσότερες ημέρες. Η εισήγηση του συλλόγου των γιατρών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προβλέπει νέα πενθήμερη απεργία από την επόμενη εβδομάδα και ως συνέχεια από τις 25 Φεβρουαρίου. Η πρόταση αναφέρεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι και η μονιμοποίηση 5.500 εκτάκτων συμβασιούχων συναδέλφων τους.

    [19] Σε έξαρση το AIDS στη Ρωσία

    11/2/2002 8:15:00 πμ

    Το AIDS σύντομα θα θερίζει στη Ρωσία, με συνέπειες καταστροφικότερες απ' αυτές που γνωρίζει η Αφρική, ενώ ο ρωσικός πληθυσμός δεν έχει αντιληφθεί ότι το φαινόμενο αυτό έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα του. Ανώτατος αξιωματούχος του τομέα Υγείας στη Μόσχα εκτιμά ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αν και έχουν την ταχύτερη ανάπτυξη του ιού HIV στον κόσμο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 February 2002 - 9:54:19 UTC